Okategoriserade

Mellan faser

Jag har hamnat i en ålder där folk i min omgivning delas mellan faserna. Det är inte helt orimligt att man vid 35 års ålder har partner och ett eller två barn men det är heller inte orimligt att man är singel och lever exakt samma liv som man gjort sen man flyttade hemifrån. Fast kanske med lite mer pengar än för tio år sen. Tjejer i min ålder som fortfarande befinner sig i fas två är, de allra flesta, ganska så sugna på fas tre och letar aktivt efter någon kille att stadga sig med. Men med grabbarna är det inte alls samma sak.

Killar som är mellan 35-40 år och i fas två behöver inte alls nödvändigtvis vara på jakt efter en tjej i samma ålderspann. Det kan ju vara så att de har polare som är djupt rotade i fas tre och det kan ju få vilken snubbe som helst att bli riktigt jävla avskräckt. Det kan jag verkligen förstå. Så det som händer med många killar, på Östermalm i alla fall, är att de lever ut. Kör all in som man säger. Drinkbord, keep it coming, flash, snabba bilar, sköna klockor mm. Och vad lockar den här typen av leverne? Jo unga tjejer. Summan av kardemumman är att det finns många män vid 40-bläcket som nu hänger med tjejer i 20-årsåldern och nu kommer jag till min fundering.

Vilket är värst?! Ha ha ha, en ”tjatig 35-åring som tryckt ut en unge och som ställer krav” eller ”en sprallig 20-åring som sminkar sig i 45 minuter och som inte ställer krav alls”. Kämpa med overall, lämna/hämta på dagis, aldrig få sovmorgon, tvingas ner i tvättstugan, sällan en sekund av lugn och ro hemma i soffan – kontra – Sena nätter på krogen med dans och röj, porriga raffset, ett nyp på skrivbordet, tjo och tjim, glatt och lätt”.

Och hur glassigt är inte alternativ nummer två för de fullkomligt utmattade polarna i fas tre då? Glida in på bruncher och tillställningar med ett kuttersmycke som inte ens har googlat ”botox” ännu. ”Jo men hon är mogen för sin ålder hon är inte alls som en vanlig 22-årig brud…” Glassigt värre ju! Jag är helt med på den.

Men vad händer efter sex månader när nyförälskelsen har lagt sig? När det inte alls längre känns aktuellt att dra på sig ett raffset och pippa på kontoret? När den 40-åriga snubben tar upp frågan om en liten knodd för att knyta ihop säcken med? Ehhh… I don´t think so.

70-talisterna fick slita och kämpa för att komma någon vart och var inte bortskämda med något alls. 80-talisterna fastnade framför skärmen och 90-talisterna är det ju helt åt helvete med. 20-åriga brudar idag blir alldeles för exponerade av media och sociala medier och jag kan förstå att det för en ung flicka är helt obegripligt att inte hon ska kunna göra samma sak som Elin Kling i en handvändning. Vaddå?! Ska inte hon kunna göra karriär, skaffa familj och ha en guldklocka på handen. Nu? Ha ha ha…

Det värsta tänkbara scenariot för min 38-årige vän är nog att han gör en sån här tjej på smällen. Fy fan hemska tanke. Jag kan skriva minst lika mycket text i det ämnet. Lämnar det till en annan dag.

Nu ska jag packa pizzamixar för de är slut på lager. Fan.

20130117-100037.jpg

You Might Also Like

 • niet
  17 januari, 2013 at 10:18

  sant- men dessvärre tror jag majoriteten män resonerar så livet ut. de har en idealisk period i livet då de varit som lyckligast, låt säga runt tjugan. och det är den perioden de vill identifiera sig med hela livet. gubbar blir förtjusta i 25-åringar, de tjejer de var förtjusta i och fick störst kickar av i ungdomen, oavsett om det finns en kärring hemma eller inte. och många lider av en lätt megalomani och förväntar sig att en liten pingla på 21 ska tända till trots att dom har kalaskula och hängröv, eller bara är allmänt övervintrade.

