Okategoriserade

Utvilad idag.

Jag ska absolut inte påstå att jag hittat någon lösning på pluttens magont men i natt har det varit mycket bättre. Han har fortfarande krampat och jämrat sig men han har sovit bra. Först 23-03.15 i sin säng vilket är succé. Sen ammade han till 04.00. Sen kunde jag inte få honom att somna om så klockan 04.50 la jag honom på Bingos bröst och där somnade han och sov till 07.10. Nu har vi just sovit 1,5 timme tillsammans så både jag och plutten är på ett strålande humör vilket gör att jag vi längtar till middagen på Riche ikväll! Vi ska besöka osteopaten Jean klockan 17 först så det kommer nog att göra susen. Jag har en bra känsla nu.

Kanske att jag slipper sluta med kaffe ändå. Jag tror nämligen inte att jag kan leva utan kaffe. Hörrni på tal om svart kaffe som är det bästa man kan dricka om man vill banta så har jag inte hunnit ta tag i min bantning än. Jag tänkte lägga över det till måndag. Kolla in min bok Dags att bli smal och sen handla in det som behövs för att sätta igång.

Och appropå bantning så pratade vi ju om det på radion och jag kan verkligen inte förstå hur man kan tycka att fetma är okej och något som man inte får vända sig mot. Jag tycker att det är fräschare att röka än att vara fet och det är dessutom hälsosammare. Vad är det som gör att man blir stämplad som så kontroversiell och elak bara för att man anser fetma något dåligt? Det är väl ingen som blir sur om man säger att man tycker att rökare är äckliga? Jag fick frågan om vad jag tycker om en fet programledare för ett hälsoprogram på SVT? Hmmmm finns det någon där ute som tycker att det är lämpligt att en fet person leder ett hälsoprogram? Ni ljuger. All typ av media har en noga strategi och har de satt en fet person på ett hälsoprogram (provokation) så finns det ett syfte med det.

ps. Men inte fan är det för att man ska tänka ”Ja, nu ska jag se på ett hälsoprogram och då identifiera mig med/ha som förebild en fet person”.

Katrins Snapshots

Lillebror har inte fått mina färger precis @strawberryblond @bingorimer @rödfnasig @jättegulligändå

You Might Also Like

 • piaa
  14 januari, 2014 at 12:17

  Är det fråga Doktorn du tänker på? Vad kan va provocerande med henne? Människor kan ha andra kompetenser än att vara snygga och smala.

 • Maria M
  14 januari, 2014 at 12:28

  Som vanligt klockrent!!

 • susanne
  14 januari, 2014 at 12:34

  Hej!

  Jag undrar om Rambo ligger något på magen? Om inte lägg honom på magen så mycket som möjligt, även när han sover med larm, det hjälper väldigt mycket mot magont. Man blir förvånad vilka brakare de där små kan få ur sig.

 • ida
  14 januari, 2014 at 12:35

  Om alla slutar jämföra sig med andra hela tiden och finner styrkan inifrån att göra det som man får mest utav här i livet blir man lyckligast! Det är bara att konstatera. Folk tycker bara om folk som är och gör precis som dom själva är och gör. Alla andra ska dissas och frysas ut. Jävla skitinställning rent ut sagt! Ni borde meditera mera! Töntar!!

 • Jenny
  14 januari, 2014 at 12:38

  Jag tror du låter honom ligga och äta för länge. Mina barn har ätit max tio minuter på vardera bröstet. Efter det ligger de bara och suger in luft och får magont.

 • Therese
  14 januari, 2014 at 12:54

  Ur hälsosynpunkt är det ju inte okej med fetma. Finns det verkligen NÅN som tycker det?
  Sen tycker jag att alla ska få bestämma hur de själva vill se ut. Jag har lite övervikt som jag jobbar med och är på väg mot min målvikt.
  Jag VILL ju inte va tjock, överviktig, knubbig, fet… Inte heller smal som en sticka. Jag vill bara känna mig normal. Ha en normal stl i kläder.
  Då är JAG nöjd med mig själv.
  Självklart är lchf med mig på vägen dit.

