Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Vi har sovit fyra timmar i sträck! Jag vet inte alls vad som gjort att lillen sovit så bra inatt för jag har druckit mjölk och ätit choklad och gett han D-dropparna idag. Jag skulle börja med alla förbud imorgon. Ska jag gör det ändå eller kommer jag undan nu? Nu ska vi se om vi kan sova fyra timmar till…

You Might Also Like

 • maja
  8 januari, 2014 at 05:50

  Det är ett rent helvete att inte få sova. Vissa ungar sover andra gör det inte. Min andra unge sov sin första hela natt när han var fem år. Han åt givetvis inte på natten tills då. Men han var vaken och fixade och trixade. Han är en glad nioåring nu. Jag är dock astrött för lillebrorsan är 3 och är också vaken på natten. Barn nummer 1 då.? Sov11 till 12 timmar/sträck från ett år. Ni överlever jjag lovar!

 • Carrie
  8 januari, 2014 at 06:47

  Katrin du strålar ju! Du ser ut som du varit på hälsresa, fräsch o vacker som få 🙂 av sömnbrist syns intet!

 • Kol
  8 januari, 2014 at 06:52

  Seriöst, lillen, han? När ska du börja nämna barnets namn? Är ju Ringo hit o dit? Skäms du så för namnet Rambo? Skulle jag oxå göra men nu HAR ni ju valt det namnet! Så opersonligt att fortfarande säga lillen…

 • Ulrika
  8 januari, 2014 at 07:08

  Hej, kanske är den stökiga perioden över, annars skulle jag utesluta mjölkprodukter som många sagt. Jag gjorde det med framförallt första barnet och även om många säger det inte ska kunna påverka så blev det en helt annan unge. Eller rättare sagt, jag körde laktosfritt.
  Du märker skillnaden snabbt och sen när det gått någon vecka eller två om det funkar bra kan du prova att smyga in det lite grann igen, du lär snabbt märka om det återgår då med.
  Lycka till! Kul att se den helt andra sidan som jag tycker kommit fram av dig när andra barnet kommit. 🙂 Positivt menat!

 • Marie
  8 januari, 2014 at 07:31

  Spelar ingen roll vad du utesluter. Han kommer sova längre stunder när han är mogen för det. Vissa barn sover, andra inte.

 • Helena
  8 januari, 2014 at 07:45

  Vår andra dotter är nu tre månader. Efter mjölken hade runnit till så hade hon ett helvete med magen! Hysteriska attacker. Hemskt var det!! Jag funderade på att utesluta mjölkprotein helt men det ska man kanske göra när det gått mer än bara några veckor eftersom deras magar är så outvecklade i början så det behöver inte alls ge effekt. Vi tog dosen minifom som stod på flaskan o det sa ju BVC direkt var alldeles för lite. Upp till 50 droppar/amning går bra! Jag gjorde även te på anis, drack själv o gav bebis lite innan amning. Allt vände sakta men säkert!! Tack o lov. Trodde vi skulle behöva stå ut i flera flera månader…

 • Anna
  8 januari, 2014 at 08:04

  Känner igen mig så väl. Min 5 månaders pojke. Skrek igenom sina första 3 månader. Jag höll på att gå in i vägen ett flertal gånger. Trodde jag skulle bryta ihop totalt och förstår inte hur mycket tårar som kunde komma. Denna magont va vidrig. Hade ett rent helvete ett tag. Viktigt när man utesluter mjölkprodukuter är att man tar bort precis allt, då bebisen ofta reagerar på själva mjölkproteinet, så här hemma fick jag greja med allt innan jag hittade rätt produkter. Räckte inte med laktosfritt. Tyvärr funkade detta inte alls för oss. Då tyvärr Amningen började strula sen med gjorde ju inte saken bättre. Fick börja med ersättning, order från läkaren. Fick då rekommendationen att börja med Nan sensetive en produkt som är framtagen för bebisar med känsliga magar. Och herregud detta fungerade. Killen blev tyst och glad igen. Började sova långa perioder och magontet va som bortblåst:) testade även sempers magdroppar, tydligen tar det 1-2 veckor innan man märker skillnad av dom. Önska er all lycka till. Och håller mina tummar.

 • eva
  8 januari, 2014 at 08:13

  Katrin har säkert hittat på en hel del bara för att få en massa kommentarer!!!!

