Okategoriserade

Bättre och bättre tack var er!

Jo men jag ska säga er att det har gått bra. Jag har ju lyssnat på er och gjorde pysventil tre gånger igår, skippade mjölken och grädden men det är inte möjligt att utesluta mjölkprotein helt för det är mjölkprotein i ALLT. Först hade jag tänkt mig att utesluta allt som ni sagt men då visade det sig jag inte hade en grej som jag kunde äta i kylen. Allt innehöll antingen mjölkprotein, kryddor, vitlök eller lök så det slutade med att jag åt en Quest-bar (utan mjölk!!), drack svart kaffe och en halv brieost tills Mathem kom med mat och då kunde jag laga kycklingbullar (utan lök!!) och gröna ärtor till middag. Jag vet att brieosten innehåller mjölk men jag hade inget val. Jag gav inte lillen D-dropparna igår men Semper fick han och det här gav resultat. Vi har inte haft någon långkörare alls i natt. 23 somnade lillen och vi med. Sen väcktes han tyvärr av Ringo som skrek i sömnen och då ville han ju käka såklart. Då var klockan 01.30. Sen sov vi till 04.00, käk, och så somnade vi på en gång för att sen äta 06.00 och sen 9. Visst det är tajta intervall på maten men så länge han äter och somnar på en gång så är det ju lyxläge!

Jag ser att han inte har så ont i magen, lite krampar han och han pruttar jättemycket men annars är det mycket bättre. Jag fortsätter att skippa mjölken och kryddorna. Jag tror att löken är det värsta för honom så där kommer jag att vara nitisk. Men när och hur börjar jag med D-droppar då?

Tack alla snälla för tips och råd. Jag uppskattar verkligen det. Idag ska jag spela in radio och lämna lilleman hos syrran. Det blir en bra mjukstart.
Katrins Snapshots

Pappa @bingorimer tar fina bilder när jag får sova. Tack för det! Både för bilden och för sömnen.

You Might Also Like

 • Louise
  9 januari, 2014 at 10:03

  Varit i din situation nyligen, vår dotter är nu 8 månader.
  2 enkla tips:
  Ersätt all mjölk med imat grädde, finns 7% och 13%, smakar gott också i kaffe, såser mm mm. I enlighet med LCHF också 🙂
  Drick te på kamomill, fänkål och anis. Kramplösande och lugnande.
  D-droppar finns på hälsokosten som är snälla mot magen utan konstiga ämnen.
  Lycka till

 • Caroline
  9 januari, 2014 at 10:05

  Finns ju vattenlösliga som ska vara bättre. De oljebaserade är skit för magen
  Men jag ger inte alls just nu.
  Tänker börja när hon äter mat !

 • Ber
  9 januari, 2014 at 10:11

  Det är lätt att byta ut mjölk mot rismjölk eller mandelmjölk. LCHF kanske inte är det bästa alternativet nu med all mjölkprotein. Du kan ju kolla upp Gwyneth Paltrows kokbok It’s All Good och hennes sida goop.com Där är det recept som på ett lyckat sätt utesluter mjölkprotein men behåller bra fetter och minimerar/tar bort kolhydrater och gluten. Lycka till.

 • linda
  9 januari, 2014 at 10:13

  Skönt att det verkar bli bättre

 • Ber
  9 januari, 2014 at 10:13

  Köp den här boken Katrin http://www.adlibris.com/se/bok/its-all-good-9780349400839 och låt dig inspireras till att laga mat utan mjölkprotein men med bra fetter, nyttiga sötningsmedel och utan gluten samt minimalt med kolhydrater. Precis som LCHF, fast inte så mkt rött kött.

 • ?!?!
  9 januari, 2014 at 10:23

  Ja vad vore du utan dina läsare. Inte ett piss!!!

 • Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥
  9 januari, 2014 at 10:30

  Det finns D droppar som ska vara ”bättre” än den man fårn från BVC utan massa tillsatser. Men om du kör utan D droppar i en vecka och testa igen så märker du om det är de som ger magont. Prova med mandelmjölk ist för vanlig mjölk i kaffet, nästan godare faktiskt.

 • fia
  9 januari, 2014 at 10:38

  Exakt!

 • Kristina
  9 januari, 2014 at 10:51

  Hej,

  Vad jag fick höra när jag ammade var att jag skulle undvika allt med skal. Tex majs, ärtor, vindruvor. Även pepparkakor mm. Läste att du ätit ärtor. En tanke bara! Hoppas det blir bättre snart.

 • Mary
  9 januari, 2014 at 10:55

  Jag skulle vänta ett par dagar med d-dropparna för att få lite sömn in på kontot 🙂 Börja sen med 1 droppe om dagen och bygg på från det. Med min första funkade det, den andra tål helt enkelt inte dropparna med kokosolja och då fick han några med jordnötsolja som han tål fint. Om det finns vattenbaserade i Sverige kanske det vore nåt, men det finns inte här i dk där jag bor. Oljan är i dropparna för att kroppen tar upp d-vitaminet bättre då. Det är oftast bara de första tre månaderna magen är känslig så om du ”fuskar” lite med dropparna tror jag inte det gör nåt. Huvudsaken är ju att han inte har ont. En sak till, ge alltid dropparna på full mage. Hehe som du hör har jag verkligen tampats med och analyserat detta 🙂

 • Madde
  9 januari, 2014 at 11:19

  Här uppe så ger inte bvc ut d-droppar förräns dom är 6 månader

 • Cia
  9 januari, 2014 at 11:22

  Hej, båda mina barn har haft kolik. Jag har provat allt ; ) (utom just pysventil som jag länge trodde var ett skämt) Minifom droppar köps på apotek och hjälper till att minska gaserna i magen, går att köra dubbel dos. ska dock ges ofta (varje mål) Går bra att ta med Sempers magdroppar. Undvik även gasbildande mat (om du ammar) – så som Ärtor, bönor, kålsorter ink broccoli (lök, alla lök) det blir en begränsad kost men det är bättre efter ett par månader.

 • ida
  9 januari, 2014 at 11:33

  Hade samma problem med vårt lilla underverk här hemma. Jag uteslöt lök och använde laktosfria produkter. Det hjälpte. Testa det innan du utesluter proteinet för ofta är det laktosen som ställer till det. Och der blir betydligt enklare för er att laga mat som vanligt med laktosfria produkter då i princip allt finns.

 • ida
  9 januari, 2014 at 11:39

  Stackars Ringo som skriker av mardrömmar.. All AW-behandling är så destruktiv för små barn

 • ida
  9 januari, 2014 at 11:43

  Heh

 • Sara
  9 januari, 2014 at 12:20

  Har tusen frågor till dig ang ditt val att göra kejsarsnitt. Inte så vanligt att folk väljer det. Funderar själv på köra KS men det finns inte så många att prata med. Om du vill, har lust/tid så får du gärna slänga i väg ett mail till mig.

 • Sofie
  9 januari, 2014 at 12:26

  De man inte vet något om kan man lätt skylla på. Heja AW! Kuren i alla fall 🙂

 • Sofie
  9 januari, 2014 at 12:29

  Håller med natali. Skippa inte D droppar helt. Utan välj den vattenlösliga. Han behöver vitaminerna.

 • Sofie
  9 januari, 2014 at 12:32

  Utan pysventilen hade vi aldrig fått det att funka. Vi pyste upp till 6 ggr på en dag. SÅÅ mycket gaser trots att man uteslöt allt möjligt. Idag är sonen 8 mån o bajseriet o prutteriet är i full gång. De där att barn inte lär sig att bajsa för att man använder pysventil är en myt!

 • Malin
  9 januari, 2014 at 12:57

  Hej.

