Okategoriserade

Lilla tomten

På Ringos dagis hade de ett gemensamt luciatåg veckan innan Lucia. Det var tur för mig för då fick jag vara med och se på det. I samband hade hela verksamheten ordnat med basar och man fick köpa låtsas pengar att handla för. Jag lät Ringo välja vad han ville ha och han valde bland annat en liten tomte. Kanske att den som gjort den här tomten skrattar gott om den tittar in på min blogg men den här tomten blev Ringos bästa vän. Han sov med den på natten, bar honom i fickan om dagen.

På julafton ställde jag tomten på vår kakelugn, dels för att jag vet att den betyder så mycket för Ringo men även för att den är en fin dekoration. Nån timme innan det var dags att äta satte jag mig i soffan för att amma. Jag bad Bingo att fixa med det sista vid matbordet och tända lite ljus. Plötsligt ser jag hur det flammar upp från rummet bredvid mig. Jag ropar på Bingo som kommer in i rummet och utbrister i ett ”Helvete! Det brinner.” Bingo hade råkat tända på mina luktpinnar. Nu ska vi inte fokusera på den lilla detaljen i historien och för en tjej är det kanske stor skillnad på en rökelsepinne och en luktpinne men för en kille är det nog inte det. Bingo släckte elden men Ringos tomte hade halvt brunnit upp. ”Min tomte!”, utbrast Ringo på en gång. ”Vi lagar den”, sa jag och Bingo nervöst i kör. Men vi hann inte laga den för syrran och de andra kom och sen var det julkaos i några dagar och sen åkte vi till Falun och sen var det skridskor och sen var det badhus och det var alltid något som stod i vägen. Fast Ringo frågade varje dag ”När ska vi laga min tomte?” ”Idag idag” och så glömdes det bort. Om jag ska vara ärlig så visste jag inte ens hur jag skulle kunna laga tomten för jag är inte vidare kreativ på det sättet.

Igår när jag satt och skrev om min jobbiga tillvaro, om hur jag inte får sova och hur lillen verkar ha ont i magen. När allt kändes hopplöst och tungt såg jag upp och möttes av tomten. Det står kvar på samma ställe på kakelugnen men är lagad. En tår av lycka rann ner för min kind och jag kände en så enorm lycka i min kropp. Min kille är bra ibland. En röd servett krävdes för att han skulle laga tomten. Efter dagis när killarna kom hem sa jag till Ringo att ”Jag ser att tomten är lagad!” och den glädjen i hans lilla feja, alltså herregud de minsta sakerna. Man ska fokusera på de minsta sakerna i livet.

tomte

You Might Also Like

 • Liv
  8 januari, 2014 at 15:32

  Hahahihiii det var en skojsig tomte 😉 som jag skrattade kul inlägg och söt story.

 • Johanna
  8 januari, 2014 at 15:33

  Så gulligt!

 • Cattis
  8 januari, 2014 at 15:38

  Ja barns viktigaste och mest betydelsefulla saker är sällan de som är dyra. 🙂

 • Kia
  8 januari, 2014 at 15:39

  Ang pysventilen!
  Jag gjorde så här o det har funkat på mina tre barn, varav den äldsta är 21 år idag!
  Amma, rapa, viktigt att det verkligen kommer en rap.
  Byt bröst, rapa. Kommer ingen rap. Sitt upp och ner försiktigt i soffan eller stolen. Då kommer rapen.
  Oftast somnat barnet efter maten. Sen när barnet vaknar har den oftast ont i magen, eller måste bajsa. Kan vara luft i vägen i tarmen vilket små har svårt att prutta ut själv.
  Cykla försiktigt med benen. Skriv I love you försiktigt på magen, cykla försiktigt efter det. Upprepa ca 3 ggr. Kommer inga gaser, använd pipen. Du smörjer den med en fet salva. Försiktigt in i rumpan. Du lyfter benen o trycker försiktigt de mot magen. Då kommer gaserna eller bajs o efter det gaser. Fråga om du undrar nåt mer om detta!
  Kram Kia

 • !!!
  8 januari, 2014 at 15:53

  Upp som en sol ner som en pannkaka!

 • Carrie
  8 januari, 2014 at 16:09

  Fint och insiktsfullt. Jättegulligt inlägg :).

 • Maria
  8 januari, 2014 at 18:14

  Gulligt inlägg! :0) Kul med sådana här historier. Skriv gärna fler, du brukar vara duktig på det. Gillar historier om Bingo och om Ringo.

  Igår tog mossan i min adventsljusstake eld. Farligt, man måste vara uppmärksam på ljus..

 • Bjørg
  8 januari, 2014 at 19:06

  Vakker historie, jeg ble rørt. Du har en fin familie.

 • Rebecca
  8 januari, 2014 at 21:18

  Gud så sött!
  Men kan inte du berätta lite om snittet och fördelarna med hur de var jämfört med att föda. Du har inte skrivit så mkt om just den upplevelsen.

 • Mia
  8 januari, 2014 at 21:53

  Så fint! Fick en liten tår;)

 • Louise
  8 januari, 2014 at 22:33

  Hej! Tänkte bara jag kunde lämna ett tips, då min son var precis likadan vad gäller sömn. Vi körde med vagnen i köket med vattenkranen på? Fick tipset från BVC då dem sa att vattnet är lugnade eftersom dem känner igen de från magen. Vet inte hur mycket sanning det är men funkade för oss så kan vara värt ett försök! Lycka till och hoppas ni går sovs mera

 • Andrea
  8 januari, 2014 at 23:00

  jag är inte andrea

 • Marie
  8 januari, 2014 at 23:06

  Jag förstår att han tyckte om den, otroligt söt!

 • Adjunkt Vresig
  9 januari, 2014 at 02:30

  Ful jävla tomte.

 • Adjunkt Vresig
  9 januari, 2014 at 02:33

  Ingenting i inlägget om barnbajs och pysventiler och annat äckligt?

 • Li
  9 januari, 2014 at 06:58

  Hon har aldrig fött vaginalt ju,detta var hennes andra snitt

 • Li
  9 januari, 2014 at 06:59

  Ok tack för infon?

 • Johanna
  9 januari, 2014 at 09:25

  Prova annars ladda ner appen ”sleep pillow” finns olika lugnande ljud, regn, hav, brasa osv. Toppen!!

 • Linnéa Bergqvist
  9 januari, 2014 at 09:31

  Men haha det var den sötaste tomten jag sett!!

  //Linnéa
  http://www.thewildrose.se

 • Anna
  9 januari, 2014 at 09:31

  Undvik ägg.