Okategoriserade

En dag kvar

Inte helt bra nu. Jag kan faktiskt inte säga nåt annat. Tungt, jobbigt, bökigt, konstant illamående, tungt att andas, men det är nog bra att det är så för det gör att jag är mer motiverad till att låta doktorn skära upp min mage på tisdag. Men jag är redo, det är jag. Att möta lillebror. Vad tycker ni att vi ska säga till Ringo? Syrran menar att det är dumt att säga till honom att vi åker för att plocka ut lillebror redan på tisdag eftersom vi inte är hemma igen förrän fredag. Att det blir så långt med tre dagar för honom att vänta på oss. Nej, han kommer inte att komma till sjukhuset för det skulle vara för jobbigt för honom att åka därifrån med min mamma när vi ska stanna kvar. Om allt går bra så kommer vi hem på fredag och då är han här med min mamma. Han kommer att ha det bra men frågan är om det är bättre att min mamma pratar om att vi är och tar ut lillebror eller inte. Vad tycker ni?

Vi var på Grand och åt julbord just. Idag är farmors faktiska födelsedag så idag firade vi henne. Israel var i oktober för att jag skulle kunna följa med. Det var bra mat på Grand. Lite besviken på patérna och det kallskurna men det är för att jag älskar det. Bra sillar och grymma handgjorda köttbullar. Dessertbordet var otroligt. Jag har lyckats bra med julborden i år. Bockholmen, Gondolen och Grand har alla levererat.

Jag var tvungen att åka hem efter dock. Klarar inte av att åka på julbazaren. Paniken av att vilja kasta av mig kläderna och lägga mig i fosterställning tog över så jag åkte hem. Bingo flyttar studion och Ringo är på junibacken med barnflickan. Nova är med en kompis. Här ligger jag och tycker synd om mig själv. Det är bara imorgon kvar och det är min räddning. Hade jag inte haft snittet planerat hade jag förmodligen fött om tre veckor och då hade jag gråtit. Mest på grund av strålningen jag har i svanken. Och illamåendet.
Katrins Snapshots

Jag ser mycket fräschare ut än vad jag mår. Det måste vara mina gener. Eller min inställning. #endagkvar

You Might Also Like

 • anonym
  8 december, 2013 at 16:23

  Vilken tur att du och lillebror klarade er helskinnade från bilfärden till Solna. Tack och lov.

 • Caroline
  8 december, 2013 at 16:25

  Hej jag gjorde mitt ks för 5 mån sen. Då sa jag till våran 3 åring att mamma och pappa kommer om några dagar. Dom kom varje dag och besökte oss. 3 åringen var med sin farmor och farfar. Bättre att vara ärlig mot dom. Nu denna tid kanske det är besöksförbud ändå på bb. Men berätta för Ringo. Det första min son sa när han kom. Mamma var är bröstmjölken, äter lillebror :).
  Lycka till på tis. Kramar

 • Anna
  8 december, 2013 at 16:27

  Vad är det för jumper, blus du har fått på dig. Har du köpt den i Polen.

 • laura
  8 december, 2013 at 16:33

  kom med nåt nytt

 • ambrosia
  8 december, 2013 at 16:34

  Varför frågar du vad läsarna tycker, när du ändå skiter högaktningsfullt i deras åsikter. De är ju dumma i huvudet. Dessutom hjälper det inte att tycka synd om sig själv

 • ängla
  8 december, 2013 at 16:38

  Hon verkar till att vara en oansvarig mamma!

