Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Har just varit hos Birte på BVC. Det visar sig att jag är en aningen överhysterisk och jag kunde inte sluta skratta när jag berättade för Birte att jag aldrig gett Rambo annat än kokt vatten. Att jag kokar vatten och sen låter det svalna och att jag absolut inte trodde att jag unde ge honom kranvatten. På Birtes min såg jag att hon trodde att jag skojade med henne. Det var så väldigt mycket roligare än vad jag kan återberätta det hela och när Birte sa att "Ja näe men möjligtvis att man kokar vattnet till prematurer eller specialfall men herregud nu är det ju dags för Rambo att börja smaka på er middag inte dricka ersättning gjord på kokt vatten…" Gud vad jag har skrattat åt mig själv. Jesus jag är fanimej inte sann. På bilden ser ni Sveries mest överbeskyddade barn. #töntigastemorsanoftheyear

You Might Also Like

 • mw
  10 april, 2014 at 12:42

  hahaha. skulle inte du sluta å skölja tutten med i Thailand? gjorde du de?

  hehe bara å erkänna, du är inte så hårdhudad ändå Katrin 😉

 • Maria
  10 april, 2014 at 13:08

  Haha, du är för härlig du 🙂 tänk om folk fattade att du ofta driver med dem! Rolig blogg och söt bebis! Kul att följa din vikt oxå, håller på själv å kämpar. Kram

 • Maria
  10 april, 2014 at 13:08

  Kul inlägg, skrattade åt detta 😀
  ”Jesus jag är fanimej inte sann”
  😀

 • STPC
  10 april, 2014 at 14:32

  Fast i England ska man koka allt vatten fram till 1 ar. Man ska inte heller borja ge bebisarna mat forran de ar 6 manader p.g.a att de loper storre risk att utveckla allergier innan 6 manader. Lustigt hur mycket det skiljer!

 • maria
  10 april, 2014 at 14:39

  Kan väl inte vara FEL att koka vattnet.

 • Tess
  10 april, 2014 at 15:26

  Vi kokade vattnet fram tills att våra barn var ett år. Läste eller hörde att man skulle det någonstans. Tror inte det är fel, mkt baciller & äckelpeckel i våra vatten… :/

 • Emma
  10 april, 2014 at 15:26

  Nej, fattar inte vad det var så roligt med det! Men hon hittar så klart bara på!

 • trebarnsmamma
  10 april, 2014 at 17:03

  Seriöst, koka vatten tills de var ett år??
  Antar de inte fick leka i sandlådan eller ute öht heller innan dess?

  Har varken kokat vatten, napp eller flaskor till mina barn.
  Å andra sidan klarade sig mina från magsjuka 9 ggr av 10 under förskoleåldern.

 • maria
  10 april, 2014 at 17:46

  Har dina barn matats med kall välling?

 • Anna
  10 april, 2014 at 18:43

  Kokar du välling? Låter ju praktiskt…. Hur många timmar får du vänta efteråt innan du kan mata?

 • Amanda
  10 april, 2014 at 19:50

  Maria!
  Du kokar väl vattnet innan du gör välling??
  Du tar väl inte varmvatten ur kranen??

 • Polly
  10 april, 2014 at 20:37

  Om man har vatten från egen brunn så är det vettigt att koka det. Kommunalt vatten är olika säkert beroende på vilken utrustning som finns för rening i kommunen, om vattnet tas som ytvatten eller från grundvattnet. När det regnar mycket så kan t.ex. det kommunala vattnet som tas från Göta älv innehålla bakterier som kommer uppströms ifrån, det märker sjukvården på ökad magsjuka i känsliga grupper.

 • Trebarnsmamma
  10 april, 2014 at 22:51

  Tyvärr fick mina barn välling (visste inte bättre, för det är en skitprodukt rent ut sagt) men inte fasen kokade jag den
  Kallt vatten som värmdes 1-2 min i micron

 • giggi
  11 april, 2014 at 01:44

  Man tar kallvatten o värmer!

 • hanna
  11 april, 2014 at 08:48

  Jag avgudar dig katrin! Tänk om flera kunde vara som dig 🙂 Äntligen har din lchf bok dimpat ner i brevlådan. Jag är mer än att laddad till att bli smal igen efter ca 30 kg över vikt efter graviditeten.

 • vg
  11 april, 2014 at 20:50

  Man ska väl koka vattnet i början för att kranvattnet kan innehålla koppar som bebisen inte riktigt klarar av?? Efter 3 månader behöver du inte koka längre.

 • Maria
  12 april, 2014 at 10:01

  Kallvatten är det ingen fara med. Däremot ska du aldrig ta varmvatten ur kranen för det kan innehålla metaller. Ta alltid kallt vatten och värm till vällingen.

 • Maggie
  12 april, 2014 at 15:26

  Fortsätt med kokt vatten, även om andra skrattar. Träffade en man närmare 100 år och jag frågade hur man uppnår en sån aktningsvärd ålder. ”Jag dricker kokt vatten och rödvin”. Rödvinet får Rambo naturligtvis vänta med.

 • frillan
  12 april, 2014 at 16:28

  Ni är ju dumma i huvudet allihopa om ni håller på och kokar vatten till era barn. Barn löper mindre risk att bli allergiska osv om de utsätts för bakterier. Jävla hönsmammor nuförtiden.

 • Monika
  14 april, 2014 at 11:37

  Hahahah jag kokade också vattnet första veckorna, skäms än idag när jag tänker tillbaka hur BVC reagerade när jag frågade om det. Ja jag är också en överbeskyddande mamma