Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Det slog mig som en jävla käftsmäll. På en sekund rasade allt och från att ha varit en relativt trevlig och glad person förvandlades jag till en deprimerad person. Sakta glider jag ner i min negativa spiral och längs vägen kräks jag på allt i min väg. Skiter i att barnen skriker, skiter i tvätten, skiter i disken, skiter i att avsluta Hugos bok. Skiter i det mesta och vill bara härifrån. Jag vill vara ensam på någon plats där jag hör havet skvalpa och syshorna sjunga. Jag behöver sitta själv och glo. I ett annat liv kanske för ungarna skriker bara högre och högre, tvätthögen blir större och större, disken luktar mer och mer och jag blir sämre och sämre. Minst fem dagar från och med nu. Fy fan. Ta mig härifrån. #pms

You Might Also Like

 • Linda
  15 juni, 2014 at 22:11

  Min PMS slutade helt i samband med att jag började äta Cerazette. Har nu varken mens eller PMS vilket är helt underbart. Tycker absolut du ska söka hjälp för detta, så här ska du inte behöva må 5 dagar/månad. Lycka till

 • Zida
  15 juni, 2014 at 22:25

  Gud så dramatiskt. Det finns hjälp. Uppsök en läkare.Eller tycker du om att lida i onödan,för att folk skall tycka synd om dig! Skärpning. Jag tycker att du verkar bipolär!!!

 • jennifer
  15 juni, 2014 at 22:41

  Tycker du verkar vara ett pain in the ass, varför läser du ens bloggen?

 • T
  15 juni, 2014 at 22:44

  Du är inte ensam…försök fokusera på att söka efter rätt hjälp det du gjort hittils har inte funkat men det kommer en dag komma rätt hjälp och metod för dig. Om du hittar energin för att leta. Hoppas du mår bättre snart.

 • Anna
  15 juni, 2014 at 22:46

  Skit i alla kemikalier och konstiga kem-hormoner. Pröva naturligtbistället. Bioidentiskt progesteron och 5-htp. Livet blir så mycket bättre. Och PMS som en bris! http://www.mialundinshop.se/pms-c-32.html?zenid=57450219c789dc7b6149d6330e36a207

 • rufus
  15 juni, 2014 at 22:55

  AND HERE WE GO AGAIN!!!

 • rufus
  15 juni, 2014 at 22:59

  Varför lyssnar du inte på ALLA råd, som dina läsare gett dig i tidigare inlägg om pms???

 • S
  15 juni, 2014 at 23:01

  Prova akupunktur. Det tog bort nästan all min PMS:). Var ett rent helvete innan.

 • opalsen
  15 juni, 2014 at 23:26

  Håller med, vilket jävla daltande. Det är inte mer synd om henne, än om andra som drabbats. Om hon inte själv klarar av att ringa en läkare, får väl någon annan göra det åt henne.Annars får hon ju fortsätta att lida!!

 • Runar
  15 juni, 2014 at 23:27

  Ja det var väl precis innan spanienresan tant Katrin hade PMS.

 • koltrasten
  15 juni, 2014 at 23:31

  Ja konstigt att hon inte söker hjälp. Eller så är hon självdestruktiv!!

 • Susann A
  15 juni, 2014 at 23:50

  Hej, vet precis vad du går igenom:( Jag äter tablett Premalex 7 dgr i veckan för att ”lindra” symptomen 🙂 Tack för en bra blogg! // Susann

 • olivia
  15 juni, 2014 at 23:50

  Du ser drogad ut!!

 • Monica
  16 juni, 2014 at 00:16

  Många råd och en massa annat tjafs. Här kommer ett råd till men tjafset hoppar jag över. Testat dina hormonnivåer? Inte? gör det, bra att ha inför klimakteriet om inte annat. Sen finns ju B-vitaminer och Magnesium att ta till så länge…..beentheredonethat

 • Therese
  16 juni, 2014 at 00:16

  Prova zonterapi!

 • Sandrita
  16 juni, 2014 at 00:23

  KARMA IS A BITCH!

 • petra
  16 juni, 2014 at 00:28

  Vad har pms med karma att göra? Sjuk i huvudet.

 • Katarina
  16 juni, 2014 at 00:31

  Jag gillar att titta på ditt ansikte. Det är intressant och vacker. Du fixar allt, du är bra.

 • flora
  16 juni, 2014 at 00:50

  Hon borde få hjälp till självhjälp!!

