Okategoriserade

Lite politik på morgonkvisten

Vi åkte in till stan igår kväll. Det tog emot men jag känner att jag inte vill stressa, tvätta, packa, köpa en bikini och en BH på H&M där mina pattar får plats, hälsa på min farmor i Solna, hämta ut Levaxin på apoteket och imorgon åker vi till Nice en vecka med våra vänner Jessica, Måns och August. Nova har för övrigt kommit på ett namn som hon vill att hennes lillebror ska heta om det nu skulle råka bli en lillebror. Dexter. Jag gillar Dexter.

Så nu sitter jag här och avnjuter den fina stunden på dagen. Min morgonstund. Jag kör inte yoga idag för jag måste ha en vilodag i veckan så idag öppnar jag post, betalar räkningar, förbereder löner, tvättar och dricker kaffe. Om nån timme vaknar alla och om om typ två ska vi åka till min farmor i Solna. Sjukt att jag plötsligt gått över från att inte kunna dricka kaffe alls och druckit te med mjölk på morgonen till att nu dricka svart kaffe? 64 kilo väger jag på vågen hemma. Jag har gett mig själv ett tak att gå upp till max 66 fram till vecka 20. Då har jag gått upp 10 kilo på halva tiden och då kan jag gå upp 10 till så jag totalt går upp 20 kilo vilket är 15 kilo mindre än förra gången så det känns nästan som en lite för klen utmaning att gå ner sen man fan jag hade så ont i min kropp förra gången av allt socker så jag kan inte göra det mot mig själv igen. Sen ska jag fixa tuttarna också…Ok, snap out of it det är lång tid kvar tills jag kan börja ”project Demi Moore” på 90-talet alltså.

Jag vill prata lite politik med er. Jag vet att jag kanske inte borde men jag tänker göra det ändå. Jag läste att Jimmie Åkesson anser att barnbidrag endast ska tilldelas till de som behöver det. Till föräldrar som har en lön under en viss summa. Att de som tjänar mer än den summan inte ska få barnbidrag. Jag fick även höra att han tagit upp det här i Almedalen och inte fått medhåll från något annat parti. Alltså inte det att Modernaterna och KD inte håller med honom utan att alla är så emot honom och hans parti att de inte ens kan ge honom rätt i sak trots att de håller med. Är inte det en märklig politik vi har i Sverige när det är på det här viset? Det tycker jag. Ska man bara vara vänner med dem som man tycker exakt likadant som  i alla ämnen? Om min vän tycker olika från mig i vissa frågor och lika i andra ska jag då inte kunna säga det till honom? Det är väl klart att Jimmie har rätt i barnbidragfrågan, håller inte alla med honom på just den punkten? Jag avstår gärna mitt barnbidrag för att någon mamma som inte har råd att köpa julklappar till sina barn ska kunna göra just det. Jag tror att de flesta människor som inte känner ett starkt behov att få in den där tramsiga tusenlappen på kontot som ändå bara tjoffas vidare till ungens ”egna”sparkonto som han sen får när han fyller 18 år som då vuxit till en summa på drygt 200 000 pix för min nyblivet vuxna lilla prins att gå ut och sätta sprätt på! Precis som jag fick. Och som de flesta jag känner fick.

Varför kan vi inte uppmuntra bra idéer och bra förslag trots att vi inte håller med talaren till hundra procent på allt? Jag tror i och för sig att Jimmie Åkesson plockar röster som en annan plockar blåbär idag. Och det lär visa sig snart. Jag tror att jag ska sätta mig in i Åkessons politik för plötsligt börjar den intressera mig. Vad vill det där partiet med invandringen egentligen? Hur främlingsfientliga är de? Och mot vilka? Har Åkesson någon bok där han samlat allt eller finns det något ställe där man kan hitta deras politiska mission statement? Jag skulle vilja läsa den.

You Might Also Like

 • kerstin
  14 juli, 2013 at 09:30

  Att behovsbepröva barnbidraget har vissa i den borgliga regeringen diskuterat och förslagit i omgångar under åren. Det är socialdemokraterna som alltid varit i mot detta. Vad jag säger om detta då. Bostadsbidraget, socialbidraget är ju behovsbeprövade, alla får inte detta. Men barnbidraget tycker jag ska få vara som det är att alla barn får det. Det är ett bidrag man får om man har barn rik eller fattig. vad sen föräldrarna väljer att använda detta bidrag till är upp till dem och ingen annan.

 • Anna
  14 juli, 2013 at 09:35

  Katrin, du är skrämmande obegåvad. Sätt dig gärna in i Åkessons politik innan du förskönar deras ideal på din blogg. Man får hoppas på att detta inlägg är ett resultat av din gravidhjärna.

 • Petra
  14 juli, 2013 at 09:44

  Och där slutade jag läsa din blogg.

 • Anki
  14 juli, 2013 at 09:47

  Klart att barnbidraget bara ska tilldelas dom som behöver det, det är ju ett bidrag!

 • majsan
  14 juli, 2013 at 09:50

  Jag började läsa om dem. Och insåg att de är tamejfan helt vettiga. Hittade noll rasism. De ville inte slänga ut nån alls. Förutom de illegala och mördarna. Konstigt? Nej. Det konstiga är ju att illegala får gratis tandvård medan t.ex. pensionärerna inte har råd med tandvård. Heja jimmie.

 • Frida
  14 juli, 2013 at 09:59

  Då skulle det som sagt ”behovsprövas” för varje familj, vilket hade krävts resurser för göra, så det är inte så att det blivit en skattesänkning eller statskassan fått mer pengar över. Dessutom ska inte ett barnbidrag avgöra vem som är fattig o behöver pengarna, ska barnen gå runt i skolorna och snacket ska gå om vem som får bidrag eller ej.

  På Sverigedemokraternas hemsida så står det att alla ska anpassas till svensk kultur o värderingar.
  Du tycker inte det är tvetydigt oxh otydtligt till max och visar vilken nivå de befinner sig på? Alla har ju en egen syn på kultur o värderingar? Om jag ändrar mina värderingar från vad SD anser är ”svenskt”, blir jag mindre svensk då plötsligt?
  Och det är bara början på deras tramsiga främlingsfientliga politik
  / Liberal Folkpartist

 • Madde
  14 juli, 2013 at 10:02

  Bra Katrin! SD får min röst.

 • Eliz
  14 juli, 2013 at 10:04

  Jag håller med dig!
  Folk borde definitivt börja läsa lite mer om SD innan dom uttrycker sig om att det är ett rasistparti…!

  Ha så kul i Nice förresten! =)
  Själv är jag halv monegask och rekommenderar att ni svänger förbi Monaco också – Monaco är utan tvekan vackrast utav alla städer på franska Rivieran 😉 Cannes är också ganska bra, men St. tropez och Monaco är verkligen ett måste! 😀

 • anonym
  14 juli, 2013 at 10:22

  Bra Katrin! Stoppa invandringen. och ut med de jävlarna, som inte är svenska medborgare. De tar våra jobb!!!

 • Cat
  14 juli, 2013 at 10:23

  Sverigedemokraterna är ett typexemplet på att skilja sak från person. Många av deras politiska frågor är både sunda och genomtänkta men tyvärr har de alldeles för många idioter i partiet.

 • Anki
  14 juli, 2013 at 10:29

  Bostadsbidrag, socialbidrag, underhållsbidrag behovsprövas efter varje enskild sökning. Samma skulle gälla barnbidraget! Då skulle inte varje familj kollas.

 • Paulina
  14 juli, 2013 at 10:33

  De tar de jobb som inte du vill ha. De sliter mer för sin brödföda än vad du kan ens i din vildaste fantasi föreställa sig. Dessutom får de utstå spott och spe och förnedrande kommentarer från såna som dig för att de ”tar ditt jobb” som du ändå inte vill ha. Idiot!

 • anonym
  14 juli, 2013 at 10:35

  Det skall vara lika för alla barn. Annars är det lätt att barn med bidrag, blir mobbade för att de är FATTIGA.
  Barn är inte alltid snälla mot varandra!

 • T
  14 juli, 2013 at 10:45

  Hej då! Tror inte Katrin bryr sig särskilt 🙂

 • Isolde
  14 juli, 2013 at 10:48

  Men moderaterna då…
  Eller där blev du väl utslängd efter historien med barnflickan. Suck!

 • T
  14 juli, 2013 at 10:52

  Dra inte alla över en kam, alla är olika oavsett etnicitet. Finns väl svennar med skitjobb också, samtidigt som det finns läkare och chefer med andra nationaliteter. Jag träffar fler utländska läkare än svenska till exempel 🙂 min läkare är från Libyen och är grym!
  Så ”de” är lika olika som ”vi”

 • a
  14 juli, 2013 at 11:00

  nä fan Katrin, jag som gillade dig. Men nu låter du helt pantad.

 • Isolde
  14 juli, 2013 at 11:03

  Men då passar ju Katrin in där!

 • Cat
  14 juli, 2013 at 11:06

  Haha 😉

 • Cat
  14 juli, 2013 at 11:08

  Precis, och samkör man sedan dessutom detta så blir det både effektivare och billigare hantering än idag.

 • Cat
  14 juli, 2013 at 11:11

  Varför gör du samma sak som anonym, alltså buntar ihop alla till en grupp istället för att se dom som enskilda individer precis som alla oss andra. Villa vill jobba, vissa inte, vissa tar skitjobb och vissa inte PRECIS som oss svenskättade.. Lite lustigt när sådana som du TROR att du försvarar något när n istället spär på främlingsfientlighet och fördomar.

 • Caroline
  14 juli, 2013 at 11:12

  Håller faktiskt med… ALLT är inte dåligt med Åkesson…

 • Cat
  14 juli, 2013 at 11:12

  Villa = vissa*

 • Louise Pettersson
  14 juli, 2013 at 11:19

  Vad i inlägget är det som är obegåvat? Ett bidrag är ett bidrag som alla andra. Inte kan du som fast anställd få socialbidrag eller som ngr nämnt bostadsbidrag mm om du själv har ekonomin till de. Om vi alla inte är så jävla giriga kanske de med mindre tillgångar kan få leva bättre än vad de idag gör. Vi ser det inte men Sverige är ofantligt fattigt land. Många familjer eller ensamstående som inte kan fira storhelger och får skrapa ihop till en middag. Kan inte gå till tandläkare mm som vi andra med ekonomi tar för givet. Efter ditt inlägg kan jag nästan vända påståendet om att du är väldigt obegåvad som inte kan se längre än näsan räcker. Och självklart är Jimmie Åkesson en av de bästa politiker vi har i Sverige men det är ingen som har staken att säga de i rädsla för att stämplas som främlingsfientlig. För ALLT i Sverige är främlingsfientligt enligt både oss svenskar och övriga om man inte håller med och tycker att allt är bra med ivandringspolitiken här i Sverige. Och partiet har mycket vettigare punkter i de flesta frågor än de övriga partierna. Sen förövrigt så är det inte endast svenskar som röstar på partiet. De är okunskap från många att smutskasta partiet. Sen håller jag med att de flesta packet som drar partiet borde hoppa av och nya kunde ha tagit över.

 • Frida
  14 juli, 2013 at 11:21

  Just i invandringsfrågan så vill SD minska på invandringen bara.. Engligt mitt tycke så är dom alldeles för snälla med invandringsfrågan 😉

 • Anonym
  14 juli, 2013 at 11:33

  Smart drag av Katrin. Nu kommer hon att få nya läsare som sympatiserar med SD. Men där går gränsen för mig, så Ajjö.
  Vilket jag så klart vet att Katrin skiter i,men ändå.
  Har följt hennes blogg i många år.

 • Frida Edlund
  14 juli, 2013 at 11:35

  Finns i ärlighetens namn ingen blogg jag uppskattar så mycket som din. Kolla upp SD, finns inget annat parti att rösta på. Så länge man inte vill lägga sin röst på ryggradslösa pajaser utan verklighetsinsikt.

 • majsi
  14 juli, 2013 at 11:47

  hahahaha jag visste att det fanns gott om puckade människor som läser Katrins blogg, men att det var så jävla många som missade hennes poäng med inlägget är skrämmande.

 • Linda
  14 juli, 2013 at 11:57

  Va skönt då slipper vi en obegåvad och töntig person här

 • Linda
  14 juli, 2013 at 11:58

  Finns många arbetslösa så där kan vi skapa jobb

 • Word
  14 juli, 2013 at 12:25

  Kan bara hålla med dig Louise. Och Anna, det låter mer som att du själv inte läst igenom Katrins inlägg innan du i rent raseri hammrade fram ditt hat. Du vet, ska man kritisera text måste man läsa igenom det, vara noggrann, allt för att inte göra bort sig….så som du gjorde.

 • Anonym
  14 juli, 2013 at 12:39

  Nu har Katrin gjort bort sig igen, lär hon sig aldrig. Frågan är vem som är pucko!
  Jag och många av mina bekanta, kommer att bojkotta Katrins varumärke. Finns massor av andra som säljer lchf produkter, och som dessutom är billigare

 • Svalis
  14 juli, 2013 at 12:41

  Ja! Ge barnbidrag bara till folk med låg inkomst och ingen förmögenhet!
  Ett barnbidrag idag är 1 050 kr. Redan vid barn nr 2 får man dessutom flerbarnstillägg (jösses). Jättevanligt att föräldrarna sätter in bidraget på ett sparkonto till barnet, även i familjer som inte har det så fett. Motbjudande att våra skattepengar ska gå åt till en sparad buffert till varje 18-åring.

  Har också kollat lite mer på SD:s politik, intressant och rätt många bra grejer! Hemskt bara att vi tydligen inte längre har åsiktsfrihet i vårt land utan folk som gillar SD ska mobbas så hårt i media. Bara det får mig att gilla SD ännu mer!
  Jag röstade lite halvborgerligt tidigare men nu kanske det blir ändring på det…

 • Cat
  14 juli, 2013 at 12:44

  Tror knappast att det är barnbidraget som visar om de är fattiga eller inte, det märks nog så väl ändå. Självklart ska bidraget vara behovsprövat, lika självklart som att tv-licensenmska finansieras av skattsedeln.

 • Cat
  14 juli, 2013 at 12:46

  Vår invandrarpolitik ÄR ett stort fiasko, tyvärr är SD det enda parti som har ryggrad nog att belysa detta.

 • Anonym
  14 juli, 2013 at 12:52

  Undrar vad Katrin vinner på att sammanliknas med SD?

 • Louise
  14 juli, 2013 at 13:02

  ”Katrin uttrycker sig om SD, därför tänker jag inte köpa hennes LCHF-produkter” Tungt artilleri där!

 • Anki
  14 juli, 2013 at 13:02

  Håller med 🙂 Barnbidraget borde inkomstprövas.

 • Marta
  14 juli, 2013 at 13:11

  Håller fullständigt med!! Har tyckt detta i hela mitt liv! (är 67 nu)

 • Maja
  14 juli, 2013 at 13:23

  Skitdåligt, varför ska vissa få pengar som de oavkortat kan stoppa in på ett konto varje månad? i ARTON ÅR?!

  Tanken var god från början med ett bidrag som ska stimulera folk att skaffa barn, Att ”pappa staten” liksom är med å försörjer..sen har det spåart..

  …och t.om blivit ngt som sprider sig över världen; I sverige får man pengar av staten för att man har barn..