 • malin
  14 januari, 2014 at 13:00

  jag kan hålla med till viss del. att fetma är fan en folksjukdom. maten har aldrig varit billigare idag vi trycker i oss skräp mat och halvfabrikat. speciellt många barnfamiljer vill ha billig snabblagad mat då blir de skit mat. men att du säger att röka är fräschare. svar nej. fattar inte hur man kan säga så om en sån där giftpinne 2014. usch. men visst fattar inte hur de idag kan ha ett hälsoprogram och sen välja en tjockis. ta en sund person en ”normal viktig”. de är inte sunt att va en tjockis. nyttig mat i rätt mängd är de som gäller. keep up the good job. men sluta säg så där om rökning.

 • sandra
  14 januari, 2014 at 13:01

  Ja men da drar vi igang pa mandag da! 15 pannor skall bort.

 • Lisen
  14 januari, 2014 at 13:01

  Det är väl en sak om man är kraftig och mår dåligt av det. Eller om man är kraftig och inte lider av det. Just hon på SVT så tycker jag hon är en bra programledare vad spelar det för roll hur hon ser ut. Jag tycker din inställning är osund. Fetma är dessutom ett definierat tillstånd (viss BMI) så bara för att man är kraftig är man inte fel. Fetma kan vi alla hålla med om att det inte är bra. så fet och fetma är två olika saker.

 • Catta
  14 januari, 2014 at 13:11

  DET är väl upp till var och en hur man ser ut ?? DET bästa är att man ser till sitt eget bästa, så man mår bra.
  Jag har några kilos övervikt och har aldrig sett det som problem , hellre det än mager och platt.
  Kan inte tycka det är snyggt med magra folk ,en kvinna ska ha kurvor. Som tur är tycker alla olika ju..Låt det vara så.
  Ge inte folk skit och komplex för extra kilo, viktiga är att man mår bra.
  Livet kan ändras så snabbt för oss alla , då tänker man på annat än hur folk ser ut.
  Är inte arg, elak eller hatisk för jag skriver detta och jag gillar Katrin , men man får ju säga som man tycker utan att hacka….eller ???

 • Kelly
  14 januari, 2014 at 13:14

  Du är bara AVUNDSJUK, för att inte någon vill ha dig som programledare med din iskalla personlighet. Det var länge sedan man såg dig på tv nu. VARFÖR!!!

 • Lea
  14 januari, 2014 at 13:18

  Håller jag absolut inte med dig om. Tur att folk tycker olika!!!

 • mia
  14 januari, 2014 at 13:26

  Berätta gärna i vilka tv program du skall medverka Är nyfiken!

 • nora
  14 januari, 2014 at 13:33

  Bra sagt om att livet snabbt kan ta en vändning. Och då kanske man inte prioriterar vikten. Så var inte så snabba på att döma

 • Bigus Dicus
  14 januari, 2014 at 13:45

  Tjena,

  En stor skillnad är att fetman är ditt, och eventuellt duna närmaste provlem. Rökning är något som påverkar flera personer. Hört talas om passiv rökning?

  Varför tror du att feta peroner är välkomna på krogen medan rökare har fått lämna…

  Idde.

  Bigus Dicus

 • Yohanna
  14 januari, 2014 at 13:45

  Det kommer rätta till sig, men många små har känsliga tarmar – jag tror inte så mycket det är kosten (förutom uppenbara gasbildare såklart, såsom lök)… Det är nog mer en omognad i tarmen och att tarmarna jobbar i obalans. Åter igen, vi körde akupunktur på vår son som hade spädbarnskolik (som många inte tror existerar – förrän de drabbas själva!!!) och det lugnade verkligen hans tarmar!! Du kan läsa om det här: http://yohannas.se/category/spadbarnskolik.html

 • Rebecka
  14 januari, 2014 at 13:56

  Haha har tänkt samma tanke 100 ggr hur fan hon kan vara programledare i det programet!

