Okategoriserade

Jag måste ha fel på vågen

Det är inte svårt att banta när man går ner. Ynka lilla hekto gör ju att man blir motiverad och framför allt så får man ju sin belöning. Men hur mår man när man kämpar som ett as och så visar vågen att man har gått UPP i vikt? Man bryter ihop och sen reser man sig igen. Starkare. Jag hade bestämt mig för att vågen skulle visa på 65, vad som helst idag och istället visar den på 66,8 med andra ord katastrofvikten Ellen.

Först hade jag tänkt att be Bingo photoshoppa dit 65,7 på vågen för att jag knappt klarar av den här nyheten själv men sen kom jag på att jag aldrig ljugit om något i hela mitt liv och skulle min misslyckade viktnedgång för mina bloggläsare bli min första lögn i livet? Skulle inte tro det. Sånt händer och jag är mänsklig det är därför som ni älskar mig. Så mycket!

Jag känner mig skitdeppig över det här såklart. Jag äter strikt LCHF och har tränat fem dagar den här veckan. Promenerat i 1,5 timme varje dag och kommit hem jättesvettig. Jag har ätit tre mål om dagen eftersom jag inte vill att amningen ska försvinna och tydligen är det så att jag äter för mycket. För när jag åt två mål om dagen och en liten munsbit så gick jag ju ner finfint. Så då vet jag det. Jag äter för mycket mat men jag kan inte riktigt göra något åt det. Jag kan träna hårdare eftersom trots att jag måste äta så kan jag förbränna mer än vad jag stoppar i mig så det är så det får bli. Jag och Bingo var på Regeringsgatan 26 och mätte ut proffsiga löparskor för våra fötter i helgen så nu har jag lärt mig att det endast är töntar som joggar i Nike och Reebok. Har man koll så joggar man i Socony eller asics och nu jag jag alltså ett par purfärska Socony-dojor (1800kr!!!)  nerpackade i min väska. I Thailand kommer jag att springa varje dag. När jag kommer hem den 14:e mars så SKA jag väga 64 någonting så är det bara.

Nu måste jag ta tag i lönerna för de har blivit många. Jag lyssnade på mig själv i livhjulet här om dagen. Det spelades in förra året i maj, alltså nio månader sedan. Där säger jag att jag har sju anställda att betala lön till. Idag är det 14 löner. Bra jobbat, Katrin!
Katrins Snapshots

Deppig start på den här veckan. Kämpar som fan och har gått UPP 0,7 kilo istället för ner. #dagsattblismal2014

You Might Also Like

 • Lina
  24 februari, 2014 at 11:32

  Sådär kan det vara ibland. Någon vecka när jag varit extremt duktig visar vågen plus eller står still. Andra veckor när jag slarvat kan jag plötsligt ha gått ner!

 • www.vadmenarhan.se
  24 februari, 2014 at 11:43

  Lycka till med att springa i den värmen. Själv brukar man vara glad om man tar sig till poolen. 🙂

 • Cornelia - Stil & Ung mamma-blogg
  24 februari, 2014 at 11:49

  Sådär var det för mig också. Gick upp hela tiden även fast jag åt lchf. Sen två veckor senare så poff var fyra kilo borta.. 🙂

  http://Cutelittlethings.se – Stil & Ung mamma-blogg

 • Evelinasfina Skönhetsblogg
  24 februari, 2014 at 11:52

  Stirra dig inte blind på vågen… Den kan visa lite olika. Det är i det långa loppet som det räcknas!

 • Petra
  24 februari, 2014 at 12:02

  Det sägs ju att man går upp i vikt de första veckorna man börjar träna..blodet börjar pumpa mer och man lägger på sig lite muskler 😉

 • Hanna
  24 februari, 2014 at 12:09

  Vet att du gillar vågen men den är skräp egentligen. Man ser ju på bilderna att du minskat i omfång! Det är helt otroligt hur olika en vikt kan se ut på någon, väger samma som du och är fit!

 • ira
  24 februari, 2014 at 12:32

  Så var det för mig också efter att min son fötts när jag var 36. Slet som ett djur, men vågen vägrade visa neråt…..Inte kul alls. Det är då man blir deppig när folk sager att det är ’sååå lätt gå ner I vikt’.

 • Kicki
  24 februari, 2014 at 12:32

  Väger du digföre/efter amning..? Är ju faktiskt så att fulla bomber väger mer,
  det e ju samma som med fylld blåsa 😉 säger som de andra, kolla måttbandet också!

