Okategoriserade

Dåliga nyheter

Jag har dåliga nyheter till er gänget. Jag har nu läst igenom så gott som alla era komemntarer och jag har testat med så gott som allt som ni föreslår. Det enda som är kvar som jag inte testat är att ta bort mjölkprodukter helt, choklad och D-droppar. Annars har jag provat allt. Jag har inte gjort någon behandling på lillen det har jag inte och om det inte blir bättre om några dagar så bokar jag en tid hos Jean. Jag kan även berätta för er att barnmorskan sa att han absolut inte har kolik för det hade hon sett på en gång. Hon visade hur man masserar, gav oss pysventiler och sa att det är mer vanligt än ovanligt att man har det så här de första sex veckorna.

Men visst jag kan förstå er som skriver att jag bara ska gilla läget och stå ut. Det känns som att det är den enda och bästa lösningen faktiskt. Försöka äta så mild mat som möjligt, ta bort mjölkprodukter, choklad, fortsätta med pysventilen, massera så gott det går, vagga vyssa och sova på dagen.

Syrran gav mig en pump idag. ”Pumpa till två matningar och ge mig barnet över en natt så får du sova och jag får ge det ett försök”,sa hon. ”Ehh he alltså det är nog inte så jobbigt ändå alltså det går ju bra jag överdriver som vanligt du vet ju hur jag är…”, stammade jag. Kan inte lämna bort barnet över en natt inte ens till syrran. Fast jag sa att om hon ammar honom så kan jag tänka på saken ha ha ha men det vägrar hon. Är det så äckligt att amma varandras ungar? Vi är ju syskon tänker jag…
Katrins Snapshots

Så här sover han bäst på pappa @bingorimer. Jag kan inte sova så här.

You Might Also Like

 • Delilou
  7 januari, 2014 at 18:00

  Det skulle kunna vara hasselnöten I LCHF-knäckebrödet. Är själv hasselnötsallergiker och kan hantera hasselnöt I små mängder under hösten och vintern utan någon reaktion. Dock blir jag uppblåst, får ont I magen och till och med tunga/läppar ibland vid större intag eller under pollensäsong. Ett tips bara!

 • mammamia
  7 januari, 2014 at 18:16

  Du är en toppenmamma dina tre(2)har nog fått världens bästa mamma. Jag garvar lite när jag läser, för prinsen är inte ens en månad så tya dig flicka jag har överlevt fyra gånger !!Gör ingen affär av detta utan låt åtminstone de sex första veckorna gå…Och du, du är en supermorsa lita på din magkänsla Tack för att du underhåller en gammal tant med din trevliga blogg

 • åsa
  7 januari, 2014 at 18:19

  hej! Testa ett te som jag har druckit medans jag ammat mina fyra barn 🙂 Ingen av mina barn har haft magproblem, förvisso har jag samsovit men dom har sovit. 🙂
  köp anis , kummin och fänkål = hela kryddor
  Ta en tsk av var och mortla lätt eller mosa med en sked häll över c 4 dl vatten och låt dra, drick c 1.3 dl 3 gånger om dagen. Jag fick detta tips av min mormor som fått det av sin mormor som var barnmorska i Jämtland! Lycka till 🙂

 • Anneli (3barnsmor)
  7 januari, 2014 at 18:21

  Hej!
  Hade problem med min ena dotter ( 7 månader ) när hon föddes. Eller efter nån vecka sådär, så började stackarn skrika. Körde med alla jävla droppar i världen och koständringar, pysventiler med mera. Efter en månad så gav jag henne ersättning ( helt vanlig babysemp). Och hon var som förbytt. På direkten. Personlighetsförändrad. Jag hade hur mycket mjölk som helst men den var inte tillräckligt näringsrik ( sa BM ).Hon hade varit hungrig hela tiden. Och hon ökade hela tiden i vikt oxå men efter ersättningen så la hon på sig mycket mer på kortare tid. Efter den dagen så var det ersättning som gällde blandat med amning. Efter ett par veckor med amningen så ville hon inte ha bröstmjölk längre. Och hon är frisk 😉 inte varit sjuk en enda gång. ÄN.
  Lycka till!

 • Pernilla
  7 januari, 2014 at 18:22

  Komjölksprotein, går ut till lillkillen via din mjölk, ju mer man ammar om man ätit mjölkprodukter desto ondare blir det för barnet. Det märks på en gång om man utesluter mjölken i 1 vecka. Du drack mjölk, åt cream fresh… det räcker för att det ska bli ont. Speciellt på natten.

 • Begga
  7 januari, 2014 at 18:27

  Jag hade helt glömt bort D-droppeuteblivandet tills du nämnde det nu (o att någon hade tipsat om det). Min yngre lillkille blev betydligt lugnare när jag hoppade dropparna, införde först långt senare.

 • Elisabeth
  7 januari, 2014 at 18:30

  Hej
  Kämpa , snart är det över… Båda mina var mjölk allergiska. Det var noll mjölk som gällde men det tar ett par dagar innan du märker skillnad. Jag fick till och med skippa mjölken i kaffet.. Ingen glass … Ingen choklad… Jätte trist kändes med men sen så vande man sig.
  Gör dig vän med selet, den lär bli din bästa vän. Båda mina var sådär, bära konka vyssa…. Med selet kan man göra det mesta och de är nöjda och tysta. Stort lycka till med sötnosen!

 • Begga
  7 januari, 2014 at 18:34

  Jag heter inte Begga för fan1

 • Begga
  7 januari, 2014 at 18:38

  Ja Bingo är väl lugnare än dig. Han känner väl av att du är stressad!

 • C
  7 januari, 2014 at 18:43

  Ät fänkål Katrin! Fänkålskärnor finns på påse i kryddhyllan. Ta en munfull och tugga och svälj ett par gånger om dagen. Ger du ersättning köper du mald fänkål och blandar i ersättningen. Det hjälper de små mot magont. Lycka till!

 • Sigrid
  7 januari, 2014 at 18:47

  Hej! Känner igen det där….. Tråkigt nog är det bara att hålla ut. När 3-månadersgränsen infaller händer något magiskt och allt mycket bättre! Så är det! Det hjälpte mig att tänka på det. Bara några veckor kvar… Håller tummarna för att allt ska bli bra!