 • Sandrita
  16 juni, 2014 at 00:53

  Man mår som
  Mn förtjänar bara, idiot!

 • Ylma
  16 juni, 2014 at 01:24

  Men ta dig i kragen bara. PMS är väl inget och det kan man bli av med om man äter rätt kost. Finns även medicinering.

 • petra
  16 juni, 2014 at 01:50

  Okej så om har man dåliga dagar osv så har man förtjänat det? Konstigt, mig veterligen är ingen lycklig 24/7.
  Men det kanske är karma att rentav vara kvinna enligt dig. Jag menar mens, pms, förlossningar ect.

 • petra
  16 juni, 2014 at 01:56

  ’Ta dig i kragen’ är nog det mest idiotiska man kan säga till en annan människa. Dessutom biter inte kost och mediciner på vissa människor. ’Lyckopiller’ biter inte på alla som är deprimerade osv.

 • Louise
  16 juni, 2014 at 02:02

  Du är INTE ENSAM!

  Oavsett vad alla skriver här om botemedel eller att du borde ta och skärpa dig så är det som det är. Är man inte i samma situation varje månad så har man ingen aning. Vissa kvinnor vet och förstår och andra inte (det gäller även män). De som ofta inte förstår vet heller inte om vilket helvete man går igenom varje månad.
  När man minst önskar att det ska bli en ”pms period” så finns det inget att göra åt saken.
  Jag har ofta blivit rådd att bara låta bli att känna och vara lugn, att inte låta känslorna spela sina spratt. HAA brukar jag säga då.

  -Vi byter, du lever i min kropp med mina hormoner och min psm i två månader så lever jag mer än gärna i din kropp med stabil pms i två månader. Sen kan vi utbyta erfarenheter utifrån den tiden. Det du inte är medveten om är att efter utbytesperioden kommer du vara fullt insatt i vilket helvete som utspelar sig för oss varje månad.

  Men så enkelt fungerar inte livet.

  Två veckor utav varje månad går mitt humör från att vara stabilt och med en stark självkänsla till att bli totalt förkrossad.
  Mitt superjag som i vanliga fall är full utav styrka blir som en nertrampad myra, en som inte kan resa sig efter motgång och istället för att ta kampen lägger jag sig plant med marken. Jag blir stökig, skiter i alla runt omkring mig och talar osammanhängande, blir för mig själv och min familj en främling.
  Det är egentligen inget konstigt med det. Så länge personerna i ens umgänge är medvetna om svängarna och också den fruktansvärda påverkan pms kan ha på en som individ.
  Visst ibland är det tråkigt för en själv att man inte kan känna sig som alla andra och dessutom blir förbannad för minsta lilla. Men vafan livet HALLÅ, vi måsta alla acceptera olikheterna individer i mellan. Oavsett bakgrund eller pms!
  Ni som inte förstår, ni som tycker det här med pms är larv tyck det, men kom inte och säg att vi ska förändra oss. Det är en återkommande kamp varje månad. Både för våra partners, familj, vänner eller arbetskollegor, men framförallt för oss själva.
  Vi finns, vi vill finnas och vi vågar tala om det.

 • Sara
  16 juni, 2014 at 06:25

  jag skulle också bli deprimerad om jag hade en man som säger att jag borde ”ta tag” i min pms och skärpa mig… syftar på podden där bingo sa det. förstår ärligt talat att du inte orkar när du har en man som inte alls stöttar dig +alla uppgifter du har i hemmet och barnen. han borde åtminstone kunna ta över dessa sysslor när du har pms och visa lite förståelse!! /En annan med pms

 • sanne
  16 juni, 2014 at 06:45

  Jag har också Detta. Sett program (malou) om att man kan få antidepressiva under pms. Ett tag åt jag cerazzette och då blev det värre. Nu har jag sån hormonspiral. Tar du hormoner I form av preventivmedel kanske du ska testa kopparspiralen, den har jag haft men blödde i tio dagar. För mig blir det bättre om jag är ute o rör mig eller gör något roligt med barnen eller träffar vänner så man kan glädjas lite…. Då märks det inte lika mycket. Men efter andra barnet blev jag ett monster vid pms

 • M
  16 juni, 2014 at 06:49

  Köp 1000mg c vitamin på bättre hälsa dom ska hjälpa,gjorde det på mig i allafall.

