Okategoriserade

Det tog en vecka

Idag är lilleman prick en vecka gammal och jag börjar se ljuset. Jag har inte tagit smärtstillande på ett dygn, tagit bort plåstret från såret, tuttarna börjar ta sig – de gör fortfarande väldigt ont men jag vill inte lipa hela tiden, jag är fortfarande svullen men jag undrar om Resorben inte gör susen för det värkar lägga sig. Med andra ord så mår jag mycket bättre och ringde till och med till BVC idag för att boka en första koll. Hemsk tanke att behöva lämna hemmet dock. Att möta bekanta på gatan FY FAAN för det. Det handlar om att gå 50 meter med vagnen till BVC men på den sträckan kan ju fruktansvärt mycket hända. Minst fem personer kan ju vilja sticka ner sina äckliga händer eller andedräkter i lillens vagn och jag vill inte att någon ska röra honom. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om han blev smittad av nån förkylning eller kräksjuka och vill man inte bli smittat så exponerar man sig inte för folk och det värsta med kräksjukan är att man kan bära på viruset i tio dagar utan att ens veta om att man bär på det så man kan med andra ord vara sjuk fast man inte vet om det och eftersom jag vet att de flesta människor är precis som jag och inte bryr sig om de smittar andra så vet jag ju att ALLA är en fara för min bebi. Så är det.

TACK för alla fina blommor och presenter som vi får hela tiden. Jag har inte skickat ett enda tack-sms än och det är för att jag inte orkat, jag ska göra det snart men vårt hem är som en blomsteraffär och jag älskar det! Ett tips till er som har vänner som får barn är att skicka en bukett istället för att hetsa med sms om att ni vill komma på besök. Man blir så glad för blommor och choklad och bebiskläder och filtar och allt SOM KOMMER MED BUD. Man (jag) får bara dåligt samvete av alla sms från folk som vill komma och träffa bebis för han vill inte träffa någon. Han vill bara vara med mig. Och med Bingo ibland. Men jag förstår att folk vill visa att de bryr sig och att det är i all väl mening men jag har inte börjat med besök än och listan är så lång så jag blir helt sönderstressad när jag tänker på alla dem som vill komma för att se på gossebarnet. Jag orkar inte helt enkelt. Förlåt mig för det men jag orkar inte. Har inte lust. Vill inte. Vill bara vara med lillen och Ringo. Jag tror att vi behöver tid att vänja oss vid vår nya familjekonstalation och det blir bara konstigt för Ringo om det är vänner här varje dag och om jag ska börja bjuda in folk så blir det varje dag om jag ska hinna beta av alla innan jul och då får det vara. Stress är det sista Ringo behöver nu. Tror jag. Har jag fel?
Katrins Snapshots

Tack @susannekap för en helt underbar filt.

You Might Also Like

 • Pinglan
  17 december, 2013 at 16:41

  Ha honom i bärsjal när ni går ut och en tjock täckjacka på det. Frågar någon så är han hemma med pappa. Inga fingrar och ingen som andas på han. Förstår känslan av att inte vilja ha besök men försök att inte bekymra dig så mycket för Ringo jag tror att han som alla barn kommer fixa det här med att bli storebror 🙂

 • Jenny
  17 december, 2013 at 16:45

  Han är så söt Katrin! Och en liten blondie ser det ut som 😀

  Det gör ni rätt i, att vara försiktig med alla baciller som cirkulerar såhär års. Uscha. Och det där med besöken håller jag också med om 🙂 lycka till med sötisen & allt!

 • Stina
  17 december, 2013 at 16:48

  Har inte bvc hembesök första gången? Så har det varit för oss både första och andra gången (olika kommuner) just för att man ska slippa hetsa iväg!
  Grattis till pojken:)

 • Bu
  17 december, 2013 at 16:54

  Vill man INTE bli smittad så exponerar man sig INTE?!!
  Den kommentaren var helt enkelt FÖR dum för att vara sann, så jag antar att du bara vill provocera igen. Lite ångestfyllt att tänka sig ändå för man tycker ju att du borde ha annat som tillfredsställer dina stimuli och uppmärksamhetsbehov som det är just för tillfället. Men det handlar väl om att du känner dig otillräcklig eller tjock eller nåt.

