Okategoriserade

Måndag!

Så. Nu låtsas vi som att jag kommer hem från semestern idag istället så får vi se hur det går. Jetlaggen är så gott som över, vi sov alla till sju idag och Ringo fick vi väcka så det ser ju bra ut. Idag ska jag spela in radioreklam. För LCHFklubben.se. Det blir kul! Sen ska jag och Louisa på kul möte idag också. Kan bli bra. Jag ska kolla ett kök också. Börjar få lite panik över den här boken. 50 recept på en månad. Mmmm… Jo en sak. Det blir ingen Hawaii. Jag blev inte befruktad på resan och nu har jag värsta PMS:en så jag är inte på tjocken det kan jag garantera. Så hur gör man för att bli på smällen egentligen? Jag frågade barnmorskan innan jag åkte hur man skulle gå till väga och hon sa att man ska ha samlag (den var hon som sa samlag) varannan dag från första mensfria dag i två veckor fråmåt. Då skulle man vara garanterad en befruktning. Det stämmer inte. För jag är inte befruktad. Har ni tips på hur man ska göra för att bli på tjocken enklast?

Det kanske var optimistiskt att tro att det skulle gå på första försöket men sån är jag. När jag väl har bestämt mig så vill jag gärna att saker och ting ska ske på en gång men i det här fallet verkar det inte vara jag som bestämmer. Kan det kanske vara svårare för mig att bli gravid för att jag är gammal? Kan man få göra IVF utan att stå i kö kanske? I Sverige verkar det lite klurigt vad jag har förstått men man kanske kan sticka till London eller Köpenhamn och då kanske till och med få tvillingar?! Vore inte det något? Två på en gång! Jag skulle gärna ha två Ringo till!

Och hur ska man orka och hinna med nu tänker jag? På semester gör man ju ingenting så då blir ”samlaget” den enda dagsaktiviteten men nu då? Nu ska Bingo resa bort på jobb och jag är ofta dödstrött efter en arbetsdag och… Är det svårt att bli gravid menar ni?

Det blir i alla fall ingen Hawaii. Så då kan ni sluta spekulera i min mage eller valk på instagram för det är inte alls kul. Alltså jag känner mig ju smal för tillfället så det är inte så kul att ni dividerar om jag är gravid då. Om ni fattar vad jag menar… Inte så smickrande.

You Might Also Like

 • Annelie
  14 januari, 2013 at 09:12

  Nu vet jag inte hur länge ni försökt, men att börja prata om
  IVF känns ju lite att ta i. Har för mig att man inte får hjälp i första taget om man redan har barn. Bara att köra på 😉

  Nej, det känns inte så kul när någon påpekar hur man ser ut……kanske något att tänka på Katrin!!!

 • Lotte
  14 januari, 2013 at 09:12

  Haha, ja jag vill med veta hur man ska göra för att så snabbt och smidigt ska bli gravid 😉 Hoppas allt komer igång snabbt efter att jag slutat med sprutan, fast jag vet att det kan ta tid…..
  LYCKA TILL med att bli gravid 😀

 • Therése
  14 januari, 2013 at 09:18

  Hej Katrin!
  Köp ägglossningstest på apoteket. Då vet man när man ska ligga i:) Lycka till!

 • Jennie
  14 januari, 2013 at 09:22

  Ägglossningstest !

 • linda
  14 januari, 2013 at 09:31

  Billingsmetoden, bästa sättet att se sin fertilitetstopp!

 • Sabina
  14 januari, 2013 at 09:33

  så du vill inte att folk kommenterar ditt utseende i sociala medier? har du i det avseendet förtjänat att någon lyssnar på dig?

