Okategoriserade

Vad vore jag utan Nova

Herregud vilken dag. Det är skillnad på ettan och tvåan vill jag lova. Ringos första år blev han runtburen på en guldkudde med tofsar på. Han hade alltid rena kläder, låg i en perfekt bäddad säng och framför allt hade han lugn och ro. och hundra procent uppmärksamhet från mig, Bingo, min mamma, min pappa, min syrra, hennes kille. Alla satt vi där och såg på vår förstfödda bebis. Stackars lilla Rambo…asså vad kommer det att bli av honom? Han kommer nog att bli den coolaste grabben. Han får sova i en babybjörn dinglandes på mitt bröst framför Ringos fotbollsträning, han får dricka sin flarra medans jag springer med vagnen över Gärdet och Ringo och Nova cyklar för att hinna i tid till gymnastiken, han får ligga på en filt i solen i en nerkräkt body, han får bara hänga på helt enkelt. Men vet ni vad det sjuka är? Han är svinglad hela tiden. Det är som att han hajar liret. Han är helt med på att han är yngst och så tacksam för att han får vara med. Sen är det ju klart att varenda vuxen person kikar ner på honom i vagnen och beundrar honom för han är ju bedårande så han är nog ganska så nöjd.

Men alltså Nova. Vilken stjärna. Är era 11-åringar (!!) mer förnuftiga än vad ni är? ”Vi lägger honom efter maten idag så att han får se på film länge så att det inte blir bråk om när han ska sova?”. ”Så nu har jag borstat tänderna och nattat honom”. ”Glöm inte att fylla i ledighetslappen som jag ska ta med imorgon ”. ”Ska jag ta Rambo? Han kanske behöver rapas?” Mina släktingar som varit här och hälsat på hela helgen var väldigt imponerade av Nova kan jag säga. ”Du utnyttjar väl inte henne? Hon måste få vara ett barn”, sa min mammas moster för en stund sen. Asså jag förstår hennes reaktion det gör jag men jag utnyttjar verkligen inte Nova hon är så bara. Hon älskar att hjälpa till, hon älskar att ta hand om Rambo, hon vill inte alls hänga med polare på helgen hon vill hänga med oss. Och vara den mest perfekta styvdottern man kan önska sig. Hade jag inte haft henne hade jag varit en psykotisk katastrof kan jag meddela. Tack mamma Erika som gjort ett så fantastisk jobb med hennes uppfostran. Och pappa Bingo har väl gjort ett och annat också. Mest lekt och ös på med kärlek. Det är han så bra på. Inte så mycket annat. Jorå! Fan vilken skillnad det är på Bingo nu. Han plockar ur diskmaskinen, lämnar på dagis alla dar i veckan, hämtar ibland, leker med kidsen mest hela tiden, tränar som man ska, äter nyttig mat, är typ nästan alltid stabil i sitt humör. Jäkligt bra!! Och sen säger de att man inte kan lära en gammal hund att sitta. Bullshit. Sanningen är att man aldrig ska ge upp för då löser sig det mesta. ”Man ska inte tjata på sina karlar” – helt fel – man ska tjata hål i huvudet på dem för till slut orkar de inte höra på tjatet och bara gör för att slippa det.

Okidoki. Just nu i detta nu är klockan 21.00 och alla tre barnen sover sött i sina sängar. Bingo är i studion och målar tavlor för de säljer som smör på Tradera. Så vad ska jag göra med min timme som jag har nu innan jag slocknar i min säng bläddrandes till Instagram? Jag ska kanske städa lite? Nä jag ska handla på Mathem ska jag göra. Mathem blir bättre och bättre dag för dag. Nu har de skivad kalkon med endast ett E-ämne sååååå bra! Från 30 april har vi rabattkod på Mathem igen men jag säger till om det. Blöjor behöver jag också. Och bresaola. Blivit besatt av deras bresaola.
Katrins Snapshots

Vi är världens bästa kärnfamilj. Jag hoppas att vi kommer att vara det i många år framöver. Barn mår bra av att ha sin mamma, pappa, faster, moster etc tillsammans. Det är vårt ansvar som vuxna att se till att hålla sams.

You Might Also Like

 • Anneli
  27 april, 2014 at 21:06

  Du e grym ❤️!

 • blåsippan
  27 april, 2014 at 21:07

  Bingo skrev att Nova är 11 år. Men han vet kanske inte hur gammal hon är. Nu har du skrivet i två inlägg att hon är 10 år. Och du har ju alltid rätt!

 • manne
  27 april, 2014 at 21:14

  Skall du tjata hål i huvudet på Bingo, då kan han ju dö!!

 • Adriana
  27 april, 2014 at 21:23

  Hur kan du förlita dig på en en elvaåring??

