Okategoriserade

Ensamstående är åt helvete

Bingo har rest till Åmål där han har en fotoutställning tillsammans med…fan glömde vad han heter nu…Ni vet han som fotat i magen? Bebisen i 3D. I alla fall så innebär det här att jag 1. Inte kan gå på yoga för jag kan ju inte lämna barnen själva hemma i en timme 2. Måste lämna på dagis något som jag nästan slutat med helt eftersom jag har bebis att ta hand om och så hämtar jag. När inte barnflickan hämtar. Framför allt tar jag hand om vår andra son så Bingo har tagit på sig ansvaret för den första. Idag har vi varit tillsammans hela dagen nästan för 16 kom min vän Patrick för att ta med Ringo till simskolan. Sen kom de hem med en jävla massa medaljer. Ringo kan simma under vattnet, hoppa från kanten, allt möjligt! Imponerande.

Så åt vi middag och då matade jag Rambo med puré, Ringo med köttfärs (han vill bli matad om Rambo blir matad) och mig själv med köttfärs och broccoli. Sen började Rambo gnälla som bara fan. Jag försökte med allt men inget hjälpte. Samtidigt började Ringo gapa för att han inte kunde hitta sin studslera. Så jag vaggade runt på Rambo som är svintung, letade lera med en skrikande Ringo, städade upp efter middagen, packade inför resan imorgon, städade köket, tog emot tvätt från tvättbilen, saknade Bingo mer än någonsin och sen fick jag nog. Packade ner Ringo i sängen med hans padda, tjoffade upp en halv Alvedon i Rambos rumpa som han genast tryckte ut så den flög ut i sängen. Och så höll vi på ett bra tag. Stackars Rambo det är hans tänder som tränger på. Stackars Ringo som inte hittade sin lera. Stackars mig som aaaaa! Jag kom på varför jag var så nere igår. Ägglossningen. Jag märkte den idag om ni fattar vad jag menar. Jag har liksom helt glömt bort att man ska ha PMS vid mens. Sen mens. Sen PÄS vid ägglossning. Sen ägglossning. Hur har jag kunnat glömma allt det?

Sen fick jag dåligt samvete för att jag lagt all tid på Rambo och tjoffat upp Ringo i sin säng så så fort som Rambo somnat klättrade jag upp till Ringo med två böcker. Mojje-böckerna är jätteroliga och lite tuffare än vanliga barnböcker. Ringo skrattar ihjäl sig åt Mojje. Och jag med. Ni hittar dem på fillandtell.

Så när jag låg där och läste för Ringo med min allra bästa sagoröst fick jag panik. Tänk om jag dör i en flygolycka eller ännu värre en bilolycka i Warszawa? Ingenting ger mig så mycket ångest som tankar på att mina barn ska bli föräldralösa. De tankarna får mig nästan att spy av illamående. Jag vet inte om jag någonsin kommer att kunna flyga med Bingo utan barnen igen. Resa med tjejerna kan jag göra för dör jag då så har de Bingo. Och Bingo kan resa utan mig, det går bra.

Går såna tankar över eller? Så jäääävla gullig min lilla stora kille. Jag förklarade för honom att jag reser iväg imorgon för att jobba och att han blir hämtad av min syrra och sen kommer att sova med vår nanny (som han haft sen han var fyra månader) och sen kommer hon att lämna honom och sen kommer hon att hämta honom och sen kommer pappa och sen kommer jag hem och han lyssnade jättenoga och sen repeterade han allt precis som det kommer att vara de närmaste tre dagarna och då höll jag på att brista i gråt. Jag svalde hårt och kramade min fina älskade lilla pojke. Kärleken är enorm. Större än allt annat i hela världen.

Nu ska jag packa klart och sen ska jag sova tidigt. Mitt liv som ensamstående fortsätter imorgon. Ingen yoga, lämna på dagis…

Katrins Snapshots

Äntligen vill Ringo gosa lite med sin lillebror. Fram tills nu har han behandlat honom som en möbel. Men nu verkar set vända…#love #brothers #såjävlagulliga

You Might Also Like

 • Johanna
  13 maj, 2014 at 21:33

  Med risk för att låta bitter, men;

  Tänk på alla oss mammor som är ensamstående jämt. Tänk om vi hade resonerat ”Nej men jag har ju redan ett barn att ta hand om så jag kan inte lämna det andra på förskolan.”

