Okategoriserade

Lite tankar bara

Jag sitter på flygplanet och tänker på två saker. På att jag har som krav på mig själv att tjäna väldigt mycket pengar inom snar framtid och på att åldersnoja är hur larvigt som helst och helt upp till betraktaren och inte alls något som ligger hos en själv.

Vi börjar med den här pengarfixeringen som jag har. Den största orsaken till att jag har den är för att jag vill slippa folk. Klart att det fins vänliga människor men tyvärr så finns det så många osympatiska typer och jag avskyr att jag och mina barn ska behöva utsättas för dom med jämna mellanrum. Jag vill sätta mina egna förutsättningar för vem som kommer i min väg, vem som har möjligheten att kommentera och påverka mitt liv och vem som jag ska utsättas för. Prylar i all ära det är skitkul att shoppa det tycker väl nog de flesta på ett eller annat sätt men det är inte prylarna som gör skillnad på livskvalité det är människorna som man rör sig kring.

Vi sitter på ett Norwegian-plan när jag skriver det här. Jag och min lilla son. Först knackar en man på min axel och undrar om tygpåsen med kartongen i är min. Jag svarar att det är min och då säger han, och han säger så här ordagrant: ”Kan du ta den så att vi får plats med våra väskor?” Han ansåg alltså att eftersom jag har en tygväska med en kartong i – alltså är jag en lite enklare resenär än han med sin maximalt stora kabinväska då han han uppenbarligen är för snål för att pynta 160 kr för att checka in den som jag gjort – har större rätt att ta platsen till sin väska. Jag tar i alla fall emot min påse och ser häpet på honom då han bufflar in sin jävla väska och fyller halva utrymmet och snabbt som bara fan fylls det på med andra som pressar in sina kabinväskor. Sen sätter sig idioten bakom mig och så var han klar med den saken. Ehhhh okej så jag lackar naturligtvis. Jag reser mig upp och harklar mig. ”URSÄKTA MIG, men tycker du att jag ska sitta och hålla min väska i knät hela resan för att du ska ha platsen till din väska? När jag dessutom hade lagt min väska där före dig? Det var väl inte vidare gentlemannaaktigt av dig?” Den 60-årige svenske mannen fnös. Sen reste han sig och drog ut sin väska och skulle just tjoffa in min. ”Om du kan vara försiktig med den det är min sons radiostyrda bil i den och det vore väldigt olyckligt om den gick sönder”, sa jag och log. Det sprutade rök ur hans öron om ni kan föreställa er. ”Men om du låter mig göra ett litet pussel här så ska vi nog se att vi får plats med allas väskor”, så gjorde jag det.

Vidriga människa nummer ett. Vidriga människa nummer två var f****n framför Ringo som uppenbarligen inte sovit tillräckligt för att ryta så till en femåring har jag aldrig varit med om tidigare. Han sparkade på hennes rygg EN gång och genast sa jag åt honom att han inte får sparka eller buffa på sätet – SÅKLART – gjorde jag det jag är inte dum i huvudet jag fattar men han är fem år och han fattar inte. Och även om han fattar så glömmer han på fem sekunder och gör samma sak igen. Jag är skitledsen för det. Det var vad jag sa till henne då hon vände sig om, spärrade upp ögonen i Ringo och sa ”SPARKA INTE PÅ MIG FÖR DET GÖR ONT”. Han blev så ledsen lilla gubben. Sen sa han med plutande underläpp ”Mamma jag är faktiskt fyra år och inte fem som du sa till henne”. ”Förlåt älskling du är fyra år och hon framför dig är en väldigt ledsen och olycklig person och såna blir väldigt arga för småsaker så du får inte sparka på hennes säte okej?”. Sen lutade den ö*********a sitt säte på max och  sket fullständigt i att ta upp det vid mat när andra normala sofistikerade personer gör det. Hon satte på sig sin luva och sov i tre timmar. Vettigt. JAG vill inte möte dessa människor i mitt liv jag vill sitta i business eller första klass alltid. Inte bara ibland.

