Okategoriserade

Medeltiden ringde och ville ha tillbaka Scandic

Medeltiden ringde och undrade varför 2000-talet snott Scandic hotell från dom. Det här är det omodernaste jag varit med om. I en storstad? Som tur är har de väääääärldens gulligaste pojkar i repan så jag kan ju inte tycka illa om hotellet i sin helhet men alltså herregud vad händer? Jag surfar nu med min Iphone ikopplad efter att jag kämpat med deras jävla easy-vad-det-nu-hette i en timme. Jag har inget i mitt rum. Rummet är tomt. Som en fängelsecell ungefär. Med en pytteliten teve som jag måste kisa för att se Laila Bagge på. Det finns inte ens en matta här. Plast laminatgolv utan matta. Jag ringde ner för att be om kroppslotion. Den söta sa att han skulle leta i alla skåp i hela hotellet. Ringde aldrig tillbaka. Jag ringde ner för att fråga om nätet och frågade då i samma veva om krämen. Finns ingen kroppskräm på hela hotellet. I centrala Stockholm på Östermalm på fucking Karalvägen. Finns ingen kräm bara glöm det. Torka ihjäl din jävel eller ha med dig din egen jävla Nivea-flarra.

Jag fick hasa mig ner i nattsärken för att hämta en tepåse. Hade de någon påse utan koffein i mån tro? Det visste han inte. Jag hittade en skrynklig Lipton Rooibos vid maskinen i repan. Jag ryckte den. Kunde jag få ett glas för att göra mig en kopp på rummet? Jag fick ett ölglas. Det står S på glaset. S som i Spendrups. Jag undrade varför min minibar är tom? Jag hade nämligen gärna gottat på en Cola light om det funnits. Svaret jag fick var att alla ”kylskåp” är tomma. Det är för att gästerna ska kunna förvara sina egna saker i dom. Jag höll på att spotta ner honom. Alltså inte av elakhet utan av ett hysteriskt skrattanfall. Man förväntas alltså ha med sig egen picknick när man bor på Scanic Park på Östermalm i Stockholm?! Jag skrattar ihjäl mig. Är inte det förbjudet på 2000-talet? Hände inte sånt bara på Vikingarnas tid? Folk som har med sig egna vattenflaskor till privatstranden i Nice? Typ så.

Jag tackar i alla fall för distraktionen. Jag fick tänka på något annat än loppet. Min mage lugnade sig. Jag fattar inte infon på tunnelsidan. På en länk står det att jag är startgrupp sommar på en annan att den gula grupp tre är vår. På kartan ser man att starten är vid Silja Tallink OCH vid Länsförsäkringar. Var ska jag gå imorgon? Får jag hålla i min mobil? Jag får inte ha lurar. Jag kommer att bli kroppsvisiterad men vad gör jag med min telefon om det visar sig att jag inte får ha den i min hand? Det är två grader i tunneln, så vad har jag på mig? Kör jag vanliga SKINS eller de fodrade? Waaaaaaa jag måste chilla. Skit i det här nu det kommer att gå bra. Jag går dit i god tid och så löser sig allt på plats. Så nu släppte jag min nervositet. Nu får det gå som det går. Funderar på att äta lite gröt imorgon. Cecilia ska äta gröt och ägg mer än tre timmar innan loppet och hon kommer förmodligen att vinna så jag tänker att det är läge för lite fusk. Fast kommer de att servera gröt här imorgon? Nääääää det blir congacsmedwurst, hyvlad gurka med osthyvel, gröna äggulor och juice från koncentrat. Hoppas att de överraskar!

Jo! En sista sak. Betta på om jag klarar milen på under 50. Gör det här! Betta på inte är mitt råd. Jag tror att jag kommer att springa på 53. Och det är asbra i så fall. Hur skulle jag kunna klara milen på under 50 det är ju helt sinnessjukt om jag skulle göra det. Jag kommer att ge allt men jag blir typ oroad över att jag kommer att stupa. Typiskt mig att kollapsa för att jag tar i för mycket. FAN VA JAG UNDRAR VAD JAG KOMMER ATT SPRINGA PÅ IMORGON. Jag måste sova snart. Jag är så torr, jag har ingen picknick med mig förutom en quest, jag ser att det rör sig på den lilla rutan framför mig och jag hör Darin-låtar. Äh jag måste ringa Sippan.

Och en sista sak. Tack till Superlenny.com som gjorde att man kan betta på mig det känns väldigt smickrande. Kolla in deras coola erbjudanden också!

You Might Also Like

 • nn
  21 november, 2014 at 21:51

  Regel nr 1 när man checkar in på hotell!

  Be ALLTID att få titta på rummet först innan du lämnar ifrån dig ditt Visakort i receptionen. Har gjort samma misstag som du men endast en gång, därefter lärde jag mig att alltid kräva att få se rummet först innan jag godkänner vad jag ska betala dyra pengar för.

  Tog in på Hotell i Malmö vid Stortorget, checkade in, fick ett skitrum. Ett pyttelitet rum utan fönster, fruktansvärt, checkade ut och tog in på ett bättre hotell. Efter det bestämde jag mig för att ALLTID be att få se det anvisade rummet, vill de inte visa, gå därifrån genast.

 • Hanna
  21 november, 2014 at 22:22

  Göm telefonen i BHn. Dom kommer inte kroppsvisitera dig. Sen kan du ta fram den när du är igång och hålla den i handen.

 • m
  21 november, 2014 at 23:10

  Ta dom fodrade tightsen! Kommer bara vara 2 grader. Startar i samma grupp!

 • Hehe
  21 november, 2014 at 23:17

  Är det ”regel nummer 1” när man checkar in på hotell? Hehe…
  Ok, men det orsakar onekligen ett par potentiella komplikationer. I allra flesta fall brukar man boka i förväg och online och då har ju hotellet redan dina kortuppgifter. Eller du åker tex på semester utan hotell för att sedan gå omkring med bagage och inspektera rum hela första dagen på plats för att sedan betala tredubbla priser eftersom du inte förbokat? 😀

 • Malin Strömberg
  21 november, 2014 at 23:51

  Hahahahahahah !! Det låter som när jag och karln min bodde på Scandic Sergel Plaza när jag skulle springa Midnattsloppet i somras, jag blev fan chockad över hur spartanskt det va ! Vi betalade inte nå speciellt billigt direkt heller … Är det värre än när du va på hotell i Dalarna för ett tag sen ? 😉 hahahah ! Lycka till imorgon nu jag tror på dig jag

 • Davve
  22 november, 2014 at 02:23

  Låter jobbigt!

 • UlrikaZ
  22 november, 2014 at 09:32

  Jag bor ofta på hotell i Stockholm, och just Scandic plus KOM hotell är de enda jag bott på som ger trist 70-talskänsla. Hoppas du tar ett trevligare ställe nästa gång, Katrin, så du får ha det lite skönt.