Okategoriserade

Man kan inte banta efter 35

Jag har kommit fram till en ganska så intressant sak. Nämligen det att man inte kan vara hur smal som helst när man kommer upp i en viss ålder. Dvs min ålder. Jag vet inte när det börjar och det är möjligt att det är individuellt och kan diffa några årtill höger eller vänster men jag tror att runt 35 har man inte längre möjligheten att vara pinnsmal för det är allt annat än snyggt. Hur det kommer sig? Huden är inte längre elastisk så det blir som en påse runt kroppen som hänger eller typ som en sån där Sharpei-hund men skrynkor över hela kroppen fast det är gulligt på en hund men inte alls lika gulligt på en kvinna i 35-årsåldern som försöker göra sig attraktiv genom att banta. Totalkatastrof rättare sagt.

På badhuset i söndags kom jag underfund med det här. Det är värre att vara smal med hängande hud över allt än att vara lite rund med tajt hud. Så är det. Men fan det är inte helt lätt att blir äldre. Hittills har man ju i alla fall haft alternativ på hur man vill gå till väga för att vara smal och känna sig läcker. 1. Man tränar 2. Man bantar. Nu har man inte alternativ kvar för det hjälper inte att man bantar för då blir man hängig och degig och slapp och ser ut som en gammal Sharpei. Efter att man fyllt 35 år MÅSTE man träna för att vara snygg. Så då vet vi det.

Apropå träning så var jag ju på yoga imorse. Jag vet inte vilken yoga jag var på jag tror att det var ashtanga men shit vilken träning. Det var det sjukaste jag varit med om och jag kan säga så här. Det finns inte ett styrkepass i världen som kan mätas med ett fysiskt yogapass. Jag skakade i hela min kropp efter passet så jag inte ens kunde schamponera mitt hår för att det gjorde så ont i armarna. ”Don´t be afraid of the pain”, sa Laruga till mig och det frasen ekar i min skalle och kommer nog att göra det tills jag ska dit igen imorgon bitti. ”Tänk om jag inte kan röra mig imorgon, då?”, sa jag till henne. ”Embrace the pain”, sa hon bara och sen avslutade hon med ”See you tomorrow”. Vad jag gjorde idag? Solhälsningen, det var det. Jag gjorde den om och om igen och sen en annan solhälsning men det inkluderade säkert en sisådär 30 armhävningar i slow motion, det är är svårt att förklara men testa för i helvete. Jag ska inte säga att jag är helt hooked än men jag tror att jag kommer att bli det. Alltså när jag såg på folk i rummet som stod på huvudet, kastade benet bakom huvudet eller balanserade hela sin kropp på armbågarna blev jag väldigt motiverad och triggad att klara det jag med. Det är coolt med yoga. Det var ungefär hälften killar och hälften tjejer i klassen och alla var astränade så det här måste vara bra. Eller jag inser ju såklart att det är bra för jag har tokträningsvärk redan. Tur att jag har en kille som ställer upp med dagislämning så jag kan köra varje dag den här veckan. Sen får jag lämna Ringo lite tidigare i framtiden om jag ska fortsätta. Ingen fara när våren är påväg!
Katrins Snapshots

Yoggi

You Might Also Like

 • Emma
  18 mars, 2013 at 11:27

  Det där med att banta ner sig när man blir äldre stämmer, men inte så tidigt som vid 35. Man är fortfarande ung vid den åldern, trots att man inte tror det då. Jag skulle nog vilja höja den där åldersgränsen till 45. (Jag är själv 47). Men märker inte nämnvärt detta själv, men det beror nog på att jag varit smal och vältränad hela tiden.
  Problemet är nog om man varit rund från början, och sen bantar ganska mycket. Då hänger inte huden med på samma sätt som när man var yngre.
  Glöm inte att det inte bara är för utseendet man ska hålla sig smal. Hälsan är också viktigt! Inte bra att vara överviktig när man blir äldre.

 • Fia
  18 mars, 2013 at 12:13

  Det är absolut inte snyggt att banta sig smal efter 35 för då börjar rynkor komma och på pinnsmala personer med inge underhudsfett syns runkorna tydligare så lite hull är välkommet då.

