Okategoriserade

Måndagsmöte LCHFklubben.se

Det är inte helt lätt att jobba på LCHFklubben.se. Höga krav och högt tempo. En ganska hård arbetsplats som förväntar sig att du ska gå på högvarv och prestera hela tiden. Det är en av anledningarna till att vi tar in praktikanter och inte anställer på en gång. Har du det som krävs så får du anställning fortare och har du det inte så har du möjlighet att skita i att komma in när du känner för det. Pallar du trycket däremot så är det en bra arbetsplats med förmåner och frihet under ansvar. Jag säger aldrig nej till något som en anställd ber om och man kan resonera sig fram till det som man vill om man bara har bra argument för sin sak.

Med det sagt söker vi en tålig produktionsledare. En person som är rapp som bara fan. En person som inte äter lunch på bestämda tider utan en person som är självgående och stark. En tuffing som har erfarenhet av produktion, bageri, mat på något sätt. En som framför allt är tålig som en oxe. Och som kan ta ansvar. Inventeringar, beställningar av råvaror, stor produktion som går snabbt mm. En praktik på två veckor. Sen kör vi full månadslön. Jag skriver inte avtal med någon som inte bevisar sin kapacitet men så fort som det är gjort skriver jag gärna avtal enligt den anställdes villkor. Intresserad? Mejla [email protected]

Sen söker vi en ny läkare till sajten. Annika Dahlkvist måste tyvärr lämna oss det var ju inte så lätt att få tag på en läkare som vi hade trott. Problemet är ju inte att det inte finns läkare problemet är hur man hittar dem? Vi går inte till läkaren någon av oss och den läkare som gör min hälsoundersökning är superGI och bråkar med mig varje gång som jag kommer. Trots att mina värden blir bättre och bättre så tjatar han om pastrami och havregryn, ha ha!

Är det någon av er som känner till en läkare som kan LCHF? Mejla mig i så fall: [email protected]

Nu drar jag till produktion. Härliga kontraster mellan glamour och fysiskt arbete. Ena dan i Sturegallerian och andra i ett kök. Ena dan laga mat till kokbok andra sitta sminkad i flott tevesoffa. Har ni hört vår radiospot förresten?! Jag hörde den imorse och skvatt som en liten iller! Ha ha ha sjukt kul!!

Här kommer den för er som inte lyssnar på radio:

You Might Also Like

 • Lotta
  11 februari, 2013 at 11:10

  http://ung.lo.se/los-krav-2/gratis-provjobb/

  Bra läsning för dig kanske? Det känns inte som att någon med den erfarenhet du söker skulle ställa upp på två veckors gratis arbete. Det är ju absurt! En halv månadslön förlorad.
  Kan du inte göra en riktig rekrytingsprocess istället där du anställer en konsult som hjälper dig med urvalet? Mer rättvist för alla parter. Fast på dagens arbetsmarknad kanske folk gör vad som helst för att få jobb?

 • Mona NA
  11 februari, 2013 at 11:37

  Annars kan du provanställa…….. men nej. Du väljer praktikanter. Varför inte fas3 med en gång???

 • Rebecca
  11 februari, 2013 at 11:43

  Praktik? Men katrin.. sluta!

 • maria
  11 februari, 2013 at 11:50

  Hej,I många år av mitt arbetsliv så har jag jobbat för bättre villkor på arbetsplatser,särskilt när det gäller anställningar, så blir jag rent ut sagt förbannad,att låta en person som förmodligen har som 99% av oss har, ansvar för ekonomin i form av boendekostnad mat barn etc att arbeta gratis i 2 veckor???
  När man söker personal så gör man det på ett seriöst sätt och litar på den som rekryterar, att de hittar rätt person som lever upp till de kriterier/krav som arbetet kräver.

  Men det är ett kränkande och nedlåtande sätt att någonsin använda sig av gratis arbetskraft om man hård drar det, som detta är.

  Jag läser din blogg varenda dag och tycker du är en duktig entreprenör och verkar vara en underbar mamma.Håller inte alltid med dig i dina åsikter men
  har stor respekt för det du gör.Men snälla gör det rätt hela vägen.

 • Linan
  11 februari, 2013 at 11:58

  Jasså det är svårt att hitta läkare som stödjer LCHF? 🙂 Låter orimligt 😉

 • Lena
  11 februari, 2013 at 12:57

  Låter som rena slavkontraktet. Men det finns väl alltid de som ställer upp på vad som helst för att få jobb. Och tyvärr är det ju de unga som som utnyttjas av såna som dig.

 • Sara
  11 februari, 2013 at 12:57

  Katrin jag håller med dig om mycket men du kan ju inte vara allvarlig när du säger att man ska arbeta 2 veckor gratis för dig??!