 • Carolina
  24 februari, 2014 at 13:20

  Jag har förstått att du är mycket för att banta och att du ju givetvis förespråkar lchf och tror dig veta ALLT om lchf, kroppen och ALLA andra dieter osv.

  Men sanningen är den att om du ska amma, träna OCH gå ner i vikt samtidigt så bör du nog se över ditt matintag. Att göra av med mer än vad man stoppar i sig är ju A och O för att gå ned i vikt. Däremot så behöver din kropp kolhydrater för amningen. Lchf må fungera till viss del, men tänk på att kalorimängden blir otroligt mycket högre med allt fett du stoppar i dig.

  Det säger ju sig självt, äter du mer kalorier än du gör av med så står du still i vikt. Och då går reserverna åt till amningen. Tränar du dessutom då utan kolhydrater så kanske det är så att kroppen ställer in sig på svält, och då går du INTE ned i vikt på det sätt du önskar….

  Mitt tips är att anlita en dietist/kostrådgivare alt. erfaren pt som hjälper dig med helheten…

  Annars får du väl sluta amma, så du kan banta på riktigt…

 • Louise
  24 februari, 2014 at 13:33

  Skippa LCHF och kör en modifierad tallriksmodell (mindre med både kolhydrater och fett) så går du ner. Typ en par-tre msk ris, kalkonkött och mycket grönsaker.Lovar att du går ner. Räcker att gå 45 minuter om dagen då och gå ner 1 kilo i veckan ändå. Drick mycket vatten också. Jag har bantat ner mig efter båda graviditeterna på det sättet (från 75-80 kilo till 55-60 kilo) 🙂

 • AnnaRufus
  24 februari, 2014 at 13:35

  Jag började gå ner väldigt bra efter min graviditet genom att gå promenader varje dag och äta normal frukost, lätt lunch och normal middag. Sedan blev barnet större och jag fick tid att göra riktig lunch ist. för att bara hälla upp yoghurt med ena handen medan jag bar barnet med andra. Jaha, då började valken på magen komma tillbaka, såg skillnad direkt på en vecka. Nu är jag rädd att folk ska tro att barn nr. 2 är på g. Störande!

 • kila7
  24 februari, 2014 at 13:37

  Så är det oftast för mig…men till skillnad mot dig, är det då jag ger upp å hittar ngn ”tröst”… å vad händer då…jo garanterad uppgång, så jag ger upp!!! Samma sak igen å igen å igen….:( ( då I hate me)

 • rosa
  24 februari, 2014 at 13:37

  Fast jag tror inte alls att vikt beror på hur många kalorier man får i sig och gör av med.

  Jag käkar ca 2500 kalorier per dag, och får kämpa för att inte gå ner i vikt.

  Innan käka jag ca 1600 och gick hela tiden upp i vikt.

  Skillnaden är att nu käkar jag bara frukt och grönt, max 1 msk fett per dag och minimalt med salt.

  Innan käka jag massa fett i form av ost och smör och bröd och fick kämpa som en gris för att behålla vikten.

  Är 170 cm lång och väger 52 kg.

 • Rune
  24 februari, 2014 at 13:58

  Ha ha ha ha vilket misslyckad fetto du är! Äcklas av fetton.
  Du passar inte in på fräscha, smala vackra Östermalm.
  Ja ungefär så här skulle du skriva om någon annan misslyckat lite.
  Håll till godo med min vänlighet Katrin.
  Kjamiz

 • Me
  24 februari, 2014 at 13:59

  Haha, om man ska proklamera att det ”bara är töntar som har Nike och Reebok” och vill pusha för ett par bättre löparskor så kan det ju vara bra att stava rätt också 😉 Saucony heter dem, inte Socony som du skrev.

 • Tove
  24 februari, 2014 at 14:01

  Älskar saucony, sen jag gick över har jag inte bytt märke, både tränade inför o sprang ett marathon med dom 🙂 dessutom på lchf (efter att ha inspirerats av dig när du gick ner efter Ringo), så mkt för alla som envist hävdar att man inte kan hårdträna på lchf..? Men ja det vet vi ju sen länge att det är skitsnack 🙂 känner mig också alltid less när vågen står still/går upp, men försöker tänka att den kommer ta ett jättehopp ner plötsligt, ofta funkar det så för mig iaf.

 • lisa
  24 februari, 2014 at 14:07

  Herregud, man skulle kunna tro att det gällde livet.Var du glad att du och din familj har hälsan Med lite tålamod , kommer du säkert gå ner i vikt!

