Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Hade ni rest till Mexico, Tulum, med er 11 veckor gamla bebis? Direktflyg 14 timmar (barnflicka), tidsskillnad sju timmar, sjukvård jag vette fan, långt hemifrån? Mauritius har osäkert väder och lång resa, Thailand har denguefeber, ska jag bara stanna hemma eller är Dubai vårt bästa alternativ? Idre kanske..

You Might Also Like

 • Turist
  23 januari, 2014 at 00:41

  Åk till Aruba i Karibien, där är vackert, tryggt, lugnt och rent (så rent att man till och med kan dricka vattnet från kranen). Låg kriminalitet, många jet setare. Det hade nog passat er, jag rekommenderar Divi Aruba som är en all inclusive resort, eller Bucuti.

 • Bigus Dicus
  23 januari, 2014 at 00:54

  stanna hemma tills skattemyndigheten är klar med dig.
  de kommer att nagelfara dig och alla andra stor bloggare…

  så håll i slantarna, eftertaxering kommer!

 • E
  23 januari, 2014 at 00:54

  Florida?! Tryggt. Bra sjukvård. Enkelt m språk och kultur. Pool och strand.

 • A
  23 januari, 2014 at 04:19

  Mexico är toppen! Jag bor i akumal, 20 min från Tulum. På denna del av landet är det hög säkerhet, bra sjukvård och solsäkert.

 • Therese
  23 januari, 2014 at 04:56

  Jag var i Tulum för prick ett år sedan. Lugn liten by är det. Skulle verkligen rekommendera det OM ni väljer att resa med en sån liten kille.

 • Lena
  23 januari, 2014 at 05:06

  Sydafrika!!!!

 • Monica
  23 januari, 2014 at 06:12

  Dubai, solsäkert, tryggt, bra mat, hög service, inte så lång flygresa osv. Beror förstås på när ni ska åka…

 • marie blom
  23 januari, 2014 at 06:29

  Hade ALDRIG åkt iväg så långt med ett så litet barn. Tror inte det är bra för barnet att flyga så långt och rucka på rutiner i och med tidsskillnaden. Varför stressa iväg? Hade aldrig heller utsatt mitt lilla barn för nya bakterier och virusar. Så mitt råd är att stanna hemma.

 • Hanna -- livet på Medelhavsön Malta
  23 januari, 2014 at 06:51

  Malta The place to be….

 • Mamma till två
  23 januari, 2014 at 06:55

  Skulle inte heller åka med så liten, men det är förstås ju upp till var och en själv. Då ska man veta att det är lite som vadslagning, man kan vinna eller förlora stort. Kompisen var på resa o allt som kunde gå fel gjorde det, medan en annan hade det perfekt. Bör tänkas på om han inte hunnit tex få rota vaccin (iaf i Finland får vi det..) för det kan bli rätt allvarligt om lillen får en hård magsjuka i form av rota. Tidsskillnaden lär drabba mer Ringo än lillen. Lycka till oavsett 🙂

 • C
  23 januari, 2014 at 07:41

  Varför så bråttom. Att skaffa en fungerande vardag först hade känts mycket viktigare för mig.

 • Carin
  23 januari, 2014 at 07:45

  Katrin, Kap Verde har allt du kan önska dig om du vill ha avkoppling, lugn och ro, fantastiska stränder, god mat, inga äckliga djur (Sal är en ö med bara sand), direktflyg med Ving och mellanlandning med Fritidsresor (fast ingen avstigning utan bara personalbyte). Restiden är på ca 6,5-9h beroende på om man flyger direkt eller inte. HELT UNDERBART!!! Rekommenderas VARMT. Kram

 • Ingela
  23 januari, 2014 at 07:53

  Stanna hemma både för lillkillen o er skull. Så små barn behöver lugn o ro o inte utsättas för massa främmande bakterier. (Ställ frågan till infektionskliniken) Frågan är dessutom om Du kan koppla av såpass att resan blir avkopplande o ett nöje. Nä stanna hemma detta första år o satsa på att komma i rytm o harmoni med hela familjen.