  Och ta emot tvätt från tvättbilen. Måste vara oerhört utmattande.
  Skänk då tanke till oss stackars mammor som tvättar våra egna och våra barns kläder.

 • Diana DeMarkey- LiveYourDreams!
  13 maj, 2014 at 21:47

  Ja du det måste vara tufft att vara singelmamma, tur att du bara är det temporärt då. =) Men tufft är det. ta hjälpa av vänner och släkt om du kan.

 • Marielle
  13 maj, 2014 at 21:49

  Det är bara att bita ihop Katrin. Jag har varit ensam med mitt barn i snart 20 år. Mitt barn har två Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och andra inslag. Jag har ALDRIG gnällt. Bara kämpat på.
  Så mitt råd är: kämpa på bot ihop och gör det bara! Det känns bättre efteråt.

  Wow det lätt allt kliché men sant.

  Ciao Bella

 • kattis
  13 maj, 2014 at 21:51

  RESPEKT till alla ensamstående föräldrar!!

 • Rebecca
  13 maj, 2014 at 21:57

  Kärleken till sina barn är större än allt. <3

 • Hyrestanten
  13 maj, 2014 at 22:00

  Först tänkte jag att du försökte provocera men nu misstänker jag att du faktiskt pratar så där, alltså saknar ord för att uttrycka dig och då försöker förstärka det du beskriver med ”skit”, ”svin” osv. kryddat med diverse svordomar. Det som händer är att rätt många av oss får lite problem med att läsa, förutom att det så klart ger ett intryck av att du inte är alltför smart. Förlåt om jag sårar dig, det är inte meningen. Blir ledsen för att dina barn kommer att få samma torftiga språk, det vore tråkigt. Din fina styvdotter, vad säger hon när hon läser vad du skriver?
  Angående dagens inlägg i övrigt så kan jag mycket väl tänka mig att det är jättestor skillnad att normal alltid vara två och så plötsligt vara ensam. Kanske nyttigt nån gång så uppskattar man varann ännu mer. De där tankarna om att barnen ska bli föräldralösa är hemska men jag tror de mildras i takt med att de blir äldre. Jag var ensam med mina barn och det enda jag önskade var att få leva tills de blev stora.

 • UlrikaZ
  13 maj, 2014 at 22:06

  Ja, precis så har det varit att vara ensamboende, som jag föredrar att kalla det då jag har en särbo i en annan stad. Inga släktingar i närheten heller, heltidsjobb med pendling och resor all år. Jag är oerhört stolt över hur bra jag har fixat det, och nu har jag en 22- och en 24-åring som är helt fantastiska.

 • Malin
  13 maj, 2014 at 22:53

  Har oxå ägglossning. Ont som fam, känns som om jag måste kräkas och är heldeppig och trött som ett svin. Värre än vid PMS och mens. Fast det är överjävligt då med. Finns det ingen hjälp mot detta?? Katrin, du som har såna kontakter, kan inte du kolla det? Jag vill ta livet av mig varje gång jag har ägglossning. Jag äter redan två sorters antidepressiva, så det hjälper inte!!!!

 • Malin
  13 maj, 2014 at 22:53

  Ont som FAN ska det ju stå!

 • Annika
  14 maj, 2014 at 00:10

  Dessa tillskott har i princip fått min tidigare förfärliga PMS att försvinna helt: Efamolkapslar (finns i life-butiker), Apiforcekapslar av A. Vogel (också de på life), Eskimå 3 Omega 3 (life eller apotek) och flytande Mivitotal plus. Detta har jag tagit VARJE dag under flera år och PMS -besvären är som sagt i princip väck! Kan känna mig lite lite irriterad dagarna före mens men det är bara en bagatell jämfört med hur det var tidigare! Tror detta är bättre än antidepressiva läkemedel som har så många otrevliga biverkningar

 • Cute little things - Ung mamma-blogg
  14 maj, 2014 at 00:32

  Jag förstår att det måste vara tufft.

  Jag njuter till fullo av att bara ha ett barn än sålänge 🙂

  http://Cutelittlethings.se – Ung mamma & Entreprenör

 • Davve
  14 maj, 2014 at 01:17

  Ja det är ju verkligen Katrins uppgift att sörja ditt liv.

