Okategoriserade

Det blir en Rambo

Det är inte mycket tid över till att bara vara på helgerna nu för tiden. Igår körde vi skift på toan till exempel, en helt vanlig lördagskväll som småbarnsförälder. Vi hade gett oss fan på att Ringo skulle bajsa på toaletten, jag vet det är lite pinsamt men han har nån spärr som gör att han vägrar att bajsa på toan eller i pottan. Han har varit blöjfri länge men bajsar gör han en gång om dagen, på kvällen, och då sätter han på sig en blöja (själv) och sen står han och klämmer i ett hörn på sitt rum. Sen får vi såklart duscha av honom och det är ju inte okej längre. Hans satser är ju som en hel karl om ni förstår vad jag menar. Så igår satt först Bingo med honom på toaletten i en timme och sen jag. Han sa att han var bajsnödig men sen går det ändå inte när han sitter där. Ja, vi har provat allt såklart. Padda, klistermärken, radiostyrda bilar, igår gav jag honom till och med non stop när han satt på toan för att verkligen utesluta allt. Kanske bara ska låta det ha sin tid som allt annat…
Om ni har nåt genialiskt tips så tack gärna.

Lillebror kommer att få heta Rambo. Jag har funderat i sex veckor nu och eftersom jag 1. inte kan komma något bättre och 2. hade samma dilemma med Ringo så får jag lita på Bingo igen. Jag ångrade Ringo (namnet) i säkert ett halvår och idag älskar jag det och kan inte tänka mig nåt coolare namn i hela världen. Det kommer säkert bli likadant med Rambo för vissa saker är Bingo bättre på än mig. Jag har heller inte sett nån Rambo-film så för mig är det bara ett namn. Och han kan ju alltid byta om han avskyr det när han blir stor. Han kommer nämligen bli en seriös person den här, inte alls en show-man som Ringo, den här kommer att forska på universitetet och gå i jesus-sandaler. Bingo menar på att det är ännu coolare om han heter Rambo då och jag ger mig. Okej, han får heta Rambo.  Nu ska jag bara vänja mig också.

Bingo och Ringo är på kalas hos Jackie så jag är hemma själv i två timmar. Sen kör vi pulka med Harry, Nova och Erika i Humlan. Vet ni att en bekant till mig höll på att bli bestulen på sitt barn i Humlegården för inte alls så länge sen? Jag säger det för att uppmärksamma föräldrar att ha koll på sina barn. Jag brukar inte ha koll på Ringo när vi är i Humlan men nu kommer jag inte att släppa honom ur sikte igen. Hur det hände? Nä men plötsligt såg hon hur en man bar ut honom genom grinden. Hon skrek så han släppte barnet och sprang sin väg. Hemskt, va? Ja vet.

Överanstränger vi oss med att aktivera Ringo anser ni? Igår var det skridskor på Lidingö, dansskola och sen pulka i Humlan. Men han är ändå i gasen på kvällen och somnade halv elva? Idag är det kalas och pulka. Och imorgon är det utflykt. Jag kom på att de har utflykt på måndagar nu i veckan. När jag insåg att jag missat att ge Ringo matsäck höll jag på att bryta ihop. ”Ringo har utflykterna på måndagar börjat än?”, frågade jag lite försynt. ”Ja”, sa Ringo. ”Men du har ju inte haft matsäck med dig”, fortsatte jag. ”Nej men jag fick en skorpa då” aaaaaaaa rakt in i hjärtat fan i helvete hur kan jag missköta min förstfödde på det sättet? Men nu har jag kommit ut ur bubblan. Lillen sover på natten och har inte ont i magen alls längre. Tror ni att jag dricker amningsté precis hela dagen eller?! Jorå.
Katrins Snapshots

Det är alltid show när man bor med en Bingo och en Ringo. ”The Bringo show”.

You Might Also Like

 • Helena
  19 januari, 2014 at 13:09

  bajs pa pottan tips som funkade perfekt for min son. lat honom bajsa i blojan men satt honom pa pottan/toaletten nar han gor det, sedan efter ett par dagar med det sa satt pa honom en bloja som vi klippt ut ett lagom stort hal i sa nar han does his business sa kommer den ut i pottan. Vi behovde bara klippa hal tva ganger och sedan sa behovde han inte bloja for det langre. Prova!

