Okategoriserade

Bantartips: Ladda med quest

Katrins Snapshots

Men jäklar vad jag har laddat upp med LCHF-vänlig mat i mitt kök. Quest-bars är en av våra bäst säljande varor och jag kan förstå det. Fast citronsmaken är inte min smak. Quest är ett måste att ha när suget kickar in. Nervös inför imorgon faktiskt, men imorgon smäller det. #dagsattblismal2014 #lchfklubben

You Might Also Like

 • Pia
  26 januari, 2014 at 21:36

  Lycka till! Det fixar du….

 • Martina
  26 januari, 2014 at 21:54

  Jag startar också från och med imr! Ska ner 20 kg med lchf, nu ska det gå 🙂

 • Therese
  26 januari, 2014 at 22:21

  Herregud, jag är i ett lyckorus. Ditt mjuka bröd Katrin, det är fanimej det godaste jag ätit. Handlade i din butik i Sturegallerian idag och tjejen som jobbade var kalas trevlig och hade ett väldigt fint bemötande. Lycka till i morgon. Jag hade tänkt köra på i morgon också, men kunde inte hålla mig och började i fredags :).

 • Maria
  26 januari, 2014 at 23:43

  De är ju så dyra på eran hemsida. Ni tar ju 10 kr men alla andra butiker gör dom säljer quest. Köper de hellre från nån av de andra ställena då

 • Hyrestanten
  26 januari, 2014 at 23:53

  Är det inte bättre att äta lite mandlar eller nötter än såna där som innehåller en massa tillsatser? Jag förstår inte heller varför lchf-människor ständigt vill ha så mycket sötsaker och varför så mycket handlar om bakning och efterrätter. Kan det vara kroppens sätt att protestera mot det låga kolhydratintaget?

 • Fredrik
  27 januari, 2014 at 00:00

  En dubbelpack med Wasa Husman kan man få för 11-12 kr. Då innehåller det säkert 50 skivor. Kan man tugga på.

 • Sam
  27 januari, 2014 at 02:49

  Det har jag oxå undrat över.. Jag står iaf emot och äter frukost, lunch och middag. Blir väldigt mätt och nöjd av lchf.

 • Maria
  27 januari, 2014 at 04:33

  Hej jag äter fläsk rått
  Men mörat jag tror på min egen ide att genom att äta enbart fläsk får du bort ditt eget fläsk min diet är unik
  Men har ju nyss avslöjat mig här …

 • Zlatan
  27 januari, 2014 at 04:44

  Volvo är en fett fin bil alltså och då snackar vi stor modell alltså och ny för fan! Bästa bilen! Finns inget bättre och det är lyxbil vi snackar va! Inte många svennisar som kan pröjsa upp stålar för en fett ny Volvo !

 • Carrie
  27 januari, 2014 at 04:55

  Du skriver att LCHF-människor ständigt vill ha en massa sötsaker och att det handlar mycket om bakning och efterrätter. Jag tror att det handlar om att man vill kunna fortsätta njuta av den söta smaken utan att gå upp i vikt. En del väljer att byta ut Ben & Jerry mot tex: en questbar. Det märks ju tydligt att folk gillar sötsaker och bakverk. Folk bakar och fikar. Alltså ÄVEN människor som inte äter lågkolhydratskost. Har du verkligen inte sett det hyrestanten? Har du aldrig kollat bakprogram på tv? Varit på en arbetsplats som har såkallade personalrum = ”fikarum” Finns bagerier som säljer fikabröd och sötsaker. Jag tror att de som bakade och åt sötsaker innan Lchf helt enkelt vill fortsätta göra det men utan att gå upp i vikt. Sen finns det ju dem som helt väljer bort den söta smaken och utesluter allt som kan ”trigga” ett behov av att äta sött. Det är alltså ett val man gör utifrån hur man vill ha det och vilka förutsättningar man har. Nötter, mandlar och bär hade passat mig bättre än en questbar men det är ju bra att det finns alternativ för alla dem som inte är som mig. Så att man kan äta sin questbar istället för att kanske sleva i sig hela byttan B&J.

 • Carrie
  27 januari, 2014 at 05:10

  Fett fint där !