 • Nathalie
  17 januari, 2013 at 10:21

  Jag tycker vanligtvis om din blogg och hatar pekpinnarna som ofta dyker upp i kommentarerna men idag får jag väl vara en lite präktigare variant av mig själv och säga: Dra inte alla över en kam. Jag är 80-talist, nästintill 90-talist. Jag har alltid varit ambitiös och ”äldre än min ålder”. Träffade min 10 år äldre sambo när jag gick på gymnasiet som också hade en liten dotter som jag tog till mig som medelpunkten i vårt gemensamma liv. Idag, 6 år senare bor vi fortfarande ihop, köpt hus, jag har studerat till en master i Business Administration, bott utomlands pga. studierna i ett halvår och jobbar nu som Projektledare på ett större företag. Samtidigt planerar vi att skaffa barn. Så ja, det finns tjejer som är yngre som passar killar i Fas 2, t.o.m Fas 3.

 • anonym
  17 januari, 2013 at 10:45

  Jag är en 42 årig kvinna, gift med en man som är tolv år yngre. Vi är mycket lyckliga tillsammans. Så varför påstå att alla medelålder män vill vara tillsammans med yngre tjejer?

 • anonym
  17 januari, 2013 at 10:49

  Oh vad bitter du verkar Katrin!

 • Emelie
  17 januari, 2013 at 10:58

  Exakt sådär är det Katrin! Men tyvärr tyvärr finns det allt för många äldre karlar också som tänker likadant. Som tror att dom är unga till 50 års åldern. Som vill leva ”singelliv” allt för länge eller om dom har en kvinna vid sin sida är otrogna för att dom inte kan leva i tvåsamhet. Nej är inte bitter men ser verkligheten. Har själv sett detta i min omgivning och stött på måånga av dessa när jag själv var singel. Något jag kan försäkra o lova alla om så förekommer otrohet MYCKET mer än vad vi någonsin kan tänka oss. Visst vi tjejer är också det men killarna slår oss med hästlängder. Sorgligt…

 • Anna
  17 januari, 2013 at 11:19

  Känner igen helt klart. Men det är inte alls så att det är ett enormt glapp i utbudet. Problemet är bara att tjejer sugna på fas 3 lägger energi på fas 2 killar av typen du beskriver, istället för att röra sig beyond stureplan där utbudet är mer givande.

 • Åsa
  17 januari, 2013 at 11:23

  KLOCKRENT SKRIVET…DU E ”TAMETUSAN” BÄST!

 • Sallan
  17 januari, 2013 at 11:55

  Hur kan du säga att killar slår oss med hästlängder då det gäller otrohet, någon statistik som du syftar på??
  Vi tjejer är minst lika sviniga!!

 • Emelie
  17 januari, 2013 at 12:10

  Klart jag inte har statistik! Ens egna åsikt baseras av egna upplevelser och erfarenheter. Så är det väl alltid! Om du vill veta statistik får du kolla med scb.

 • Emilie
  17 januari, 2013 at 12:28

  Vad spelar ålder och faser för roll? Huvudsaken är att man mår bra och trivs med sitt liv och INTE ÄR TJOCK.

 • Just me
  17 januari, 2013 at 12:46

  Du har definitivt en poäng! Visst finns det avvikelser men i stora drag har du helt rätt. Jag funderar ofta på just de männen, vill de inte fylla sina liv med innehåll? En kvinna i samma åldersspann kan ge mer mothugg och bidra till utveckling. Det måste kännas tomt när Det bara är sex, yta och fniss!?

 • Cecilia
  17 januari, 2013 at 12:46

  Jag undrar vem som har skrivit texten. Tankarna är säkert Katrins men någon som kan svensk grammatik har skrivit texten.

 • Emma
  17 januari, 2013 at 12:49

  Haha kan inget annat än att instämma. Ser definitivt inte ut som en Katrin text!

 • Orvar
  17 januari, 2013 at 13:16

  Detta stämmer på pricken!