 • Truth
  17 december, 2013 at 17:05

  Have you read my blog? http://www.mustsharetruth.blog.com

 • Caramell
  17 december, 2013 at 17:07

  Usch vad hemskt att läsa detta inlägg om du skulle vara mitt vän så skulle jag radera genast dig bort i mitt liv. Inte kan nan skriva så rakt. Vi alka har barn vi slla älskar våra barn men vi behövet inte skriva på detta sättet det är bara på ett dnällt sätt säga att du vill vils ännu. Fyyy för dig. När jag ser don bild kan fatta hurda person du är

 • Linda
  17 december, 2013 at 17:17

  Antar du är rädd för sådana som du själv! För inte så länge sedan skrev du på bloggen att du struntade i om du smittade folk med magsjuka, vilket jag tyckte lät oerhört egocentriskt. Hoppas du tänker till framöver att du inte tar med ditt sjuka barn ut att det kan innebära liv eller död för infektionskänsliga.

  Annars så vill jag bara skicka ett stort grattis! Vad fin han är lille Rambo, så lik sin bror!

  Du gör helt rätt i att inte stressa med besök den första tiden. Rambo behöver lugn och ro och precis som ni, vänja sig vid den nya verkligheten!
  Jag hade hopplöst med mjölkstockning så gav upp till slut. Mår du dåligt och har ont finns det andra alternativ som man inte behöver känna dåligt samvete för.

 • Marika
  17 december, 2013 at 17:22

  Men du gick ju ut med Ringo för inte alls längesen när han hade spytt!!! Då förstår du kanske alla reaktioner va? Inte så kul om ens små blir sjuka.

 • Eleonor
  17 december, 2013 at 17:25

  Jag tycker du verkar ha en sund syn på det hela, lita på magkänslan! 🙂

 • [email protected]
  17 december, 2013 at 17:30

  BVC med hembesök….det gör dom jag lovar. Nu kanske ni bor ”nära” men trots att man inte är första ggförälder och mitt i kräksjuketider, hade åtminstone inte jag känt mig korkad av att lämna ett”hembesöksförslag”
  Jag tycker inte att du är galen på något sätt. Du värnar ju bara om din egen svär. Du har ju helt plötsligt två ljuvliga barn. En storenrolla o en lillebrolla och där alla ska hitta sin plats! Jag lovar dig, du kommer att få en jävla sving på det tillsist (tänk på mig…fick våra tvillingflickor…när vi skulle få en mysig eftersläntrar trea 🙂 oh My, vad mina barn har fått uppleva mycket…å jag med å min man med

 • Marika
  17 december, 2013 at 17:33

  Trött på att kommentatorsfältet inte fungerar som det ska. Idag heter jag Marika.

 • Sam
  17 december, 2013 at 17:35

  Men det är väl skit samma om ANDRAS bebisar blir sjuka? På vilket sätt spelar DET någon roll? Fattar inte frågan..

 • Annelie
  17 december, 2013 at 17:38

  Lustig krokig näsa, ser ut som om Mike Tyson har gett honom en snyting. Någon som vet om barn växer ifrån det så den blir rak, eller om han har en så där krokig nos genom hela livet?

 • cia
  17 december, 2013 at 17:54

  Men hon själv bryr sig inte om att hon går ut och smittar ner folk i kräksjuka. Hon säger emot sig själv. Men det är väl för att provocera. Annars blir man orolig för hennes psykiska hälsa!

 • Maria
  17 december, 2013 at 17:57

  Jamen precis! Jag förstår inte denna hets att besöka en nyfödd genast man kommit hem?!?! Åtminstone en månad är väl vett och etikett att vänta?! ÅTMINSTONE! Man har ingen lust att se någon utanför den direkta familjen den första tiden, borde det inte informeras om detta.Och bebisen känns så liten och skör. Nej låt dom vänta den tid det tar, ingen går under för det!

 • Emmelie
  17 december, 2013 at 17:57

  Sonen är söt men varför skriver du som ett barn?

 • Emmelie
  17 december, 2013 at 18:02

  Har inte fungerat på flera dagar, trots upprepade klagomål så gör Katrin inte något åt det. Inte så roligt att hela tiden få upp andra personers e-mail adr i sitt eget fält.

 • Emmelie
  17 december, 2013 at 18:07

  Hon själv kan gå ut och smitta andra i kräksjukan. Det går bra. Hon motsäger sig sjäv. Men gör det väl bara för att provocera. Annars kan man undra över hennes psykiska hälsa.