 • minilia
  7 januari, 2014 at 18:47

  När min äldsta hade magknip fick jag rådet av BVC sköterskan (erfaren räv) att blanda ut ersättningen med en matsked messmör. Borde funka med bröstmjölk på flaska också!

 • Tyskan
  7 januari, 2014 at 18:54

  Prova att ge bara ersättning under några dagar och se vad som händer. Min första son gick från att skrika mest hela tiden till en bebis som nästan aldrig skrek alls och sov 10 timmar i sträck. Det är fantastiskt att amma, men inte till vilket pris som helst. Hela familjen skall ju må bra. Mina andra två barn ammade bra och skrek inte, så det varierar från barn till barn.

 • sandra
  7 januari, 2014 at 19:01

  Woodward’s Gripe Water,det enda som fungerar, jag skickar garna en flaska till dig!

 • Fanny
  7 januari, 2014 at 19:01

  Jag håller helt med! Prova ersättning!

 • sandra
  7 januari, 2014 at 19:03

  Woodward’s Gripe Water det enda som hjalper, jag skickar garna en flaska till dig!

 • Majsan
  7 januari, 2014 at 19:04

  Akupunktur ett par gånger brukar vara effektivt, hör av dig om du vill ha tips!

 • Minilia
  7 januari, 2014 at 19:04

  Menar en tesked, INTE matsked.. sorry..

 • Em
  7 januari, 2014 at 19:06

  Min nr 1 var tyst, snäll och helnöjd från dag 1. Sov hela natten mycket tidigt och har alltid varit superlätt att lägga.
  Min nr 2 är nu 6 veckor och är ALDRIG nöjd. Ett sk ’magbarn’. Jag har också provat allt som går att prova och det enda konceptet som fungerar ok är 1:ersättning NAN sensitive 2: miniform 3: laktulos x 4 ml. Det är fortfarande mycket kämpigt med magen och kvällar och nätter håller på att ta knäcken på mig. Har precis som du @katrinzutomierska fått bekräftat att det inte är kolik. Heller inte mjölkallergi.
  Mitt råd till dej (som jag själv anammar) Acceptera, håll ut, försök etablera någon slags rutin på kvällarna (till slut kanske bebben förstår). Har man otur kan detta pågå tills bebisen är 3 månader enligt mitt BVC, men det går över, är inget farligt, våra bebisar har bara haft lite otur. Lycka till!

 • Mrs K
  7 januari, 2014 at 19:07

  Kanel vet jag flera har fått sluta med pga att barnet reagerar. Sempers magdroppar funkade kanon efter en vecka på vår tjej, bvc sa att 2-4 dagen kan dropparna göra det värre men sen släpper det.
  Min flicka sov konstant på mig i 2månader. Bullade upp med kuddar längs med sidorna så hon låg stadigt på mig och inte kunde ”halka” ner. Nu är hon tre månader och sover bredvid eller i egen säng. Bärselen var oxå min räddning…

 • Therese
  7 januari, 2014 at 19:13

  Åh så jag känner igen mig. Hade en exakt likadan. I 4 månader sov han inget på natten, han sov ENBART på bröstet, ingen annanstans. Gick omöjligt att lägga ner. Vi vankade, vyschade och gungade. Efter några månader kaskadspydde han när han fick gröt. Låg inne på Astrid Lindgren, han vägrade äta, bara skrek, sondmatades med mjölk och skrek ännu mer. Vi tog bort mjölkprotein helt. Har i omgångar testat att tillföra igen och varje gång blir det magproblem, slemmig gul bajs och diarré. Nu är han 17 mån, testade mjölk igen och samma sak skedde. Efter miljoner med negativa allergitester vet vi nu att trots att testerna visar negativt är han oerhört överkänslig mot allt som innehåller mjölkprotein. Tog oss 17 månader innan vi visste med klarhet men oj så tydligt det är nu i efterhand. Vården har varit oerhört dåliga på att hjälpa oss, men nu vet vi. Jag säger som många andra, uteslut allt med mjölkprotein och ge det lite tid (även om det är sååå jobbigt med sömnlöshet och en bebis med smärt), det kommer till slut gå över. Det tog ett helt år innan vi fick sova någorlunda normala bebisnätter. Stort lycka till och håll ut, kämpa!

 • Mia
  7 januari, 2014 at 19:17

  Själv haft en son med ordentlig kolik. Det man börja med är att bort med allt som innehåller mjölkprotein. Inte ens lite i kaffet. Det andra vanliga vet du. Testade akupunktur också. Funkade ok dem dagarna vi var där, men uppehåll under helgen så var vi tillbaks på ruta ett… Slutade med att jag tog reda på vad ett läkemedel hette och fick det. En ny son på 2dygn.
  Mia

 • Katarina
  7 januari, 2014 at 19:28

  Katrin, ät och drick vad du vill. Ge lite kamomilla på kvällen (örtte) till lillprinsen så ska du se att det blir bättre. Du vet ju själv om han äter bra av det du producerar, har han då magont så kanske han enbart känner en stress över att det ska bli mörkt och natt. Han verkar ju vara så extremt i behov av närhet och den värme som ni ger. Även om han nattetid sover bokstavligen på någon av er, så kanske han upplever någon slags stress ändå. Givetvis kan några lökflisor kanske påverka hans mage,men häng inte upp dig först och främst på vad du äter och dricker. Minifom har aldrig hjälpt mina barn. Den där pysfis-grejen du pratar om, har jag aldrig hört talas om. Som den klka damen skrev i ett tidigare inlägg; du fixar det här. Jag har tre och ska snart tampas med mitt fjärde. Det är tufft. Det blir bättre.

 • Malin
  7 januari, 2014 at 19:30

  Tips: värm en vetekudde, linda in vetekudde i en babyfilt så det inte blir för varmt, lägg bebisen på mage på vetekudden. Går ju inte att ha det så hela natten då man inte ska låta bebisar sova på mage utan uppsikt, men det gjorde att vi fick flera lugna kvällar när lillen låg så hos oss i soffan och framförallt fick han mindre ont i magen. Jag testade ALLT med min minsting; slutade med mjölkprodukter, uteslöt allt som kunde vara gasblidande, minifom, Semper-droppar, nåt jävla häx-te med diverse kryddor som smakade minst sagt illa. Inget hjälpte, men vetekudden lindrade. Det är nog bara att bita ihop och härda ut.