 • Davve
  14 maj, 2014 at 01:18

  Hur känns det att raljera som en 15 åring? Du verkar sakna normalt folkvett.

 • Vera
  14 maj, 2014 at 06:07

  Klart man ska hjälpas åt om man är två om barnen. Du kan inte gör jämförelsen med en ensamstående.

 • Viktoria
  14 maj, 2014 at 07:25

  Min tjej är 7 år och jag har fortfarande svårt med tanken att jag skall resa bort utan henne, har fått min man att lova att om jag dör måste han flytta hem till samhället där mina föräldrar bor så hon är nära dem, och jag måste såklart begravas där.. Ja man är inte så logisk när man är mamma alla gånger.
  Jag tänkte ett tag att jag måste ha två barn för förlorar jag det ena så har jag iallafall det andra,nu har jag bara ett och förlorar jag henne så dör jag nog själv..

 • Anna-Panna
  14 maj, 2014 at 08:44

  Fotografen heter Lennart Nilsson om jag inte missminner mig.

 • Cissi
  14 maj, 2014 at 08:50

  Livet som ensamstående förälder utan anhöriga och utan nanny ÄR stenhårt. PUNKT.

 • Johanna
  14 maj, 2014 at 09:39

  Ni är säkert smalare än Katrin iallafall. Det skadar nog inte för polskan att jobba och anstränga sig lite också 🙂

 • Caroline Mendelsson
  14 maj, 2014 at 09:41

  Nu har det blivit så dum-drygt att åtminstone jag inte kommer att läsa ngt denna människa skriver. Har tidigare funnit det rätt underhållande, men om man inte klarar av sina två barn en kväll, trots att man har städhjälp, nanny, kompisar som tar med barn på aktiviteter, hjälp med klädtvätt, maten till dörren och allt vad det är, så…Vilket nedvärderande hån mot alla dom vars vardag ser så här…
  Huga!

 • mejram
  14 maj, 2014 at 09:43

  Kylig och iskall du är Davve. Skadar väl inte att skänka en tanke till alla ensamma mammor där ute som kämpar med onaturliga krafter. Dom ska verkligen ha en eloge. Empatibefriade människa!

 • mejram
  14 maj, 2014 at 09:44

  Bra! Ensamstående föräldrar ska ha största applåderna.

 • mejram
  14 maj, 2014 at 09:45

  haha, ja Katrin är för det mesta otroligt korkad.

 • mejram
  14 maj, 2014 at 09:46

  Hur känns det att vara så töntig Davve? Mr besserwisser!! haha

 • mejram
  14 maj, 2014 at 09:49

  Jag ska säga dig vad du ska göra. Hade megaproblem innan, och idag helt hanterligt! Du ska äta strikt veganmat, max en msk olja per dag, inget salt eller minimalt med salt (1-2g per dag), inget gluten. Jag lovar att inom ett par månader kommer du må som aldrig förr, och alla dina problem som bortblåsta!

 • mejram
  14 maj, 2014 at 09:49

  Och ja så glömde jag MEDITERA. Är superbra mot sånt. Flera ggr per dag om så bheövs!

 • mejram
  14 maj, 2014 at 09:55

  ja, det är bevisat vid det här laget att Katrin är ingen speciellt stark människa. Fri från sorger och tragedier skapar såna människor, tyvärr. Ingen ide att hetsa upp sig över sånt, vi har alla olika öden. Kanske en dag Katrin får lära sig, kanske inte, men det är skit samma. Är du nöjd trygg och säker i dig själv så spelar det ingen roll hur människor som Katrin beter sig, så länge dom inte ger sig på andra då (som dom flesta tyvärr gör av den här sorten, oftast i form av mobbing). Bara att vända på klacken från dom och söka andra människor eller annat i livet.

 • siri
  14 maj, 2014 at 10:00

  Hyrestanten, vilket jävla översittar fasoner du kör med. Känns det bättre nu när du fått skriva av dig?

 • mejram
  14 maj, 2014 at 10:03

  och så måste du äta minst 2500 kalorier per dag, och så kolla cronometer.com så att du ser att du får i dig alla vitaminer och näringsämnen som du behöver.

