Okategoriserade

Lugna puckar

Skön barnfri dag. Jag har läst på nätet (avkoppling), lagat mat (avkoppling), städat (avkoppling), strosat på stan (avkoppling), kollat på en dokumentär som ni alla måste se. Den heter Food inc och jag önskar att den kunde inkluderas i läroplanen fy faaaaan va äckligt och hemsk och vidrigt och där sitter nån kock från Findus i teverutan och rycker på axlarna och snyftar ut om att de minsann nu har koll på var deras kött kommer från. Sjukt ju. Skulle ni någonsin köpa något som ni inte vet var det kommer från? Ja, alltså står det på paketet kan man kanske inte annat än att lita på det men för i helvete har ni koll på hur köttindustrin ser ut i USA? En mamma berättar hur hennes lilla son åt tre stycken hamburgare och dog efter 12 dagar för att köttet innehöll e-coli. Se dokumentären är ni snälla.

Jag läste en bra krönika idag också som Virtanen skrivit i AB. Den är bra och sätter pricken över i:e men jag kan ändå tycka att det är lite tramsigt att man alltid måste lägga fram en grupp som minoritet och att folk måste tycka synd om den här gruppen för att folk ska inse att de faktiskt förtjänar att behandlas med respekt. Det är ju faktiskt inte bara barnlösa vuxna med sorg i hjärtat som fikar på caféer utan även vuxna med barn som gärna dricker en kopp kaffe utan att störas av dessa små monster. Men Virtanen är smart och han vet precis hur man får medhåll och det är imponerande. Det som är mindre imponerande är hur lättarbetade den stora massan är.

Människor uppskattar inte störande ungar på caféer och restauranger utan uppskattar att få dricka sin kopp kaffe i lugn och ro. Jag tror att vi alla är överens om den saken. Och barn som sitter som små ljus eller med en Ipad i knät är inte så störande, jag tror att vi är överens om det också. Men när man säger det rakt ut: Håll era jobbiga ungar hemma – så rasar folk. Säger man samma sak fast man sätter den fikande gruppen som offer alltså: Det är barnlösa stackars vuxna som sörjer det faktum att de inte har några barn så vi kan väl åtminstone bjuda dem på en kopp kaffe i lugn och ro – så hyllas denna krönika i sociala medier. Av mig med. Han är ett geni Fredrik Virtanen och huvudsaken är ju att vi slipper skitungar på caféer, sen på vilket sätt det görs är mindre viktigt.

Och så en sista sak. Ni som sitter hemma och ska kolla schlager ikväll och trycker i er de där äckliga chipsen och godiset som man dör av. Nästa gång som ni ska ha mysig tevekväll hemma föreslår jag att ni bunkrar upp med hälsosamma snacks som faktiskt finns! (och som man inte blir tjock av!)

pork chips

beef chips

Grok

Fläsksvålar

Lakritspastiller

You Might Also Like

 • Petra
  9 mars, 2013 at 19:13

  Visst. Om det inte vore så j-a DYRT!

 • Elisabeth
  9 mars, 2013 at 19:21

  men snälla Petra, du kan göra egna ostchops hemma i din egen ugn. köper du t.ex edamer eller annan lite billigare ost så får du snacks för hela månad.Riv osten och lägg små portioner på bakpapper och in i ungen i ca 200grader, ”baka/smält” tills dom får fin färg och blir krispiga. Du kan även smaksätta osten innan du lägger på pappret, paprika, lök – som du själv vill. Göe en liten skål med dip (creme fraiche plus din smak) och njut. Det är gott och det är billigt och så LCHF! Du kan skiva några gurg skivor och ha att varva med. Trevlig kväll!

 • Aida
  9 mars, 2013 at 19:29

  Eller så äter man vad fan man vill! 😀
  Alla har väl olika livsfilosofier.

  Har ätit en varierad kost hela livet, även pasta, potatis, ris, chips m.m.

  Har varken blivit sjuk eller fet.

