Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Jobbig natt igen. Mycket kräks, bajs och kiss precis överallt sen vi steg upp. Tre ombyten på oss båda avklarade. Gallskrik då ja tog en 30-sekunders dusch. Han låter mig få känna att jag lever den här lilla. Fast nu lurade jag honom. Med fläkten! Ert tips också så tack för det.

You Might Also Like

 • Malin
  10 januari, 2014 at 12:26

  Hej Katrin! Har du testat en vibrerande babysitter? Den kan hjälpa om bebisen har problem med magen. Används ofta till kolik bebisar.

 • cia
  10 januari, 2014 at 12:30

  Upp som en sol ner som en pannkaka.Ljuger du eller……………

 • Anna
  10 januari, 2014 at 12:36

  Vet du vad, jag tror att du ska börja med ersättning. Jag tror att det är så enkelt att antingen får han i sig för mycket/lite! Och sen tror jag att han känner av stressen från dig!! Amma är inte hela världen!!

 • Susanne
  10 januari, 2014 at 12:43

  Prova en babysitter med spädbarnsläge! Vi har en som kan vibrera också. Underbart när man begöver duscha eller äta. Då sitter bebben där och ser dig hela tiden. Båda våra barn har älskat den. Vi med 😉

 • Anna
  10 januari, 2014 at 12:48

  Jag hel amma min första pojk i ett år.. Han hade kolik/eksem/problem med magen dom första tre månaderna.. Vakna flera ggr per natt och ammades… Bara jag som dög med mera med mera. Jag VET att bröstmjölk är absolut det bästa för ditt barn! Men….. När sedan våran andra pojk kom amma jag dom första veckorna, (börja visa samma sak som storebror) magen å magen.. Sluta amma på en gång och började med mjölkfri ersättning! Sov som en stock, glad jämt!!! Så till alla er mammor som får så himla dåligt samvete för att ni slutar amma! Känn inte så!!! Det går lika bra med ersättning och du KAN bli en piggare mamma 😉 sen självklart är det helt olika från barn till barn, många som sover å är snäll och som bara ammas! Absolut! MEN majoriteten med barn som har ont i magen är känsliga.. Mot ex. Mjölk. Prova också pumpa ur å ge i en antikolik flaska!

 • Annas
  10 januari, 2014 at 12:53

  Håller faktiskt med där.. Majoriteten av barn som äter ersättning är inte lika krävande och så.. Men självklart är det mysigt och helt underbart att amma om det funkar! Men man ska inte få så dåligt samvete av att sluta heller… I min umgänges krets är vi runt 10 mammor och jag har själv två grabbar, ena amma jag 1 år (kolik,eksem,allergi,sov aldrig) den andra har fått ersättning, har inget av det är och sovit som en klocka! 😉 sen vet jag inte om det är en lyckoträff, men det här med att bröstmjölk ska vara bra mot allergi har jag då tyvärr inte fått erfara.. Kanske inte har sån bra mjölk jag då 🙂

 • Bea
  10 januari, 2014 at 12:58

  Bröstmjölk och amning är det bästa för barnet. Fungerar det vilket det gör i hennes fall rent praktiskt så är det mest naturligt. Alla barn är olika. Tycker du har en kreativ och skapande inställning Katrin.

 • UlrikaZ
  10 januari, 2014 at 13:07

  Jag fick låna en nalle som hade hjärtslag när jag låg på BB, kanske finns det såna att köpa och luras lite med ibland.

 • bea
  10 januari, 2014 at 13:17

  Nu har du fått hundratals och åter hundratals råd angående”BARNET”. Uppsök en BARNLÄKARE för ev diagnos. Det gjorde jag, och tack vare honom. SÅ LEVER MITT BARN IDAG

 • Kattis
  10 januari, 2014 at 13:19

  Amen snälla??ersättning för att bebisen är krävande???alla bebisar är krävande o det är fullt jävla normalt!!
  Amma på och ta dan som den kommer, du är ju FÖRÄLDRALEDIG!!!
  Btw: UNDERBAR FILM DIN KARL GJORT!grät floder då jag fick såna flashbacks 😉

 • Klant
  10 januari, 2014 at 13:24

  Asså, bajs och kiss överallt hela tiden? Vad har du för blöjor på ungen egentligen? Hur lyckas man? Ja jag har barn själv.

 • Maxi
  10 januari, 2014 at 13:36

  Vadå?! Vad har jag missat? Va gör hon med fläkten?! / Lika trött småbarnsmamma

 • Johanna
  10 januari, 2014 at 13:49

  Men ett barn som gör något är ingen forskning! Min dotter fick ersättning. Var den absolut mest krävande ungn i hela mammagruppen. Jag gör hellre om 2års trotsen för resten av livet än är om första månaderna.. Hon sov inte heller. Vakna varje timme hela nätterna! Hon sov inte en hel natt före ett års ålder. Det har inte med ersättning eller amning att göra utan med barnet! Alla barn är olika, har olika magar och olika närhetsbehov! Jag gillade inte att amma själv, men skulle aldrig tipsa om att någon skulle sluta med det för att få sömn! Låt henne kämpa med amningen utan att trycka ner på henne och få henne att tro att det är det som är fel!

