Okategoriserade

God morgon

Aptrist med OS tycker jag. Gud va Ringo är rolig. Rambo är sjukt gullig. Bingo är snäll. Serverade god frulle idag. Kokta ägg med smör. Man blir lite varm i hjärtat när man öppnar sin dator och ser att Bingo hittat en sida som heter kokaägg.se. Han vet hur noga jag är med mina ägg och vill så gärna att de ska bli perfekta. Idag blev de lite för hårda men bra ändå. Jag gillar mina ägg lösa fast det vita ska vara fast och inte som snor.

Jag väger 66,1 nu så det är ju bra. Enligt min första plan skulle jag väga 65 idag men det går ju inte för amningen försvinner så fort som jag äter för lite. Är det någon som har tips på hur man kan banta och amma samtidigt? Någon sa till mig att jag ska krossa anis och fänkål och dricka som té men det gjorde ingen skillnad på mig. Finns det något som stimulerar amningen?

Jag har övertalat Bingo så idag ska vi spela in en pod på prov. Det var det som jag ville ha era frågor till. Ska använda dem idag. Tänker oss en relationspod fast inte bara. Men blir det inte skitbra så blir det inget och det finns ju inga garantier för att jag och Bingo klarar en sån här sak bara för att vi i normala fall är ganska så roliga ihop. Apropå roliga? Har ni sett bilden på Ringo när han krockat med en stolpe på Bingos instagram? Jag har skrattat så mycket åt den bilden. Han har humor den där lilla grabben. Vuxenhumor redan! Om den ska hålla på att utvecklas i den här takten kan han ju inte bli annat än komiker när han blir stor.

Min mamma var så gullig här om dagen när hon berättade för mig att hon avsatt pengar så att alla hennes barnbarn ska få plugga var de vill och vad de vill. ”Och om jag inte lever när Ringo ska börja universitet så har han pengar så att han kan plugga teater eller show i New York om han vill”, ha ha ha till och med min mamma som är världens främsta akademiker tror att Ringo kommer att bli en ”kreatör” och inte som hon. Fast Rambo tror både hon och jag att han kommer att gå i mormors fotspår. Min mamma doktorerade i filosofi.

Okej, nu ska jag kolla på veckobrevet från Louisa. Och svara på frågor. Jag får ett veckobrev varje fredag. Jag älskar att få det för det händer så mycket kul på företaget och de är så jävla duktiga tjejerna. Säger jag det lite för ofta?! Näe…

Katrins Snapshots

10 kilo till mål. Någon som vet vad man kan stoppa i sig så att amningen ökar? Så att man kan banta lite bättre fast inte bli av med mjölken. #dagsattblismal2014

You Might Also Like

 • Mia
  17 februari, 2014 at 09:12

  När man ammar ska man inte banta för det kan bildas gifter i modersmjölken… Ät bra mat och rör på dig så kommer det gå bra..
  Fembarnsmammma

 • Sara
  17 februari, 2014 at 09:21

  Grädde? Jag hade mer grädde i maten när jag ammade och det funkade för mig 🙂

  Jag brukade väga 117kg, har nu gått ner 58kg. Jag mår så himla mycket bättre idag.
  Ta gärna en titt på min blogg!
  http://hajnal.se/

 • C
  17 februari, 2014 at 09:26

  Fantastiskt av din mamma. Tänk vilken skön känsla för henne att ha haft möjligheten att bidra så enormt till alla sina barnbarn. Fint!

 • anna
  17 februari, 2014 at 09:33

  Varför är du så hysterisk med din bantning, att det är det enda du tänker på när du ammar. Varför slutar du inte amma. Så slipper du det problemet!!

 • sofia
  17 februari, 2014 at 09:59

  Hej Katrin, skit i ersättningen helt, då ökar mjölken och du kommer rasa i vikt oavsett hur mycket du äter (från trebarnsmor som gått upp 30 kg tre gånger och gått ned allt bara genom amning och såklart promenader med vagnen). tack för en bra blogg, ibland blir man tokig på dig men du är en fantastisk, helt unik kvinnlig förebild!

 • Krokus
  17 februari, 2014 at 09:59

  Det är väl viktigare att vara SMAL än att amma! Har du inte förstått det Katrin?

 • TL
  17 februari, 2014 at 10:38

  Skön mammsy du har. Jag tycker också att mjölkproduktionen ökade när jag fasade bort ersättningen. Gick också ganska snabbt. Annars ska feta livsmedel vara bra. Sömn. Ja, du vet säkert allt det. Tror tyv inte det finns ngra mirakellivsmedel. Naturen funkar inte så. Det är din lillkille och du som utv symbiosen och så stor han är nu så styr han. När han ej vill ha den så börjar det sina. Ingen dramatik men fattar om du vill amma över resan och februari-mars-virus månaderna. Ta bort ersättningen och se vad som händer. Blir kanske 24-36 hr med lite extra ammande men det är bara sätta pannbenet till och fokusera på nålet..mer mjölk. Det klarar du! Lycka till, gillar hur bloggen blivit mer ”verklig” vet ej om rätt ord men det känns som du skalat bort något lager av att heerlantiden utmana pch provocera. Denna stil är mer tilltalande. Ochd et är INTE bara mamma bebisgos grejjen jag menar. Känns som om du tagit mer kontroll över interaktiviteten mellan inlägg och kommentarer. Tidigare uppfattade man det som två separata forum. Lycka till med bantning och amning!