  ….I den bsäta av världar , dvs bl.a vårt land- där vi har ett av världens största skattetryck för VÄLFÄRDENS skull, så kan vi INTE låta pengar rinna åt alla. Det är tvångstagna pengar från min lön och jag vill vara med på ett hörn å bestämma vem och till vad de ska gå.

  Behöver man inte pengarna pga att man har en mer än väl tilltagen ekonomi så ska man inte ha just DE pengarna. Bara att vara ”barn” ska inte vara enskilt kriterie.

  Pengarna räcker inte till ALLT, man måste göra omprioriteringar i bidragsdiarrén efter hur det ser ut i samhället och då känns det ngt omotiverat minst sagt= att ge rika familjer pengar som skulle kunna gå till RIKTIGT behövande= ökad personaltäthet inom äldrevård 4 exemple. Det är blott min åsikt..

 • Maja
  14 juli, 2013 at 13:26

  Katrin ställer frågor- right? och SAKfrågan gällde väl barnbidrag. Sen är hon provocerande iom att hon krasst konstaterar att beröringsskräcken ang SD gör att tom enskilt bra förslag ratas. 4 the course…

  Berättigad och bra frågeställning av Katrin. Dessutom skriver hon att hon vill läsa på om SD.

  DET är väl bara bra?

 • Maja
  14 juli, 2013 at 13:28

  snicksnack, det finns redan existerande formalia man kan använda liksom när det gäller andra kriterier att uppnå för att vara berättigad bidrag.

 • Maja
  14 juli, 2013 at 13:30

  ”de”? – ”vi”?

  Aha! Du menar att ALLA svenskar är likadana, och ALLA invandrare är likadana.

 • Maja
  14 juli, 2013 at 13:31

  D-vla socialist- tjafs!

  Om grannen köper en ny bil, får vi då automatiskt en sämre?

  ”lika för alla barn”?

 • majsi
  14 juli, 2013 at 13:35

  Men vad är det ni inte fattar? Hon hyllar inte SD alls. Hon tycker att Jimmie Å’s åsikt om barnbidrag är rätt. That’s it! vidare ifrågasätter hon varför man inte ska kunna hålla med om något man tycker är bra bara för att man inte tycker lika om allt den andra tycker. Varför kan inte politiker jobba lite mer över gränserna och lära av varandra?
  Och nej jag röstar inte på SD men kan tycka att t ex som med barnbidraget har de en poäng. Liksom Sossarna och moderaterna har sina.

 • Maja
  14 juli, 2013 at 13:35

  Det är som en hajtank här inne..jag läser vääldigt många olika bloggar; både vanliga och sk kända människor och på Katrinz finns det ett par riktigt läbbiga stalkers som letar, scannar och gömmer sig i anonymitet. Fega patetiska sorry excuses for people..

 • Maja
  14 juli, 2013 at 13:38

  ”sammanliknas”? (bläddrar i ordböckerna…) mmm…http://synonymer.cc/search/sammanlikna

 • Louise
  14 juli, 2013 at 13:40

  Självklart ska barnbidraget behovsprövas. Har jag allt tyckt och ser inga argument till varför det inte skulle??! Det är bara ren idioti att mata in 1000 lappar från staten varje månad till höginkomsttagare….

 • Anonym
  14 juli, 2013 at 13:41

  Gör som Katrin och många av hennes läsare sympatisera med SD, rösta på SD.
  Det enda partiet som gäller!!!

 • Anonym
  14 juli, 2013 at 13:43

  Vet du vad demokrati är?
  Nej det förstår jag. Det gäller barn!

 • Linda
  14 juli, 2013 at 13:45

  Håller med dig Katrin.Så sjukt att frysa ut ett folkvalt parti!Har en känsla av att SD kommer få höga siffror i nästa val!Och man är inte automatiskt rasist för att man röstar på dem.Löjligt! Öppna ögonen istället

 • Anonym
  14 juli, 2013 at 13:45

  Varför håller de andra partierna inte med. det måste finnas en anledning. Sätt dig in i det. Läs på!

 • Linda
  14 juli, 2013 at 13:48

  Samma här!Medias och regeringens utfrysning av SD får mig att börja fundera mer och mer på SD. Kanske blir en röst på dom i valet om inget bättre dyker upp

 • Malin
  14 juli, 2013 at 13:53

  Gör såsom alla borde innan de röstar, läs partiprogrammen för riksdagspartierna. Det är endast där man kan utröna vad det är för parti man röstar på, debatter och dylikt är mest trams där det handlar om vem som kan skrika högst. Ifall alla som röstar läst partiprogrammen hade troligen inte Sd kommit in i riksdagen…

 • Cat
  14 juli, 2013 at 13:54

  Borgarna har makt och majoritet sedan länge och SD delar deras förslag…så skyll inte på sossarna för borgarnas egen flathet.

 • Anonym
  14 juli, 2013 at 13:56

  Googla
  Jämföra
  likställa
  jämställa

 • Cat
  14 juli, 2013 at 13:57

  Paulina, lika fördomsfull som de hon anklagar för att vara fördomsfulla…patetiskt!

 • Anonym
  14 juli, 2013 at 13:58

  PRECIS!

 • Cat
  14 juli, 2013 at 13:58

  Precis…

 • Cat
  14 juli, 2013 at 14:01

  Självklart är det så, ju mer man försöker frysa ut dom ju fler sympatier får de för normalt intelligenta människor värnar DEMOKRATIN,

 • Maja
  14 juli, 2013 at 14:03

  ja det gjorde jag ju? brukar du sparka in en olåst dörr åxå?=)

  http://ekonomiskfighter.blogspot.se/2008/03/behovsprvat-barnbidrag.html

 • Maja
  14 juli, 2013 at 14:06

  Då är /var C åxå korkade med etta förslag?
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=1972158

 • Dinnie
  14 juli, 2013 at 14:22

  Snart sammankopplas Katrin med SD, vilket jag inte tror gynnar henne. Sd politik består inte bara av behovsprövade barnbidrag. Läs deras partiprogram innan ni uttalar er. Så kanske ni får er en tankeställare.

 • Anna B
  14 juli, 2013 at 14:30

  Riktigt bra skrivet katrin. De verkar som om SD får
  nej på alla sina förslag, bra som dåliga just för att förslagen kommer från SD.

 • CarRie
  14 juli, 2013 at 14:45

  Åkessons parti är vad vi behöver i Sverige nu, det finns alldeles för många invandrare, svenskarna går emot att bli en minoritet i sitt eget land. Utlänningarna lär sig utnyttja bidragssystemet till Max ( vilket jag anser självfallet är den svenska regeringens fel) slippa jobba o släpa hit släktingar som också får bidrag givetvis, snart håller inte detta. Det är inte konstigt att det skapas motgångar.

 • e
  14 juli, 2013 at 14:59

  Vi vet allihop att du kommer att klicka i dig här i morgon igen..du kommer inte kunna hålla dig, hahahaha.

 • T
  14 juli, 2013 at 14:59

  Du menar på allvar att ratar en person, som du uppenbarligen gillat i många år, pga att hon faktiskt vill läsa på lite om ett parti som alla bara dissar utan att ens ta reda på fakta?

 • Victoria
  14 juli, 2013 at 15:04

  Vad kallas en person som läser en ’idiots’ blogg och tar sig tid att även kommentera ’idioten’ också? Har du något förslag Isolde?

 • Ingrid-Marie
  14 juli, 2013 at 15:05

  Men katten, många väldigt rika människor nolltaxerar ju. Och då kommer dom att få barnbidrag i alla fall. Så då blir det bara ytterligare administrativt tidsslöseri för nån stackars myndighet. Eller?

 • Dinnie
  14 juli, 2013 at 15:05

  Är du 12 år eller…..

 • Dinnie
  14 juli, 2013 at 15:08

  HEIL……

 • anonym
  14 juli, 2013 at 15:15

  Precis. Det är bara den ariska rasen som gäller!

 • carina
  14 juli, 2013 at 15:48

  Håller med Katrin till 100%. SD har många bra förslag o jag tror att de får många röster. Vad det gäller bloggar, så är Katrin den enda personen som inte ”smörar” för några läsare, utan hon är ärlig rakt igenom. Det är därför många blir så frustrerande när hon kommer med sina åsikter. Mera sånt!

 • Irene
  14 juli, 2013 at 15:55

  Nej inte dexter! Vem fick 2000000 kr när man flytta hemifrån?

 • Irene
  14 juli, 2013 at 15:55

  200 000 kr ska det va!

 • ojoj
  14 juli, 2013 at 16:04

  Hur kan man tro att barn är en rättighet? Har man inte råd med barn så har man inte råd med barn. Ändra den personliga situationen eller skippa gnället. Andra skall inte behöver försörja andras barn.

 • Lisa
  14 juli, 2013 at 16:06

  Men vad har du för läsare? Så många SD-positiva. Nu känner jag att jag inte alls hör hemma här:(

 • Anon
  14 juli, 2013 at 16:37

  Men snälla lilla vännen. Upp med huvudet ur sanden, barn blir redan mobbade för att deras föräldrar är fattiga så där föll ditt argument

 • anonym
  14 juli, 2013 at 16:52

  Inte jag heller

 • anonym
  14 juli, 2013 at 16:56

  Det gränsar till nazism.
  Hoppas att Katrin dementerar detta.

 • Maja
  14 juli, 2013 at 17:18

  Dementerar vad???

  Att hon ifrågasätter politisk vilja till breda överenskommelser?

  Jag röstar INTE SD!! Ändå kan jag förstå att folk blir pissed of av att demokratiskt framröstade personer blir behandlade som paria. DET i sin tur skapar ju bara fler SDàre.

  att bete´sig som mobbare på en skolgård i dessa sammanhang kommer att slå tillbaka och i själva verket är det bara till fördel för SD. Den BÄSTA valarbetarkommentaren är just det du nu skriver! Gör om gör rätt!

 • smulan
  14 juli, 2013 at 17:19

  Vad det gäller barnbidrag så har väl ett av argumenten varit att det är lika dyrt för staten att behovspröva. Därför får det vara kvar. Vad det gäller mobbing för vem som får det och inte får det så har väl ungarna ingen aning om vem som i så fall. Ungar i skolåldern har väl ingen insyn om grannen får bostadsbidrag??? Mitt förslag är att lägga det på samma ställe som bostadsbidraget. Ingen högre kostnad för att behovspröva. Sen det här med Sverigedemokraterna. Detta är ett fritt land och därför ska dialogen hållas öppen. Men man kan ju inte kritisera något som man inte läst på om. Så klart att man ska läsa deras syn på saken. Det har jag gjort. Precis som alla partier så finns det saker som man håller med om. Dock är deras främlingsfientlighet så uppenbar så jag kan inte sälla mig till skaran av anhängare. Men läs på Katrin. Gå in på deras hemsida och läs om hur de vill få Sverige lite svenskare. De kan behöva en Zytopolska efter sig. Men ska du rösta på dem så får du nog ändra namn till Svensson och mörka ditt ursprung.

 • Maja
  14 juli, 2013 at 17:20

  Nu väntar jag bara på de braskande rubrikerna i kvällspressen, OM nu nån pigg vikarie med karriärdrömmar nappar på detta så lär det stå;
  ”Katrin Zytomierska är nazist och planerar att rösta på SD 2014- läsarna raasar”

 • 80-talist
  14 juli, 2013 at 17:22

  SD är ju förövrigt det enda partiet i riksdagen som är villiga att ta sig an den växande problematiken/ ( brott mot mänskliga rättigheter heter det också, fast då givetvis i andra länder och inte i fiiina Sverige..) gällande våldtäkter. Helt sinnesjukt att detta inte får mer utrymme i media och av våra folkvalda. T.om feministerna med Gudrun Schyman i spetsen vägrar konsekvent ta upp detta. Svenska män, dessa är däremot ”talibaner” och ”vita, kränkta män”. Please..

  Man vill till varje pris hylla mångkulturen trots att det i dagens läge för med sig väldigt mycket negativt. Invandring idag är generellt betydligt mycket mer svårintegrerat och bidrar inte alls på samma vis som på 50,60-talet. Det belastar snarare med kostnader, våra skatteintäkter såväl som med våran trygghet i samhället. De flesta torde veta vid det här laget vilka det är som utför majoriteten av dessa vidriga våldtäkterna. Är inte detta rasism på hög grad; att välja ut en kvinna som ser ut att vara etniskt svensk/nordbo/västerländsk och våldta denna?! Dags att tala klarspråk om den ökande omvända rasismen!! Kvinnosynen(samt synen på homosar fö) på många håll i Mellanöstern och en hel del Afrikanska länder är rent förkastlig. Denna medeltida syn blir knappast jämlik a la Sverige för att dessa individer äntrar detta land.

  Hur många kvinnor och tjejer ska få sina liv förstörda utan nämnvärt stöd från våra hycklare i politikerleden och vänsterretoriska journalister aka självutnämnda proffstyckare/rättesnören?? Fy fan vad jag anser detta vara nästintill oförlåtligt. Det begås brott mot mänskliga rättigheter i Sverige i dag som sagt, tala om att vi har gått bakåt i jämställdheten.

  Hade de varit invandrarkvinnor främst från MENA/Afrika som blivit utsatta för såna här vidriga brott av svenska män, då hade det garanterat anordnats antirasist-galor och pannor lagts i djupa veck hos tidningar som Aftonbladet..Men eftersom det ”bara” är svenskor, så verkar detta bekomma dem föga. Fyfan.

 • smulan
  14 juli, 2013 at 17:26

  Citerar deras egen hemsida. citaten finns på deras hemsida under fliken ”våra åsikter” Nej till splittringspolitik. Vi tror inte på iden om ett mångkulturellt samhälle eftersom det är en politik som leder till splittring. Slut på citat

 • smulan
  14 juli, 2013 at 17:31

  Problematiken med din åsikt är bara att du drar olika folkgrupper under samma kam. När det sker ett brott så ska det rapporteras oavsett om du är gul eller blå eller svart. Där så är lagen tydlig. Men det finns gott om hederliga arbetande laglydiga människor i alla folkgrupper men de skapar inga rubriker i tidningarna.

 • Ida
  14 juli, 2013 at 17:47

  Det har jag gjort och det övertygade mig att rösta SD nästa gång, ett mycket bra och realistiskt partiprogram. Fler borde läsa på lite innan de uttalar sig om SD, den bild som media och andra partier målar upp är falsk.

 • Ida
  14 juli, 2013 at 17:50

  Att inte vara för invandring som tär på vår gemensamma välfärd har väl ingenting med nazism och Hitlers diktatur att göra. Läs på lite om vilka det är som är de verkliga judeförtryckarna i dagens Sverige, så förstår du varför judarna i Malmö flyr landet.

 • Anna
  14 juli, 2013 at 17:59

  Mycket förväntat dyker en uppsjö av korkade kommentarer upp. Äcklas av er som som gömmer er smygrasism bakom en fasad som låtsas att sd har vettiga förslag. Läs på!!

  För övrigt kanske man ska tänka en gång extra om man planerar att skaffa barn men inte har råd utan ett barnbidrag. Barn är ingen rättighet som människor tycks tro!

 • Camilla
  14 juli, 2013 at 18:06

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • 80-talist
  14 juli, 2013 at 18:09

  Förmodar att ”smulan” svarar mig. Måste dock hävda att jag anser att det finns en problematik i det du just skrev. Du kan inte på någon av mina rader läsa att jag ”drar olika folkgrupper över en kam”. Eller att jag ens tillskriver alla invandrare epitet våldtäktsbenägna rasister. För det vet du ju de facto inte om jag ens gör. Det gör jag inte.