 • flisan
  23 januari, 2014 at 07:56

  Fattar inte varför man ens vill åka med så små barn överhuvudtaget. Vet du hur ont i öronen den lille kommer få vid start/landning?! Dom skriker ju fan som deras sista stund var kommen och du kan inget göra. Dessutom undrar jag om den värmeomställningen verkligen är bra för dom. Flög till Thailand med 3 skrikande spädbarn till grannar och inte fan såg föräldrarna lugna och trygga ut. Stanna hemma och njut istället. Om du prompt måste flyga så åk till kanarieöarna som tar 5,5 timmar och är lagom varmt och det finns allt som finns hemma.

 • Lina
  23 januari, 2014 at 08:02

  Klart ni ska åka på semester! Rekommenderar Dubai/Abu Dhabi, kolla in Anantara Desert Islands Resort and Spa or St.Regis Sadiyyat Island 🙂

 • Jessica
  23 januari, 2014 at 08:03

  Tulum är så jävla fint, hade lätt åkt dit igen nu med mina två barn! Nära till Playa del Carmen om man vill ha det lite mer livat. Åk inte till Cancun, överskattat till tusen och mest omogna amerikanare på Spring Break där!

 • Heidi från Finland
  23 januari, 2014 at 08:12

  Dubai helt klart! 🙂

 • Ulle m 4 kottar
  23 januari, 2014 at 08:15

  Jag är verkligen ingen sjåpig mamma (curling är det värsta jag vet) men att flyga tvärs över jorden med ett spädbarn skulle jag aldrig göra. Stanna hemma, chilla, gilla läget och låt din bebis vänja sig vid världen i lugn och ro i hemmets trygga miljö. Ut och resa hinner ni med. Allt måste inte hända NU 🙂 Kram, you rock!

 • Laila
  23 januari, 2014 at 08:33

  Mexico är billigt, vackert och spännande. Det finns mycket at göra för en barnfamilj om man vill sola, bada och bara ha det bra. Det finns gott om lyxiga resorts med suverän service.

  Och när det gäller sjukvården är jag inte orolig. Se bara till att ha intyget från försäkringsbolaget med dig. Vår son på 7 år blev riktigt sjuk därnere men hotellet hade läkarmottagning som var öppen dygnet runt som snabbt tog hand om honom. De insåg att han var riktigt dålig så han skickades med ambulans till Cancun till ett privatsjukhus med helt otrolig standard. Sonen fick ligga kvar två dagar med god vård. Det var nästan bättre standard på sjukhuset än hotellet! Även pappa fick bo kvar och vi hade kontinuerlig kontakt med SOS internationals läkare hela tiden.

 • Laila
  23 januari, 2014 at 08:36

  Kap Verde är förresten också sjukt nice. Ingen direkt tidsskillnad heller, helt otroliga stränder.

  Var på Boavista, också en öken-ö.

 • Lina
  23 januari, 2014 at 08:47

  Hej Katrin, Jag skulle absolut mer än gärna resa till mexico IGEN 🙂 Det är helt underbart och såklart barnvänligt 🙂 Tulum är ju paradiset på jorden verkligen, så härligt. Vi var i Mexico med vår son som vr då 2 år och 9 mån han är 1 mån yngre än Ringo…det funkade super bra, första dagarna vaknade han runt 4-5 på morgonen, men sen kom vi in i bra rutiner, morgon prommis runt 6 frukost vid 7 och sen var dagen i fullgång…det blir ju mkt jetlag minus 7h…men kroppen anpassar sig ju bättre än man tror…följer man ljuset så mår kroppen bäst. En bebis sover ju dessutom mkt mer än oss vuxna och klarar jetlag mkt bättre….. sen var kvällarna för vår del rätt lugna vår son somnade ofta innan 19 och vi åt middagar på tu man hand, läs gärna mer om vår mexico resa här om du är intresserad;

  http://blogg.loppi.se/liniz/category/mexico/

  Annars är ju Dubai ett super bra alt om man vill slippa så mkt jetlag.

  bra sjukvård både i Mexico och Thailand, iaf beroende på vart i thailand ni ska.

  min son var jätte sjuk i thailand när vi var där andra gången och det var bra sjuk vård.