 • A
  7 januari, 2014 at 19:32

  Min bästa väns bebis hade problem som liknade kolik. Hon även som du testade ALLT utan resultat och sen gick hon till någon special massage för spädbarn här i gbg där tydligen det finns en duktig ”tant” som botat många barn och folk bokstavligen valfärdar till henne! Efter att ha varit med bebisen där och han fått en hårdare slags babymassage så konstaterde hon att bebisen hade kvar mekonium kvar i tarmen ( bebisen var då 3 mån) och hon fortsatte gå till kvinnan. Efter 5 gångers massage så började bebisen bajsa ut mekonium som tydligen legat och jäst i tarmen där av gråt, skrik och sömnlösa nätter.. Efter de blev bebisen helt annorlunda, till det bättre såklart. På bvc sa dom doch hela tiden att han förmodligen är allergisk mot diverse hela tiden.

 • Agnes feldötö
  7 januari, 2014 at 19:39

  Hej Katrin! Jag är kiropraktor och behandlar barn med liknande symptom på en mjukt sätt. Låter som att han verkligen föredrag vissa lägen med kroppen vilken kan hjälpas med behandling. Tänk på saken och läs runt lite. Finns mer än bara mediciner och ’håll ut’.
  Hälsningar agnes

 • Ulrika
  7 januari, 2014 at 19:39

  Jag skippade AD dropparna min son slutade ha ont i magen och sov på nätterna efter det!

 • Tess
  7 januari, 2014 at 19:43

  Hade likadant med min första och det är psykterror! Skit i alla tips. Det enda som hjälper är att gillla läget, det går över! Fokusera istället på att fixa hjälp så ni får sova i omgångar!! Du missar inget bara för att du sover på dagen, det handlar om ett par månader och du får ju bättre kvalité på dina vakentimmar om du fått sova en stund på dagen. Släpp alla sociala krav oxå (det tyckte jag var svårast..) Håll ut, det går över!

 • Jessica
  7 januari, 2014 at 19:48

  Hej Katrin!
  Jag tittade precis på Bingos film, vad härlig du verkar vara som människa.
  Jag bara älskar att du bjuder på dig själv. Både att du blev ledsen, eran dans tillsammans, och din helt underbara dans 24 timmar innan 🙂 Tack söta och härliga Katrin för att du är du. Jag kanske inte alltid håller med dig, men jag beundrar att du bjuder på dig själv och att du vågar stå upp för dina åsikter.
  Lycka till med den lille och du vet att du klarar det!
  Många varma kramar Jessica

 • L
  7 januari, 2014 at 19:49

  Mitt första barn skrek i 4 månader och sen bytte jag kost.
  Inga fibrer, bara vitt bröd
  Inget mjölkprotein
  Inga grönsaker förutom morot( inget som innehåller lök tomat)
  Inga frukter förutom banan( alltså inga juice heller)
  Inget som innehåller ägg
  Inga sötningsmedel
  Inga starka kryddor
  Inget skumgodis, lakrits
  Låter entremt men det funkade o sen började han sova hela nätter. Helt klart värt det!

 • Lola
  7 januari, 2014 at 19:51

  Kolik?
  I så fall funkar inget. Inga droppar, inte vad du äter, inget förutom akupunktur. Magi. Googla och kontakta Marianne Reintahl, hon är typ babywhisperer.

 • Tanten
  7 januari, 2014 at 19:52

  Hej,
  Vilken klok syster du har. Fast måste du helt och hållet ”lämna bort” babyn? Det skulle väl räcka med att din syster sov över hos er, och tog hand om Lillen mellan matningarna? Du kunde ju amma honom som vanligt, men din syrra kunde låta gossen sova på sin bröstkorg mellan måltiderna (så fick både du och Bingo sova ”normalt”). Den typen av hjälp fick vi med vår ”skrik-flicka”. Jag trodde nog till att börja med att ”min flicka kan bara vara riktigt trygg om hon är hos sin mamma eller pappa” – men så var det ju inte… En utvilad, lugn och trygg släkting var minst lika bra – ja, till och med bättre, faktiskt. Det var i släktingens famn som den lilla började sova litet längre nattpass… Kanske ligger det ändå något i att barnet känner av sinnesstämningen hos den vuxna som håller i det? (jag vet inte). Man är ju inte en sämre mamma/pappa för att man tar hjälp av andra, tvärtom. Och ”låna-en extra-famn”-metoden är ju dessutom helt naturlig, den ger inga biverkningar osv. Då behöver man kanske inte joxa med droppar, teer mm. och kanske inte inte heller gå till doktorn eller till akupunktör. Ibland tror jag att det bara blev oroligt för vår lilla, när vi höll på och provade och provade än det ena och än det andra. Det kan ju inte vara så himla lät för en nyföding att lämna den ”bekväma” livmodern och börja leva för egen maskin – det är väl klart att det kan bli litet omställningsproblem… Ganska naturligt egentligen och inte alls farligt – bara uttröttande för föräldrarna.

 • Vanessa
  7 januari, 2014 at 19:52

  Det får bli mejerifrilchf! Försök att skippa ägg oxå. Skit jobbigt i början, vad finns då kvar tänker en, men du kommer att fortsätta gå ner i vikt ändå! Har aldrig varit så smal som när jag fick skippa meijerierna när jag ammade mitt andra barn, vi hade samma grej som du går igenom nu. Har kört perioder med mejerifrilchf nu nu efteråt med och det är grymt bra om en vill slimma ner sig lite extra.
  Fast det är ju såklart bara en bonus utav att bebisen mår bra!

 • li
  7 januari, 2014 at 19:56

  Kutt ut alt av mjølkeprodukter (også smør!) og egg!