 • Majsan
  17 december, 2013 at 18:19

  Är det sunt att bara tänka på sig själ och skita i andra. Relaterat till tidigare inlägg

 • elin
  17 december, 2013 at 18:27

  Oj vad olika saker man reagerar på, men det är väl så med dig – alla har en åsikt. Jag kan själv reta ihjäl mig på saker du skriver ibland men då väljer jag att tycka att du har fel och be dig dra åt h-te i huvudet och så läser jag glatt nästa dag igen, eller så får jag väl sluta läsa helt enkelt…

  jaja, det jag ville säga var TACK! för alla kloka tankar om besök vid bebis. Vi kände likadant men lät samvetet styra och jag grät floder konstant för jag var trött, utmattad, hade sömnbrist och ville slå ihjäl alla människor som skulle flytta runt min sovande bebis för foton i olika konstellationer och som KÖRDE IN ETT FINGER I MUNNEN på henne för hon var ju sååååå tuttsugen. Eh, ja men låt mig ge henne tutten då! Dessutom sitter ju en liten sugstimuleringsknapp inne i munnen så hon var väl kanske inte supersugen innan du stack in fingret i käften på henne… Dessutom kom folk som hade sjuka i familjen, smittade min sambo som låg sjuk alla tio pappadagarna. Jag har lovat mig själv att om vi förhoppningsvis får fler barn så ska jag stå på mig, dina ord kommer faktiskt hjälpa mig – det är normalt att vilja vara ifred och att vilja skydda sitt barn!

  Fortsätt berör och uppröra!

 • hybrisan
  17 december, 2013 at 18:27

  Om hela lägenheten är en blomsteraffär. Varför skriver du inte här, att istället för blommor tänk på barncancerfonden. Eller till någon välgörenhet!

 • Good
  17 december, 2013 at 18:37

  Lena Eks korta torftiga undermåliga svar till Socialdemokraterna är under all kritik! Menar Lena Ek alltså att Moderaterna/Regeringen står FÖR att köra över och SKADA människor i Sverige alltså?! Och FÖR miljöbrott, och mer miljöförstöring?! En inhuman politik alltså?! Tror du att de som röstade på Moderaterna röstade FÖR detta?!
  Uppsala har redan för höga halter när det kommer till miljöföroreningar. och då vill alltså ni i regeringen att det ska bollmas på ytterligare?! Detta buller är tortyr för oss som bor här, det kommer utlösa bla eplepsianfall, stroke, sömnstörningar, migrän oro osv som leda till för tidig död och massflytt från Uppsala!. Lena Ek skulle inte heller klara detta ständiga genomborrande buller!! 20 flygningar mellan 6 på morgonen och 23 på kvällen VARJE jävla dag!!! Detta är EFFEKTIV TORTYR!! Ni VET att detta SKADAR MÄNNISKOR även Uppsala Airport AB VET detta! Som desdsutom förorenat vårat dricksvatten!D Då måste man ha en grav empatistörning psykopati när man ÄNDÅ UTSÄTTER MÄNNISKOR OCH vår Miljö för detta! Något Som kommer slå tillbaks även på er. Lena Ek!! Ni är inte lämpliga att sitta vid makten, när ni använder den till att SKADA folket, och tvinga skattebetalarna betala för det miljöbrott ni beslutar om! Alla vuxna måste ta ansvar för konsekvenserna av sitt handlande, detta gäller även er vid makten!! Så ni får betala ur egen ficka för vad ni ställer till med och utsätter svenska folket för, inte vi som säger nej till mer miljöförstöring, en Majoritet som ni väljer att ignorera. Lagom kaxigt när ni är en minoritet regering! Vad är ett NÄRINGSLIV utan levande och näring, sjuka människa och förgiftad miljö ger inget näringsliv, men ni tycks inte kunna tänka på längre sikt, och det står väldigt klart iom detta beslut, att regeringen INTE vill Sveriges befolkning väl! och ni kommer förlora flesta röster från Uppsala iaf!

 • Bingo bongo
  17 december, 2013 at 18:40

  När Katrin och hennes ständigt kräksjuka familj skiter i alla andra och går runt och sprider sin smitta då är det okej, ja när det gäller andra människor och deras bebisar. Skilnad på folk och folk… Undrar också om barnets näsa är brutet? Kan den brytas under förlossningen? Ser smärtsamt ut!