 • Kristin
  27 april, 2014 at 21:25

  Snälla….att du orkar…

 • emma
  27 april, 2014 at 21:51

  amen herregud.. varför orkar du ens klicka dig in på katrins blogg om du bara har negativ energi att komma med. kan du inte försöka se det gulliga i det hela? antagligen lämnar ju inte B och K över hela ansvaret för de små till Nova…

 • Men
  27 april, 2014 at 23:35

  Men är inte det ganska väsentligt ändå? Att man vet åldern på sina barn?

 • Davve
  28 april, 2014 at 03:04

  Förstår att Katrin tjänar pengar på sin blogg och skrattar hela vägen till banken. Varje dag läser jag skrattretande kommentarer från nättroll som uppenbarligen har för lite att göra i sin vardag. Blir man så provocerad av Katrin så ska man nog ta sig en titt i spegeln och fråga sig vad man har för relation till kvinnor.. För man är ganska lätt provocerax och sorglig om man blir på riktigt provocerad av denna underbara kvinna.

  Katrin får iallafalm mkt underhållning av alla byfåne kommentarer. 😀

 • Davve
  28 april, 2014 at 03:05

  Att du orkar.

 • Davve
  28 april, 2014 at 03:10

  Ja hon är rolig och intressant. Tyvärr provocerar tydligen en stark och framgångsrik kvinna många nättroll även år 2014. Geeez..

 • Rosen
  28 april, 2014 at 07:32

  Hur mår du Dawe? Andas. Du är också en rackare på att provocera!!!! Hahaha

 • Isolde
  28 april, 2014 at 07:42

  Har en sex månaders tjej, som alla beundrar för att hon är är så söt.Så jag vet hur det är att vara mamma till världens sööööööööööötaste barn. Grattis!!!

 • ELLE
  28 april, 2014 at 08:53

  Du får väl bjuda med Nova till Paris, åka till Disney Land och åka alla ” stora akttraktioner”, sen shoppar ni järnet i Paris och bara har det gött.

 • Linda
  28 april, 2014 at 10:39

  Det säger väl en del om din kapacitet som förälder att du inte skulle klara dig utan hjälp från en 10/11-åring…

 • Kristin
  28 april, 2014 at 10:55

  Ja, ytterst väsentligt att gå in på en blogg tillhörande en ’kändis’ och skriva ’aja baja’ du skrev fel ålder på ditt bonusbarn – det är ett år mer. Ytterst väsentligt…..not!

 • LinaK
  28 april, 2014 at 10:58

  Har du barn Linda? Har du tre barn? Har du eget företag? Jag tror många föräldrar låter sina 11-åringar hjälpa till lite och dessutom så KAN det ju vara så som K skriver, att 11-åringen gillar att hjälpa till. Vad är konstigt med det? Dessutom verkar det som K har en ganska stor kapacitet, tycker jag iaf.

 • LinaK
  28 april, 2014 at 10:59

  Håller med dig Davve!

 • Lotta
  28 april, 2014 at 12:25

  Bra idé. Ta med Nova till Eurodisney eller nåt hon vill göra. Bara ni två, när Rambo är lite större. Det blir ett fint minne för livet. Hon verkar också vara så glad jämt. Hon är nog en riktig glädjespridare.

 • cool
  28 april, 2014 at 12:39

  a men haha, vem är det som har för lite att göra i sin vardag? och vem är det som känner sig provocerad att behöva kommentera kommentarer här egentligen? Ta dig en titt i spegeln… jävla besserwisser haha

 • LinaK
  28 april, 2014 at 13:16

  Detsamma 😉

 • eLLE
  28 april, 2014 at 13:52

  Jo, men skit samma om man skriver rätt i en blogg. Skaffa ett liv.

 • ally
  28 april, 2014 at 14:56

  Hon har hjälp av hela släkten. Plus barnflicka, städerska och tvätthjälp. Så visst har hon kapacitet alla gånger. Nej jag är inte avundsjuk, då jag har lika mycket hjälp, som hon. Det försöker jag ha i åtanke,och visa mig ödmjuk!!

 • Hedda
  28 april, 2014 at 15:44

  Vissa saker verkar sticka i ögonen på folk eftersom de drar upp det hela tiden, t.ex. detta med att Katrin väljer att lägga pengar på en tvättjänst och att hyra in barnpassning och städerska som kommer då och då. Finns säkert folk som väljer att lägga motsvarande pengar på öl på krogen och cigg, men det är inte alls lika upprörande. Att ”ha barnflicka” kan betyda att man hyr in en nanny två eftermiddagar i veckan t.ex. Vad kostar det och hur mycket cigg får man för samma pengar? Jag frågar eftersom jag varken är rökare eller har använt mig av nanny.