 • marie karlsson
  18 mars, 2013 at 12:35

  Det svåra tycker jag är att banta, jag är 46 år tränar hårt ca 5 dgr i veckan äter Lchf justerat av min kostrådgivare, går inte ner ett gram inte ens när jag körde periodisk fasta , för bara ett par år sedan rasade jag i vikt så fort jag åt lite dåligt i ett par dagar, har säkert med hormoner att göra …..klimakteriet på g trist men sant.

 • kerstin
  18 mars, 2013 at 13:18

  ”Tur att jag har en kille som ställer upp med dagislämning så jag kan köra varje dag den här veckan.” Hmm, är inte din kille pappa till sonen? Vadå ställer upp? Jag blir svettig som efter ett gympass.
  I övrigt grattis till insikten att alla inte passar att vara trådsmala.

 • Anna
  18 mars, 2013 at 13:29

  Ska du lämna Ringo tidigare för att hinna träna? Skojar du??

 • Linan
  18 mars, 2013 at 14:11

  Kände mig också förvirrad ang det? Kan man göra så? Nu har jag inte barn själv, så vad vet jag – men det låter konstigt! Om man tränar/shoppar/går ut och fikar efter jobbet (eller känner för att ta en tupplur) kan man låta ungen stanna kvar några timmar extra då?
  Jag försöker inte vara sarkastisk hehe…jag undrar genuint vad som gäller.

 • Martha
  18 mars, 2013 at 14:28

  Så klok du är! Det stämmer att man inte kan banta som äldre, men 35 är inte att vara äldre, snarare närmare 50. Då kommer klimakteriet och kroppen förändras, svårt att acceptera till att börja med, men det är så det fungerar. Lite rund och mindre rynkor är klart det bästa alternativet. Om vi tycker om oss själva utstrålar vi skönhet.

 • Linus
  18 mars, 2013 at 14:38

  Ja det kan man. Man betalar för en tjänst och det är för att barnet ska ha tillgång till pedagogik och vänner så då är det bättre att ha fasta tidsrutiner. Råkar man ha tid över en dag så kan man träna shoppa etc.

 • Esmeralda
  18 mars, 2013 at 14:46

  Tycker ofta att du skriver knäppheter men här är du right on the spot. 35 är brytningspunkten. Jag har alltid varit smal utan att ha bantat en endaste gång. Kunnat vräka i mig sött och fett och gott utan ett spår på vikten. Varit gravid och fött barn och gått med till ursprungsvikt på ett par månader utan någon som helst ansträngning. Men 35. Efter 35 och exakt 35. Nu skrattas det inte hela vägen till banken längre. Fy tusan. Som yngre kunde man alltid hotta upp sig i kortkort kjol, men det kortet börjar också vara utspelat, speciellt över 40. Jag ser dessa desperata försök att få tillbaka ungdomen men Gudarna ska veta att det ytterst sällan är lyckade försök. Jag trodde i min enfald att jag endast gjorde små utflykter i åldrandet, att rynkorna och hänget var temporärt. Nu vet jag bättre. Åldrandet är här för att stanna. Hur jag än äter rätt och dricker vatten och slukar vitaminer och kniper ihop och springer maratonloppet och går på spa och är snäll mot kroppen och äter biodynamiskt odlade morötter och har sex veckans alla dagar och skrattar ofta och länge och njuter av stunden med goda vänner och leker med barnen och fyller själen och gör 50 situps om dan- då blir det aldrig detsamma. Skratta på tills 34. Vid 35 är det slut. Det kommer att finnas 45 åringar nu som säger- men jag har aldrig varit så pigg och vältränad som nu. Då säger jag bara; fortsätt lev i förljugen värld!

 • Elin
  18 mars, 2013 at 15:32

  Men va? Dagiset får ju in schema på hur man jobbar och anpassar tiden därefter. Jag har en halvtimme på mig efter jobb att hämta min dotter. Hur ska man då hinna fika/träna? Aldrig hört ngn som får göra så.

 • Kristina
  18 mars, 2013 at 15:46

  Tror inte det, de vill bara att barnen är på arbetstid, de tillåter inte att man lämnar på ledig tid – men frågan är ju vad du som egen säger till dagis, eller?
  Fast läser de bloggen är det nog kört,

 • Bu
  18 mars, 2013 at 15:54

  Ok, så är det så för dig så gäller det för alla. Gener har tex inget med saken att göra längre – har vi alla inte samma problem och brister som just du så ljuger vi. Jag tror jag har förstått.

 • Bu
  18 mars, 2013 at 15:54

  Kommentaren var alltså avsedd för Esmeralda ovan..