 • Frida
  17 februari, 2014 at 10:53

  Lättöl och amningste funka för mig!

 • Maria Carlsson
  17 februari, 2014 at 10:53

  Hej Katrin!
  Jag fick tips om att dricka Luzern te när min mjölk började avta. Smakade inte så gott men var effektivt. Luktade som hö och vem vet kanske är det som kossorna äter och dom levererar ju flera liter/dag.

 • jordgubb
  17 februari, 2014 at 10:57

  humle,luzern,fänkål,alkoholfritt öl

 • Ninni
  17 februari, 2014 at 11:00

  Man blir väl smal av att amma?

  Kolla sidan:
  http://www.vadmenarhan.se

 • jordgubb
  17 februari, 2014 at 11:01

  och att sova med sitt barn

 • Jenny
  17 februari, 2014 at 11:09

  Öl! Lättöl eller alkoholfri om det känns bra, en starkare modell funkar nog också.

 • laura
  17 februari, 2014 at 11:14

  Hur går det till när du kommunicerar med din mor? Om hon har doktorerat i filosofi (har hon verkligen det?) så måste hon vara aningen besviken både vad det gäller vokabulär och livsåskådning/värderingar. Jag hade varit besviken om jag vore din mor. Men nu är jag ju inte det som tur är så nu kan jag ju skratta (ibland) åt dina inlägg…

 • E
  17 februari, 2014 at 11:17

  Skippa ersättning (om ni ger det?). Om du vill ge i flaska så pumpa istället. Ät mer fett. Slappna av i några månader och tänk inte så mycket på vikten.
  Jag började med lchf när mitt barn var 5,5 månader. Mjölken blev fetare och jag fortsatte att amma i 12 månader efter det. Liggamma på natten. När en bebis ökar intensiteten i amningen så är det sannolikt för att öka produktionen hos mamman. Bara att amma på, helt enkelt!

 • maria
  17 februari, 2014 at 11:23

  Skippa ersättning och amma 100% så ska du se att kilona rasar. Amma massor. Du kommer att vara helt slut och urlakad, men det är det väl värt.

 • SANDRA
  17 februari, 2014 at 11:26

  fankals tabletter finns sakert i halsokosten

 • maria
  17 februari, 2014 at 11:26

  Ja. Men man får hoppas att hon själv kan unna sig något, den tid hon har kvar i livet. Det är hon värd!!!

 • mimmi
  17 februari, 2014 at 11:29

  Tydligen inte Katrin!

 • Krokus
  17 februari, 2014 at 11:34

  Ja med det VULGÅRA

 • Jenny
  17 februari, 2014 at 12:10

  Fick problem med amningen för ett tag sen pga stress. Fick då akupunktur 4 ggr och det hjälpte otroligt bra. Kanske det kan vara något.

 • Anne
  17 februari, 2014 at 12:25

  Alkoholfritt øl eller vørterøl kan gi økt produksjon. Alfalfaspirer er også bra for å øke produksjonen.

 • W
  17 februari, 2014 at 13:12

  Förlåt Katrin men jag tycker att det är SÅ roligt att DU av alla människor ställer den frågan! Ät mer FETT! 🙂

 • Marie
  17 februari, 2014 at 13:13

  Intensivamma varannan timme under hela dagen i 2-3 dygn och drick jättemycket vatten och amningste. Det kan ju också vara så att Rambo vuxit till sig och behöver mer mat än tidigare, då funkar intensivamning . Tror inte det är kosten, verkar inte som om du går på någon svältdiet. Har själv ammat samtidigt som jag pga stress och psykiskt dåligt mående nästan inte åt alls.

 • Vickan
  17 februari, 2014 at 13:34

  Alkoholfri öl är toppen för att få extra mjölk.

 • Maria
  17 februari, 2014 at 13:57

  Amma oftare och längre så ökar mjölken. Strunta i ersättningen. Jag körde lchf under amning: massor med mjölk och nöjd bebis.

 • Lotta
  17 februari, 2014 at 15:04

  Öl!! Har super effekt!! Själv testat med min nu 11 v bebis!!

 • Karin
  17 februari, 2014 at 15:31

  Öl gjorde susen för mjölkproduktionen för mig. En öl om dagen stimulerade tuttarna att producera mer mjölk. Drack jag två öl så började det läcka. Synd bara att man inte blir särskilt smal av öl.