Har ni sett The Americans? Jag har just börjat på den och dels lever jag mig in i mammans roll så det var typ nära att jag körde några karate moves både på hon framför och han bakom. Men framför allt så insåg jag plötsligt att jag inte tänker tillåta mig själv att ha någon åldersnoja mer och definitivt  inte låta mig hamna i nån larvig 40-årskris om några år. Hon mamman i The Americans vad-hon-nu-heter är för jävla läcker. Hon har en perfekt kropp, en fräsch feja, hon är ascool och hon har två barn på typ 13 och 15. Säg att hon är ca 45 år. Så jävla bra, hon ger mig en helt ny bild av mina kommande år. Sen tänker jag så här också, de grymma åren jag haft som jag minns som vuxen har varit de senaste 20 och jag har lätt 20 till i samma anda och då hamnar jag på… Madonnas nuvarande ålder typ. Och hon har pojkvänner som är 25?! Ja men jag menar det åldersnoja är bullshit allt handlar bara om hur man lever sitt liv och jag är ganska bra på att leva mitt.

Jag skulle kunna skriva en roman om jag bara hade tiden. Jag har funderat på det lite nu när jag varit i Nice i fyra dagar för tre av dem har jag sprungit på morgonen. När man springer så tänker man. Man har liksom inget annat val. Man tänker. Om jag skulle vara i Nice i 30 dagar och springa varje morgon och sen sätta mig direkt efter och skriva i ett par timmar så skulle jag få ihop den härligaste chicklit-boken för jag kan berätta och innehållet finns där hela tiden. Det är så vackert med fiskehamnen som börjar leva tidigt på morgonen, folk samlas sömndruckna på PADI-centret, en och en annan prostituerad släntrar hem tändandes på en gammal slump från gårdagens bravader, många snygga killar som tar sin morgonjogg. Minns ni filmen ”Det stora blå”? Ja inte Luc Beson utan den andra superhunken minns ni honom? Så ser killarna ut som joggar på promenade des Anglais mellan 8-9.30 på morgnarna i april det kan jag säga er tjejer snygga killar är något som Nice inte saknar. Ja men ni fattar svenska flickan reser ner för att plugga franska och jobba på privatstrand i Nice. Träffar hon en dykinstruktör kanske? Utger han sig för att vara dykinstruktör men är i själva verket Steve Jobs hemliga son som han fick med en brasilianska för 25 år sen? Är han som äger dykklubben en snuskig elak man som vill utnyttja söta flickor? Som kanske handlar med trafficing av polska småflickor? Och är den svenska flickan egentligen en 37-årig småbarnsmamma som flyr lite grann? Ha ha…

Imorse blev jag faktiskt uppraggad av en sån riktigt Fabrizio-strandraggare. Ja vill minnas att man tyckte att den här typen av kille var superlattjo då man var mellan 15-25. Mellan 25-35 blev man mest brydd och störd då de närmade sig. Ett ”kissikissi” på semestern var det värsta man kunde utsättas för och HUR kunde de förolämpa oss tjejer på det här sättet jag är väl inget jävla OBJEKT eller var han blind kanske??? Jag skulle säga att från 35 och framåt har man ändrat inställning. Plötsligt tycker jag att Fabrizio, för er som inte har en klar bild framför er så: Mörkt hår, bakåtslickat och i en bulle i en snodd. Inte hästsvans och inte utsläppt det ska vara en bulle i en snodd. Har den här typen blå ögon är det naturligtvis ett plus men andra färger går bra. Naturligtvis har han muskler och är brunbränd. Han bär blåa jeans, en vit t-shirt (han äger nog inga andra plagg då han fattat att det här är ett vinnande koncept) och han bär sneakers. Han har alltid välmanikurerade händer och han ler. Då visar han sina vita perfekta tänder.