 • Mini
  8 december, 2013 at 16:40

  Äsch klart att du och din unge måste träffas! Jag har blivit snittad två ggr. Jag hade storasyster o mina föräldrar hos oss dagen efter.
  Visserligen var jag inte i toppform. Kateter…men nyduschad! Jag har mått jättebra efter mina snitt och älskat att ligga där i sängen och domdera bland de mina.
  Mao vänta inte med att göra Ringo delaktig!Det är ju faktiskt ett planerat snitt..med ( vad man såklart hoppas) en absolut lyckligaste operationsresultatet för alla inblandade. En liten härlig lillebror.
  Mitt tips blir att låta Ringo köpa en fin present som han lämnar till brollan på onsdag, samtidigt som ” brollan” har köpt en present som ligger i han säng på BB. Det blir en härlig reaktion och syskon bondar så snabbt. Ringo är ju så stor att han fattar att mamma och brollan måste vara kvar på sjukhuset ett tag, för lillebror har ju inte tränat så länge på att vara utanför magen…typ.
  Så körde vi!

 • Mini
  8 december, 2013 at 16:40

  Allså mitt barns storasyster 🙂

 • anonym
  8 december, 2013 at 16:41

  Fina ni är ..lycka till på tisdag

 • Sam
  8 december, 2013 at 16:43

  Brollan?

 • nöten
  8 december, 2013 at 16:45

  Gör som ni själv tycker. så blir det nog bra!

 • Jenny
  8 december, 2013 at 16:47

  Verkar ?? Så du tror Hela hennes liv skrivs ut i bloggen?
  Hon kanske provocerar lite 😉

  Synd om dig. Sköt ditt eget liv 😉

 • unni
  8 december, 2013 at 16:51

  Ja varför göra det så märkvärdigt. Du få väl rådfråga AW din mentor.

 • Malin
  8 december, 2013 at 16:59

  Tack for en bra blogg, Lycka till pa tisdag. Later som en bra ide att Ringo inte kommer till sjukhuset men av erfarenhet kanske skulls det vara bra om din mamma berattqr och att pa fredag Bingo aker hem och hamtar Ringo sa att ni tillsammans aker hem Fran sjukhuset sa att Han kanner sig delaktig oftast ar dem valdigt stolta att fa hjalpa till.
  Malin I London

 • dina
  8 december, 2013 at 17:02

  Det är skillnad på att provocera, och att provocera. I detta fallet, har hon gjort bort sig totalt. Och framställt sig själv, som dum i huvudet.

 • Carrie
  8 december, 2013 at 17:14

  Haha..move the fuck on! Please anonym :-P. Du ser fantastisk ut Katrin. Har varit jättekul att få följa dig under din graviditet. Lycka till med allt.

 • Monika
  8 december, 2013 at 17:16

  Åh va fina ni är, Lycka Till på tisdag. Följ ert hjärta angående Ringo, ni känner honom bäst.

 • Andrea
  8 december, 2013 at 17:30

  Men snälla nån ..har du din farmors blus på dej ???

 • Emelie
  8 december, 2013 at 17:46

  Jag tycker blusen ser romantisk och jättefin ut!:)

 • .op
  8 december, 2013 at 17:47

  Varför inte få komma till sjukhuset och hälsa på? Det kan ge djupa spår i ett litet barn,,,,

 • Emelie
  8 december, 2013 at 17:51

  Ganska så onödig kommentar tycker jag, inget annat syfte än att försöka göra dig själv större men du blir bara mindre!

 • Emelie
  8 december, 2013 at 17:52

  Menat till Andrea!

 • nnn
  8 december, 2013 at 17:58

  Vi tycker det vi tycker men det ska inte du behöva bry dig om,skit i oss läsare så som vi egentligen struntar i dig Katrin.

 • anonym
  8 december, 2013 at 17:59

  De kanske har kräksjukan!!!

 • effie
  8 december, 2013 at 18:02

  Och jag tycker den är hemsk!

 • Charlotta
  8 december, 2013 at 18:06

  Vilket fint par ni är! Var glada och stolta! Jag blev glad över bilden på er två…jättefina föräldrar.

 • anonym
  8 december, 2013 at 18:06

  Kan inte Bingos pappa fixa dina framtänder. Han är ju tandläkare?

 • C
  8 december, 2013 at 18:08

  Håller helt med. Klart Ringo ska komma och hälsa på och vänja sig vid att lillebror kommit ut ur magen. Har också snittats och storasyskonet var och hälsade på…och åkte med mormor hem. Går bättre än man tror.