 • VG
  17 februari, 2014 at 16:13

  Havre ska väl öka mjölken? Mitt amningste innehåller fänkål, anis och kummin.

 • Evelina
  17 februari, 2014 at 16:36

  Luzern te! Det funkar verkligen..

 • Busamedemla
  17 februari, 2014 at 16:49

  Lättöl och nyttiga smoothies. ;D

 • Ingela
  17 februari, 2014 at 16:58

  Jag drack svagdricka när jag fick mina tvillingar. Märkte skillnad direkt. Mjölken räckte till bägge killarna. Men som många skriver. Amma är en alldeles utmärkt bantningsmetod.

 • Linda
  17 februari, 2014 at 18:50

  Drick mycket vatten, vila och var nära ditt barn så stimmulerar du mjölkproduktionen. Jag drack te på anis.fänkål och kummin då jag ammade, både spjälkar ner luftbubblorna i mage och tarm och stimmulerar mjölken (trro det är fänkålen som ökar på produktionen). Men ät inte för lite, rör på dig mer istället!

 • Emilia
  17 februari, 2014 at 19:03

  Moringa tabletter, naturläkemedel. Fantastiskt bra för amningen 🙂

 • Helena
  17 februari, 2014 at 20:06

  Åh, vad häftigt att doktorera i filosofi! Det vill jag också göra känns det som ibland, men att läsa klart på Handelshögskolan och doktorera i nationalekonomi känns mer vettigt…

 • Emma
  17 februari, 2014 at 20:30

  Hej, har hört att alkoholfri öl ska hjälpa!

 • Martina
  17 februari, 2014 at 20:54

  Mycket värme!!!! Ha alltid värmande inlägg i BH:n!

 • rebecca
  17 februari, 2014 at 21:24

  kan du inte skriva allt du äter i bloggen?:)

 • m
  17 februari, 2014 at 21:51

  Luzern te är faktiskt det enda du behöver för att öka amningen, prova får du se att du kan glömma vad allt annat heter, från en som provat själv.

 • My
  18 februari, 2014 at 08:58

  Det är väl just när man ÄR akademiker som man ser om det finns potential eller inte. 😉

 • M
  18 februari, 2014 at 09:01

  Hembränt och Coca-Cola funkade för mig. 😀

  Ärligt, enklaste rådet är väl att hon tar det lugnt med bantningen och prioriterar sin sons kost, eller skiter i vad han får i sig och slutar amma så att hon kan hårdbanta precis som hon vill.

 • Valeska
  18 februari, 2014 at 09:28

  Alkoholfritt öl, de rekommenderade min Gammel mormor och barnmorskan när jag fick lillen. Får igång mjölken bra

 • laura
  18 februari, 2014 at 11:22

  ?

 • Mr. Ia
  18 februari, 2014 at 14:23

  Det är inte farligt på nått sätt för barnet om man dricker lättöl! Det rådet vet jag flera som fått av barnmorskor på BB!

 • Caroline
  18 februari, 2014 at 21:51

  För mig ÖKADE mjölkproduktionen när jag var ute och sprang, stod alltid en lång stund i duschen efteråt och ja sprutade varmt vatten på pattarna, så vet egentligen inte om det var löpningen eller duschen som gjorde under

 • Annelie
  19 februari, 2014 at 11:28

  Tyvärr kan man inte amma och banta samtidigt, alltid är det nåt som får stryka på foten då, en sak i taget! Dessutom går de allra flesta ner ändå av själva amningen och promenader med barnvagnen. När du ammat klart kan du banta bort de sista kilona om det finns några kvar. Varför sån hysteri att gå ner snabbt…?!…du är inte direkt fet!

 • Sophie
  19 februari, 2014 at 14:38

  Amma, amma, amma!!! Ju mer du ammar, desto mer stimuleras mjölkproduktionen! Dricka mycket och äta nyttigt, motionera, då kan du gå ner mycket utan att ”banta”!! För ”banta” får man ju inte när man ammar!

 • Johanna
  20 februari, 2014 at 00:17

  För att öka mjölkproduktionen kan man amma oftare nattetid. Tråkigt, jag vet, men man bör då sova en stund på dagen då för att orka med livet!

 • Linda
  20 februari, 2014 at 13:03

  Du vet ju att du kan gå ner i vikt, skjut lite på det bara. Bantning i kombination med amning är förmodligen ingen bra idé i alla fall. Strunta i vågen några månader, fortsätt äta bra och promenera, det andra kan du ta tag i när amningen inte är högsta prio.

 • Mia
  20 februari, 2014 at 16:49

  Eh nej. Jag har inte gått ner ett gram när jag ammat, trots promenader och bra mat…

 • Karin
  23 februari, 2014 at 14:39

  Skjut mig inte nu men VV är det enda som fungerat för mig under amning, både med första o andra barnet. Kilona rasar bort o du käkar varierat vilket gör att mjölken sprutar. Lycka till!