  Att det finns laglydiga och hederliga arbetande människor oavsett ursprung eller etnicitet är jag fullt medveten om, jag är en av dessa jag också samt många av mina vänner och släktingar som har sina ursprung i jordens alla hörn. Att hylla den laglydiga, empatiska medmänniskan skapar som du nämner inga rubriker. Kanske vore det dock av godo att se dessa individers goda gärningar och laglydighet på löpen, som en uppmuntran till övriga medmänniskor vad vet jag.

  Dock anser jag att negativa saker bör föras fram i mediebruset i syfte att någon gång få till en förändring till det positiva. Att människor utsatta för orättvisor, som nämnt våldtäkter, kan känna att de inte är bortglömda. Att någon står på deras sida, inte på gärningsmannens.

  Om sedan folk i sedvanlig ordning drar det tröttsamma rasistkortet så får det vara så då. Själv föredrar jag hellre att detta växande problem lyfts fram och talas om och att något kan göras, för den här mycket dekadenta utvecklingen i samhället är sorglig och så fel den kan bli. Men vissa individer verkar vara mer angelägna om att inte belysa detta alls av olika anledningar.

  Allt är inte svart eller vitt och man kan tycka att kvinnosynen hos tyvärr alltför många män/killar är vidrig och tro det eller ej, för den sakens skull inte tro eller tycka att man drar alla människor, oavsett ursprung, över en och samma kam.

  Sverige är ett väldigt tyst land med en befolkning som sällan säger ifrån eller går man ur huse för att protestera eller visa att man tycker något är fel. Majoritetstigande ger ett godkännande att vissa saker får fortlöpa utan problem.

 • rakelspektakel
  14 juli, 2013 at 18:15

  Ni är förmodligen fattiga, hade ni vart rika hade ni sannerligen varit sura och bittra över att ni inte fått något bidrag?

 • Louise
  14 juli, 2013 at 18:16

  Förklara gärna för mig vad demokrati har att göra med att rikemansungar ska ha bidrag från staten???

 • Anna C
  14 juli, 2013 at 18:23

  Mångkultur kan definieras som: ”…flera etniska grupper med olika kulturer samlas inom samma politiska enhet.”
  Överallt i världen leder till mångkultur till motsättningar och krig. Inget land nu eller tidigare har lyckats med mångkulturexperimentet. Att vara emot mångkultur har inget med främlingsfientlighet att göra. Man vill bara att alla i ett land ska dela grundläggande värderingar (jämställdhet, likhet inför lagen osv). Man kan ha olika etnisk bakgrund och olika religioner men ändå förenas av samma grundvärderingar.

 • Anna C
  14 juli, 2013 at 18:30

  Smulan, det där är standardsvaret. ”Dra inte alla över en kam.” Det handlar om överrepresentation. Män från Nordafrika, Irak och Mellanöstern är otroligt mycket överrepresenterade. Ju fler vi tar in från dessa länder desto fler våldtäkter får vi. Det är fakta. Ska vi offra våra kvinnor för att vara ”rättvisa”? Hur rättvist är det mot de våldtagna?

 • Anna C
  14 juli, 2013 at 18:32

  Ditt inlägg hör till standardinläggen. Ingen uttrycker nån rasism, men du VET att folk är smygrasister. Hur vore det att stötta ditt påstående med argument?

 • Bu
  14 juli, 2013 at 18:59

  Men herregud Anna, jag skulle kunna ge dig hur många exempel och argument som helst på att det finns en oerhörd smygrasism i Sverige. Rasismen i Sverige går att läsa om i nyhetstidningar över hela Europa.
  Om du läser svenska tidningar på nätet, kommer du se att oavsett om nyheterna behandlar något så trivialt som mjölkpriser eller en kommande nederbörd, så finns det ALLTID någon tomte bland kommentarerna som heter Bosse eller Rune som något obegripligt vis lyckas dra in invandrare på ett hörn. Oftast genom sarkastiska skämt. Precis likadant på annars helt oskyldiga facebooksidor. Jag har bott i flera länder och aldrig stött på något liknande.
  Även här på Katrins blogg har väl alla sett öknamn och hån ansade på Katrins ursprung? Vad för argument är de?

 • Anna C
  14 juli, 2013 at 19:07

  Nu handlade det inte om smygrasism i Sverige, utan på den här sidan. Drar du alla över en kam? Generaliserar du? Är inte det vi kritiker av invandringspolitiken alltid får nerkört i halsen? Att vi generaliserar.
  Så upp till bevis. Var är smygrasismen i inläggen här? Jag håller inte för otroligt att det finns en och annan ”smygrasist” även här, men för att påstå nåt sånt krävs det mer än ditt troende, tyckande och tolkande av vad folk EGENTLIGEN tycker.

 • CarRie
  14 juli, 2013 at 19:19

  Är du helt korkad eller?! Jag menar väl inte att vi ska utrota invandrare, men varför skall Sverige ta in så många gånger fler invandrare än t ex våra grannland Norge, Danmark o Finland? Sverige är så förbaskat mjäkigt! 🙁 att sedan som i senaste fallet då en afrikan mördar en 27 årig svenska , då skall det vara utvisning på livstid!!

 • Maggan
  14 juli, 2013 at 19:37

  Barnbidrag är till för att jämna ut skillnaden mellan de åren man har barn och de åren man inte har barn. Pengarna kommer inte från ”pappa staten”, utan dem har man betalat in flera gånger om via skatten.
  De som jobbar heltid och aldrig skaffar barn badar i pengar jämfört med medel- och höginkomsttagare med barn. Ändå får de glädje av dessa barn så småningom, för utan nya generationer kollapsar samhället.
  Allt kan aldrig bli 100% rättvist. Det finns inget land i västvärlden som inte sponsrar barnfamiljer på ett eller annat sätt – antingen med barnbidrag eller skatteavdrag som anpassas till försörjningsbördan.

 • Carrie
  14 juli, 2013 at 19:41

  Hahaha 😀

 • Carrie
  14 juli, 2013 at 19:42

  Men exakt T!

 • Maggan
  14 juli, 2013 at 19:42

  Härligt att du kommit till insikt om att det är dags att sätta sig in vad mobbingen av SD egentligen går ut på! Den är så utstuderad och barnslig att allt prat om att bekämpa mobbing faller platt.
  Läs gärna lite på Avpixlat. Där blandas högt och lågt, men Mats Dagerlinds krönikor brukar vara läsvärda, och artiklarna av Rolf Hillegren. Dessutom har de en länk som heter ”Från 7-klövern till SD” där vanligt folk berättar om sin resa till en mer SD-sympatisk inställning. Det journalister och politiker inte har insett är att det är en åsiktsresa som bara går i en riktning. Har man väl genomskådat flosklerna och lögnerna låter man sig aldrig mer duperas.

 • Bu
  14 juli, 2013 at 19:47

  Fan vilket dumt svar, Anna. Ärligt talat. Först vill du ha argument och exempel och så får du det. Då hasplar du ur dig att jag generaliserar och drar folk över en kam, bara för att du själv blivit beskylld för detta!
  Sedan, i ett avslutande desperat försök att ”få rätt” säger du att det det inte är Sverige det handlar om utan den här bloggen! Skämtar du? Inlägget handlar väl om ett parti som sitter i riksdagen som Katrin undrar över?
  Jag har inte hunnit sitta och läsa igenom alla de här kommentarerna, men även om du otroligt nog skulle ha rätt i att det inte fanns EN ENDA smygrasist här (inte ens de som kallar Katrin för polackhora och ziggejävel etc) så spelar det väl för FAN ingen roll om du själv medger att de finns överallt annars?!

 • Carrie
  14 juli, 2013 at 19:51

  Katrin! Detta var tamejfan det bästa jag läst på länge. Så på pricken rätt du har i det du säger.

 • CarRie
  14 juli, 2013 at 19:55

  Åk till Angered för o dra ett exempel ( har jobbat där ute) där ser du var o varannan kvinna med blåtiror, det är sanningen hur hemsk den än må vara, i området är det 95%invandrare ca, att slå kvinnor är acceptabelt i många kulturer, varför vill vi ha in sådana kulturer i Sverige?,!

 • CarRooooo
  14 juli, 2013 at 19:57

  ÄNTLIGEN ett vettigt inlägg tack Camilla!!!! 😛

 • CarRooooo
  14 juli, 2013 at 20:08

  Bra talat! Tänker på den stackars 27-åriga svenskan som blev mördad av en afrikan, sådant borde alltid leda till utvisning, men det blir säkert vård här o massa pengar från skattebetalande svenskar får sponsra såna svin 🙁

 • Anna C
  14 juli, 2013 at 20:09

  Var det inte du som skrev: ”Äcklas av er som som gömmer er smygrasism bakom en fasad…”? Menade du inte inlägg under den här posten?
  Jag vet inte hur du definierar argument”, men vad var det för argument du gav mig? Att du nån gång sett att folk skrivit öknamn här? Jaha, vad och när då?

 • Cat
  14 juli, 2013 at 20:11

  Nyfiken…antar jag. 😉

 • Cat
  14 juli, 2013 at 20:15

  Självklart har du helt rätt, men det du skriver är tydligen över vissas IQ-nivå..

 • Cat
  14 juli, 2013 at 20:18

  Äcklas av människor som läser in rasism där delningen existerar…

 • Cat
  14 juli, 2013 at 20:19

  Delningen = den inte*

 • Bu
  14 juli, 2013 at 20:21

  Nej, den ursprungliga kommentaren skrevs av någon som heter Anna. Håller inte med henne om att alla kommentarer skulle vara korkade osv men däremot är jag av erfarenhet övertygad om att smygrasismen är vitt utbredd i Sverige i jämförelse med tex det landet jag bor i. Och det tycker jag är oroväckande.

 • Anna
  14 juli, 2013 at 20:31

  Då ber jag om ursäkt för att jag blandade ihop dig med nån annan, men du har fel om svenskarna.
  Svenskar är faktiskt ovanligt toleranta. http://www.metro.se/nyheter/svenskarna-mest-toleranta-i-varlden/EVHmep!G0XdpqdasVopw/

 • Emmi
  14 juli, 2013 at 21:23

  Jag tycker då att Jimmie & hans company kan ta och köra upp sin politik i röven. Fast det är väl min åsikt.

 • anonym
  14 juli, 2013 at 21:35

  Håller med!

 • Esmeralda
  14 juli, 2013 at 21:41

  Om det är nödvändigt så äter Zytomierska avföring om det kan tänkas chockera. Detta inget nytt under solen.

 • Martina
  14 juli, 2013 at 21:46

  ”De tar våra jobb!”, så jävla idiotiskt så det finns inte.

  Du måste:
  1. Vilja ha ett jobb
  2. Söka jobb
  3. Vara kompetent nog för jobbet, för att faktiskt få ett jobb. Uppfyller du de tre kriterierna så kommer du förmodligen få jobbet och det kan ingen annan bara ta ifrån dig.

 • Anna C
  14 juli, 2013 at 21:57

  Tuffa argument! Där fick de så de teg!

 • CarRie
  14 juli, 2013 at 22:04

  Tack 🙂

 • CarRie
  14 juli, 2013 at 22:07

  Så länge du gillar o läsa om våldtäkter mord mm utförda av utländska medborgare…..

 • Cat
  14 juli, 2013 at 22:08

  Knappast demokrati när man ger rikemansungarna 200000 kr när de fyller 18, medans de fattiga ungarna får 0. Självklart ska bidraget behovsprövas, DET är demokrati. Sedan så ska det heller inte löna sig att skaffa 10 – 15 barn för att på så sätt leva gott och slippa jobba.

 • Cat
  14 juli, 2013 at 22:10

  Nazism??? Är du helt blåst eller enbart analfabet?

 • Linda
  14 juli, 2013 at 22:19

  Dexter heter fan varannan unge här på Södermalm.

 • Anonym
  14 juli, 2013 at 22:32

  Jag gick upp nio kilo totalt och missunnade mig inget. Vägde mindre än innan två veckor efter förlossningen.

 • Anna
  14 juli, 2013 at 22:51

  De som har det sämst ställt kommer inte vinna på att det behovsanpassas. De kommer bara få mindre pengar i till exempel bostadsbidrag om de får högre barnbidrag.

  Dags att vi börjar kämpa ännu mer för att alla ska ha chans att få ett jobb där de kan tjäna så mycket pengar så de klara sig. Och att lönen inte ska vara så låg inom kvinnodominerande yrken. Känns som det börjar bli dags för en förändrig på allvar när det gäller det här.

 • Svenskan
  14 juli, 2013 at 22:52

  Ja jag ska rösta på SD och hela min familj och de flesta av mina vänner. SD är det enda partiet som vågar ta upp frågor ang invandringen. Jag vill inte ha ett Sverige där vi har böneutrop i moskéerna och där muslimska män får pengar för att kränka svenska kvinnor liksom det som hände i Trollhättan. Invandrare som är här illegalt har gratis sjukvård och tandvård det är så jävla sjukt!!! Rösta på SD så blir Sverige ett bra land igen.

 • Tant B
  14 juli, 2013 at 23:02

  Det finns de som överlever ekonomiskt varje månad tack vare barnbidraget.
  Det finns de som sätter det på sparkonto och ger till barnet på myndighetsdagen.
  Det finns de som ser barnbidraget som snytpengar (= kan använda det att torka näsan med).
  Och det finns säkert många andra också.

  Behovspröva – ja, självklart!

 • Sophie
  15 juli, 2013 at 00:04

  Min son heter Dexter. Go for it. Förövrigt älskar jag din blogg. Tack och bock.

 • Sonja
  15 juli, 2013 at 00:09

  Du har helt rätt Katrin!
  Jimmie är så på det och SD är inte alls mer rasistika än någotn annat prati. Dom väljer en anna lösning som alla äckliga PK inte vill lyssna på.

  Reines tal i Almedalen var ju helt HELT galet. Alla i min familj var tidigare blåa men efter detta tal så…ja …tack för att SD finns!

  Till alla idioter som inte ens orkar ta in mer information än från Afton horan…läs på…läs upp och tänk!

 • smulan
  15 juli, 2013 at 00:20

  Gud vad jag blir glad av ditt mothugg. Det är så här vi ska gnabbas. Så härligt med någon som verkligen tänker till och reagerar. Önskar vilt att det skulle se ut så här i en riksdagsdebatt. Kram till dig och dina åsikter. Leve yttrandefriheten och hoppas att världen snart ser lite bättre ut för oss båda och alla andra.

 • Svalis
  15 juli, 2013 at 00:33

  Problemet är väl inte att ”de tar våra jobb”. Problemet är väl alla invandrare som inte jobbar alls, som inte ens lär sig svenska utan som bara kostar oss en massa pengar. Ta en tripp till Rinkebytorg en vanlig vardag och kolla alla lediga män…

 • Linda
  15 juli, 2013 at 00:56

  Eller hur;-) Inte så trevligt där ute.Har varit där 2 ggr under mitt 32 åriga liv.Och det räcker!

 • Linda
  15 juli, 2013 at 00:58

  Bye bye!!