 • Anna
  18 mars, 2013 at 15:56

  Jobbar själv på en förskola så jag vet att det är arbetstid+restid som gäller, men troligtvis har Katrin en egen uppgörelse för att hon inte har fasta arbetstider. Helt ok, men vad jag inte fattar är hur hon kan välja och träna istället för att vara med sitt barn? Nu har ju Ringo en pappa som kan vara med honom istället när Katrin tränar. Att vistas i en stor barngrupp mer än nödvändigt är helt förkastligt.

 • jag
  18 mars, 2013 at 16:16

  dumma i huvidet e vad ni e… ja har min son på dagis max 6 timmar/ dag, betalar full taxa så givetvis tränar jag under den tiden om jag vill de ska ni skita i.. skulle heller aldrig lämna min son där om han inte tyckte de va kul. 6 timmar / dag är absolut nödvändigt de fan inte schyst mot en unge om dom inte ska få leka me sina vänner å ja kan meddela att min son ständigt pratar om sina lekkamrater. sen för den delen glad mamma= glad son. ni måste va så sjukt bittra å ja förstår de eftersom ni viger hela livet åt era barn när dom föds, givetvis måste man ta hand om sej sj. man kan faktiskt ha både barn OCH ett liv. stackars er

 • Pinglish
  18 mars, 2013 at 16:25

  Äsch… låt den här lågvattendiskussionen vara på A Schulmans blogg istället, känns som om det hör bättre hemma där.
  Katrin har koll på hur det funkar med tiderna och planerar barnvakt när det behövs, hon och Bingo har också förstått att barn mår bra av anpassade ute- och inneaktiviteter samt rutiner.

 • Petra
  18 mars, 2013 at 17:25

  Ja, kroppen förändras verkligen efter 35, sen är det anti age kost som gäller! Kul med yogan, blir frestad att testa ashtanga.

 • Anna
  18 mars, 2013 at 17:54

  På vår förskola är de stenhårda med att barnen endast får vara där under abetstid/resetid. T ex har de varit väldigt tydliga med att man inte bör handla innan man hämtar utan efter. Som om det är bättre för barnen att släpas runt trötta och griniga i en matbutik!

 • Louise
  18 mars, 2013 at 17:55

  Runkorna??

 • mi
  18 mars, 2013 at 18:43

  hahah runka

 • E
  18 mars, 2013 at 19:31

  Fast det finns en sak som kallas för gener, och hur man åldras är individuellt. Se dig omkring så kommer du upptäcka att vi ser väldigt olika ut trots samma ålder. Jag jobbar i vården och har sett en hel del naket folk. Vissa är otroligt fina i kroppen trots hög ålder.

 • Kjerstin
  18 mars, 2013 at 19:36

  Jag är mycket finare nu vid 65 års ålder. Killar runt 30 springer benen av sig efter mig på krogen, det ni!! Har aldrig legat mer än jag gör nu och det är inte bullshit utan dagens sanning!/ Kjerstin

 • Elin
  18 mars, 2013 at 19:39

  Och detta vet du?!

 • G
  18 mars, 2013 at 19:40

  Varför inte göra det någon gång i veckan ? Bara för man är mamma slutar man inte vara människa som har sina behov. Träning är sjukt viktigt för att man ska må bra både kroppsligt och själsligt

 • E
  18 mars, 2013 at 19:41

  Men ”jag” du verkar ju inte ha ngt jobb? Klart man kan träna/fika då medans ungen är på dagis

 • Anna
  18 mars, 2013 at 20:05

  Självklart har man fortfarande sina behov när man är mamma, men har man en närvarande pappa (som Ringo har) kan han ju vara med Bingo istället för att han ska vara på förskolan.

 • sanna
  18 mars, 2013 at 20:24

  När jag var 35 vägde jag typ 52 kilo utan att banta….jag åt hamburgare, drack cola, åt chips ,godis osv. Nu är jag lite äldre o lite större men kommer i storlek 36 vilket jag tycker är ok. Träffade Katrin i lördags i hennes butik på sturegallerian, hon var hur gullig som helst. Trodde att hon var otrevlig men så fel jag hade.

 • L
  18 mars, 2013 at 20:36

  Jag är 35 men har inga rynkor o jag är smal o inte ett dugg tränad

 • Mia
  18 mars, 2013 at 21:25

  Hej!