  Hade samma situation med min minsta, han är nu 5 månader.
  Du har redan fått jätte många bra tips. För mig / oss fungerade det bra att bära mycket i sjal (ergonomiskt och bekvämt), på så sätt får lillen magen upprätt vilket är bra, hjälper honom att få upp luft / rapa.
  Se till att rapa honom efter alla mål (jag vet att det är jobbigt på natten), lättast tycker jag är att lägga upp dem på magen, men huvudet i brösthöjd och bara ”guppa” honom mot magen , putta i rumpan.
  Minifom droppar är också bra, finns på apoteket. Hjälper mot gaser, man märker med en gång hur dem fiser mer. Värt att testa. Semper droppar är bra att kompinera ovan med, dem verkar på olika sätt. Semper droppar hjälper tarmen och magen men minifom minskar gasbildning – dem sväljer ju ofta mycket luft.
  Stort lycka till!!!

 • Malin
  9 januari, 2014 at 13:02

  Kom på en sak till – köp d-droppar på hälsokosten istället. Bättre, inga tillsatser.

 • Tilda
  9 januari, 2014 at 13:06

  Eftersom det finns laktos även i bröstmjölk så har det inte varit så fördelaktigt genom evolutionen att inte tåla det som spädbarn. Det är därför mycket ovanligt och brukar komma senare mot skolåldern. Här är en källa. http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Allergi-och-overkanslighet/Laktos/ Har spädbarn problem med att mamman äter mjölk så är det proteinet som spökar.

 • Herregud
  9 januari, 2014 at 13:10

  Att skrika av mardrömmar är inget unikt för barn som sover enligt AW eller någon annan metod. Fråga ett fritt antal vuxna om de själva och deras barn (om de har barn) skrek av mardrömmar ibland som 4-åringar, så ska du få se att det är något vi människor gör helt enkelt.

 • LOT
  9 januari, 2014 at 13:28

  Ät paleo (inte så stor skillnad från LCHF) och rapa lillen! <3

 • Maria
  9 januari, 2014 at 13:29

  Herregud vad komplicerat det verkar vara att amma!
  Mitt första barn ammades aldrig pga olika anledningar. Nu är jag gravid med mitt andra barn och har tänkt amma, om det nu vill sig.
  Men det verkar ju inte vara annat än krångel! Ungen får ont i magen, man får inte äta si och inte äta så! Värre än värsta bantningsdieten ju!
  (De flesta jag känner som har ammat verkar ha det så här, med vissa undantag).
  Men jag tänker ge det ett ärligt försök!

 • Läs bakåt
  9 januari, 2014 at 13:32

  Hej, nu var ju inte frågan till mig men jag svarar ändå för jag tvivlar på att Katrin har tid att göra det.

  Om du läser bakåt i bloggen så hittar du långa inlägg om Katrins första förlossning. Den började som en vanlig förlossning men avslutades med kejsarsnitt eftersom det inte funkade att föda på vanlig väg. Som jag har förstått det så valde Katrin planerat snitt med barn nr. 2 för att hon inte ville riskera samma upplevelse igen. Jag har själv fött vaginalt och det är ju en stark upplevelse. För mig var slutet på förlossningen (då man krystar allt man kan och som belöning får upp sitt barn på bröstet) som ett lyckopiller, alltså rent kemiskt, något hände med hormonerna som gjorde att allt blev underbart. Även minnet av förlossningen. Men om jag inte hade fått avsluta så, så hade jag antagligen aldrig velat göra om det, alltså värkarbetet. De allra flesta får en ”normal” vaginal förlossning som man lägger till sitt livs finaste minnen (även om den innehåller mycket fysisk smärta). Men visst det finns en viss risk för komplikationer och att man får avsluta med sugklocka eller snitt. Jag tror att bara du själv kan avgöra om nu vill satsa på att försöka få den fina och häftiga upplevelsen som en vaginal förlossning är, eller om du vill undvika riskerna till varje pris. Katrin kan säkert berätta att snitt också kan vara fint och att vaginalt kan vara vidrigt, och så finns en massa folk som kan berätta tvärtom. Bara du vet vad du vågar och vill. Nu utgick jag från att det är ditt första barn, är det inte det så glöm allt jag skrivit 🙂