 • Matilda
  14 januari, 2013 at 09:37

  Du är smal och snygg! Bebis kommer när det kommer. Bara fortsätt pöka! 😉

 • Yohannas vardagskaos
  14 januari, 2013 at 09:40

  Kan bara hålla med ”linda”, billingsmetoden is the shit!! Den har gjort mig gravid båda gångerna, och jag har dessutom bestämt mig för gosse andra gången genom att lära mig hur man gör då – och det funkade! 😉

 • Alejandra
  14 januari, 2013 at 09:45

  Skojar du med mig…gammal??? Jag är 37 och precis fått mitt andra barn,mitt enda och bästa tips är,stressa inte fram en graviditet,det blir aldrig bra då!jag kände mig stressad hela hösten 2011 och det blev ju så klart inga barn gjorda, och då bestämde jag mig för att släppa allt och bara låta kroppen bestämma (struntade i alla ägglossningstester) och sånt och så blev jag gravid första veckan i januari 2012 :)) nu är min lilla princessa nästan 3 mån,lycka till kattan,förresten idag blir din bok dags att bli smal min bibel 😉
  Kram kram

 • Sanna
  14 januari, 2013 at 09:48

  IVF?
  Tror du att det skulle vara ett ENKLARE sätt att bli gravid?
  PMS några dagar i månaden? Pröva att vara nedreglerad i 4 veckor.
  Ägglossningssmärtor? Pröva att med nål suga ut 10-15 mogna ägg ur sprängfyllda äggstockar.
  Tråkigt sex? Mmm, för att det är så mycket roligare att ligga i gynstol i ett rum fullt med folk för att få ett embryo tillbaka.
  Men visst….70% av alla par har blivit gravida efter 3 försök.
  Det är bara att planera in. Ta ut 69 000. Köp ett trepack. Du kommer att kunna skriva mycket om PMS.
  Annars går det ju att köpa lite ägglossningsstickor o helt enkelt ha sex.

 • Anna
  14 januari, 2013 at 09:49

  Ägglossningstest!! Med första ungen provade vi det där varannan dag…nehejdå…de blidde inget! Då tog vi Ägglossningstest och då funkade det direkt. Nummer två funkade också direkt med ÄL-test, nu slutade ju den grav inte så bra och väldigt tidigt, men direkt efter det, så körde vi Ägglossningstest och det funkade direkt igen! Nu vet jag ju självklart att det inte alls behöver vara så för alla, eller ens dom flesta, men för MIG funkade det mycket bra. Lycka till!

 • Tina
  14 januari, 2013 at 10:06

  Tror tyvärr din inställning kan bli ett problem! Nu har du bestämt dig å nu ska det bli barn!! Det är väl den vanligaste orsaken till att det inte blir några?! Tycker du inte ska tänka på det så mycket, det blir när det blir å du e inte för gammal….

 • Kakan | MurmelDjuret
  14 januari, 2013 at 10:35

  Jag tror man måste ha försökt i 2 år för att man ska få göra IVF. (?)

  Men jag säger som många andra köp ägglossningstestet och när satsen är sprutad så upp med stjärten så högt det bara går. Det ska tydligen hjälpa! Ställ dig på huve vettja! hahaha! 😀

 • Anna
  14 januari, 2013 at 10:36

  Det är inte så lätt! ÄL-test gör att du inte ”måste” ligga varannan dag utan bara på ”rätt” dagar, resten av tiden endast frivilligt.

  Privat IVF kostar 50-60 000 kr och förutsatt att inget är fel kan ni dra igång efter nästa mens och vara på tjocken om ett par veckor.

 • Paula
  14 januari, 2013 at 10:46

  Det tar ju 24-48timmar för spermien att nå ägget. så mitt tips ha sex ca de timmarna innan äl. O helst under och ngt dygn efter äl. har funkat de tvä sista ggr för mig. så slippee man ha en jäkla sex buffe där man ledsnar ur….å gammal? jag är 37å sista knodden blev på första försöket

 • Maria
  14 januari, 2013 at 10:48

  Hej Katrin,

  Jag kan tipsa om att äta bidrottninggelé och ägglossningstest!

  Sen skulle jag vilja tipsa om min nya blogg! Har inget med att bli barn att göra utan mer att gå ner i vikt , bli friskare och leva längre!

  Jag vet ju att du kör stenhårt med LCHF men jag tror att 5:2 dieten kommer att bli större och man kan nog t om kombinera LCHF med 5:2 dieten om man vill.

  Låter det intressant gå gärna in och kolla på min blogg
  http://www.femtvadieten.wordpress.com
  och se dokumentären!
  Vore kul att få lite följare som också vill köra dieten!