  Det kan väl inte finnas en enda människa som är villig att arbeta gratis. Jag som arbetar inom restaurang veta att det är vanligt att man får komma o provjobba en eller flera dagar innan man får jobbet. Många ställen ger inte betalt och det är olagligt! Man ska alltid få betalt och du väljer att försköna det med att välja ordet praktik istället för att det är provjobb i två veckor. Två veckor är en halv lön!

  Jag hoppas verkligen ingen går med på det som söker jobbet.

 • Diana
  11 februari, 2013 at 13:24

  Orolig over antalet anstallda/medarbetare som du avverkar i rasande tempo. Det sager ganska mycket om den sk arbetsplatsen.

 • Josefine
  11 februari, 2013 at 13:27

  Hej! Vill tipsa om en väldigt intressant undersökning!!

  Vill du som förälder vara med och tycka till om barnkläders funktion, kvalité och om vad du vill ha för service i en barnklädesbutik? Din åsikt är viktig, nu har du chansen att påverka! Du får dessutom ersättning i form av ett presentkort på 800 SEK från ett barnklädesföretag.

  Klicka på länken:
  https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dEVETU81Z2ZlWGU3SUcyYUFURTdSRlE6MQ

 • mariab
  11 februari, 2013 at 13:47

  Du har satt detta i system, hur länge arbetade den förra praktikanten Shervin gratis åt dig? Det var väl snarare månader än veckor? Och nu vill du ha två veckor gratis-jobb till av nästa praktikant? Och passar inte hon så kör du några varv till. Är det verkligen lagligt att göra så här? Dina gamla praktikanter borde snacka med LO:s jurister, verkar rimligt att du tvingas betala dem i efterskott. Folk har samma hyra och kostnader som du, att kräva att man arbetar gratis i veckor och månader (och till råga på allt under pressade och oregelbundna förhållanden (”ska gå på högvarv och prestera hela tiden”) för att sen eventuellt få en låg lön hos dig – varför måste andra företag prov-anställa när du slipper?

 • Cassandra
  11 februari, 2013 at 13:50

  kan nog ganska svårt att hitta en läkare som stödjer lchf, sen jag började läsa till sjuksköterska slopade jag lchf…

 • Annica
  11 februari, 2013 at 13:58

  Hört talas om provanställning? Sex månader har du som arbetsgivare på dig. Under denna tid har du när som helst rätt att avsluta om du inte tycker att personen håller måttet.

 • Sandra
  11 februari, 2013 at 14:41

  Har en undran, är det någon som vet när o var Katrin svarar på alla frågor, om hon någon gång själv går in o läser allas funderingar? Jag hittar inga svar från henne .

 • sandra
  11 februari, 2013 at 15:00

  Hej Cassandra,
  Kan du utveckla det har vidare och berätta vad du baserar det på? Min mamma ar sjuksöterska och hon ser en helt annan trend.

 • sandra
  11 februari, 2013 at 15:01

  jo men då får hon betala, det var liksom där skon klämde.

 • sandra
  11 februari, 2013 at 15:02

  När helvetet fryser till is

 • Adam
  11 februari, 2013 at 17:07

  Tyvärr så kommer nog finnas några som vill jobba grattis åt Katrin. varför vet jag inte men på något sätt hittar hon alltid någon svag att utnyttja – det är inte lagligt men så länge folk ställer upp utan invändningar kan hon inte straffas för det. Det fanns ju några som ville jobba grattis i hennes butik – bara hon önade i deras hemstad.
  Det är inte hederligt att föra sig fram på detta sätt men å andra sidan vem av er efterfrågar Katrins moral, etik eller dyl?
  Det är inte seriöst att utnyttja folk på detta sätt men så länge det bidrar till att hjulet surrar för katrin så funkar det. I det läget borde de flesta av er veta vad alla förmåner går ut på och på vilket sätt hon behandlar männisor – är ni förvånade att hon erbjuder 2 veckors grattis jobb? Vad kan man förvänta sig av en som aldrig ser någon annans insatser än sina egna. har hon någonsin sagt att musli är inte hennes eller hennes företag uppfinning? har hon någonsin sagt att hennes företag rulla bara för att det finns svaga runt henne som gör allt för att det ska fungera? Nej, det är bara jag, mig som gäller.