 • Isadora
  9 mars, 2013 at 19:39

  Men fy fabian vad äckligt med fläsksvålar och lakritspastiller. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

 • Camilla
  9 mars, 2013 at 19:42

  Här blir det bara mineralvatten med kiwismak det räcker gott för mig. Sånt där sött är inget för mig längre smakar ja det går inte att förklara man gott är det inte. Jag kan inte fatta att jag tidigare ”knarkade” i mig 1,5 liter Coca-Cola(bara bra vid ev magsjuka) förut för fy fan va äckligt det är nu när man slutat med socker och kolhydrater.

 • Malin
  9 mars, 2013 at 19:45

  Nepp, godis och chips är inte nyttigt, korrekt, fast det är ju inte kött heller, LCHF eller ej.

 • I
  9 mars, 2013 at 19:52

  Håller med!! URK!!!

 • Gun
  9 mars, 2013 at 19:56

  Tacka vet ja raggmunk med fläsk och lingonsylt. Det ska jag äta ikväll. Mums, det är riktig mat det .

 • Dido
  9 mars, 2013 at 19:58

  Gillas skarpt! Tack för tipset. Tycker också det är dyrt annars!

 • Camilla
  9 mars, 2013 at 20:56

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Marie
  9 mars, 2013 at 22:10

  Vi visar den på vår skola! 🙂

 • Karin
  9 mars, 2013 at 22:43

  Min son lekte med din Ringo och Laura en stund idag på Tekniska museet. Gud vad söt Ringo är!! Men han roffade åt sig alla kulorna så de andra fick säga till honom gång på gång ;).

 • Linn
  9 mars, 2013 at 23:46

  Nu dör man ju inte av chips eller godis, men det vet ju alla.

 • Viv
  10 mars, 2013 at 00:51

  Grattis till dig, men alla är inte stöpta i samma form som du!

 • Bettan
  10 mars, 2013 at 00:52

  Alla har olika smak

 • Lotta
  10 mars, 2013 at 00:54

  En del människor går upp i vikt av att äta det, tro det eller ej.

 • Linn
  10 mars, 2013 at 08:33

  Ja men nu skrev Katrin att MAN dör av det. Lite skillnad på att gå upp i vikt och att dö..visst?

 • Susanne
  10 mars, 2013 at 11:45

  Katrin, jag undrar varifrån köttet i pork- och beefchipsen kommer? Jag skulle ju inte någonsin köpa något som jag inte vet var det kommer ifrån.

 • Amanda
  10 mars, 2013 at 12:13

  Nej man går inte upp i vikt av godis och chips. Man KAN gå upp i vilt om man äter för mycket godis och chips. Man kan också gå upp i vikt om man äter för mycket fläsksvål eller kött eller grädde. När ska människor börja förstå att man går upp i vikt om man äter mer energi än vad man gör åt. Det är ingen vetenskap. Det är riktigt enkelt. Och däri kan du äta precis vad du vill. Jag gick ner 20 kilo på ALL mat som finns men jag åt i den mängd att jag inte kunde gå upp i vikt.

 • M
  10 mars, 2013 at 16:14

  Folk dör mer av stress Katrin!

 • ankkaa
  10 mars, 2013 at 16:43

  Äkta mat får man om man lagar från grunden. Köper hem köttfärs och potatis (eller ännu bättre, helkött och maler ner) dock finns väl risken att det är färgat kött i stället. Särkast är väl då att gå till valfri bonde och peka ut den ko man vill ha

 • Jasmin
  10 mars, 2013 at 18:20

  Vaa, nej du måste ha misstagit dig kvinna!

  Ringo som är så välskött och diciplinerad om man ska tro mamma Katrin?

  Hon menar sannerligen allvar när hon rabblar om att hon inte gillar andra ungar förutom sin egen för täääänk på alla som gick dit för att njuta av ett stycke konst men inte fick det på grund av stökiga Ringo 🙁

  Tankeställare till Katrins lchf hjärna som förmodligen inte alls hänger med längre.

 • Lanja - www.lanjas.com
  10 mars, 2013 at 23:16

  älskar den filmen

 • mbt shoe really comfortable
  4 februari, 2014 at 18:22

  mbt schuhe Lugna puckar | Katrins Blogg