Okategoriserade

Fokus på att bli smal nu

Det rinner spya längs min vänstra axel, fötterna bultar, ryggen smärtar men Ringo sover och Rambo ligger proppmätt i soffan och glor på mig så läget är lugnt. Bingo är på föräldrarmöte hos Nova så jag har skött allt själv för första gången alltså jag hämtade Ringo med Rambo och ståplatta, lagade mat med barnet i Babybjörn på magen, mötte hantverkare, åt middag med Ringo, ammade, borstade tänderna, hittade på en kul saga samtidigt som jag ammade i Ringos säng, alltså han är så jobbig den här lilla, ha ligger själv i två minuter max sen vill han känna hjärtslag mot sin lilla kropp så nu ligger han på mitt bröst igen. Suck.

Jag kom på en sak i kväll. Eftersom jag inte visste att Bingo skulle bli så sen så lagade jag middag till oss. En massa broccoli, spenat och slätvar. Blivit lite besatt av den här slätvarsfilén som jag panerar i ägg och pofiber och funderar på att byta ut all fisk i mitt matschema till just denna fisk för den är fantastiskt god. Med majonäs som jag tjoppar ner kornishonger i. Appropå mat så är matlistan i min bok på sidan 11 väldigt bra. Den kommer jag att beställa till punkt och pricka till på måndag. Sen kör vi. Jo! Det som jag kom på var att det inte spelar någon roll vad jag stoppar i munnen på kvällen bara det är något och det visar sig att det går lika bra med kokt kall broccoli som Ringos non stop så det känns ju lovande inför bantadet.

Jag måste sätta upp delmål det är det viktigaste när man bantar. Jag ska ner 12 kilo och de ska vara borta på 12 veckor. Den 21 april ska jag alltså väga 56 kilo. Ja men det kanske låter lite mycket att banta ett kilo  i veckan men ni får inte glömma att ni snackar med proffsbantaren. Fast å andra sidan så kan jag ju inte ha svältardagar eftersom jag ammar så vi får se hur det går. Men redan efter fyra veckor vet jag hur det kommer att gå. Okej så jag väger mig på måndagar. Det blir kul är ni med eller?!

Så då kom Bingo hem så jag ska värma på maten. Inte bara proffsbantare, proffsfru också.
Katrins Snapshots

Inhandlar mat för första bantarveckan på Mathem.se. Följer ”Dagsattblismal” och den första inköpslistan på sid 11. Bra bok det här. Nu ska 12 kilo bantas bort!

You Might Also Like

 • Cathrine
  20 januari, 2014 at 21:47

  Katrin! Ta inte upp honom på enfång om han skriker. Klappa eller vagga honom med handen på ryggen o visa att du/Bingo är där. Han lär sig fort att man behöver inte vara fast i en annan helatiden.
  Det är NI som bestämmer hur han blir! Alla barn är olika som ni ser nu när ni har en till, man kan ju inte upprepa alla saker man gjorde förra gången, eller hur?
  Jag är säker på att du gör ditt bästa men det blir värre medans han blir större… Mera krav mera vilja. Det betyder bara en sak massa extra jobb samt skrik

 • Carrie
  20 januari, 2014 at 22:06

  ”Enfång”? ”Helatiden”?

 • Pia
  20 januari, 2014 at 22:10

  Jag bantade också bort 12,5 kilo på 12 veckor. Det var lätt som en plätt utan LCHF. Säkert har du inte så mycket att banta bort, mycket försvinner ju automatiskt efter en graviditet och ännu mer så mycket som du ammar. Ta det lugnt med bantningen tills du ammat färdigt. Då kanske du inte har många kilon kvar att banta bort, om du ens har några överflödiga överhuvudtaget.

 • Baggen
  20 januari, 2014 at 22:10

  Ja jag tyckte Persbrandts fylletacktal (nytt ord;) ? Var coolt hehe

 • Barbara
  20 januari, 2014 at 22:14

  Han är bäst när han är lite packad, då kommer han till sin rätt, blir lite mer loose då inte lika spännig i stilen.

 • Barbara
  20 januari, 2014 at 22:18

  Sen har han ju en asgrym kropp 😛 han måste ha bra gener den mannen 😛

 • Barbara
  20 januari, 2014 at 22:26

  Persbrandt e kung o jag heter inte Barbara!

 • Anette
  20 januari, 2014 at 22:32

  Jag är redo. Boken är köpt och mat ska inhandlas.

  Startdag 5 feb. Har mina 5 sista kilon kvar, men en hel del ”tighta till” att göra. Så följer motionen och inspirationen för rörelse hårdare än maten.

  Mitt största problem med lchf är nog frukosten. Mackor/flingor är det bästa jag vet, det går fort.

  Och yoghurt.. Vad sjutton byter man ut de super snabba målen till när man har 10 min på sig?!

  Ammar och är konstant hungrig.

 • Zarah
  20 januari, 2014 at 22:35

  Alltså Katrin, du är så jävla bra.
  Jag älskar att provocera folk och.. Det verkar ju du med, du är störtskön.

  Går på LCHF, har gått ner 8 kg, så jävla gött ändå. God mat, snyggare, hälsosammare och fan smal. Ingen jävla tjockis här längre.

  Du har världens sötaste barn, Rambo är fett söt och Ringo verkar va en riktigt kul liten tok.
  Lycka till med allt, du är en fett bra person!

