Okategoriserade

Jag deppar vidare

Jag vill inte vara tjatig men nu är jag inne på mensdag två och jag känner mig fortfarande nere och… mer känslig nu är arg. Jag märker hur jag är totalt överkänslig och reagerar väldigt dramatiskt på saker i min omgivning. Hur? Jo men jag åt lunch med två av mina bästa vänner idag och efter lunchen hade jag dåligt samvete för att jag känner att jag var vresig mot dem under lunchen. Jag kände det redan under lunchen och slet därför åt mig notan när den kom. Som att jag lindrade mitt dåliga samvete lite genom att bjuda dem på lunchen. Som en outtalad ursäkt på nåt sjukt sätt. Jag tror inte att de tänkte på att jag var vresig eftersom jag påpekade att jag kände mig deppig och lättirriterad men jag mådde dåligt över att jag kanske eventuellt hade uppfattats som otrevlig och dryg av dem.

Sen var det dags för Rambo att få sina andra sprutor och till skillnad från förra gången så reagerade han väldigt starkt på dem idag. Jag visste inte det för då hade jag gått hem direkt men istället gick jag till Fältan. Jag hann knappt komma fram förrän han började gallskrika, blev jättevarm och helt otröstlig. Jag stod då naken i ett omklädningsrum så det blev lite panikläge. För att vara mer specifik så vaggade jag honom i famnen i en bikini på Lindex. Sexig syn? Näe.

Sen somnade han i min famn så jag lade ner honom i vagnen och passade på att gå till H&M för att jämföra badkläder. Där såg jag en mamma som pratade med två vakter. Hon beskrev sin lilla son som försvunnit för dem. Jag kände en kniv i magen och höll på riktigt på att börja lipa. De hittade säkert hennes son och i vanliga fall hade jag inte alls reagerat men just idag kändes det fullkomligt hemskt att bara tänka på att ett barn var borta från sin mamma.

Vidare in på Sabis där jag hamnade parallellt med en kvinna med barnvagn. Jag såg ner i vagnen och såg en lika stor bebis som Rambo. Bara det att den här bebisen inte hade något öga. Jag vet det låter hemskt och det var hemskt. Mamman såg inte mig då jag gick ett snäpp bakom henne så det var ingen fara att jag fastnat med min blick på hennes bebis utan öga. Det andra ögat såg jag inte för bebisen hade en snutte över halva ansiktet men det vänstra ögat såg jag. Det var ett hål med en glaskula i. Jag bröt ihop fullkomligt av synen på den lilla så jag var tvungen att svänga in i en gång och andas djupa andetag och blinka bort tårarna som jag inte lyckades stoppa.

Sen gick jag hem under chock. Jag har aldrig sett en bebis utan öga, jag har aldrig sett en mamma som informerar vakter om sin borttappade son, jag har aldrig varit med om att Rambo skrikit sig blå på grund av feber, jag har aldrig haft sån här JÄVLA mens. Den tar över mitt liv. När är det här över?
Katrins Snapshots

Tack @cirpa för jackan jag använder den väldigt mycket och älskar den! #isabelmarant #depptextpåbloggen #katrinz.se

You Might Also Like

 • Nikki
  2 juni, 2014 at 21:28

  Det är inte helt omöjligt att man får hormonrubbning efter graviditet. Man kan få massa olika symtom. Inte gå ner i vikt, nedstämd, tröttare osv. Be VC ta ett blodprov & kolla sköldkörteln. Enkelt fixat isåfall (:

 • Sara
  2 juni, 2014 at 21:39

  Uppskattar att du skriver så öppet om det här, har samma helvete själv, börjar vid ägglossning m sjuklig trötthet och sen accelererar det fram till mens. Just nu är jag ett par dagar ifrån mensen och får grym kvällsångest och känner mig som världens sämsta mamma tex. Usch och fy för dessa satans hormoner!! Kram!

 • lillan
  2 juni, 2014 at 21:43

  Har inte medicinen du köpte i Polen, fått Rambo frisk??

 • doktorn
  2 juni, 2014 at 21:59

  Om du nu inte har haft en sådan JÄVLA mens tidigare, som du uttrycker det,får du väl uppsöka en gynekolog. Kan finnas många orsaker till sådana förändringar!!

