Okategoriserade

Kommer jag någonsin att bli smal igen?

Jag kämpar och tränar och äter extremt strikt men jag blir inte av med de sista kilona och nu är jag plötsligt slapp för huden verkar inte alls dra ihop sig lika bra nu som den gjorde efter Ringo och till och med Ida (the nanny) sa att jag ser slapp ut. Jag frågade henne idag ”Ida, du var ju med och såg mig i bikini i Marbella, ser du någon skillnad på hur jag ser ut nu?”, frågade jag. ”Ja, du ser slappare ut nu. Du har gått ner så din kropp är inte lika spänd nu men så blir det ju om man går ner…”, försökte Ida när hon såg min chockerade min då hon svarade på min enkla fråga. Men alltså absolut hon har helt rätt såklart jag är inte blind men jag undrar då varför jag ska hålla på och springa och träna som jag gör om det ändå inte ger resultat. Om jag skiter i att springa och yoga som tar mycket energi så kan jag äta mycket mindre mat. Om jag ändå ska vara slapp i huden kan jag gärna hoppa de där löppassen som är helt fullkomligt vidriga och ligga och sippa på ett glas vitt istället det kan ni hoppa upp och slå er i backen på. Eller hur man nu säger.

Och Bingo är på mig som en militär. Nu har han börjat springa efter mig i spåret och knuffa på mig så fort som jag saktar ner i en uppförsbacke. ”GÅÅÅÅÅÅÅÅÅ INTEEEEEEEE. Vad du än gör så får du inte GÅÅÅÅÅÅÅ. Jogga hur sakta du vill men GÅÅÅÅÅ inte”. Asså en vacker dag kommer jag att nita honom med min högra armbåge vänta bara. Fast efter att jag sprungit fem kilometer i den här terrängen så säger jag alltid till Bingo ”Tvinga mig att springa imorgon och knuffa på mig om jag börjar gå”.

Usch jag måste lägga mig så jag orkar kliva upp med Rambo imorgon. Det är min tur. Fan. Hatar att gå upp på morgonen. Mamma kommer halv elva så då får jag väl lägga mig och sova en stund. Fast det gör man ju inte i det här vädret. Tack kära gode Gud för vädret. Hörde att det är många som drunknat den senaste tiden. Det är ju fler som badar naturligtvis men jag avskyr att höra om drunkningsolyckor över lag. Tänker på Ringo på en gång. Han får aldrig bada utan mig eller Bingo i vattnet. Mitt liv skulle ta slut om han drunknade. Jag skulle ta mitt liv. Eller skulle jag fortsätta för Rambos skull? Stackars Rambo han skulle få växa upp med en hemsk mamma. Ofrivilligt hemsk men jag skulle inte komma över en sån sak OKEJ nu slutar jag med de här dumma tankarna och fortsätter att passa mitt barn som jag gör. Så blir det ingen olycka i den här familjen.

Vi hade strömavbrott hela dagen idag. Tur att vi hade tetra till Rambo för vi hade ju inget vatten heller. Men det gick bra. Vi grillade lax, jag har inte ätit kött idag och det känns bra faktiskt. Ska börja införa två dagar i veckan som vi inte äter kött inte för att jag är emot kött såklart men för att de sa på radion att kött inte är så miljövänligt. Sen känner man sig faktiskt lite lättare i kroppen på fisk. Idag åt jag en knäckemacka med smör vid 13, en rejäl lunch med grillad ekologisk lax, sparris med skirat smör och parmesan, machésallad med avokado till lunch och sen en knäckemacka med smör och ost till middag. Jag ääääälskar vårt knäcke och vill äta det hela tiden. Jo! Appropå mat. Nya kunder får 150 kr i rabatt med koden katrinvip på mathem.se. Mathem är fantastiskt så prova det. Ni kommer inte att sluta om jag säger så. Samma priser som i en mataffär och så nån femtiolapp för frakt. Väldigt bra! Sen kan man göra besöket på ICA till något njutbart och så kan mathem komma hem med krossade tomater, blöjor, toapapper, hushållspapper, kött till bra pris (!!), eko-laxen, yoghurt ja ni hajar – basvarorna.

Okej godnatt. Nu MÅSTE jag lägga mig. Trots att det är så mysigt att sitta här själv med min dator. Jag har suttit med löner och betalningar och hört hur en efter en gått och lagt sig. Nu är jag klar med allt för den här månaden så då fick man en månad till… Jag börjar längta lite till att jobba på riktigt igen. Ska börja göra det snart. En hel dag i veckan ska jag börja med snart. Jag jobbar ju nu också till viss del men att gå till kontoret på morgonen och komma hem på eftermiddagen, det ser jag fram emot!