 • Michelle
  14 januari, 2013 at 11:09

  Hej! Köp ägglossningstest och börja testa ca 1 v efter mens.. Sen ligg ligg ligg så fort den ger utslag och till ca 2 dagar efter 😉
  Kram och tack för en fantastisk blogg

 • Anna
  14 januari, 2013 at 11:20

  Blev gravid på första försöket. Vilket jag inte alls väntat mig, trodde det skulle ta några månader iallafall. Så sluta fokusera för mycket, bara kör på som vanligt. Eller så testar ni en annan delstat; jag blev gravid i Louisiana 😉

 • johanna
  14 januari, 2013 at 11:23

  Ligg på, stressa inte och fundera inte så mycket. Det enda jag skulle ändra för att öka chansen att bli gravid är kosten. Börja äta kolhydrater för kroppen behöver det både inför och under en graviditet.

 • Karin
  14 januari, 2013 at 11:26

  Känner du när du har ägglossning? Jag ser alltid på mina flytningar (trådiga, äggvite liknande) samt att jag känner värk när jag har det. Har blivit gravid 2 gånger första försöket när jag haft sex då. Sen vet jag inte om det har någon betydelse men vi har inte haft sex på ca 2-3 veckor innan vi låg med varandra just på ägglossningar. Då kommer en monsterladdning;) Innan jag lärde känna min kropp körde vi ägglossningastickor och sex varannan/varje dag men då tog det sig inte så då la vi ner ett par år. Blev knäpp av pressen å stressen. Mitt tips: ta de lugnt å lär känna din kropp när du har ÄL!

 • Polly
  14 januari, 2013 at 11:31

  Jag är 26, alltså ultimata fertil ålder. Men det tog nästan 2 år att bli gravid. Så ibland tar det tid…

 • Erik
  14 januari, 2013 at 11:44

  IVF kan man självklart göra ”privat” också och då är det inte tal om någon större väntetid. I Skånetrakten kostar det ca 29000 kr per gång men det går också att köpa ett paket med tre försök för ca 60000 kr. Det tillkommer nog någon tusenlapp för intervju, fertilitetsprov etc men i sammanhanget inget större. Är du stressad med detta så är det det snabbaste alternativet men det kan väl vara värt att prova några månader till på det gamla hederliga sättet med ”samlag” som barnmorskan kallade det. De tar ut så många äggblåsor som möjligt och ser de befruktade fina ut så sätter de in två stycken ifall man vill. Chansen att få två barn av detta är dock väldigt låg så räkna inte med att få två.

  Tänk på att många par försöker i många år att bli gravida och sedan lägger väldigt stora summor (för dem) på IVF-försök så din infallsvinkel kan nog sticka i ögonen på många.

  Lycka till!

 • Mia
  14 januari, 2013 at 11:49

  Du köper ägglossnigstest på Apoteket, så vet du när du kan bli gravid! Lycka till!

 • Zillen
  14 januari, 2013 at 11:52

  Garanterat sätt att bli gravid (3 punkter, jag har gjort alla och blivit gravid vid första försöket 3 gånger!!!): 1. Ägglossningstest – då vet du exakt vilka 2 dagar du ska ha sex, resten blir frivilligt. 2. Ät Bisolvon tabletter 10 dagar innan beräknad ägglossning – det sägs mjuka upp sekretet i livmodertappen och göra det lättare för spermierna att tränga igenom. 3. Ha sex i missionärsställningen när han kommer, sätt därefter en kudde under rumpan för att spermierna med tyngdlagens hjälp ska komma åt rätt håll, dvs ”rinna in i kroppen och inte ut”. Ligg helst kvar i sängen och sov hela natten UTAN att gå upp på toaletten efter samlag, se med andra ord till att ha kissat och borstat tänderna innan ni har sex. Jag garanterar att du blir gravid inom tre månader om du testar detta, lycka till!

 • Cecilia
  14 januari, 2013 at 12:18

  Orkar inte läsa alla kommentarer, men har sett några och IVF finns i olika former, man måste inte reglera ner först osv, man kan testa i naturlig cykel. Bäst är som flera föreslog ägglossningstest.

  Det är helt sjukt att en BM satt och garanterade befruktning. Det finns inga garantier. Men varannan dag veckan kring ägglossning är ganska safe. Frågan är ju när man har ägglossning. Köp test och ligg varannan dag från det att den ger utslag.