 • DeMarkey - LiveYourDreams!
  8 januari, 2014 at 08:17

  Vad vacker du ser ut och vilken fin bild!

 • bea
  8 januari, 2014 at 08:19

  Ja det gäller att bre på……………..

 • Anna
  8 januari, 2014 at 08:35

  Rätt kul att du säger i en frågestund från typ 2009 att du ALDRIG skulle kunna gå på en diet som LCHF… Det är klart man kan ändra uppfattning om saker o ting när man inte har alla fakta, o det är ngt du bör ha i åtanke innan du fördömer o förkastar saker till höger o vänster bara för du tror du vet massa…

 • Helen
  8 januari, 2014 at 08:37

  Hej.
  Kul att se lilllen på bloggen. Har ett husmorstips ang magontet. Ge honom lite messmör på en tesked med din mjölk. Det lägger sig som en hinna i tarmarna. Och det blir lättare att bajsa.Det tar tid för dom små tarmarna att vänja sig vid bajs och gaser. Ett annat bra tips. Värm en handduk, lagom varm. Lägg den ovanpå tröjan, över magen. Det är skönt. Det får även gaserna att röra sig nedåt.Kör lite bengymnastik, så tarmarna rör sig…
  Mvh
  Helen

 • dina
  8 januari, 2014 at 08:41

  Vad har hänt med din näsa. Den ser ut till att ha krymt?

 • Johanna
  8 januari, 2014 at 08:55

  Jag kan tipsa dig om akupunktur till spädbarn ! Det hjälpte hos efter 5-6ggr, så jäkla befriande. Det är bara ett pytte,pytte litet stick i handen. Barnet märker inte ens det.

 • Sofie
  8 januari, 2014 at 09:02

  Tycker inte det är något konstigt alls. Min son heter Vincent men lik förbaskat nämns han ofta som lillen, knoppen, knodden eller plutten. Varför skulle de vara mindre älskvärt?

 • Sofie
  8 januari, 2014 at 09:04

  Ja ni två kan ju sluta kommentera då, så är det problemet löst. Suck

 • Katarina
  8 januari, 2014 at 09:05

  Men äntligen, Marie, någon som fattar! En sliten mor kan ju inte hålla på i det oändliga, varje sekund att oroa sig för vad hon äter eller dricker. Räcker det inte under graviditeten? Det går alltså att dricka 1-2 glas vin men inte äta lök, russin, choklad, dricka lite mjölk i kaffet, vad mer hittar ni på som man inte ska äta eller dricka? Det låter som ni blir helt snurriga av alla råd sammantaget som bvc-sköterskor ger. Pojken har ju inte kolik, han är inte allergisk. Lev som vanligt Katrin, känn lugnet, det går över!

 • Tess
  8 januari, 2014 at 09:11

  Hej ! Böj hans ben uppåt mot magen med benen i 90 grader några gånger om dagen . Då brukar det komma massa pruttar. Det hjälpte vår dotter i början. Sen sov hon på mig eller min sambo den första månaden gick inte att lägga ner henne. Tror hon ville höra våra hjärtslag och känna vår hud . Lycka till

 • Inga
  8 januari, 2014 at 09:12

  Både Magdalena och Hannah Graaf hade samma
  problem med sin nyfödda. Dom övergick till mjölkersättning ganska snabbt, och alla problem
  försvann!

 • ebba
  8 januari, 2014 at 09:16

  Det verkar som om det är mer synd om KZ än om någon annan!!! Varför?

 • Mia
  8 januari, 2014 at 09:21

  Jag tror han reagerar på mjölk, vilket tyvärr är riktgt sugigt för dig. Han kommer överleva även om du fortsätter med mjölkprodukter, så valet är ditt. Det är jobbig att han har ont och är orolig, men det är också jättejobbigt att undvika mjölk.

 • kelly
  8 januari, 2014 at 09:28

  Ja Rambo hahaha. Hoppas att det är ett skämt. För det stackars barnets skull. Finns en 4 årig kille där jag bor som heter Rambo. Blir mobbad av de större barnen för sitt namn!

 • ina
  8 januari, 2014 at 09:30

  ???

 • gloria
  8 januari, 2014 at 09:43

  Vilken härlig brottarnacke ”barnet” har!

 • Frida
  8 januari, 2014 at 09:58

  Hej!