 • sanne
  16 juni, 2014 at 06:50

  Det värsta var på jobbet för ett par månader sen. Jag grät i en timme när en person (jag knappt känner, men fått bra relation med ändå) slutade. En timmes personalbortfall i förskolan kan lätt bli kaos. Men där stod jag rödgråten och kände att hela livet var skit, slut över.

 • sommar plåga
  16 juni, 2014 at 07:12

  för helvete LITE MEDKÄNSLA.KATRIN KOM TILL MIG, så får du vila dig.

 • Katarina
  16 juni, 2014 at 07:19

  Vad är hjälp till självhjälp, hur menar du? Jag tror att problemet är att det inte finns plats för de ”tråkiga” kännslor i dagens samhället. Man ska vara lycklig hela tiden, svara att man ”mår jättebra” och man får inte sörja för mycket om något tråkigt händer. Det ska vara glada bilder och keep smiling. Annars väcker man oro, skapar obekväma situationer. Kännslor av ångest och uppgivenhet får inte hitta sitt utlopp för då blir alla runt omkring skakiga. Och säger att man ska ”söka hjälp”. Att man är bipolär. Inte normal alltså. Söker man inte hjälp genom att berätta om sina kännslor? Ska man då bli sparkat med ”sök hjälp”- sloganen? Nej, vi måste sluta vara rädda att må dåligt ibland. Och sluta låtsas att allting är som på en glad facebook bild. För då kan vi bli sjuka, på riktigt.

 • Fanny
  16 juni, 2014 at 07:32

  Trösta dig med att du typ har Sveriges roligaste podd! Alltså bingo är så rolig att jag skrattar ihjäl mig! Ni passar perfekt ihop pch måste ha SÅ roligt om dagarna tillsammans 🙂 alltså nr 5 låg jag och grät så kul var det! Sluta inte med detta, men ni borde tjäna pengar på det så grymma som ni är 😉 keep up the podd! Det roligaste är att höra om er relation, ingen bryr sig om frågorna men de kanske behövs eftersom det är då ni svävar in på ert förhållande 😉

 • Diana DeMarkey- LiveYourDreams!
  16 juni, 2014 at 07:48

  OMG!! Mår du SÅ dåligt av lite PMS. Du vet väl att vi idagsläge kan få hjälp mot sånt, det är enkelt, gå till läkaren, gå till hälsokost. Finns massa så att man inte sänker sig så pass för bara PMS. Finns värre saker att sänka sig för, amputera bort en arm kanske?
  Hoppas du mår bättre idag, rycker upp dig och inser vilket härligt liv vi lever och har.
  Massa fina kramar

 • hannisen
  16 juni, 2014 at 08:27

  Varför skall vi visa medkänsla, när hon inte gör något åt det. Visar hon alla FETTON medkänsla???

 • Alex
  16 juni, 2014 at 08:38

  Du har klagat i åratal på din blogg om pms, är du så korkad som folk säger om dig då du verkar ha så dålig koll och ej går till doktor och ordnar detta på nolltid…Har du svårt att ta in vad folk säger till dig, dvs ger dig råd samt att du borde ju ha andra väninnor som kan tipsa dig istället för okända på nätet som du inte ens gillar..Sök hjälp

 • Amanda
  16 juni, 2014 at 08:45

  Kolla thyorideastatus!

 • Mirjam
  16 juni, 2014 at 08:50

  Det finns hjälp, jag lovar.
  Gå och prata med din gynekolog. Berätta hur du mår dagarna innan mens. Jag tror att du skulle bli ” normal” på en låg dos ssri veckan innan mens.
  Vänta inte med att söka hjälp. Varken du eller de människor du har nära dig mår bra av att ha det som du beskriver.
  Lycka till! Det finns inget bättre än när det vänder.

 • Jennifer
  16 juni, 2014 at 08:52

  Jag känner igen mig så väl, helt galen blir men och så depp så det finns inte. Gå ut och gå för dig själv kanske? Det brukar iaf hjälpa mig att samla mina tankar och lugna ner mig innan jag gör något dumt. Ta hand om dig fina du! 🙂

 • gloria
  16 juni, 2014 at 09:01

  Förstår inte att en del tycker att BINGO är rolig. Han sparkar ju på de som redan ligger. Men jag är väl för gammal. (39 år) Målgruppen är väl ungdomar med lite livserfarenhet, som tycker det är riktigt cool, att trycka ner andra!

