Okej så jag har fått många reaktioner på att jag bara äter två mål om dagen och om jag verkligen gör det. Så är det. Det är upp till var och än och man vet ju hur många kalorier man ska få i sig på en dag (i mitt fall ca 1500) sen får man ju fördela som man vill. Klart att det kan hända att jag känner mig sugen fler gånger på en dag särskilt på helgen och då rekommenderar jag er att göra en grön smoothie. En god. Det viktigt att ha en bra mixer hemma tycker jag så att smoothien blir just smooth. Det är dyrt men värt investeringen lätt! Min är från bagarenochkocken.
En grön smoothie gör man helt enkelt på det man har i kylen. Det spelar ingen roll om det är ruccola, grönsallad, spenat, gurka bara det är gröna saker. Vill man få en mer mättande smoothie har man i en halv avokado. Det man alltid har i tycker jag är kallpressad kokosolja (en rågad tesked), citron eller lime (skär av skalen och ha i hela frukten pressa inte!), någon nöt är gott (typ fem stycken nötter), ett halvt äpple ger god smak, och grönkål är nyttigast såklart! (Ta inte med stjälken då blir det beskt).
Idag hade jag i gemsallad, grönkål, fryst broccoli (så blir den kall), ett halvt äpple, en hel lime, en tsk kokosolja, lite cashewnötter och vatten. Den blev väldigt god.
Ett till tips om man känner att det är svårt att få i sig tillräckligt med protein är att ha i lite proteinpulver. Det finns flera som är bättre med mindre tillsatser och skit. Jag brukar ta en från betteryou.
Måndag mål 1: Knäckemacka med en halv mosad avokado och ett ägg.
Måndag mål 2: Torsk panerad i pofiber och vispat ägg, kokt broccoli, remouladsås (jag kör vegansk a la eco). Steks i kokosolja såklart.
Tisdag mål 1: Paj
Recept: 3 dl mandelmjöl, 1/2 dl sesamfrön (mixade i mixer till mjöl), 1 msk fiberhusk, 1 ägg, 100 gram smör, 1/2 tsk salt.
Blanda samman gör till en boll låt stå i kylen 30 minuter.
Tryck ut degen i en form och grädda 10 minuter på 200 grader.
Låt svalna.
Fyllning: 2 dl kokosgrädde, 4 ägg, 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 65 gram babyspenat, en fetaost, 2 dl riven valfri gul ost.
Grädda på 175 grader i ca 45 minuter tills pajen stelnat.
Tisdag mål 2: Ekologiska kycklinglårfiléer (köp frysta!), stekta i kokosolja utan smak och grillkrydda. Strimlad isbergssallad, skivad avokado, strimlad rödlök en massa citron, en lite rapsolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.
Onsdag mål 1: Ett halv kex tomat och lök med cream cheese (jag kör vegansk), en liten burk kokosyoghurt alt en dl om ni köper stor burk, 1/2 dl musli chunky och lite färska blåbär på toppen.
Onsdag mål 2: Blandade wokade grönsaker, kokosolja, grillkrydda, kokosmjölk. Shiratakinudlar. Eller vilka nudlar ni vill! De som är gjorda på sötpotatis är goda också. Ingen gluten bara.
Peston är livsviktig för den här rätten! Receptet finns i ”Sött och annat gott” men ni ska få det här:
2 krukor färsk ekologisk basilika, 50 gram pinjenötter, 1 vitlöksklyfta, 100 gram parmesanost, 2 dl olivolja, salt, peppar. Kör i en mixer.
Torsdag mål 1:
Smörgås (mjukt bröd) med grönsaker och cream cheese
Lite för välgräddad men det gör inget. Jag måste lära mig att sätta på timer när jag bakar proteinbröd! Och klart man kan äta två frallor med vilka grönsaker man vill det här är bara ett exempel.
Man kan även ta en toast med grönsaker och lite ost. Mitt café runt hörnet gör såna med mitt bröd så jag är väldigt lyckligt lottad. Tack Karla café för fantastiskt utbud!
Torsdag mål 2:
Tonfisksallad (uppdatera med ingredienser snarast)
Fredag mål 1:
Knäckemacka med en halv mosad avokado och ett ägg.
Fredag mål 2:
Tacos
Jag kör glutenfritt bröd men det är inte så jättegott så oftast äter jag innehållet och kastar brödet. Ungarna kör vanliga skal. Sen har vi guacamole, sallad, hackad halloumi som vi steker knaprig, vegofärs, riven ost, olika grönsaker som grön röd gul paprika, rödlök, tomat, gurka, majs, tacosås och creme fraiche.
Lördag mål 1:
Äggröra, smörgås
Eller en äggmacka!
Lördag mål 2:
Lax, sötpotatis, spenat, limesås (vegansk majonäs med pressad lime)
Söndag mål 1:
Plättar med nougatkräm (recept ”Sött och annat gott”)
Söndag mål 2:
Spagetti och kycklingfärsås.
Camilla 10 barnsmamma vid 33 år
24 januari, 2018 at 16:18Ååhh så mycket gott ??
Linda
24 januari, 2018 at 16:19Hej! Ville bara tipsa om det (enl mig) godaste glutenfria tortillabrödet! Vet dock inte om det är något i det som du undviker men hur som helst!
Ica’s egna som ligger i frysdisken!!
Det är ett 4p så lägg det i frysen direkt efter köp, och ta bara upp ett bröd åt gången 5 min innan det ska ätas, utan att värmas upp. Då är det som godast och blir inte heller torrt!
🙂
Sussi
24 januari, 2018 at 16:32Tack!! för att du delar med dig av matschema o alla goda recept!! ?
Saraemma
24 januari, 2018 at 17:02Allt låter jättegott! Tack för tipsen!
H
25 januari, 2018 at 12:33Er müsli är den godaste jävla müslin jag har ätit i hela mitt 39-åriga liv. Så god att jag måste importera det till landet jag bor i. Alla mina gäster, både i Sverige och utomlands, blir impade och brukar behöva stanna på ica på väg till flyget för att köpa på sig. Nu har jag bara 1,5 påse kvar här hemma så det får bli en sverigevisit snart känner jag. För ni levererar väl inte till Holland va?