 • zlatan nr 2
  27 januari, 2014 at 08:31

  Han gör även reklam för VOLVO som bilmärke. Ser ut att finnas många Volvobilar som rullar i Sverige!

 • ria
  27 januari, 2014 at 08:44

  Min lchf butik säljer samma produkter, som du fast billigare. Varför?

 • Smilla
  27 januari, 2014 at 08:49

  Hej!

  Jag är nyfiken på om du visste att chansen för att ditt barn kommer få problem med allergier är mycket stor just pga att du VALDE kejsarsnitt? Och det visar sig väldigt tidigt i form av mjölkallergi, sen vid ca 2 års ålder visar den sig i form av atopiskt eksem. Det ersätts senare med astma, ibland så svår astma att barnet behöver sjukhusvård i vissa perioder. Vid vuxen ålder tillkommer hösnuvan. Jag såg nämligen ditt avsnitt på youtube där du i princip säger att det är ”ett smart val” att välja ett planerat kejsarsnitt. Min fråga är: visste du om att du förmodligen genom det valet gett din son dom förutsättningarna?

 • Ulle m 4 kottar
  27 januari, 2014 at 08:55

  Men…. det där sötsuget du pratar om försvinner bara om du slutar underhålla det 🙂 En jävligt jobbig vecka med konstant huvudvärk, men sen är suget borta. Bättre än att stoppa i sig en massa ”ersättningssötsaker” som förr eller senare kommer att leda till ”ska bara ta en enda chokladbit” till att plötsligt ha vräkt i sig hela kakan, och sen är man på ruta ett igen…
  Många av oss som valt att äta LCHF är sockerberoende for Life (jag är en av dem) och att tro att man ska klara sig genom att tillåta sig en massa ”ersättningssötsaker” hela tiden är fast i förnekelse skulle jag säga. Men det är trots allt viktigt att inte glömma att vi alla är olika och har olika förutsättningar! Klart man ska tillåta sig LCHF-sötsaker OM man klarar av det, tyvärr är inte jag en av dem. 🙂

 • C
  27 januari, 2014 at 09:16

  Håller helt med dig.

 • LCHF
  27 januari, 2014 at 09:31

  Knäckebröd innehåller gluten, och det är något man vill undvika vid LCHF-kost

  Gluten påverkar många negativt även om man inte är glutenintolerant.
  Men man upptäcker det oftast inte förrän man börjar äta glutenfritt.

  Själv får jag ledbesvär och muskelvärk av gluten i kosten. Men jag är inte glutenintolerant för testerna hos läkaren visar noll. Jag bara vet att besvären försvinner när jag plockar bort gluten ur kosten (har testat otaliga ggr med samma resultat)

 • Karin
  27 januari, 2014 at 09:51

  Jag är född med kejsarsnitt och uppfödd på modersmjölksersättning. Inte en enda allergi och kärnfrisk. Så kan det också gå!

 • Lollo
  27 januari, 2014 at 10:11

  Fast Katrin säger ju att sötsuget försvinner om man äter LCHF så då ska man ju inte behöva äta kakor mm…
  Visst kan man äta lite då och då men inte vräka i sig som Katrin verkar göra.

 • Kristina
  27 januari, 2014 at 10:57

  Hej! Vi skriver en blogg om tjejers ekonomi! Ni kan väl kika in?

  http://budgetbabes.tumblr.com

 • Carrie
  27 januari, 2014 at 11:17

  För mig försvann sötsuget totalt när jag åt lågkolhydratkost men att äta sötsaker ibland kan man ändå tycka är både trevligt och gott. Framförallt när man redan nått sin målvikt, inte är sockerberoende och lever enligt tex: LCHF. En del både kan och vill behålla de söta inslagen i livet. Jag skulle förmodligen kräkas om jag åt en questbar eller liknande men varför inte låta folk göra sina egna val. Du kan ju äta precis det du vill och känner för Lollo och så kan alla andra göra sina egna val. Katrin ammar ju nu om jag inte har råkat missa att hon har slutat. När man ammar kan man bli väldigt hungrig och ha ett större behov av att vilja äta ”vräka i sig”. Det hände mig och jag har hört talas om fler hungriga, ammande mödrar.

 • Smilla
  27 januari, 2014 at 11:21

  Absolut. Men varför välja att utsätta sitt barn för dom riskerna frivilligt, när det faktiskt finns siffror på att det är mycket större risk med allergier om du föds med kejsarsnitt istället för vaginalt?