Imorse mötte jag honom på rollerblades, herregud jag rodnar när jag skriver det här. ”Excuse me I recognize you”, sa han. Jag tog ut ena luren och sa ”What?” Väldigt smickrad över att han inte ser på mig som den småbarnsmorsa jag faktisk är. Ja men jag menar tror ni att Fabrizio skulle digga att hänga med mig och mina små barn? I dont think so ha ha. Han repeterade ”Where do I recognize you from?”. Alltså jag sprang fortfarande. Han körde rollerblades bredvid mig. Ja döööööör av den här händelsen fattar ni hur kul den är eller måste man vara 35 plus med små barn och degig mage för att fatta det roliga? Skit samma jag njöt över situationen i exakt 10 sekunder då jag log och såg varmt på Fabrizio. Sen förklarade jag att jag är från Stockholm och att han omöjligt kan ha mött mig tidigare. Jag var väldigt nära på att säga ”But THANK YOU for showing interest in me” men det gjorde jag inte. Jag joggade vidare och han rullade iväg. Han rullade iväg ha ha ha. Det skulle vara väldigt lätt för mig att skriva en roman i Nice…

You Might Also Like

 • Rafaela
  8 april, 2015 at 23:03

  Ö********a = överviktiga?

  Spyr på dig Kattan. Hon i sätet framför gjorde HELT RÄTT! Bravo!

 • Vera
  8 april, 2015 at 23:11

  40 års krisen kommer…och den handlar inte om utseende. Jo kanske för vissa. Men mest handlar krisen om det faktum att allt det härliga man har i livet…barnen…männen…partyt..sweet life..arbetet..ja, vad som…är Snart SLUT. Och det ger en kris som är vidrig. Trodde aldrig jag skulle drabbas…men den insikten blev så stark att till och med kroppen slår bakut, magont, ångest. Hoppas du slipper.

 • Kajsa
  8 april, 2015 at 23:21

  Men göööör det! Ta med dig kidsen ner och driv lchf därifrån och njuuut lite samtidigt som du skriver en bok som vi tonåringar kan gotta oss med lagom till vintersemestern, I believe in you, och Katrin, you still got game! Du är jävligt mycket snyggare ön många av mina 18-åriga vänner kroppsmässigt, utseendemässigt och sjukt mycket roligare och intressantare. Puss puss puss heja dig och fredagspodden. Ps, dina kids är TYP det sötaste jag någonsin har sett;)

 • H
  8 april, 2015 at 23:39

  Keri Russel i the Americans är 38 år..

 • Irene
  9 april, 2015 at 02:15

  Ja för fan du skulle raggat upp strandraggaren och haft lite kulll!

 • Maggan
  9 april, 2015 at 06:21

  Madonna är väl åldersnojan personifierad?! Hon börjar se riktigt läskig ut.

 • Josefine
  9 april, 2015 at 07:20

  Menar du att dina barn tillhör dem som inte får bli tillsagda av andra?

  I detta fallet hade hon inte behövt kommentera med tanke på att du sa till Ringo att sluta, det håller jag med om!

  Om du däremot INTE hade sagt till honom har hon all rätt att kommentera och be honom sluta.

 • Marianne
  9 april, 2015 at 07:30

  Du skriver så bra! En bok vore strålande Katrin, gör det bara jag kommer att köpa den! Och tack för alla bra produkter som lchfklubben har! Ha en bra dag! / En som kämpar mot ö…….en

 • mlf
  9 april, 2015 at 07:33

  Vad osympatisk du verkar. Går fram som en ångvält, och krossar alla som inte är lika perfekta som du. Sök hjälp. Försöker du övertyga dig själv …….

 • Alice
  9 april, 2015 at 07:52

  Är du bitter på livet …….. verkar så.

