Okategoriserade

Lite glatt i mörkret

Herregud PMS kunde jag leva utan. Jag måste nog ta ett snack med min barnmorska för det måste finnas något preventivmedel som minskar PMS och mensbesvär för det här kommer inte att gå i längden. Jag har haft PMS sen förra söndagen. Mensen kom idag. I en vecka har jag känt mig lam, deppig, orkeslös (fast jag sprang som en Gud på Vårruset), negativ, ont i korsryggen, ledsen, hetsig, vresig, irriterad, på dåligt humör. En vecka av fyra har jag ägnat åt att vänta in min mens för det är det enda som gör att jag vet att PMS:en är över. Men det kan inte hålla på så här det går inte. Jag minns att det var mycket bättre när jag hade spiral mellan Ringo och Rambo. Någon som har erfarenhet av kopparspiral? Vill inte ha hormon igen för hormonerna påverkade mig också vill jag minnas. Fast var det värre än det här? Jag vet inte.

Jag har gått bananas med mina gröna smoothies hela helgen. Den godaste är än så länge den med machésallad, babyspenat, citron, hallon, kokosolja och jordnötsmör. Men sen sa min kollega Isa till mig att jag ska ta bort kokosoljan och jordnötssmöret för att få en effektiv cleans så då började jag experimentera desto mer. Frysta gröna ärtor, broccoli, persilja (blääää), gurka, ruccola, grönkål, sockerärtor, det finns hur mycket som helst som man kan göra på och det är väldigt kul!! Bingo älskar mina gröna smoothies men min pappa höll på att avlida när han tog en klunk. Sen körde han på Ringos smoothie istället. Den innehöll färska hallon, Ben&Jerrys, grädde och mjölk. Jag antar att det har en del med inställning att göra. Jag skulle kräkas om jag drack Ringos smoothie. Sött har jag slutat med sen länge. Förutom Quest för de är fantastiska.

Lilla Rambo har blivit förkyld och det är hemskt. Mest för mig för mitt hjärta går i bitar när jag hör det lilla barnet hosta om natten. Fan. Tur att jag har medicinen kvar från Polen för den gör honom frisk på ett par dagar.

Åh man ba bla bla bla bla… traggel och slentrian. Jag har ett behov av att vara själv lite grann. Inte för att jag inte älskar familjelivet för det gör jag men jag måste lägga lite tid på mig själv för jag börjar känna mig som en robot som bara gör saker för alla andra. Jag är väldigt glad över att vi har en barnflicka i Marbella kan jag säga. För då kanske jag kan få yoga, spela tennis och läsa Hugo och Denises nya bok som jag fick av Hugo igår.

Katrins Snapshots

Mitt i all PMS-mizeria får jag plötsligt på mig min favvo-top. Det gjorde mig faktiskt på lite bättre humör. Den har legat i min låda i över ett år och väntat. Nu är den på. Den är magisk och ni måste köpa på er ett trepack av dessa. Här köper ni skönaste toppen i världen! Bara gör det, inte en person har ångrat det här köpet när jag tipsat om det förr.

You Might Also Like

 • Maria
  1 juni, 2014 at 20:52

  Har du provat progesteronkräm?
  http://www.femalebalanceshop.com/progesteronkram-progesterall?filter_name=Progesteron

 • Cissi
  1 juni, 2014 at 20:57

  Ledsen att göra dig besviken men livet som mamma innebär, för de flesta, att man sätter andra i första rummet och dessvärre sig själv i det sista.

 • Catrin
  1 juni, 2014 at 21:17

  Har du läst Karin Adelskölds PMS blogg, där har hon samlat på massor av fakta om pms, kanske du kan hitta något intressant där?
  http://www.livetmedpms.se/om-karin/
  Lycka till

 • billa
  1 juni, 2014 at 21:21

  Totalt värdelös bh, för oss med lite större byst. Köpte den sist du gjorde reklam för de. Utkastade pengar. Håller inte upp bysten!!