  Ha en fin dag / Lina

 • Pola
  23 januari, 2014 at 08:49

  Stanna hemma !!!!

 • Lina
  23 januari, 2014 at 08:51

  Ett par tips på ett par barnvänliga hotell

  http://blogg.loppi.se/liniz/category/mexico/page/4/

  Men gissar ni kanske vill bo för er själva?!

  Maten är ju fantastisk där oxå och klimatet skönt, svala kvällar och varma dagar. lycka till m resvalet

 • Nina
  23 januari, 2014 at 08:53

  Åk till Mauritius, det kan komma en skur men solen skiner för mest hela tiden! Kan varmt rek hotellet Tamassa.
  Kram.

 • brutus
  23 januari, 2014 at 09:01

  ?????????

 • Cathrine
  23 januari, 2014 at 09:04

  Dubai! Syd Afrika? Ingen tidskillnad i SA 😉 samt billigt att shoppa och lyxigt om man har lite ens pengar

 • Lee
  23 januari, 2014 at 09:04

  Dit åker jag nästa vinter med en massa småbarn.

 • Sanna
  23 januari, 2014 at 09:07

  Så kort resa som möjligt med ett så litet barn! Madeira,
  Spanien, Turkiet och som längst Dubai 6 timmar.

 • jolanta
  23 januari, 2014 at 09:09

  Stackas bebis. Vad får han ut av denna resa. Återigen tänker du bara på dig själv. Du måste ha myror i kroppen! Varför så bråttom?

 • Lollo
  23 januari, 2014 at 09:14

  Varför resa över halva klotet för sol och bad? Kanarie-holmarna ligger 5-6 timmar bort! Och det finns lyx där med! Boka bästa platsen på flyget (så slipper ni arga kärringar som avskyr skrikande bebisar och deras egoistiska och trötta föräldrar som förstör en skön flygresa). Boka bästa lägenheten på det bästa Vinghotellet med träning (dom har riktigt bra klasser med yoga, crossfit etc. tre ggr/dag!). Ta absolut inte allinclusive så slipper ni både boskapskänslan och skitmaten. Jag kan nästan inte tänka mej något värre än att sitta 12 timmar på ett flyg med vår sovvägrande bebis! Tortyr för alla!

 • CarolineEiLondon
  23 januari, 2014 at 09:17

  Yes Dubai. Inte lika gemytligt sakert som Thailand och Mexico men 5* hotel, fantastisk service, bra strand och bad och mat.
  Kan varmt rekommendra hotellet ” One and Only Royal Mirage”?

 • Gustav
  23 januari, 2014 at 09:18

  Curacao, Karibien. Look it up. Definitivt solsäkert, barnvänligt och mindre amerikanskinfluerat än Aruba.

 • drusilla
  23 januari, 2014 at 09:33

  Flög nyligen med vår 8 veckors baby, flygtid 9 timmar. Det blev rena KATASTROFEN…………..

 • linnea andersson
  23 januari, 2014 at 09:38

  Men Katrin,

  skärp dig och åk till Miami Beach. Perfekt för hela familjen, fantastisk strand, grym shopping, god mat, oändligt många aktiviteter både för vuxna och barn. Ja det är tidsskillnad 6 timmar och ett flygbyte (såvida du inte vill ta norwegian vilket jag aldrig skulle flyga) men ni kommer att älska ert nya temporära liv.

  Lycka till!

  //Linnea

 • Veronica
  23 januari, 2014 at 09:40

  Hur blir en semester med ett skrikande spädbarn på
  flyget och hotellet?!