 • Linda
  15 juli, 2013 at 01:00

  Exakt!Sandlådenivå på dessa SD hatare,patetiskt är bara förnamnet

 • Linda
  15 juli, 2013 at 01:02

  Dagisnivå på dig

 • Linda
  15 juli, 2013 at 01:15

  +100

 • SweTex
  15 juli, 2013 at 01:49

  Ja, det är ju tydligt att SD har dom anhängare dom förtjänar…….”rasistika”….”någotn”…”anna”…”prati”….Smart gäng det där, så Zytromierska skulle passa in helt perfekt.

 • Robin
  15 juli, 2013 at 01:51

  Hur främlingsfientliga är de? Och mot vilka?
  Det är bra frågor som ingen troligen varken kan eller vill svara på, för är det mycket enklare att säga att SD är rasister.
  Det är lite som religion. Det är krångligt och jobbigt att försöka ta reda på hur saker och ting hänger ihop, mycket enklare att säga att Gud har fixat det, då slipper vi tänka själva. Pappa staten, politikerna och journalisterna har sagt att SD är rasister så tänk inte, staten tänker åt er. Ifrågasätt inte, staten ifrågasätter åt er. Kritisera inte, staten kritiserar åt er. Bestäm inte, staten bestämmer åt er. Säg efter staten och deras stormtrupper, 1, 2, 3: ”Inga rasister på våra gator”, kort sagt, var lydig och säg ja och amen till alla statens propåer. SD är rasister och hör sen, punkt, slut… Eller?

 • Rupert
  15 juli, 2013 at 02:31

  Att vissa individer får hatinspirerad magknip & andningsnöd så fort Sverigedemokraterna nämns vore ganska lustigt om det inte var så genomsyrat korkat.

 • Kosmopolitian
  15 juli, 2013 at 02:46

  Vad de vill med invandringen? Det har! https://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/vara-viktigaste-fragor/ansvarsfull-invandringspolitik/

  Oeeeeerhort rasistiskt och hemskt, inte sant? Ger ett par exempel pa studs:

  ”Kraftigt begränsad asyl- och anhöriginvandring till en nivå mer lik den som finns i våra grannländer”

  ”Ökat stöd till kvinnor som lever under religiöst och hedersrelaterat förtryck i Sverige”

  ”En extra miljard kronor till flyktinghjälp i närområdena”

  Vore inte sa dumt om fler laste pa om SDs flyktingpolitik istallet for att skrika ”rasiiiiiiism” sa fort Akesson kommer till talarstolen…

 • Startpiloten
  15 juli, 2013 at 03:32

  Faktum är att det anmäldes ca 6400 våldtäkter i Sverige 2011 (siffran för Danmark 392 och för Norge 109), klart flest våldtäkter i HELA Europa!

  Lesotho: 91,6
  Sverige: 53,2
  USA: 28,6
  Zimbabwe: 25,6
  Norge: 19,8
  Israel: 17,6
  Finland: 17,2
  Danmark: 7,3
  Kenya: 1,9
  Turkiet: 1,4
  Japan: 1,2

  Listan visar antalet anmälda våldtäkter per 100,000 invånare.
  Källa:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12417039.ab

  Jag har läst att antalet gruppvåldtäkter är upp i ca 600/år men hittade tyvärr ingen källa på det.

  Som en jämförelse kan vi säga att det i Sverige våldtas ca 18 tjejer/dygn samma siffra för New Delhi (som har något fler invånare än Sverige) i Indien (ni vet landet som media rapporterade hade problem med ”våldtäktsepidemi”) är 1 våldtäkt/dygn.

  Självklart är det säkert fler som anmäler våldtäkter i Sverige än exempelvis Indien och när vi jämför siffrorna från våra grannländer ska man tänka på att vi har lite olika definitioner på vad som är våldtäkt respektive sexuellt utnyttjande men i alla fall – siffrorna är helt sjuka!!!

  Kan inte fatta varför man inte skriver om detta i media…

  Sist kan jag tillägga att 1975 var antalet anmälda våldtäkter ca 500 i Sverige, har det hänt något speciellt sen dess….

 • Maja
  15 juli, 2013 at 03:36

  Barnbidraget är över 60 år gammalt. Välkommen till 2013.

 • P.L
  15 juli, 2013 at 03:45

  Vem är den största idioten?, idioten eller den som följer idioten?

 • P.L
  15 juli, 2013 at 03:52

  En del FÅR våra jobb genom att de anställs med statligt subventionerade löner, dvs skattebetalarna betalar för att själva bli arbetslösa. Många hitkommande VILL dock EJ arbeta eftersom vi har det mest generösa bidragssystemet i världen. Bidrag + kriminell verksamhet = lyxliv på andras bekostnad.

 • Fredz
  15 juli, 2013 at 04:07

  Där tror jag faktiskt att du har helt fel.
  De av oss som faktiskt röstade på SD vid det senaste riksdagsvalet är troligen betydligt mer pålästa om vad ”vårt” parti vill än vad medelväljaren till övriga 7 riksdagspartier är. Varför? Jo, för att bara att ta steget att lägga sin röst på ett parti som motarbetas, förlöjligas, förnedras och hatas så intensivt av media, övriga partier samt en hel massa besserwissrar bland vanligt folk som tror/tycker/känner så mycket – men tyvärr allt som oftast vet så lite – känner nog många av oss att man faktiskt vill veta vad man röstar på – och därmed i förlängningen står för. (Att man dessutom riskerar såväl sin hälsa som sin anställning, sitt fackmedlemskap samt diverse annat gör inte saken lättare.)
  Jag kan garantera att jag som SD-röstande sedan några år vet betydligt mer om vad som står i deras partiprogram än vad min snart 70-åriga mor som alltid röstat S vet om vad som står i deras.
  Snarare är det nog så att om ALLA verkligen hade läst SD´s pariprogram och inte bara förlitat sig på alla de högljudda gaphalsar som gapar om rasism hade SD troligen fått ett betydligt högre resultat i riksdagsvalet 2010.

  Ni må kalla oss obildade, korkade, rasister och alla möjliga andra invektiv – men varje intelligent människa vet att en debatt vinner man inte med fula ord – utan med argumentation baserad på fakta. Det är därför ”mitt” parti stadigt ökar medan så många av ”era” minskar. Vad beror detta på tror du? Att hela landet håller på tas över av ointelligenta zombies? Eller kan det möjligen ha något att göra med att fler och fler allt mer girigt söker information och kunskap utanför gängse standardkanaler (Expressen, Aftonbladet och – förstås – det ”oberoende” SVT samt ”Tv 4 Expo”)?

  Helt plötsligt kan vanliga människor få veta vad som döljer sig bakom statistiken, bakom vitpixlingen och bakom de enorma socialbidragsnivåerna. Vad den nya populära damidrotten ”hopp från liten balkong” egentligen handlar om. De kan dessutom få veta att medan de själva inte har råd att lägga tusentals skattade kronor på ett tandläkarbesök så får illegala invandrare samma sak för 50 kronor. Försök förklara denna helt sinnessjukt odemokratiska lag för dem av oss skattebetalare som någon gång behövt vård men tvingats avstå av ekonomiska skäl, som har stått i kö i månader och år för planerade ingrepp, som hamnat mellan stolarna eller som på annat sätt inte fått det som våra skattepengar och vårt medborgarskap berättigar. Förklara det även för dem av oss som arbetar inom vården och som tvingas se hur de knappa resurser som finns idag skall finansiera ekonomiska lycksökares vård på svenska skattebetalares bekostnad.

  Tack vare detta – samt era patetiskt dåliga argument om varför mångkulturen skulle vara så bra – pizza, kebab, etc. – så finns det numera en tämligen välinformerad väljargrupp som dessutom stadigt ökar i antal. Så länge ni inte kan komma med tydliga exempel på varför ni har rätt – och vi har fel – utan bara kallar oss diverse fula ord – kommer ni aldrig kunna övertyga en enda av oss. Och så länge ni inte inser att vi ökar av en anledning – så kommer snöbollen bara växa och växa och växa..
  Ända tills den dagen då ni själva drabbas – ekonomiskt, fysiskt, psykiskt – då kanske även ni skiter i pizzan, kebaben och Zlatan.. Utan istället bryr er om andra, betydligt viktigare, saker..

  (För övrigt är väl pizzan en italiensk maträtt och mig veterligen har vi aldrig varit tvungna att massimportera italienare för att få njuta av denna härligt flottiga maträtt.. Sushin som tycks bli alltmer populär och som jag vet att många gillar har väl inte direkt föranlett någon massinvasion av japaner till riket heller?)

 • Fredz
  15 juli, 2013 at 04:14

  Dinnie den 14 juli, 2013 kl. 15:05 skrev:

  Är du 12 år eller…..

  Hört det där talesättet om att inte kasta sten i glashus?
  Well, you just did!

  Personligen blir jag dock bara tacksam för den typen av ”argument” då de är så sjukligt lätta att smula sönder – och då står du där – naken, blottad och förnedrad och påkommen med att inte ha ett enda hållbart argument utan anser dig nödgad att slänga dumheter omkring dig!

  So keep up the good work med att skämma ut dig och din intelligens! Vi som tänker några steg längre är tacksamma för varje gång ni ”goda” gör bort er! 🙂

 • emma
  15 juli, 2013 at 04:15

  Ja, och varför inte behovspröva vilka barn i skolan som har rätt till fri lunch?
  Det måste ju då vara självklart. De barn med föräldrar med god ekonomi ska givetvist betala för skollunchen. Och de som är fattiga får gratis. Blir ju jättebra1 Varför ska rika föräldrars ungar äta gratis? Nä, se till att behovspröva allt!
  Idioter.
  Jag som har slitit i hela mitt liv med att plugga och jobba för att få det bra ställt, ska jämställas med idioter som skiter i allt och väljer att inte plugga och jobba, ska försörja alla lata knäppskallar som väljer att skita i allt och leva på samhället så är det ett sjukt samhälle.
  Det ska inte löna sig att vara lat.
  Straffa inte alla de som gör allt de kan för att skapa ett bra liv.
  Barnbidraget är till för barnen. Inte föräldrarna. Öronmärk inte pengar.
  Alla har rätt till barnbidrag.
  Ta bort det för alla i så fall.
  Om föräldrarar som t ex röker och super vill ha banbidrag så blir det avslag direkt. Eller hur?
  Kalla det socialbidrag i så fall och då är det inte acceptabelt att tro att man kan röka eller snusa bort sina pengar om man vill ha bidrag.

 • Fredz
  15 juli, 2013 at 04:17

  Stackars människa! Du kan inte ha många vänner om du inte kan ”umgås” med såna som tycker annorlunda än dig själv i någon fråga!
  Det är nästan så att jag tycker lite synd om dig…så begränsad du måste vara i ditt sociala liv. 🙁

 • P.L
  15 juli, 2013 at 04:19

  Bruttokostnaden för ett ensamkommande flyktingbarn är ca 1.42 miljoner kronor per år (enligt Migrationsverket och Riksdag och Departement).
  En del ensamkommande kommer att få jobb och etablera sig i Sverige, men merparten av dem kommer ändå att förbli arbetslösa.
  Flyktingindustrin ger också en hel del jobb, men å
  andra sidan så kan man säga att de finansieras av skattebetalare.
  Hur många människor hade kunnat få hjälp på plats?,
  SMÅ barn som inte har föräldrar som har råd att betala, säg 50000–100000 kronor till en flyktingsmugglare?

  Enligt ”Läkare utan gränser” så räcker 1,42 miljoner till följande:

  – Ett medicinskt akut-kit som innehåller allt nödvändigt material för att förse 225397 människor i tre månader med sjukvård.
  Eller till:
  – utrustning för att förlösa 15620 barn.
  Eller till:
  en tredagars malariabehandling för 201640 personer.
  Eller:
  – energirik specialmat till 5259 undernärda barn i fem veckor.
  Eller:
  – till en dos mässlingsvaccin till 738400 barn.
  Eller:
  till två doser stelkrampsvaccin för att skydda 19722 mödrar före och efter en förlossning.

  – 1.42 miljoner kronor kan rena vatten till fler än 50 miljoner nödställda människor.

  Istället för att ge resurser för att bistå tex Läkare utan gränser eller UNHCR (FN´s flyktingorgan) så fortsätter 7-klövern sin vanvettiga politik.
  Istället för att ge hjälp för att genomföra varje punkt här ovan, så säger sig 7-klövern vara godheten själv genom att ge en lyxtillvaro till ETT barn för varje punkt.
  Att det sedan oftast inte handlar om vare sig barn, ensamkommande eller flyktingar ja det talas det heller aldrig om i vanlig media.

  SD har den överlägset mest humana synen vad gäller flyktingpolitik och invandringspolitik, det är bara det att de statligt styrda stormedia som härskar i dagens Sverige fortfarande lyckas indoktrinera tillräckligt många genom smutskastning och andra härskartekniker.

 • Nisse
  15 juli, 2013 at 04:21

  De roligaste (eller sorgligaste) var ju när S röstade mot sitt egna förslag bara för att SD höll med dem.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/s-backar-nar-sd-stodjer-forslag_7111889.svd

 • Fredz
  15 juli, 2013 at 04:26

  Uppenbarligen kan du inte ha läst särskilt mycket alls om SD eftersom de har ganska många väljare (och även partiaktiva) med utomnordisk bakgrund.
  Så ditt försök att visa dig ”påläst” och därmed framstå som en som vet vad den pratar om misslyckas då å det grövsta och du framstår istället som ytterligare en i raden av redan negativa som inte vill informera dig om vad som står utan som aktivt letar efter saker du kan missuppfatta.

  Men vi kan göra det ”enkelt” så att du slipper lägga så mycket tid och arbete på det. (Det borde ju åtminstone vara skitenkelt för alla er som tycker att mångkultur är så fantastiskt bra och framgångsrikt.)

  Ge mig ETT (1) exempel på en – idag existerande – mångkulturell nation. En nation där flera olika ”folkgrupper” lever sida vid sida, i total harmoni, med fullständigt olika kulturer, religioner, osv. Och där det inte finns några som helst problem med detta.

  (Hoppas verkligen inte att du nämner USA för där är väl snarare mångkulturen den största faktorn till att samhället är så segregerat med sina ghetton, ”Chinatowns”, osv. Där lever man ju inte sida vid sida utan uppdelat = ingen mångkultur.)

  Så kom igen – ge oss ett exempel på den mångkulturella drömmen!

 • emma
  15 juli, 2013 at 04:35

  Och ni tror att alla fattiga våldtagna indiska kvinnor väljer att gå till polisen och göra en anmälan?
  Det är ju det ni dumma idioter inte fattar.
  I Sverige anmäler man, Vi har ett rättssystem som fungerar. I Indien och många andra länder händer inget med en anmälan, Mer än att du blir ännu mer trakasserad av polisen.
  Samma sak med all annan statistik. Du kan inte jämföra Sverige med ett land som är fattigt, kvinnofientligt osv.
  Försökte en gång göra en anmälan i Spanien om ett brott. Det gör jag inte om. Snacka om mansgrisar till poliser och noll rättstänk.

 • Fredz
  15 juli, 2013 at 04:38

  Jahapp, och hur mycket mer per inarbetad hundralapp är DU beredd att betala i skatt för att höja lönen i de skattefinansierade ”kvinnoyrkena”?