 • Linda
  2 juni, 2014 at 22:15

  Sätt in en hormonspiral …då har man/jag ingen mens …helt fantastiskt är de . Jag har haft de efter alla mina 3 barn och jag har ingen PMS . Kram på dig (nu vet jag att de såklart är olika men så är de för mig )

 • Isa
  2 juni, 2014 at 22:24

  Jag såg ett gammalt avsnitt av ”Fråga doktorn” på SVT-Play idag där Karin Adelsköld pratade om sin fruktansvärda PMS. Hon ska starta upp ett forum kring ämnet, hur man kan få hjälp etc och jag tror att hon bloggar om det någonstans också. Skrämmande att höra hur hon och hennes man erfarit att många läkare låtsas som att PMS inte finns.. Hoppas att du söker, och får den hjälp du behöver!

 • Jessica
  2 juni, 2014 at 22:59

  Kommer som ett brev på posten efter barn nr två! Och blir värre med åldern:(((((( Äter själv inget med hormoner i för det rubbar mig ännu mer i hjärnan. Och jag tror inte det är bra för våran kropp. Femfal balans i hälsokostbutikerna är bra. Spikmatta och mkt choklad. OCH acceptera det. Hjärklappningar är inte helt ovanligt heller tyvärr!
  Kram

 • Katarina
  2 juni, 2014 at 23:20

  MEN… Att se en bebis utan öga, få höra sin bebis skrikande, eller se en mamma som inte kan hitta sitt barn..- är inte det helt naturligt att man blir berörd??? Det betyder att man har hjärta på rätt stället. Och det kommer ingen spirall bota. Bra det:)

 • Katarina
  2 juni, 2014 at 23:21

  P.S. Du är smal!!

 • Busbeckis
  2 juni, 2014 at 23:25

  Underbara du

 • Linda
  3 juni, 2014 at 01:40

  Jag tror att det har lite med din personlighetstyp att göra. Har själv många sidor som liknar dina . Entreprenör kan aldrig fastna på samma hela tiden ,vidare nytt mer allt. Det går inte att stoppa och vi behövs. Men inte alltid så lätt att hitta balans i livet. Kroppen har inte den extra energi som behövs för att klara PMSen. Eftersom vi inte är så bra på att hushålla med den dagligen. Har testat allt känns det som . Har kommit fram till att man måste ha koll på när den ska komma och varva ner dagarna innan. Bokar aldrig några möten dom här dagarna blir bara skit ändå . Och sen bara göra det som är soft . Släpp allt och ladda batterierna . Sen är man igång igen som en dåre och så håller det på så där . Lycka till

 • ellenpellen
  3 juni, 2014 at 02:58

  Han fick feber av sprutan, det kan bli så ibland. En biverkning helt enkelt. 🙂

 • Sara
  3 juni, 2014 at 07:08

  Tror inte det har med personlighetstyp, jag är världens lugnaste, att gå på ica o handla mjölk är tillräckligt för att fylla min dagskvot av spänning, ändå har jag pms from hell.

 • Ulrica Granström
  3 juni, 2014 at 07:10

  Hej! Underbart att läsa din blogg. Du ser oförskämt fräsch ut för att ha PMS och MENS:):) Jag mår också skit som…veckan innan mens, livet är botten, urdeppig. Jag tänker varje gång det är över och livet är på topp igen, skärp dig!! Men jag kan fan inte skärpa mig… Min kompis som arbetar inom alternativvärlden rek mig att ta ngr tabl vid ägglossning och fram till mensen börjar, Agnus castus Metoplex, Multi-B, Progesteron D4 och Refemme Plus och jag tycker det är bättre… Kram

 • Marielle
  3 juni, 2014 at 07:15

  Inte för att bli för personlig nu men efter man fått barn kan man få problem. Bland annat myomer (tror det stavas så) och de gör ont och det gör att man blöder as mycket. Sen kan visa kvinnor har problem att ställa tillbaka till inte gravid. Men som jag igår prova Cerasett kanon! Ingen mens, inga smärtor och mycket av min PMS är borta. Vilket är underbart!!
  Kolla med barnmorskan du ska ju inte behöva plågas så. Var rädd om dig.
  Ciao Bella