 • Ewa
  17 december, 2013 at 18:42

  Sicken snok!

 • namnis
  17 december, 2013 at 18:45

  Liknar faktiskt Katrinz näsan, tycker inte han är så lik ringo faktiskt.

 • Linn
  17 december, 2013 at 18:53

  Ja, sjuuukt att hon inte ser till att prioritera att fixa bloggen, inte som om hon har något annat att göra. Eller? 🙂
  Bra med fôlk som upplyser om problemet, sen behöver du inte kommentera så länge allt inte funkar som det ska. Ha det gott!

 • Mie
  17 december, 2013 at 19:03

  Grattis, grattis, grattis!!!

  Vilken himla fin bebis! Jag tycker du gör rätt i att ta det lugnt och vilja slippa all stress både för dig och familjen. Man är så sliten efter en snitt. Hoppas att bvc kan göra ett hembesök!

 • Nikki
  17 december, 2013 at 19:04

  Tror inte att Ringo skulle må dåligt av att ni får besök nu däremot så tycker jag att ni ska göra vad ni själv vill och inte tänka på att andra vill komma! När jag snittades med tredje barnet åktte jag hem efter knappt två dygn och vi grillade och hade min pappa och hans särbo här hemma (midsommardagen) det blev lite komplikationer efter det snittet (hade kanske böivit det ändå man vet ju inte) då jag fick som ett ägg under huden som aldrig försvunnit. 7 år sen och det försvinner aldrig av sig själv!

 • Nikki
  17 december, 2013 at 19:06

  Han är så otroligt söt och fin din lilla!

 • Stephanie
  17 december, 2013 at 19:08

  För att hon gillar blommorna din nöt. Varför måste allt skänkas till ”bättre behövande”? Jag vill gärna ha det som skänks till mig, inte ge det vidare till andra. Är av samma åsikt när jag jobbar, jag jobbar för att försörja mig och min familj, inte för att försörja den som inte kan själv…I FÖRSTA HAND! OM jag sedan vill skänka då gör jag det för JAG VILL, inte för att jag borde för att jag kan. Tack för mig.

 • Nikki
  17 december, 2013 at 19:09

  Ringo kan bli smittad av både RS-virus (livshotande för en nyfödd bebis) och av kräksjuka och annat på förskolan och eftersom du själv tycker det är omej att smitta andra finns det kanske andra som börjat tänka likadant och lämnar barnen förtidigt på förskolan också kommer bacillerna hem till er och smittar lillen! Man är liksom inte ens säker i sitt egna hem!

 • Maria
  17 december, 2013 at 19:14

  Vilken liten sötnos.

 • Sam
  17 december, 2013 at 19:17

  Usch..

 • anonym
  17 december, 2013 at 19:20

  Så långt kan Katrin inte tänka. Bra skrivet.

 • namnis
  17 december, 2013 at 19:24

  Bild på Ringo http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=28711&beid=1394835

 • pelle
  17 december, 2013 at 19:25

  Han liknar en ljus ARAB!

 • P
  17 december, 2013 at 19:26

  Så man märker inte att hon har en påpälsad bebi i en bärsele på magen….

 • P
  17 december, 2013 at 19:30

  Hon säger väl inte emot sig själv? Hon inser ju att folk hon möter kan vara sjuka, så om man inte vill bli smittad så får man stanna inne… det är ju precis det hon sagt förut också, men det är klart att hon provicerar

 • P
  17 december, 2013 at 19:32

  ???

 • moll
  17 december, 2013 at 19:36

  storenrolla?

 • Vallmo
  17 december, 2013 at 19:40

  Det var verkligen en vettig kommentar Annelie, att klaga på utseendet på en nyfödd bebis…
  Din stackare!

 • T
  17 december, 2013 at 19:49

  Tror du har helt rätt!

 • R
  17 december, 2013 at 19:59

  För rätt!! Besök kan ni ta när du orkar. Fattar inte hysterin med att komma och titta på STUDS! Bra att du säger ifrån, det vinner du på.

  Gulli liten kille förresten

 • bella
  17 december, 2013 at 20:01

  Ja vilket hemskt förslag att skänka till barncancerfonden. USCH!!!

 • Karolina
  17 december, 2013 at 20:12

  Ja, är man sådär rädd för smitta så lämnar man INTE stora syskonen till dagis. Usch för det fruktade RS-viruset. Nej bäst ni alla håller er hemma.