 • Bea
  7 januari, 2014 at 19:57

  Jag upplevde något liknande med min tvåa och höll på bli tokig. Sov med henne på min mage första månaderna. Förutom att vänta tiden an – vid tre/fyra månader vänder det helt plötsligt – så blev min lilla lugnare och nöjdare av att jag drog ut på amningen så länge som möjligt. Att äta konstant gör det bara värre. Varje litet pip är inte ett hungerpip. Plugga in nappen och låt bebismagen vila. Försök även hålla bebisen mer vaken dagtid.

 • Sanna
  7 januari, 2014 at 20:02

  Försök tänka på att detta ÄR en kort period i livet, så är det, du överlever på lite sömn och personligen tror jag dina stresshormoner går över till babyn och så blir allt värre, försök sova några timmar på dagen och ställ in dig på att ta nattskift, inte stod du ju på krogen och grinade hur trött du var 05.00 . Jag är övertygad om att du orkar och babyn lugnar sig, du är ju stark, så kom igen nu, bästa tiden i livet med en nyfödd,,njut.

 • Yohannas.se
  7 januari, 2014 at 20:07

  Personligen är jag allmänt trött på detta tjatet om mjölkprodukter (dessutom är spädbarn inte överkänsliga mot laktos utan några enstaka barn isåfall mot mjölkprotein, och det är nåt helt annat!)…. Vår son hade spädbarnskolik, men han var verkligen inte känslig mot laktos eller mjölkprotein.. Hans tarmar jobbade bara lite för snabbt och ojämnt.. som det gör hos många små.. han skrek helt sjukt mkt, men det var mest troligt extrem hunger, ojämnt arbete i tarmarna, och jättemycket närhetstörst… Han kräver ännu enorma mängder närhet, och är nu 1½ år, det är hans personlighet helt enkelt.. bara att de ju inte kan göra annat än skrika när de är så små <3

 • Anna
  7 januari, 2014 at 20:09

  Sov sittandes så med barn nr 2….efter 8 veckor vände det. Skaffade en liten säng som fästes på vår säng o som jag sagt men säkert förflyttade henne till….efter några månader flyttade hon till sin egna säng…8 veckor sen vänder det…fast det är fruktansvärt de där nätterna…vill inte tillbaka till det..

 • Louise
  7 januari, 2014 at 20:13

  Hej Katrin!
  Har för mig att du har levt efter barnaboken med Ringo! Kolla avsnittet med kolik (som hon menar inte är särskilt vanligt utan handlar om maten) har verkligen funkat för mig! Och det låter helt sunt! Istället för alla andra konstigheter man kan göra så kan du ju testa detta först! Det handlar om att barnet inte är riktigt mätt, trots att hen går upp i vikt mm. Snälla titta på det avsnittet!! Kramar Louise

 • Sofie
  7 januari, 2014 at 20:14

  På vår höll det i sig till han var 4,5 månad ca, tyvärr. Pyste honom gjorde vi till han var 6,5 mån (varje kväll inför natten för att han skulle få någon som helst sömn). Nu är vår son 8 månader o allt är frid o fröjd. Bajseriet är i full gång o aptit har han, lillknodden.

 • Millan
  7 januari, 2014 at 20:15

  Du verkar ju rätt vettig ändå :)!! Jag kunde inte heller sova så, min sambo gjorde i soffan men helt omöjligt för mig. Lycka till!

 • Lollo
  7 januari, 2014 at 20:16

  Testa ersättningen Nan Ha!

 • Camilla
  7 januari, 2014 at 20:19

  EXAKT så som din lille är var min son! Precis lika ”krävande” och med mage som krångla, provade allt, även tee som du fått förslag om ovan, ingenting funkade, däremot uppfattade jag det som om min son hade svårt att bajsa, fick hjälpa till med massage och temp så sprutade det ut. Han är extremt känslig mot vad jag äter.
  För två veckor gick det äntligen över, han har lärt sig att skita och prutta själv men är fem månader så tog sin tid… Akupunktur har jag hört funkar men provade aldrig själv.
  Kram camilla

 • L
  7 januari, 2014 at 20:22

  O inga bönor o nötter glömde jag

 • Oo
  7 januari, 2014 at 20:26

  Vilka jävla bra råd Katarina…NOT

 • Lotta på Ön
  7 januari, 2014 at 20:31

  Hej Katrin!
  Vi är grannar på ön, jag bor i det gula huset innan Östra Udden.
  Mina tre barn har alla varit allergiska mot mjölkprotein under sitt första levnadsår… Har en hel del tips som jag gärna delar med mig av.
  Maila mig om du vill, annars ses vi till våren…
  //L

 • Carrie
  7 januari, 2014 at 20:41

  Superbra tips åsa! Har liknande erfarenhet. Fänkålste lugnade mina barns oroliga magar. Verkar även stimulera mjölkbildningen.

 • Ewyy
  7 januari, 2014 at 20:44

  Har inte läst igenom kommentarerna så det kanske redan är sagt.
  Men vi har kämpat här borta med en skrikig stackare. Men tre basic: minifom (VARJE gång innan amning), försök få honom att sitta upp när han ammar eftersom luft/gaser stiger så hinner luften inte komma ner i magen utan han rapar upp de på en gång, rapa honom ordentligt efter varje amning. Då blir det tyst och mycket sömn. 🙂

 • Linda
  7 januari, 2014 at 20:47

  Hej Katrin! Lider med dig! Det finns polska droppar som heter Espumisan dom är grymma, hjälpte oss enormt. Finns få tag i Polen. Du kanske har ngn släkt som kan skicka? Lycka till och pröva dom!!

 • UlrikaZ
  7 januari, 2014 at 20:53

  Mitt ena barn skrek sådär. Sedan råkade jag behöva ta feber på honom, och trosan så basade han. Så vi provade kanske två dagar till – samma sak. Sen hade han greppat hur han själv skulle trycka ut det hela, och han slutade skrika. Men det kanske är samma princip som pysventil, haha, det fanns nog inte då. Lycka till!

 • Anna
  7 januari, 2014 at 20:55

  choklad!!!!
  Jag åt choklad varje dag när jag ammade mitt första barn, hon hade JÄTTE ont i magen varje dag, på min efterkontroll frågade min bm om jag åt choklad….
  Hur lätt är det att sluta med choklad?!
  Tyvärr, jag hade inget val! Mitt barn blev som nytt!! Inte alls gallskrikande med magkrämper!!
  Testa 3 dagar utan choklad!!!!