Hittade just den här filmen den är ju kul. Tycker jag i alla fall.

 

You Might Also Like

 • Bodil
  25 juli, 2014 at 01:31

  Katrin, lugna ner dig.
  Du har fött två barn.
  Tiden går.
  Begär inte underverk av din kropp.
  Lev sunt och acceptera dig själv.
  Så enkelt är det.

 • H
  25 juli, 2014 at 02:33

  Var snäll mot dig Katrin, det tar tid, men fortsätt träna så ger det resultat i längden. Det är tufft att springa i värmen också! Tänkte på levaxinet (äter det också) du skrev att du glömmer ibland, har du kollat dina värden på länge? Kvinnor ska ligga i de nedre gränsvärdena säger senaste forskningen för att må bäst, påverkar vikt och ork mycket iallafall för mig!

 • esmaralda
  25 juli, 2014 at 04:10

  Det är SYND om dig.Fast Bingo har humor! Kul att han springer och knuffar på dig!! Hahaha

 • Ritva
  25 juli, 2014 at 05:10

  Hej Katrin!
  Prova med att köra styrkeövningar först och sedan kondition som t.ex löpning. Kör styrkeövningar där du använder din egen kroppsvikt! Finns hur många övningar som helst. Muskler förbränner fett! Du går kanske inte ner så mycket i vikt, men du minskar i centimetrar.
  Ett förslag ifrån mig!

 • moa
  25 juli, 2014 at 05:17

  Bingo verkar inte snäll mot dig.. Hur står du ut med en sådan GUBBE!!!

 • Cathrine
  25 juli, 2014 at 06:53

  Om du började minska dina matportioner och började skriva matdagbok skulle du se vad allt du sätter i dig under dagen …dessutom älskar du mat ;))
  Styrketräning samt cardio 3 gånger i veckan och kolla vad och hur mycket du sätter i munnen. Du blir smal nån dag men de är inte lätt alls som första gången efter Ringo samt du blivigt äldre med…har precis samma jävla problem ;(

 • Zingo
  25 juli, 2014 at 07:26

  Vad roligt klippet med Silja line båten är. Skrattade så jag höll på att kissa på mig. Skrev du inte att du ej gillar höga farter längre. Varför då utsätta dig för detta???

 • Jag
  25 juli, 2014 at 07:38

  Precis jag håller med, lugna dig, du har fått 2 barn… Herregud…tarelugnt!!!!
  Du duger som du är, äta lagom, motionera lagom, må bra….
  När du blir äldre kommer du undra hur du tänkte…
  Hur fanan kunde jag tänka så!!!
  Du hinner gå ner om du måste… Inte stressa…
  För vem måste du gå ner för..?
  Dig själv eller för andra…

 • Jag
  25 juli, 2014 at 07:39

  Han e en härlig typ… Skön kille!!!

 • Ida
  25 juli, 2014 at 08:19

  Har aldrig kommenterat tidigare men måste få göra min röst hörd i slapphetsfrågan. Skit i all konditionsträning. Glöm vad jogging och yoga och PWs heter för en stund. Det ENDA som tightar till kroppen är tung styrketräning. Där får du även upp pulsen och konditionen. Börja med stora muskelgrupper som ben, mage, rygg. Lyft TUNGT. Så tungt att det känns som att du kommer börja grina, så tungt att du håller på att skita på dig. Börja med set om 3×10 och öka på när du känner att du klarar det. Gå senare över till mindre muskler som armar och axlar. DÄR har du din toning och tilltightning. Dessutom blir din kropp en förbränningsmaskin när muskelmassan ökar. (men som kommentarerna ovan säger, du är redan skitsnygg och ta det piano över sommaren.) HEJA!

 • anonym
  25 juli, 2014 at 09:03

  Men herregud..Katrin skriver ju att det är HON som VILL att Bingo ska knuffa på henne !

 • Sara
  25 juli, 2014 at 09:10

  Börja styrketräna! Lyft tungt! Du blir tightare och en kropp med muskler bränner kalorier när du ligger på soffan. Börja med Crossfit! Ingen jäkla mesgympa med små hantlar i gymmet. Kolla in Reebok Crossfit Games som går av stapeln den här helgen i Californien och bli inspirerad!

 • Lingo
  25 juli, 2014 at 09:49

  Bingo skrattade oxå. Han har verkligen en underbar humor. Tyckte faktiskt att Katrin såg livrädd ut.!