  Jag hade ungefär som du. Det enda jag testade då var att ge de vattenlösliga d-dropparna istället för de oljebaserade. Och jag köpte ett rooibos te som jag drack varje dag. Ska tydligen vara bra att dricka för krångliga magar både hos mamma och bebis ( googla det) Sen var jag lite försiktig med kaffe, stark mat och lök men jag uteslöt inget. Jag vet inte om det var det men jag tyckte att det hjälpte med en gång.. Kan även rekommendera bärsjal för bebis som gillar och vill ha mycket närhet. Hoppas det går bra för er!!!

 • VERA
  8 januari, 2014 at 10:07

  Det måste ju isåfall komma från föräldrarna. De små barnen har väl knappast varit med under Rambo-tiden eller sett Rambofilmerna (får man hoppas). Då har ju barnen heller inget negativt att relatera namnet till, eller hur?

 • Sara
  8 januari, 2014 at 10:28

  Hej, minns inte om du provat ersättning? Men min första hade magknip i början inte så han skrek men man såg att han hade ont i magen, vred och kved sej massa. Så ja klarade inte av att amma han. Började med ersättning tvärt och dem 2 första dagarna hade han det jobbigt med att bajsa men sen vände allt han blev lugn och magen mådde bra, ja gav han semper lemonac mildare för magen! Amning är bra men inte till varje pris tycker jag och jag har 2 super Goa ungar som är uppväxta på ersättning och 3 e på väg! Lycka till

 • teoline
  8 januari, 2014 at 10:28

  Fin mamma och gullig unge som jag hoppas ska heta Rambo! 🙂

 • K
  8 januari, 2014 at 10:32

  Det är ju väldigt många bebisar som är käsnliga mot mjölkprotein och därför får annan ersättning. Dock är de ej allerigska mot laktos senare vilket är bra!

 • isa
  8 januari, 2014 at 10:42

  Just nu sänder tv 6 ”Rambolördag” startade 4/1. Är säkert många unga som tittar, eftersom det är en ungdomskanal. Mina tonåringar sitter bänkade.

 • Frida
  8 januari, 2014 at 10:45

  Hej Frida!

 • Frida
  8 januari, 2014 at 10:47

  Hahahaha

 • Maria
  8 januari, 2014 at 10:49

  Fin bild på er två 🙂

 • Inga
  8 januari, 2014 at 10:53

  Men alltså, Hur fn kommer det sig att andra lyckas kommentera i mitt namn???

 • sofie
  8 januari, 2014 at 11:18

  Har inte läst några kommentarer men ett tips är att gå till en kiropraktor, det gjorde vi med våran son, vissa kiropraktorer har kunskap om spädbarn, i Danmark är det vanligt att en kiropraktor gå igenom barnet samtidigt som barnläkaren efter förlossningen.

 • Yvette
  8 januari, 2014 at 11:19

  Därför att ditt namn och e mail adr kommer upp i andras fält. Katrin vet om det, men gör ingenting åt det. Hon tycker väl det är roligt!

 • ???
  8 januari, 2014 at 11:30

  Jag tror vi är många som läser kommentarerna med stort intresse eftersom vi har liknande problem, spelar ingen roll hur väl inläggen stämmer med verkligheten.

  Obs menade inte din kommentar, utan de seriösa som delar med sig av erfarenheter.

 • svea
  8 januari, 2014 at 11:41

  Ja för det skulle du AAAAAAAAAALDRIG göra.

 • marie
  8 januari, 2014 at 11:46

  Söta babyoutfit till fotograferingen, pedagogiska leksaker, säkerhetsprodukter, kläder, tvättbar badblöja och mycket mer till dom små.
  http://www.barnlandet.com

 • Anette
  8 januari, 2014 at 11:57

  Öh, varför skulle man vilja mobba en Rambo efter sett filmerna?

 • Pernilla
  8 januari, 2014 at 12:11

  Mina barn fick (mer) ont i magen när de fick ersättning…

 • maria
  8 januari, 2014 at 12:13

  Nä jag håller med. Min son har ett namn vi döpt honom till men kallas ändå mest för Bajsas, Fjantas, Gullis och Tjockis. Och Rambo tycker jag är ett coolt namn om barnet nu heter det. Det är så tråkigt att vissa inte vågar döpa sina barn till vissa namn för de är rädda för mobbning. Lösningen är enkel: lär era barn att inte mobbas.