 • gullvivan
  16 juni, 2014 at 09:09

  Det verkar ju som om hon inte vill ha hjälp, av någon anledning. Utan går hellre och lider.Är detdå synd om henne?!?!??

 • petra
  16 juni, 2014 at 09:12

  Om du lyssnar på hennes podd så skulle du vetat vid d här laget att hon testat allt möjligt som spiral, kosttillskott, samtalskontakt samt antidepressiva.

 • petra
  16 juni, 2014 at 09:16

  Tyckte Bingo var helskön tills dom två sista poddarna. Känns som han bara väntar på första bästa ursäkt till att få ligga med någon annan.

 • mona
  16 juni, 2014 at 09:21

  Varför söker du inte hjälp, när det finns hjälp att få. Och alla goda råd du fått i inlägg efter inlägg. De tycker du nog att de kan stoppa upp någonstans. Det är som att hälla vatten på en gås. Ja vad det är synd om dig.

 • psyko
  16 juni, 2014 at 09:37

  Jaha, men då lider hon väl av psykisk ohälsa, vanligt i vårt land. Utmattningssyndrom kanske???

 • Moa
  16 juni, 2014 at 09:42

  Tycker du är skitsnygg Katrin! Det som är bra är att du vet att det går över även om det kommer igen. Du kanske ska träna? Ta dig till gymmet eller en löptur och få måbra-hormonerna att pumpa runt. Tror aboslut att det lindrar.

 • Hafen
  16 juni, 2014 at 09:53

  Asså relationspodden.You are a good actress!!

 • unni
  16 juni, 2014 at 10:00

  Detta med din pms, har ju HELT SPÅRAT UR. Det blir nästan roligt puuuu!!!!!! (kommentarerna) Da Capo!

 • snövit
  16 juni, 2014 at 10:02

  Hahahaha

 • bettan
  16 juni, 2014 at 10:17

  Ett blogg uppehåll, skulle nog inte skada. Du verkar desperat!!!

 • Hanna
  16 juni, 2014 at 10:22

  Katrin… Jag hade också fruktansvärd pms innan jag började med antidepressiva. Nu känner jag inte av den alls. Ibland lite huvudvärk dagen innan. Men mensen kommer som en överraskning istället. Jag är inte alls svängig i humöret längre!

 • grönt
  16 juni, 2014 at 11:08

  Japp då behöver man vara för sig själv, och MEDITERA, och äta levande föda från våran härliga natur. Om du inte skojar med det här inlägget så borde du sätta igång AKUT! annars kommer du bli sjuk på riktigt snart…

 • p
  16 juni, 2014 at 11:19

  +1

 • RT
  16 juni, 2014 at 11:57

  hannisen du lilla stackare…

 • Anna
  16 juni, 2014 at 13:25

  PREMALEX!!!

 • emma
  16 juni, 2014 at 13:47

  Bipolär för att hon mår dåligt i samband med PMS? Du verkar inte veta vad Bipolär sjukdom innebär.

 • Maria
  16 juni, 2014 at 13:50

  Var vänlig och ignorera alla ignoranta idioter och så googlar du PMDS Katrin. Det som händer i din kropp är en fysisk åkomma och inget att leka med.

 • lisa
  16 juni, 2014 at 13:55

  Sluta med det där LCHF tjafset och börja äta ordentligt, så slipper du pms . Kroppen behöver mycket näring och energi

 • Ia
  16 juni, 2014 at 14:51

  Kanske dags att testa antidepp? Har man grava PMS svängningar, PMDS, så funkar det. För vissa funkar det att ta dem under PMS veckan andra får köra lågdos helatiden. Fattar inte varför jag inte gjorde detta tidigare har lidit under nästan 20år..och nu mår jag äntligen bra hela månaden! Bra för mig, kidsen och sambon 🙂

 • bonita
  16 juni, 2014 at 15:07

  Ja smaken är som baken delad. Håller inte med dig!!

 • sune
  16 juni, 2014 at 15:19

  Sluta att ge henne goda råd. Hon läser inte kommentarerna!!!

 • Anonym
  16 juni, 2014 at 15:52

  jo hon läser dom men hon svarar inte

 • Zida
  16 juni, 2014 at 15:58

  Jo du Emma, har fått diagnosen bipolär sjukdom, vilket gör livet till ett helvete. Måste gå på medicin rester av livet, för att fungera i samhället. dessutom sväller man upp av den. Och dessutom lider jag av PMS!!!