  Jag jobbar själv inom vården – rättspsykiatrin för att vara exakt – och där är det hyfsat jämnt i könsfördelningen. Däremot förväntas jag som man utföra de mer fysiska arbetsuppgifterna i betydligt större utsträckningen än mina kvinnliga kollegor – givetvis utan ett öre mer i lön – däremot en betydligt större risk att skadas såväl fysiskt som psykiskt när det kommer till våldsamheter – vilket det tyvärr gör emellanåt. Jag har själv bland annat blivit huggen med ett hemgjort spjut i bröstet/axeln – lyckligtvis utan svåra skador som följd – även om spjutet missade mitt ansikte och hals med millimeter och med lite otur hade kunnat ta livet av mig – något som hade varit fallet om spjutspetsen träffat mig i halsen..
  Så personligen är jag ju jätteglad att du vill betala mer i skatt för att jag ska få högre lön!
  För du ändrar dig väl inte nu när det helt plötsligt började handla om att det skulle vara dina egna pengar som bekostade min löneförhöjning?

 • Fredz
  15 juli, 2013 at 04:44

  Det verkar som att 7-klövern också har det..
  Fast du kanske inte visste att ”dom” är talspråk och egentligen skrivs ”de” eller ”dem” beroende på vad man åsyftar?

  Just ja – ZytRomierska – vem är det?
  En sak till – har du aldrig hört talas om att efter punkt skall man ha ett blanksteg innan man påbörjar nästa mening?
  (”prati”….Smart gäng det där,)

  Stackars det parti du sympatiserar med som tvingas ha sådana osmarta sympatisörer.. De skäms nog rejält kan jag tro!

 • emma
  15 juli, 2013 at 04:49

  Men Katrin.Varöför ska du gå upp i vikt mer än vad har med barnet att göra????
  Man blir inte fet av att vara gravid. Man blilr fet av att överäta. Vilket många gör bara föra att de råkar bli gravida.
  20 kg? Låter helt vansinnigt!
  Ät som vanligt så går du inte upp mer än några kg som har med barnet att göra.När barnet är fött har du normalvikt igen.
  Jag åt inte ”för två” när jag var gravid. Dessutom med tvillingar. Jag gick upp 8 kg vilket var helt normalt för det var bara pga graviditeten. När jag fött och var hemma vägde jag exakt som innan.
  Varför ska man bli fet för att man bli gravid???
  Det är för att ni överäter.

 • bb
  15 juli, 2013 at 05:21

  Men herregud! Vad faen vet ni alla något som helst om huruvida föräldrar sparar barnbidraget på något särskilt konto?? Ni vet väl inte ett skit om vad folk gör med sina pengar!! Ni antar att alla föräldrar sparar barnbidraget!! Det är väl för faen ett fåtal människor idag, i synnerhet småbarnsföräldrar som överhuvudtaget har möjlighet att spara något barnbidrag! Det är ju svindyrt att ha barn och de flesta normala människor tänker efter både en och två gånger om de överhuvudtaget har råd att skaffa barn överhuvudtaget. Det är en oerhört liten klick rika människor som sparar barnbidraget, å andra sidan betalar många av dessa rika en djäkla massa skatt! Verklighetsförankring saknas!!

 • bb
  15 juli, 2013 at 05:37

  Ha ha! Så sant!

 • bb
  15 juli, 2013 at 05:53

  Håller med! Katrins blogg är sannerligen den mest läsvärda bland bloggar. Intressant innehåll, uppdaterar ständigt sin blogg oavsett sin ledighet eller tider på dygnet. Får också folk att tänka till ang. samhällsdebatterna till SKILLNAD mot de flesta fjäskande reklambloggare eller egotrippade människor som ständigt bara lägger ut bilder på sig själva, som oftast skriver o visar ”dagens outfit”, så fullständigt ointressant!! I brist på intresse att skriva något vettigt som kan väcka debatt så tar många bloggare bara en bild på sig själva o kompletterar med någon löjlig kommemtar. Katrin ska ha en bukett blommor för att hon verkligen tar sig tid med sin blogg med egna intressanta inlägg till skillnad från många andra bloggare som inte har så mycket på insidan att komma med o som desperat försöker visa upp en lyxtillvaro som för de flesta människor inte har med verkligheten att göra!

 • Bengt Danielsson
  15 juli, 2013 at 06:46

  Ett nytt parti AfDhar startats av intelllektuella och hundratals framgångsrika professorer i statskunskap …. i Tyskland och har redan stora framgångar i opinionsundersökningar.
  Felet med Sd är att företrädarna är unga med en enkel högskole-examen.(Reinfelt har inte ens det).
  I AfD:s partiprogram nämns bl a ett möjligt nordeurpoeiskt valutaområde.
  Vår bloggerska kunde inspirera vår ”8”-klöver av universitets-dropouts att åka till Tyskland för att skapa implementerbar politik ledd av erfarna fackkunniga politiker.
  AfD kan inspirera till ett nytt Europa norr om Alperna och obetalbare Nigel Farage(England) har redan börjat bygga allianser.

 • Cheese
  15 juli, 2013 at 06:47

  Man kan också fundera på varför så många väljer att komma till just Sverige. Den dagen välfärden havererar totalt kommer dessa människor söka sig till ett nytt land som erbjuder gratis försörjning utan motprestation. Finns det ens något sådant land utöver Sverige?

 • Andreas
  15 juli, 2013 at 06:51

  Anledningen till att dom skriver om svenska värderingar är att få bukt med hedersvåld, religiös kvinnofientlighet och även hat mot majoritetssamhället.
  Det kan möjligtvis vara tvetydigt , men det är ett reellt problem. Alternativet att strunta i dessa frågor och tillåta ett segregerat samhälle är , anser jag är farligt.

 • Cheese
  15 juli, 2013 at 06:53

  Politikerna jobbar redan över gränserna. Därför partierna kallas sjukklövern. Vilket betyder att partierna är så närbesläktade med varandra så att det kvittar vilket parti man röstar på. Därför var det bara hälsosamt att SD kom in 2010.

 • Andreas
  15 juli, 2013 at 06:56

  Vill tillägga, om du anser att det är trams att prata om svenskhet och kulturell sfär man tillhör. Kan du ju göra en fältstudie hur det ser ut runt om i världen.
  Är inte 90 %av konflikterna i världen av sådan art? Dvs minoriteters självständighetssträvanden, tex kurderna i Turkiet.
  Sunni mot Shia i Syrien. Berber mot araber i Libyen, judar mot muslimer i Malmö , muslimer mot Assyrier i Södertälje ?

  Är detta bara trams och sverigedemokraternas påhitt ?

 • Cheese
  15 juli, 2013 at 06:56

  Håller helt och hållet med dig 🙂

 • Andreas
  15 juli, 2013 at 07:01

  Det där är bara snick snack , att svenskar inte tar skitjobb,
  Men jag utmanar dig , jag är just nu arbetslös student, skicka en länk till en skitjobb så tar jag det direkt.
  Sätt igång !!

 • Andreas
  15 juli, 2013 at 07:08

  Kanske du skulle tänka efter lite själv, istället för att sitta tillsammans med likasinnade och myshata Sverigedemokraterna. Visst kan det vara trevligt att vara duktig, upplyst öppen, intelligent och. Alla de andra bra egenskaperna man besitter om man älskar massinvandring enligt makthavare, medier och etablissemang.

  Problemet är bara att detta inte är sant, att man egentligen är manipulerad och bedragen, jag vet jag älskade också mångkulturen , innan jag förstod att den inte bara betyder spännande maträtter från andra länder

 • Nickan
  15 juli, 2013 at 07:12

  Eller den som föjljer idioten,som föjler idioten som följer idioten… dvs du!

 • Andreas
  15 juli, 2013 at 07:20

  Och du har läst deras program ?

  Om du är så upplyst, hur kan du då negligera realiteter och fakta, har du sett hur svenska samhället utvecklats de senaste 20 åren ?

  Du är så innihelvete indoktrinerad att din hjärna selekterar vilka fakta du väljer att ta till dig, helt förbiser Husby upploppen, skenande våldtäktstatistik, systematiskt fusk för att ta sig in i landet, lögner om hur gamla de ensamkommande ”barnen” är.
  Hela samhället håller på att rämna och du tror dig vara påläst om SD ?

 • MatteF
  15 juli, 2013 at 07:26

  Att läsa på om politiken SD vill föra är inte mer fel än att läsa något annat partiprogram. Väx upp folk. I Sverige i dag så lånar vi pengar för att statsbudgeten skall gå ihop, samtidigt som politiker tycker sig ha råd med en stor kostsam invandring där det aldrig har redovisats några kostnader. Vi lånar pengar för att ge bort. Alla som kan räkna fattar att denna ekvation inte går ihop. Vad det gäller barnbidrag har jag aldrig fattat varför det inte hänger i hop med inkomst. Det är ett bidrag och dessa skall inte bara delas ut.

 • Andreas
  15 juli, 2013 at 07:36

  Dumskalle , det finns inga minoriteter i världen eller ?
  Är det ännu ett av SDs nazipåhitt?

  Att vara i minoritet är oftast bra och roligt, det finns ju många bra exempel på det runt om i världen eller hur ?

  Tibetaner, kurder, Tamilier, Balucher, oj vad roligt för dessa att inte ha ett eget land, vi måste verkligen skapa en liknande framtid för Svenskarna

 • Andreas
  15 juli, 2013 at 07:46

  Håller med, vi har inte så stor nytta av vårt rättvisetänk om samhället blir segregerat och farligt med inre spänningar. Det första som ryker då ironiskt är just samhällets förmåga att vara rättvist.

 • Andreas
  15 juli, 2013 at 08:01

  Symptomatiskt för alla SD kritiker. Antingen är det bara en tirad av emotionellt och irrationellt hat, eller också har dom en extraordinär förmåga att se smygrasism överallt. Man får aldrig veta hur dom kan vara så säkra om SD smygrasismagenda.
  Det är väl som förr i världen där vissa var helt övertygade om att tomten fanns någon till och med sett han. Men det finns väl alltid personer som kan se saker vi andra inte kan se.

 • Suzanne
  15 juli, 2013 at 08:20

  Började själv läsa mer om SD för några månader sedan och blev riktigt positivt överraskad. De har ett brett program och är inte alls främlingsfientliga som media skriver. Har börjat följa en del SD-politiker i riksdagen och tycker de verkar sansade och väl pålästa. Nu senast i Almedalen blev jag imponerad av både Åkessons tal och partigrillen med Richard Jomshof: http://www.svtplay.se/klipp/1320763/partigrillen-med-richard-jomshof-sd
  Uppmanar därför alla att själva ta reda på fakta och inte lita på media.
  Ha en skön sommar!

 • ned newman
  15 juli, 2013 at 08:25

  Detta handlade primärt om barnbidraget .
  Det är en gammal kvarleva från tiden efter kriget då de flesta barnfamiljer hade det knackigt. Det har helt överlevt sin funktion. Det är alldeles riktigt som vissa skrivit ätt det är mycket lätt att få in det in det vanliga systemet. Till ex. vid deklarationen kan skatten anpassas til antal barn och inkomst. Hur lätt som helst. Men ingen har stake att våga ta detta naturliga steg. Det skulle hjälpa de som har problem genom att öka för dessa personer. Kam man sätta i hela barnbidraget på ett konto finns det helt enkelt inget behov

 • Micke
  15 juli, 2013 at 08:32

  Jag har röstat (S) under hela mitt vuxna liv men har nu genomskådat både socialisternas och borgarnas mörka agendor.
  Den absolut viktigaste frågan (som kommer att förändra Sverige för all framtid) är det fullständigt formidabla fiaskot och misslyckandet som kallas Svensk invandringspolitik.

  Denna invandring kommer att slita landet i stycken pga. motsättningar mellan alla olika etniska grupper. Ett lands invånare måste dra åt samma håll och dela samma värdegrunder annars går det raka vägen mot avgrundens rand. Allt det som Åkesson har förutspått ser vi nu dagligen hända runt om i Sverige och det bara växer och växer.
  Det blir våra barn & barbarn som kommer att få betala det fruktansvärda priset.
  Min röst går tveklöst till SD 2014.

 • Alex
  15 juli, 2013 at 08:35

  Troll

 • Jeff Ahl
  15 juli, 2013 at 08:41

  Du har inte koll på vad vi står för, vi i Sverigedemokraterna vill minska invandringen. Inte stoppa den, inte kasta ut någon. Modigt av Katrin att våga ta ställning för att vårt parti faktiskt har sunda åsikter, för det har vi och vi har åsikter i fler än en fråga!

 • Suss
  15 juli, 2013 at 08:43

  Hoppas du slipper löpa gatlopp i media nu 😉 Trevligt att du tänkt läsa på, det glädjer mig! Om alla bara gjorde det så skulle fler öppna sina ögon, men folk är så hjärntvättade av svensk medias propaganda. Du hittar all info om SD:s politik här: https://sverigedemokraterna.se/

 • Frillan
  15 juli, 2013 at 08:45

  Ni behöver inte bekymra er om barnbidraget. Med rådande invandringspolitik blir Sverige utfattigt och barnbidraget försvinner per automatik.
  Folk från hela världen tar sig till Sverige av den enkla anledningen att här kan man få försörjning utan motprestation för resten av sitt liv. Pass och identitetshandlingar behöver man inte. Man behöver bara nämna det magiska ordet ”Flykting”

 • Fredrik Larsson
  15 juli, 2013 at 08:48

  Katrin, vad trevligt att du visar prov på ryggrad och vilja att forma din åsikt själv, utan massa pekpinnar från ”de som vet bäst”!
  Nu hoppas jag att du inte hamnar ute kylan, såsom skett för så många andra som vågat andas att SD kanske har något bra att säga.
  Du har fått en ny läsare på din blogg iallafall!

 • Fredrik Larsson
  15 juli, 2013 at 08:58

  Du kanske tycker att MP:s definition är bättre?
  ”Alla som åker tunnelbana är svenskar”…

 • Björnen
  15 juli, 2013 at 09:04

  Cat du är ute och cycklar , sossarna har med SD hjälp bara under det gångna året ” fällt ” M i varje fall minst 5 gånger. Så det då!

 • Ola
  15 juli, 2013 at 09:09

  Jag tycker hennes förhållningssätt tyder på en stor begåvning – begåvningen att tänka fritt. Viljan att själv ta reda på vad Sverigedemokraterna står för och inte köper fulmedias bild rakt av. Vad Katrin kommer fram till när hon satt sig in i vad Sverigedemokraterna vill är en sak, men då har hon i alla fall med öppet sinne och med fri tanke gjort ett eget val och inte sprungit i fårskocken som tror på allt de läser i tidningen.

 • Lulua
  15 juli, 2013 at 09:10

  Hej Suzanne! Jag kan bara instämma för jag började också ifrågasätta om det som sägs om han Åkesson och Sverigedemokraterna verkligen stämmer. Och nej det gjorde det inte, läste deras program och det var 0 rasism, de vill bara ta hand om Sverige på bästa sätt och ser väldigt negativt på kriminalitet, som enligt statistik till stor grad begås av invandrare. Men det gör väl inte Åkesson till rasist? Nej, det är tydligen någonting som dessa medier som typ Aftonbladet och SR försöker pådyvla folket. För den som tänker självständigt och tittar lite vid sidan av skygglapparna så är SD ett väldigt sunt parti och definitivt det enda ärliga. Plötsligt! Tack för en bra blogg!

 • Ola
  15 juli, 2013 at 09:16

  Är det någon som ska läsa på, så låter det snarare som att det är du.

 • Fredrik Larsson
  15 juli, 2013 at 09:19

  Japp, mycket väl uttryckt, Maggan!