 • nora
  14 januari, 2014 at 13:57

  Var skrivet till Catta

 • Pia
  14 januari, 2014 at 14:02

  Ungefär samma kommentar, som massor av andra. Blir en aning tjatigt!!!

 • Sara
  14 januari, 2014 at 14:12

  Det är skillnad på att säga att ”rökning är äckligt” vs ”rökare är äckliga” precis som det är skillnad på att säga att ”fetma är dåligt” jämfört med ”feta människor är dåliga”. Nu är jag varken fet eller rökare, och som läkarstudent vet jag mycket väl hur dåligt för hälsan både rökning och övervikt är. Men vi människor blir inte dåliga/äckliga av en sak/faktor som beskriver oss (även om det nu är att vara överviktig eller att röka). Vi är fler saker än så, och jag kan inte komma på många människor som jag skulle beskriva som varken äckliga eller dåliga, faktiskt (diktatorer, massmördare och liknande undantaget). Tack för mig!

 • greta
  14 januari, 2014 at 14:17

  Precis!

 • Louise (som tagit reda på fakta)!
  14 januari, 2014 at 14:27

  Allt handlar inte om vikt Katrin!!! Det borde du läsa på om som vill kalla dig expert inom området.

  Jag är smal och vältränad nu, men när jag hade fått mina barn hade jag 30 kilos övervikt och var förtvivlad. Då sa min mycket duktige husläkare att forskning har visat att hälsan hör mer ihop med hur man rör sig och motionerar. Rund men sund är alltså bättre än smal soffliggare.

  Det är DET programmet Fråga doktorn vill lyfta fram, genom sitt val av programledare. Alltså inte en provokation utan ett val utifrån medicinskt understödd forskning som folk lättare kan ta till sig. Suzanne Axell är rund men sund!!

 • vonna
  14 januari, 2014 at 14:31

  Men hon är tydligen mycket omtyckt trots sin vikt. Annars så hade hon väl inte fått vara kvar. Programet har mycket höga tittarsiffror. Så alla tycker tydligen inte som du!

 • yrre
  14 januari, 2014 at 14:36

  Bra skrivet!

 • Louise
  14 januari, 2014 at 14:43

  Hon är ju perfekt som programledare! Visar ju framförallt att hälsa kan vara = rund men sund!! Har du tittat så vet du kanske att Suzanne motionerar mycket genom främst simning och promenader?! Mycket lättare för folk att ta till sig än en viktpiska. Det är ingen provokation alls utan mycket hälsofrämjande för folk i allmänhet att ha henne som programledare. Du är paranoid vad gäller provokationstänk Katrin!!!!

 • Mager?
  14 januari, 2014 at 15:02

  Alternativet till att vara kraftig är väl inte att vara mager och platt? Visst, modeller av typen som går visningar är magra, men de flesta kändisar och vanliga tjejer och killar som anses ha snygg kropp är inte magra. Pernilla Walgren-typen är väl det de flesta tycker är snyggt. Nu säger jag inte att jag håller med om det, jag har inte direkt nån åsikt om andras utseende. Det jag reagerar på är att många använder risken att bli mager som ett försvar för att fortsätta vara överviktig. Precis som om jag skulle säga att jag inte tränar eftersom jag är rädd att bli ett muskelberg. Självbedrägeri stör mig. De flesta blir bara en något slankare eller fastare/starkare/uthålligare version av sig själv av att gå ner i vikt eller träna. Väldigt få går till överdrift, men tyvärr så är det ofta de som får uppmärksamhet.

 • Carrie
  14 januari, 2014 at 15:03

  Att fetma och rökning är dåligt hoppas jag att man får lära sig i förskolan eller tidigare. Kanske inte behöver vara läkarstudent för att ha kännedom om detta. Annars bra att kunna skilja på vad någon gör och vad någon är.