 • Rebecca
  23 januari, 2014 at 09:46

  Vi åkte till ett 35-gradigt Cypern i augusti förra året när vår lille kille var 10 veckor. Det gick hur bra som helst. Killen sov hela flygresan dit (5h) och mådde prima där nere (vi höll ju oss i skuggan med lillen). Folk varnade oss för att rutinerna rubbas, men faktum är att vi faktiskt hamnade i jättebra rutiner där nere, lillen somnade varje kväll runt 19 så restaurangbesöken blev trevliga för oss vuxna. Dessutom sover de så pass mycket när de är så små så det är nog jobbigare att åka med en 1-åring ist för ett spädbarn. Åk!

 • svea
  23 januari, 2014 at 09:50

  Tror du att det är någon större skillnad för honom om de är här hemma i Sverige eller utomlands?

 • jenna
  23 januari, 2014 at 09:51

  Jag är 31 år sist jag flög, satt jag bakom en bebis som skrek sig igenom nästan hela resan. Nej jag klagade inte. Men jag måste erkänna att jag var helt slut när vi kom fram.

 • sara
  23 januari, 2014 at 09:57

  Klart du ska till Mexico! 🙂

 • dino
  23 januari, 2014 at 09:58

  Stackars barnflicka!!!!!!

 • Linda
  23 januari, 2014 at 10:11

  Självklart ska ni åka! Åk till florida hyr eget hus med egen pool, då kan ni rå er själva och lillen, på denna sida finns många lyxiga hus:
  http://www.homeaway.se/search/keywords:florida

  mvh Linda

 • fiesta
  23 januari, 2014 at 10:16

  Hon får säkert massor av förmåner. Annars är det risk för att hon försvinner!!

 • Malin
  23 januari, 2014 at 10:25

  Hon har varken råd med resa eller barnflicka. Detta resonemang är bara ett önsketänkande och spel för galleriet. Idre är nog mest troligt.

 • Anna
  23 januari, 2014 at 10:41

  Håller helt med. Stanna hemma tills lillis är runt 6 månader då är han stabilare och lättare att ta med.

 • ted
  23 januari, 2014 at 11:12

  Pengar = överklass anser Katrin. Det är viktigt för hennes självförtroende, att folk skall veta att pengar är inga problem Och att hon indirekt tillhör ÖVERKLASSEN!! med stora skatteskulder läs skattesmitare!!!

 • Fredrik
  23 januari, 2014 at 11:45

  K. har ju sagt att pengar inte är nåt problem men jag tycker som du att hon skall stanna hemma.

 • Sara
  23 januari, 2014 at 11:47

  Åk till Dubai. Inte många flygtimmar, underbart väder, fantastisk service. Tycker det är rätt lätt att flyga med små bebisar. Dom får ju närhet, mat och sömn som vanligt.
  Bon voyage

 • Therése
  23 januari, 2014 at 11:53

  Hej Katrin!

  Såklart ni ska åka – med eller utan barnflicka. Mexico är fantastiskt och tro det eller ej (!) – det finns bebisar där också! Av egen erfarenhet vet jag att det är fantastiskt att resa med små barn. Var på en tvåveckors skidresa i franska alperna med en sex-veckors bebis – helt underbart! Trevlig resa!
  Kram Therése

 • Ulrika
  23 januari, 2014 at 12:34

  Har i dagarna kommit hem från Riviera Maya – ett kanonställe. Kan vara det bästa resmålet, ever. Dessutom är maten är oförglömlig. Oförglömlig! Direktflyg till Cancún – hur smidigt som helst. MEN: ist för att addera en dryg timmes bilresa till Tulúm, varför inte stanna i Cancún? Det är den enda invändningen en vettig mänska kan ha. Annars: åk Katrin. Bara ÅK! Ser mycket fram emot reseberättelsen.

