Okategoriserade

Jag kommer att sakna mitt jobb

Jag kommer att gå tillbaka till jobbet snabbare än vad jag tror idag, det är jag säker på. Hur klarar folk att vara lediga med bebis i ett år det är heeeeelt sjukt för mig? Vet ni att i Israel får mammorna vara hemma i en månad sen tas bebisen omhand av dagmamma så får man åka dit och amma om man vill i ett par månader till. Ganska sjukt det med i och för sig. Ett mellanläge vore ju skönt att hitta, vi som är så duktiga på mellanlägen och lagom i Sverige vad märkligt att man är hemma med ett barn så länge här…Fast man måste kanske inte vara det? Jag mötte en vän idag med sin nästan fyra månaders gamla bebbe. Hon sa att hon tjänar 1250 kr ex moms när hon jobbar så att lägga en hunka i timmen på barnflicka är både fördelaktigt och väldigt skönt för henne så nu gör hon det två dagar i veckan. Bra för henne.

Jag har hängt med Ringokorven i två dagar nu och jag ska inte förneka att det var skönt när barnflickan kom så jag fick gå ner till kontoret. Jag kommer att sakna jobbet och tjejerna när jag är borta. Det är härlig atmosfär här. Idag har jag blivit informerad om att jag inte alls ska ha 7 am-påsen utan voksi-påsen. Vad vet ni om voksi?

Det är mycket fokus på prylar till bebisen nu men det är för att det är för jävla kul att hålla på och det är så mycket som hänt sen Ringo var bebbe för 3,5 år sen. Hittade en babysitter idag med rörelsefunktioner för bara 3000 spänn! Bil-ljud, båt-ljud, man trycker ner sin Iphone så får bebisen musik, bara en sån sak!
Katrins Snapshots

Klätt upp mig för julbord. Det är tajt men det går @lchfklubben

You Might Also Like

 • Anette
  28 november, 2013 at 17:02

  I Israel är det tre månader som gäller.
  Är du mytoman eller endast blåst….?

 • Annsophie
  28 november, 2013 at 17:03

  Voksi är klart bästa åkpåsen. Både min dotter på 1,5 och son på 3 år sover ute i den på vintern.

 • Therese
  28 november, 2013 at 17:08

  Säger som ovanstående, i Israel gäller tre månader. Därefter kan man ta ytterligare tre utan lön. Eftersom man betalar för dagisplats och skola är det sedan inte ovanligt att man har barnen halvdag på dagis och är hemma på halvtid eller i vissa fall har en nanny.

 • effie
  28 november, 2013 at 17:12

  Katrin din inställning till kräksjukan är din sak. Men vi får verkligen hoppas att lillebror föds frisk. för alla skall vi dö, du oxå.

 • tuva
  28 november, 2013 at 17:16

  Mytoman så klart

 • effie
  28 november, 2013 at 17:23

  Men varför bor du i Sverige ditt jävla äckel. Se till att flytta till utlandet där allting är så bra.Så blir vi av med dig i Sverige!

 • ida
  28 november, 2013 at 17:31

  Klart man vill vara med sin unge så mycket som möjligt. Tiden går så fort och plötsligt är dom stora och vill inte veta av dig längre. Man får försöka tänka lite längre än näsan räcker. Behandla barn som individer, inte som någon som har mindre makt än du själv. Hur vill du själv bli behandlad? Tycker du det är kul att bli ratad av någon för att någon behöver hellre jobba och tjäna några ynka kronor mer?

 • ylva
  28 november, 2013 at 17:33

  Katrin du ljuger så att du tror dig själv..Allting du skriver är ett enda sammelsurium.Har du tänkt på att kolla din hjärna!

 • gloriga
  28 november, 2013 at 17:42

  Se till att tillbringa all den tid du har med dina barn. I morgon kan du vara DÖD.

 • Tina
  28 november, 2013 at 17:51

  Snygg du var i den festklänningen!