 • UlrikaZ
  19 januari, 2014 at 13:12

  Mitt tips är att inte ha några blöjor kvar längre åt Ringo. Efter en eller två ev ”olyckor” kommer han själv att vilja placera det hela i toaletten sen. Mitt mottot med barnen har varit ”Hjälp mig att klara det själv” och det har blivit två mycket bra fungerande unga vuxna av dem. Sedan pratade jag superartigt med dem alltid, och de tackar mig nu för att de blivit så artiga, det hjälper dem på alla sätt. Jag ville väl ge något jag själv saknade lite.

 • Milla
  19 januari, 2014 at 13:18

  Min dotter, som är 4 år, Hade precis samma problem med att inte vela bajsa på toaletten. Tog nästan 6 mån som ”blöjfri” innan hon slutade bajsa i blöjan. Knepet som vi använade var att köpa ett toalettpapper med tryck på (i detta fall Hello Kitty). Hon blev överlycklig när hon såg pappret men vi sa till henne att hon endast fick torka sig med pappret om hon bajsade på toaletten.. Tog ca 5 min och sen var bajset på plats, I TOALETTEN! Från den dagen bajsar hon alltid i toaletten :).

  Ps. Vi hade testatat alla möjliga ”knep” innan. Lycka till!

 • Susanne
  19 januari, 2014 at 13:18

  Haha, ja de ”växer” i sina namn så det blir säkert bra det oxå!!! Nu till skitsnacket…. När vår kille skulle göra det stora så lät vi honom ha på blöjan löst o ändå sitta på toastolen o trycka, när det var klart lossade vi på blöjan när han fortfarande satt kvar(!) så han fick höra plumset när de kom ner i toastolen! För varje vecka lät vi blöjan sitta lösare o lösare för att helt enkelt till slut säga att; äsch idag testar vi utan o ser hur det går…. OBS, detta förutsätter ju att man INTE har byxblöjor utan att han får känna på gradvis hur det känns när det inte längre finns nåt motstånd/blöja att trycka mot. Kommer definitivt köra samma metod på min tjej som ska bli rumsren till sommaren om det behövs, inget trauma bara sunt förnuft… Lycka till!

 • Me
  19 januari, 2014 at 13:25

  Ett tips är att ni kanske stressar honom att gå på toa genom att sitta med honom så länge. Låt honom sitta där en stund så mycket själv som det går, ta upp honom efter ett tag om det inte funkar, och så vips en dag så löser det sig bara sådär tror jag 🙂 No stress!

 • espana
  19 januari, 2014 at 13:34

  Studera på universitetet och gå i ”Jesussandaler” Jo jag tackar jag”komiskt, ha,ha,ha!!!
  Lycka till med allt ändå och ha det gött, hälsningar..

 • lotta Bromé är sexig
  19 januari, 2014 at 13:47

  studerar tjeckiska på Folkuniversitetet. Går så dåligt

 • MammaMia
  19 januari, 2014 at 14:14

  Samma problem med mellansonen! Vi tacklade det på följande sätt: lillasyster föddes o hade (naturligtvis) blöja, talade om för sonen att det end fanns 1 paket blöjor kvar i hans stl eftersom de andra var för små (= till bebisen) vilket han höll med om! Varje dag minskades paketet med 1 blöja- när det sen var end 3 blöjor kvar påminde vi honom att det nu var nära… När dagen D kom var han så medveten att detta verkligen var SISTA blöjan att han köpte läget! Det vart glada hejarrop o stort grattis – stoltare kille får man leta efter! Tror att det hela (liksom annat) handlar om förberedelsen… Lycka till #3barnsmamman

 • hejhej
  19 januari, 2014 at 14:25

  Ska pojken heta det så ger ni blanka den i att blanda er i intriger och bråk för barnet kommer inte att fixa det. Det har kommit en mycket andlig pojke till er som antagligen kommer att ha läkande förmågor. Resor kommunikation analytiska uppgifter film fotografering kommer att göra honom gott. Och du det där med Jesutofflor kommer du kanske att få mer rätt i än du själv anar för religion kommer nog att vara ett stort intresse för honom.

 • P
  19 januari, 2014 at 14:50

  Eller också blir han väldigt förstoppad…

 • Mi
  19 januari, 2014 at 14:58

  Lillen fick lägga en blöja i pottan som han bajade på…
  Efter 5-6 gånger tog blöjorna slut och sen funkade det av bara farten….