 • ML
  17 december, 2013 at 20:18

  Så söt ju. Finns dom som föds med både platt och sned näsa och även sneda i ansiktet, strut på huvudet mm, vilket som oftast rättar till sig efter några dagar. Just ja, kanske inte för ”snittbarn”, som kommit ut den andra vägen. Men han är ju jättesöt och inget fel på näsan, kanske får mors näsa bara. Annars tycker jag han är mer lik Ringo nu. Hoppas du piggar på dig, kändes inget vidare att läsa detta inlägg, men snart är väl allt som vanligt igen.
  Lycka till med din lilla familj!

 • Bu
  17 december, 2013 at 20:28

  Jag har läst en del psykologi och trodde behovet att provocera generellt avtog efter puberteten?

 • Sam
  17 december, 2013 at 20:33

  Men Bella, jag riktade givetvis mitt USCH till Stephanie. Vidrig verkar hon vara.. Därav usch.

  Fast ibland bottnar denna nämnda vidrighet i okunskap eller sorg i hjärtat som tar sig fel uttryck. Det är möjligt att det är synd om henne. 🙁

 • Cia
  17 december, 2013 at 20:33

  Helt sunt att inte utsätta bebis för smittor och att inte ta emot besök i första taget. De kan gott vänta in det nya året tycker jag då du säkert börjar vilja ha lite sällskap. Hos oss har vi hembesök av BVC efter förlossningen väldigt praktiskt. Det är ett stort projekt att komma ut genom dörren med nyfödd och är man snittad (eller haft en jättelång vaginalförlossning och/eller spruckit mycket) har man väldigt ont och svårt att tex gå i trappor så skönt att slippa det. Trodde det var så överallt faktiskt.

 • C
  17 december, 2013 at 20:38

  Troligtvis- Storebrolla =storebror

 • Zai
  17 december, 2013 at 20:44

  Jag känner igen mig i det du skriver. Är själv nybliven tvåbarnsmamma och det tar verkligen all kraft att läka efter förlossningen och samtidigt hitta balans i den nya tillvaron. Jag och sambon har sagt till alla som vill komma att de självklart är välkomna, tids nog! Folk är väldig förstående så även om det hinner gå en månad eller två så finns nog intresset kvar. Vad gäller smittorisker är det nog bara att acceptera att den finns.. Din äldsta son kommer väl gå på förskola igen? ”Tyvärr” har vi fått våra barn på fel årstid ur smittosynpunkt. Det är ju enklare att hålla en nyföding kry i juni.. Det skulle vi tänkt på vid tillverkningen!!

 • Marika
  17 december, 2013 at 20:53

  Fy satan för att vara dig.

 • Cia
  17 december, 2013 at 21:05

  Hehe, det finns mycket man kunde tänkt på tex hur opraktiskt det är med barn födda på olika årstider och olika kön (i mitt fall) när det kommer till att ärva kläder. Fick själv mitt andra barn i slutet av sommaren och att vara höggravid i värmen hade jag jobbigt med och fullt var det på BB också tydligen högsäsong så papporna fick inte stanna kvar – men bra att kunna vara långlediga ihop med semestern vilket nog många insett då så många numer föds den årstiden.

 • P
  17 december, 2013 at 21:11

  ”Man har ingen lust”… det är väl väldigt individuellt? Vet både folk som har åkt på semester och varit på kalas ganska snart efter förlossning.Alla vill inte låsa in sig. Alla mår inte dåligt.En del fortsätter liksom med sitt liv. Och ingen av alla dessa bebisar har någonsin fått någon bacill av det, ska tilläggas. Att man vill träffa den nya bebisen är ju för att man tycker om och bryr sig om. Om familjen inte vill så OK såklart. Men i min familj o bekantskapskrets kör vi inte direkt ”vett o etikett” vi träffas för att vi gillar varann 🙂

 • Vallmo
  17 december, 2013 at 21:17

  Generellt ja!

 • linda
  17 december, 2013 at 21:19

  Du har rätt Katrin klart ni ska ta den tid ni behöver, även Ringo måste vänja sig. Bättre bjuda kanske de inom familjen så länge isf. Så söt Ringo är med sin lillebror <3
  ha det så bra på er

 • minime
  17 december, 2013 at 21:19

  Vore det inte bara så skönt om alla kunde läsa igenom sitt inlägg före ”skicka”?