 • katta
  27 januari, 2014 at 11:28

  åhhh nu kör vi!!!! har 6 kg att gå ner, födde i juli och har väntat med lchf tills nu!! din bok är så jävla bra o kul!!! du inspirerar mig!

  ps, bingos pappa är såååå rolig, träffade han via jobb för ett antal år sen, är själv k hamns bo, men bor ej där idag.

 • KaRiN
  27 januari, 2014 at 11:42

  Jag körde igång med LCHF förra tisdagen. Jag följer din bok slaviskt. Tyvärr ligger jag i influensa nu, men det kanske bara ger viktminskningen en liten skjuts i rätt riktning? ;-). -2 kg hittills! Fortsätt att peppa oss, Katrin!

 • sandra
  27 januari, 2014 at 11:53

  Eller kop direct fran supplier fungerar utmärkt ! Gilla dom pa fb bjuder dom pa porto hela vagen fran LA. http://www.questproteinbar.com
  Japp nu kor vi!

 • Zhandra
  27 januari, 2014 at 14:31

  Fast Katrin har lassat in bakverk med god aptit även innan hon blev gravid så det hon säger att sötsuget försvinner när man äter LCHF stämmer tydligen inte. Eller så säger hon bara att hon äter LCHF medan hon i själva verket äter något helt annat. Allt för att sälja sina dyra produkter.

 • minime
  27 januari, 2014 at 19:25

  Min ICA butik är billigare än COOP butiken. Varför?

 • minime
  27 januari, 2014 at 19:29

  Inte ”LCHF människor”, det är ju olika med olika människor förstås, så inte handlar det om att kroppen protesterar 🙂 Vissa människor vill äta det som liknar det vanliga kaffebrödet/godiset men på ett nyttigare sätt. Andra har helt tagit bor det.

 • minime
  27 januari, 2014 at 19:37

  Zhandra tycker du att det är svårt att förstå? Om du börjar äta LCHF och tar bort allt som innehåller socker OCH sötningsmedel, så tar det mindre än 2 veckor, sen är du av med ditt sockerbehov. Men om du väljer att t.ex baka och använder dig av sötningsmedel så triggar du igång behovet, vilket då gör att du blir sugen. Men du och alla andra gör ju som man själv vill.

 • minime
  27 januari, 2014 at 19:45

  Wasa Husman innehåller 66 gr kolhydrater/100 gr Äter man LCHF så bör man inte äta sånt som innehåller mer än 5gr kolhydrater/100 gr

 • P
  27 januari, 2014 at 19:49

  Det finns ju orsak till varför! Och varför blir du så provocerad av det så att du måste komma in och vara kaxig! Förstå, du har inte med det att göra!

 • brie
  27 januari, 2014 at 19:50

  Vad rolig du är. Ja därför handlar jag bara på ICA! Hahaha

 • Carrie
  28 januari, 2014 at 04:05

  Bra förklarat minime! Det här är knepigt för en del att förstå. Men jag misstänker att det som vanligt är viljan att förstå som saknas 🙂

 • Åsa
  28 januari, 2014 at 09:47

  Jag äter LCHF-efterrätter då och då, kanske en gång varannan vecka och en och annan bit mörkchoklad, men det räcker med det. Det här kan jag göra eftersom jag nu nått min målvikt. Jag märker dock att om jag äter sötsaker med socker i så kommer suget långsamt tillbaka, vilket det inte gör när jag ätit något gjort med t.ex. mandel- eller kokosmjöl, och då är jag inte speciellt sockerberoende. Jag kan idag sitta bland kolhydratätare vid fikabordet eller passera godishyllan i affären utan att känna minsta sug och det är såååå skööönt. Jag känner inte att jag går miste om någonting.

 • minime
  29 januari, 2014 at 00:30

  Så varför frågar du?

 • minime
  29 januari, 2014 at 00:34

  Eller hur o tack 🙂

 • Elin
  29 januari, 2014 at 20:35

  Jag köper mina quest på http://www.iherb.com
  Där blir priset 14.50:- styck. Och med rabattkoden BEX894 så blir frakten fri!!! (skickas från USA)

  Varsågod!