 • Super p
  28 november, 2013 at 17:59

  Har haft voksi till min son i en bugaboo donkey singelvagn och snyggare kombo finns inte. Åkpåsen blir aldrig smutsig och värmer även i den kallaste väder. Min son älskar den, finns en extra lång del som du kan byta ut när barnet blir större. Bra andrahandsvärde när man ska sälja den också.

 • Stina
  28 november, 2013 at 18:07

  Creepy med allt det här dödssnacket, som om ni önskar varandra att dö snart, det vet vi ju alla redan, att det är en grej vi iaf har gemensamt vare sig vi hatar varandra eller inte, dö ska vi. Så det gäller att passa på och njuta och faktiskt vara tacksam för att vi har det så jävla bra här. Klart man vill vara ledig med sin bebis så länge det går, men faktum är, att Sverige är väl ett av de länder som har mest generösa villkor för nyblivna föräldrar, och vab-dagar sedan i många år mm mm. Det är jättemånga länder som inte alls har det så. Ha en fin adventshelg alla därute 🙂

 • Fia
  28 november, 2013 at 18:12

  Man gör väl precis som man vill? Vill du va hemma en månad bara så va det. Bara för att andra mammor å pappor vill va hemma länge behöver ju inte du va det. Enkelt fixat!
  Bry dig inte så mycket om vad andra gör är ett hett tips till dig

 • dina
  28 november, 2013 at 18:14

  Katrin just nu mår du bra.Men imorgon kan allt förändra. Tänk om Ringo drabbas av en allvarlig sjukdom. Tänker du fortfarande skratta åt dina dumma läsare. Allt för att tjäna pengar. Hur dum får man bli!!

 • Tessan
  28 november, 2013 at 18:16

  Bra underhållning på denna blogg.Och då menar jag inte Katrin,utan alla konstiga människor här.Nu ska jag kolla in andras bloggar för läsa om mer psyko innlägg!

 • Anonym
  28 november, 2013 at 18:26

  Håller med dej.. blev nästan skraj, kommer ihåg själv när man skulle ha barn, man var nojig att det skulle hända nåt och hade nån skrivit så här till mig.. ja då vete fan .. usch.

 • Anonym
  28 november, 2013 at 18:28

  Usch idag blir man mörkrädd när man läser kommentarerna.. vilka människor det finns.

  Lycka till Katrin och Bingo till er nya bebis <3

 • gloriga
  28 november, 2013 at 18:31

  Ta vara på den tid ni har tillsammans med era barn. I morgon kan det vara försent. Från en mamma som förlorade sin son fyra år gammal

 • Anna
  28 november, 2013 at 18:41

  Jag har voksi till mina ungar, syrran me och många andra jag känner. Vi bor långt uppe i landet, ungarna kan ändå sova gott ute i vagnen under vintern! Vi är mer än nöjda!

 • En som också vet hur det känns :(
  28 november, 2013 at 18:58

  Håller helt med dig. Man vet aldrig vad som händer så det vill till att ta vara på det man har – medan man har det/dem kvar.

 • Ami
  28 november, 2013 at 19:18

  Har oxå voksi-påse och kunde inte vara mer nöjd! Eftersom den kan göras större senare så håller den i måååånga år. Och den är supervarm! Mitt bästa köp till dottern!

 • Friskey
  28 november, 2013 at 19:19

  För mig är det däremot heeeeeelt obegripligt varför folk ens skaffar barn om man inte vill/kan/har lust att vara hemma och ta hand om dessa. Att skaffa barn för att sedan låta någon annan ta hand om dom och bara ”låna” sina egna barn en kort stund så länge det känns kul är för mig heeeeelt ofattbart.

  Begriper inte heller hur någon människa kan värdesätta sitt jobb framför sina barn?!?! det är SJUKT.

 • alexandra
  28 november, 2013 at 19:22

  Håller med dig
  alla är olika
  med vårt första barn var jag hemma i 3 år!
  Nr 2 började jag jobba efter 4 månader. Då tog pappa över.
  Passade oss perfekt!