  Gör IVF privat om du vill. Varför vänta när teknik finns och om man har råd?

  Lycka till!

 • Sofie
  14 januari, 2013 at 12:19

  Äsch, ligger i ni ordentligt varje/varannan dag så blir du nog gravid inom kort! Helt säker!

 • Busan
  14 januari, 2013 at 12:32

  Gå till Dr Nie på Essingen.
  Hon har hjälpt mig pch det har funkat bägge gånger på första behandlingsomgången!
  All lycka!

 • Hej
  14 januari, 2013 at 12:34

  Hämtat från babycenter.se

  Påverkas fertiliteten av åldern?

  Ja. Kvinnors fertilitet börjar sjunka efter 30 års ålder och i synnerhet efter 35. Ju äldre en kvinna är, desto större blir risken för infertilitet.

  De flesta kvinnor kan bli gravida och föda friska barn vid 35 års ålder. Efter 35 ökar andelen kvinnor som får fertilitetsproblem, missfall, eller problem som rör bebisens hälsa. Vid 40 års ålder kan bara två av fem kvinnor som vill bli gravida få barn på naturlig väg.

  Genomsnittsåldern för provrörsbefruktning (IVF) stiger, vilket reflekterar ökande fertilitetsproblem med åldern. Men graviditetschansen vid IVF för kvinnor över 40 är låg och har inte ökat nämnvärt de sista tio åren.

  Från ett biologiskt perspektiv är det bäst att försöka få barn innan 35 års ålder.

  Män är fertila längre upp i åren än kvinnor. Manlig fertilitet sjunker också med ökad ålder, men det tenderar att ske mer gradvis hos män.

 • K
  14 januari, 2013 at 12:45

  Hej Katrin!
  Ligger hemma på sängen alldeles slut och mörbultad.haf idag varit på kliniken och gjort ivf och tro mig. Det är ingen höjdare. Blir så ledsen när du skriver som om det vore ett enkelt quickfix att bli gravid på.

  Vi har väntat, köat, testats, gett mig själv 20-tals sprutor i magen, tagit hormoner vaginalt, mätt äggblåsor, punkterat äggblåsor med nål och betalt 100.000 kronor och det är fan ingen höjdare.

  Försök några månader till på det trevliga sättet för detta är det mest oromantiska jag varit med om. Hu! Hoppas bara det leder till ett efterlängtat barn.

  Lycka till och hoppas det blir ett barn för er snart! /K

 • Jessica
  14 januari, 2013 at 12:58

  Fan, sluta försöka och ligg med varandra när ni har lust så lovar jag att du snart är på smällen.

 • Camilla
  14 januari, 2013 at 13:06

  Har du glömt hur Ringo kom till? Har för mig att Bingo beskrev det i sin bok. Efter en utekväll. 🙂 Så mitt råd till dig är, sup dig full sisådär 12 dagar efter första mensens dag. Det funkade för mig, för sisådär 10 år sen när inte jag heller blev gravid. En rejäl fylla löser det mesta. Haha. 🙂

 • Frida
  14 januari, 2013 at 13:14

  Ha, gött att du fick smaka lite på din egen medicin vad gäller att kommentera andras utseende! Men de e ju bara att bita i de sura äpplet ibland!!! Inte tror väl nån att du skulle blivit preggo på Hawaii och sen redan fått valk/mage?! I så fall har du nog lagt på dig det innan….!!! Men skit samma, ivf kan du som några kommenterat göra privat men de finns enklare vägar! De handlar ju faktiskt inte bara om när du har äl utan att du faktiskt släpper ägg vid varje äl! Annars e där ju inget att befrukta! De finns tabletter, pergotime tex som hjälper till att ägglossa om de nu e ett problem! Eller insemination som e betydligt lindrigare ( med Bingos soldater) så klart! eller kan en gyn läkare kolla dig och se när su förväntas äl efter storleken på dina äggblåsor! klart äl test e de nimmaste, det ger ingen övrig press som alla säger man bara vet att man har utslag på stickan och kan därför ligga mer om man vill!! att släppa och inte stressa e bara skit snack. De finns ingen normal kvinna som vill bli på tjocken som kan släppa de helt oavsett!! Men förstår din tanke, att de ska gå på första gången! Kämpa på! Hade varit skoj med en liten pingo….!!!