 • Lotta
  1 juni, 2014 at 21:35

  tänkte precis skriva samma sak. där har du lösningen. vill du inte gissa gör ett hormontest först, jag gjorde hos Therese på klokaråd.

 • Elin
  1 juni, 2014 at 21:52

  Jag satte i kopparspiral för typ två månader sen min dotter Penny är 6 månader nu. Funkar fin fint. Så himla skönt, den sitter ju bara där och man behöver inte tänka på nå piller eller oroa sig för hormoner. Har dock haft gräslig mensvärk men det har ju antagligen inte nåt med spiralen att göra. Såååå, kör på. Har inget negativt att säga om kopparspiral.

 • Diana DeMarkey- LiveYourDreams!
  1 juni, 2014 at 22:01

  Himla bra att du kommer in i den nu, inte den sexigaste direkt men ser otroligt bekväm ut. =)
  Kämpa på bara, så når du snart dina alla mål
  Heja!

 • Sarah
  1 juni, 2014 at 22:05

  Har kopparspiral och den påverkar ju inte hormonellt så ja jag har fruktansvärt humör från ägglossning fram till mens. Sviiiiiinont dessutom vid ägglossningen, känns som att jag ska föda och mensen sedan håller på 8-10 dagar 🙁 vad göra om man inte vill ha hormoner?? Dessutom sägs det att PMS humöret blir värre med hormoner? Så jävla dåligt att det inte finns bättre grejer som inte ger såna biverkningar!

 • marlene
  1 juni, 2014 at 22:17

  Jag har kopparspiral vilket funkar bra men min pms e lika galen som alltid med eller utan spiral

 • Carro
  1 juni, 2014 at 22:23

  Kör kopparspiral! Svinbra! Det enda som skulle vara aningen neggo är att man får lite rikligare mens. Hellre det än massa skithormoner!

 • Jossan
  1 juni, 2014 at 22:25

  Låter kanske knasigt, men jag äter tillskott av Folsyra (Folat, B-vitamin) (http://www.apoteket.se/privatpersoner/levamedsmabarn/common/produktinformation.aspx?Varuid=242165) och detta har hjälpt mig mycket mot mina PMS-problem. Tack för en underhållande blogg.

 • louice
  1 juni, 2014 at 22:41

  Har kopparspiral och känner inte det minsta, så den e skitbra. Har dock inte fått tillbaka mensen sen min son föddes för snart 7 månader sedan. Men
  Ammar fortf en del. Men der enda jag märkt är att jag får mer flytningar.
  Skönt att inte ha några extra hormoner. 🙂
  Testa. Man vet aldrig förrän man testat.Svårt att höra med andra eftersom det är så olika.

 • Spiralen
  1 juni, 2014 at 22:52

  KOPPARSPIRAL KOPPARSPIRAL KOPPARSPIRAL!!!!

 • D
  1 juni, 2014 at 23:19

  Testa naturligt progesteron, som kräm. Har för första gången sluppit PMS helt och har knappt någon mensvärk! Amazing 🙂

 • Lo
  1 juni, 2014 at 23:35

  Lider av pmsd,en värre form av pms som slår ut mig mentalt och fysiskt typ en vecka. För ca ett år sedan började jag äta antidepressiva tabl för att dämpa detta ,efter samtal med läkare. Det hjälper för mig! Äter sertralin. Kan ej äta p-piller osv eftersom jag ej kan hantera hormonerna. Sertralin påverkar mig inte i övrigt. Bara ett tips!

 • Lo
  1 juni, 2014 at 23:37

  Menade pmds…

 • E
  2 juni, 2014 at 00:09

  Det gör ont första dygnet efter att du satt in den. Men väldigt smidigt. Mensen varar ca 7-8 dgr (innan hade jag max 5 dgr). Jag fick svamp minst en gång i månaden av min spiral, något jag aldrig haft tidigare. Jag plockade precis ut den pga svampen.

