Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Ni vet att barn tycker bättre om blonda och blåögda personer? Det sa min kompis sköterska till henne. Hon är mörkhyad så det var ju inte så kul för henne att höra men det är sanningen. Ibland är den inte alltid som man önskar. Här i Jämtland är jag den enda blatten och jag får nog ta och medge att jag är minst populär bland kidsen. Jag har ont i korsryggen också. Försökte hitta en massör i Gällö eller någon som kan komma till oss men hon som fanns var uppbokad i två veckor. Två veckor?!!! Och sen säger det att det är arbetslöshet på landsbygden. Jo ja tackar ja. Någon massör i närheten av Gällö här på instagram då?

You Might Also Like

 • Cornelia - Stil & Ung mamma
  15 april, 2014 at 21:58

  Jag såg en dokumentär på SVT om det där. Att barn hellre väljer den ljushyade dockan än den mörkhyade. Det är sorgligt och något vi måååste ändra på som föräldrar..

  kram,
  http://Cutelittlethings.se – Stil & Ung mamma-blogg

 • linda
  15 april, 2014 at 22:07

  Ändra på??? Det har väl inte med vilket land personen är född i att göra. Det har med att göra att vi mår bättre av ljusa, klara färger. Det får ju inte gå till överdrift. Då ska alla vi brunetter känna oss diskriminerade åxå för att de gillar blondiner…? Om man frågar ett barn om det vill gå in i ett ljust rum el ett släckt rum. Är barnet rasist då om det hellre går in i det ljusa rummet??? Om barnet hellre vill ha vanilglass ist för chokladglass.
  -Rasist!!!

 • Maria Kjellström
  15 april, 2014 at 22:08

  Hej Katrin! Läser din blogg varje dag. Nu en annan fråga. Har en dotter på 20 år som är enormt intresserad av foto. Hon pluggar nu i Santa Barbara men kommer hem i början av juni. Jag vill ge henne en fotokurs med din man i present (hittade inte hans sida ). är det möjligt? Han får gärna höra av sig.

 • jag
  15 april, 2014 at 22:16

  Har du verkligen googlat Bingo Rimer??? Alltså han är ju strösslad över webben. Och har en stor site med olika länkar

 • rasist
  15 april, 2014 at 22:18

  Haha ja man är rasist för allt i det här landet. snart måste man sudda ut alla mörka ord ur ordlistan. Helt meningslöst och dumt att försöka tvinga folk att inte uttala vissa ord eller åsikter. Tanken är ju fortfarande densamma, och det är ju alltid tanken som styr handling i slutändan. TÖNTAR!!!!

 • Flum
  16 april, 2014 at 00:15

  Se dokumentären innan ni yttrar er så slipper ni missförstå Cornelia.

 • Biggan
  16 april, 2014 at 02:38

  Såg inte dokumentären. Men är det inte så att babysar gillar det de är vana vid??? Om en unge som är uppväxt i tex Nigeria får syn på kritvita mig. Så är jag övertygad om att hen inte blir så glad. På vilket sätt är dessa tester utförda? Och varför i helvete? Och varför slänger någon det i ansiktet på Katrins kompis som jag antar är färgad. Dumt sa Bill. Urdumt sa Bull

 • R
  16 april, 2014 at 04:22

  Hej Katrin! Har en fråga som jag hoppas du kan svara på. Gjorde snitt för 3 C sedan men magen ser fan gravid ut i 6 mån. Tog det lång tid innan din började sjunka? Är rädd att mAgen alltid ska se ut så här..

  Tack på förhand

 • R
  16 april, 2014 at 04:23

  3 veckor sedan , ska det stå!!!

 • Fridha
  16 april, 2014 at 05:49

  Kolla här i Ånge! Kan nog finnas en å annan knådare!

 • Anna
  16 april, 2014 at 07:55

  Ring direkt till Modesta i Bräcke så hjälper hon dig säkert med en tid!

 • rosa
  16 april, 2014 at 08:30

  Har du inte lärt dig att allt Katrin skriver, inte är sant. Det gäller att sålla bort lögnerna Katrin skriver, för att provocera!

 • Nettan
  16 april, 2014 at 09:02

  Hahahahaha då måste du sitta skogen 😉 Ta dig in till Östersund då smälter du bra in i miljön 😀 Häng inte läpp.
  Ha en bra vistelse i Jämtland!