 • Anna
  14 januari, 2013 at 13:22

  Ringo är ju fortfarande väldigt liten? Bättre att vänta några år så att både Ringo och det kommande barnet får så mycket tid dom behöver själva med två föräldrar.

 • Anna
  14 januari, 2013 at 13:28

  Jag säger som alla andra, Ägglossningstest. Upptäcker du däremot att du inte har regelbunden ägglossning finns det enkel hjälp att få i form av piller. Du behöver inte köa för det. Gynekologmottagningen på Sophiahemmet är specialiserade på det. De kan också med ett enkelt ultraljud kolla om du har problem med just ägglossningen. Lycka till!

 • Kjerstin
  14 januari, 2013 at 13:32

  Det går bra att kritisera andras utseende. Men så fort någon kritiserar ditt är det inte så roligt…
  Då kanske du kan ta en tankeställare hur folk känner det efter att du har hoppat på dem med diverse olika nedlåtande repliker.
  Har man gett sig in i leken får man leken tåla. Du får nog stå ut med att folk har åsikter gällande ditt utseende precis som du har åsikter om andra.

 • HG
  14 januari, 2013 at 14:02

  Vet du…ett riktigt bra knep är att se till att du kommer EFTER honom. Vid orgasmen funkar det som så att livmodertappen (eller någon annan del möjligen…såg detta på TV för några år sedan och testade själv med framgång när jag ville ha mitt andra barn.) liksom rör sig nedåt och ”hämtar” upp spermierna. Lycka till!

 • EJ
  14 januari, 2013 at 14:03

  Ett recept som du måste ha med om du ska ha LCHF för hela familjen är ju chokladpudding!! Fixa gärna det på LCHF-vis 🙂 Bara ösa på med grädde och bär sen!!

 • Lisa
  14 januari, 2013 at 14:27

  Tänk om Bingo har steriliserat sig? I smyg?

 • Cathrine
  14 januari, 2013 at 14:28

  Sluta planera den! När du minst anar så smäller det… 😉

 • Linda
  14 januari, 2013 at 14:30

  +1

 • Tina
  14 januari, 2013 at 14:34

  Bisolvon!!

 • Elin
  14 januari, 2013 at 15:37

  Jag har ägglossnig o blir gravid 3 v(21 dagar) efter mens. Rekommenderar äggloss.test så man vet säkert när man ska idka älskog, finns på apotek. Kul.

 • Annelie
  14 januari, 2013 at 15:46

  Lycka till K!!! Modiga du som gått igenom allt det där. Jag regerade oxå på Katrins lättvindiga kommentar om ivf…

 • K
  14 januari, 2013 at 16:31

  Köp ägglossningstest, gör ett varannan dag, pippa den dagen du inte tar testet. Visar testet att du har äl så pippa igen. Käka folsyra!

 • Anna
  14 januari, 2013 at 16:51

  Fast det är väl verkligen upp till var och en? Jag har 4 underbara barn. Mellan de två ”stora” skiljer det 17 månader, till 3:an är det 4 år sen kom 4:an 15 månader senare.
  Så mina barn är 7år, 5,5år, 17 månader och 2 månader.
  Jag tycker att det är perfekt. Så varför skulle det vara bättre att vänta. Mina barn får massor av uppmärksamhet och vi hittar på jättemycket kul saker + att de är hemma jättemycket då jag är föräldraledig.

  Så Katrin, kör på och njut av sexandet. Hitta på lite nytt och kul i sänghalmen så du inte tänker så mycket på att ”göra bebis”. Pöka på bara :).
  Kram Anna

 • Nina
  14 januari, 2013 at 17:18

  Ägglossningstest funkade för oss.
  Blev faktist förvånad när jag läste på nätet att man faktiskt bara har 25% chans att bli befruktad. Det är 2 dagar innan ägglossning man ska ha sex för att ha störst chans att bli gravid. Lycka till.

 • Sandra
  14 januari, 2013 at 17:53

  Efter att ha försökt bli gravida i 4 månader och trott att vi vetat när jag hade ägglossning testade vi stickor. Då gick det med det samma! Risken med att ha sex för ofta är att kvalitén på, ja du vet vad, inte blir så bra. Böttre att ladda några dagar:)

 • M
  14 januari, 2013 at 18:19

  Gå ut och ligg med någon snygg hunk, någon som verkligen är manlig och ansvarsfull och absolut trogen mot dig, då får du nog ett fint barn..