 • J
  2 juni, 2014 at 00:20

  Kopparspiral är säkert bra egentligen. Men jag sätter aldrig in en – IGEN, då det för min del, slutade med operation för att få ut den!! Ett antal barnmorskor hann först plåga mig, utan att hitta den. Det blev röntgen, o där satt den, på livmodern!! Skulle den ju absolut inte göra!!! Efter operation var den borta! Säkert väldigt ovanligt, förmodligen min vanliga otur!!!

 • Carro
  2 juni, 2014 at 00:22

  Så har jag haft det i ÅRATAL men efter luskande så kom läkarna fram till att jag lider av pmdd,,,,,, 2 veckor av fyra va fruktansvärda. Jag blev rekomenderad jazz p-piller och genast kunde jag sänka min anti-depp dos . Kanske blev rörigt för dig ?? Att förstå mitt tips.

 • Katarina
  2 juni, 2014 at 00:27

  Du är smal. Ditt ansiktsform gör att du kommer aldrig att se riktigt tjockt ut, men du ÄR smal nu.

 • Hyrestanten
  2 juni, 2014 at 02:16

  Kopparspiral hjälper ju inte mot pms och om mensen är riklig blir den ännu rikligare med kopparspiral. Den ger inte helt sällan infektioner. Hormonspiral påverkar inte kroppen alls på samma sätt som p-piller och det brukar vara endast i början vissa kan känna av en liten påverkan av humöret. Mensen minskar och för många försviner den nästan, på samma sätt är det med pms.

 • Helle
  2 juni, 2014 at 05:40

  Pms är helt onödigt numera, håller med flera som kommenterat, köp progesteronkräm finns här: femalbalanceshop.com och här: http://www.mialundin.se

  På den senare kan du även beställa en bok som Mia skrivit, förändrade mitt liv när jag hade 4-5 dagar per månad utan pms, idag har jag på riktigt en dag.

  Viktigt att du skaffar bioidentiskt progesteron, står varför på båda hemsidorna och är självklarhetet att behandla tjejer med i usa o tyskland.

  Lycka till! //h

 • Helle
  2 juni, 2014 at 05:42

  *Alltså idag har jag en dag m pms förut hade jag det alla dagar utom 4-5.

 • M
  2 juni, 2014 at 08:12

  Fan vad jag älskar din röst! Var nere och sur igår och lyssnade på ett avsnitt. Vill typ ligga på din soffa och lyssna live och bli klappad i håret haha!

 • amy
  2 juni, 2014 at 08:26

  Du ser tärd och tantig ut i ansiktet. Gå ej ner i vikt!!!

 • skånskan
  2 juni, 2014 at 08:31

  Själv klarar jag inte av att lyssna. Då jag tycker hon har en alldeles förskräcklig röst Dialekt.Var pratar de så konstgjort??

 • Cissi
  2 juni, 2014 at 08:54

  Håller med!

 • quintus
  2 juni, 2014 at 09:10

  Ja hon liknar snart en Buschenwaldare, om hon inte ser upp!

 • sara
  2 juni, 2014 at 09:35

  Jag kör med kopparspiral och det är sådär…Skönt att slippa hormoner och att slippa ta massa piller….Men jobbigt med mer mens, i fler dagar, mer mensvärk och värk vid ägglossning…Funderar på att byta men vet inte till vad. Vill slippa hormoner och piller men vill slippa biverkningarna med spiralen. Hjälp!?

 • arbetaren
  2 juni, 2014 at 09:52

  Visste du inte att man måååste visa sina sociala klass genom att prata ”förnämt” ?….hörde folk på NK häromdagen som pratade i näsan…fint ska de va se.