 • Johanna
  10 januari, 2014 at 13:52

  Bajsade och kissade ute sitt barn? Kunde ens hålla räkningen på läckande blöjor och kisstrålar när man försökte byta de första veckorna!
  Bitterheten kan du väl rikta åt någon som bryr sig?

 • Mari
  10 januari, 2014 at 13:58

  http://www.babyrocker.se/ STORT tips! Du kan fästa den överallt (säng, vagn, babysitter etc.) och det vibrerar.

 • Maria
  10 januari, 2014 at 14:01

  Härligt med en ärlig bild av hur mammalivet är för dig! Fler borde våga vara så ärliga med att det inte alltid är så lätt… Kämpa på, det blir bättre!!

 • Adjunkt Vresig
  10 januari, 2014 at 14:01

  Välkommna till kiss och bajs bloggen. För övrigt kan jag nämna att min pysventil som ju skulle vara så jävla bra slutade fungera när jag var på bolaget igår. Jag hade en extra med mig och när jag drog ner brallorna för att byta ut dom blev jag arresterad. Så tack så jävla mycket för det rådet.

 • Maria
  10 januari, 2014 at 14:02

  Med min äldsta son var det dammsugaren som gällde, så fort man dammsög så slockna han 🙂 Haha kanske hade och göra med att när jag var gravid med honom så dammsög jag ca: 2 gånger om dagen! Det var nån sån där konstig gravid grej jag fick.. 😛

 • Sofia
  10 januari, 2014 at 14:08

  Snälla Katrin! Du har fått tusentals råd från dina läsare. Men som vanligt peppar du dina inlägg. bara för att tjäna pengar. STACKARS BARN!

 • Noe
  10 januari, 2014 at 14:11

  Fortsätt att amma om du vill och orkar. Han är så liten än och som många andra skrivit ta det lugnt och koppla av. Kan vara svårt, jag vet.
  Men när mina barn va små så fick man rådet att lägga en av mammans använda tröjor hos barnet och det lugnade faktiskt.
  Min son hade kolik och vi badade honom när det va som jobbigast. Värmen hjälper ganska bra mot kolik.
  Njut av den här tiden den går så fort.

 • Vera
  10 januari, 2014 at 14:13

  Varför tror du hon ljuger? Det kan vara precis så (och värre) med spädbarn. Inget konstigt alls. Speciellt de första månaderna. Men det fattar man inte helt o hållet förrän man fått barn själv 😉

 • Vera
  10 januari, 2014 at 14:15

  Jamen…..jeeeezzzz, ta det lugnt. Det K beskriver låter helt normalt, så kan det vara. Tror inte han är dödsjuk för det…..

 • Vera
  10 januari, 2014 at 14:17

  Hon sätter på den så den låter. Vissa barn blir lugna av ljud. Fläkt, dammsugare, tåg, bil mm mm.

 • Vera
  10 januari, 2014 at 14:18

  Adjunkt knäppskalle snarare… 😉

 • Vera
  10 januari, 2014 at 14:21

  Stackars barn? Ehh… hur får du ihop det? OM hon nu peppar sina inlägg just nu (vilket jag själv INTE tror) så lider väl inte barnet av det. Tvärtom, K får in mer pengar och det gynnar nog även barnet 😉 Men hallå – tål ni inte lite realism?. Det kan vara precis som K skriver – och ännu värre 😉

 • Noe
  10 januari, 2014 at 14:26

  …………

 • Erika
  10 januari, 2014 at 15:28

  Precis, stötta henne att amma istället. Ja det är jobbigt att amma och mycket lättare att kanske ge ersättning MEN bröstmjölk ÄR det bästa för barnet om man har mjölk och kan amma. Det är vetenskapligt bevisat sen länge att det bättre immunförsvaret barnet får av mammans mjölk gör att barnet är mer motståndskraftig mot sjukdomar. Även som vuxen. Så om man kan amma bör man göra det även om det är kämpigt. Men, jag förstår även om man ger ersättning för att man inte har tillräckligt med mjölk lr om man har så mkt problem med amningen och har andra barn att man inte orkar utan att bryta ihop. Det är ju viktigt att mamma mår bra för att bebis ska må bra. Men i katrins fall verkar det inte vara amningen som är problemet. Utan helt enkelt vanliga magproblem hos bebis. Vissa perioder sover inte jag heller, men pappan (om man inte är ensamstående) får ju hjälpa till vissa nätter även om han ska jobba. O på helger så kan man dela på natten (lägga sig i var sitt sovrum) så man iaf får några timmars sömn var. Kämpa på katrin! Det kommer vända!!