 • sebbe
  9 april, 2015 at 09:14

  Vad hindrar dig från att sitta i första klass, så slipper du ju alla vidriga människor ……….du är ju rik …

 • Malin
  9 april, 2015 at 09:36

  Ibland är du briljant! Och så skriver du väldigt bra och roligt så jag tycker absolut du ska börja fundera över det här med en bok. Jag håller inte med dig om allt du skriver vilket man ju inte behöver göra. Men du har några grundläggande väldigt intressanta tankar om livet.

 • Erika
  9 april, 2015 at 12:43

  Bra skrivit! Låter som bittra och dryga människor precis som du säger…

 • Bella
  9 april, 2015 at 13:03

  Varför måste du trycka ner andra människor. Är det för att du själv skall må bättre. Fy fan för bittra människor som DU. Finns hjälp att få!!

 • Amanda
  9 april, 2015 at 13:55

  Håller med dig många gånger (nästan alltid), men det Du beskriver med tjejen framför på planet är jag lite skeptisk mot.
  Jag tror att har man inte barn själv så kan sådana situationer bli väldigt påfrestande. Man är inte lika tolerant när man själv inte är förälder tror jag.
  Hon var högst troligt ej mamma och jag kan förstå att hon blir irriterad (jag har inte heller barn).
  Jag själv hade däremot inte sagt något om jag hörde att mamman/pappan aktivt påtalade för barnet att det inte är okej.
  Men lite irriterad skulle jag nog vara om barnet ändå fortsätter..

  Älskar när Du skriver sådana här långa texter – finns ingen annan bloggerska som skriver som Du.
  Du är grym!
  Ha en fin dag.

 • Minna
  9 april, 2015 at 14:10

  Livlig fantasi ………

 • Jag
  9 april, 2015 at 15:51

  Ahhh!!.. Du skriver bra o roligt…. Du får vara som du är… Ibland dryg ibland värre än värst.. Men va fan , vi alla är väl så ibland… Ska bli kul att följa dig om du fortsätter skriva som du gör… Jag skulle inte gå in på din sida om jag inte vore intresserad av hur du ser på ditt liv o hur du lever… Ibland är du pain in the as… Ibland, får man sig ett härligt skratt.. Fortsätt o vara den du är, stå på dig…dina barn är grymt söta… O bingo verkar cool… Simma lugnt..

 • leo
  9 april, 2015 at 16:49

  Blablablabla Hurra vad JAG är bra …. kass humor …

 • Laila
  9 april, 2015 at 16:56

  vet du, kruxet är att man inte alltid få ha småbarn i förstaklass just därför att dom låter och beter sig…
  G lad att mina ungar är 18 och 23 🙂 Vi slipper sånt tjafs

 • Julia
  9 april, 2015 at 19:00

  Ringo är stor nog att fatta att man inte får sparka på sätet, en 4-5-åring skall redan kunna lyda sina föräldrar. Och om han nu inte lyder trots allt så var det väl bra att han blev lite rädd för tanten som sa till! Tänk att du av alla har blivit en sån jäkligt irriterande förälder som tycker att INGEN skall få säga till vår gullegulliga Nils-Petter för han e perfekt och helig. Jag spyyr!

 • laura
  9 april, 2015 at 19:38

  Hörde hon framför att du sa till din son kunde hon faktiskt ha knipt igen. Det värsta är väl när barn beter sig illa och föräldrarna beter sig som om det regnar. Sen förstår jag inte att du som verkar så tuff beter dig så mesigt att du låter gubbfan ta ner din grej och kärringen framför ligga ner när det är ätdags. Där hade jag inte haft några skrupler med att säga till… artigt men bestämt. Och Katrin, oavsett om du åker förstaklass och bara rör dig bland jetsetare så lita på att det finns rövhål i den gruppen med. Själv rör jag mig mellan två världar och kan bara konstatera att det är människan och inte plånboken som styr beteendet…

 • Fia
  9 april, 2015 at 19:51

  Men herregud, min treåring vet vad som gäller när vi flyger och han skulle aldrig sparka på sätet framför. Det handlar om uppfostran;-)