 • Lo
  17 december, 2013 at 21:21

  Det är valfritt, precis som att tjata i samma inlägg sjukt många gånger!

 • sara
  17 december, 2013 at 21:31

  är lite orolig över att ditt kommentarsfält strular så! rätt vad det är så är man väl uthängd här för att min mail hamnat på någon av de hemska anonyma kommentarerna 😛

 • minime
  17 december, 2013 at 21:35

  Stephanie, jag håller med dig! Det handlar väl för fasen inte om att vara vidrig! Ingen vet vad jag skänker donerar eller betalar, det som är vidrigt är den där pekpinnen, ”jaha, du skulle kanske ta och skänka lite…”
  Usch!

 • moll
  17 december, 2013 at 21:41

  Är du läskunnig!

 • Hyrestanten
  17 december, 2013 at 21:48

  Vad konstigt att inte sköterskan från BVC gör hembesök.
  Du, jag tror att de flesta som haft magsjuka stannar hemma sina 48 timmar, iaf de jag känner. Jag trodde faktiskt att de enda som inte gör det är de som inte är läskunniga eller på annat sätt har svårigheter med att ta in information.

 • Sara
  17 december, 2013 at 21:50

  För söt unge!!!!

 • Roxanna
  17 december, 2013 at 22:05

  Katrin skiter i att stanna hemma 48 tim. Det har hon skrivit om i flera inlägg. Det är bara trams!

 • ella
  17 december, 2013 at 22:45

  Men du var ju själv ute när ni var kräksjuka, så alltså anser du att det är ok att bebisar blir smittade. Hoppas du råkar ut för det du själv utsätter andra för.

 • Linn
  17 december, 2013 at 22:56

  Lita på dig själv du vet bäst! God jul!

 • Anna
  17 december, 2013 at 23:04

  Vad är det för fel på er som kommenterar sjukt taskiga saker till en person ni inte ens (antar jag) träffat på riktigt?!
  Och nääää, att läsa i Aftonbladet/skvallerbloggar om Katrin gör INTE att ni ’känner’ henne.
  Herreguuud!
  Jag skulle bara in o säga grattis. Och vill även be dig ra det lugnt med besök stress o hets.
  Alla som vill kommer få träffa den nye familjemedlemmen, fast kanske inte NU…. Det kan vänta till nästa år. Ni får lov att landa först!
  Jag gjorde misstaget att stressa ihjäl mig pga alla besök som kom när vi fick vår dotter i juni. EN dag,1!!!!!!!! Fick jag vara hemma bara jag min kille o bebisen, alla andra dagar kom dom ’gamarna’.
  Pga denna stress fick jag bl.a. aldrig igång amningen:(

  Så få inte dåligt samvete för att du ’låser’ in er, det ska jag lätt göra med lillebror/lillasyster när det är dax!!! Lycka till!

 • anna
  17 december, 2013 at 23:40

  Grattis till den lilla prinsen! Dom små liven är immuna mot kräk och magsjuka när de är små. Har hört ända upp till ettårs ålder.
  Men jag förstår dej. Jag var likadan när vi fick vår son i mars. Livrädd för RS virus bla!!!! Lycka till o ta besöken när det känns rätt!!! Anna

 • Sofia
  18 december, 2013 at 00:49

  Katrin.. Jag tror tyvärr du lider av förlossnings depression 🙁 jag tycker i ditt avsnitt på youtube där du säger -är man smart föder man med snitt, är elakt!!, bara för att du föredrar det så betyder det inte att vi andra kvinnor som föder vaginalt är osmarta .. Du har så satans fel!!!! , i det mesta du säger!!

 • Plåstret
  18 december, 2013 at 01:31

  Är ssk och ett tips är att tejpa ärret med kirurgtejp i minst 6 månader för att det inte ska bli slitningar i ärret och då bli större! Så ordentligt tejpat ärr länge = finare i längden!!!

 • laura
  18 december, 2013 at 07:48

  hahaha

 • laura
  18 december, 2013 at 07:52

  Men äntligen en relevant kommentar…

 • Denise
  18 december, 2013 at 08:10

  Känner igen mig, men som du säger nästa gång får man vara hård o verkligen säga ifrån

 • ulle
  18 december, 2013 at 08:11

  Ett tips är att man håller storebror hemma ifrån förskolan ett tag (särskilt vintertid) så att han inte tar hem smitta….det gör de flesta föräldrar !!!