 • Maria
  10 januari, 2014 at 15:50

  Hej Katrin! Jag tycker att det låter som att ditt barn kanske är mjölkproteinallergisk. Jag vet att många har skrivit detta till dig tidigare, men jag kan inte hålla mig från att ge min syn på saken också. Det är inte de vanligaste symtomen på mjölkproteinallergi med kaskadkräkningar men några få har det. Annars är magsmärtor och skrik och bäras vanligt. Det är fruktansvärt tråkigt och äckligt att sluta med mjölkprodukter (alla små mjölkproteinpulver och liknande som finns i ALLT) men det går och du märker senast efter 1-2 dygn om det har effekt. Så mitt råd är att sluta med precis allt som har mjölk i sig i två dygn, om symtomen försvinner = Mjölkproteinallergi och om inte = något annat. Med min yngsta hade han precis dessa symtom och jag gick omkring och blev fullkomligt tokig i två veckor, sen slutade jag med allt som innehöll mjölkprotein och en dag senare var han världens lugnaste gulligaste bebis. Hans allergi höll i sig i ett år och under den tiden råkade jag få i mig mjölkprodukter cirka 5 gånger och alla gånger kom alla symtom tillbaka typ 6 timmar efter intaget och höll i sig i några timmar. Lycka till!

 • maria
  10 januari, 2014 at 16:13

  Sluta amma.
  Har själv en tarmsjukdom, så nog vet jag vad kramper
  och ont i magen vill säga.
  Fuskar jag och äter fettrik kost, eller bönor, lök och annat som är hårdsmält ökar diareérna markant, samt magplågorna tilltar.

 • Martha 67
  10 januari, 2014 at 17:36

  Håller med, börja med ersättning!!

 • Therese
  10 januari, 2014 at 19:05

  Katrin! Din skrutt beter som våran, skrik skit och spyor.ont i magen…. Vi försökte med ersättning inte heller fungerade det, bara amma. Vid 5 månaders ålder fick han gröt som provsmak och skrek som en galning, vi väntade 2 veckor och försökte igen men resultatet kaskadspyor, det rann saliv och tjock slem samt utslag och svullna ögon, till akuten där andningsbesvär tilltog, anafylaktisk chock… Det visade sig att lilleman var (är) allergisk mot mjölkprotein. Så ska du utesluta mjölk då är det havre och soja som gäller inget laktosfritt tjafs om du misstänker komjölksöverkänslighet. Och du jag har kört en variant av lchf med mjölkfria produkter nemas problemas, -23 kg efter grav (där 11 kg var graviditet).

 • Lena
  10 januari, 2014 at 19:49

  Tycker du är sanslöst stark som klarar av att blogga och klara av alla mindre snälla kommentarer. Filmen Bingo gjort var väldigt fin , beundransvärt att ni bjuder så mycket på er själva! Även om min dotter är 28 år så minns jag……..hur det var att aldrig få sova och att alltid vara den som behövdes! Hon fick sova med köksfläkten på , stod med vagnen och drog över tröskeln tills hon somnade. Eller hårfön eller dammsugaren……..Alla barn är olika och en del har mer hyss för sig än andra. Och när man aldrig får sova ordentligt så blir man tamejfan koko i huvudet, punkt på det ! Hoppas det blir bättre…….! Min numera 28 åriga dotter klarar sig numera utmärkt utan sin mammas närhet! Ha det gott ! L

 • Badiii
  10 januari, 2014 at 19:55

  Köp en ”Mamaroo” fr 4-moms! Googla och kolla! Skitbra 🙂
  Finns på jollyroom, babyproffsen mm

 • boanita
  10 januari, 2014 at 20:12

  Katrin LJUGER och ni går på det era dumbommar. Hon tjänar massor av pengar på ER!!!!

 • sanna
  10 januari, 2014 at 20:18

  Blir det inte bättre så kontakta barnmottagningen och kräv att de skall testa honom mot matallergi! Bajsar han jätte ofta? Vår tjej har mjölkallergi…. hon bajsade ett pkt blöjor o veckan första tiden… skrek konstant…. kräktes som en kran… det var helt ofattbart. …

 • sanna
  10 januari, 2014 at 20:25

  Tänkte på en sak till… det kan ts ett tag innan tarmen läker om det är så att han inte tål mjölk…. ett par veckor…. försök undvika all mjölkprotein om du kan det finns produkter från Carlshamns mejeri och outly …imat är som grädde och är perfekt i grytor… soygut är kanon god yoggi .. smöret från carlshamns mejeri är kanon . .. min lilla reagerar även på ägg… och röda färgämnen i mat…. det är vanligt att det är så om man är mjölkprotein allergiker

 • Tessam
  10 januari, 2014 at 20:43

  Bort med mjölkproteinet OCH soja!!! Nolltolerans!!! Det går, man kommer in i det, vet för jag har gjort det. Växer oftast bort, min som kan nu äta tillagad mjölk vid tre års ålder, inte testat färsk än… Han blev en ny unge då jag slutade med mjölk.