 • Andrea
  14 januari, 2013 at 18:28

  Hoppas du får barn tillslut iaf, lycka till!!

 • Anonym
  14 januari, 2013 at 18:58

  Kolla upp dina sköldkörtelvärden!!!!! Om man vill bli gravid ska man INTE ha en stressad sköldkörtel….

  Ditt TSH värde bör ligga under 1.0 om du planerar att bli gravid. Ett högre värde visar att hypofysen måste ”piska på” för att hålla uppe tyroxin nivåerna i blodet. Vid graviditet måste kroppen producera ännu mer tyroxin, vilket gör att en redan pressad sköldkörtel signalerar – INTE LÄGE ATT BLI GRAVID.

  Jag talar av egen erfarenhet. Försökte bli gravid under tre år, sedan kom jag till en fertilitetsklinik där man började med att kolla TSH. Efter två mån med Levaxin fick jag ner mitt TSH och PANG så var jag gravid.

  Har för mig att du berättat förut att du har hypotyreos? Så kolla upp det!

  Lycka till!

 • Thy
  14 januari, 2013 at 19:04

  Du är för gammal helt enkelt. Dina äggblåsor skrumpnar ihop och du hamnar i klimakteriet… Du är nog där snart.

 • Sara
  14 januari, 2013 at 19:05

  Man kan börja med hormon tabletter som främjar ägglossning. IVF är mer drastiskt och typ följande steg om hormontabletter inte funkar.

 • Sara
  14 januari, 2013 at 19:07

  Btw, min svägerska hade samma problem som du med underproducerande sköldis. Hon fick medicin för att stimulera sköldisen, denna medicin stimulerade också hennes ägglossning så de blev gravida av misstag. Men jättelyckliga förstås.

 • Katharina
  14 januari, 2013 at 19:13

  Inget som säger att ivf funkar på första försöket heller!!! Tror inte att man behöver stå i kö hos privat klinik. Vi behövde det inte iaf.

 • My
  14 januari, 2013 at 20:06

  Ladda ner appen Womenlog den hjälper dig att hålla kolla när du är mest fertil!

 • Victoria
  14 januari, 2013 at 20:11

  Jösses vad många osanningar jag läst här. Man blir inte lättare gravid av ägglossningstest, någon skrev det *skrattar lite*Det är för att veta när man har ägglossning och har man sex varannan dag missar man inte ägglossningen. Spermier kan leva flera dygn om miljön är bra.
  IVF tror jag knappast du vill ge dig in i, det är enklare att bara ligga vid ägglossningen och hoppas det tar sig.
  Har man redan barn får man bekosta IVF själva, men jag tror inte de är så villiga att låta dig göra det när ni försökt en månad eller några.
  För övrigt är det helt normalt att det tar upp till ett år innan man blir gravid.

 • Victoria
  14 januari, 2013 at 20:13

  Främjar ägglossningen? Har hon en fullt fungerande ägglossning behöver hon inte pergotime och det gör varken till eller från! Risken finns då istället att hon blir överstimulerad och det är inte så jätte hett!

 • Eva
  14 januari, 2013 at 20:17

  Hoppas du snart blir gravid. Jag tror att det är svårt att förstå vad man som IVF:are går igenom. Katrin vet inte bättre. Det är nog svårt att förstå smärtan att vara barnlös och leva i ovisshet. Angående IVF var det den psykiska smärtan som var riktigt jobbig, tyckte jag. När mensen kom. Fysisk smärta vid ägguttag osv gick ok. Idag har jag två barn och jag är så tacksam varje dag efter alla år av längtan. Ge inte upp. Kram

 • Patricia
  14 januari, 2013 at 20:35

  När jag använde ägglossningstest första gången så tog det sig 🙂 Sex varannan dag under de dagarna

 • På tjocken
  14 januari, 2013 at 20:49

  Vet inte om det beror på det men jag käkade Lchf under ett år och försökte bli gravid under HELA det året. Vilket INTE gick. Fick tipset om att gå upp i vikt, började då käka ”vanlig mat” typ. Jag gick upp ett par kilon till 54 kg, är 164 cm lång. Och DÅ blev jag gravid. Så du kanske måste börja slänga in lite mer kolhydrater i kosten du med! Lycka till!