 • Emma
  14 januari, 2014 at 15:16

  Usch vilken FUL kille du fått. Jisses säger jag bara. Riktigt riktigt FUL

 • Emma
  14 januari, 2014 at 15:20

  Att vara alltför fet är inte bra, självklart. Men att vara överviktig är inte alltid ohälsosamt om man rör sig och äter sunt!
  Och ditt ideal om vad som är smalt och vad som är fetma är ju käpprätt åt helvete! Om jag inte mins fel så vart du upprörd över att en kvinna var på bilder för satz när hin vägde kring 70 kg nånting och såg hur hälsosam ut som helst?
  Och du som gick upp så himla mycket under graviditeten ska väl inte klanka på andra människor och säga att dem inte kan vara feta för barnens skull!? Då om någon gång ska man väl sköta vikten för bebis skull!
  Kanske Du ska börja lägga mer energi på dej själv och styra upp hur du är som människa? Du är ju varken särskilt vacker (ful är du ju inte men inte överlägset snygg, vanlig medelmåtta)
  Så lite mer rolig trevlig SMART personlighet så kanske du kan bli något förutom Bingo Rimérs tjej/fru/mamma till barnen. Och vem vet, kanske dem kan ha Lilla smala dej som programledare! Fast ja.. Egentligen borde ju inte programledare Ha en sån kran till näsa som du har, men du behöver ju inte leda ett skönhets program!

 • Anna
  14 januari, 2014 at 15:36

  Tänkte först ”Fasen vad elakt, vem skriven så? Hur är en sån människa funtad?” Sen läste jag inlägget igen och insåg att det var lika elakt och svart. Man får tillbaka det man skickar ut. Hur fan mår ni egentligen? Sorgligt.

 • Camilla
  14 januari, 2014 at 16:06

  DU skötte dig exemplariskt i radion, Titti blev provocerad av dina åsikter om överviktiga.
  Själv blir jag provocerad av att Titti Schultz följer Lisa Miskovsky på Twitter.

 • Emma
  14 januari, 2014 at 16:56

  Hej. Första gången som jag kommenterar här. Har en tjej nu på fyra år som föddes allergisk mot mjölkprotein. Super känslig. Vi bodde i London då så detta är verkligen något som är lättare att leva med i Sverige. Det jag kan ge som råd och som funkade för mig- då jag ammade tills hon var sju månader- är att lusläsa innehållsförteckningen på all mat. Mjölkprotein finns dessvärre i mat man minst anar: kyckling, korv, chips (inte för att du kanske äter det…) osv. Man lär sig sen vad som är fritt. Det finns även en bra sida på oatly.se med recept och produkter. I nästan varje matbutik finns det gott om mjölkfria produkter. Kycklingfilé går bra, kött, fisk osv. Jag försökte att tänka renare mat utan att blanda till så mycket- så att det blev mycket (blir) protein och grönsaker. Sen kan du säkert fixa goda recept genom att använda en mix av mjölkfria produkter och säkert få ihop det med lchf- men det är så mycket svårare. Jag började även ge min tjej Ella produkter när hon var fyra månader. Sen fick hon en formula som heter neocate som innehåller allt det de behöver. Luktar inte eller smakar så gott men har kalcium osv. Det går att hitta alternativ och det blir bättre. Vi testade henne även hos en specialist när hon var sex månader tror jag… Och visst- hon fick då utslag mot just mjölkproteinet. Som sagt, lusläs innehållsförteckningar, tänk om lite just nu alternativ till just mjölk/ grädde osv- se oatly. Gå till en specialist och allergi testa så fort det bara går. Det blir bättre när de växer till sig. Och det går alldeles utmärkt att laga mat osv med en mjölkallergiker i familjen. Min tjej är nu fyra år och berättar själv nu för folk att hon inte kan äta allt. Kram kram

 • Carrie
  14 januari, 2014 at 17:05

  Håller till viss del med dig Ida. Personligen är jag mer intresserad av människor som tycker tvärtemot mig själv. Blir oftast mycket roligare diskussioner då. Om någon tycker exakt som mig, så kan jag lika gärna vara med mig själv. Har fått för mig att de som mediterar mycket har mindre behov av att klaga och dömma andra. Rogbert om du läser detta! Stavas dömma med ett eller två m. Känns nästan som att det är bara ett m. Alltså döma?

