Okategoriserade

Goda nyheter

Vi fick sova 00-04.20 så det var ju strålande. Lillen åt 23 så han höll ett intervall på 5 timmar innan han ville äta så det måste väl betyda att han blir mätt på mjölken och att jag inte behöver börja med ersättning, eller? Alltså kan vi eliminera orsak ”kan inte sova för att han är hungrig”.

Sen umgicks vi kan man säga mellan 5-7. Vi vaggade, försökte sova sittandes, jag tog till vagnen och promenerade runt i lägenheten med den, var nära på att dra igång fläkten, sätta på dammsugaren men tänkte att det är kul att spara lite tips till kommande nätter. 7 somnade vi och sov till 9 då lillen åt och sen somnade vi om på en gång till 10.30 så sju timmar har jag nog fått inatt vilket jag absolut känner mig supernöjd med. En bra natt skulle jag säga.

Jag undrar över den här pysventilen som vi använt sen i fredags. Hur många gånger om dagen tycker ni att man ska använda den? Jag kanske använder den för sällan. Dessutom kommer det oftast bara bajs när jag använder den. Två gånger har jag hört ett pysljud. Gör jag fel? Ska jag köpa vimpy? Är den bättre? Jag har en som jag fått från barnmorskan.

Jag tänker mig att ni vill veta vad jag åt igår som gjorde att natten blev så bra? Jag åt två kokta ägg till frukost med ingenting på (stressad att komma ut), rödspätta med grönsaker, två kokta potatisar, majonnäs och skirat smör till lunch, sjögräsnudlar med parmesan och ketchup till middag. Jag vågade inte äta köttfärsen som jag gjort dagen innan då jag hade lök i den och jag vette fan om det var det som gjorde susen för senare på kvällen kunde jag inte hålla mig och tryckte en halv strut med glöggtryffel. Och en brie. Och en halv salami. Dessutom drack jag tre koppar kaffe med mjölk i under dagen.

Jag tänkte köra mjölkfritt idag men jag vet inte hur det ska gå till? Hur lagar man mat utan grädde och ost? Eller får jag äta ost? Om jag gör pizza till middag kan jag då inte ha ost på den? Jag skippar D-dropparna idag också. Fast jag ger honom Semper-dropparna. Vi testar så.

Jag hittade ett ställe på Fridhemsplan som kan hjälpa mig att göra avgjutning på de här roliga fötterna! Det var tack vare er som jag hittade det så tack så mycket. Tänkte åka dit på fredag. Idag har jag tre saker att göra: Tvätta nya bebiskläder (vet ni att 90% av alla presenter vi fått är från Minirodini? Otroligt lyckat varumärke får man säga!), gå till Bonti för att be dem visa mig hur man använder Babybjörnen på bebis och gå till kontoret och hälsa på tjejerna!

Nu ska jag se på Weeds som jag för övrigt börjar tröttna på. Sista chansen sen skiter jag i den serien.
Katrins Snapshots

Jag tror mer och mer att Ringo kommer att jobba med show business. Han showar nämligen hela tiden. Och han är skitrolig.

You Might Also Like

 • A
  8 januari, 2014 at 12:39

  Läste några av dina inlägg om hur vidrigt det är att få för lite sömn och kände igen mig med bravur (konstigt hur tröstande det kan vara att känna höra om andras problem när man har samma;) Själv har jag en liten på 9 veckor. Jag orkade inte läsa kommentarer du fått men spontant säger jag bara Anna Wahlgren! Du gillar väl hennes sovmetoder? Jag har en dotter som är nästan 4 år som vi körde SHN-kuren på när jag höll på att dimpa efter 5 månader av ickesömn och bebis galen i att ligga vid bröstet. Funkade utmärkt! Så nu när lillen kom tänkte jag att det här blir ju enkelt. Det blev det inte. Det är lite skillnad att kura ett lite större barn och att få in en liten i ”standardmodellen”, men det släppte efter ca 7 veckor. och jag läste på som fan i SHN-boken, Barnaboken och på forumet (jättebra forum…men lite rörigt). Jag kan verkligen verkligen rekommendera att du läser in dig lite på standarsmodellen och föser in din lille i tryggheten att sova själv, och längre perioder. Det är en win-win (men det vet du ju redan;)
  Lycka till!

  ps AW talar om att det blir enklare att stå ut den första turbulenta tiden om man ser de två första månaderna som en förlängning av graviditeten….inte för att man blir piggare av det men det kan vara en tanke att ta till när man känner att man går bananas.

