LCHF Okategoriserade

Blåbärspaj

Katrins Snapshots

Fika är underskattat. Kanske inte på landsbygden men i stan fikar man sällan. Jag fikar aldrig eftersom jag inte äter varken socker eller vetemjöl och det finns inget LCHF-fik på Östermalm än. På landet fikar jag då och då eftersom jag har tid och lust att baka själv. Mamma plockade blåbär på vår tomt (och lite från grannen!) så gjorde jag den härligaste pajen. Enkel och tar totalt 20 min att göra. 2dl mandelmjöl, 1dl Sukrin eller melis, 50 gram smält smör eller kokosolja jag tog kokosolja, 1ägg och en tsk fiberhusk. Blanda allt i en bunke och rör om. Häll ut 3 dl blåbär i en långsmal form. Smeta på degen. 200 grader i 15 minuter. Vispa grädde till. Nu fikar vi! #cleaneating #kzcleaneating

You Might Also Like

 • Ewa
  14 juli, 2015 at 17:00

  Kaffe, fika, innehåller inte en enda kalori eller kolhydrat, varför måste fika betyda sötsaker? Vill man sabba sig själv kan man moffa socker eller mjöl, dvs det vita giftet. Jag behöver inte LCHF, jag håller mig borta från alla carbs sedan många år, bmi = 16

 • /nina
  14 juli, 2015 at 18:05

  Öh, du håller dig undan carbs, är inte det själva definitionen på LC i LCHF?

  Och jag antar att du då äter kött, fisk, grönsaker och fett för att hålla dig mätt. Vad är skillnaden mellan det och LCHF???

 • Keno
  14 juli, 2015 at 18:14

  Fan du är så jävla bra. Bääääst är du!!!!!

 • boo
  14 juli, 2015 at 18:18

  Tusen miljoner tack för receptet. Jättebra reklam för dig. Gooo Katrin!!

 • laura
  14 juli, 2015 at 18:37

  Trist med paj utan havregryn kan jag tycka. Det går att hålla en bra vikt och äta det man vill allt handlar om kvantitet. Dessutom är det både billigare och miljövänligare än lchf att är kolhydrater då protein i form av kött tär på jordens resurser betydligt mer så vill man ha ett cleant samvete samtidigt som man äter cleant kan man helt enkelt skippa köttet!

 • pio
  14 juli, 2015 at 19:05

  Ewa

  Har du ett bmi på 16 – gå till en läkare och/eller en dietist!!!
  Med ett bmi på 16 är du gravt underviktig!
  Du lever på svält och du måste vara ganska illa däran.
  Jag går själv hos dietist då mitt bmi ligger på 18, jag är ganska kort, lite under 160, men med mitt bmi på 18 är jag underviktig.
  Jag vet vad det beror på, jag har en kronisk sjukdom och den blir inte bättre med detta låga bmi.
  (Jag är trots min sjukdom i farten, tränar, jobbar men jag är fasen så mager.)
  Jag undrar hur du ser med med ditt extremt låga bmi,
  SÅ Ewa – kila iväg till doktorn på studs.

 • pio
  14 juli, 2015 at 19:09

  Rättar mig lite:

  Jag räknade ut mitt bmi nu och det var tyvärr lite lägre än 18.
  17,3 och det är riktigt illa!

 • pio
  14 juli, 2015 at 19:15

  Till Katrin (om du läser)

  Jag hoppas du inser att vi är många som är ”tvärtom”, alltså underviktiga.
  Men tack för LCHF!
  För att försöka öka i vikt så kör jag en mix på LCHF och massa kolhydrater 🙂
  Perfekt, men tyvärr tar det tid att öka i vikt.
  OCH det är inte alltid kul att vara liten, tunn, även med träning så är det svårt för oss underviktiga att både tona kroppen och öka i vikt. Inte heller snyggt, när man ibland måste köpa kläder på barnavdelning.Jag är 51 år.
  Det är ofta ett lika stort helvete för underviktiga som för överviktiga!

 • Sandra
  15 juli, 2015 at 00:23

  BMI 16=Anorexia. Sjukligt vad folk utsätter sina kroppar för!! Är riktig mat och rör på er, svårare än då är det inte!!

 • Linda
  15 juli, 2015 at 08:23

  Hej!
  Läser din blogg då och då men brukar dock aldrig gå in o kolla kommentarer. Gjorde det denna gången och blir rädd!!! Kan inte ta bli att fråga mig varför ni som har kränkande och nedlåtande kommentarer om ALLT läser bloggen överhuvudtaget. Får känslan att ni vill hitta ngt att reta er på och därför vänder och vrider på allt som Katrin skriver så att det passar in i er längtan att störa sig. Luktar avundsjuka lång väg. Det värsta är att det verkar vara tjejer som skriver de mest kränkande kommentarerna. Var glada åt att det finns de som lyckas så som Katrin gjort. Bara hennes viktnedgång och förändringen av sin kropp har ju varit imponerande. Hade hon gjort en plastikoperation hade ni klagat på det. Skaffa ett liv eller förbättra ert eget liv. Ni är säkert inne på andras bloggar och skriver liknande saker . Vill inte dra i för höga växlar eller komma med förutfattade meningar men jag ser er framför mig med en cigg i mungipan, lönnfeta, fattigt hår och sorgliga med avundsjukan som lyser i era ögon.

 • Anna
  15 juli, 2015 at 09:40

  Bill och Bull gänget; (Linda Davve) mfl kommer med samma gamla försvarstal då det gäller Måns (Katrin) och hennes mobbning av överviktiga. Fortsätt ni att beundra en mobbare vi andra ska inte behöva göra det.

 • Ängla
  15 juli, 2015 at 10:24

  Skit i all idioterna.De är värdelösa människor som inte borde leva. De kan brinna i helvetet. Tacka vet jag dig. Du är en sådan PERFEKT människa!

 • Jag
  15 juli, 2015 at 10:48

  Alla dessa dieter som vi går på… Har du inga speciella problem med att väga för mycket eller annat tror jag på att äta normalt av det mesta, undvika godis, söta drycker, kakor, chips… För mycket kött, ät lagom ..köp från gårdar direkt, . Njut av att motionera , olika sporter som formar våra muskler och gör att vi inte går upp i vikt…simma, basta, yoga, ta långa promenader , gymma, cykla gå upp för trappor, inte sitta så mycket, Må bra i det stora hela… Dieter kostar oss mycket pengar
  Ät så rent dom du kan , jobba lite för fin o god mat… Ta hand om kroppen på ett sunt sätt… Så tycker jag..

 • zlatania
  15 juli, 2015 at 14:10

  Katrin du är fantastisk som vågar stå för att du mobbar feta äckliga människor. Du är en förebild. Det borde bara finnas perfekta människor som du och jag!!!

 • pio
  15 juli, 2015 at 15:30

  Sandra

  Jag ligger på ett bmi som pendlar lite 17,3 – 18.
  JAG arbetar, tränar, går på sjukgymnastik, går hos dietist. Äter som jag ska och mer därtill!
  Mitt låga bmi beror på en kronisk sjukdom och INTE på att jag på något sätt missköter mig och min kropp.
  Jag hoppas du inte syftade på mig utan på tjejen/kvinnan med ett bmi på 16. DET är sjukt, farligt om man inte har en sjukdom i botten, ja, det är farligt ändå. Men svårt förändra när kroppen inte vill.
  Har man medvetet och frivilligt och dessutom verkar stolt över det, som Ewa, ett så lågt bmi som 16 då är man illa ute.

 • eva
  15 juli, 2015 at 21:50

  Funkar mandelmjöl istf vetemjöl?