 • Sandra
  9 januari, 2014 at 14:40

  Man kan skrika i sömnen av annat än mardrömmar. Min son sjöng ”Staffan var en stalledräng” allt vad han orkade så alla vaknade… Utom han själv…

 • Jane
  9 januari, 2014 at 14:40

  ärtor o broccoli skulle jag låta bli om jag var du
  för d kan ge bebisen jättemycket gaser

 • Sandra
  9 januari, 2014 at 14:42

  Man kan skrika i sömnen även om man inte har mardrömmar. Min son sjöng ”Staffan var en stalledröng” så högt att alla vaknade. Utom han själv…

 • Frida
  9 januari, 2014 at 14:54

  Åh, så där tänker jag om flaskmatning! Det är bara i början man måste vara försiktig med vad man äter, och det är inte speciellt jobbigt. Annars är det ju såååå praktiskt!

 • Inga
  9 januari, 2014 at 15:13

  Måste ju vara mycket jobbigare med flaskmatning. Koka flaskor och nappar i flera månader och alltid släpa med sig mat när man ska någonstans. Upp på natten för att koka eller värma tillägg. Nej usch vad jobbigt. Själv önskar jag att jag kunnat amma istället, verkar mycket smidigare. Helt klart!

 • Maria
  9 januari, 2014 at 15:15

  Klart du ska ge det ett försök. Tänk vilket paltande med allt när man ska ge tillägg/ersättning. Tutten är ju bara att hala fram, lätt som en plätt.

 • Martha 67
  9 januari, 2014 at 15:19

  Börja ge tillägg på kvällen också, han kommer att börja sova mycket längre…..

 • Maria
  9 januari, 2014 at 15:47

  Jaa du, om du tror att den där Questbaren du länkar till är mjölkfri så är du helt bakom flötet. Innehåller både vassle och kasein = MJÖLK

 • Pinglish
  9 januari, 2014 at 16:07

  Går inte att posta i senaste inlägget ????

  http://www.hyrahyra.se/annons/ny_villa_på_stranden_i_thailand_uthyres_baan_cha_am_thailand_-_uthyres-63581

 • Nathalie
  9 januari, 2014 at 16:26

  Det var ju bra att han sover och mår bättre, måste kännas mycket bättre för dig och Bingo också! 🙂

 • Anna
  9 januari, 2014 at 17:48

  Har samma problem med min dotter. Testa paleo, dvs lchf utan mejeri. Tips på goda recept: Undervårttak, ett par som käkar paleo och har många goda recept. Bara att ta bort frukten, så är det lågkolhydrat!
  Lycka till!

 • Olivia
  9 januari, 2014 at 17:58

  Prova d-droppar som är vattenbaserade istället för oljebaserade!

 • Isa
  9 januari, 2014 at 18:23

  Hej igen! Vad glad jag blir över att lök-uteslutandet fungerar!! Sa ju det 😉 Men vill höja ett varningens finger för att skippa d-dropparna; det finns mycket forskning som visar på hur viktigt det är med d-vitamin och det finns teorier att brist på d-vitamin kan ligga bakom många sjukdomar, koncentrationssvårigheter, hjärnans utveckling m.m. Inget i världen skulle få mig att chansa på en sån sak, har arbetat för mycket med barn med funktionsnedsättningar för det. Så jag säger – börja genast! D-vitamin är om inget annat viktigt för sömnen också.