 • Viktoria
  17 januari, 2013 at 13:40

  Skulle vilja vända på steken. 70-talisterna behövde ingen utbildning, du kunde jobba sig uppåt – enkelt om man är driven som person. Betygen spelade ingen roll och att se ut som en clown var det som gällde. Anorexi och hälsohetsen existerade inte. 80-talisterna är lite bättre. Dock var väl droger och hippies ett jävla skämt. 90-talisterna är de som sliter för sina jävla betyg i skolan rent ut sagt. De krävs en utbildning för att få ett visst jobb – om du inte väljer att öppna eget. Vi svävar kring fördomar och orättvisa värderingar – tolka ”orättvisa” valfritt. Vi lever under ett enda stort krav av att prestera, att alltid ge 100 procent annars är man diskvalificerad och har sumpat sin chans till framgång enligt många. Det finns fler perspektiv än ditt. Men jag respekterar din åsikt trots att mycket av det du säger inte alls är faktum. Har du varit i Norge och skalat bananer för att tjäna pengar någon gång? Tror inte det. Det har 90-talisterna och jag tror att de besitter både mer svenskakunskap och är mer streetsmart än dig. Jag är 90-talist och klagar inte alls över dessa krav, trots att de många gånger påverkar mig negativt. Jag gillar krav. Det driver mig men det blir dessvärre motsatt effekt för många andra.

 • Lina
  17 januari, 2013 at 14:30

  Men man kan inte ha allt. Alla faser har både positivt och negativt med sig och det bästa är att acceptera och göra det bästa av den situation man är i just nu. Det finns ingen ide i att se gräset som grönare på andra sidan. Oavsett vilken sida av staketet man står på. Dessutom är det väl inte BARA ”hämta/lämna,etc” utan du har väl rätt skoj ibland också, Katrin?

 • Veronica
  17 januari, 2013 at 14:54

  Jag tillhör vare sig det ena eller andra. Jag är född på 80-talet och är singel, ambitiös och letar inte efter en pojkvän att stadga mig med. Jag går ut och klubbar ibland, men inte varje helg. Eller varje månad. Det finns fler färger är svart eller vitt, som hela regnbågen tex.

  Inse att alla inte lever i antigen fas ett eller två. Bara för att man inte har en familj så betyder det i te art jag festar sönder mitt liv.

  Titta lite till och se mer mångfacetterade människor 🙂

 • Linda
  17 januari, 2013 at 15:31

  Men det du beskriver är ju verkligen ett undantag. Sker ju inte direkt jätte ofta..

 • Bella
  17 januari, 2013 at 16:25

  Jag känner flera män med äldre kvinnor – lyckliga sen flera år tillbaka, trogna (nåja, helt säker kan man ju aldrig vara, å andra sidan kan ju även hon vara otrogen ;)) och med ett eller flera barn.

 • Bella
  17 januari, 2013 at 16:28

  Mina erfarenheter är helt annat än dina. Men det kan bero på vilka slags människor man umgås med och var man bor, vad vet jag. Fler kvinnor än män som är/varit otrogna bland mina vänner och bekanta. Och inte verkar de skämmas för det heller.

 • Bella
  17 januari, 2013 at 16:33

  Jag måste hålla med dig! Är själv 80-talist och då krävdes det bra betyg, men denna utseendehets fanns inte alls på samma sätt. Idag krävs det så jäkla mycket av ungdomarna och idag får man knappt jobb utan utbildning och starta eget är inte så enkelt. Man kan säga mycket negativt om ”de yngre”, men jag tror att de i slutändan kommer lyckas bättre, är smartare då de faktiskt vuxit upp med internet (plötsligt är det inte svårt att få svar på de flesta frågor, kunskap ger makt) och är mer streetsmarta och har större kontaktnät än vi nånsin kunnat drömma om.

 • 4differentfaces.wordpress.com
  17 januari, 2013 at 16:52

  Ha!
  Det här har jag diskuterat med mina vänner & bekanta länge.
  Å det är så sant som det är sagt & skrivet!

  Ett fantastiskt roligt ämne att diskutera!

  Du satte huvudet på spiken.

  Hej!

 • Isa
  17 januari, 2013 at 17:53

  Min fästman är 15 år äldre och jag hade aldrig kunnat hitta en bättre människa. Klart att det här kanske gäller för några, men fan inte för alla.

 • Sissi
  17 januari, 2013 at 19:14

  Haha, ”åttiotalisterna fastnade bakom en skärm”, kanske lite att kasta sten i glashus då ett av dina jobb är att skriva på en blogg..

 • Isabell
  17 januari, 2013 at 19:30

  Men fyf*n! Är du pantad eller?! Jag är 90- talist, har följt dig väldigt länge också ska jag tilläga, men detta är ju f*n så löjligt alltså.. Åsikter hit och åsikter dit, påminner mig om en kärring i en norrländsk by som inte har annat till liv än att klaga, skvallra och vara negativ till precis ALLT. Nu får du ta och ge dig Katrin.