 • m
  14 januari, 2014 at 17:58

  Han ser inte lika pigg och alert ut som Ringo gjorde när han var bebis. Blir väl annat när han börjar skratta. Minns alla foton på söta lilla Ringo, han sken som en sol.
  Den här lilla krabaten liknar mer sin far, men söt ändå ja.
  Att håret nu skiftar i rött kan vara nu innan det blir ljust. Flera av mina barns hår har sett ut vid 1-2 månaders ålder att det ska bli rött. Men alla har blivit blonda. Samtidigt är det vanligt att en mörk och en ljus får rödhåriga barn. Dom är väl söta dom små rödtottarna.

 • m
  14 januari, 2014 at 18:00

  Skulle skriva: Bra skrivet! ser att den kommentaren redan finns, men jag håller med dig.

 • m
  14 januari, 2014 at 18:03

  Även om Katrin är elak i sina kommentarer så skriver man inte så om hennes son. Varför ska vi vara lika elaka som hon?
  TYcka och tänka kan man, men skulle aldrig skriva eller säga att ens barn är fult.
  Han är inte ful, han är som vilken liten bebis som helst. Visst finns det fula bebisar, men Rambo hör inte dit ju.

 • Elin
  14 januari, 2014 at 18:18

  Usch och fy vilken elak människa EMMA är!! Jisses säger jag bara, hur mår du människa??

 • Ami
  14 januari, 2014 at 18:24

  Är det magen som krånglar eller kan det vara något annat som gör att han inte sover? Min dotter sov dåligt första tiden och jag trodde oxå det var magen. Det visade sig att vara en låsning mellan skulderbladen och efter ett besök hos en barnmanuellterapeut var hon bra! Lycka till, hoppas allt löser sig!

 • Anna
  14 januari, 2014 at 18:54

  Skärpning! Man kan väl inte skriva att lilla bebisen är ful ! En liten oskyldig ovetande vacker liten pojke med stora utforskande ögon. En liten ny människa i denna värld. Var finns ödemjukheten? Anna

 • Emma
  14 januari, 2014 at 18:57

  Nu överdrev jag. Katrins näsa är inte ful. Men som hon pratade i nrj så tyckte jag hon kunde få smaka lite på sin egen medicin för å få perspektiv på hur synen på människor kan vara.
  Och det är inte jag som skrivit denna kommentar som kommenterat Hur hennes son ser ut. Han är gudomligt söt tycker jag.

 • Johanna
  14 januari, 2014 at 19:25

  Alla ohälsosamma livsstilar leder ju till ökade kostnad i samhället, så det är ju inte bara en person o de närmaste som drabbas av det i det stora hela, att ha fetma är inte bara ett utseende, det är ju en risk för hjärt-och kärlsjukdomar, diabetes osv. och det kommer ju drabba hela samhället med kostnad, sjukskrivningar osv.

 • Henny
  14 januari, 2014 at 19:36

  Vore ju en sak om du själv var smal, vilket jag tycker att aldrig har varit? Så tycker inte att DU är en särskilt motiverande person att ha på omslaget av din lchf bok t.ex, inspirerade knappast mig i alla fall.

 • vivvi
  14 januari, 2014 at 19:46

  Tycker mig kunna se i barnets ögon att han har ont. Magknip?