 • Jenny
  8 januari, 2014 at 12:40

  Om du börjar komma till de lite senare säsongerna av weeds så kan du verkligen skita i det. Jag såg säsong 1-6 och kunde inte börja kolla 7an för att det blev så upprepande och tråkigt.

 • Emma
  8 januari, 2014 at 13:00

  Jo tycker samma

 • Anna
  8 januari, 2014 at 13:01

  Xxxxxx

 • Marie
  8 januari, 2014 at 13:02

  Vet att det finns delade åsikter om detta men jag tror inte ett smack på att något i maten ger kolik, har pratat själv med massor av invandrarkvinnor och de har aldrig hört talas om kolik, läst undersökningar om det också och de säger samma sak att kolik existerar inte i tex Afrika och Asien. Vad äter då dessa kvinnor jo massor av stark mat chili, lök ,vitlök mm. Däremot så har de ju sina barn väldigt nära sig hela dagarna och åtminstone de asiatiska kvinnor jag träffat masserar ständigt magen på sina små och för upp knäna mot magen.

 • Caroline | wwwaddell.com
  8 januari, 2014 at 13:10

  Det är ett problem med ditt kommentarsfält. När jag ska skriva in finns föregående kommentators namn och email kvar. Det är en säkerhetsrisk. Tänkte bara säga om ingen gjort dig uppmärksam på det än.

  Vad som inte är ett problem är din unges sovmönster. Låt han sova som han sover, det är du som har ett problem som tror att han ska sova hela natten i ett sträck. Min är fem månader och sover inte genom natten än. Men han kommer rätta till det. Har han inte gjort det efter sex månader – då kan det vara ett problem.

  Ska man bli tokig av sömnbrist då? Nej sov så fort du kan. Dag som natt. Tänk på att ammande mammors sömn är mer effektiv, hormonstyrt.

 • Lotta
  8 januari, 2014 at 13:22

  Jag fick en flicka bara dagarna efter dig och jag hade också problem med hennes mage några nätter. Det vill säga tills jag gjorde det ”förbjudna”: Jag har låtit henne sova på mage. Med knäna inbullade under magen. Jag jobbar som sjuksköterska inom neonatalvården (nyföddhetsvård) så jag vet: Man ska inte ha dem på mage sovandes. Men vet du: Jag har ALDRIG under mitt verksamma liv som ssk sett ett barn som slutar andas pga att de ligger på mage (och tro mig, förtidigt födda ÄLSKAR att sova på mage) och dottern sover MYCKET bättre för hon får hjälp att prutta ut allt. Jag säger inte att du ska prova om du är rädd för att han ska sluta andas: men det finns ju andningslarm att köpa isf. Mvh En som fick sova 7 (!) timmar i natt…. trots knorrig mage.

 • Maria
  8 januari, 2014 at 13:30

  OMG att du vågade! Min son älskar att sova på mage också men när han var så liten vågade jag inte lägga honom på mage just för att det ska vara så himla dåligt och leda i högre grad till plötslig spädbarnsdöd. Jsg fegade dock ur. Så jag började lägga honom på sidan vilket blev mycket bättre än rygg. Men fortfarande, magen var det vi ville åt båda två eftersom det var allra bäst. Han är ganska tidig i utvecklingen och vänder sig nu själv så nu lägger han ju sig själv på magen och vaaaaad vi sover!

 • LOT
  8 januari, 2014 at 14:03

  Måste bara säga en sak till…på ämnet sova så att säga. Vår son vaknade kl 5 varje morgon hans 4 första levnadsår. Det tog ett tag för oss att fatta det, att det var det som gällde så att säga. Han sov GOTT från 19-23ish. Sen sov åt sov åt till 5 ca. Kan det kanske vara så att Rambos sömnmönster ligger ”tidigare” än ni önskar. Lösningen för oss var att jag tog natten och min man steg upp kl 5. Var och en fick ansvara för att ”gå och lägga sig i tid”. Jävligt jobbigt dock;)

 • Stina
  8 januari, 2014 at 14:11

  Pysventilerna kan du köra max 3 ggr/dag (sa inte bvc tanten något?)
  Mjölkfritt = ingen ost. Det har däremot kommit ett företag som har tagit fram mjölkfri hårdost (googla eller fråga dietist). Den går att beställa på nätet. Har tyvärr inte testat själv. Mörk choklad och vanlig choklad finns mjölkfri i vanliga butiker..du får läsa på:) Om det finns spår av mjölk spelar ingen roll! Tycker dock inte att du ska köra mjölkfritt utan att göra det i samråd med barnläkare/dietist.
  Lycka till!