 • maria
  20 januari, 2014 at 22:37

  Förslag: Lägg en handduk över axeln,
  så hamnar spyan där.

 • Anette
  20 januari, 2014 at 22:41

  Så ät mackor då ! Lchf är bara blajja 🙁 folk är så jävla korkade, ät mindre än du förbränner, rör på fläsket , ingen svår matematik !

 • Sara
  20 januari, 2014 at 22:45

  Älskar att ha någon att kämpa med! Jag har 9 kilo och varit duktig på att förskjuta och förneka… Men började idag och det är alltid peppande att kämpa med någon så att man alltid känner en boost när motivationen dalar! Nu jävlar ska det bli smal 😉

 • Anette
  20 januari, 2014 at 22:46

  Persbrandts tal alltså….

 • M
  20 januari, 2014 at 23:12

  Broccoli var det enda och skaldjur då som jag blev tillsagd att inte äta, broccoli om något skapade magont hos den lilla

 • M
  20 januari, 2014 at 23:16

  Broccoli är det som jag har blivit tillsagd att inte äta när jag ammar.
  Jag fuskade och åt broccoli ändå och det ångrade jag dagen efter!

 • Carrie
  20 januari, 2014 at 23:28

  Alla kan skriva fel ibland Carrie och med tanke på din påstådda dyslexi häromveckan så borde du ha överseende med det.

 • Gabriella
  21 januari, 2014 at 00:04

  Även Katrin stavar som en kratta. Kornischonger som man tjoffar i juhuuuuuuuuuuuu.

 • ak
  21 januari, 2014 at 05:30

  Hur lång är du katrin 56 kilo låter lite

 • Petra - LCHF och träning
  21 januari, 2014 at 08:58

  Lycka till! Det här har du ju gjort förr, så det här kan du!

 • Linda
  21 januari, 2014 at 09:21

  Ett kilo i veckan är väl inte mkt. Jag gick ner 4 i början när jag bantade och tränade. Lycka till men mer än ett kilo ska du allt klara att gå ner. Sen sluta att amma så mkt och bär inte på han hela tiden. Låt han få skrika lite.. Han dör inte av det.

 • anonym
  21 januari, 2014 at 09:44

  pinsamt att du skryter om det alla andra mamma gör själva hela tiden. min man har ett jobb så han är iväg varannan månad, så jag har varit själv med två barn varannan månad sen början. dvs jag gör ALLTING själv denna tiden dvs

 • selma
  21 januari, 2014 at 10:01

  Hon är 160 cm. Jag svarar för hon brukar inte svara. …är inte helt säker men hon är rätt kort i rocken.

 • selma
  21 januari, 2014 at 10:04

  Hon kanske inte är van att sköta allt själv, det är ju trots allt en rätt stor omställning hon varit med om.
  Jag tycker inte om när man tävlar i vem som är ”duktigast”. Vi är alla olika och våra ungar är alla olika.

 • Thess
  21 januari, 2014 at 11:22

  De går som de går, har svårt att tro att du inte skulle klara de, men hur som i värsta fall kör man bara lite till!! Inget sker över en natt! Och ju mindre kilon man har kvar ju segare går de, men de går!
  Kan jag kan alla
  http://www.memyselfandlchf.wordpress.com
  Kolla själva före och efterbilder -120-140kg. På två år!
  Thess

 • svea
  21 januari, 2014 at 12:08

  Som vi har pratat om tidigare, alla är olika, allas kroppar fungerar på olika sätt. Du kanske gick ner av ammning jag gjorde det inte. Och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Jag skulle tro att Katrin vet hur hennes kropp funkar bättre än vad du gör.

 • svea
  21 januari, 2014 at 12:10

  Bra Selma. Gillar inte heller den där jäkla hetsen om vem som är duktigast. Alla pretto människor är skit dryga.

 • Kicki
  21 januari, 2014 at 13:57

  Färdigkokta ägg i kylen, äts kalla eller värms snabbt i en mugg hett vatten, skalas och mosas med smör till en slags snabbäggröra.
  Ost&skinkrulle med smör eller majonnäs, ev en gurkstav inrullad för lite crunch

  Det går hitta snabba substitut för den traditionella mackan, gäller ha lite fantasi

 • Cathrine
  21 januari, 2014 at 14:50

  Jahaa här finns en snäll och en elak carrie ser jag 😉 F&G är brevid varan så man kommer lätt åt. Så det blir inget stavfel där och hela tiden blev bara ihop och inget stavfel där heller 😉 många skriver så nuförtiden

 • Pirjo
  21 januari, 2014 at 15:00

  Har gått upp fem kilo, dags att bli fin inför beach 2014

 • Popp
  21 januari, 2014 at 18:55

  1,60! Då räcker det att väga 40-45 kilo.

 • Nathalie
  25 januari, 2014 at 20:24

  Hej. Jag är gravid i v.29 med andra barnet. Jag har redan gått upp 10kg och vill verkligen inte gå upp 10 till, förra gången hade jag bara gått upp 7 kg nu och slutade ändå på 21kg. Jag äter så mycket skit nu att det är sjukt. Nu till min fråga, vågar jag köra lchf nu? Jag är ruskigt sockerberoende och det är allt eller inget som gäller för mig. Jag har ätit lchf innan och det är det enda som funkar mot mitt sockerberoende. Vad tycker du att jag ska göra?