 • Katrinz
  9 april, 2015 at 20:42

  Fia: det tror jag som jag vill på haha

 • Jag
  9 april, 2015 at 22:31

  Men Gud vad många tycker att dom själva är duktiga här, bra föräldrar, bra människor… Här … Tror jag inte ett dugg på…

 • Susanne
  10 april, 2015 at 05:16

  Hej Katrin,

  Jag har läst din blogg i flera år. Gillar dig mer och mer. Förstår det du beskriver om att man vill bestämma själv över vilka som finns omkring en. Bort med dålig energi. Är i din ålder och får svårare för det ju äldre jag blir. Du är grymt bra.
  Susanne

 • Annsofi
  10 april, 2015 at 08:25

  Härligt inlägg! Att inse att man kan strunta i att omge sig med människor som sprider dålig stämning, är nog också ngt som kommer med åldern. Man kan faktiskt välja. Helt rätt reflektion gällande kvinnan i sätet framför, det var nog ingen lycklig människa och ni fick ut för någonting helt annat som drabbat henne. Den säkerhet och trygghet jag upplever som 40+ är guld värd, skulle verkligen inte vilja vara 22 igen! Älskar den jag är idag och det liv jag lever.
  Kram

 • Miriam
  10 april, 2015 at 09:29

  Underbara betraktelser! Du sätter ord på det jag vill säga=)

 • Ingela
  10 april, 2015 at 09:56

  Irriterande personer finns i alla klasser.
  Att tro att 1.klass hindrar den typen av situationer är lite väl hoppfullt. 🙂

 • Petra
  10 april, 2015 at 10:10

  Jag tycker du ofta är som jag, en rättfram tjej som vågar stå för sitt.
  MEN nu visas det igen att pojknamnet inte vill säga till sina små söta?!
  DÅ är dom konflikträdda!
  Tänk på hur dom blir senare,mot tjejer tex.
  Aldrig blivit hänvisade till vad som är rätt och fel, för mamma sa att jag var gullig och andra dumma??? Inte o.k. Själv uppfostrat 2 tjejer, stora idag. Dom hatar alla föräldrar som inte kan säga till sina.
  Varför ska bara vi tjejmammor lära våra vett.
  Och tänk på att vi är många som spyr över vissa som sitter där och inte fattar hur vi kan tycka illa om vissa uppförandet. Även du kanske ibland? Tyvärr går det ut över barnet när det är föräldern som är på månen.

 • Linda
  10 april, 2015 at 21:09

  Hunken i ”Det stora blå” heter Jean-Marc Barr. Han är 54 år nu, singel och bor hemma hos sin mamma. 🙂

 • maria
  10 april, 2015 at 21:42

  Men fyfa-an vad jag älskar dig. Även fast du inte är stalinist som jag. Usch vad jag känner mig creepy som kommenterar på din blogg. Det är inget jag normalt går och gör, kommenterar folks bloggar sådär bara. Men jag läser ofta din blogg, jag erkänner det. Alla mina vänsterkompisar älskar dig också bara så du vet. Alla mina håriga feministlebbar hyllar dig, du är KULT. Du är sanslöst rolig, skriv en jävla chiclit, gör det, jag kommer köpa den. Eller ladda ner den på pdf från piratebay! Jag lovar att läsa den. Du är bäst, och snygg som fan. Shabbat shalom!

 • J
  12 april, 2015 at 17:47

  Petra: och jag spyr på dig för att du har sådana fördomar mot pojkmammor. Det är ingen skillnad på pojk/flickmammor.. Det är bara vissa föräldrar som är som Katrin. Och hon är nog inte så bara för att hon har pojkar. Eller är du en sån som låter dina flickor leka med dockor men inte med bilar?

 • Åsa
  15 april, 2015 at 14:19

  shit vilken originell idé…Kommer bli en bestseller. STOLT ÖVER DIG KATRIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111