 • Maja
  16 juni, 2014 at 16:01

  snuskgubbe!!

 • anonym
  16 juni, 2014 at 19:36

  Jaa hon har alla symtom på att vara bipolär men tyvärr är hon inte mogen för att ta den hjälp i form av medicin som finns och gör livet helt ok att leva ..för hon är inte insatt i vad det innebär att ha den diagnosen utan tror väl som dom gjorde förr att det är samma sak som att vara knäpp…hahahaa det cyniska är ju att man blir ”knäpp” utan medicin 🙂

 • anonym
  16 juni, 2014 at 19:39

  Den enda diagnos Katrin accepterar är SMAL ….säger ju allt om vilken ”diagnos” och total brist på självkänsla hon har 🙁 Självförtroende har hon däremot !

 • anonym
  16 juni, 2014 at 19:42

  Självdestruktivitet hör till diagnosen som hon stoppar huvudet i sanden för….tragiskt för hon skulle få ett mycket bättre liv om hon tog den effektiva hjälp som finns att få ….efter skilsmässan kanske hon vaknar upp 🙁

 • anonym
  16 juni, 2014 at 19:44

  Karma har med ALLT att göra !! läs på ..gör om och gör rätt innan du kallar de som vet ordets betydelse för sjuka i huvudet 😀

 • anonym
  16 juni, 2014 at 19:45

  EXAKT !!

 • anonym
  16 juni, 2014 at 19:46

  Sååååå gubbsjuk numera 🙁

 • anonym
  16 juni, 2014 at 20:03

  Jaa hon är nog utmattad av att hålla koll på städerskan…barnflickan..den som hämtar tvätten och att öppna dörren när matleveransen kommer ! för att inte tala om slitet att fara på semester och sitta på Mocco 🙂 ja pust vajobbigt hon har det 😀

 • anonym
  16 juni, 2014 at 20:05

  Och att släkten hjälper till med barnvaktande och annat …ojojoj det måste vara jobbigt att ha en sån situation 🙂

 • Me
  16 juni, 2014 at 22:03

  Jag tror inte att PMS är problemet, du mår dåligt och det förvärras med PMS. Har en vän som är precis som du och vägrar inse att det är något annat.

 • viol
  17 juni, 2014 at 00:25

  Varför tror du dig veta så mycket om henne?

 • viol
  17 juni, 2014 at 00:38

  Och där svarade Lisa på något hon inte har en aning om. Varför liksom? Jag blev av med min PMS när jag började med LCHF

 • toy
  17 juni, 2014 at 00:39

  Så det är bara du som vet hur andra mår…?

 • Jenny
  17 juni, 2014 at 08:54

  Ett tips är att gå till Hormonelle läkarmottagning. De tar ett helhetsgrepp med hormonbehandling (bioidentiska, inte syntetiska) och olika kosttillskott för att ge kroppen de bästa förutsättningarna att komma i sin rätta balans igen. Det är inte landstingsanslutet tyvärr så det kostar en del men å andra sidan har jag aldrig lyckats få den hjälp jag har behövt via landstinget för mina besvär och Hormonelles behandling har funkat på mig. Det är värt de pengarna i det långa loppet att slippa må dåligt. Från ordinarie gynekolog har jag bara fått höra att ”det är bara en hormonrubbning, det är inget farligt”. Hormonerna styr ju dock en stor del av vårt välmående mentalt och kroppsligt så det känns inte som något man inte ska ta på största allvar. Hoppas du hittar något som hjälper dig!

 • Me
  17 juni, 2014 at 10:35

  Eh ja? Vad är ditt problem?

 • lola
  17 juni, 2014 at 11:03

  Men lchf funkar inte på alla kära viol,

 • petra
  17 juni, 2014 at 13:14

  Kallar inte dom som vet ordets betydelse för sjuka i huvudet utan dom som tror på’t.

 • Josephine Foto
  17 juni, 2014 at 15:34

  Tänk så ofta jag känner precis just så.
  Att jag vill försvinna från allt till ett ställe där ingen kommer åt mig. Några dagar i månaden är pest.

  Jag flyr till skogen i flera timmar, det är mitt elixir!

 • Th
  20 juni, 2014 at 10:03

  5-htp is the shit. Använd det, du blir inte besviken