 • Fanny
  28 november, 2013 at 19:33

  A för de känns ju rättvist för nummer 2..att med hens syskon så mamma hemma i 3 år men med mig så ville hon bara vara hemma i 4 månader..undra va han tänker i sitt lilla huvud, barn e noga med att de ska va rättvist! O känna sig lika älskade

 • Jenny
  28 november, 2013 at 19:38

  Köp voksi med dragkedjan på mitten. Inte den med dragkedjor på sidorna, skitbökigt är det!! Ska byta min mot en med dragkedjan på mitten snarast!! Men i övrigt är voksi fin, varm och bra 🙂

 • Maria
  28 november, 2013 at 19:52

  Hej snygga du.
  Voksi är super. Älskar vår påse, varm go och stor. Köp på en sån… Lycka till med förlossningen

 • En till som också vet hur det känns
  28 november, 2013 at 19:53

  Word

 • agda
  28 november, 2013 at 19:59

  kan du kolla in om jag har en bra sångröst?:)) skulle bli superglad! http://www.youtube.com/watch?v=qIIKsB_tV1c&feature=youtu.be

 • .
  28 november, 2013 at 20:03

  För dig är det alltså heeeeeeelt obegripligt hur människor fortfarande kan vilja ha ett liv istället för att ge upp allt så fort unge nummer 1 kommer ut?
  Jg tror att vi i framtiden kommer ha vissa (självvalda) människor som fungerar som avelskossor, kvigor helt enkelt, så att resten av samhället – de som vill utbilda sig och fortfarande tänka rationellt och inte sitter och lipar i ett hörn pga hormonförändringar etc – se till att landet går runt. Kvigorna får givetvis bidrag för sina insatser så att de kan fortsätta föda ca vartannat år. Gratis tv licens och dy också så att de kan stimuleras i hemmet när barnen sover. (Sperman kommer från banker där man odlat fram goda gener som intelligens etc.)
  Vänta och se. Då kan de som vill gå hemma med barn verkligen få njuta av att göra det. Och det kommer dessutom vara uppskattat av andra. 🙂

 • Anonym
  28 november, 2013 at 20:04

  Hoppas att du blir smittad av en rejäl maginfluensa i kväll !

 • O
  28 november, 2013 at 20:41

  Haha men snälla?.. för pappan kunde inte glra ett bra jobb och få ungen att känna sig älskad eller?

 • Bara Vara
  28 november, 2013 at 20:45

  Fantastiskt! Fram med mer bil- och båtljud till spädbarn, så slipper man aktivt förädraskap. Tummen upp!

 • L
  28 november, 2013 at 21:01

  Är besviken på dig Katrin och alla Ni andra som anser Att man ska fortsätta ha ett ”riktigt” liv när man får barn. Barnet skall vara ditt liv!! Minns hur Katrin skrev om att hon skulle va hemma med Ringo länge och inte slänga in han på dagis men sen när verkligheten knackar på är det så mkt lättare att slänga in ungen på dagis och bara låna dem korta stunder som någon ovan skrev. Att skaffa barn är en egoistisk handling, och helt frivillig men som det varit förr och borde vara nu så när du väljer att skaffa barn säger du upp en del av dig själv och lovar att sätta denna oskyldiga person först, alltid i alla lägen!! Om du inte är villig att göra detta, köp en ny dator och en extra spegel el nåt som egoboost! Unna. Dig tt hyra en rolig film el åka på en resa lite oftare. Barn och djur är något vi bör välja och vill vi göra detta val är det våran skyldighet att alltid prioritera dessa liv först i alla situationer!!

