Okategoriserade

De tar mig inte på allvar

Det är måndag vilket ju betyder vägning. Tyvärr gick inte det idag för vågen på gymet hade försvunnit och när jag bad tjejerna i repan om en våg dammade de av en gammal rostig våg som visade två eller tre eller olika många kilon för mycket varje gång som man ruskade till den så det kändes ju inte så seriöst. Precis… Men jag ställde mig på den ändå. Jag såg inte uppifrån EXAKT vad den visade så jag bad tjejerna att sätta sig på huk. Tre stycken spekulerade över min vikt. ”62!”, ropade den första. ”67!”, den andra och ”No no no 67 minus 2!”, den tredje. Sen fnitter. Vet ni hur asiatiska tjejer fnittrar när de fnittrar tillsammans? A men då vet ni.

”Please, we don´t make jokes over my weight. It is very important”, försökte jag. ”Impotaaaant weight! Yeeees belly impotaaant!” och så fniss igen. Jag har med andra ord ingen aning om vad jag väger. Någonting på 65 är det men det är ju de där kommatecknena som är det intressanta såklart. Är det 65,3 är det ju superbra men är det 65,9 är det katastrof. Jag ska gå till gymet och se om vågen dykt upp imorgon bitti för jag måste ju veta vad jag väger och om allt går åt rätt håll för annars är det ju illa med mig.

Jag har ju i och för sig en spegel på rummet och den spegeln visar ett fetto så det är nog en bra bit kvar. Just det! Vad har jag ätit idag: Frukost-två löskokta ägg, ca 150 gram skinka och 150 gram gul ost. Lunch-En quest applepie, det var för varmt för mat. Middag-300 gram av den godaste fisken jag ätit i mitt liv. Vet ni vad Red Grouper är? Den åt jag med steamed broccoli och tartar sauce. Otroligt gott och så hälsosamt, mår väldigt bra i magen efter en sån här middag.

Alright, nu ska vi sova. God natt.
Katrins Snapshots

En billig thaihatt och en quest applepie. Det är vad som behövs för en ljuvlig paus i skuggan. Och en kopp svart kaffe. @lchfklubben

You Might Also Like

 • T
  3 mars, 2014 at 17:22

  Hitta åt en 7 eleven och utanför alla sådan butiker i thai står det en våg du stoppar i 10 bath (typ) för att den ska börja väga. Lycka till!

 • sara
  3 mars, 2014 at 18:19

  Brukar aldrig skriva här men gör det nu….många får fel på ämnesomsättningen efter att man har fått barn…då går man inte ner ett gram….behöver ju inte du ha fått men att tänka på….Lycka till!

 • Sofie
  3 mars, 2014 at 18:42

  Men vem fan tar dig på allvar. Du SJUKA människa. Usch!!!

 • www.vadmenarhan.se
  3 mars, 2014 at 19:09

  Man ska inte ta sig själv så seriöst iaf. Oavsett kärlekshandtag eller inte.

  Kolla in http://www.vadmenarhan.se alla singlar. Det finns hopp för er också!

 • Zhandra
  3 mars, 2014 at 19:17

  Nu sätter sig allt fett du har smällt i dig under åren runt midjan. Innan har den bäddat in hjärnan så att den lilla eventuella intelligens och tankeförmåga du har haft är totalt inbäddad i dallrande gult fett…

 • Amelie
  3 mars, 2014 at 19:23

  Du är grym Katrin!

 • Cissi
  3 mars, 2014 at 19:23

  Man ska alltid väga sig på samma våg för att få rätt resultat. I princip alla vågar visar olika. Om man nu förresten ska väga sig alls…..

 • Eleonor
  3 mars, 2014 at 19:31

  Såna där ska jag minsann beställa, dom ser alltför goda ut! 🙂

 • Märta
  3 mars, 2014 at 19:54

  Inte konstigt att du inte går ner i vikt, du äter ju inga kolhydrater! Kolhydrater, dvs frukt och till viss del grönsaker, är snabbsmält för människor eftersom vi är byggda till växtätare. När du minskar protein- och fettintaget får du en mängd energi, vilken du kan använda till träning och en munterhet som du aldrig sett förut. Matsmältningen går fort och du slipper sjukdomarna som köttätare, veganer m.fl. får för jämnan. Jag pratar om råkost eller fruktbaserad kost.

 • Sofie
  3 mars, 2014 at 20:00

  Varför tog du bort det du skrev om att GILLIS liknar en GRISKULTING som sin mamma? Sandlådenivå av en dum 37 åring!!

 • bettan
  3 mars, 2014 at 20:03

  Håller med!

 • Jossan
  3 mars, 2014 at 20:04

  Är inte 150gr skinka och 150gr ost väldigt mycket till frukost?

 • Me
  3 mars, 2014 at 20:57

  Eh nej det gör de inte! Om det är en bra digital våg så är det nästan exakt!