 • Lo
  19 januari, 2014 at 15:02

  Restips.. Kom idag hem från Bahamas, vi Bode på Atlantis.. Allt var verkligen super bra. Vi valde att bo på the cove som bara har suiter, väldigt fräscha rum. Atlantis är väldigt stort så det finns massor att göra både för barn o vuxna. Vi flög med Ryanair, deras nya plan. Även det superfrächt. Men du får mellanlanda i Miami. I februari har dom grymt klimat på Bahamas.. Om du säger att pengar inte är ett problem så tycker jag du ska passa på..

 • Klois
  19 januari, 2014 at 15:11

  Ryanair? Haha, de flyger ju bara inom Europa. Det var inte på Kanarieöarna du var?

 • jennifer
  19 januari, 2014 at 15:14

  Vi mutade våran med enkronor. Varje gång han hade bajsat fick han en enkrona som han kunde stoppa i sin spargris. Efter några gånger slutade vi givetvis med detta 🙂 nu är han två och ett halvt och går på toa som vilken vuxen som helst. Nu brukar vi busa med honom innan och säga lite lurigt ”ska vi gå och bajsa på pappas toa?” Haha! Säger han och springer iväg till toan innan pappa hinner ikapp 😀

 • Susanne
  19 januari, 2014 at 15:48

  köp inga fler blöjor. Förbered honom som någon annan tipsade om i tråden, att när blöjorna är slut så är dem slut, då kan han inte bajsa i blöja mer. Han kommer säkert bajsa i kalsongerna ett par gånger, men förhoppningsvis kommer han på att det känns rätt obehagligt och kommer sen gå på toaletten för att bajsa..

  Och JA, visst kan det vara så att han är för aktiverad under dagen att han får svårt att finna ro på kvällen….

 • Stina
  19 januari, 2014 at 15:53

  Vet inte vad du fått för tips men vi hade precis likadant länge med vår son som är jämngammal med Ringo. Vägrade att bajsa någon annanstans än i blöja och det är vanligare än vad man kan tro. För oss funkade ingenting (provade allt!!!) förutom att vänta ut honom. Helt plötsligt ville han gå på toa och bajsa bara! Vill dock bara bli torkad med våtservetter

 • Veronica
  19 januari, 2014 at 15:57

  Hej! Vad är det för ammningste du dricker? Tack för en bra blogg!

 • anna
  19 januari, 2014 at 16:14

  Det är samma med barn som med hundvalpar, om man rastar dem som fasen och tror att man ska trötta ut dem så tar man fel- det enda som händer är att de måste rastas ännu mer för att de blir stressade och hyper. det bästa är att ta det lugnt med både valpar och barn så blir de lugnare och nedvarvade. de ska stimuleras mentalt och inte så mkt fysiskt.

 • Therese
  19 januari, 2014 at 16:19

  Hej! Vi hade samma problem med vår flicka i den åldern.
  Vi gjorde som så att vi berättade att när hon började bajsa på toaletten istället för i blöjan skulle hon få välja vilken leksak hon ville i leksaksaffären. Då sa hon på en gång att hon kan bajsa i toaletten och att vi kunde gå till leksaksaffären på en gång. Då sa jag att hon fick visa oss att hon bajsar på toaletten 3 dagar i rad och sen går vi till leksaksaffären. Så gjorde hon så och valde en Findus-docka.

 • Malin
  19 januari, 2014 at 16:38

  Precis vad man ville läsa…. Bläää….

 • Anna
  19 januari, 2014 at 17:22

  Hej

  Vi hade samma ”problem” med våran dotter,
  Hon var blöjfri från 2 år fast hon bajsade bara hemma i blöjan,
  Annars höll hon sig o fick ont i magen..
  Men en dag då va hon 4 år så följde hon med sin kompis in på toaletten o ”kollade på” när kompisen bajsade..
  Efter det bajsade hon oxå på toaletten!!

  Hoppas det löser sig:-)

 • Fia
  19 januari, 2014 at 17:37

  Snälla, tänk över namnet Rambo…? Kanske borde se en film, det borde övertyga dig. 😉

 • Signe
  19 januari, 2014 at 17:52

  Min lillkille hade svårt med balansen på toalettstolen så vi skaffa toalettring (BabyBjörn) och en pall att ha fötterna på. Sen var det inga problem (utom när vi var bortbjudna och han tvunget ville ha med sig sin ring ;-))

 • Elin
  19 januari, 2014 at 18:27

  Håller med!