 • Johan
  15 juli, 2013 at 09:19

  Vad är det med Åkessons politik som inte är okej då? Länka gärna till något

 • LaPierre
  15 juli, 2013 at 09:48

  Bra konstaterat! Vem är det som står för ignoransen och hatet egentligen. Speciellt många tjejer fryser ute en om man inte tar tillräckligt avstånd från SD. Tror det beror på att de har anammat en uppfattning om att SD är allt som är fel i samhället. Man har gjort det enkelt för sig i sin bubbla att skilja på gott och ont. När någon annan som man relaterar till, ifrågasätter den världsbilden, så blir det hål i bubblan; det blir personligt. Den bubbla de byggt upp riskerar att rasa. Då skriker dom högt, blundar, håller för öronen och springer!

 • A
  15 juli, 2013 at 10:33

  ”På Sverigedemokraternas hemsida så står det att alla ska anpassas till svensk kultur o värderingar.”. Jag tror att påtvinga en anpassning kan vara svårt men en respekt för en regions kultur är ett måste. Problemet vi har idag är att minoriteter vägrar svenska traditioner, te.x. skaka hand med kvinnor, och ursprungsbefolkningen blir bötfäld när den försvarar sin egna kultur.

 • nette
  15 juli, 2013 at 11:04

  Du vet inte mycket, du. SD röstar med regeringen i åtta fall av tio.
  Ta reda på fakta innan ju jämrar dig.

 • Anna
  15 juli, 2013 at 11:12

  Det är lätt att misstänka att Katrins läsarantal sjunkigt igen….

 • Magnus99
  15 juli, 2013 at 11:15

  Ja, om den syn på balkongmord eller 100 knivstick i någon som går och blir ihop med någon som inte är från sin egen kultur så är man inte svensk längre.

 • Mikey
  15 juli, 2013 at 11:27

  Grattis till att vara en fritänkande invidid, som klarar av att forma sina egna åsikter, och som dessutom vågar stå för det. Detta trots medias framgångsrika smutskastningskampanjer mot alla som gör det.
  Vi får se var du landar till sist, SD är inte ett perfekt part på något sätt, dock är de det minst dåliga alternativet av de som erbjuds. Då de är de enda som vill styra upp den totalt misslyckade invandringspolitiken som leder till negativa konsekvenser på i stort sett alla samhällsdelar. Skola, vård, omsorg brottslighet etc.

 • Louise
  15 juli, 2013 at 11:33

  Precis sådana tankesätt och rättsystem man vill ha i Sverige, tydligen. Håller helst sharialagarna utanför Sverige också om jag får bestämma.

 • Andreas
  15 juli, 2013 at 11:35

  Dom tjejerna ska man inte bry sig om !
  Om man är en riktig man ska man inte bry sig om vad tjejer tycker (om dom har fel). Inte om man är en kvinna med pondus heller för den delen

 • Mattias
  15 juli, 2013 at 11:36

  Så här ofta röstade oppositionen samma som regeringen:

  Period 2010/2011
  SD = 69%
  S = 35%
  MP = 35%
  V = 14%

  Period 2011/2012
  SD = 50%
  S = 49%
  MP = 48%
  V = 28%

  Märk hur S, MP och V närmat sig regeringen i röstningen senaste året, medan SD snarare röstat färre gånger med regeringen än föregående år. Uppgifterna är framtagna av Riksdagens utredningstjänst RUT.

  Kära lilla Nette, behöver du mer fakta?

  Tilläggas kan att SD vill även höja A-kassan, ta bort straffrabatter för dömda, införa register på pedofiler så att våra barn kan känna sig trygga på dagis, sänka skatten för pensionärer, satsning på maten till gamla, återförstatliga skolan så att alla skolor erbjuder likvärdig kvalitet till våra barn (och att vi slipper friskolor med religiösa inslag), Omförhandling om medlemskapet i EU, Nej till Turkiet i EU (som bryter mot mänskliga rättigheter dagligen), återinföra värnplikten (får vi både ett försvar och sänkt ungdomsarbetslöshet), Återreglera och bygg ut järnvägsnätet,Stimulera byggande av studentbostäder, sänka elskatten, inrätta en djurskyddspolis, förbud import av varor där djur utsatts för lidande (halal, kosherslakt m.m.), satsa på sjukvården och då speciellt psykriatrin (bara se hur många ganlingar som går lösa på gatan) och mycket mer.

  Flesta hakar upp sig på invandringsfrågan när det kommer till SD. Läs igenom resten av partiprogrammet också och döm sedan.

 • Mattias
  15 juli, 2013 at 11:39

  Vet du vad ”inskränkt” betyder?

  Slå upp det.

 • Anna C
  15 juli, 2013 at 11:47

  Emma, anser du att Danmark, Norge och Finland är fattiga och efterblivna länder? Det enda som skiljer oss åt är att vi har mer omfattande definition av ”våldtäkt”. De lär inte vara mer obenägna att anmäla än svenskor.

 • Mattias
  15 juli, 2013 at 11:48

  De tar jobb unga inte vill ha. För de vill ha ett superjobb som chef eller nåt, första jobbet de får i sitt liv. Det är inte fint nog att tex städa. Det började jag med. Tog alla jobb jag kunde få och sen blev det lite bättre jobb för var gång jag bytte. Och idag sitter jag som hög chef.

  Tyvärr tycker våra politiker detta är okej att unga inte tvingas ta de jobb som finns. Hela ”curlingmentaliteten” mot denna generation unga som står arbetslösa.

  Därför blir jag glad att mina barn har tagit städjobb och annat de kan få och den ena har redan klättrat vidare till bättre jobb och bättre betalt.

  Så dra ner på import av lågkvalificerad arbetskraft och tvinga de unga som går arbetslösa att ta dessa okvalificerade jobb. Det är få grupper som får jobb direkt efter den utbildning man valt. Så har det alltid varit. Man får jobba sig upp.

 • Anna C
  15 juli, 2013 at 11:50

  De har inga argument, så då tillgriper de snyft eller glåpord.

 • Mattias
  15 juli, 2013 at 11:52

  Ja ni vill göra något så hemskt som att lägga nivån på samma som övriga norden (utom Norge som också har relativt hög) och i paritet med resten av EU i förhållande till vår folkmängd.

  Visst är det hemskt att vi då inte längre är ”Bäst i klassen” på invandring i Europa!

  Huh! Vad rasistiskt!!

 • Olof
  15 juli, 2013 at 11:55

  För att hon demonstrerar att hon faktiskt är öppensinnad till skillnad ifrån din slutna och intoleranta hållning? Lite komiskt…

 • Olof
  15 juli, 2013 at 12:04

  Vilka fördomar du har. Har jobbat med många invandrare i olika sammanhang, dom sliter sällan ihjäl sig så att säga. Jag har dessutom flera svenska bekanta som jobbat med städning, så nog tar svenskar skitjobb också.

 • Inge sandén
  15 juli, 2013 at 12:17

  Tack Fredrik Larsson.
  Samma här.
  Råkade komma in på denna sajt p.g.a.att den var omnämd på Avpixlats högersiada,om en Katrin som skrev gott om SD.
  Att läsa så många fina kommentarer av ungdomar,som inte blint tar till sig allt hat om SD för att SD trampat på ömma tår, var mycket upplyftande för en man som sett lite av världen och var 40 år 1975,då beslutet togs,att Sverige skulle bli ”mångkullturellt”
  Då 1975 tyckte jag att detta kunde kanske vara lite upplyftande för mina barndomskamrater,som inte visste så mycket om världen utanför sin kommungräns.
  Då 1975 hade jag i 22 år sett lite av världen som anställd i svenska Handelsflottan.
  Kunde inte i mitt allra innersta då 1975 föreställa mig att i mitt land Sverige 2013 skulle det finnas ett invandragetto i varje stad och större ort och än värre seperata samhällen allt på grund av en felaktig behandling av beslutet 1975.
  Kanske än värre var att vi samtidigt som detta beslut togs hade kristendomen reformerats så att kyrkans makt över folket var till ända.
  Synderna var borttagna såsom att dansa gitterbugg på Långfredagen och att arbeta på en söndag liksom att golfbyxorna byttes ut mot långbyxor om man lät sig konfimeras.
  Med beslutet kom en annan ej reformerad totalitär lära som var upphöjd till en religion och stavas islam och ville återinföra i vårt land ordet ”synd”.
  Det är i första hand den tidens makthavare och fram till i dag som har ansvaret för alla de orättvisor som svenska folket blivit utsatta för och stöds av en intellektuell elit,som satt in ett finger i munnen och känt efter hur vinden blåser.
  SD är de enda som inte kan beläggas med ett uns av ansvar för att det blivit som det är,SD är de enda som har vettiga förslag för att återställa landet som det en gång var och är mycket kritiska till läran islam.
  Det är inte svenska folket som räds för att SD växer för varje dag som går.
  Det är våra journalister som mörkat all sanningsenlig info om de verkliga orsakerna.
  Läser just nu en bok skriven av en professor och en icke PK journalist.
  Invandring och mörkläggning.
  En saklig rapport från en förryckt tid.
  Även Merit Wager ”Inte svart eller vitt utan svart och vitt” rekomenderas för de som i alla lägen endast vill veta vad som är sant och rätt om vårt Sverige 2013.

 • Inge sandén
  15 juli, 2013 at 12:32

  Måste rätta ett fel i svenskan.
  ” kanske än värre” kom in på fel ställe.
  Menas, att än värre är att läran islam smygit sig in,när vi just reformerat kristendom om allt som var synd.

 • Olof
  15 juli, 2013 at 12:55

  Mitt intryck är att SD-väljare i genomsnitt har betydligt bättre koll på partiprogrammet än andra väljare. Det verkar nämligen ofta vara den vägen folk tar när dom börjar inse att medias bild av invandringspolitiken och SD inte rimmar så bra med verkligheten.

 • Reidar
  15 juli, 2013 at 13:10

  Om man själv vill bilda sig en uppfattning om ett parti så finns ju den möjligheten. Många partier har väldigt bra hemsidor och Sverigedemokraterna är ett av dem.
  Här kan ni läsa om deras åsikter, viktigaste frågor, principprogram och den (enligt mig) lättlästa ”Vår politik A till Ö.
  https://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/

 • Bu
  15 juli, 2013 at 14:26

  Fast Anna, angående artikeln i Metro…hehe..den är ju faktiskt rätt oroväckande på andra sätt – människor från 80 länder har alltså fått frågan om vem de helst inte skulle vilja ha som grannar och då finns det inget land i världen som svarar ”oss själva” mer än oss?
  Vet inte om det har så mycket med tolerans att göra som kollektiv ångest haha…

 • Nixi
  15 juli, 2013 at 14:43

  Nu ska jag för första gången kommentera något här, och det gäller barnbidrag eller inte för det är ju det som Katrins inlägg i huvudsak handlar om.
  Jag tycker å ena sidan att det är helt logiskt att behovspröva barnbidraget och det känns självklart att dom som sätter in pengarna till barnen som ett sparande i 18 år egentligen inte använder barnbidraget till det som det en gång var tänkt att användas till, och därmed inte är i behov av detta bidrag.
  Å andra sidan, dom som klassas som tillräckligt ”rika” för att inte få barnbidrag, kan ju ha resonerat som så att man pluggat färdigt både gymnasium och vidare på universitet (med tillhörande studieskulder) för att få en trygg plattform och ett arbete som man tjänar tillräckligt på för att sedan i detta skede börja bilda familj, där man anser sig ha råd med allt det som barn kostar…..och det är dyrt att ha barn.
  Sen finns det de människor som väljer att skaffa barn innan man har en trygghet, iform av arbete och därmed inkomst och då skulle denna familj kvala in för att få barnbidrad. Skaffar man sedan flera syskon så får man till slut flerbarnstillägg.
  Kan inte detta bidra till att det blir klyftor och motsättningar som börjar ifrågasätta vilka som har rätt att skaffa barn…..i den aspekten att man bör trygga framtiden först. Det ska ju inte skaffas barn obetänksamt bara för att man får bidrag. Jag vet att jag generaliserar och ser väldigt svart – vitt på detta i mitt inlägg här. Men ville bara lyfta frågan vad för slags följdfrågor det skulle kunna bli av att behovspröva barnbidraget.
  Någon mer som tänkt som jag?

 • Mats
  15 juli, 2013 at 14:58

  Och där började jag läsa:)

 • Nicklas
  15 juli, 2013 at 15:31

  Även om du kommer fram till att SD är ett skitparti så ska du ha all respekt för ditt öppna sinnelag som innebär att du själv vill sätta dig i vad partiet står för.

  Att ens antyda att man på egen hand vill sätta sig in i vad det partiet står för skapar hysteri och utbrott hos en del personer vilket även går att utläsa av en del kommentarer här.

 • Emmi
  15 juli, 2013 at 16:28

  Jamen de ÄR ju rasistiska, du måste ju vara blind om du inte ser det. Och jag får väl tycka att de kan stoppa upp sin politik i röven om jag vill, alternativt ett järnrör.

 • .
  15 juli, 2013 at 17:25

  Emmi – hela deras politiska övertygelse är baserad på hat, missunnsamhet och narcissism. De drivs av krafter som verkar MOT mänsklighet och acceptans istället för FÖR. Med detta i åtanke kan du inte förvänta dig att dessa ska kunna respektera dina åsikter eller argumentera för sina egna utan att visa ilska.

 • Vi i Villa
  15 juli, 2013 at 19:01

  Hej Katrin.

  Du hittar säkert mycket information i SDs partiprogram – finns på deras hemsida. Bra idé att läsa på vad partier står för – gäller alla partier, men särskilt det parti som media motarbetar.

 • Anna C
  15 juli, 2013 at 19:09

  Så om Emmi skriver ”Jamen de ÄR ju rasistiska” och hon får mothugg, då respekterar man inte hennes åsikter?
  Hur vore det att ge exempel på rasismen istället för att utgå ifrån att SD:s rasism är en lika etablerad sanning som att jorden är rund.

 • Anna C
  15 juli, 2013 at 19:12

  Exakt, så är det! Det är för jobbigt att tänka själv och sen hör ju nickedockorna varje dag att SD är rasistiskt och främlingsfientligt, så då stämmer det väl.

 • Yvonne
  15 juli, 2013 at 19:24

  Jamen, det är ju det hon säger. Det skall vara behovsprövat. De som inte behöver barnbidraget utan sätter in det på banken har ju inte behov av det för att försörja barnen. Om man sedan betalar mkt i skatt har ju inte med saken att göra.
  T o m kungafamiljen får barnbidrag, tycker du att de behöver det?

 • Stefan
  15 juli, 2013 at 19:25

  En till som börjar läsa fr.o.m idag.

 • Yvonne
  15 juli, 2013 at 19:42

  Det Anna B skriver stämmer tyvärr med verkligheten.
  Men du kanske skulle förtydliga dig med vad som skulle ge oss en tankeställare efter att vi läst SD:s partiprogram.

 • Thomas
  15 juli, 2013 at 19:57

  Jag gillar inte allt Katrin skriver men här har hon många poänger!

  Barnbidraget är ett bidrag och ingen ersättning för barn! Jag anser att om man tjänar ex mer än 500.000 om året så behöver man inte några bidrag utan får betala sina egna kostnader. Man får faktiskt välja om man vill lägga sina pengar på barn eller inte. Som det är idag får man bara mer och mer pengar ju fler barn man har! Ett par där båda hon och han tjänar 50.000kr/mån vardera behöver inte heller betala mer än maxtaxa på dagis, helt sjukt!