  Styrkekramar!!

 • kila7
  7 januari, 2014 at 20:55

  …så sov jag med min lille… varje natt hans 3 första månader inget annat funka. Bvc sa att han var gasig, men inget hjälpte. Åt inget tillslut. Så en dag , var allt bbaa borta. Å jag ammade var annan timme i 6 mån….. nu e det glömt;) Håll ut å lycka till!!!!

 • Mikaela
  7 januari, 2014 at 20:57

  Testa gunga med honom i en gungstol. Riktigt skönt sätt å sova på för den vuxna med. Annars kan ni testa å gunga honom i en hängmatta, funkade för våran tjej. (Går ju testa med en vanlig filt och två,vuxna som håller) skippa även all lök, kål, choklad,och nötter när du ammar. Vi kärde,också minifom å semper droppar men vi hade 20droppar varje måltid på minifomen för att det skulle ge effekt av dem.

 • Banan
  7 januari, 2014 at 21:00

  Låter konstigt. Men vi fick sova i pass o jag prövade typ allt. Sen var det en träningstjej som tyckte hon hört något om att jag skulle hoppa banan. Jag åt bananer typ 2-3 gånger om dygnet för jag var så hungrig när jag ammade. Så jag lät bli banan o då slutade min bebis ha ont o skrika på nätterna. 🙂

 • Lotta
  7 januari, 2014 at 21:07

  Hej! Våran lilla är fyra mån och vi hade samma problem, kväll/natt till slut gav vi upp och gav ersättning. Blev hur bra som helst. Har ammat två barn innan och tyckte det skulle fungera denna gång också. Nan 1 Pro finns på Ica ges även på BB. Hoppas det löser sig.

 • Cecilia
  7 januari, 2014 at 21:08

  Som sagt tidigare rekommenderar verkligen Gina Fords bok. Hon har mycket bra tips och bra scheman som hjälper som stöd.

 • Nilla
  7 januari, 2014 at 21:10

  Hej! Har inte orkat läsa alla kommentarer, så någon kanske redan gett detta tipset, men om inte: efter maten, eller om han börjar bli orolig, Sätt honom på toaletten, som en vuxen. Låt han sitta så till det kommer något. Jag skojar inte… Det är otroligt vad en liten kropp kan bajsa då. Och egentligen är det ju ganska självklart, för vem vill sätta på sig en blöja och lägga sig ner när det är dags att göra nr 2;) Detta tips är väl beprövat hemma hos mig och mina 4 barn, så prova vetja! Lycka till! Hälsa Bingo från Nilla i Vägga blue

 • Gungan
  7 januari, 2014 at 21:12

  Testa batteridriven gunga. Det var det enda som funkade för vår gråtande/skrikande son. Kom ihåg att det ska vara en gunga med schvung. Lycka till!

 • Maria
  7 januari, 2014 at 21:14

  Usch låter jätte jobbigt! Hoppas att det blir bättre snart! Styrkekramar till er..

 • Lotta
  7 januari, 2014 at 21:16

  Mitt barnbarn som fyller 2 år i Mars var precis som er Rambo. Min dotter var som en disktrasa av trötthet o gick hela kvällarna med honom för att sen sova med honom med ett stadigt tag om tutten. Hon fick droppar o div annat. Hon slutade amma efter 6 mån, När han var runt 9 mån sa min dotter ifrån. Hon gick till martinasjukhuset som gav rådet att utesluta allt med mjölk. Sedan dess mår magen bra och han blev som ett nytt barn.

  Jag håller tummarna för er å säger som någon annan sa, du är en fin mamma!

  Lycka till! Kram Lotta

 • Isa
  7 januari, 2014 at 21:36

  Nu måste du bara lyssna: sluta ät lök och kål! Inget, inte ens minsta lilla lökfnuttebiten eller lökpulvret. Har två barn som båda haft samma problem som ditt och det har fungerat för båda. Fick rådet efter remiss till barnläkare, så det är såklart inget jag kommit på själv. Ge det två veckor, men du märker förändring efter bara någon dag.

  Lycka till!!

 • katarina
  7 januari, 2014 at 21:37

  hej…Bort med ALLA mejeriprodukter (ta lite soyamjölk i kaffet, använd havregrädde i matlagningen) och vetet (men det har du väl redan valt bort?) Drick mkt gröna smoothies med mkt spenat. kram

 • paulina
  7 januari, 2014 at 21:39

  Jag bar min dotter i bärsjal tätt intill huden. Fungerade oxå bra när vi gick promenader. Vi gick först till en läkare som konstaterade kolik. Vi provade allt. Dock aldrig utesluta d-dropparna som jag har sett som tips.
  Hon lugnade ned sig i sjalen och när hon skrek under nätterna turades vi om att gå med henne .Det var något med gungandet och att hon låg som när hon var i magen plus hjärtljudet som hjälpte. Vi tog dessutom hjälp av psykologer via bvc som vi pratade ur oss hos. Ta hjälp av vänner och familj. Och en dag i taget. Det är fuckt up och just i stundens hetta hjälper inte ”det kommer gå över” vår dotter rapade massor i bärsjalen och jag bär henne än idag i den. Lycka till.

 • Sandra
  7 januari, 2014 at 21:49

  Ge honom modersmjölkersättning istället.
  Lovar att det hjälper. Då får du en lugn och nöjd bebis och dessutom behöver inte du bli totalt beroende av vad du stoppar i dig.
  Jag har fyra barn och jag envisades att helamma dom tre första. (Trots missnöjd bebis och att jag själv var som ett vrak)
  Med min sista bebis gav jag ersättning vid ett tillfälle när han fick väldigt ont imagen…och wow vilken helomvändning. För oss båda. Jag fortsatte då med ersättningen och allt blev ultimat.