 • cindy
  8 januari, 2014 at 14:13

  Det har varit så i över en mån. nu, och har påpekats massor av ggr. Jag trodde att Katrin inte läste kommentarerna, men det verkar det ju som hon gör Får väl ha hjälp av någon om hon inte klarar det själv Börjar tro att hon gör det på vilje för att retas. Tycker kanske att hon är rolig!!!

 • Stina
  8 januari, 2014 at 14:17

  Hej Stina Dahlberg…

 • Stina
  8 januari, 2014 at 14:20

  Ditt humör åker verkligen berg och dalbana!

 • Tessan
  8 januari, 2014 at 14:20

  Hej,
  Måste bara skriva att vi går igenom samma sak just nu. Vi har en bebis på 6 veckor. Första 4 v skrek hon konstant nattetid, hade ont i magen. Jag sov 2 timmar varje natt för vi har en 3 åring som vaknar mellan kl:5 varje morgon.
  Men tillslut sa min barnmorska att vi skulle pröva Althera ersättning ( mjölkproteinfritt) från Apoteket, jag prövade det tillsammans med minifom och semper droppar. Redan samma kväll såg man skillnad. Framför allt var hon inte kring mitt bröst konstant!! Körde ersättning i en vecka medansvar jag började äta totalt mjölkproteinfritt ( asjobbigt) men gör allt för lilltjejen, mitt mål var att kunna amma. Fösta dagen jag sen prövade amma gick bra men andra. Åh herregud cirkusen igång igen!! Så nu ammar jag inte.. Hon mår bra. Läkaren skriver ut maten så det blir billigare och vi mår bra. Nu kan hon sova 4 timmar mellan måltiderna,Nice! Men tog ett tag innan hon accepterade maten, är ju inte lika god som när man ammar;)
  Det enda nackdelen med ersättningen är att skiten luktar vedervärdig och är grön,tydligen helt normalt enligt BVC.. Så mitt tips pröva Althera räddade oss! Lycka till….

 • Joanna
  8 januari, 2014 at 14:24

  Katrin, om sömnlösa nätter kommer att fortsätta så kan jag varmt rekommendera ett Kiropraktor Klinik. Ulrika och hennes man Jess är suveräna!! Har haft samma problem med min lilla bebis, var lite skeptiskt först att gå dit, men tro mig, de gör underverk! Kolla på deras hemsida! VÄRD att göra det! LYCKA TILL 🙂
  http://www.kirokliniken.se/

 • Marie
  8 januari, 2014 at 14:36

  På mage med benen uppdragna ska visst vara en bra ställning när magen krånglar. Min svärmor fick det ordinerat från sjukvårdsupplysningen när hon ringde dit för panikont. Det blir väl liksom rätt riktning för luften som ska ut eller nåt.
  Om man vill vara försiktig kan man väl låta barnet ligga så under uppsikt. Kan ju hända att liten sover en stund när ena föräldern ser på TV eller nåt.

 • Ulrika
  8 januari, 2014 at 14:38

  Ursäkta glömde att ändra ditt namn

 • Kia
  8 januari, 2014 at 15:42

  Ang pysventilen!
  Jag gjorde så här o det har funkat på mina tre barn, varav den äldsta är 21 år idag!
  Amma, rapa, viktigt att det verkligen kommer en rap.
  Byt bröst, rapa. Kommer ingen rap. Sitt upp och ner försiktigt i soffan eller stolen. Då kommer rapen.
  Oftast somnat barnet efter maten. Sen när barnet vaknar har den oftast ont i magen, eller måste bajsa. Kan vara luft i vägen i tarmen vilket små har svårt att prutta ut själv.
  Cykla försiktigt med benen. Skriv I love you försiktigt på magen, cykla försiktigt efter det. Upprepa ca 3 ggr. Kommer inga gaser, använd pipen. Du smörjer den med en fet salva. Försiktigt in i rumpan. Du lyfter benen o trycker försiktigt de mot magen. Då kommer gaserna eller bajs o efter det gaser. Fråga om du undrar nåt mer om detta!
  Kram Kia

 • Lillian
  8 januari, 2014 at 17:30

  Hej!
  När min son var liten så hade han magont men inte kolik, så en kompis sa att jag skulle pumpa ut en måltid och blanda i lite messmör eller äta messmör själv och jösses vilken lycka aldrig magont mer. googla kolik/messmör.