 • Vera
  18 december, 2013 at 08:54

  Och jag trodde att behovet av att gå in på en blogg vars innehavare man ogillar OCH taskig växte bort runt 15års åldern….

 • Vera
  18 december, 2013 at 08:55

  …och vara taskig…

 • Vera
  18 december, 2013 at 08:56

  ???? Är du nykter?

 • Vera
  18 december, 2013 at 08:58

  Så skönt med lite smarta kommentarer också, som omväxling 😉

 • Ml
  18 december, 2013 at 09:43

  Klart man gör det, inte bara för rädsla för sjukdom/smitta, utan även för hela familjens skull. Eller mest för stora syskonets skull, så det verkligen känner sig delaktig från början.

 • Nathalie
  18 december, 2013 at 09:46

  För det första: JA hon provocerar, sluta va så lättirriterade och ni inte vill ge henne tillfredställelse.

  För det andra: Helt seriöst så tror jag att de allra flesta tänker så som Katrin. Man vill inte att sina egna barn och familjemedlemmar blir sjuka men när det kommer till andras så orkar man på någe vis inte bry sig. Jag menar man måste tänka på sig själv. Hur skulle världen se ut om man bara tänkte på alla andra hela tiden? ”Vi får inte slänga mat, tänk på barnen i Afrika” ”Vi ska nog hålla oss inne hela vintern för vi KAN ju bära på virus utan att bli smittade själva” ”Jag kan inte köpa så mycket kläder, tänk på alla utan hem som bor på gatan” Ge er 🙂 Men för att inte får så mycket elaka svar (Ni är väldigt hårda alltså, tänk om folk sa samma saker till er som ni skriver här. Ni skulle böla” så tycker jag absolut man ska hålla sig inne 48 h om man haft magsjuka!

 • Annis
  18 december, 2013 at 10:07

  Ha en trevlig dag med dina fina små!
  Gullepluttar är vad dom är, sötnosarna!

 • Bu
  18 december, 2013 at 10:37

  Nathalie här är ett rätt vackert bevis på hur korkade många som kommenterar här egentligen är.

  ”Tänk om folk sa samma saker till er som ni säger till andra”, manar hon. I samma inlägg som hon rasar på om ”Hur skulle världen se ut om man bara gick och tänkte på andra hela tiden!”

  Samt:

  ”Man vill inte att ens egen familj ska bli sjuk men när det kommer till andra så orkar man på något vis inte bry sig..”

  Alltså…är du på riktigt? För liksom…det kan ju bara inte vara möjligt!

 • Lotta
  18 december, 2013 at 10:40

  Allvarligt, hon har just fött barn! Att rätta till ett kommentarsfält kommer med all rätt lååångt ned på listan. Först kommer barnen, och barnen är helt beroende av Katrin, så därför måste hon och hennes behov just nu komma näst efter. Så enkelt är det.
  Alla ni som väljer att tolka allt hon skriver som att hon är psykopat har uppenbarligen ingen som helst förståelse för detta.

 • Maria
  18 december, 2013 at 11:57

  Hon säger väl inte alls emot sig själv? Hon säger att vill man inte bli smittad av sjukdomar så stannar man inne. Borde alla göra som är rädda för att bli sjuka istället för att gnälla.

 • Maria
  18 december, 2013 at 11:59

  Men är du rädd för att ditt barn ska bli sjuk så stannar du väl bara inne?
  Antar att alla ni som klagar och har egna barn inte har dem på dagis? Min dotter har aldrig varit så sjuk som när hon började på dagis. Tack och lov var det några år sedan.