 • Malin
  7 januari, 2014 at 21:53

  Någon klok kvinna sa till mig att små nyfödda bebisars tarmar är som trasslig spagetti och det tar ett tag innan de kommer till rätta.. Man får trösta sig med det och att det brukar bli bättre ganska fort. Mina tre har alla varit knorriga i början. Har använt både sempers bifilusdroppar, minifoam och babymassage. Oklart om något hjälpte mer än det andra men massagen lugnar. Värme är också skönt, sån vete-nalle man värmer i micron.

 • bea
  7 januari, 2014 at 21:55

  Vilka fantastiskt duktiga läsare du har. De har svar på allt, och vet precis hur han skall bli fri fri från eländet. Men helt krasst tänk om barnet är SOMATISKT SJUK. Det förekommer tyvärr oxå

 • Malin
  7 januari, 2014 at 22:06

  Samma här! Min son var hungrig helt enkelt, kanske därför han suger/äter så länge – han får helt enkelt inte i sig tillräckligt!

 • Maria
  7 januari, 2014 at 22:07

  Mjölkprotein är bland det första man brukar utesluta om man misstänker födoämnesallergier. Sen ägg osv. Det är viktigt att man testar under minst 2 veckor.

 • K
  7 januari, 2014 at 22:18

  Återupplever allt från den första tiden genom att läsa din blogg. Får nästan lite ångest (han är 6, 5 mån nu) och känner att jag blev så jävla snuvad på den första tiden och ångrade nästan att jag skaffat barn för så jävla slut var jag. Trodde inte jag var gjord för att vara mamma (förstagångsförälder) eftersom det blev helt annorlunda än vad man hört om tidigare. Nu är ju allt mycket bättre och dem tankarna borta men jag hajar iaf vad du menar när du skriver dina inlägg och ingen annan som inte haft det såhär har en jävla aning. Ingen vagn, bilbarnstol eller annat än att sova på annan plats än PÅ funkade. Höll på att bli knäpp, såhär gjorde vi för att få det någorlunda drägligt:
  Sempers magdroppar två ggr om dagen
  Miniform droppar cirka 20 vid varje mål
  Delammade så den ersättning jag gav som till slut funkade heter Semper lemolac.
  Sova på mage på natten (han sover ju i princip på mage på bingo men förstår om det känns läskigt). Beställ ett andningslarm isf på andningslarm.se
  Rapa otroligt noga, kunde ibland ta 10 min
  Pysa
  Magmassage
  Sova i skift/på dagen också
  Bära bära bära i bärselen. .. och så har vi en fåtölj som gungar, grace recliner fråb mio. Kan man gunga och sedan fälla upp benen när liten sov. Livräddaren.
  Sist men inte minst: inte göra ett annat jäkla skit förutom att vara med bebis. Stänga in sig. Överleva. Tre månader tog det innan det vände lite men fyra innan jag kunde åka bil och vagn. Pyser fortfarande däremot. Lycka till.

 • Elisabet
  7 januari, 2014 at 22:34

  Många vänner som haft detta. Amningen funkade klockrent med första barnet men med andra blev mjölken aldrig ”tjock”. Mycket bra tips!!!

 • Cathrine
  7 januari, 2014 at 22:36

  Ge ersättning …. Kolla hur det går istället att du ens får sova! Farligt att vara helt super trött

 • Stina
  7 januari, 2014 at 22:42

  Vet hur det känns, lillen är 6 månader nu och har utretts i 4 och vi vet fortfarande inte vad det är! Allt skitsnack om att helammade barn inte kan bli förstoppade ska du inte lyssna på! Vi kör mjölkfritt och laktulos och det har blivit lite bättre..han sover dock inte på nätterna fortfarande men bättre dagtid. Stå på dig och se till att få kontakt med en bra barnläkare. Mamma/pappa vet alltid bäst, vad än BVC säger!
  Såg att du hade skrivit att du äter laktosfritt och du kanske redan fått infon..skriver ändå. Laktos har du i bröstmjölken och inget små barn reagerar på..mjölkprotein är det du ska undvika och minst i 3 veckor innan resultat (vi blev rekommenderade 6 veckor)

 • Veronika
  7 januari, 2014 at 22:44

  Hej Katrin
  Du måste tänka på vad du äter. Ja slutade äta lök vitlök broccoli kål paprika feta choklad nötter kolsyrat chips. Han är så liten än och känslig, håll dig till mild mat så får du se att de blir bra. Hjälpte mig. Och mamma hämta dill te till mig från Polen som är super min dotter pruttade och fick ut gaserna och sov som en prinsessa. De ska du dricka. Ha de bäst

 • Pia
  7 januari, 2014 at 22:47

  Usch, vad jobbigt det låter. Har fött 4 barn och vilken tur jag måste ha haft med alla. Ja, annars hade jag väl inte orkat med så många. PÅ 7 år fick jag 4 stycken och då hade man ju alla barnen hemma, ingen avlastning från dagis. Skulle heller inte velat ha det så heller. Men stackars dig Katrin och ni andra som haft/har så ”jobbiga” barn. Se till att få mycket hjälp från nära och kära. Men jag förstår dig om du inte vill lämna bebisen till syrran en natt, hon har väl en egen bebis och ett yngre storasyskon än Ringo. Men DU/NI klarar det här om ni hjälps åt.
  Kram och lycka till med dina små godingar! 🙂

 • Stina
  7 januari, 2014 at 22:47

  Ja, kanske bäst att söka läkare!

 • Stina
  7 januari, 2014 at 22:49

  Bamsestyrkekram till dig så du orkar!

 • Liza
  7 januari, 2014 at 22:50

  Ett bra tips bara sådär är att skaffa en bärsjal. Trikå. Jag använde min typ hela tiden första tre månaderna då storebror var två år. Den kan man ju bära i en hel dag utan att få ont i ryggen. Bebis nära, nöjd, glad…. Ibland till och med afrostyle ätande i sjalen 😉
  Förstår att nätterna är jobbiga såklart om han har ont men ska man gå och bära är sjalen ljuvlig. Babybjörnen är ju varken bra för vår rygg eller bebis bäcken. När han blir uppåt fyra använder du ergon, men en sån har du va?

