Okategoriserade

Låt er inte bli lurade

För många många år sen, vi snackar tio minst, fick både jag och min syster diagnosen underproducerande köldkörtel. Vi, som väldigt många andra, fick ordinerat Levaxin. Vi fick beskedet om att vi nu kommer att ta ett levaxin-piller varje dag resten av våra liv. Så var det bara. Säkert tillverkaren av Levaxin som pyntat sig till den frasen.

Under dessa år har jag ätit mindre och större doser av Levaxinet då jag varit gravid och inte. Som väldigt många andra. Struma är ju vår nya folksjukdom sägs det. Fy fan jag mår illa av det här.

De senaste fyra åren har jag som ni vet hållit mig till LCHF. Jag har även blivit fanatisk när det kommer till vad jag stoppar i mig. Det var med andra ord helt naturligt för mig att plötsligt ifrågasätta det lilla vita piller jag stoppar i munnen varje morgon. Jag såg på dokumentärer och läste böcker. Jag fick lära mig att -går man på LCHF så ska man inte behöva ta levaxin för äter man inte kolhydrater så ska inte sköldkörteln ha problem med att ta hand om det som man stoppar i mig. Vill ni ha det här förklarat för er på ett väldigt pedagogiskt sätt där sköldkörteln är en tecknad lila gubbe så se dokumentären ”Carb loaded”. Ni hittar den hos kostdoktorn.

Så jag slutade att ta mitt piller. Jag märkte ingen skillnad i hur jag mådde. Jag väntade i ett par månader och sen gick jag till min husläkare.

Hon blev irriterad över att jag inte tagit mitt piller på så länge. Ansåg inte att man ”bara kan sluta” ta levaxin så där. Jag bad henne att ta blodprover för att se om jag behöver ta pillret för i så fall skulle jag naturligtvis göra det. Hon muttrade och hummade. Jävla skit va fan ska hon muttra och humma för? Varför är en läkare inte positivt inställd till att jag vill leva ett hälsosamt liv utan att stoppa i mig kemikalier?

Jag sa inte till henne att jag levt LCHF och att det var därför som jag själv ansåg att jag bör kunna vara fri från pillret. Jag ville inte prata med henne alls om jag ska vara ärlig. Hon var ingen sympatisk person. Dessutom ville hon mig inte väl ansåg jag. En läkare som skriver ut medicin utan att först prova allt annat är ingen god människa det ska ni veta.

Jag ringde precis min husläkarmottagning. Tydligen hade läkaren skickat et brev till mig den 25:e november som jag inte fått. Jag frågade vad som stod i brevet. Det stod att jag inte behöver ta levaxin för att att mina prover var bra.

Jag vet inte i hur många år som jag stoppat i mig Levaxin helt i onödan. Jag vet inte hur många år jag hade fortsatt att göra det om jag inte hade tagit tag i saken själv.

Så ni vet, för det här är VIKTIGT: Ni ansvarar för er hälsa. Ingen annan kommer att göra jobbet åt er. Boka tid hos er husläkare be dom ta prover. Bota er själva med gröna smoothies och LCHF-kost. Håll inte på och ät kolhydrater, på allvar jag menar det, tänk på ert liv. Har ni barn? Vill ni inte leva och se dem växa upp, gifta sig, få barn… Ni vill väl inte dö i cancer eller annat skit i onödan? Bara för att en seg surdegsskiva är sååååååååå god. Snälla bespara mig.

Det här är inte en propagandatext jag lovar det här kommer rakt från mitt hjärta. Ta tag i dig själv och dom du älskar. Julen är en perfekt tid att göra det på. Här ska ni få hjälp på traven:

-Startkit för LCHF och Clean eating: Köp här!

-Julklapp till någon som man verkligen bryr sig om: Köp här!

-Om man vill baka inför jul: Köp här!

-Pepparkakor: Köp här!

-Ljuvlig vit choklad med kokos: Köp här!

-Min bakbok om man vill baka inför jul: Köp här!

Men asså kan jag få vråla eller?! JAG ÄR FRIIIIIIIIIII FRÅN LEVAXIIIIIIIN!

You Might Also Like

 • monnoe
  2 december, 2014 at 13:54

  Jätte bra!

 • Jessica
  2 december, 2014 at 14:50

  Hej Katrin! Första gången jag läst ett inlägg på din blogg, och det handlar om sköldkörteln. Jag tar själv levaxin sen ca 5 år tillbaka. Men jag har överfunktion. De värsta åren jag varit med om.
  Heja dig. Ha det gött

 • carina
  4 december, 2014 at 13:25

  En liten fråga: vad tycker/tror du om de nya rönen som visar att kroppen tar upp fler/mer miljögifter om man äter LCHF?