 • hilma
  16 april, 2014 at 09:18

  Åhhh, så sööööta. Världens fiiiiinaste, är de!!!

 • Linda
  16 april, 2014 at 09:53

  Jag har sett Raskortet. Det finns massor med jobbiga sekvenser i filmen. Bla när det är en kvinna som blir hånad av barn i ett omklädningrum pga sin hudfärg. Det är absolut inte ok. Det får vuxna absolut inte tillåta. Mycket i filmen är inte ok. Vad jag menar ang docksekvensen är bara att majoriteten av barn som leker med dockor är inte rasistiska. Min femåring har ingen aning om rasism, hudfärg m.m. Hon reagerar snarare på ngt som är lite annorlunda. (På hennes förskola tex finns det en mörkhyad av typ 40 ungar). Hon skulle kanske välja en ljushudad docka för att den känns mest familjär. Jag tror att hela mänskligheten mår bra av ljusa färger. Precis som vi mår bra av solen. Majoriteten av barnen i filmen är ju dessutom från andra länder och de väljer ändå den ljusa dockan. Kan inte se kopplingen till rasism. Min dotter frågade mig varför jag alltid har svarta kläder. Hon tycker de är tråkigt och lite som en häxa. Jag svarade att min favorit färg är svart.

 • Andrea
  16 april, 2014 at 11:23

  3 veckor låter som väldigt kort tid, du får nog ge magisen ett par månader iaf.. Har den däremot inte gått tillbaka endel då så får du nog börja kolla de då..

 • Lisa
  16 april, 2014 at 11:46

  Äh vilket struntprat! Självklart gör barn inte någon generell skillnad så, det är enbart rasistiskt svammel.Låter som någon har ägnat sig åt cirkellogik, eller ”som man frågar får man svar”. Man får det svar man ville ha helt enkelt!

 • laura
  16 april, 2014 at 12:20

  Din blogg börjar bli tråkig. För övrigt så lovar jag att du blir populär bland kidsen om du utstrålar värme, glädje och lekfullhet och ger dom uppmärksamhet.

 • lisa
  16 april, 2014 at 14:13

  lisa för själen

 • Alexandra
  16 april, 2014 at 15:49

  Dina barn.. är så ljuvligt söta!!! Blir helt varm o själen av att titta på dem 🙂 SÅ fina!!

 • Popp
  16 april, 2014 at 21:45

  Du tror inte att hon skämtade när hon skrev så…. 🙂

 • Eh
  16 april, 2014 at 21:47

  Det här var bland det dummaste du nånsin sagt! Barn föredrar det de känner till, har inget med rasism att göra. Dessutom är du ingen blatte, jag är lika ”mörk” som du fast helsvensk och barn brukar gilla mig.

 • Angie
  17 april, 2014 at 04:06

  Jag bor på Södermalm men är ursprungligen från Jämtland och min farmor är same så vi är mörka även i Jämtland 🙂

 • davve
  18 april, 2014 at 18:48

  och som du vill läsa och älskar att bli provocerad av rosa.

 • Spelar ingen roll
  21 april, 2014 at 22:21

  Detta stämmer absolut INTE! Jag är en jätte mörk kvinna på 22 år med rötter från väst Afrika och nästan alla mina vänner är blonda och blå ögda och samma sak med deras barn.. De finns barn ibland oss i allt från 0 till 8 års åldern och jag har på något sätt lyckats bli ALLA dessa barns ”favoritvuxen”.

  det som tas upp i dokumentären raskortet är inte vad barnen instinktivt väljer för ras på dockan, Det är det inlärda beteendet om att vit är bättre som får dem att välja den ljusa dockan. Barnen formas bara av dagens samhälle. Och den läkaren som sa detta till katrins vän kan knappast tala för alla barn i hela världen.. I Afrika har jag sätt flera barn gömma sig för vita människor, det handlar om vad samhället är vana vid INTE att barnen själva har ett förutbestämt beteende som får dem att föredra det ljusa

 • Johanna
  28 april, 2014 at 16:42

  Så det är mer OK om alla hade valt den mörkhyade dockan då eller? Då blir det ju omvänd rasism istället. Du tycker alltså att vita är mindre värda.
  Låt barn välja vad fan dem vill leka med själv. Det är ju föräldrarna det är fel på som ens reagerar på en sådan sak.