  Sen tror jag absolut att du får tänka bort effektivitet ett tag nu. Sov igen på dagen när du kan. För att palla. Det är ansvarsfullt mot alla. Det är en kort tid det är fråga om men när man är mitt uppi det så ÄR det krävande.
  Kram

 • Valeska
  7 januari, 2014 at 22:58

  Kan vara gluten eller mjölkprotein allergi. Min son spydde och hade ont i magen, var lite uppblåst från att han var några veckor tills han var 1 år och några månader. Fick tjata till mig ett blodprov som visade på en gång vad de var. Han kaskad spydde överallt när som helst ://

  Be om ett blodprov så kan de se vad de kan vara men de vill alltid vänta och se men varför förstår jag inte.
  Lycka till!

 • Anna
  7 januari, 2014 at 23:11

  Messmör är helt fantastiskt, gör nytta med engång. Men jag hade provat och ge en flaska ersättning på kvällen, våran lilla tös hade samma problem. Och redan efter första flaskan somnade hon. Hon var helt enkelt hungrig.

 • Valeska
  7 januari, 2014 at 23:12

  Låt syrran sova (vaka) en natt hos er och passa Rambo på natten så du får sova. Öronproppar får du sätta i, så du kan sova. Det är synd om dig, javisst, men mer synd om den lilla stackaren. Orkar du med Ringo då?
  Är inte din mor pensionär så hon kan komma och hjälpa dig? Vet en som fick tvillingar, som mest sov och åt, men hennes mor tog tjänstledigt från arbetet i 2 månader och ”hjälpte till”. Vilket lyx!

 • Cathrine
  7 januari, 2014 at 23:31

  Gick igenom samma med min dotter när hon var liten, dock inte nätterna du berättar om, då sov hon. Men skrek hela dagarna, och accepterade enbart läget om hon hängde PÅ mig, dagarna i ända.. Och kom igen de som säger att ”sånt man får ta som småbarnsförälder” .. Man ska fungera som människa också, och småbarnsförälder..!
  Hur som helst, de jag efter hur mycket felletande som helst var till svar: närhetskolik.. Det var alltså vi som gjort henne så från början.
  Det vi kunde göra då var att göra om och göra rätt. Lägg ifrån er lillkillen, låt skriket skrika .. Och på de så körde jag fem minuters metoden vid nattning på kvällen. Hon fick sin ersättning, en rejäl måltid hon kunde sova länge på och så satte jag igång. Bäddade ner henne, i hennes egna säng. Och så började skriket.. Gick in efter fem min, gjorde samma procedur igen, och så om och om igen. De sas att de kan ta upp till en timma första kvällen/testet. Mycket riktigt, 56 min… Andra kvällen 45 min, tredje 15 min.. Och sen.. Fjärde dagen och kvällen. Var jag människa igen och fan så mycket gladare bebis och mamma därtill :))

  Önskar er all lycka till. Första ggn jag kommenterar din blogg. Har läst den sedan din graviditet med Ringo då jag var gravid med min dotter i samma veva. Bästa bloggen. Har skrattat mig till magrutor tack vare den!:) så tack och all lycka till!

 • Sara
  7 januari, 2014 at 23:33

  Hade samma problem som du. Min Lilliman är nu 11 veckor. Detta funkade för mig: 1) drick litervis med fänkålste. 2) Pumpa morgonmjölk och ge som 2 sista måltider. Ge kvällsmjölken under dagen eller släng om du har mkt mjölk. Morgonmjölken är fetare och ger mindre kramp. Kvällsmjölken är full av allt du ätit under dagen. Funkade för oss. Ibland om jag inte hade tillräckligt med morgonmjölk blandade jag ut pumpad kvällsmjölk med 1 sked ersättning. Då sov han jättebra. Och nu sedan 2 veckor ger vi ersättning som sista måltid vid 21 och då sover han till 5. Sedan ammar jag resten av dygnet. Lättare än att pumpa… 3) köp andningsalarm och låt honom sova på mage. Good luck!

 • Ina
  7 januari, 2014 at 23:37

  Nu har du fått så vansinnigt många kommentarer och råd redan och jag har inte läst dem och har du redan fått tipset så är ju det det fine.
  Kaffet!! Min väninnas dotter hade mycket ont i magen och skrek så hon (mamman) höll på att bli galen tills en dag då hon inte hann äta frukost och läsårets inte dricka morgonkaffet. Den dagen var dottern så nöjd och glad. Det var kaffet som orsakade magont i detta fallet…
  Hoppas det vänder snart för er!!
  Med vänlig hälsning, Ina

 • Tessan
  7 januari, 2014 at 23:43

  Stackars dig.. Jag vet hur det känns när man knappt kan göra nåt när ens barn har ont i magen. Min son hade samma problem som er prins. Tyvärr var det mjölkproteinet som gjorde att han fick ont i magen. Jag ville så gärna amma mitt andra barn men det var svårt att utesluta proteinet. Jag fick hjälp av en gullig sköterska på BVC som bad mig prova en ersättning på Apoteket som heter Nutramigen, kostade då ca 200kr burken men vad gör man inte. Vi provade den ersättningen och vi fick en helt ny kille… Vi fick också barnkliniken att skriva ett recept på ersättningen så då fick vi hämta 10 burkar för 120kr. Det är värt att prova även om man väldigt gärna vill amma. Men värken vår son hade var som tarmvred berättade sköterskan för oss, så då förstod jag att han hade ont. Lycka till. Kram

 • Alice wallhoff
  8 januari, 2014 at 00:19

  Min minsta hade också kolik ( många år sen). Då läste jag en krönika i tidningen Hälsa om en som kommit på att det var för att hon själv åt mjölkprodukter e choklad. Sagt och gjort jag avstod från allt som kunde tänkas innehålla mjölk, det tog tre dagar sen var det lugnt. En kväll var vi hos släktingar o åt hemmabakade bullar, varvid jag frågade om det var mjölk i, men det var det inte. Väl hemma börjar den lilla babyn skrika igen varvid jag ringer o frågar igen om bullarna o jo det var 25 g mjölk i bullbaket. Så lite behövs! Koliken gick över efter tre månader.