 • Sandra
  11 februari, 2013 at 17:53

  Vet du det förvånar mig inte alls att du tycker att det är ok att nån ska jobba 2v gratis åt dig. Du har varit inom media länge och enligt min erfarenhet så kör man väldigt mycket med såna metoder just inom media…

  Men skärp till dig för tusan, vill du ha en vuxen människa som kan ta ansvar så måste den ju kunna ställa samma krav på dig. Att få lön för sitt jobb är väl det allra minsta?? Provanställ du men att be om gratisjobb är bedrövligt…

 • Linda
  11 februari, 2013 at 18:42

  Trend och ren fakta är väl två vilt skilda saker. Trend betyder inte att det är en bra sak.. 😉

 • 11 februari, 2013 at 18:51

  Kroppen är inget man experimenterar med utifrån trender som kommer och går!!!

 • Anna
  11 februari, 2013 at 18:54

  Det finns alltid två sidor av ett mynt.
  Men jag förstår jag tanken med att man får börja med en kort praktik. Känns inte jobbet rätt så är det ju bara till att avlägsna sig och man kan låsas som om man aldrig varit där. Känns bra inför kommande arbetsgivare (tjänster man söker) att man inte har avslutat en anställning efter väldigt kort tid.

  Sen om man trivs bra med jobbet och man får anställning för att man gör ett riktigt bra jobb. Då tror jag inte att de skulle tveka att ge någon sorts ersättning för de två praktikveckorna som man har genomfört.

  Kanske borde du öppna en butik i Göteborg, och anställa mig.

 • J.
  11 februari, 2013 at 19:29

  Hoppas stackarna får aktivitetsstöd iaf för sin praktik!

 • Isa
  11 februari, 2013 at 19:30

  Gratis stavas med ett t, Adam! Annars kan man ju säga ”grattis” till Katrin om någon vill jobba ”gratis” åt henne.

 • Carma
  11 februari, 2013 at 19:41

  Jag kunde inte läsa någonstans att praktikanten skulle jobba gratis. Vad jag vet finns det nåt som kallas praktiklön……Eller??

 • La
  11 februari, 2013 at 19:45

  22 veckor.

 • Nikolina
  11 februari, 2013 at 19:45

  Hoppas de går bra för er. Håller tummarna 🙂
  från http://www.ankpung.se 23 år, mamma till en liten son, lever med skyddad identitet, tyvärr förlorat båda mina föräldrar i cancer.

 • La
  11 februari, 2013 at 19:46

  Vilken meningsfull anmärkning. Verkligen.

 • Hjärtat
  11 februari, 2013 at 19:48

  Men kom igen ingen här kan väl vara förvånad, Katrin är i en cynisk bransch där människor är förbrukningsvara och bara ska pressas till maxgräns för att sedan kastas på soptippen. Katrin tar många steg tillbaka både vad gäller könsroller och syn på arbetsgivare/tagare och det är riktigt beklagligt då det är många unga som läser denna blogg och kanske tror det ska vara så. Det ska INTE vara så och glömt inte att det har varit många människor som har stridit och kämpat hårt för att alla människor ska ha lika rättigheter på arbetsplatser och vi har fått kämpa hårt för vår jämnställdhet mellan män och kvinnor i samhället. Synd att Katrin inte kan vara en förebild för alla de unga människor som läser denna blogg.

 • Eva
  11 februari, 2013 at 19:48

  Katrin jag tror att du får bättre sökande om du inte startar med två veckors gratis jobb. Kvalificerade och driftiga sökande ställer helt enkelt inte upp på det. // Rekryteraren

 • Kjerstin
  11 februari, 2013 at 19:53

  Fattar verkligen inte ?! Du sätter ju detta i system o dessutom skyltar öppet med det! 🙁 men förstår om det skall sparas pengar till Skatteverket för Bingo men detta är fel väg att gå Katrin !

 • Kjerstin
  11 februari, 2013 at 20:13

  Säljer du dig så billigt 🙁

 • Rm
  11 februari, 2013 at 20:19

  …….”En praktik på två veckor. Sen kör vi full månadslön”……. Undrar vart läser ni om två veckors praktik UTAN lön?

  Just as well not to read any comments. How ”nose sticking into everything” are you people?

 • Isa
  11 februari, 2013 at 20:22

  Det var viktigt att påpeka, La! Verkligen!

 • sandra
  11 februari, 2013 at 20:24

  Linda:
  1) Trend=långsiktig l. stabil (in)riktning hos förändring l. utveckling av skeende l. händelseförlopp l. företeelse o. d., tendens

  Ar du intresserade av att lara dig inneborden av andra Svenska ord kan jag varmt rekommendera svenska akademins ordbok.

 • Anna
  11 februari, 2013 at 20:26

  Ingen av de andra praktikanterna har fått lön tidigare.