 • K
  23 januari, 2014 at 12:45

  K plus familj var ju i Miami för mindre än ett år sedan. Hon blev oerhört missnöjd och längtar nog inte så mycket efter att åka tillbaka. Aruba eller Mexico, trevlig resa!

 • Katarina
  23 januari, 2014 at 12:46

  Eller var det Hawaii??

 • Ele
  23 januari, 2014 at 13:00

  Åk INTE dit! Jävla skitland! Blåsigt hela tiden,stora vågor och gloende infödingar.

 • Karin
  23 januari, 2014 at 13:13

  Florida är fint och civiliserat!

 • Milada
  23 januari, 2014 at 13:14

  kan du inte resa till Gran Canaria, Meloneras

 • ebba
  23 januari, 2014 at 14:15

  Klart som sjutton ni ska åka till Dubai!!!!! Dubai är stället just nu. Du kan verkligen göra ALLT där. Går inte att bli uttråkad i en enda minut. Tyvärr finns det lite fööör mycket saker man vill hinna med som man ej har tid med så det gäller att prioritera. Eller så blir det en tur tillbaka 😉

  En stark rekommendation är att INTE vara dum snål och boka en halv taskig resa med otrevliga Norwegian som har äcklig mat, dålig service, utan att man istället betalar och åker en alldeles fantastisk och magisk tur ner till Dubai med deras egna (läs: även världens bästa) flygbolag EMIRATES. Jag och mina vänner flög även emirates till Australien och USA och en sak är säker – Emirates är det absolut bästa flygbolaget jag någonsin åkt med och då har jag rest en del. Personalen är trevlig, servicen högklassig, flygplanen är nya fräscha, moderna och man märker knappt att man är på ett flygplan så skönt det är där. Så åk med emirates, dem är bäst 😉
  Och Dubai är bäst så det blir inte mycket bättre än så.

 • Caroline
  23 januari, 2014 at 14:42

  Åk till Florida, slappa på stranden och mys! Smidig resa, läkare överallt och oändligt med bra mat!

 • Elli
  23 januari, 2014 at 16:33

  Dubai såklart!!

 • Gollum
  23 januari, 2014 at 16:42

  RES RES så jag slipper stöta på dig ute på Djurgården

 • Mie
  23 januari, 2014 at 18:36

  Stanna hemma tycker jag

 • Mimi
  23 januari, 2014 at 19:35

  Naejjj jag får nästan lite ont i magen när jag tänker på att man släpar små nyfödingar till ställen med HELT annan bakteriekultur och utsätter dem för tidsomställnibgar, andra bakterifloror (jo de utsätts för det trots amning ”skydd av amning” är ganska överdrivet och skyddar ju inte ens mot RS..) och virus som vi som vuxna knappt fått skydd mot. För tusan…är det värt risken…tja det kan ju bara föräldrarna svara på. Men oftast är ju dessa resor när barnet är under 6 mån mest till för föräldrana och kanske övriga större barn…den lille har ju inte några sådana behov. Det han gör just nu…ammar konstant i hemets lugna vrå är precis det enda han behöver. Kan man inte låta honom ha det då. Efter 6 mån har de ju också hunnit få vaccin som ger om inte fullt så delvist skydd. Jag själv är rädd att åka tbana med mina när det varit som färskast..skulle aldrig för mitt liv ta dem till utomlands ( oooom jag inte måste och ja såklart går det oftast bra..) men det ÄR en risk man utsätter dem för och det är det beslutet att ”ja det är värt risken” som jag ifrågasätter. Jag skulle inte om du vill ha min åsikt. Mexico dessutom har nog var och varannan som jag hört varit där antingen varit kassa i magen under resan eller vid hemfärd. Googla så ser du. Även mässlingen härjar. Nooot so nice. Finns f ö även i Järna pga av ngn sominte är klok väljer att ibte vaccinera. Oh well, over and out. Han är sjukt söt din son. Båda är. Du verkar vara en bra mamma också. Hejhej

 • Anna
  23 januari, 2014 at 19:52

  Tulum är fantastiskt vackert!!! Grymt bra dykning dessutom!