 • Hanna
  19 januari, 2014 at 18:36

  Om ni inte har med er lunch så är det förskolans skyldighet att förse ert barn med matsäck. De kan inte bara ge honom en skorpa. Det var inte du som gjorde fel utan förskolan.

 • ida
  19 januari, 2014 at 18:55

  håller också med. man kommer ju tro att det är ett skämt när han behöver presentera sig igenom hela livet med olike människor. ingen kommer att ta honom på allvar (tills man lärt känna honom då såklart 🙂 )

 • Fia
  19 januari, 2014 at 19:00

  Bajseriet kommer att lösa sig själv. Min är precis lika gammal som Ringo och började spontant gå på toan för någon månad sedan. Presenter, padda och godis har inte funkat här heller så vi bestämde oss för att inte pressa honom och göra det till en så stor grej.

 • be
  19 januari, 2014 at 19:07

  Hon ljuger!

 • Em
  19 januari, 2014 at 19:08

  Vår äldsta son va de precis samma för. Fick bra råd på BVC. Så tycker att ni ska prata med dem. De kan bli så när det ”händer” mycket i de små liven. Ringo har ju nyss blivit storebror och väntat på att lillebror ska komma till honom väldigt länge…

 • Linnea
  19 januari, 2014 at 19:19

  Jag hatade att bajsa på toaletten eller pottan. Min mamma och pappa var lika förtvivlade som ni men min far kom på det genialiska. Han klädde ut sig till doktor bajspotta och kom och sa roliga grejer när jag satt på toa. Han hade en brödpåseklämma som tänder, en sugpropp på huvudet och en mössa från 80 talet på sig. Jag skrattade så mycket att jag glömde att jag skulle bajsa. Samt att jag slappna av. Testa det 😉

 • Anette
  19 januari, 2014 at 19:33

  Fick tips om att låta min dotter blåsa upp en ballong när hon satt på toa… Tyckte det lät fjantigt men det funkade faktiskt. Får dem att tänka på annat samtidigt som de trycker på lite när de anstränger sig…

 • Cecilia
  19 januari, 2014 at 19:38

  Vår son fick sitta på pottan framför dvd/barnfilmer. Då kunde han sitta ett tag och slappna av.

 • suzan
  19 januari, 2014 at 19:40

  Låt honom bajsa i blöjan. Han lär inte göra det som sjuåring iaf. Han har dessutom just blivit storebror så ge honom lite andrum, när han känner att det är dags att bajsa i toaletten så kommer han att göra det.

 • Anonym
  19 januari, 2014 at 19:45

  Står och skiter i en blöja när han är tre år…….??? herregud låt honom gå i bajsblöjan tills han inser att det är jävligt äckligt !

 • Alexandra
  19 januari, 2014 at 19:46

  Vi lovade vår 2 åring att han skulle få välja vad han ville i leksaksaffären när han bajsar på toaletten första gången. Och bara tanken på den där sopbilen fick honom att bajsa!

 • Nathalie
  19 januari, 2014 at 19:53

  Jag tycker att Rambo blir jättebra! Alltid lite roligt med annorlunda namn, så länge det inte är rejäla namn. Men Rambo blir utmärkt! 🙂

 • Anna
  19 januari, 2014 at 20:29

  Jag trodde att jag ar ensam med det problemet 🙂 Tydligen inte! Nu gillar vi bara läget och väntar tills hon inte vill ha blöja längre. Säger vi att de är slut så bajsar hon inte på flera dagar, det tycker jag är lite stressande 🙂

 • Anna
  19 januari, 2014 at 20:31

  Klok, jag tänker likadant 🙂

 • Ida
  19 januari, 2014 at 21:09

  Hade samma problem med min dotter och har även det nu med min son som är 3. Är tydligen väldigt vanligt. Vi provade i stort sett allt med vår dottdr. Ingenting funkade, hon blev bara förstoppad istället. Till slut så ville hon bara en dag själv gå på toa. Med vår son som baksat i blöja nu, och har varit blöjfri i övrigt länge så tänker jag att det kommer när det kommer när det kommer. Jag brukar ibland fråga om han vill på toan istället men när han inte vill så låter jag det vara.