 • J
  11 februari, 2013 at 20:36

  Det blir nog inte lätt Katrin… Du vet de som du söker med de kriterierna de har redan jobb! De slutar nog inte där för att praktisera (gratis) och sedan kanske stå där utan jobb! normalt folk gör tvärtom , de dealar till sig bättre lön och förmåner och byter efter det jobb!!

 • Sue
  11 februari, 2013 at 20:38

  Men förstår inte varför man bloggar med bilder om man lever skyddat identitet??

 • Svenne-banan
  11 februari, 2013 at 21:10

  RM…
  Swedes are the sickest people in the world! Their waybof thinking( no one is better than the other one) makes them very very weak people mentally!! Thats WHy they oppress each other and jealousing each other.
  Their jealousy is Known all over the world,and Their lack of esteem(svåga psykiskt )all of them

  Thatsvwhy strong personalities like Katrin makes them even weaker! She makes them feel like failous/jealousy and bitchy. And this is not only women,even men can feel threatened/weakened by her strong personality.

  Its very hard for foreighners to mingle with Swedish because of Their jealousy …

 • Linan
  11 februari, 2013 at 21:44

  Men…hur har din ordlista motbevisat eller bevisat överhuvudtaget något i det här resonemanget? Vem har sagt att trend inte betyder förändring/utveckling av skeende etc? Skämtar du?

 • Linan
  11 februari, 2013 at 21:45

  Ärligt talat Sandra, jag tror du måste missuppfattat hela innebörden med diskussionen..

 • Kjerstin
  11 februari, 2013 at 22:15

  U are crazy and most likely coloured by Katrin to write this shit tjat u are writing…

 • sandra
  11 februari, 2013 at 22:24

  Jag fragade Cassandra i den har traden, om hon kunde utveckla varfor hon slutade med LCHF efter att hon pa borjat sina studier som sjuksköterska. Menar du att jag missuppfattade min egen fraga Linan?

 • K
  11 februari, 2013 at 22:43

  Håller med, bättre att provanställa en tid först med lön, sedan en utvärdering om man får vara kvar eller inte.

 • Sally
  11 februari, 2013 at 23:20

  Hur vet du det?

 • Americana
  11 februari, 2013 at 23:24

  That’s the worst English I’ve ever seen. Ever. And the conclusion is even worse. Try again, if you’d like to make yourself understood…

 • Linan
  12 februari, 2013 at 00:57

  Nä, jag tror nog det mer att du missförstod Lindas svar. Du sa att din mamma sett en trend, varav Linda svarar att detta inte behöver innebära att det rör sig om något bra. Vi kan ta ett exempel. ”Missbruk av heroin har ökat i Stockholm”. Om detta påstående är sant är detta en trend, en förändring…men ingen BRA sådan.
  Du svarar genom att lägga in en beskrivning av vad ordet trend betyder taget från din ordlista.
  ?

 • Kjerstin
  12 februari, 2013 at 06:59

  Piss off ! Did I make myself clear? Its very common these days especially since we started text messaging to write u instead of you. Well up urs !!

 • Kjerstin
  12 februari, 2013 at 07:02

  Thatsvwhy : haha and you claim yourself to be an american… Pathetic !

 • es
  12 februari, 2013 at 07:37

  Håller med fullständigt.

 • As
  12 februari, 2013 at 09:30

  Finns inget som heter praktiklön. Läs lagen. Praktik är obetald om inte arbetsgivaren är snäll och betalar lön. Praktiklön gillar arbetsgivare att kalla en ersättning som är för låg för att kallas lön. Eftersom Katrin utnyttjar folk så lär hon nog inte vara snäll och betala.

 • Gammal praktikant
  12 februari, 2013 at 09:55

  Kallade det vad ni vill men efter att jag hade min praktik hos Katrin fick jag en summa pengar insatt på mitt konto i alla fall! Så lägg ner ert snack om att hon utnyttjar unga människor! Jag fick lära mig en hel del under min tid hos henne som praktikant och summan pengar hon satt in såg jag som en gåva, inget som jag som förväntade mig som praktikant!

 • ingalillh
  12 februari, 2013 at 11:32

  Jobba för gåvor och allmosor?
  Vad hände med arbetsgivaravgifterna?
  Försäkringar?

 • sandra
  12 februari, 2013 at 20:36

  När man går på praktik, så får man dagligen ersättning som motsvarar akassans ersättning.. Det är ingen som har sagt något om GRATIS!!!!!

 • sixten
  13 februari, 2013 at 00:40

  Men jösses! Svart lön alltså! Har du prövat att ta upp den i deklarationen? Du är skyldig att göra det.

 • Vinter
  13 februari, 2013 at 13:55

  Men den ersättningen betalas väl inte av arbetsgivaren utan av skattebetalarna/staten?!