 • Micki
  8 december, 2013 at 18:09

  Jättefint foto. Nu tror jag i och för sig inte att du bryr dig så mycket om vad andra tycker men min personliga uppfattning är definitivt att ni själva ska sätta er ner och i lugn och ro berätta för Ringo precis som det är. Barn begriper mera än vad man kan tro. Detta är en mycket stor händelse även för honom. Jag önskar er all lycka till.

 • Anna
  8 december, 2013 at 18:10

  Skämtar du? Klart Ringo ska få komma till BB och hälsa på och vara delaktig.

 • C
  8 december, 2013 at 18:10

  Håller helt med. Funkade för oss också. Ringo fixar att hälsa på och åka därifrån. Han behöver ju också vänja sig vid att lillebror fått komma ut ur magen. Lycka till!

 • Micki
  8 december, 2013 at 18:11

  Skulle vi kunna få se ett foto på dig. Du är en feg och osympatisk människa som gömmer dig bakom ett tangentbord,

 • Mama
  8 december, 2013 at 18:37

  Hej!!

  Ett tips! Nu när du kommer vara rätt upptagen med lillebror så kommer ju din man få ta mer ansvar för den stora pojken – tussa därför ihop dem redan nu genom att Bingo stannar hemma med honom och din mamma är med dig på sjukhuset istället.
  Han kan vara med på snittet och stanna första natten, sedan kan det bli lite ”mamma&lillebror” och ”pappa&storebror” teambildning dels därför det är en naturlig uppdelning och dels därför ert barn då kommer känna sig lika delaktig i familjen som bäbisen.

  Ärligt – en man på sjukhuset i tre dagar? Jag lovar att han skulle göra ett bättre jobb hemma med Ringo och du är ju vuxen och kan klara dig utan honom i två dagar och ta hjälp av din familj och vänner istället!
  🙂 så hade jag gjort. Då kan ju storebror hälsa på varje dag och åka hem med pappa 🙂

  LYCKA TILL NU !!!!

 • anonym
  8 december, 2013 at 18:38

  Sluta sjåpa dig. Det är inte mer synd om dig, än andra gravida som skall snittas. Men det är klart du är ju märkvärdigare än alla andra.

 • anonym
  8 december, 2013 at 18:43

  Att du inte skriver en bok. Så klok som du verkar. Katrin har ju Anna Wahlgren som hon kan fråga. Det är ju hennes idol.

 • Monika
  8 december, 2013 at 18:47

  Blusen är jättefin.

 • Monika
  8 december, 2013 at 18:47

  Men vad gör du här då ?

 • Bu
  8 december, 2013 at 19:16

  Jag hade också sjåpat mig faktiskt. Det är väl helt ok att vara orolig över att bli uppskuren?? Tycker faktiskt egentligen att on verkar rätt lugn..

 • Mini
  8 december, 2013 at 19:47

  Bror 😀 Lillebror:-)

 • B
  8 december, 2013 at 20:46

  Jag håller helt med dig, jag hade absolut inte låtit Ringo komma till sjukhuset – då blir han ju väldigt medveten om att du stannar tillsammans med en bebis istället för att följa med honom hem.
  Och om du är väldigt medtagen efter snittet och får ont bara av att någon rör dig så skulle det ju bara oroa Ringo. Han är ju inte van vid att se dig ha ont osv.

  Däremot så hade jag skickat hem Bingo från sjukhuset hem till Ringo snabbt så att vardagen blir så normal som möjligt under tiden du är borta.

  Låt inte din mamma berätta om lillebror. OM ni väljer att berätta i förväg så är det ju ni som föräldrar sim ska göra det, så att ni som föräldrar kan svara på frågor om han har några.

  Jag hade förberett Ringo på att han ska få åka på en jättekul semester hos farmor och radda upp allt kul som de ska hitta på. 🙂

  Lycka till!