 • Petra
  24 februari, 2014 at 14:30

  Att börja springa så här snart efter en förlossning (när man dessutom bara har gått barnvagnspromenader) är som att be om att få ont i knän, höfter och rygg. Styrketräning först! Jogga sen! Kanske Olgas bok ”Träning för nyblivna mammor” kan vara något för dig? Där får du tips på både kost OCH träning!

 • Emma
  24 februari, 2014 at 15:20

  Det är möjligt att du äter för mycket. Men jag tror mer på att du har fått mer muskelmassa.
  Muskler väger mer än fett.
  Det är därför du ska mäta dig. Inte väga.
  Jag kommer ihåg när du började med LCHF förra gången. Samma sak hände då.
  Du har ju facit i hand. Du vet att det funkar, men du måste ge det lite uppstartstid.

  Lycka till!

 • emma
  24 februari, 2014 at 15:26

  Men hon tycker ju så om sig själv som du skriver! Haha!
  Hon tycker gillar inte fetton och vill inte vara ett själv. Därför ska hon ner i vikt, och det kommer hon lyckas med.
  Vänta bara! 🙂

  Misslyckad är hon inte.
  Men fet! Tja, lite kanske. Men det är en smaksak hur man vill se ut.

 • Marie
  24 februari, 2014 at 15:41

  Har använt saucony i 3 år nu, synd bara TöntSverige inte tar in alla färger när det släpps nya så man få köpa i USA ist.

 • Gina
  24 februari, 2014 at 16:31

  Varför flyttar du inte till USA. Så slipper du Tönt Sverige!!!

 • Yay
  24 februari, 2014 at 16:52

  Hej. Jag har rasat mina gravkilon plus några extra efter båda mina graviditeter (målvikten tillbaka när bebisen varit ca sex mån båda gångerna). Trots att jag bara ammat ett par månader med varje barn. Hur gjorde jag? Vardagsmotion (snabba promenader) plus hårdare träning tre dagar i veckan (typ löpning eller pw efter v 10) plus drog ner kolhydrater ordentligt. En halv potatis istället för två hela. Äter ordentlig frukost och lunch eller middag. Det ena målet är lite mindre. Äter däremellan två mellanmål plus ofta ngt lätt senare på kvällen (typ banan och ett glas mjölk). Har även minskat lite på fett och äter bara mackor på helgen (tidigare åt jag flera ggr varje dag…har alltid typ bara smör som pålägg; älskar bröd och smör). Äter dock bara standardprodukter som Smör, Bregott, 3% yoghurt…light finns inte i vårt hus. Har unnat mig godsaker flera ggr i veckan..men försöker äta socker två dagar i veckan. Tips från en vanlig ’svensson-mamma’, 1.72 lång, 66 kg.

 • Li
  24 februari, 2014 at 17:08

  Tänkte som någon här ovan, börja med styrketräning först innan du ger dig på att springa! Det ökar förbränningen också. Men du kanske redan gör olika styrkeövningar hemma? Tagit upp yogan kanske? Först när man har stark bål igen kan man börja springa. /Trebarnsmor med träningserfarenhet

 • Sofia
  24 februari, 2014 at 17:33

  Hej Katrin,
  Ofta när man börjar träna igen efter ett tag så kan man gå upp något kilo eller så. Detta eftersom att du helt plötsligt bygger muskeler, som faktiskt väger en del. För att rasa i vikt brukar det oftast funka med att bara svälta sig själv. Men med träningen så kan vågen luras ibland. Men jag är säker på att din kropp är påväg åt rätt håll!

 • laura
  24 februari, 2014 at 17:35

  Orka vara så viktifixerad. Både Katrin och ett par nötter härinne. Allvarligt vad har ni för tråkiga liv som har tid att fixera så mkt på vikt. Är man tonåring kan jag förstå men en vuxen person? Nej, skaffa ett intressantare liv så försvinner bilringarna utan att ni behöver hålla på och obsessa över vikt mått blahaha.

 • AnnaRufus
  24 februari, 2014 at 18:08

  Okej så folk med intressanta liv vill inte tillbaka till sin vikt som de hade innan graviditeten, de är inte intresserade av vad de äter och hur de motionerar. Eller är det bara så att man inte får prata/skriva om de ämnena när man har ett intressant liv?

 • Charlotte
  24 februari, 2014 at 18:47

  När jag ammade stod jag still på vågen , kroppen behöll varje kalori. När jag slutade gick jag snabbt ner 5-6 kg på en månad. Är ngt m hormonerna, iaf för mig!

 • MB
  24 februari, 2014 at 19:08

  Just för att du var 36 just…?