 • Cathrine
  3 juni, 2014 at 07:38

  Jag hade mardrömmarnas mens i flera år och ville ej ha ngt främmande i min kropp men förnuftet vann till slut 😉 hade på väckning 2 gånger på natten att kunna byta utan att de blev översvämning av en maxitampong och en nattbinda i!värkmedicinen hjälpte i 2 h. Muskelavslappnande medicin hjälper mot hårda mens kramper om ngt har det.
  hormonspiral sattes i och nu är jag som en ny människa. Ingen ägglossning som kändes före och efter som en kniv var instucken i mig och ingen mens såklart och ingen PMS ;))

 • Melina
  3 juni, 2014 at 08:00

  Vad tycker du om Alvestas LCHF glass? Finns ju i tre olika versioner ”sockerfri” ”sötad med stevia” och ”lite socker i såsen som är ripplad över” Åt mittemellan versionen igår, hur bra är den egentligen ur LCHF synpunkt? Har gått ner 10 kg på 3 månader med LCHF utan att behöva få runt o vara hungrig, wihoooo!! PS! Du är bäst!!

 • kia
  3 juni, 2014 at 08:08

  Och endometrios……

 • Johanna
  3 juni, 2014 at 08:58

  Linfröolja 1 msk om dagen och gurkörtsolja 25 droppar/dag hjälper att stabilisera hormoner och vet många som blivit av med pms mha linfröolja.

 • hejhej
  3 juni, 2014 at 09:33

  Er yngsta son (liksom pappan) har starka helande förmågor och han helar dig så ditt rätta jag kommer att visas nu vilket kommer att göra dig mer kärleksfull och medkännande.

 • dingel
  3 juni, 2014 at 09:55

  Katrin, när du mår så där är det dags att sätta allt fokus PÅ DIG SJÄLV! Du behöver vara för dig själv, meditera, äta REN mat, ut och vandra i naturen, åk till vatten och ANDAS! Under den tiden är det extra viktigt att ”centrera” dig själv, och efter det kommer du ut starkare än innan..

 • pippi
  3 juni, 2014 at 10:17

  Låter flummigt!!!

 • Em
  3 juni, 2014 at 10:29

  Jag måste nog vara en av få som aldrig fått/får pms. Jag borde nog vara lycklig över det 🙂

 • Den druknes tal är den nyktres tankar
  3 juni, 2014 at 10:31

  härligt att någon vill glädja Katrin ! hon blev säkert jätteglad också över att läsa din kommentar, gjorde hela hennes dag kanske ? det är fint med godhjärtade människor, och inte såna som jag som just skrivit det här 🙂

 • rosamunda
  3 juni, 2014 at 10:32

  Lätt att skylla allt på PMS. Kan finnas andra anledningar. Uppsök en gynekolog, så du kan bli av med eländet!!

 • Pirjo
  3 juni, 2014 at 12:53

  så skönt för dig då

 • Men
  3 juni, 2014 at 14:28

  Alltså fan vilken menlös kommentar.

 • Maria
  3 juni, 2014 at 22:51

  Gah! Två barn, tog idag ut hormonspiralen som plågat mig i två år. Mens typ jämt, mensont typ heeeela tiden, sjukt aggressiv. Tänk om det inte blir bättre ändå, om det ÄR så här så här efter två barn och 37 år?!? Måste nog kolla om Karin startat den där forumsidan

 • Bodil
  4 juni, 2014 at 08:10

  har du tänkt på vad skit det är i sprutorna som gör din lilla sötnos sjuk?….inte normalt

 • C
  4 juni, 2014 at 19:11

  Snygga sandaler – var kommer de ifrån?

 • Johanna Petersson
  6 juni, 2014 at 13:34

  Hej vart är jackan köpt jättesnygg 🙂

 • bimbo
  7 juni, 2014 at 22:00

  VART??? Det heter VAR är jackan köpt.
  Att använda fel ord är i en mening är riktigt sorgligt.

 • Helen Magnusson
  15 januari, 2015 at 11:57

  Läs på hormoni.se