 • Helena
  18 december, 2013 at 12:05

  Snacka om mega ego, inte undra på att samhället ser ut som det gör, när denna typ av vuxna får barn…. Arma barn, hoppas empatin infinner sig hos dina barn, trots frånvaro av denna egenskap i din moderskropp… Det går bra att smitta andra, men att bli smittad själv när lilla fröken har lite ont, det går tydligen inte.. Snacka om Diva later… Att du inte skäms… Gnäll Maja…

 • Lisa
  18 december, 2013 at 12:31

  Fan vad skönt att du vågar säga det många inte vågar Katrin! Jag vågade inte säga nej till släkt och vänner när vi fick vårt första barn som ville komma på besök. Önskar verkligen att jag hade gjort det och mår faktiskt lite dåligt över att vi inte fick vara ifred. Jag vet att alla vill väl och är nyfikna, men det blev tillslut som att vi fick driva café/restaurang för alla besökare som bara kom hit och satt sig på arslet och väntade på att bli serverade. Nej fy. Nästa gång det är dags för bebis ska jag vara stenhård och inte släppa in någon tills jag känner mig social igen, och det tar nog säkert flera veckor. Önskar verkligen att människor kunde ha förståelse för att man vill ta det lite lugnt i början när man fått tillskott i familjen…

  Stort grattis till Dig Katrin och din familj!

  God Jul!

 • cicki
  18 december, 2013 at 13:01

  Ett tips för ärret, tejpa med Micropoor i tre månader, så blir det nästan osynligt sedan 🙂

 • Maria
  18 december, 2013 at 13:35

  Var det inte du som för ett tag sedan tyckte det var helt okej att jobba och gå på dagis/förskola trots att man var magsjuk? Du som inte brydde dig det minsta om någon annan blev smittad? Nu är det minsann annat ljud i skällan. Men det är klart, när det är frågan om eran lille kille så är det väl värre än om ni själva utsätter andra för smitta osv. Snacka om dubbelmoral. Men inte speciellt förvånande måste jag säga.

 • M
  18 december, 2013 at 13:54

  Tror inte du behöver oroa dig över det hädanefter. Med din attityd finns det nog inte många vänner kvar som kommer komma och sätta sig på arslet och vänta på servering.

 • lotta
  18 december, 2013 at 14:07

  Ursäkta.. är du påtänd eller ??

 • Nathalie
  18 december, 2013 at 14:15

  Fast Lotta, att vara snäll i orden och inte tänka att man inte får gå ut för man KANSKE bär på ett virus är ju inte riktigt samma sak 😉

  Och det sista fattade jag inte riktigt vad du ville komma fram till. Att man inte kan tänka på andra hela tiden men man bryr sig om familjen? Hoppas det inte var det du menade. För svaret på det är ju självklart 🙂

 • anneli
  18 december, 2013 at 15:09

  kasta inte sten i glashus.

 • Josefin
  18 december, 2013 at 16:26

  Skitsöt unge!
  Går själv i väntans tider och ska ha närsom. Men är så in i helvete oroad över det här med folks hets att komma på besök direkt när man kommit hem. Mannen min tog upp detta med sin släkt sist de var här och sa att barnmorskan faktiskt till och med rekommenderade att man inte ska ta emot besök alls första månaden typ. Då blev det ett jävla liv och folk kräver att få komma på besök, irriterar mig som fan. Tack för din ärlighet!

 • matilda
  18 december, 2013 at 21:55

  Skämtar du eller? Klart de inte är immuna!

 • sofia
  19 december, 2013 at 11:11

  Läste ditt inlägg och vill bara lugna dig med att så länge du helammar så ska inte bebisen kunna få kräksjuka, mjölken ger nåt skydd. jag har en bebis på 8 månader och detta har jag hört flera gånger så antar det stämmer:)

 • Jessica
  20 december, 2013 at 10:21

  Grattis till underverket! Jag skulle bara vilja ge dig ett tips ang. operationsärret. Jag har själv gjort två snitt och jag fick tipset att ha kirurgtape på ärret minst en månad efter snittet. Detta för att hålla ihop ärret så att det blir så tunt som möjligt. Det har fungerat jättebra, och idag 14 år efter det senaste snittet så är det praktiskt taget osynligt… Bara ett litet tips i all välmening. Ha det bäst och njut av härliga familjen!
  Kram
  /Jessica

 • Maria
  20 december, 2013 at 12:42

  Var hemma och njut av er nya familjekonstellation! 🙂 Folk får respektera och acceptera att det tar tid för er att ”samla er”. Sedan ses ni när ni ses! 🙂 Hur svårt kan det vara?
  Om ”tack-sms/samtal/mail” dröjer, så gör det det. De kommer när de kommer. Du har precis fått barn. Vad är det folk inte förstår? Sedan borde alla fatta att man inte stoppar ner sina baciller i ansiktet på en nyfödd baby. Sjävklarheter… Ha en underbar jul med lilla familjen!! 🙂