 • marta
  25 juli, 2014 at 09:52

  Hmmm!!!!!!!!!

 • Maria
  25 juli, 2014 at 09:55

  Rekommenderar dig också att börja styrketränar istället för cardio (löpning). Det tajtar till kroppen samtidigt som mer muslelmassa förbränner fett. Bingo kan säkert hjälpa dig med några basövningar.

 • mona
  25 juli, 2014 at 10:02

  Är det lchf chips du äter. Är de goda??

 • Diana DeMarkey- LiveYourDreams!
  25 juli, 2014 at 10:17

  klart du kommer att kunna bli smal igen men inte om du fortsätter att dricka så mycket vin som ni verkar dricka. Det blir man jättesvullen av, samlar på sig vätska och kalorier. Ändra din träning, anlita PT och kör!!

 • goja
  25 juli, 2014 at 10:23

  Jag säger så här, endast en vegansk livsstil kan ge dig en optimal kropp. Och den här träningshysterin är helt vansinnig. Innan tränade jag i princip varje dag i 4 år, och då åt jag kött och mejeriprodukter. Och ibland bantade jag och åt mindre. Man gick bara ner i vikt på fel ställen, så man såg INTE snygg ut. Sista året har jag bara ätit frukt grönsaker nötter och frön (och minst 2500 kalorier per dag – low – fat) och WOW vilket resultat, på relativt kort tid med. Fettet försvinner på rätt ställen, man VILL röra på sig. Men det här att tvinga sig till träning och lida av att inte äta är helt fel väg att gå. Som low-fat vegan äter du i princip hela tiden. Aldrig hungrig, aldrig sug efter socker eller fett, och bara massa positiva hälsoeffekter, man blir glad, sover gött om natten, pigg, snygg hy, snygg kropp, får massa komplimanger, håret glänser, naglarna starka, bra andedräkt, god kroppslukt, matsmältningen suverän, alla småkrämpor försvinner. Pröva så får ni se. Ge det 6 månader och så ska ni få se på underverk. Viktigt att utesluta gluten med och alkohol såklart.

 • rio
  25 juli, 2014 at 10:25

  Varför läser du inte hälso och träningbloggar. Finns massor av dem, och många goda råd!!

 • Sofia
  25 juli, 2014 at 10:27

  Det är oerhört frustrerande när det tar sån tid trots ansträngningar. Själv la jag på mig 30 kg första gången (började på 49 så yay mee…) och det tog tid och i mitt fall var en del av boven i dramat att mina amningshormoner (prolaktin) inte hade gått ner som de ska. Min läkare förklarade att det kan göra det svårare för kroppen att släppa fettet (inte omöjligt men svårare ) när jag väl fått ner det värdet var det mkt lättare (alltså det krävs ju en insats ). Körde dessutom Dukan som ju är en striktare variant av LCHF (utan fett typ) så prova det om du vill ha en kickstart (använde trots det många av dina produkter )

 • Pjotr
  25 juli, 2014 at 10:40

  Som sagts tidigare. Sluta pimpla Bingos vin. Du har ingen karaktär. Så är det bara!!!

 • Malin
  25 juli, 2014 at 10:51

  Det ÄR svårare för varje barn och ju äldre man blir. Så är det bara. MEN det är inte omöjligt. Jag var snyggare än nånsin efter barn två. Nu efter barn 3… Liiiite svårare. Har haft fem kilo kvar i 3 år nu. MEN jag SKA gå ner dem!!! Nångång…
  Du kommer att fixa det Katrin. Innan Rambo är 1 kommer du vara i toppform.

 • Sara
  25 juli, 2014 at 10:58

  Minska matportioner? Jag skulle vilja påstå att hon äter alldeles för lite, kroppen går in i svältläge och sugen åt sig av minsta lilla, och man förbränner ingenting!
  Ät fyra-fem mål om dagen, varav två lite större än de andra och se till att börja styrketräna i kombination med löpning och yoga så kommer det hända grejer! ☺

 • Lili
  25 juli, 2014 at 11:17

  Varför stressa så Katrin!
  Du ÄR snygg och om någon i din närhet inte tycker det så är det du – din kropp! DU bestämmer!

  Fö har Bingo lite fel! Att gå snabba promenader är bättre än att jogga/springa! Raska promenader är bästa sättet att gå ner! Okej, träna hårt med en PT kan ge dig både tips och råd, men en relativt nybliven 2-barnsmor kan faktiskt glädja sig åt barnen, egna och bonustjejen du har!