 • Nellis
  14 januari, 2013 at 21:01

  Ägglossningstest och stressa inte. Barnet kommer när det kommer. Med tanke på din ålder så är det inte konstigt om det tar längre tid. Du är inte gammal, men du är ju inte särskilt ung heller.

 • Bella
  14 januari, 2013 at 21:04

  Betyder ju inte att hon/du är unga bara för att du fått ditt andra barn nu. Tycker mer synd om barnen som har gamla föräldrar. Du kanske har ork nu, men vänta några år.

 • Lisa
  14 januari, 2013 at 23:46

  Ät kolhydrater och bli gravid!

 • Donna
  15 januari, 2013 at 01:18

  Prova att efter utlösning lägga benen mot väggen och lyfta rumpan;) huskur som jag skrattade åt men funkade för mig när jag testat allt annat:) lycka till och stressa inte!
  (Känns som att jag ser att du skrattar åt det här, jag skrattar också men testa =) som sagt det funkade för mig)

 • Jen - ☆Mamma till Ewelina och gravid☆
  15 januari, 2013 at 07:21

  Vi försökte i två år. Sen sa någon att det är bra att äta folsyra och andra vitaminer. Så jag började äta det, 2v efter var jag gravid.
  Vet inte om det hade med det att göra men kanske? 🙂

 • Sally
  15 januari, 2013 at 09:39

  Garanterar du det?? Har du hört talas om att det finns väldigt många par som är ofrivilligt barnlösa? Och här sitter du med lösningen! Fantastiskt! Välkommen till verkligheten!

 • Sally
  15 januari, 2013 at 09:51

  Eller inte! Man blir ju knappast gravid av vitaminer, snälla….

 • Emelie
  15 januari, 2013 at 12:04

  Vi har snart försökt i över ett och ett halvt år! Så att det inte funkar på din resa är väl inte såå konstigt. I snitt tar det 7 mån för att bli gravid. Alltså lika normalt med en mån till fjorton mån för att bli gravid. Jag har oregelbunden mens och det försvårar mkt efterdom att jag inte har ägglossning varje mån! Ha tålamod och kom tillbaka med ämnet om ett år!

 • Marie
  15 januari, 2013 at 12:56

  Kör STENHÅRT under ägglossning, det funkar;)

 • Anna-panna
  15 januari, 2013 at 14:24

  Om du är rastlös får ni väl nuppa varje dag från första mensfria dag i två veckor (köp lite ägglossningsstickor på nätet också så har du ännu bättre koll). Kör hårt!

 • Ann
  15 januari, 2013 at 14:47

  Amen håll käften. Jag tycker synd om barn som har föräldrar som är du Bella.

 • Ann
  15 januari, 2013 at 14:51

  Precis..man tror inte sina ögon..!

 • Kristina
  15 januari, 2013 at 15:15

  Det är bara att ha 1 dl Ica strevia i 5 dl grädde och 1 dl kakao – vispa!
  Eller gör en pannacotta med kakao i.
  Använd fantasin och skippa att gå efter recept!
  Lycka till

 • Anna
  15 januari, 2013 at 16:08

  Bella du kanske förespråkar NOLL utbildning NOLL karriär och att bli mamma som tonåring. I så fall tycker jag synd om dina barn. Vilken framtid……….

 • Frida
  15 januari, 2013 at 20:34

  Strunta i varannan dag, kör hellre varje! Sex varje dag ger piggare spermier, varann behöver man bara köra om man är orolig att spermierna är för få. Om ni inte orkar hela månaden så försök klura ut när din ägglossning är (vet inte om du känner det själv med smärtor och äggvitesekret eller så kan du köpa ägglossningstest) och ligga varje dag när det är ägglossningsdags. För att veta när ägglossningen har varit så är det bra att ta morgontemp, när tempen går upp ca 0.4 grader så har ägget släppt och då kan ni ligga ytterligare två dagar. Inget knepigt alls, det handlar bara om att ha lite koll på vad som sker när. Ägglossningen kan vara både tidigare och senare än man tror, 14 dagar efter mens är bara ett standardtal.
  Och så det självklara som du såklart redan vet om: Folsyra! Köp D-vitamin också, men inte på apoteket för de är för svaga. Gå till hälsokosten, fråga efter märket ”holistics”. Lycka till!!!