 • Hedda
  28 april, 2014 at 16:01

  Ok ”Från 165 kr/tim inkl. skatteavdrag och moms och utan krånglig prismodell eller startavgift” skriver Nannyakuten på sin hemsida. Så en eftermiddag (kl 13-17) kostar 660 kr, 8 eftermiddagar i månaden = 5280 kr/mån. Att röka 20 cigg om dagen för 55 kr/paket kostar 1673 kr/mån. Då har man 3607 kr kvar till öl 🙂

 • laura
  28 april, 2014 at 19:08

  Haha, tack för det fina exemplet. Blir så irriterad på alla som slänger ur sig ordet nättroll till höger och vänster. Bara för att en del som kommenterar härinne är knäppgökar/fjortisar/rigida helyllemammor betyder det inte att de är troll. Man kan ha en avvikande åsikt och framföra den, vad det nu må gälla, utan att vara ett troll.

 • Anna
  28 april, 2014 at 19:25

  ”Rambo får ligga på en filt i solen i en nerkräkt body”.. Vi skulle inte ens låta vår hund lika med nerkräkt päls i solen!!! Aldrig heller vårt barn! Du beskriver barnvanvård och folk försvara dej!! Det är bara tragiskt!

 • Davve
  28 april, 2014 at 19:34

  Du har verkligen inget bättre att göra med ditt liv? Kul att mina kommentarer drar fram ännu fler nättroll i ljuset!

 • Davve
  28 april, 2014 at 19:35

  Det enda sorgliga är att du raljerar över en situation som du inte har en enda koll på. Du är bara löjlig.

 • Gnarles
  28 april, 2014 at 19:59

  Har du barn? Vet du hur bebiskräk funkar? Om du inte vet så kan jag upplysa om att bebiskräk är mjölk som har skiktat sig i klar vätska och lite vitt gegg, och det kommer ofta upp någon matsked efter bebisen har ätit. Om jag skulle byta kläder på mig själv eller min bebis samt sängkläder varje gång vi blir ”nerkräkta” så skulle jag behöva tvätta konstant. Tur att bebiskräk inte har något att göra med varken vuxenkräk eller hundkräk!

 • Gnarles
  28 april, 2014 at 20:03

  Kan tillägga att när min bebis kräktes mycket i vår säng i början så brukade jag flytta på henne och lägga mig själv i kräkfläcken, efter att ha torkat bort det vita.

 • jeny
  28 april, 2014 at 21:09

  Nawww så fint! Man blir så varm i hjärtat när du öppnar ditt hjärta sådär <3 🙂

 • cool
  28 april, 2014 at 22:04

  Haha va lagom självgod du davve tönt, du är precis likadan som alla andra här. Mina kommentarer får också igång rätt så många. Bara att uttrycka en åsikt så är dom igång 🙂

 • Davve
  28 april, 2014 at 23:33

  Det är skillnad på att uttrycka en åsikt. Och att bara vara ute efter att vara dryg och barnslig som du 🙂 uppenbarligen tog du min ärliga kommentar till dig då du precis som alla nättroll använder kränkande ord som ”tönt” istället för att argumentera för din sak. Intressant.

 • Davve
  28 april, 2014 at 23:37

  Nja fast nättrollen flockas här. Precis som på alla bloggar som drivs av starka självständiga kvinnor.

 • cool
  29 april, 2014 at 10:06

  Puss på dig Davve, jag använder töntord ofta för det är så jag tycker om dom flesta, inget konstigt eller barnsligt med det. Tycker det är rätt underhållande att du stör dig. Tråkar ut mig fullständigt att argumentera om saker, leder ju aldrig någonstans. Man tycker ju som man tycker. Jag slår vad om att du aldrig lyckas omvända någon med dina argument 🙂 Ha en bra dag 🙂

 • Davve
  29 april, 2014 at 11:03

  Och där hade cool slut på argumenten ser jag. 🙂 bra! 🙂

 • cool
  29 april, 2014 at 11:19

  Davve, jag börjar tro du har synfel eller är förståndshandikappad eller nåt. Argumentering existerar inte i min värld. Men du är underhållande så fortsätt argumentera på du 😉

 • Sanna
  29 april, 2014 at 12:56

  Men usch!! Stackars era barn, hur lata är vissa människor!!! Har själv 3 barn och i vårt hem sover vi inte i spyor!! Om ett barn dricker modersmjölk är det en grej men dricker barnet ersättningsmjölk eller äter fast föda är det en annan grej!!

 • Davve
  29 april, 2014 at 21:15

  Utvecklingstörd? Var det verkligen det bästa du kunde komma på! 😀 du är underhållande!

 • goa
  29 april, 2014 at 21:22

  haha, nej jag tänker inte direkt på vad som ska sägas, orden bara ramlar ur munnen på mig. Du borde också prova 🙂

 • Davve
  30 april, 2014 at 10:50

  Mej tack. Vill inte framstå som en byfåne. Men tack ändå! 🙂 änvänder hjärnan innan jag trycker på publicerar knappen. Testa det! Du får mkt bättre respons på vettiga kommentarer än byfåne kommentarer.

 • Patricia
  1 maj, 2014 at 20:50

  Fjällskinka från Jokkmokk är helt utan e-ämnen 🙂 finns i charken i Lerum (utanför Gbg) 🙂