 • Linn
  8 januari, 2014 at 00:36

  Nu har du ju fått en massa tips här, men jag måste bara komma med ett till! Vår yngste var rätt knorrig och lite så som du beskriver din lille. Han kom aldrig igång riktigt med bajsandet, BVC sa bara ”Ammade barn blir inte förstoppade”. En kväll gick han bananas och som tur var kom vi på att prova termometern. PANG och ungen bajsade, blev helt lugn och somnade. Det tog drygt två månader för hans tarmar att komma igång, så termometern var fjärde dag blev vår räddning (och helt ofarligt givetvis, lugnt o fint och han vart helt avslappnad).
  Kram!

 • Im
  8 januari, 2014 at 00:40

  Ja det Ian vara att hennes bröstmjölk inte är tillräckligt näringsrik, då hon dricker grönt te.grönt te gör så att bröstmjölken inte blir så näringsrik ,då den används tills att gå ner o vikt.katrin ta bort ditt tr så blir bröstmjölken bättre får vi hoppas:)

 • Tove
  8 januari, 2014 at 01:06

  Prova detta!!
  http://www.cocoonababy.com.au

 • Jennie
  8 januari, 2014 at 01:56

  Minifom är verkningslöst och fullt med parabener, avrådes att använda för bebisar – läs mer
  http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=3432
  Fänkålste är inte heller att rek – googla varför.

  Vår son hade samma problem. Stavas kolik som är ett samlingsnamn för x antal olika symptom som har med matsmältning att göra. Vi hamnade nämligen på barnmottagningeb till slut och då skrev de ut ett pulver vi fick använda. Det som funkade för oss var alltså det plus att byta till D-droppar till de vattenlösliga – ta också bort Semper magdroppar om ni använder dem. Det är fakriskt otroligt sällsynt att små barn är känsliga mot mjölksockret el laktos – vår bröstmjölk är ju själva liksom full av det, av naturen ska bebisar klara mjölk.
  Kör pysventil, vi gav också Lemolac blandat med messmör ibland för att få ungen att skita ordentligt (detta gav de honom redan på neonatal). Samtliga råd är barnläkares. Sen körde vi bil som galningar på nätterna i 5 månader. Det sög men allt gick över så småningom.

 • Anna
  8 januari, 2014 at 02:32

  Katrin! Testa Molkosan,finns att köpa på hälsokostbutik. Anna

 • Adjunkt Vresig
  8 januari, 2014 at 04:23

  Jag använder pysventil dagligen. Ofta när jag är ute och handlar bönor och surströmming till frukost. Skiter väl jag i om folk stirrar. Mysigt och pysigt är min melodi.

 • M
  8 januari, 2014 at 05:21

  Kanske han behöver extra tilägg? ibland blir inta barnet mätt av bröstmjölk, mitt barn skrek så där min mamma sa! han är ju hungrig så jag gav tillägg och han blev lugn. Nu behöver det inte vara så med ditt barn men man kan prova sig fram med detta och se.

 • Johanna
  8 januari, 2014 at 09:01

  Och vilket fantastiskt råd kommer du med då din anonyma Oo?? Det är bara svensk bullshit allt detta tjat om vad man äter, kolla idag hur bra Rambo mår. Hon sket i alla tramsiga matråd och han mår strålande. Sådan stress och alla ombyten skadar enbart barnet. Lugna ner er allihop!

 • Emma
  8 januari, 2014 at 09:08

  Säger bara cuplatondroppar från Finland! Rena magin, finns säkert att beställa på nätet

 • Mia
  8 januari, 2014 at 10:55

  Min son hade liknande problem den första tiden. Han sov mycket och bra på dagen, men hade uppenbart ont på kvällar och nätter. Ju längre tiden gick desto större blev problemen. Vid 3 mån fick vi gå runt i timmar med honom innan han somnade av utmattning, och sen vaknade han ungefär var 15:e min och gnydde hela natten. På BVC sa de att det skulle bli bättre med tiden (fast det hela tiden blev värre). Jag fick tjata mig till en specialistremiss. Där tog de allergitester som var negativa. Därefter sa de att det var kolik, vilket jag inte trodde. Kolik ska väl bli bättre efter 3 mån, inte eskalera?
  Då fick jag ett tips av min svägerska att gå till en privat barnläkare som hon kände till. Den läkaren trodde att det kunde vara reflux – att magmunnen inte är tillräckligt utvecklad (den stänger inte till ordentligt) och att magsyra läcker ut. Symptomen upplevs som halsbränna. Vi fick en medicin (ett pulver man blandade med vatten och gav med sked) som han fick varje kväll innan sista amning/matning. Andra natten somnade och sov han utan problem. Vid ca 1år kunde vi fasa ut medicinen.
  Reflux är väldigt vanligt har jag förståt nu i efterhand.

 • johanna
  8 januari, 2014 at 13:53

  Hej,
  min son föddes också med kejsarsnitt och hade problem med magen (ingen riktig kolik). Vi gick på akupunktur efter att ha provat allt annat (semperdroppar, koständringar, minifom osv). Han blev klart bättre efter andra gången. Fantastiskt resultat!

 • louice
  8 januari, 2014 at 14:29

  Köp råsaftcetrifug om du inte har en, bästa maskinen ever. ( att man inte köpt det innan)Och kör i fänkål, ingefära och citron. Bra för både dej o lilla söta Rambo!!

  Sen får man nog bara vänta lite. Min lilla son är 9 veckor. Det är bättre nu men inte helt bra.. men det kommer nog. Borde vara borta vid 3-4 månader. Tänk själv att ha legat inne i mammas varma mage och fått näring via navelsträngen. Sen åker de ut i det kalla o ska ”käka” mjölk. Klart att magen o tarmarna reagerar… mer el mindre!
  🙂
  Ni är så fina iaf. Ta hand om er!

 • Camilla
  10 januari, 2014 at 23:06

  Jag har reductil sibutramin 15mg till salu. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1790kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Reductil
  27 juli, 2016 at 12:16

  Säljer Reductil Märke abbott
  Finns 3 sorter riktigt effektiva.
  Köpta i USA. Pris
  56 dagar 10 mg. 1500 kr
  15 mg 1750 kr
  20 mg 2000 kr
  Maila [email protected]
  Namn adress antal mg?