  Det finns så många ensamstående föräldrar som knappt får ihop dagen med mat och kläder till sina barn att man skulle lägga resurserna på dessa istället!

  Vad gäller SD:s politik så får alla bilda sig sin egen uppfattning, jag tänker på vänsterpartiets politik där man uppmanar till ”väpnad kamp” för att ta makten i Sverige och där ”ingen” eller inga har några protester mot detta.

  Dubbelmoral är vad det är!

  I ett fritt land får man tycka och tänka vada som helst så länge detta inte skadar andra människor.

  // Thomas

 • Stila
  15 juli, 2013 at 20:09

  Barnbidraget ges inte till ”alla”, det ges till dem som har barn. Det är ett sociopolitiskt ställningstagande. Syftet är att utjämna den ekonomiska förlust som barnafödande innebär för att premiera barnafödande, vilket är en samhällsnödvändighet.

  Att du, som röstberättigad, inte satt dig in i de olika partiernas plattformar tidigare är tråkigt. I en fungerande demokrati måste varje medborgare informera sig om dessa frågor. Det är bland annat därför det finns en obligatorisk skolform. Bra att intresset nu uppstår. Jag hoppas att den värdegrund och den intellektuella bildning du har med dig från skolan är tillräckligt utvecklad för att hjälpa dig att kritiskt granska och värdera den politik och de insatser som SD förespråkar.

 • Mats
  15 juli, 2013 at 20:52

  Där kan du inte ha mer fel. Den som tar steget att rösta på SD har läst på, läst på, och läst på…Jag vet av egen erfarenhet och av dom som jag fått att läsa på om SD som senare röstar på dom. Dom flesta är väldigt förvånade över att dom kan bli behandlade som dom blir efter dom har läst deras partiprogram, så jag rekommenderar alla att LÄSA istället för att tro massa.

 • eken
  15 juli, 2013 at 21:18

  Du är nog hjärntvättad av media och våran politikerelit!!! jag vill rekomendera alla att läsa en bok som heter invandring och mörkläggning av arnstberg och sandelin. handlar en hel del om medias sätt att manipulera och styra våra hjärnor.
  sen kan man fundera på om vi har demokrati i sverige och då tycker jag absolut att man ska fundera allvarligt på vilket parti man ska rösta på innan det är för sent!!!varför är alla dom andra partierna så rädda för sverigedemokraterna ????
  staten vill inte ha demokrati dom vill fortsätta att uppfostra svennen som mona sahlin kallar oss.
  ha det så bra

 • Lola
  15 juli, 2013 at 21:58

  Sååå idiotiskt att ett bidrag ska delas ut till alla när ”alla” inte behöver det. Det borde vara totalförbjudet att människor som tjänar över en viss inkomst ska få bidrag. I så fall ska alla få bostadsbidrag m m oavsett inkomst och sen är det upp till mig eller annan att göra vad jag vill med pengarna. Wow….Lola

 • Lola
  15 juli, 2013 at 22:04

  Visst är det märkligt att vissa människor, i detta fall Anna, måste säga något kränkande om Katrin istället för att bara säga sin åsikt. Om nu Anna tycker att Katrin förskönar deras ideal så skriv bara det och inget annat. Här får du ett exempel Anna: Vilken ärthjärna och idiot denna Anna är som tycker att Katrin förskönar SD:s politik. Tjejer som Anna måste vara ful o tjock o blivit född av puckade föräldrar. ELLER – Katrin, du kanske inte läst SD:s partiprogram till fullo men det finns åsikter hos detta parti som i mitt tycke inte är rumsrena. SKILLNAD Anna eller hur

 • Lola
  15 juli, 2013 at 22:16

  Bra skrivet Louise. Jag ska själv börja rösta på SD efter att röstat på Alliansen och även Sossarna för länge sedan. Varför då? För att SD är det enda partiet, järnrör eller inte, som rakt och ärligt lyfter fram att det faktiskt ÄR ETT PROBLEM idag med den massiva invandring som sker. Är det invandrarens fel, naturligtvis inte utan våra kära politiker och media som försöker dölja allt.

 • US
  16 juli, 2013 at 00:17

  Kommer rösta på SD enbart för att alla andra partier och all media hatar dem.
  Jag ogillar hat och etablissamangets pekpinnar.
  Lågutbildad är jag inte heller. Har en fil kand och en magister.

 • Robert
  16 juli, 2013 at 00:18

  Lola… Vad ÄR det då som du inte anser vara ”rumsrent”? Jag gissar att det har med invandringspolitiken att göra men jag vill gärna att du talar om hur du tänker! Är det t ex det faktum att dom vill förhindra islamister att påverka samhället på så sätt att du som kvinna bara ska hålla käften och lära dig att vara underlägsen männen?

  VAD är det som inte är rumsrent? Du kan inte bara kasta ur dig en sån sak utan att kunna argumentera för det!

 • US
  16 juli, 2013 at 00:23

  Men så agerar t ex Aftonbladet och kända politiker också. Lika barnsligt.
  Det är tack vare dem SD har fått så stort väljarstöd.

 • Robert
  16 juli, 2013 at 00:35

  Islam, sharialagar, nedvärderande kvinnosyn, djurplågeri, ”hederskultur”-beteende och en del annat är i alla fall INTE en del av svensk kultur så det gäller nog att du väljer sida, i synnerhet som kvinna!!

  SD skriver på sin hemsida: ”Vår politik syftar istället till att ena och sammanföra människor kring gemensamma grundläggande värderingar med en gemensam syn på jämställdhet, yttrandefrihet, demokrati och på vad som är rätt och fel.”

  Det som ni ”liberala folkpartister” tillsammans med de andra partierna i 7-klövern har åsamkat ett fint land, går stick i stäv med dessa värderingar. Hur kan ni bara leva med er själva??

 • Flyer
  16 juli, 2013 at 06:20

  Tack för informationen!
  Det verkar som om SD är ett bra parti om man är realistiskt lagd och inte lyssnar på naiva halaltomtar som vill rasera vår välfärd genom att öppna våra gränser för ALLA som kan ta sig hit. Bättre att hjälpa på plats och hjälpa desto fler verkligt utsatta.

 • eken
  16 juli, 2013 at 06:52

  hur många idioter sitter det inte i 7-klövern då ??? eller dom andra partierna kolla uppdrag granskning valstugorna från år 2009 men dom är idioter i smyg pga fulmedia!!!!

 • nica nicasson
  16 juli, 2013 at 10:03

  Jag tycker att du ska träffa en grupp medborgare som röstar på SD. Känna efter liksom, om du känner dig hemma i deras gemenskap. Det skulle nog inte vara svårt för dig att få ett möte med ett gäng människor någonstans i landet som gillar Åkesson och hans politiska partiprogram och handlingsprogram. Vilka är de? Vad sysslar de med? Hur tänker de? Vilken livsstil förespråkar de? Att läsa sig till vad SD står för, vad JÅ står för, är inte särskilt upplysande. Det är inte han ensam som gör sin politik, som driver frågor – det är hela SD:s kommunpolitiker och väljarkår man måste utgå från om man vill ta reda på hur deras politik skulle drivas OM de fick makt att driva den. De som är förtroendevalda i kommunen är de som beslutar om kommunens inriktning och ekonomi. Det hoppas jag att alla vet?

 • kerstin
  16 juli, 2013 at 10:17

  Till Maja

  Men fortfarande de som kan stoppa undan pengarna använder ju det till en bra start i barnets liv tex en lägenhet. vad du använder bidraget till tycker jag är helt upp till föräldrarna. Sen betalar ju även de med mer pengar skatt så som du gör.Den svenska avundsjukan är inte så rolig alla gånger.

 • Varg i Veum
  16 juli, 2013 at 12:38

  Anledningen till att sjuklövern inte kan erkänna att de håller med i alla fall någon stavning från SD är att de tror att de är nazister då och de tror att alla andra blir nazister också genom att de ”legitimerar” Jimmie Åkesson om de håller med. Så enkelt är det, så barnsligt är det.

 • Icekube
  16 juli, 2013 at 12:53

  Vedervärdigt med behovsprövade basförmåner. För en som har föräldrar som råkat ut för den hårdhänta granskning som blir resultatet för att bevilja de där bidragen (av flera sorter) och som sett hur så kallad ”välgörenhet” ser ut i verkliga livet är min åsikt att barnbidrag ska utgå till alla utan undantag. Det är nog tyvärr bara inneboende egoism som säger att bara ”fattiga” ska ha bidrag (mer pengar över åt oss andra som inte behöver bidrag). Och vem bestämmer villkoren för bidragen? Vem sätter gränsen? Och vem avgör vilka som kan söka?

 • Olof
  16 juli, 2013 at 13:06

  Vi är nog många som undrar hur det kunde bli så här illa. Media och politiker bär ett tungt ansvar. Kanske därför som vansinnet får fortsätta, för annars måste dom erkänna att dom hade fel och har orsakat mycken lidande. Det är väldigt svårt för små människor att göra.

 • Linda
  16 juli, 2013 at 15:06

  Naiviteten som du Katrin, och övriga SD-sympatisörer visar i era kommentarer är rent ut sagt skrämmande. Det räcker med att gå in på sajten ”Avpixlat” som drivs av nära vänner till partiledningen i SD (och i förlängningen naturligtvis SD själva) för att snabbt ta reda på vilken människosyn de har. Där är man noga med att peka ut alla brottslingars nationella bakgrund och ihärdigt svartmåla alla de som inte råkar vara svenskar i tjugo led bakåt, gärna med rötter från vikingatiden. För skulle man råka ha några utomnordiska släktingar i sina led, då är man naturligtvis genast mer brottsbenägen.

  Som ett exempel, när en flicka blev mördad av sin granne var Avpixlat noga med att peka ut att mördaren hade ”baltiska rötter på moderns sida”. Min farmor och hennes make flydde hit från Estland under andra världskriget. De var hederliga människor som direkt började jobba hårt, farmor skurade golv på nätterna och farfar jobbade på varvet i Göteborg. Men med SD:s logik är jag, som aldrig begått ett brott i hela mitt liv (inte ens snattat) alltså mer brottsbenägen än ”riktiga svenskar” för att mina farföräldrar är från Estland.

  Ja, jag har varit inne och läst SD:s partiprogram. Mitt intryck är att det är ett omoget och kortfattat program, som skönmålar SD:s verkliga bakomliggande åsikter och intentioner. En fråga till alla de som postat naiva kommentarer i stil med ”Men SD verkar faktiskt jättebra om man bara läser deras partiprogram”. Om en varg klär ut sig i fina fårakläder, går ni rätt in i gapet på det då? Järnrörsincidenten och andra liknande återkommande händelser visar precis vilken människosyn SD har. De är misogyna rasister.

  Jag kommer själv aldrig någonsin att rösta på SD. Jo, möjligtvis om jag blev tvångslobotomerad. Jag skulle heller aldrig rösta på Vänsterpartiet, som från början var (och där många fortfarande är) kommunister. Gulag? Nej tack!

  Katrin & Co: Läs på lite om Sverigedemokraternas ursprung, deras bakomliggande historia med medlemmar från Framstegspartiet, Sverigepartiet och ”Bevara Sverige Svenskt”. Sluta vara så pinsamt naiva.

 • Fredrik Larsson
  16 juli, 2013 at 16:31

  Du är patetisk Linda!
  Du klarar alltså inte av att det finns en sajt som vågar skriva sanningen, utan att maskera ”obehagliga” detaljer?
  Då skall du fortsätta med att läsa Aftonbladet, så att du slipper förfasas av den hemska verkligheten.

  Har du någon källa på ditt påstående:
  ”Där är man noga med att peka ut alla brottslingars nationella bakgrund och ihärdigt svartmåla alla de som inte råkar vara svenskar i tjugo led bakåt, gärna med rötter från vikingatiden. För skulle man råka ha några utomnordiska släktingar i sina led, då är man naturligtvis genast mer brottsbenägen.”

  En av Avpixlats skribenter har sitt ursprung i Indien.
  Inte så mycket vikingablod, eller hur?

  Vem är det som svartmålar egentligen, Linda?
  Om du inte klarar av att hålla dig till sanningen när du skall kritisera, då är du ute på väldigt tunn is…

 • daniel
  16 juli, 2013 at 16:33

  Mycke bra tanke med barnbidraget.
  Går att se på många sätt vilket vi kunnat se på kommentarena. Kul man får nya tänkesätt när man lyssnar på andra vad dom har att säga.. det är nämnligen så man utväcklas som individ.
  Så även när man lyssnar till politik på ett objektivt vuxet sätt vilket jag gjort på samtliga partier.
  Vi har alla kunnat se utväcklingen i vårt land… E den bra…? Va e tänken?… Hur ska de sluta? Vilket samhälle vill vi leverera till våra barn.
  Jag ser en vinnare i politiken och det är SD. Dom argumenterar sakligt och vi kan se tydligt i vårt land att problemen som SD belyser är enorma. Vad vi också kan se är att dom sakligt presenterar väldigt logiska förklaringar och åtgärder för detta. Var dom vill göra besparingarna och var dom sen villlägga dessa besparingar på i stället.
  De vi ser hos övriga partier är ett förnekande av dom öppenbara problem som finns, avsaknad av åtgärder på de man trots allt inser är fel. En total allmän avsaknad av verklighetsförankring. Man lovar allt till alla och förbättringar på alla plan men har ingen plan på hur de ska finansieras.. Sverige går redan back så en sådan plan är nödvändig.
  Och till sist INGET annat parti argumenterar sakligt med SD. Därför det finns inga sakliga argument för att bestrida verkligheten. Utan det blir som alltid en floskelramsa och lite glåpord och förtal i politiskt korrekt anda, ofta i irriterat tonläge.. vilket är förståligt… Tänk att behöva erkänna att man ljugit för en hel befolkning i 30 år.

 • Andreas
  16 juli, 2013 at 18:10

  Rasism är när man indelar människor i olika raser och värderar dom därefter

  Om du nu är så säker på din sak och ser tomten.
  Upp till bevis ,utgå från min definition och visa att SD är rasister !

 • Andreas
  16 juli, 2013 at 18:13

  Oj oj , precis samma förklaring som massmedierna ger till varför man röstar på SD, är du inte lite hjärntvättad?
  Du har sannerligen inte kommit på det själv.
  Du är väl också tolerant och öppen förmodar jag ?

 • Emmi
  16 juli, 2013 at 20:24

  SD vill minska invandringen kraftigt, till så lite som 10 %.
  Och jag skäms om jag bor i ett land som stänger dörrarna för alla stackars barn som flyr från krig och förföljelser bara för att de haft oturen att inte födas här.

  Och som svar på din fråga överlåter jag svaret till en artikel som kan formulera sig mycket bättre än vad jag kan. Varsågod:

  http://motargument.se/2012/12/02/sverigedemokraterna-ar-rasister/

 • nica nicasson
  16 juli, 2013 at 23:32

  Bra talat Linda! Här kan man också läsa senaste nytt med SD… http://www.unt.se/sverige/hogt-uppsatt-sdare-valdtaktsanmald-2510921.aspx

 • Fredrik Larsson
  17 juli, 2013 at 00:48

  Bra info…
  Du jämställer en persons dumhet med ett helt parti.
  Samtliga sju övriga partier har exakt samma problem.
  Det har inget med politik att göra, utan snarare att vissa män är kräk…

 • gertrud
  17 juli, 2013 at 09:02

  Barnbidraget ska naturligtvis behov be prövas! SD kan rabbla ur sig bra populistiska saker och folk köper det rakt av, det gjorde dom i Tyskland med Hitler också, och det vet vi ju hur det gick sedan! Så ta och TÄNK innan ni röstar på SD, på vad ni kanske ställer till om ni röstar på dom!det är ett stort ansvar man tar på sig när man röstar!!!!!