 • vet
  8 januari, 2014 at 12:16

  Mobbing uppkommer alltid genom all skit som barnen får höra hemma eller av äldre syskon. Man kan aldrig göra något åt sådant tyvärr därför är det viktigt att man tänker till när man ger sitt barn ett namn så det slipper bli mobbat, för i skolan är ungarna ensamma o utsatta när mobbarungarna sätter igång. Mobbing beror på att det finns barn som är så förbaskat dåligt uppfostrade hemma. Skolans värld är tuff för barnen o tyvärr står man som förälder helt maktlös när det gäller mobbing. Rektorer o lärare är också så förbannat mesiga som aldrig vågar ens ta i problemen, rektorerna vill inte ha publicitet i media o lärarna är vettskrämda att inte få någon löneutveckling om de gör sig obekväma gentemot rektorer. Ungarna är idag totatalt ensamma inom skolan på grund av att det finns inga vuxna inom skolan idag som bryr sig.

 • Inga
  8 januari, 2014 at 13:19

  Men alltså, Hur fn kommer det sig att andra lyckas kommentera i mitt namn???

 • Inga namn
  8 januari, 2014 at 14:02

  Man kan väl kommentera i vilket namn man vill 🙂
  Ja, sen står ofta ditt eller någon annans namn redan förtryckt, så varför krångla och byta!? 😉

 • Inga
  8 januari, 2014 at 14:06

  Ja, du ser lite trött och sliten ut, men har du fått sova i 4 timmar så är det ju bra iallafall.

 • Frida
  8 januari, 2014 at 14:25

  Mycket bra skrivit-vet-!

 • Malina
  8 januari, 2014 at 15:53

  Min pojke, född -10 hade problem med motoriken, trög mage, och han var ”aldrig nöjd”. Vi gick till en kiropraktor som är specialiserad för att sköta barn. Enligt honom hade S ingen rörlighet mellan skallbenet och första kotan i ryggraden, vilket gjorde att nervsystemet inte fungerade som det skulle. Var till en början skeptisk att gå till en kiropraktor men såg ingen annan utväg då det kändes som vi försökt med allt. Efter besöket fick jag en ny pojke (:

 • Ellinor
  8 januari, 2014 at 21:26

  Ahmen asså vilken sötnos! Han är ju hur go som helst! 🙂

 • P
  8 januari, 2014 at 21:51

  Varför skulle han bli mobbad av sina kompisar? Dom har ju ingen relation till namnet Rambo?

 • P
  8 januari, 2014 at 22:00

  Vilken oerhört intelligent kommentar!

 • P
  8 januari, 2014 at 22:04

  Hahaha, tänk att det retar dig sååå mycket!
  Vet du vad? Hon kan låta bli att säga hans namn precis hur länge hon vill 🙂

 • P
  8 januari, 2014 at 22:09

  Isa, vad menar du? Blir man mobbad för att man har ett namn som även finns som TV- program?? Tänk till lite ni är du snäll. Finns massor av program som innehåller namn, blir dom människorna mobbade då tror du??? Phu….

 • Sara
  8 januari, 2014 at 22:46

  Vem har sagt det menar du? Lilla du! Dra något gammalt över dig 🙂

 • sara å
  9 januari, 2014 at 09:04

  Hej Katrin!
  Angående problem med bebismagen! Jag arbetar på en kiropraktorklinik och här ser vi många små bebisar som har problem med magen. Det är inte alls ovanligt att man kan hjälpa till med detta. Vi har många små bebisar som endast bajsar/sover när de har varit här. Jag rekommenderar dig att ta kontakt med en kiropraktor som är ansluten till LKR (alltså legitimerad av socialstyrelsen) De har rätt utbildning och kanske kan de hjälpa er. En kiropraktors viktigaste uppgift är att se till att nervsystemet fungerar korrekt och optimalt, vilket det inte gör om man har problem med t ex matsmältning, organ etc. Man behandlar inte små barn på samma sätt som vuxna, och det är inte ens säkert att kiropraktorn kommer att behandla bebisen alls, men han/hon kan iallafall undersöka och se om det är något man skulle kunna hjälpa er med.
  Många vet inte om detta, men de flesta blir faktiskt överraskade över hur stor skillnad det gör. Lycka till!

 • Camilla
  10 januari, 2014 at 23:06

  Jag har reductil sibutramin 15mg till salu. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1790kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]