  Var nöjd Katrin – vi kvinnor måste lära oss att acceptera oss precis som vi är och DU är snygg, du är (oftast) glad, pigg, har en djäkla humor, du fixar era barn, hus i skärgården, lägenhet i stan, företagare mm.

  DU DUGER SNYGGING!!!

 • Petra
  25 juli, 2014 at 11:56

  Hoppa över den långa löpningen och spring intervaller en dag i veckan och träna 20 min tung styrketräning 3 gånger i veckan så tajtar du till kroppen och blir av med dina sista kilon.

 • Micki
  25 juli, 2014 at 11:56

  Njut först av sommaren och din fina familj. Sedan tycker jag att du skall anlita en PT som hjälper dig tills du kan sköta din träning på egen hand. Lycka till!

 • svetlana
  25 juli, 2014 at 11:58

  Du fixar era barn, hus i skärgården lägenhet i stan, företagare m.m.” Enligt dig är hon en supermänniska. Men räknas inte Bingo, barnflickan, städerskan och anhöriga som ställer upp??

 • Lili
  25 juli, 2014 at 12:05

  ”svetlana”

  Jag väntade mig en kommentar om det jag skrev 🙂

  Naturligtvis har Katrin enorm ”back-up” av Bingo, Nova, resten av familjen, av anställda mm.

  Jag försökte i min kommentar peppa Katrin att vi kvinnor duger, vi duger precis som vi är, tunna, beniga, överviktiga mm mm.

  Vi duger!!! Och självklart vet jag/antar jag, allt stöd Katrin får av Bingo och många, många fler!

 • svetlana
  25 juli, 2014 at 12:09

  Lili: Tack för svaret. Bra!

 • Jean
  25 juli, 2014 at 12:15

  STYRKETRÄNING. TUNG STYRKETRÄNING OCH KOLHYDRATER!!! 🙂

 • Jess
  25 juli, 2014 at 12:22

  Tunga vikter är det enda som fungerar för att tighta till kroppen. Testa pt online med Olga (mammafitness.se) i tre månader så kommer du att se stor skillnad. Ni kanske inte tycker samma om allt, men hon vet definitivt vad som behövs för att träna en mammakropp. Om du inte vill gå med i ptonline, köp hennes bok för nyblivna mammor och ”smygträna” lite :-).

 • Ritva
  25 juli, 2014 at 12:34

  Sanningens ord!

 • Hanna
  25 juli, 2014 at 12:57

  Precis som många andra skriver, – tung styrketräning och gärna med fria vikter och inte maskiner. DÅ kommer du märka skillnad 🙂

 • Lili
  25 juli, 2014 at 13:04

  Svetlana – tack för att du nu förstod min intention med kommentaren!

  Helt okej – vi kvinnor måste stötta och stödja varandra i allt.

  Ha en skön och sommarhet helg!

 • Katarina
  25 juli, 2014 at 13:48

  Du är small och på de bilderna du visar ser det inte als som om du var slapp, tvärtom. Solbrun, frisk och tajt du verkar. Jag fattar att du vill ha bort de sista kilorna och de tappar du säkert. Men även såhär ser du sexigt ut.

 • katti
  25 juli, 2014 at 13:51

  Hej, börja styrketräna i gymmet om du vill forma kroppen! På 1 månad tappade jag 11 cm på de kritiska områdena, 7 min kondition, 45 min styrketräning o 10 min gym där man tränar upp konditionen i musklerna (lite tantgym)..du äter för mycket fett eller bör nog utesluta en del fett, den åldern du har behöver inte lika mkt fett. Jag uteslöt vitt bröd det enda! Du är vacker!

 • Klas-Göran
  25 juli, 2014 at 15:11

  Sluta äta chips och dricka vin så ska du se att de sista kilona försvinner……….

 • Jessica
  25 juli, 2014 at 15:21

  Jag har gått ner 12 kg med lchf på fyra månader. ( efter andra barnet) vägde 66 kg till mina 168 cm. Nu väger jag 54 å är jättenöjd med vikten. Skulle inte säga att jag är slapp i huden men skulle vilja tajta till rumpa å få en definierad mage. Har iaf precis börjat med styrka å tror absolut att det är rätt väg att gå. Att bara skita i allt å sitta å pimpla vin istället kommer knappast göra att du går ner utan snarare lär du gå upp igen. Ha tålamod och lite driv i dig så ska du se. Du som tycker tjocka människor är äckliga borde väl inte vilja vara det själv? ( dina egna ord ) nu kanske du har mer empati för människor som väger några kilo för mycket !