 • PML
  19 januari, 2014 at 21:18

  Väldigt vanligt problem det där med bajseriet. Vet många som har haft såna problem med sina barn. Men de barnen har varit förstoppade och mer förstoppade blir dom ju längre dom går och håller sig och inte bajsar. Men tillslut har det lösta sig av sig självt. Dom har också hållt å med det ena och det andra för att få barnet bajsa i potta/toa. Köpt dyra presenter mm….men har dom sen slutat att bry sig, så har de tillslut skött sig av sig självt.
  Har du pratat med BVC om det? Dom kanske kan remitera er till en barnpsykolog och få hjälp den vägen.

 • PML
  19 januari, 2014 at 21:19

  Tror det är det enda rätta, att vänta ut det bara….

 • Caroline
  19 januari, 2014 at 21:47

  Köp bajsboken. Den älskade min son. Där får Ringo se många korvar och toaletten 🙂

 • Sam
  19 januari, 2014 at 22:57

  Jag gjorde som ni tjatade och försökte få min dotter sluta med blöja, då vart det bara värre. Hon vägrade bajsa överhuvudtaget. En dag sa jag åt henne att jag hade köpt massor med blöjor och hon kunde bajsa i blöja hela livet om hon ville. Jag tjatade inget mer. Plötsligt en dag ville hon bajsa på pottan och sedan dess har hon gjort det varje dag.

 • 4-barnsmor
  20 januari, 2014 at 00:10

  DEt blir nog alla tiders med Rambo som förnamn. Jag är glad att jag själv som mamma fått bestämma mina barns namn själv, pappan har bara hållit med 🙂
  Hemskt att tvingas ge barnet ett namn man inte gillar. Som att gå och ångra namnet i ett halvår.
  Men när jag hör namnet Rambo så tänker jag på ett efternamn. HÄr i vår kommun är det ett flertal som heter Rambo i efternamn, även om det inte stavas exakt lika.
  Men du ska se att det blir kanoners med Rambo som tilltalsnamn för lillgrabben.

 • Ellen
  20 januari, 2014 at 01:03

  Köp bara försmå blöjor till Ringo, och säg att nu finns det bara blöjor till bebisarna i affären med. Ge honom den minsta storleken so mär sån han kan ta på själv, så tycker han den nog är väldans obehaglig. Och inte vill ha den på längre.
  Min man var så när han var liten, och hans pappa sa ja men visst ska du också få ha din blöja på, när makens lillasyster hade kommit och han va lite avis o sådär.. Men på den tiden (40 år sen) var det såna blöjor som man knöt, så föräldrarna knöt lite hårdare åt på min man så det blev obehagligt (för han var också egentligen blöjfri), och efter nån dag bar så ville han ju inte ha blöja alls längre igen. 🙂 Så testa något sådant, funkar kanske! 🙂

 • Nina
  20 januari, 2014 at 06:09

  Inte läst igenom kommentarerna så jag vet inte om du redan fått detta tips. Min äldsta var precis som Ringo. Torr förutom att han ville dra en kabel i blöjan varje dag. Han hade som en spärr. Jag fick tipset ifrån en tidning att man skulle ha på xylocainsalva runt rumphålet så att han blev lite bedövad. När sen bajset pockade på så kunde han liksom inte hålla emot. Han stod i duschen första gången han bajsade. Jag fick plocka upp efter honom där och sen hade vi världens tjo & tjim och hurraaaa där i badrummet för att han lyckats. Efter det var det som spärren släppte. Dock körde vi med xylocainsalva i nån månad innan han vågade utan den, men bättre det.

  Hoppas ni hittar en lösning på det. Verkar dock vara ett vanligt fenomen bland killar detta och jag vet vad du menar med ”mans-korvar”, halllegoooooo alltså. Som att byta på en vuxen karl liksom. 🙂

 • Flopp
  20 januari, 2014 at 07:35

  Är det så ni reagerar när ni möter folk på annorlunda namn? Ni kanske ska jobba med era fördommar istället om ni tar människor som ett skämt pga ett namn?

 • M
  20 januari, 2014 at 09:52

  Om pengar inte är ett problem tror jag att ryanair är sista alternativet

 • ida
  20 januari, 2014 at 09:56

  japp, första intrycket kan man tyvärr inte göra något åt. Så är det bara..

 • siri
  20 januari, 2014 at 10:26

  säg inte det. Min brorson är 7 år och skiter och pissar fortfarande ner sig så gott som dagligen.