 • arbetaren
  2 juni, 2014 at 09:52

  Det där var smaklöst. Du är en smaklös typ helt enkelt. en smäll på käften förtjänar du, lille gubbe

 • Susanne
  2 juni, 2014 at 10:27

  Kopparspiral var det värsta, jag fick äta Cyklo-F (blodstillande) eller sitta på toaletten då det blödde igenom allt. Floderna som kom stod jag ut i två omgångar sedan ut med den och in med en hormonspiral. Helt naturell har jag inga smärtor innan eller under mens och sparsamma blödningar ca 3 dagar. Så den skillnaden var enorm.

 • Sanna
  2 juni, 2014 at 11:44

  Hej Katrin!
  Usch det är vidrigt jobbigt, lider med dig.
  Jag besväras själv av varianten som sätter sig på psyket, PMDS..Vidrigt, man känner sig nedstämd, grymt ångestpåslag, rastlös, ledsen.. Jag fick utskrivet Premalex av min gynekolog, det är speciellt framtagit för PMS och PMDS, man äter det bara under vissa dagar då det är som värst..Fråga efter det!
  Kram Sanna

 • Anna
  2 juni, 2014 at 11:54

  Hej! Jag stoppade in hormonspiral och den funkar kanon, hormonerna ska verka lokalt och jag märker inga humörsvängningar! En bonus är att jag inte blöder alls, värsta lyxen!

 • Therese
  2 juni, 2014 at 12:25

  Det finns Premalex (samma substans som i antidepressiva Cipralex) som man tar från ägglossning fram till mens. Hör med din gynekolog om det kan passa dig.

 • Lollo
  2 juni, 2014 at 13:21

  Nackdelen med kopparspiral är, för en del, riklig mens. Men den påverkar inte hormonerna i kroppen och jag vet inte hur din PMS skulle kunna vara ”hjälpt” av en kopparspiral då…
  En hormonspiral utsöndrar bara hormoner lokalt i livmodern om jag har förstått det rätt. Kanske ett alternativ??!

 • Jessie
  2 juni, 2014 at 13:40

  Prova Agnus Castus ( munkpeppar ) funkar kanon mot pms! Var en surtant innan jag började äta dessa tabletter!

 • Barnmorskan
  2 juni, 2014 at 13:46

  Hej! Tycker absolut du ska sätta in en hormonspiral! Skrivs ut av gynekologer just mot PMS. Kopparspiral är toppen om man vill ha en hormonfri metod men påverkar inte PMS och många får rikligare och mer långdragna och smärtsamma menstruationer.

 • Mia
  2 juni, 2014 at 13:51

  Det är just jättevanlig biverkning på kopparspiral med mer mensvärk och rikliga blödningar. Fick ta ut min pga detta. Hormonspiral har jag haft sen 15 år tillbaka, ingen mens, ingen PMS o då har jag haft riktigt vidrig PMS o vidrig mensvärk med ca 2 v varje månad som jag mådde skit.

 • M
  2 juni, 2014 at 14:54

  PREMALEX är tabletter man kan få utskrivet mot PMS. Man tar dom när man börjar få PMS syndrom och sen slutar man när mensen kommer.

 • Anna-Panna
  2 juni, 2014 at 15:04

  De där topparna är inte så lyckade om man är lång och smal… Då blir ”axelbanden” lite för korta…

 • Lisa
  2 juni, 2014 at 15:12

  Instämmer. Kopparspiral är det värsta jag provat. Mens 2 veckor och smärta. Aldrig mer!
  Hormonspiral å andra sidan är det bästa jag provat. Inga blödningar, inga biverkningar. Total frihet.

 • Johanna
  2 juni, 2014 at 15:37

  Kopparspiral är hemskt+att många blir gravida trots den

 • Åsa lundborg
  2 juni, 2014 at 15:51

  Instämmer om progesteronkräm. Men inte kopparspiral, kan bli riktigt illa. Gå in på kopparspiral.blogspot och läs. Detta hände mig och många fler med mig.