  Detta var då det jag behövde för att bojkotta din blogg iallafall, samt din webshop som jag tyckt så mycket om.

 • Emelie
  17 januari, 2013 at 22:40

  Ja du svårt att svara på. Min umgängeskrets är nog väldigt mycket medel på. Men men, det var ju skönt att du hade motsatt erfarenhet runt omkring dig så det jämnar ut sig lite 😉

 • Tess
  17 januari, 2013 at 23:06

  WORD!!! ♥

 • malin
  18 januari, 2013 at 00:55

  bra skrivet, kommer i hag nar jag var 18 och vi hade tavling som hette forst in i 60 talet. Dvs, vem som forst knep en 30 aring, Det var ju valdigt spannande da. Sammtidigt som jag tittate pa dom forundrat och undrade om det fortfarande var kul att hanga pa stureplan 15 ar senare att dom inte hade trottnat annu. Men det hade dom ju tydligen inte. Aren gar och som du sager nu sitter man dar i barn och overall trasket. Allt har vall sina sidor.

 • Helena
  18 januari, 2013 at 02:57

  Jag är 26 år och övertygad att om jag hade haft en 15 år till att leva loppan på med lika stora chanser till att få familj och ordnat liv efter det hade jag med stor sannolikhet gjort det… Men realistiskt så kan man ju inte det som tjej. SÅ JÄVLA ORÄTTVIST. Menmen, inte mycket att göra åt det inte… Får se till att leva livet de år jag har kvar innan jag måste välja, familj eller frihet några år till och ensamhet sen typ. Eller nåt.

 • en-gång-i-stockholm
  18 januari, 2013 at 03:05

  ”Det värsta tänkbara scenariot för min 38-årige vän är nog att han gör en sån här tjej på smällen. Fy fan hemska tanke”….

  HAHAHA Katrin din blogg är ju comedy gold. Är det inte PRECIS så som alla dina vänner gjort? ”Hoppsan, blev visst gravid, äh nää jag har VISST tagit p-piller… lovar…”

  Kasta inte sten i glashus.

 • A-K.S-Dagdrömmaren
  18 januari, 2013 at 15:40

  Det här är ett intressant ämne, skriv gärna mer

 • E
  18 januari, 2013 at 16:33

  Word!

 • Cogitate
  18 januari, 2013 at 16:46

  Haha! kan varit den bästa sammanställningen jag någonsin sett på minibrudarna. Måste copy-paste:a. Hoppas du har överseende med det.

 • E
  18 januari, 2013 at 17:52

  Känner verkligen igen mig i det du skriver. Är 29 och skulle gärna vänta med barn tio år till! Men det går ju inte, ibland är det inte kul att vara kvinna.

 • Nattah
  18 januari, 2013 at 18:11

  Jag är 90talist och jag har aldrig haft några tankar på att bli modebloggare eller vad nu Elin Kling gör. Jag pluggar sista halvåret på högskolan och ska snart flytta ihop med min 14 år äldre kille/man och mina två bonusbarn. vi har varit tillsammans i snart 3 år. Men vist finns det säkert sådana tjejer men jag tror inte att majoriteten är som du tror.

 • Riccardo
  19 januari, 2013 at 11:39

  1. Intet nytt under solen. Killar/män har alltid, generellt sett, blickat efter yngre tjejer/kvinnor. Det som har hänt (i media) är att kvinnor som blickar efter yngre män tar större plats och har blivit mer accepterade.

  2. Inse att det inte går att dra generella slutsatser efter hur människor i Stockholms innerstad lever sina liv. Det är högst missvisande då vi vet att Stockholm som helhet har 59% ensamhushåll medan riket som helhet endast har 46%, vilket är bland de högsta talen i världen (Källa: SCB [Uppskattning av ensamhushåll i Sverige 2007]). Vad som händer på Stureplan händer inte på Harry’s i Gävle, med andra ord.

  3. Välkommen till: Litet Chick (men med) Hängiga Former-klubben.

 • Linda
  20 januari, 2013 at 15:32

  Oj,vad är det för män du umgås med?Bingos polare eller?Som aldrig vill växa upp?;-)