 • Fia
  9 januari, 2014 at 18:57

  Flaskmata är inte ett dugg jobbigt! Jag flaskmatar och det är inte alls jobbigt. Jätte enkelt och andra kan lätt hjälpa till att mata om man inte orkar. Ska man på stan så finns det små portioner man kan köpa och ge eller så har man med sig pullver och vatten som man kan värma på McDonalds tex. Med flaskmat så äter dom var tredje timma och mitt barn sover hela nätterna. Från 20:00 – 07:00 eller 09:00 . Barnen sover mkt bättre på natten med flaskmat också.

 • Sara
  9 januari, 2014 at 19:37

  Har hört att många barn reagerar på dom oljebaserade D droppar. Finns andra som ska vara bättre! Och D dropparna ska man ju ta av en rad olika anledningar så att vissa skippar helt tycker jag är konstigt…

 • Sofia
  9 januari, 2014 at 19:50

  I Norge kör de tran istället för D-droppar, hela Norges befolkning kör tran, från bebis till gammal. Kanske är de bättre för magen? (http://mollersomega3.se/fiskleverolja-i-mollers-tran/)

 • Millan
  9 januari, 2014 at 21:56

  Håll ut ett tag till så löser det sig. Ja har ammat mina tre söner och med trean ammande jag länge för det var så himla enkelt och bekvämt. Maten med överallt, alltid lagom varm och färdig på ett kick. Om ett tag kommer du tycka det är hur enkelt som helst. Det är inte säkert att det är vad du äter som han reagerar på, många nyfödda har problem med magen de första veckorna, det går över.

 • Therese
  9 januari, 2014 at 22:42

  Vad skönt att det börjar bli bättre. Min son är nu 5 månader och hade mycket problem med magen i början. Det som funkade för oss var semperdroppar kombinerat med minifom. Men det tog några dagar innan man märkte effekten. Det jobbiga med minifom är att de ska ges innan varje måltid så den där flaskan följde med i fickan överallt och man vande sig till slut:) Efter han blev runt 3 månader har han inte behövt dom längre.

 • Pernilla S
  9 januari, 2014 at 23:01

  Hej, vill tipsa dig om att akupunktur kan hjälpa spädbarn som har underutvecklad mag/tarmsysten och pga blir känsliga för lök/kål/mjölk.
  Jag bor i Helsingborg och där finns en kvinna som forskar om detta. Googla och se om det finns någon i Sthlm som kan/får lov (av socialstyrelsen) att göra akupunktur på spädbarn. Blev själv hjälpt på två behandlingar, först värre och sedan superbra vilket gjorde nöjd bebis, sovande mamma och cool dady.

 • Maria
  9 januari, 2014 at 23:29

  Åh va härligt med positiva och hjälpsamma kommentarer! Jag blir så glad!

 • P
  10 januari, 2014 at 00:18

  Var någonstans exakt, skrev K att Ringo skrek för att han hade mardrömmar???

 • sol
  10 januari, 2014 at 00:23

  Varför tror du att hon inte rapar honom?

 • Jenny
  10 januari, 2014 at 00:57

  Hej, om du inte utesluter all mjöl så kan du lika gärna skippa det. Har massor av kompisar som slutat med all mjölk och då blir det bra! Det är prio 1

  Det är inte mjölk i allt… Jo om man köper massa färdiga produkter, då är det mjölk, tillsatser och annan skit.. Men det trodde jag inte du gjorde?

 • Katharina
  10 januari, 2014 at 01:49

  Efter två kolikbarn kan jag rekommendera komjölksfri ersättning. Det kan vara ett bra komplement till amningen och ger bebisen lite andrum (och även dig eftersom någon annan kan mata) Då märker du också tydligt var problemet ligger, eller inte. Pepticate eller nutamigen finns att köpa på apoteket för ca 200:- och om det fungerar är det inga problem att få det utskrivet av barnläkare (då kostar 6 burkar 120:-)

  MAM har nappflaskor som kallas ”antikolik” som gör att de inte sväljer så mycket luft.

  Lycka till!