 • Matilda
  2 juni, 2014 at 16:07

  Jag hade samma problem som dig. I slutet var jag mig själv ca 1 v av 4 vilket blev droppen. Käkar citalopram 10 mg 7-14 dagar/månad. Är så tacksam för detta och min familj har också sett förändringar. Är skönt att vara sig själv igen. SSRI är en medicin som ordineras till personer som lider av depressioner. Att lida av pmds är inte depression och preparatet ger inte samma biverkningar vid min behandling som det kan ge många deprimerade.

 • Sophia
  2 juni, 2014 at 17:55

  Högst individuellt. Jag har haft min kopparspiral i 3 år och det har fungerat svinbra. Blöder som vanligt 4-5 dagar, lite värre mensvärk men annars inget. Och inte blivit på smällen heller!! Kör på, det är det bästa jag provat! Funkar det inte är det ju barr att ta ut den igen..?

 • Marielle
  2 juni, 2014 at 19:25

  Testa Cerasett, jag trodde inte det fanns något mot min ilskna tvilling. Men det gjorde det. Det funkar skit bra och ingen MENS!!
  Prata med barnmorskan.

 • T
  2 juni, 2014 at 21:52

  Hade kopparspiral mellan barn 1 och 2 (våra barn är nästan lika gamla juli -10 & dec -13). Har valt att INTE sätta in en igen. Hemsk mensvärk, illamående och mycket mens. Men det är säkert individuellt. Provar Cerazette nu men kommer nog sluta eftersom nedstämdhet och humörsvängningar är en biverkning och det har jag ändå efter förlossningen. .. inte rikrigt mig själv än.

 • Camilla
  2 juni, 2014 at 22:43

  Hej
  Har haft samma problem med PMS. Men jag har pmds ! Kolla upp det. Du kan få hjälp . Men jag blev bättre med hormon spiral . Annars hade ja fått flytta. Tom min son 11 år: åh nej mamma har du mens nu igen.
  Lycka till !
  Kram c

 • Johanna
  3 juni, 2014 at 09:24

  Jag har kopparspiral och är väldigt nöjd. Har inte rikligare mens än innan. Inte ondare än innan heller.

 • Tess
  3 juni, 2014 at 09:34

  Testa Premalex! Det är ett relativt nytt läkemedel mot PMDS, vilket är ”snäppet värre” än PMS. Jag känner igen mig i vad du skriver och Premalex har verkligen hjälp mig! Nu är jag gravid så jag äter dom inte för tillfället men i vanliga fall skulle jag aldrig vilja vara utan dom! 🙂 Hoppas det löser sig för dig, PMS och PMDS är vingklippande..!

 • Katarina
  3 juni, 2014 at 12:47

  Allt sånt här är ju så individuellt, men jag provade flera olika p-piller som inte funkade innan jag fick Cerazette som jag har nu. PMS och mens, puts väck. Har inte haft mens eller PMS på tio år nu och jag kan inte säga att jag saknar det.

 • Fia
  3 juni, 2014 at 19:41

  Håller med!!! Hemsk är vad den är. Ändå har inte jag så stora byst. Den håller inte upp alls. Ser ut som hängtuttar när man tar på sig t shirten.

 • Annelie Melmblom
  3 juni, 2014 at 22:53

  Finns prevm. som heter Yaz sen finns Premalex antidepp. Du har inte tänkt på PMDS??

 • Emm
  5 juni, 2014 at 11:54

  Jag har provat ALLT! Ppiller, plåster, p-ring, you name it. Men så en dag fick jag (och karln) nog av alla hormoner och jag satte in en kopparspiral. Och helvete vad ont det gjorde, låg i sängen i två dagar efteråt och kved. Men, det är det bästa jag har gjort! Blöder lite mer, men har nästan ingen mensvärk alls. Så det där är super individuellt, prova vetja! Plus att den sitter där den sitter i fem år.