  Och förresten, ignorera kommentarer om att bara för att man vill ha barn blir det svårt för att kroppen skulle bli stressad. SÅDANA kommentarer gör en stressad! Ta det lugnt, ligg mycket (använd glidmedel så du inte får skav), och bli inte orolig om det tar ett par månader. Det är mycket som ska klaffa för att det ska bli en bebis!

  Ett tips är att titta på Lennart Nilsson film ”Kärlekens mirakel”, det är filmversionen på hans bok ”Ett barn blir till”. Man blir väldigt ödmjuk när man ser vilken invecklad process det är, och sjukt imponerad över att det faktiskt fungerar! Den finns på youtube.

 • Irene
  15 januari, 2013 at 20:36

  hahahahahhahaha

 • Irene
  15 januari, 2013 at 20:38

  Har du ens tid med fler barn ?

 • Frida
  15 januari, 2013 at 21:01

  Nej, man blir inte gravid av vitaminer, men folsyra ökar ändå fertiliteten. Jag är mest förundrad över att man kan försöka bli med barn i två år och under hela den tiden missa att man ska äta folsyra. Det rekommenderas ju till alla kvinnor som försöker (eller ”löper risk/chans”) att bli med barn och är ett måste att äta under första trimestern eftersom det minskar risken för missbildningar hos barnet.

 • Frida
  15 januari, 2013 at 22:33

  Vad är det för kommentar? Ska hon sluta jobba nu bara för att hon vill ha fler barn och kommer få en bebis om ungefär ett år? Dylika kommentarer antyder bara att alla kvinnor som vill ha familj ska vara hemmafruar och hålla sig hemma från befruktning till att ungen flytta hemifrån.

 • Ullis Whitey
  16 januari, 2013 at 07:58

  Katrin!
  Testat ”Menskoll Lite”? gratis app med fin latout. Ger översikt på månadens fertila dagar, ägglossning och kommande mens. Kan behöva köras 1-2 mån för att justera cykeln bara (vilken dag mensen kommer avgör om det diffar nånstans).
  Den använde vi hela förra våren med hopp om att den var vattentät, men det var först i Augusti när vi lagt den åt sidan för ett tag som det ville tjonga till – i ett baksäte på Öland. Hahaha

  Men appen är trevligt motiverande och perfekt när man tagit liggandet till projektnivå 🙂
  Happy humping!!

 • Anna
  16 januari, 2013 at 15:52

  http://www.niomanader.se/content.asp?id=22

  kolla in denna….man har inte alltid ägglossning varje månad så stressa mindre å lattja i sängen så kommer bebis när det är dags.

  Har själv testat dessa ägglossninstester å de har inte ens visat nån ägglossning. Tror inte att det kan va fel på så många förpackningar som just jag köpt eller att jag har gjort fel….när man ändå legat typ varje dag å det inte fäster månad efter månad….skippa sånt å tänk på annat. Väntar nu på min trea som icke är planerad men såklart välkommen. Lycka till!

 • Bella
  16 januari, 2013 at 20:14

  Så ”inte gammal mamma” är lika med ”tonårsmamma” enligt dig? Finns det inget mellanting kanske? Jag har barn och hade jobb, pengar, hus och karriär då jag blev mamma. Jag tycker absolut inte att man bör skaffa barn som tonåringar, men tycker inte heller att man bör göra det när man närmar sig fyrtio år heller. Finns en anledning till varför man plötsligt har svårt att bli gravid, antalet sjuka barn ökar, missfall osv. Man är inte gjord att bli gravid då.

 • Bella
  16 januari, 2013 at 20:15

  Så jag ska hålla käften bara för att jag skriver sådant som inte faller dig i smaken? Du får gärna tycka synd om mina barn, men kan också garantera att du är den enda. Och du har inte ens träffat mig. Herregud…

 • Miranda
  5 augusti, 2014 at 11:21

  Bästa svar. Håller med här. Även jag fick bra tips! Tack