Okategoriserade

Måste jag sluta med Sleep Cycle?

Sen typ ett år tillbaka har jag blivit besatt av en app som heter Sleep Cycle. Den går helt enkelt ut på att jag skriver in ett intervall på 30 minuter där jag vill bli väckt på morgonen och sen väcker telefonen mig när jag sover som lättaste. Samma app visar mig ett diagram över hur jag sovit (inte sovit) under natten. Visar klockslag då jag varit vaken och då jag sovit i djupsömn. Jag älskar den här appen och känner att jag skulle ha svårt att leva utan den. Men jag kan vänja mig av den. Om det är så att den är livsfarlig för mig. Är den det?

De senaste veckorna har jag fått flera mejl från olika människor som jag känner i USA med budskapet om att det är direkt livsfarligt att sova i samma rum som en mobiltelefon. Så här ser mejlet ut som cirkulerar:

Dear all,
Something to think about if you or your children sleep with a mobile phone beside you!

This is what happens to seeds placed in a room without mobile phone radiaton for 12 days:

This is what happened to the same type seeds in an identical room but with mobile phone radiation during 12 days.
The seeds didn’t grow well, got mutated or died. The same result during 6 trials!

Vad tror ni? Ska man lämna mobilerna i köket när man går och lägger sig?

You Might Also Like

 • Pola Igelski
  28 maj, 2013 at 16:24

  Ja, man skal ikke har mobilen tæt på når man sover !!! Min søn fjernede telefonen længere væk og han føler sig mindre træt om morgenen og i løbet af dagen.

 • anonym
  28 maj, 2013 at 16:27

  Detta inlägg bevisar. hur jävla dum i huvudet du är din nöt!!!
  Lev i nuet, imorgon kan du vara död!!!!

 • anonym
  28 maj, 2013 at 16:29

  eller var det ditt nöt?

 • Hanna
  28 maj, 2013 at 16:32

  Annars kan du ju bara ställa mobilen på flight mode.. Ingen strålning och sleep cycle funkar ändå!

 • Malin
  28 maj, 2013 at 17:14

  Reagerade precis som du då jag första gången såg denna (ovetenskapliga) undersökning. Några skitsmarta 9-klickare som gjort det som skolprojekt. En sak glömdes dock bort! De använde en router för att skapa stålning. Problemet är bara att det inte är strålningen som skadat krassen, det är uttolkning! En router fungerar inte som en mobil i sättet den strålar utan lite som en microvågsugn, dvs vågor som reagerar med vattnet i objektet. Så även om tjejerna vattnade lika mycket på de två olika omgångarna krasse torkar den vid routern ut snabbare och voila, vissen krasse!

 • Maria
  28 maj, 2013 at 17:30

  Intressanta bilder, ska man tro på det eller inte?!
  Jag har alltid min Iphone i köket när jag sover, mest för att jag skulle känna mig stressad av att ha den på sängbordet. Och nu kommer jag definitivt att fortsätta ha den i köket på natten. Vem vet, det kanske är först om 10-20 år som vi förstår faran med mobiltelefoner?!

 • anonym
  28 maj, 2013 at 18:38

  Ja och då är kanske vi flesta döda!

 • Jenny
  28 maj, 2013 at 18:42

  Sätter alltid telefonen i flight mode innan jag somnar.

 • Victoria
  28 maj, 2013 at 18:57

  Men åååååh jag som precis tänkte skaffa den där appen.. Min kompis pratade om den också.
  Jag sover alltid med mobilen under kudden så mitt alarm ska kunna väcka mig.. Tror inte det är så bra men jag lever fortfarande trots att jag gjort så flera år nu

 • Nena
  28 maj, 2013 at 20:15

  Telefonen ger ifrån sig radiovågor. Skall man flytta blommorna ur rummet med radion varje gång man lyssnar? Tror inte det, va?

 • Pluto
  28 maj, 2013 at 20:26

  Ni vet väl att man kan stänga av mobilen? Många verkar inte ha en aning om det…

 • Lotta
  28 maj, 2013 at 21:33

  Är inget konstigt, telefoner avger strålning , strålning skadar kroppen. Det bara är så, jag har strålningsskydd på telefonen , kanske hjälper det något.

 • lena
  28 maj, 2013 at 21:58

  Snälla söta köp en väckarklocka! Batteridriven! Inga mobiler och inga elektriska apparater i sovrummet!