 • zpiach
  3 mars, 2014 at 20:59

  Jag tror du behöver läsa på lite om LCHF! kroppen behöver INTE kolhydrater, till och med min läkare erkände det:P

  Hur jag gick ner mer än 20kg på mindre än ett år – zpiachlchf.blogspot.se

 • Me
  3 mars, 2014 at 21:00

  Jo, tillsammans med 2 ägg så är det väldigt mycket! Men å andra sidan orkade hon ju knappt lunch sen, det som räknas är det totala dagsintaget.

 • anna
  3 mars, 2014 at 21:16

  Men hjälp..om du tycker hon är så sjuk varför hänger du här då ?

 • Isa
  3 mars, 2014 at 21:18

  Zhandra talar av egen erfarenhet hör jag..

 • Annie
  3 mars, 2014 at 21:24

  Försöker att uppmärksamma min gamla väns historia om hennes kamp att få upprättelse efter att hennes läkare undanhöll hennes cancerdiagnos i sex år.

  Försök att sprida länken från Expressen, skulle vara en välvillig sak att göra i dagens (rätt hårda) samhälle.

  http://missboner.blogspot.se/2014/03/ett-inlagg-som-alla-ska-lasa.html

 • Märta
  3 mars, 2014 at 21:37

  Tro inte på allt vad läkare och vetenskapsmän säger, i många fall har de ingen aning om vad de pratar om, alternativt ljuger för att tjäna pengar.

  Jag har läst på tillräckligt om vetenskapen kring våra magar och lymfsystem för att veta vad kroppen behöver. Om du nu är envis på att ha vetenskapliga bevis finns de också. Ta dig några minuter att söka så får du snart reda på att människokroppen är av växtätarens art, och att vi inte är gjorda för att bryta ned höga halter fett och protein.

  Vad människan behöver är amino syror, det är det vi bryter ned köttproteinet till, en lång och onödig process som dessutom gör att vi lagrar gifter i kroppen. Genom att direkt äta amino syror blir matsmältningen snabb och naturlig, och vårt blods Ph värde sjunker inte, som det gör när vi äter kött.

  Var är din vetenskap om att kroppen inte behöver kolhydrater?

 • zpiach
  3 mars, 2014 at 22:26

  Ja hur tror du grottmänniskan överlevde? fett och protein och enstaka rötter och bär. LCHF är självklart lite mer anpassat till nutiden, vi äter grönsaker fett och protein främst. Frukt behövs inte om du inte vill ha ständiga sockerfall vill säga… Grönsaker innehåller tillräckligt med kh och dessutom äter de flesta ägg och det är fullproppat med nyttigheter. Du kan gärna få tro på de gamla myterna att vi behöver proppa kroppen full i socker (potatis,mjöl, frukt mm) det är bara du som förlorar på det… Läs gärna skaldemans bok ät dig ner i vikt

 • fifa
  3 mars, 2014 at 22:31

  Gillar ditt barn att lira fifa? Checka denna sida, bästa priserna.

  http://Www.fifa14coins.se

 • Agnes
  3 mars, 2014 at 22:38

  Slappna av!!! Du är på semester 🙂

 • sara
  3 mars, 2014 at 23:23

  Katrin du måste skära ner på fettet, själva kalori intaget!
  Frossa i fett funkar inte i längden.

  Kalori in kalori ut!
  Enkelt.

  Imorgon äter du 1 ägg, 50 gram ost och 150 gram skinka!
  Sallad till Lunch och fisk på kvällen. Kommer göra susen!

 • Johanna
  4 mars, 2014 at 00:13

  Hahahahaha bra svar!!!

 • Mu
  4 mars, 2014 at 03:27

  Vem bantar på semestern? Någon som känner panik. Ha ha ha… Sorry, men va fan, hon sa ju att hon LÄNGTADE över att få sätta alla fetton på plats genom att gå ner så jävla lätt efter graviditeten? Hehe…
  (Och ja förutsägbart nog kommer ni nu anklaga mig för att vara fet etc eftersom jag säger detta, men tyvärr….ha ha ha) 😀

 • Cathrine
  4 mars, 2014 at 07:58

  Stämmer bra

 • Louise
  4 mars, 2014 at 08:29

  En människa är anpassningsbar uppenbarligen. Varken LCHF-are eller vegan/vevetarianer dör så dör så kroppen lär klara sig rätt bra utan det ena eller det andra. Era överlevnadsteorier om vad en människa ska äta går bara i cirklar. Sluta, snälla.

 • FIa
  4 mars, 2014 at 08:52

  Märta: Kul att du nämner lymfsystemet. Jag har en sjukdom i just detta system och svullnar upp väldigt mycket om jag äter kolhydrater (till den grad att huden sträckts ut så mycket att jag spruckit eller kliat sönder huden). Jag kan tyvärr inte komma med forskning om varför det är så, jag vet bara att mindre mängd kolhydrater=gladare kropp.
  Men ska dock också påpeka att jag inte är den som trycker i mig fett. Jag äter på som vanligt med fullfeta produkter. Jag lägger inte till extra bara för att ’man ska’.