 • mejram
  14 maj, 2014 at 10:14

  och så tar du tillskott av vitamin D och B12, och ät massa havregrynsgröt för proteiner, thats it!

 • Sveriges två största landsförrädare
  14 maj, 2014 at 10:22

  Sveriges två största landsförrädare genom tiderna är utan tvekan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt. De har inte bara dragit ner brallorna för islam, de har böjt sig framåt, tejpat upp pungen och smörjt in rövhålet.

 • Kail
  14 maj, 2014 at 11:02

  Du vet det här med PMS är inget naturligt. Även om PMS har blivit ett slagord för ”den tiden i månaden,” och ses som normalt för många tjejer.

  Våra kroppar är gjorda för att cykla naturligt utan att kännaa som skit en gång i månaden. Om du har PMS-symptom, betyder det att din östrogen och progesteron nivåer inte är balanserade och du måste ta itu med det förslagsvis med enkla matändrar, kosten är den grundläggande orsaken till varför du upplever PMS.

  Man vet att hormoner behöver bra fetter, vidare tips som jag fått är att dra ner på koffein och salt samt alkohol. Fibrer är viktigt de balanserar hormoner och absorberar överskott av östrogen i tarmen, hindrar det från att gå in i blodet vilket orsakar inflammation.

  Lägg till fytoöstrogener till kosten, dessa finns i bönor, ärtor, baljväxter, linfrön, och kan ha en hormonell balanserande effekt. Kalcium är viktigt, Stora källor av kalcium och magnesium är nötter, frön och mörka bladgrönsaker.

  Fiskolja, vitamin C, B och magnesium, försök att finna dessa i kosten.

  Hoppas du finner något tips här.

 • Kail
  14 maj, 2014 at 11:02

  Sorry för stavfel, jag är från England.

 • Gnarles
  14 maj, 2014 at 11:08

  Är det bara jag som tror att Katrin förstår att hon inte är ensamstående på riktigt och är glad över det i dessa stunder då hon får en inblick i hur det kan vara? Varför ska hon alltid behöva skriva ut det uppenbara för att folk inte ska bli kränkta?

  Tips till Katrin: klipp in ”Jag har egentligen bara lyxproblem jämfört med de som är ensamstående på riktigt eller har cancer eller har barn med cancer eller har dålig ekonomi eller har bantat i 20 år utan resultat eller inte har släkt som kan ställa upp.” i slutet på varje inlägg där du gnäller det allra minsta.

 • Gunilla
  14 maj, 2014 at 11:11

  Intressant att läsa att så många läser K’s blogg men ändå hatar det hon skriver. Använd er tid till bättre saker. Jag tycker hon är ganska rolig och ser det hon skriver med stor ironi.

  Katrin, det där med rädslan över att flyga finns i flera familjer. Det är inte så ovanligt att föräldrarna delar på sig inför flygresan och aldrig flyger samtidigt.

 • atina med 4
  14 maj, 2014 at 11:39

  Ingen yoga, lämna på dagis…

 • Anna
  14 maj, 2014 at 11:58

  Men snälla ni som klagar, hon har ju inte klankat ner på någon. Snarare är väl den underliggande storyn i det hela att hon är väldigt tacksam att hon inte är ensamstående då hon trots all hjälp med nanny, tvätt etc. tycker det är kämpigt. Med andra ord tycker hon nog att alla ni ensamstående mammor är superduktiga! Bara läs lite mellan raderna så fattar ni det utan att hon ska behöva skriva ut det ordagrant! Dessutom jämför människan ofta saker med vad man är van vid själv, inte hur siutationen ser ut för andra. Om hon tränar varje dag för att hon KAN för Bingo lämnar blir det ju skillnad när han inte är hemma. Är man van att va två är det klart man märker skillnad om man är ensam en dag, inget konstigt med det!

 • katrin
  14 maj, 2014 at 14:43

  åh, gulle dom vad söta dom är! Jag känner precis som du Katrin, Har jättesvårt för att lämna kidsen (har tre nu) och resa bort. Jag tror aldrig det går över. Kram

 • lilla oskyldiga jag
  14 maj, 2014 at 15:39

  Bara en enda gång så har Katrin haft en intelligent och empatisk försvarare. Alla andra gånger så har det varit upprepande papegojor som säger samma sak och är helt tomma och oempatiska.