  Infödngar? Vilket århundrade kommer du ifrån? Pinsamt skrivet!!!

 • cia
  23 januari, 2014 at 20:02

  PEDOFIL mamma är vad hon är. Fyyyyyy

 • Noe
  23 januari, 2014 at 20:06

  Ja hon är ju en pedofilmamma, vad är det som är bra med det???

 • Marie
  23 januari, 2014 at 21:00

  Florida eller Dubai! Men bo inte på hotell, hyr hus med alla tänkbara bekvämligheter! Så mycket bättre….

 • Karolina
  23 januari, 2014 at 21:03

  Var i Mexico,Tulum,för 2 år sen.Vi åkte som par och ja,jag är bekväm och känslig när jag reser summerar så här:Det är ett fattigt land,poliser med K-pister i vartannat hörn,enorma klyftor och bor du på ett flott hotell och stannar där är det fint.Du kan promenera på stranden men inte gå någonannanstans!Dvs du kan inte gå med barnvagn.Jag hade inte,absolut inte,åkt dit med ett barn yngre än 5 år!!Jag hade avvaktat att resa tills jag kunde åka till ngt säkert som underbara Mallorca…alt.ngt mer säker såsom Florida.Inte Thailand,Mexico eller ens Dubai(ocharmigt och omöjligt att pronerar utomhus,endast i köpcentrum) Vi har en dotter på 1 år och kommer åka inom Sverige tills hon är 2,5,sen Mallis!!Lycka till och njut av att vara hemma!!

 • Camilla
  23 januari, 2014 at 22:18

  Nej Katrin,
  stanna hemma i vinter. Bara att födas är en omställning för din bebis.
  Ge honom lugn och harmoni som start i livet.

  PS. Jag hade hoppats lite på Raphael som namn till honom.

 • Ebba
  23 januari, 2014 at 22:28

  Ni är bara avundsjuka för att ni själva är feta och inte har råd att åka någonstans. lägg ner med denna negativa energi. Skaffa ett liv.

 • Karin
  24 januari, 2014 at 06:37

  Varför denna hets att göra långresor med nyfödda? Stressa av. Jag skulle lätt valt en mysig fjällstuga där ni kan åka skidor o pulka.

 • Mea
  24 januari, 2014 at 19:06

  DUBAI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Malin
  25 januari, 2014 at 14:58

  Mexico och just Tulum är fantastiskt!!! Har aldrig varit så sjuk som där dock…Montesumas hämnd är inte o leka med. Pajade mig för resten av livet. Vet många som blivit lika dåliga… Sambon höll sig strikt till öl och blev inte sjuk men lite svårt när man har barn… Åkte innan jag hade barn, resan var lång och jobbig ändå. Det fanns tyvärr gott om barnfamiljer på planet som förstörde för alla utan barn.. Charter på 3-4 Tim är ok att härda ut men länge skulle jag inte utsätta min barn eller andra resenärer för. Men just det du har ju barnflicka och då bryr du dig såklart inte om det…

 • Karin
  25 januari, 2014 at 23:44

  Varför måste ni dra med det stackars lilla barnet på utlandsresa nu?. Kan han inte få vara hemma i tryggheten några månader .Resa kan ni göra senare
  Jag skulle då inte dra med min 2 månaders någonstans. Ni verkar väldigt rastlösa.

 • Gunilla
  26 januari, 2014 at 10:59

  En nöjd och glad mamma ger nöjda och glada barn. Vårt lilla barnbarn var 12 veckor när de flög från Californien till Sverige för en tids sommarsemester hemma. Inga problem, hon sov och åt som vanligt, med vagnen som säng. Åk du vart du vill med dina små och skit i vad alla surtanter tycker.
  Gunilla…..en glad tant.

 • thom
  26 januari, 2014 at 15:32

  Åk till Lyxiga Bahamas !!! Inte långt från Miami .