 • Elle
  4 mars, 2014 at 09:38

  Hjärnan består av Fett och vatten, men det kanske du inte vet. Det innebär att din kommentar plötsligt föll platt och blev ett pinsamt bevis på din okunskap.

 • Me
  4 mars, 2014 at 10:56

  Kanske för att blondinbella är dum o huvudet och en riktig moralkärring som vill spela perfekt?

 • Åh
  4 mars, 2014 at 12:33

  ”Men, men…hjälp”. Tar mig för pannan och utstöter ett litet ”Åh”. Vinglar till, men lyckas ta mig samman. Chocken känns stor. För en stund kanske till och med överväldigande.

 • Åh
  4 mars, 2014 at 12:36

  Men Elle, vad Zhandra försöker få fram handlar egentligen inte om hjärnan.

 • Me
  4 mars, 2014 at 14:02

  Inte för att det någonsin är ok att snacka illa om en bebis… Men det var nog egentligen inte riktat mot henne (honom?)

 • Sara
  4 mars, 2014 at 15:03

  Ett tips om du ändå är i Thailand är att köpa thaimat. En del av dem är nyttiga med starka kryddor och jag gick ner flera kilo på det när jag var i Thailand 🙂

 • Sara
  4 mars, 2014 at 15:12

  Mu, det handlar ju inte om att banta. När man äter enligt LCHF så äter man alltid så.
  Man kan inte äta det ibland. Det är inte panik det är att ha karaktär. Sen förstår jag inte det där hahaha… hehehe… hahahaha??? Låter lite maniskt?

 • Kalle
  4 mars, 2014 at 15:39

  Katrin äter inte thaimat.

 • Märta
  4 mars, 2014 at 18:40

  Nu är kolhydrater en väldigt bred term. Jag skulle bli mycket förvånad om det uppstår problem i din kropp av att äta mogna frukter (observera mogna). För det handlar inte om att leva på pasta och bröd, utan en råkost där du äter mogen frukt.

  Det kan dessutom ha att göra med att du ätit kött eller andra produkter som ger dig en adrenalinkick, över en längre period, och därför upplever du att det går nedåt när du ändrar dina kostvanor. Kroppen ska inte förbinda dess funktioner med stimulanter, dvs bli beroende av en kost som koffein, för att må bra, utan hälsa handlar om att få kroppens naturliga förmågor fungera som de ska. För att avvänja sig vid de dåliga vanor man har kommer man absolut uppleva en abstinens och bieffekter, precis som du nämner. Du kan koppla det till knark, du mår inte bra utan det, när du varit beroende ett tag. Men då skyller du på att du inte klarar dig utan det, när det egentligen handlar om att bara trappa ned tills du återfinner dig i ditt naturliga tillstånd och får i dig det din kropp är ämnad att få i sig.

 • Märta
  4 mars, 2014 at 19:16

  Kommentarerna publiceras som de vill, och jag är inte säker på när eller om mina tidigare kommentarer ens kommer publiceras. Därför ber jag alla som är intresserade av vidare diskussion att maila mig till [email protected]. Främst Zpiach men också de som tagit del av diskussionen efteråt (och vem som helst som är nyfiken). Jag ser fram emot era mail! Jag kommer fortsätta uppdatera sidan här för att ha koll på eventuella kommentarer och mina egna som möjligen publiceras senare.

 • Emma
  4 mars, 2014 at 19:30

  Spännande, om grottmänniskorna, du vet de dog när det var 35-40 år gamla… Så att följa deras kosthållning hoppar jag tyvärr. Dessutom åt de inte processerad mat, som alla äckliga LCHF mjöl, proteinpulver, fuskostar osv. Säger inte att jag äter superhälsosamt, men jag är iaf smal och har alltid varit så jag måste ju göra nånting rätt!

 • Emma
  4 mars, 2014 at 19:32

  Vafan Katrin, varför äter du ost om du är tjock? Jag äter ett kokt ägg och en liten skål turkisk yoghurt med lite valnötter på till frukost. Räcker bra. Då håller jag mig smal!

 • Gullefjun
  4 mars, 2014 at 21:55

  Och så ett par bakverk, en pizza och tacos.

 • Ida :)
  4 mars, 2014 at 22:42

  Varför ska man just vara smal för? Varför är det sååå döviktigt?
  Katrin jag säger inte att du inte får tänka dessa tankar, för helt ärligt, det vet ju jag precis som någon annan att det har inte jag någon kontroll över, men dessa tankar låter väldigt destruktiva och onyttiga. Ordet smal och tjock är väldigt fula ord i min mening och det verkar som din hjärna är inställd i ordet ”smal”. Det skapar en väldigt stor stress på dig att behöva leva upp till det ordet. Allt jag försöker säga är att, låt dig själv leva lite samtidigt som du är hälsosam, livet blir så mkt roligare då! Jag lovar 😉 kram

 • Camilla
  5 mars, 2014 at 21:54

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1790kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]