 • M
  28 maj, 2013 at 22:00

  Skulle inte tro att det gör det. Men inbilla dig det om det känns som att du är en bättre människa för det!

 • jag
  28 maj, 2013 at 22:38

  åh herregud allt är ju bara feeeeejk. liknande bild cirkulerar med en blomma som vattnats med vanligt vatten och vatten som utsatts för mikrovågsstrålning. säger bara det, tro inte på allt på internet….speciellt inte om det är några studenter som gjort ”studien”???

  (FYI, rent vatten kan ej förändras i en mikrovågsugn, DET är vetenskapligt bevisat)

 • tp
  28 maj, 2013 at 23:32

  jobbar på kundtjänst för ett stor svensk operatör.

  NEJ de stämmer ej.

  radio och televerket har skapat många starka och tydliga lagar för att minska strålning. och även telefonbolagen själva har de. då det säger sig självt, ett telefonbolag kan ju inte ha MEGA hög strålning varje dag då skulle arbetsmiljön bli helt olidlig och kostnaderna för sjukdagar, sjukvisteles, försäkringar, ersättningar skulle bli alldels för höga. du själv som egen företagre förstår att de är alldels för dyrt om man kommer undan billigt genom att bara uppfinna prototyper som ej har så mycket strålning. de är helt enkelt inte villig att betala om ni kommer undan billigare genom att reglera strålningen.

  så, nej andas. du kommer inte få cancer av din telefon. då får du mer cancer från avgaserna i stan du andas in varje dag. sorry.. sad but true.

 • Paula
  28 maj, 2013 at 23:33

  Jag sätter alltid min mobil på flygplansläge när jag sover

 • Sessan
  29 maj, 2013 at 00:01

  Pssst. det kan ju dunsta, och så vitt jag vet gillar blommor vatten i flytande form. Testet är dock inte utfört med mobiltelefoner som nån här ovan redan skrivit.

 • Gro
  29 maj, 2013 at 00:22

  En oppklaring på norsk blogg: http://tjomlid.com/2013/05/19/om-karse-wifi-straling-og-en-snurt-naturfagslaerer/

 • Marielle
  29 maj, 2013 at 06:46

  Hej
  Jag sätter telefonen i flygplansläge när jag lägger mig. Vet inte om din app fungerar då men man utsätter sig inte för ev strålning i alla fall.
  Hälsning Marielle

 • Tove
  29 maj, 2013 at 09:01

  Smart! Det ska jag börja med.

 • Linda
  29 maj, 2013 at 09:04

  Självklart ska du stänga av den. Om du är ett frö…

 • Jenny
  29 maj, 2013 at 11:55

  Fniss!! En del failar liksom direkt 🙂

 • Py
  29 maj, 2013 at 12:00

  @Linda , den var roligast i dag! Akta er alla frön 🙂

 • Isabelle S
  29 maj, 2013 at 12:03

  Jag har alltid sovit med telefonen bredvid mig i sängen (forever alone) eller i alla fall på sängbordet. Har använt Sleep Cycle-appen sedan julafton 2012 och är inte det minsta orolig för strålning.

  Hur är det då man sitter på en buss? Då man sitter på café? WiFi i ditt egna hem + 20 grannars nätverk?

  Jag oroar mig inte..

 • J
  29 maj, 2013 at 13:04

  Skulle det funka så tänker iaf jag att mobilen då inte kan ta emot samtal och sms

 • NN
  30 maj, 2013 at 08:48

  Jag brukar sätta pà flightmode när det är läggdags! pà sà sätt finns det inga ”radiations” som kommer ut ur tellen och dessutom sà störs man inte om tellen skulle fà för sig att vibrera under natten .. med tanke pà alla appar och skit man har! 🙂 Sà kör flightmode sà kan du säkert fortfarande ha den appen .. ifs stänger jag ner nätet ocksà under natten ….. you’ll figure it out 🙂

 • Doktoranden
  31 januari, 2015 at 16:53

  Till alla er som tvekar på hur fröexperimentet faller ut i verkligheten så är mitt tips att testa det hemma själva med er egen mobiltelefon och lite vanliga krassefrön. Efter det kommer ni att kunna pusta ut och sova lugnt…
  Telefonen i flightmodeläge när man sover är som många ovan säger ett enkelt säkerhetsgrepp för de som vill vara extra säkra… Sov gott!