 • stina
  8 januari, 2014 at 18:10

  Hoppa inte över D-dropparna. 5 drp dagl från 1 mån ålder. Superviktigt!!
  Tina
  Barnsjuksköterska

 • Bea
  8 januari, 2014 at 18:20

  Jag rekommenderar dig att gå in och läsa goop.com ang mjölkfritt

 • Vera
  8 januari, 2014 at 19:24

  Det tar några dagar att vänja sig med mjölkfri kost, men det finns mycket ersättningsprodukter, havregrädde, soyagrädde och kokosgrädde tex. Ost är ju svårt men kolla mejerifri lchf så hittar du massa tips. Jag kör ofta med majonnäs istället för ost på en gratäng tex. Bre över och in i ugnen, jätte gott! Kolla in våran blogg, där har vi massa mejerifria recept.

 • Nina
  8 januari, 2014 at 19:43

  Hej hej!

  Vår son fick jätteont i magen av Semperdropparna! Han skrek o skrek som värsta koliken. Försvann direkt när vi slutade med dropparna. Enligt BVC får vissa barn ont.

  Hoppas lillen blir bättre snart.

  Hälsar
  Nina

 • Caroline | wwwaddell.com
  8 januari, 2014 at 20:20

  Jaha där ser man. Då borde hon väl snart se det någonstans ivf. Fast med tanke på de andra problemen med sömn & tidsbrist så kanske hon inte ägnar alltför stor uppmärksamhet åt tekniska problem. Men det är ju inte bra… Hon har säkert en webb tekniker (de sökte ju någon nyligen, jag sökte nämligen tjänsten) som borde kunna rätta till detta.

 • Caroline | wwwaddell.com
  8 januari, 2014 at 20:25

  Och vill också tillägga; sovmönster är inget problem i så ung ålder. Däremot är ju magont inte kul. Så det kan man ju vilja göra nåt åt.

  Har säkert med kosten att göra. Blev så sur när jag läste här att det finns e ämnen i D vitaminerna. Gah! Och sen tycker de det är jättehemskt att man vill göra egen gröt…

 • Linda
  8 januari, 2014 at 20:27

  Hej!
  Jag vet inte om mitt lilla råd kan vara till nåt stöd. Prova anis, kummin,fänkål-te. Det är både ”bröstmjölksframkallande” (if you know what i mena, hihi) plus att det ”skydda” mot hosta och förkylning för dig som dricker. När min idag sjuåriga dotter var liten så räckte mjölken bara i tre månader. När nr 2 kom så gav jag mig fasen på att helamma henne så länge jag kunde, fråga mig inte varför men så hade jag bestämt. Jag provade svagdricka och lättöl som ska vara mjölkdrivande men det var så gott som en omöjlighet att få ner (är ingen ölmänniska) jag hittade då receptet på amningste i en folder jag fått via bb eller om det var Mvc. Jag ammade min andra dotter i exakt 11 månader och jag var under den tiden inte förkyld en enda gång, peppar peppar. Lycka till!!!

 • Merih tasbas
  8 januari, 2014 at 21:11

  Hej Katrin! Grattis till tillskottet! Har själv fått en till grabb, han är 6 mån idag, och min första är 3,5 år. Läser din blogg och känner så igen mig! I början när vår lilla grabb kom levde jag på endorfiner och fattade inget alls. Min nya grabb var helt olik sin storebror! Vägra napp och flaska och hängde på tuttarna hela tiden. Han hade också kramper och ont i magen så jag gav han vatten. Han älskar det och så fort han blir kinkig och inget av det vanliga funkar så ger jag han vatten

 • Patricia
  8 januari, 2014 at 21:12

  Jätte sugen på er blogg, har mjölkallergiskt barnbarn ;-).

 • Anna
  8 januari, 2014 at 22:41

  Halloj! Jag är 4barnsmamma, och jag fick samma dilemma som du med mitt 4:e barn..tänkte vad är det här, vad är det med henne? Det här har jag bara läst om, men varit förskonad ifrån…Tipsen jag kan ge dig är ungefär som många skrivit till dig på olika sätt, : Så lite mjölkprodukter som möjligt, i Afrika och Asien använder de knappt komjölk, där har vi en förklaring, t o m forskat på…komjölk är mycket svårsmält föda för alla, anpassat för kalvar..jag har aldrig gillat mjölk, så jag åt mycket fil o youghurt istället, slutade med det o krampandet försvann nästan direkt.. använde havregrädde i allt istället för vanlig grädde, när man gör grytor, gratänger, såser smakar det ingen skillnad! Du ska gärna dricka som många sagt te med fänkål el kamomill, jättebra!!! Bra för alla människor med magbesvär, finns mycket info att finna om detta!! Lycka till o kram på er alla!