 • Tess
  10 januari, 2014 at 21:48

  Goda råd är bra men precis som vi vuxna så är ju alla bäbisar olika, mitt första var ett s.k A-barn, åt sov och jag var hellycklig med endast ett barn. 2an skrek och ville bli matad jämt, buren, helst under kläderna (hudkontakt) det gick över det med… och det konstiga är att det är som en förlossning, då det är över så minns man inte det jobbiga 🙂 något som jag sett fungera på barn som är magbarn (tror Rambo är för liten för kolik, verkar mer som hans mage håller på att utvecklas) är att låta dem ligga på något på diskbänken tex. låta vattnet rinna sakta… har som sagt sett det funka flera ggr vet inte vad det beror på, placeboeffekten? i vilket fall så… det är gratis 🙂

 • Super p
  10 januari, 2014 at 22:20

  Hörrni trötta mammor därute som använder dammsugare, hårtork, vattenkran och allt sånt som slösar på miljön.. Sluta genast upp med det och gå in på appstore och ladda ner babyappar som har alla de ljuden. Min son älskar att sova till regnljud och Spotify har en massa deep sleep musik. Jag får kväljningar av att höra hur folk slösar på miljön när många inte ens har vatten och el hemma

 • Tess
  10 januari, 2014 at 22:27

  Skulle du kontakta din BVC sköterska skulle hon till 95% be dig sluta med allt som innehåller mjölk i en till två veckor, för att se om magen blir bättre på Lillån. Kan vara värt att prova, jag provade med alla tre ungar men dom hade kolik så det hjälpte inte.

 • Camilla
  10 januari, 2014 at 23:05

  Jag har reductil sibutramin 15mg till salu. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1790kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • erika
  10 januari, 2014 at 23:05

  Typ Blondinbella!

 • sol
  10 januari, 2014 at 23:47

  Du borde kanske leta efter en annan blogg..?

 • P
  10 januari, 2014 at 23:51

  Är det ”peppRAR” ni menar??? För inte ”peppAR” hon väl bloggen?!

 • Sara
  10 januari, 2014 at 23:54

  jaha…..????

 • Anki/barbakvinna
  11 januari, 2014 at 08:02

  Min linnea skrek hela nätterna i 3 månader tills jag började med tillägg (mjölkfritt) plötsligt förvandlades vi till en harmonisk familj. Önskar att jag inte lyssnat på dom hysteriska som övertalade mig att amma för att det är så nyttigt för barnet för att min duktiga mjölk var pissdålig. Mängden räckte till men den måste fan ha varit för tunn. Så prova ge mjölkfritt tillägg. Se om det blir mer harmoni.
  Mitt första barn ammade jag i 7 månader utan problem men andra gången gick det inte lika bra trots läkarbesök, inläggning på sjukhus, dysekloverinklorid droppar, massage mm.

 • Lovisa
  11 januari, 2014 at 11:54

  Alltså jag blev ammad i fem dagar som nyfödd och fick ersättning efter det, vilket inte givit mig några men överhuvudtaget. 23 år gammal idag, f.d elitgymnast, frisk och utan en enda allergi. I toppform! Finns många friska barn som inte ammats och det är ju inga fel på oss och inga fel på de mammor som inte ammar heller!

 • minime
  12 januari, 2014 at 01:38

  Jag tror att det faktiskt blev lite fel på dig. Du är ganska korkad!

 • Klant
  12 januari, 2014 at 07:11

  Aldrig haft en läckande blöja,aldrig bajs i säng ell kläder. Inget kiss heller. Min dotter är nu två år. Bitter är jag inte heller. Men det är man tydligen per automatik så fort man ifrågasätter ngt?

 • Christina
  13 januari, 2014 at 19:51

  Har du prövat miniform droppar min flicka skrek med till ja börja med de . Sen kunde jag äta allt igen . Visar sej nu i 17 årsåldern att hon har ibs ja vem kunde förutspå det ! Lycka till med lilleman

 • Sara
  29 januari, 2014 at 21:25

  Babyrocker är en apparat som vibrerar och som man sätter på barnvagnen eller spjälsängen för att hjälpa kolikbarn eller andra småbarn som har svårt att sova. Hemsidan har bytt adress till http://www.babyrocker.n.nu.

  Kämpa på och lycka till med den lille!

  Vänliga hälsningar,
  Sara