 • Anonym
  25 juli, 2014 at 16:59

  Inte alls svårare efter fler barn..har tre och inte haft problem en enda gång . Generalisering och bullshit bara.

 • Anonym
  25 juli, 2014 at 17:01

  Finns nog ingen som har så mycket hjälp som Zytomierskan !

 • Anonym
  25 juli, 2014 at 17:03

  Äckliga och jävligt dumma i huvudet ! har hon uttalat att dom är 😀

 • Angela
  25 juli, 2014 at 19:39

  Gick upp 30 kg med båda barnen. Åt inte mer än vanligt men kunde inte träna pga gravt illamående. Gick ner mina 30 kg på 8 mån efter första barnet. Blev tight efter ca 1,5 år efter förlossningen. Alla sa till mig att det var svårare att gå ner efter andra. Detta triggade bara mig och jag gick ner 32 kg på 5,5 mån. Detta utan PT, städerska, nanny etc… Det krävs bara ett jäkla driv, röra på sig och äta rätt. Just att röra på sig är a och o! Men det tar mycket längre tid att tighta till kroppen andra gången, el i varje fall magen. Men det får man väl leva med. Är vältränad i övrigt och har två underbara barn så man ska väl vara nöjd. Men kämpa på Katrin men jag skulle lagt in mer styrka samt längre pass och då speciellt innan frukost.

 • Cecilia
  25 juli, 2014 at 21:47

  Hej Katrin!
  Ett råd från en PT, börja styrketräna. Kombinerat såklart med löpning/kondition. Typ cirkelträning. Ett tips är att ladda ner 7MWC, den kör jag själv med:).
  Säg till om du vill ha hjälp, finns här för dig!

 • Maria
  25 juli, 2014 at 22:46

  Skaffa en PT.

 • linda
  25 juli, 2014 at 22:52

  Hej Katrin. Jag har födt 4 barn är 33 år. Efter 2de barnet hade jag med svårt gå ner. De sista, men nu efter 4de lol så har jag gått ner allt men att huden e så slapp måste man nog kämpa med tror jag ett bra tag kanske 2 år. Det e olika från person till person, min kompis tog det 1 år en annan tog det 3 år. Jag tränar ofta o sånt, äter normalt är 165 och väger 55 kg. Smal men ändå det slappa kvar. Jag vet inte rktigt hur du tränar men jag föreslår isf styrketräning, tränar du hela kroppen så minskar magen atomatiskt. Det allra sista för få bort det slappa e att du måste dieta 12 veckor. Du kanske testat det redan, men bästa är att styrketräna o köra cardio visa dagar o träna magen med varannan dag. Finns jätte bra apar du kan ladda ner o träna lite hemma om du inte har tid att springa på gymmet alltid. Men du är ju smal ändå nu, och det kunde ju varit att du var större. Så tycker ändå du kan vara nöjd, men vi tjejer e ju aldrig nöjda. Men stå på dig 🙂 Jag måste även säga vad Ringo har växt, känns som igår när du la upp en bild på han nyfödd 🙂

 • Hyrestanten
  26 juli, 2014 at 00:25

  Ta det lugnt! Du är ingen ungdom längre och har fått två barn. Vi är alla olika och de flesta kvinnor har en viss mängd underhudsfett. Det innebär att östrogennivåerna behålls på en normal nivå, extra viktigt i klimakteriet. Mulliga kvinnor får i regel ett lindrigare klimakterium. Du verkar ha övergett lchf, dricker mycket alkohol. Kanske borde du fortsatt med den dieten. Alkoholen borde du hålla dig ifrån. Blir förvånad över att du är så dåligt påläst om så mycket. Tex detta med vårt köttätande som du tydligen hörde för första gången på radio nyss. Rekommenderar dig att börja läsa dagstidningar och lyssna på nyheter varje dag.

 • M
  26 juli, 2014 at 05:08

  Om du har lite häng och? vad är det som kan hända? vilka stora problem folk har ifall de har någon liten knutta häng på mage eller annat!! lev och va glad istället efter den förmån det går detta gör ju bara mäniskan arg och bitter och osäker…nu menar jag inte att man ska göda upp sig helt men man ska ha en sund relation till sig själv…ät och va glad istället gör det som man själv tycker är kul i motionsform,och tänk framför allt inte hela tiden på vikten..LYcka till!

 • sara
  27 juli, 2014 at 18:42

  Kolla upp hur du ligger till i din ämnesomsättningen om du glömmer den ofta som du säger kan jag lova att det är den som är boven! Har själv fel på den o det tar tid att att ställa in den igen.efter man har fått barn.