 • B
  8 december, 2013 at 21:11

  PS Alla får ju tycka hur de vill när det gäller syskon-besök på BB, jag har gjort ett halv-akut snitt (det är när man har planerat snitt, men vattnet går tidigare så man gör snittet då istället) och jag var otroligt kass de kommande dagarna, svimmade så fort de försökte sätta mig upp. I det skicket vill jag inte att ett litet barn ser mig.

  Jag ska göra ett snitt snart igen och kommer då inte låta min 2-åring komma till BB. Jag kommer längta ihjäl mig, men vill inte utsätta henne för det.

  Har man äldre barn som man kan resonera så är ju saken helt annorlunda givetvis.

  Hur som helst är det inte säkert att du ens har ett val. Ofta är det besöks-förbud på BB för alla utom pappan pga risk för smitta/svin-influensa.

  Mvh

 • filli
  8 december, 2013 at 22:02

  Jättebra ide Malin!

 • Lo
  8 december, 2013 at 22:07

  Andrea, vad får dig att tycka att det är ok att säga på det viset? Är du korkad eller är du dum?

 • Lo
  8 december, 2013 at 22:09

  Vad skulle ge djupa sår???? Att han är hos mormor?

 • minime
  8 december, 2013 at 22:18

  Mama, jag hoppas innerligt att du skämtar!
  Ska hon byta ut sina barns pappa, mot sin mamma?? Ärligt? Är det inte Katrin och Bingo som har fått ett barn? Det är väl dom två som i första hand ska ha den här upplevelsen, och lära känna sitt nya barn!
  Att Ringo har några roliga dagar med mormor är väl fantastiskt. Och ”teambilding” i familjen…? Snälla!
  Det ska vara du och din man, det är ju ni som bildar familj, jätteviktigt att vara tillsammans i såna stunder.

 • lovin
  8 december, 2013 at 22:25

  En nyhet för dig kanske, anonym, Katrin skriver om det som händer i HENNES liv!!
  Om hon äter glass, så kan hon skriva om det. Såklart finns det miljontals människor som äter glass samma dag som K, men det är ju inte det hon skriver om…
  Är det så svårt att förstå?

 • Linda
  8 december, 2013 at 23:14

  Lycka till med allt. Kan du inte visa bilder på lägenheten, så man kam få tips på att göra en trea till en fyra.

 • Ninni
  8 december, 2013 at 23:16

  När första barnet kom kändes det självklart att vara båda på bb men andra gången fick pappa åka hem till storebror efter förlossningen. Känns inte som din mammas jobb att berätta om bebisen och när han kom,det ska väl Bingo ta. Då känner sig säkert Ringo mer delaktig också.

 • Tina
  8 december, 2013 at 23:23

  Åh, vad ni är fina på bilden du och Bingo! Du är mycket vacker i den fina blusen!
  Katrin, Önskar dig all lycka denna vecka, att allt går bra och att vi får höra av dig här på fredag. Stora kramar till dig.

 • Carrie
  8 december, 2013 at 23:49

  Instämmer helt med dig minime!

 • Emma
  8 december, 2013 at 23:50

  Jag är lite väl ung för att ha något att säga till om när det gäller detta kanske! Men när min moster gjorde samma sak som du ska göra så hämtade barnets pappa de två äldre syskonen några timmar innan det var dags för hemfärd så dom fick hålla bebisen, hjälpa till att packa saker och bara umgås med nya syskonet för att känna att dom vad delaktiga och fick hjälpa till! Lycka till med allt!

 • Che
  9 december, 2013 at 00:11

  Asså Katrin,jag vet inte vad det är,men jag blir lite halvkåt på dig. Snedstreck som bara ligger med killar 😉

 • Hanna
  9 december, 2013 at 01:17

  Det är säkert din inställning-NOT! Du har en rutten inställning och attityd! Skrämmande att du aldrig växer upp du är inte ens tacksam mot livet i din mage utan tjatar bara om att du är tjock.