 • Fia
  20 januari, 2014 at 11:00

  Jag har verkligen inte fördomar och folk får heta vad som helst. Men att namnge ett barn efter (vad jag antar) Sylvester Stallones karaktär i Rambofilmerna? Jag hoppas att pojken kommer att vara nöjd över sitt namn, men han lär nog få tackla lite kommentarer (tyvärr tror jag)..
  Bingo, Ringo, Rambo.. ”Smaken är som baken”.

 • Vagabonden
  20 januari, 2014 at 13:24

  Det var väl Norwegians nya plan Dreamliner som aldrig funkar eller kommer fram i tid som de åkte med………..

 • Filippa
  20 januari, 2014 at 13:26

  Hade samma problem med min son som nu är 6 år. Kan säga att de flesta av tipsen som skrivits här INTE kommer att funka på Ringo. Om han är som min son; känslig, intelligent, energisk, envis och går sin egen väg, så kommer han bara tolka alla era försök som att ni försöker bestämma över hans kropp. Han vill själv bestämma över den och det bästa är att berätta för honom att ni förstått att det är fel av er att bestämma hur han ska sköta sitt bajsande, och att ni överlåter det till honom. När han tycker det känns okej att sluta, då är det dags.
  Efter veckor, månader av skrik, gråt och förstoppning insåg vi att vår son kommer inte att ge sig trots mutor, lämna bort blöjor etc. Vi gjorde som ovan och hans reaktion var helt fantastisk: han bara sa ”yes”!!! Efter någon vecka kom han och sa att han inte behövde blöjorna längre.
  Lycka till!

 • Frida
  20 januari, 2014 at 14:04

  Jag har ett genialiskt tips!

  1. Trots att barnet med viss säkerhet har allt hen kan önska sig så ta reda på något hen väldigt gärna vill ha.
  2. Inför poängsystem med klistermärke som hen själv valt, en toabajs ger ett klistermärke som sedan fästes på en bild av det hen önskade sig och låt säga 8toabajsbesök ger avkastning.

  Detta gjorde vi med vår förstfödde och han blev rumsren!

 • Sofie
  20 januari, 2014 at 17:10

  Hade samm problem med vår son. Då sa vår BVC tant att fråga honom när han har tänkt att börja bajsa på toan. Hon menade att de ofta själva har en plan. Vår son sa när man kan bada ute och mycket riktigt efter första badet utomhus började han bajsa på toan.

 • Lisa
  20 januari, 2014 at 18:59

  Microlax lexeringsmedel. Har hört att vissa BVC tipsar om det. Ge han en klysma och in på toa led honom. Han kommer inte kunna hålla emot och tillslut har han inget val än att bajsa, och då förhoppningsvis i pottan/toan.

  Vi pottränade vår som fr.o.m. 2 års ålder. Nu i julas (sonen var 2 år 3 mån) så bestämde vi oss för att muta honom till att bajsa på pottan. En liten chokladbit efter varje gång. Iom att bajset inte hade blivit ngt issue för honom än gick det bra. Efter tre dagar bajsade han på pottan utan choklad och efter någon vecka slutade han även kissa i blöjan.
  Nu är han torr dygnet runt. Inatt var första gången han sov utan blöja och han vaknade mitt i natten och kissde på pottan tom!
  Tror på att börja i tid, tips till er som inte börjat än eller med småssyskon!

 • Johanna
  21 januari, 2014 at 01:21

  Klipp ihop en bajs kalender bara. Hemmagjort pyssel – skit bra. Funkade för min tjej, super spännande och så stolt varje gång hon vart på toa o fick välja nå från kalendern! Som en jul kalender med små paket hängandes. Klistermärken, tatueringar, små monster gubbar osv. Lockar bra när den hänger där på toalett dörren! 😉

 • Amg
  21 januari, 2014 at 08:52

  Tips. Prova att ställa pottan där han brukar bajsa. Funkar perfekt med vår tvååring!

 • Sofie
  21 januari, 2014 at 10:04

  Över tre och ett halvt år och bajsar ej på toa?? FAIL!! Kan man gå å sätta på en blöja själv (!) är man för gammal för att ha den. Ni har väntat för länge med potträningen

 • Sandra
  21 januari, 2014 at 19:16

  Låt honom blåsa såpbubblor när han är bajsnödig och sitter på toaletten. Det kan underlätta och släppa på spänningarna.

 • ida
  24 januari, 2014 at 00:22

  Ida carlegrund låter bra! 🙂

 • ida
  24 januari, 2014 at 00:25

  Ja det är viktigt att känna sig TRYGG med sitt namn