 • beata
  14 januari, 2014 at 21:48

  Ja, han ser lidande ut!!

 • maria
  14 januari, 2014 at 22:13

  Inte pigg och alert skriver du, inte så lätt att vara glad när magen krånglar hela tiden.

 • Bigus Dicus
  14 januari, 2014 at 22:27

  Johanna, kostnaderna är väll inget ynikt att diskutera. Passiv rökning, tex barn som har rökande föräldrar, löper större risk att drabbas av Cancer.

  Dvs 3 e person drabbas av sjukdom.

  Går inye att likställa med fetma som du gör!

 • hedda
  14 januari, 2014 at 22:37

  Nej, men han har ett fult namn! Om han skall heta Rambo!!!

 • Minna
  14 januari, 2014 at 23:19

  Och rädd!

 • M
  15 januari, 2014 at 02:24

  Sluta och oja dig hela tiden för fetma! det har alltid funnits fetma det kommer du inte ifrån,. Va glad att du klarar av att banta och vara sund men hacka inte hela tiden på dom feta det gör bara dig dum och korkad mer ryggrad har du väl?

 • Matilda
  15 januari, 2014 at 10:20

  Enligt Katrin är du då en sämre människa.

 • tingeling
  15 januari, 2014 at 16:31

  Ja just det KZ, att röka sig till en fräsch lungcancer är mkt bättre än att vara tjock. Det uttalandet visar att Du faktiskt är lika dum som du ser ut. Dessutom är du fruktansvärt ohälsosam med dina konstiga matvanor och bantningshysterier. Så programledare lär du nog aldrig bli, vare sig för ett hälsoprogram eller ngt annat, så det är lika bra att du lägger ner din avundsjuka på programledaren för ett av svt:s populäraste program. HON är en begåvad journalist. DU är ingenting……

 • Alexandra
  17 januari, 2014 at 19:04

  Det där med LCHF måste satt sig på hjärncellerna och tankeverksamheten. Hur i f*n kan man säga att det är fräschare att röka än att vara fet? Och att det skulle vara hälsosammare att röka? En person som medvetet stoppar en giftpinne i munnen flera gånger om dagen och som drar i sig en massa giftiga ämnen kallar inte jag fräsch. Och hur kan någon som luktar cigarettrök, vilket för mig luktar helt vidrig, vara fräsch? Där håret, kläderna, ja allt bara stinker. Nej det är inte fräscht. Då kan en fet vara betydligt fräschare. Och det fet skadar inte sin omgivning som en rökare gör. Du riskerar inte att bli sjuk för att en fet stoppar i sig mat. Men det gör du när en rökare står med sina giftpinnar och sprider cigarettrök med en massa giftiga ämnen i. Hört talas om passiv rökning? Något som faktiskt dödar flera människor varje år. Och hört talas om kol och lungcancer? Så att säga att rökning är hälsosamt, ja det är ju bara korkat. Och stämmer ju inte heller för fem öre. Finns ju någon anledning till att rökning förbjuds på fler och fler ställen. Och till att det finns varningstext på cigarettpaket. Och googla du på vad rökning gör med kroppen och kom sedan och säg att det är hälsosamt. Det är ju skrattretande, och tragiskt, att man överhuvudtaget kan skriva som du gör.

 • Alexandra
  17 januari, 2014 at 19:06

  Enligt mig är Katrin en sämre människa. Människor som sitter på sina höga hästar och klankar ner på andra är vidriga. Speciellt när de inte är så jäkla bra själva. Möjligtvis i deras egna ögon.

 • Marie
  18 januari, 2014 at 17:04

  Att röka är väl knappast fräscht?

  En sak som kan göra att man väger för mycket är tex vissa mediciner. De kan göra att man lägger på sig vikt och att det blir svårare att hålla vikten (större aptit, ödem etc) Man kanske inte alltid har ett val utan måste ha sin medicin. Detta tänks det nästan aldrig på när det pratas om övervikt.