 • mango
  24 februari, 2014 at 19:13

  Fortsätter du att äta så för alltid, om inte, vad händer när du börjar äta som vanligt?

 • mango
  24 februari, 2014 at 19:16

  Men tydligen förstod du vad hon menade ändå, skönt att du fick klaga lite!

 • minime
  24 februari, 2014 at 19:19

  Det handlar ju inte om antingen eller.
  Måste man välja tror du? Antingen frisk familj eller vikt man trivs med? Du är inte så smart du va?

 • mango
  24 februari, 2014 at 19:23

  Tönt Sverige? Om du inte trivs här så tycker jag du ska flytta till något bättre land.

 • Lo
  24 februari, 2014 at 19:35

  ”För att rasa i vikt brukar det ofta funka med att bara svälta sig själv……”
  Du är ironisk nu va?

 • Thess
  24 februari, 2014 at 19:54

  Ja ner de inte är så många kilon kvar blir de jobbigare, och man får INTE.överäta!! Då skiter de sig, du skriver ju själv i din första bok att man halverar portionerna så går man ner dom sista! De gör jag just nu. Jag råkade sluta röka för lite mer än en månad sen, och överätit lite sen dess, gått upp 5 kilo. Nu måste dom bort, annars får jag inte bukplastik operationen, då mitt bmi är över 30 nu, och under 30 om jag går ner 5 kilo! Jag har under två år nu med lchfkost gått ner 120-140kg, finns bildbevis på min blogg http://www.memyselfandlchf.wordpress.com
  Där kan man även läsa om min resa och nu mina sista kilon och operationen!! 😀
  Katrin du kommer klara de, kanske bara tar någon vecka länge! 🙂

 • kim
  24 februari, 2014 at 20:29

  Eller en skev kroppsuppfattning ;))

 • Emma
  24 februari, 2014 at 20:33

  Skönt att se att man inte är ensam !!! Kämpar med träning efter andra ungen som e 4 mån.. Det står still på vågen..:(

 • Kim
  24 februari, 2014 at 20:34

  Mogna svar… sverige är ett skitnödigt land med allt för mångs skitnödiga pantade människor!

 • Åttio ska bli sextio
  24 februari, 2014 at 21:08

  Det går upp…och så går det ner! Och så går det ner, och upp ibland också! Men äsch, det gör väll inte så mycket så länge man mår bra! Själv vägde jag in på 77,2 kilo idag. Ska ner till 60 kilo. Det är bara att. .:-)

 • Åttio ska bli sextio
  24 februari, 2014 at 21:14

  Det låtsanar ska du se! Själv vägde jag in på 77.2 idag. Ska ner till 60! Bara kämpa på!

 • Louise
  24 februari, 2014 at 22:11

  Jag har gjort det till en livsstil att äta sunt och röra mig. Tror det är vad det handlar om för att hålla sig smal. Man måste tänka på vad man tar in/gör av med. Ett ständigt jobb men man lär sig 🙂 Jag unnar mig att äta gott om helgerna nu (dock med måtta). Ibland bara måste jag ha en semla men då får jag kanske skippa kvällsmackan eller ta en extra promenad :). Gäller att hitta balansen och inte släppa vikten för långt. Har hållit mig smal i 12 år!.

 • LF
  24 februari, 2014 at 22:21

  Nej nej nej värsta skorna du kan ha… Läs om barfotalöpning, ett hett tips! Dina ny skor är helt onödigt dyra och kommer bland annat att paja dina knän.

 • PML
  24 februari, 2014 at 23:14

  Stackars dig som inte går ner i vikt! Själv tappade jag 1,4 kg denna vecka, men jag har många många kilon kvar att bli av med. men så lite som 66 kan jag inte väga, då är jag mager.

 • Elin
  24 februari, 2014 at 23:46

  Jag gillar dig Katrin, men helt ärligt så känner jag mig lite skadeglad över din vikt när du uttrycker dig så illa emellanåt. Är du så okänslig på riktigt? Säger du till folk du möter att dem är feta? …Du är inte ung längre, du är en medelålders och för att bli mamma så är du ju rätt gammal, eller hör till den äldre skaran. Din kropp fungerar kanske annorlunda nu. Ge det tid! Hormoner kan ju påvärka också. Sluta tro att du är överlägsen, du är människa. Du är en kvinna av folket! Du hade passat in i vilken förort bland halvmulliga, mellansunkiga småbarnsmammor som helst. Din kropp har skapat två helt underbara barn. Med din vilja kommer du bli fit igen, du kommer nå ditt mål! Bryt inte ihop för en veckas resultat, stressa ner, slappna av, andas ut och kom igen. / 25-åringen

 • Elin
  24 februari, 2014 at 23:48

  Ps, ovan har rätt. De som har koll Katrin, de är de som satsar på barfotaskor och barfotalöpning! 2014 nu, googla!

