Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

@ringo_utanmamma har haft det slitigt på jobbet. Han har varit på kundbesök hela dagen #MorsDagMors Dag är en bra dag att reflektera över utsatta och föräldralösa barns situation. Gå in på @ringo_utanmamma och se hur hans liv hade kunnat vara om de hade fötts någon annanstans med helt andra förutsättningar.#GuiltTripSunday #sosbarnbyar

You Might Also Like

 • A
  25 maj, 2014 at 22:43

  Bra och viktig kampanj. Bilderna på Ringo var väldigt starka. Otroligt duktiga barn som kunde gestalta så svåra situationer som barn kan ha det i världen.

 • Esmeralda
  26 maj, 2014 at 09:26

  Måste det verkligen till en exponering av kändisungar för att gemene man ska uppfatta nöden i världen ? Att just de här kändisarna hoppar på tåget är väl inget annat än ” GÄSP” ! Lättövertalade korkskallar som tror sig få en fjäder i hatten av den GODA, MEDVETNA handlingen. Säg fotoblixt och reklam, så tuggar kändisarna fradga av iver. Motbjudande, förutsägbart och faktiskt inte det minsta provocerande. Om det är först NU, genom denna kändiskampanj, som gemene man får upp ögonen för barns utsatthet och fattigdom, är det ju sorgligt. Det finns folk, organisationer och enskilda som dagligen och fokuserat driver frågor om barns väl och ve. Seriöst och på riktigt. De som har kunskapen, makten, erfarenheten och framförallt tyngden i dessa frågor ska driva frågorna. Kändisarnas ungar kan gott fortsätta leka med sina Ipads i dagens outfit. Medan mammorna gör det som de är bäst på- blogga och banta.

 • ditte
  26 maj, 2014 at 10:03

  Lysande skrivet!

 • Patrick
  26 maj, 2014 at 11:21

  Visst är det mestadels så som du beskriver Esmeralda. Men kan det inte vara så att några av Katrins följare har inte har dessa ”folk, organisationer och enskilda som dagligen och fokuserat driver frågor om barns väl och ve” i sin perception och bidrar inte på något sätt i frågan.
  Föreställ dig nu att en av dessa personer som läser/tar till sig Katrins ”exponering av kändisunge” och bidrar direkt i någon form så att 1 barn kan räddas från fattigdom eller barnprostitution.

  – Är det inte värt ?

  Så sluta slösa tid på att klaga på andra som oavsett metod försöker att hjälpa till.

  Dessutom så vill jag passa på att notera att ditt vackra namn Esmeralda (som kommer från smaraldus = smaragd) även är en av huvudkaraktärerna i Victor Hugos roman Ringaren i Notre Dame. Hon blev kidnappad av en grupp romer när hon var knappt ett år gammal; dessförinnan hette hon Agnes och var dotter till en prostituerad kvinna.

 • Gossen
  26 maj, 2014 at 11:42

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article18934354.ab

  Men Katrin tänker inte längre än vad näsan räcker. Samma med ungen när hon låter honom utan hjälm köra den eldrivna leksaksmoppen.

 • Esmeralda
  26 maj, 2014 at 12:52

  Visst kan man resonera så, att ändamålen helgar medlen. Gott så, att kronorna trillar in. Har ändock svårt att bli imponerad. Men tack 🙂 för den utförliga namnredovisningen. Ha en bra dag !

 • Davve
  26 maj, 2014 at 15:19

  Ja men hon kan ju alltid räkna med att näsvisa besserwissers som du att säga åt henne hur hon ska leva sitt liv.

 • Lisa
  26 maj, 2014 at 16:46

  Jag tycker kampanjen är jättejättebra! Starka bilder i kombination med ytliga, typiska ”bloggtexter”. Jag kommer att kunna få väldigt fina samtal med barnen kring detta – om allt ifrån levnadsvillkor till fasad på nätet. Tack för det. Och säkert en mycket bra lärdom för Ringo också.

 • Anonym
  26 maj, 2014 at 23:51

  Lägg för faan ut bilder på barn som verkligen svälter och far illa !!!! i stället för bortskämda odrägliga snorungar som är överösta av onödiga prylar …..