 • lilla oskyldiga jag
  14 maj, 2014 at 15:43

  Yoga kan man göra tillsammans med barnen. superbra start på dagen för dem med.

 • Davve
  14 maj, 2014 at 16:19

  Hellre empatibefriad än IQ befriad…

 • Davve
  14 maj, 2014 at 16:21

  Och lite vardag antesemitism.. Kul.

 • Davve
  14 maj, 2014 at 16:22

  Och du skriver att jag är en besserwisser? Ägd!

 • Davve
  14 maj, 2014 at 16:22

  Du är iq befriad så din poäng är?

 • Davve
  14 maj, 2014 at 16:27

  Du snackar skit om och mobbar katrin samtidigt som du påpekar hur dåligt självförtroende mobbare har.. LOL

 • lilla oskyldiga jag
  14 maj, 2014 at 17:05

  Davve du är både IQ befriad och EQ befriad.

 • lilla oskyldiga jag
  14 maj, 2014 at 17:09

  Du Dawe är en IQ och EQ befriad stackare. Synd om Katrin som har en idiot till försvarare hoppas det kommer in någon med intelligens som kan försvara henne och inte någon upprepande barnslig PelleJöns som du Dawe.:)

 • Davve
  14 maj, 2014 at 17:27

  Kul att du svarar med olika namn. Personlighets klyvning? 😀

 • mejram
  14 maj, 2014 at 17:40

  Haha, det var inte jag, men jag håller fullständigt med denna klarsynta person

 • Davve
  14 maj, 2014 at 17:44

  Mejram, du är underhållande. Men ljug inte om att det inte var du som skrev med olika namn för det var du. Antar att det är så när man inte har argument 😀

 • mejram
  14 maj, 2014 at 17:45

  Davve, sluta va så töntig nu!

 • Davve
  14 maj, 2014 at 17:53

  Kul att du förnekar det uppenbara. Men har man inga argument så tar man till fulknep mejram

 • Davve
  14 maj, 2014 at 18:09

  Sorgligt att ebs Katrin behöver försvaras mot någon …men visst med människor som du på vår jord.. Att en framgångsrik och stark kvinna kan provocera dig så mkt. Stackare 😀

 • Davve
  14 maj, 2014 at 18:52

  Mejram du ber mig och sluta.. Men du ser inte ut att vilja sluta använda Katrins blogg som ett sätt att få egen uppmärksamhet.

 • mejram
  14 maj, 2014 at 19:12

  nej Davve det är inte min avsikt, men jag tycker det är underhållande kommentarer här på Katrins blogg. Thats it! Och du är rätt så underhållande själv du 🙂 du borde ha en egen blogg 🙂 Där du kan argumentera ihjäl dig med alla..

 • minime
  14 maj, 2014 at 19:25

  Bra Gnarles! Tänk att hela tiden leta fel.

 • filli
  14 maj, 2014 at 19:36

  Låter lite tvångstankar, tycker jag…

 • filli
  14 maj, 2014 at 19:42

  Nervärderande hån??? Hur kan det vara det när hon berättar hur jobbigt hon tycker det är???

 • Betty
  14 maj, 2014 at 19:46

  Hört talas om ironi, någon..?

 • Jenny
  14 maj, 2014 at 20:30

  Ensamstående med nanny och tvättservice 😉 Chill ladies, detta är Katrin i högform! Nästan lika roande som trolltrådar på familjeliv en fredagskväll B-)

 • Arwen
  14 maj, 2014 at 20:59

  Den gubben måste ju vara närmare 100 år vid det här laget..tro vad han har med en flickfotograf att göra?! 🙂

 • greta
  14 maj, 2014 at 22:24

  Vi är inte ensamstående utan ENASTÅENDE! Vi är ju faktiskt aldrig ensamma.

 • O
  14 maj, 2014 at 23:08

  Menar du personlighetsklyvning? Låter verkligen så obildat med särsrivning..

 • O
  14 maj, 2014 at 23:09

  Davve, har du betalt per timme?

 • Ida
  15 maj, 2014 at 08:11

  Haha tror du att det är antisemitiskt att klaga på någon med polskt ursprung?..Du kan inte veta vad antisemitiska åsikter innebär!