 • kerstin
  9 december, 2013 at 06:42

  Låt Ringo komma till sjukhuset. Viktigt att han får vara delaktig från början. Tala om noga vad som gäller innan bara. Att han får hälsa på men att du måste ligga kvar och att pappa håller dig sällskap. Om ni flyttas till BB efter snittet så kanske Ringo får stanna kvar om du har eget rum. På Ks hade de familjerum där även syskonen fick stanna. Tro han är klok nog för att förstå om ni förklarar innan.

 • Li
  9 december, 2013 at 09:27

  Korkad och dum är ju samma sak. Haha pinsaaaamt

 • majsi
  9 december, 2013 at 11:16

  Korkad är väl dum som spånig, mindre begåvad. Dum kan ju faktiskt betyda elak också. Hahahaha Pinsamt

 • Anna
  9 december, 2013 at 12:34

  Det finns uppenbart lika många åsikter som människor angående hur ni ska göra med Ringo, men ärlighet varar längst och Ringo är ändå 3,5 år och förstår en hel del kring det som händer. Vår stora flicka som snart blir 4 år visste att det var på gång med förlossningen på kvällen när hon gick och lade sig och att en släkting skulle komma. När hon fick reda på att hon fått en lillebror på morgonen när hon vaknade undrade hon direkt varför inte jag (mamma) nu kunde komma hem nu när lillebror var född. Det jag vill säga med det är att barn är ganska konkreta i sitt tänk och att tre dagar nog är ganska lång tid. Ringo får kanske inte komma in på BB, men det kan nog vara bra att han kan komma och hälsa på utanför. Min man har hämtat och varit med barnen redan dagen efter och sedan kommit och hälsat på med barnen och jag tror inte de tagit någon skada av att åka ifrån mamma och den nyfödda bebisen. Det har varit tråkigt för mig att vara på BB själv och inte få någon avlastning, men bra att barnens pappa finns där fort för dem och att det blir vardag så fort som möjligt. Sedan kan det såklart vara skillnad efter ett snitt hur man mår. Jag har både gjort akut snitt och genomgått vanliga förlossningar och första dagen har jag känt mig ungefär lika mörbultad för att sedan blivit mycket piggare dag 2. Lycka till!

 • Millie
  9 december, 2013 at 16:52

  ja fast i detta fallet menades det dum som i korkad, om du läser ordentligt

 • Lo
  9 december, 2013 at 19:08

  Tack majsi. Till er som inte förstår!
  Korkad=OintelligentDum=Elak
  Phuuu
  Och i just detta fallet Millie så är det väldigt märkligt att du bestämmer vad jag menar…

 • minime
  9 december, 2013 at 19:13

  Tack Carrie, jag tror verkligen att kvinnor som tänker på det viset är inne på fel spår! Det allra viktigaste för att familjen ska fungera och bestå, är ju att mannen o kvinnan är tillsammans, speciellt i såna här händelser!

 • Charlotte
  9 december, 2013 at 21:54

  Eftersom vi fick tvillingar och även av andra privata skäl valde vi att sambon sov med oss på bb och neo och var där mycket, men vi träffade storebror varje dag antingen genom att han hälsade på eller att pappan åkte hem och var med honom några timmar och kanske nattade. Jag var också rädd att det skulle bli svårt för storebror att gå med mormor hem om han fick hälsa på men tyckte att alternativet att vi inte skulle ses var sämre ändå. Tänkte också att det blev ett sätt att vänja sig vid syskonen att få träffa dem ibland innan vi kom hem. Förr eller senare kommer reaktioner på det nya, lika bra att portionera ut det. Att inte berätta alls ser jag som helt otänkbart! Blir ju helkonstigt att vara borta flera dar och sen komma hem med en bebis utan att nån sagt nåt. Men visst var det jobbigt att skiljas åt när han skulle gå. Vi låg inne en vecka.

 • Jenny
  10 december, 2013 at 20:03

  Och hur vet du det menar du?????? Pucko

 • Cathrine
  11 december, 2013 at 16:30

  Rama in bilden! Den finaste bilden på er två jag någonsin sett! Sååå fin bild på bägge två.