 • Emil Säfvenberg
  17 juli, 2013 at 15:56

  För att nämna några exempel: SD vill ta bort all utländsk konst från det offentliga, införa återvandringshandläggare i varje kommun och barn i skolan ska bara få prata svenska, samiska eller tornedalsfinska med undantag för språklektioner, samtidigt som de vill avveckla modersmålsträningen i förskolan. En annan idé är att kommunal information och service bör endast ges på svenska. Jag antar att ett bättre ord är utfrysning.

 • Mia
  17 juli, 2013 at 18:52

  Idotiiii!!! Mitt barnbidrag går varje månad till mat tills nästa löning kommer!! Har du så gott om pengar att du endast stoppar det på ett sparkonto KAN DU VARA UTAN! Med det menar jag inte att jag tror på Jimmie Åkessons politik, han är en dåre som kommer gå sitt öde till mötes men du är en konstig människa du med!

 • Anna
  17 juli, 2013 at 22:48

  SD är kvinnofientligt också. Bra det också eller?? Skrämmande att du dessutom tycker att personer som beter sig som små tonåringar ska styra Sverige. Helt sjukt.

 • Erik, Sthlm
  17 juli, 2013 at 22:51

  Håller med Åkesson i det mesta, men inte i denna fråga. Om barnbidraget fasas ut vid en viss nivå får man en marginalskatteeffekt, och marginalskatten är rätt hög redan som det är. Sedan är risken att det blir mer byråkrati och administration (som kostar pengar).

  Däremot är jag emot flerbarnstillägget. Det är ju billigare per barn om man har flera: saker kan återanvändas, de kan dela på barnvakt o.s.v. Så andra barnet borde ge mindre, inte mer, än det första. Särskilt med tanke på att jorden är överbefolkad. Sverige är också överbefolkat, ekologiskt sett: befolkningen överstiger matproduktionsförmågan och att importera mat över långa avstånd är inte miljövänligt. Dessutom är klimatet kallt.

 • Maja
  17 juli, 2013 at 22:56

  Jag tjänar medel å uppskattar pengarna som rullar in varje månad, skulle jag klara mig utan dem? Jo det skulle jag. Självklart ska det behovsprövas som alla andra bidrag. Barnbidraget var från början en skattelättnad, inte alla som behöver det å Sverige behöver spara skattemedel. Så är det.

 • Frida
  18 juli, 2013 at 03:30

  Men snälla. Det handlar inte om två kategorier. Att antingen så är man Sverigedemokrat eller så är man för kvinnoförtryck eller hedersmord. Skulle faktiskt inte påstå att det har med religionen och göra, för alla religioner, om vi pratar om de tre stora, har massa snevridna saker nerskrivet i the big book. Det handlar om hur vissa grupper tolkar och utför religionen. HELT ANNAN SAK. Om ni tror det har med en specifik religion tror ni FEL, det har o göra med vilket styrelseskick, teknik, export/import, geografisk plats, m.m. Vissa länder är mer utvecklade än andra. I de mindre utvecklade länderna härjar religionen före demokratin och det beror på andra faktorer. Det finns grupper inom alla religioner som ”missbrukar” religionen till sin egen fördel. I Islam är det tyvärr många män som använder det för att förtrycka kvinnorna, men oftast vet inte dessa män bättre för det är det enda de känner till. Vi ska självklart inte acceptera våldsbrott och liknande som göra i religionens namn, men vi ska behandla det som vilket annat brott som helst. Individen får ta ansvar för det han/hon gjort, inte straffa en hel religion. Trångsynt. Man kan inte möta intolerans med intolerans. Om vi nu vill vara ett stolt land, så blir vi det bäst genom vara öppna, demokratiska, och framförallt upplysa människor om hur det kan vara. Det enda vi inte ska tolerera är intolerans, varje människa ska väl vara fri att välja sin egen tro, sexualitet m.m. Tyvärr är SD ett parti som tror att lösningen på segregationen är att alla ska ”försvenskas”. Vilket är omöjligt, för alla har sin egen syn på svenskhet.

 • Frida
  18 juli, 2013 at 03:31

  Men snälla. Det handlar inte om två kategorier. Att antingen så är man Sverigedemokrat eller så är man för kvinnoförtryck eller hedersmord. Skulle faktiskt inte påstå att det har med religionen och göra, för alla religioner, om vi pratar om de tre stora, har massa snevridna saker nerskrivet i the big book. Det handlar om hur vissa grupper tolkar och utför religionen. HELT ANNAN SAK. Om ni tror det har med en specifik religion tror ni FEL, det har o göra med vilket styrelseskick, teknik, export/import, geografisk plats, m.m. Vissa länder är mer utvecklade än andra. I de mindre utvecklade länderna härjar religionen före demokratin och det beror på andra faktorer. Det finns grupper inom alla religioner som ”missbrukar” religionen till sin egen fördel. I Islam är det tyvärr många män som använder det för att förtrycka kvinnorna, men oftast vet inte dessa män bättre för det är det enda de känner till. Vi ska självklart inte acceptera våldsbrott och liknande som göra i religionens namn, men vi ska behandla det som vilket annat brott som helst. Individen får ta ansvar för det han/hon gjort, inte straffa en hel religion. Trångsynt. Man kan inte möta intolerans med intolerans. Om vi nu vill vara ett stolt land, så blir vi det bäst genom vara öppna, demokratiska, och framförallt upplysa människor om hur det kan vara. Det enda vi inte ska tolerera är intolerans, varje människa ska väl vara fri att välja sin egen tro, sexualitet m.m. Tyvärr är SD ett parti som tror att lösningen på segregationen är att alla ska ”försvenskas”. Vilket är omöjligt, för alla har sin egen syn på svenskhet.

 • Anna
  18 juli, 2013 at 13:02

  Men ska vi verkligen börja utvecklas åt det kinesiska hållet där de tar barnbidraget om man får mer än ett barn? Jag känner så många människor som verkligen behöver det där barnbidraget och de tjänar säkert över gränsen Åkesson vill sätta. Idéen är sjuk. Klarar man inte av att ta hand om sitt barn ekonomiskt finns det bidrag att söka.

 • elin
  18 juli, 2013 at 17:39

  Fan vad bra skrivet Katrin! sjukt modigt av dig att skriva något om SD som inte innehåller epitet som ”rasism” ”kvinnohatande” och andra falska missledande ord. Röstar själv på SD eftersom jag anser att Sverige har en katastrofal integrationspolitik samt en allt för generös invandringspolitik – ett problem som andra politiker sopar undan mattan och istället skriker om hur onda,rasistiska samt islamfobiska alla svenskar är.

  Sveriges politiker beter sig som barnungar som hellre går från sina egna moraler och principer bara föra att inte hålla med Sverigedemokraterna. Så sjukt odemokratiskt av partier att vägra samarbeta eller samtala med ett parti som är invalt i riksdagen av det svenska folket.

 • MN
  18 juli, 2013 at 21:23

  Är det rättvist nya ”flyktingar” eller ”anhöriga” får mer i bidrag än de som är arbetslösa de som är pensionärer?

  Är det rättvist illegala, sk ”papperslösa” 10000 tals ska få gratis vård andra inte har råd med?

 • TK
  18 juli, 2013 at 21:24

  Till alla invandrare som hatar SD – En utmaning – hur ska fler invandrare få jobb?

  1. 60.000 arbetstillstånd

  2. 150.000 asylsökande

  3. 50.000 papperslösa

  Har Sverige oändliga resurser med jobb till alla?

 • malin
  18 juli, 2013 at 23:32

  Ja men vad ska det baseras på? Endast inkomst eller även omkostnader? För bara för att någon har en hög inkomst så betyder ju inte det att de har mycket pengar över varje månad utan denne kanske har höga studielån, höga bolån osv. Tror inte många tycker att det är ”bara en tusenlapp” och vad katrin lever i för värld vet vi ju. Hur många här fick 200 000 på sitt konto på 18-årsdagen? Inte jag och ingen jag känner trots att vår familj alltid haft det bra ekonomiskt.

 • malin
  18 juli, 2013 at 23:34

  Håller med dig!

 • malin
  18 juli, 2013 at 23:44

  Men tack Emma! Så himla bra skrivet! Är så trött på alla som vill ha det serverat på silverfat men vägrar göra något. Och att dessutom se ner på någon som kämpat sig upp. Dennes pengar ska ju absolut gå raka vägen tillbaka till de ”fattiga”. Lite väl mycket vänstertjafs nu!

 • malin
  18 juli, 2013 at 23:47

  Hahaha! Grattis Katrin, det här är din nya fan-base!

 • malin
  18 juli, 2013 at 23:50

  Fick du din fil kand i flingpaketet eftersom du resonerar så?

 • malin
  18 juli, 2013 at 23:57

  Men ellet hur! Bra att du vände på frågan!

 • malin
  19 juli, 2013 at 00:06

  Det som är sjukt med er sd’are är att ni inte kan se utanför Sveriges. Varför vill ni inte hjälpa andra människor, oavsett hudfärg, till ett bättre liv? Var tog medmänskligheten vägen?

 • blibla
  19 juli, 2013 at 14:36

  SDs politik är faktiskt intressant till skillnad mot de andra partiernas.
  Dock är jag inte insatt i det där förslaget med barnbidrag.
  Jag har en dotter och får halva barnbidraget varje månad vilket för mig är mycket som har det dåligt ställt. Det sparas inte undan några pengar…
  När jag var 18 så hade jag för övrigt bara 800 kr att ta ut… Jag växte upp fattigt, vi hade knappt råd med någon mat och blev nästan hemlösa. Vi fick fina julklappar en gång minns jag men det var för att kyrkan skänkte till fattiga.
  Hm, Deras förslag om barnbidrag låter ganska intressant.

 • Ellinor
  19 juli, 2013 at 22:00

  Det är som att folk, som inte förstår SD:s politik, tror att det handlar om vem som är mest svensk eller hur man är den ”optimala svensken”. Det är skrattretande och löjligt.
  Om man pratar om kultur på ett mer bekant sätt för oss så är det ju någonting man är uppväxt med och något som framkallar trygghet och glada, betydelsefulla minnen.
  Seder, vanor, rutiner, moral osv som vi alla här är vana vid och uppväxt med. Det handlar inte om individen invandraren i den här frågan. Det handlar om att vi som bor i Sverige vill bibehålla och värna om det vi är vana vid, dvs våra seder, vanor, rutiner osv. Vi vill inte att våra seder ska påverkas av andra kulturer på det sätt att vi inte längre får gå till kyrkan på vår skolavslutning , som vi gjort i alla tider. Vad fasen är det för fel med det?
  Ja, SD säger i sitt partiprogram att i Sverige ska man anpassa sig till svensk kultur. Det är helt naturligt och inte mer än rätt, tycker jag.
  Köttbullar och makaroner är svensk husmanskost. Sushi är japanskt. Och ja, det är bara så? Länder runt om i världen har egna seder, vanor, värderingar.
  Alltså, var inte så trångsynt och försök fatta vad SD faktiskt menar.

  Mvh

 • Amanda
  19 juli, 2013 at 22:08

  Barn är faktiskt en mänsklig rättighet, lustigt nog. Tycker att alla människor har rätt till att skaffa barn men vet inte om jag skulle klassa det som en rättighet. Står med i fns deklaration. Det är pga av den rättighet som det har ansetts inhumant att tvångssterilisera personer som vill byta kön, just på grun av att deras möjlighet till att skaffa egna(biologiska) barn försvinner.

 • Amanda
  19 juli, 2013 at 22:20

  Jag har läst sd partitrognas och jag måste säga att det är väldigt starkt präglat av rasism. Inte rätt ut men läser jag mellan raderna så är rasism det enda jag tänker på. Betyder detta att jag inte tänker självständigt? Om jag bara skulle läsa deras partiprogram rakt av utan att reflektera vidare i värdet av orden skulle jag resonera som du. Men jag tänker när jag läser, reflekterar, analyserar och kommer fram till att sd är präglat av rasism.
  Detta är min åsikt och jag accepterar att andra har sin egen.

 • Malin
  21 juli, 2013 at 17:49

  Mattias: Jag är inte insatt i SD’s politik så jag tackar för informationen, särskilt den om sympatierna från de andra partierna. Att införa ett register över pedofiler, hur skulle det fungera? Är det över dömda pedofiler enkom? Ja så borde det ju vara för någon annan information om människors pedofila läggning går väl inte att få fram. De flesta pedofiler ofredar INTE barn sexuellt utan lider, och de flest som ofredar barn sexuellt är INTE pedofiler. Känns lite som att pedofili-ordet missbrukas och oskyldiga med läggning för barn drabbas oerhört hårt av detta.

 • Mia
  24 juli, 2013 at 21:26

  Jag håller med dej! Coolt att K vågade, men inte särskilt förvånande 😉 Jag menar hon om någon vågar sticka ut hakan lixom! Bra där 🙂

 • ThomaZ
  27 juli, 2013 at 20:35

  Ja, man kan verkligen undra hur det står till! ”Det gränsar till nazism” skriver den anonyme proffsanalytikern. Men vårt anonyma ljushuvud är ju ändå inte helt lost, genom att vara just anonym. Det var ju smart, för att bli ertappad med att skriva något så dum…. öh… så ogenomtänkt är ju lika pinsamt som att skita i byxan på tunnelbanan.

 • ThomaZ
  27 juli, 2013 at 20:43

  Du får grönt kort!
  Ditt svar är jättebäst!

 • ThomaZ
  27 juli, 2013 at 20:44

  Det var Smulan som fick grönt kort av mig! 🙂

 • anja
  4 november, 2013 at 01:16

  Gör inget, hon fick just en ny läsare och säkert många fler 😉 Tummen upp för kända personer som vågar säga något positivt om SD. Sd får hela tiden jobba i uppförsbacke pga okunskap och media . Var sjunde svensk röstar nu på sverigedemokraterna, är alla dom rasister? knappast!! Läs mer om SD. De gjorde jag och har verkligen fått upp ögonen. Hoppas på fler blogg inlägg om SD. / fd socialdemokrat

 • Albin
  5 november, 2013 at 19:10

  Tycker de är dax för ett nytt blogg inlägg, då åkersson idag fick en tårta i ansiktet?? Vilken tur att de liksom var en tårta och inte en kniv. Detta hotar vår demokrati!! Folk måste få upp ögonen spelar ingen roll vem man röstar på, men så här får de bara inte gå till!!!

 • detachable cap sleeve
  15 januari, 2014 at 21:03

  It is worth noticing that this blog is full of useful information

 • Emily
  11 februari, 2014 at 14:48

  Riktigt bra skrivet!! Värt och att ta till sig och tänka på!! 🙂

 • Emily
  11 februari, 2014 at 14:54

  Ja hur löser vi det? Kanske ha ett invandringsstopp några år så vårt land hinner stabilisera sig. Det går inte att ta in mer än vi kan tillgodose!

 • Helena
  25 mars, 2015 at 03:12

  Stoppa migrationen!