  Jag och min man började med LCHF efter nyårshelgen och vi har gått ner ca 10 kg var och tappat 15 cm i midjan…

  Vi är 51, vi har inte ens tränat men känner att vi måste börja med det nu..
  Jag tex har tappat över ryggen och midjan men det har lagt sig nedanför som nån himla fett-ficka.. 😉

  Vi har följt massor med tips från dig Katrin t ex..

  Blir vi fula då när vi går ner i vikt? :-/

  Kram, Mia

 • Aida
  18 mars, 2013 at 21:55

  Fan vad härligt! 😀

 • Aida
  18 mars, 2013 at 21:56

  Yoga är en sjuk träningsform! Man tror det inte men fan vad tränad man blir!
  Tror att du kommer att bli helt frälst i det. 😀

 • M
  19 mars, 2013 at 00:20

  Är du så dum så du inte fattar vad hon menar?
  Rynkorna om man lär stava ut allt för dig.

 • kerstin
  19 mars, 2013 at 06:28

  Självklart måste du följa de tider du lämnat in men man kan ju skriva 16 varje dag fast man skulle hunnit till 15 om man åkt till jobbet. Men nu tränar man istället en stund efter jobbet.

 • kerstin
  19 mars, 2013 at 06:32

  Du lämnar in dina tider för hur barnet ska gå när det är i förskolan. har du varierande tider så skriver du den tid det tidigast och senast kan bli. Sen finns det ett schema där du fyller i barnens tider för minst två veckor i förväg som brukar hänga i hallen. Det är dessa tider som gäller om du väljer att fika, handla efter jobbet så är det helt okey så länge du håller dina tider. Är du sen någongång så ring. Ibland kan det vara 10 barns föräldrar som är sena och inte ringt och det kan vara väldigt sårbart efter en viss tid på dagen då det är färre personal. Ringer man kan alltid någon personal stanna över om det behövs.

 • kerstin
  19 mars, 2013 at 06:38

  Jobbar också på en förskola och där väljer man tiderna själv och om man vill handla efter jobbet eller inte. Givietvis måste du följa de tider du satt upp på schemat, men om föräldrarna ökat på lite tid för att hinna med handling, träning etc har inte vi pedagoger ett dugg med att göra, de betalar för sin tid. Så är det i Stockholms kommun men det är olika från kommun till kommun. Vet vissa kommuner som kräver in tider från arbetsgivaren för att barnen enbart får vistas som du just beskriv här. Sen i Stockholm är det 9-15 som gäller för föräldralediga, men är du arbetslös, hemmaförälder eller liknande så får du ha heltid om du vill och på jourer och klämdagar.Barn till föräldralediga får också vara på förskolan klämdagar och jourer så som sommarjour. Vet att det är upp till förskolechefen att ändra lite på reglerna och vissa gör det också men om föräldrarna går vidare så får de alltid rätt då det är kommuns huvudregler som gäller. Kollade upp detta nu under klämdagarna i julas.

 • M
  19 mars, 2013 at 06:43

  Säg istället att du blev inte smal av ditt LCHF, vid 35 kan du fortfarande få superkropp..Så kom inte med dåliga ursäkter..

 • Louise
  19 mars, 2013 at 12:09

  Varför trodde du hon var otrevlig? Hon har bara taskiga värderingar och en vidrig människosyn. En sån skitig insida döljs såklart med ett überproffstrevligt yttre!

 • bea
  19 mars, 2013 at 13:29

  Jag skulle verkligen råda dig att gå in på Marks daily apple och kolla hans sätta att äta och träna. Det finns kvinnor där som är klart över 40 och fått fantastiska resultat. Lycka till

 • Nina
  19 mars, 2013 at 16:03

  Det där gäller säker för dig men inte för mig. Vi är alla olika. Jag är över 40 och snyggare än när jag var 20. Inte rynkig eller hängig.
  Bara att hoppas på bra gener. Att titta på sina föräldrars åldrande är ett tipps. Titta på den du är mest lik.

 • Camilla
  19 mars, 2013 at 17:54

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • tappa vikt
  16 mars, 2014 at 15:26

  jag är 35+ och håller på med bantning=) har bara påbörjat min viktresa som kommer att kunna följas på min blogg! läs gärna

 • Mikael
  24 februari, 2015 at 20:31

  Jag har skapat en ny webbplats om bantning. Den hittas här:

  http://banta.diet/

  Besök den gärna!