 • mango
  25 februari, 2014 at 00:22

  Men Kim är mogen och varken skitnödig eller pantad.

 • sol
  25 februari, 2014 at 00:32

  Elin, vet inte var du är född eller var du bor, men här i Stockholm är medelåldern på förstföderskor ca 33 år

 • Ilona
  25 februari, 2014 at 00:56

  Små mål hela dagen – inte så svårt. Jag är 170 cm och väger 50 kg.

  Äter frukost med kolhydrater, etc flingor och yoghurt(för att få upp energi)
  Resterande dagen äter jag små portioner, hela tiden. Typ lunch-1 köttbit, en näve sallad.
  Mellanmål-kex, nån skiva skinka och mineralvatten
  Middag-kyckling sås och sallad

  Inte så svårt. Om man äter små portioner, dessutom så blir du intw sötsugen eller vrålhungrig.

  Balans

  Är du övermätt så blir din magsäck större. Time to eat normal. Pussss

 • Busbeckis
  25 februari, 2014 at 01:23

  Kääääämpa nu !!!
  Ja nu får du fan lägga i en xtra växel puman alltså! Jag hejar på!!! Fram med inspirations bilder på kylskåpet som motiverar lite xtra också!
  Löve u darling, det här fixar du!

 • Annika
  25 februari, 2014 at 02:23

  Du omvandlar fett till muskler och sen måste du tänka på hur många kalorier du stoppar i dig, det spelar ingen roll vilken metod du kör, men med lchf blir det ju ganska mycket. Håll ut och fortsätt träna, men don ’t overdo, då kommer du bara att ta ut dig. Och glöm joggning i Thailand, det är alldeles för varmt och dessutom går de in i den varmare perioden nu. Satsa på simning och fräsch mat, skaldjur och magra soppor. Lchf utan en massa fett, det kommer att bli utmärkt! Stress gör också att kroppen inte släpper på övervikten. Njut nu av semestern i stället och av alla fräscha fruktdrinkar och god, nyttig mat.

 • kerstin
  25 februari, 2014 at 07:32

  Musklar väger. Du skriver att du tränar 5 dagar i veckan så klart vikten går uppåt då du byggt en massa muskler. det är just därför du ska mäta dig. Så skaffa måttband och mät dig. Köp en sådan där våg som mäter vikten i muskler, fettmängd etc, de är dyra men pålitliga. sådana använder läkarna som jobbar med överviktiga personer. Min son har en sådan. Då ser du hur mycket fett du förbränt hur musklerna väger och din vikt.

 • Eleonor
  25 februari, 2014 at 08:03

  Det är säkert mycket vätska med tanke på att du ammar fortfarande! Fortsätt som du gör så släpper det nig snart!

  Du är snart tillbaka i världsform ska du se! 🙂

 • Sanna
  25 februari, 2014 at 14:41

  Samma här, jag gick ner 2kg första veckan och på de senaste tre veckorna bara 0,5 kg trots strikt lchf! Förra veckan hade jag gått upp 2 hg! Måste minska portionerna och börja träna….

 • tant Eva
  25 februari, 2014 at 17:56

  Den kommentaren var ju go! Klaga på hennes stavning och sen skriva dem när det heter de! Lär dig svenska Me innan du klagar på andras stavning.

 • grg
  25 februari, 2014 at 22:54

  haha du e så jävla rolig. dum i huvudet för de mesta men rolig… ja gillar dig

 • linda
  26 februari, 2014 at 10:48

  Man ska väga sig på samma tid, tex på morgonen väger man alltid mindre innan man har ätit, o på kvällen mera.
  Så bättre väga sig på morgonen.
  :=) bättre köra mkt cardio så trillar kilona 🙂

 • Camilla
  27 februari, 2014 at 22:35

  reductil sibutramin 15mg till salu. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1790kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • kajsa
  19 juni, 2016 at 16:34

  Skit i dieterna!
  Du får inte i dig den protein du ska ha, du förlorar lite muskler och lite fett. Vad mer?
  Ät bra mat! Sunt, inget socker eller vitt. Ät kyckling, ris, broccoli vad vet jag, ren mat!
  Kosten är det hela av viktnedgången, motion behövs verkligen men kosten är viktigast. Så sluta med dieterna! 🙂