 • Davve
  15 maj, 2014 at 08:20

  Som din mamma… Nej! 😀

 • Davve
  15 maj, 2014 at 08:22

  Johanna, katrin är judinna tillsammans med en stor del av Polens befolkning.. Att skriva en ras kommentar som det. Lågt. Men inte oväntat. Antisemitism och polen hat är vanligt.

 • O
  15 maj, 2014 at 09:15

  Menar du raskommentar och polenhat? Sa inte jag till dig igår att särskrivning är obildat?! Då tog du alltså ställning…. #underklass #särskrivning # obildade_människor

 • O
  15 maj, 2014 at 09:18

  Hahaha!! Ja hur känns det Davve?

 • O
  15 maj, 2014 at 09:19

  Menar du IQ-befriad? Nu får du skärpa dig? Sök en universitetskurs, bara en snälla….

 • O
  15 maj, 2014 at 10:46

  Fortsättning följer…. Hur många särskrivningar lyckas Davve klämma in under en dag!! Hahaha

 • O
  15 maj, 2014 at 10:47

  Inte folk vett? 😀

 • Davve
  15 maj, 2014 at 11:52

  Hellre särskrivning än att vara sär 😀 som du 😀

 • anna
  15 maj, 2014 at 12:14

  Baby, this is Life! 🙂

 • Sara
  15 maj, 2014 at 13:35

  Davve du verkar vara en ensam och patetisk människa som har tid att sitta och svara på alla inlägg… Inget jobb & liv verkar du ha. Tycker synd om dig!

 • O
  15 maj, 2014 at 19:23

  Menade du översittarfasoner nu? Det är ett ord.. #särskrivning #folkbildning

 • Davve
  16 maj, 2014 at 02:57

  Sara, tack för din djupa analys. Du säger i och med detta att du själv är patetisk. Grattis.. Årets dumgök… Priset går till sara!! 😀

 • Davve
  16 maj, 2014 at 02:59

  Det roligaste är att det är samma person bakom alla svaren i denna tråd 😀 löjligt att du som skriver inte kan stå för dina åsikter. 😀 och som jag har skrivit tidigare.. Hellre särskrivning än att vara sär.

  Älskar att jag likt Katrin kan provocera fram nättrollen i ljuset. 😀

 • Davve
  16 maj, 2014 at 03:01

  Byfåne? Ja utbildning behöver du. I vanligt hyffs? 🙂 men komedin som bloggens clown.. Den rollen får du så gärna 😀

 • Davve
  16 maj, 2014 at 03:04

  Du säger att du inte bryr dig om kommemtarer. Men samtidigt uppvisar du beteende som en 12 åring som älskar drama och förnedring. Du är sinnesrubbad .. Eller?

 • Davve
  16 maj, 2014 at 17:03

  Så trög du är mejram

 • claudia
  16 maj, 2014 at 20:45

  Folk snackar om kändisar hit och dit min största ”idol” när jag växte upp var min polares morsa för hon hade 3 barn varav 2 var tvillingar och var ensamstående med dem.
  Som socionom tar det ju ett tag innan du börjar tjäna ok med pengar, så dem levde på väldigt lite pengar under nästan hela deras uppväxt.

  Fem trappor upp utan hiss, tvättstuga i i källaren (hon hade inte råd med tvättmaskin).

  Jag blir trött i skallen bara jag tänker på hur hon slet som ett djur under alla år med dem ungarna.

  Alla ungarna har kommit igenom skolan och har bra jobb och egna familjer.
  Nu är det som att hon ”skördar” för allt slit. Dem skämmer bort henne som fasen. Men det blir väl så att när någon gjort i princip allt för en så blir man väldigt fäst vid den personen.

  Hahaha det är dödsångest det där, Katrin. Du har blivit medveten om din egen dödlighet nu när du har skitungar!
  Lite fint på nåt sätt.

 • Zytomierska skriver om Mojje | Fill & Tell blogg
  20 maj, 2014 at 10:13

  […] Gå in och läs Katrins inlägg här. […]

 • Camilla
  21 maj, 2014 at 11:48

  Jag tror du menar Lennart Nilsson som har tagit bilder inifrån magen sen många år tillbaka, och som nu tar i 3D 😀 han är fantastisk, han har haft en otrolig utställning för ca 3 år sen på Fotografiska 🙂