 • Loranga
  28 november, 2013 at 21:02

  Jag var hemma 1.5 år, tyckte d var för lite. Nästa barn blir det 2 år! Jobba hinner man tillräckligt ändå

 • ak
  28 november, 2013 at 21:03

  Helt rätt barn växer så fort småbarntiden är så viktigt att ta vara på

 • ak
  28 november, 2013 at 21:06

  Barn behöver sin mamma läs lite psykologi så kanske nya tankar dyker upp

 • Emma
  28 november, 2013 at 21:12

  Voksi är kanon, håller värmen bäst av de vi provat! Men vad är det för fel på folk som lämnar inlägg här!!?
  Att man inte borde skaffa barn om man inte vill vara hemma och ta hand om det???! Vad lever du stackars människa i för verklighet?
  Jag var hemma med mitt första barn i 1 1/2 år, med mitt andra barn pluggar jag nu (förvisso vissa dagar hemifrån) heltid, min minsta är hemma med nanny. Kan ärligt säga jag är en bättre och en gladare mamma nu= gladare barn. Så du som är hemma med dina barn, det är helt okej. Alla gör som de tycker är bäst. Även vi som tänker annat än vad du gör.

 • Elin
  28 november, 2013 at 21:20

  VOKSI är det absolut bästa du kan ha till bebisen, smart, varm och i naturliga material. Har du sett nyheten Voksi Dream? Lättviktsdun. Önskar att jag hade en bebis bara för att få köpa den! http://www.voksi.se/Produkter/Åkpåsar/Dream-NY/Dream-NY!-Turquoise-Black

 • Emma
  28 november, 2013 at 22:02

  Har en sån babysitter. Mama roo heter den, och var värd varenda krona! Nu är lillen 8 månader och använder den inte längre, men vi spelar fortfarande musik i den och andra ljud till hans stora förtjusning 🙂

 • Heidi från Finland
  28 november, 2013 at 22:46

  Jag var mammaledig 5 år i sträck med 2 barn. Tycker vi har det bra här i Finland som har möjlighet att stanna hemma den tiden. Barnen är små bara en gång.. 🙂

 • Annis
  28 november, 2013 at 22:51

  Amen snälla…..
  Ska man gå runt och tänka så får man ju sluta leva.
  Som mammma till 2 så tycker jag oxå det är skönt när barnen är tillbaka på dagis efter varit hemma sjuka.
  Dem som säger annat ljuger.
  Man behöver inte spendera var endaste sek/ min m sina barn.
  Dem som gör det, fine , men för oss som ej gör det gör oss ej till sämre föräldrar.

 • alexandra
  28 november, 2013 at 22:52

  Ha ha ha!
  Fanny då!
  Har du inte hoppat ner från ngt högt än?

 • S
  28 november, 2013 at 23:00

  Men Hallåååååå Effie?!!! Kan du inte släppa taget om kräksjukan?!… Annars kanske den ger sig på DIG.

 • S
  28 november, 2013 at 23:08

  Och du kostar staten också mycket pengar med alla bidrag du får….. Svindyr är du…

 • of
  28 november, 2013 at 23:55

  Sänder dig massor av medkänsla, måste vara det allra värsta man kan drabbas av och en förlust man blir påmind om varje dag resten av ens liv.

  Varje dag med sitt barn är en gåva, och ett barn är endast ett lån under en väldigt kort tid i livet, därför ska man vara tacksam för varje dag man får umgås med sitt barn.

 • Sandra
  29 november, 2013 at 00:06

  Oj drt vsr betlöigen viktigt att veta… patetiska människa skaffa en hobby!!!

 • Sandra
  29 november, 2013 at 00:07

  Herregud skärp dig!!!

 • moll
  29 november, 2013 at 00:10

  vad vill du säga?

 • Sally
  29 november, 2013 at 00:16

  Vänta nu, tycker du att hon sa att det var bättre i Israel?

 • Sally
  29 november, 2013 at 00:17

  Mindre makt???

 • tia
  29 november, 2013 at 00:18

  Finns fler som borde göra det!

 • tia
  29 november, 2013 at 00:21

  Varför säger du så? Känns det bättre för dig att säga korkade saker?

 • Lee
  29 november, 2013 at 00:21

  Vad du än gör, tryck inte ner en strålande mobbe i bebisens vagn! Herreguuuud! Strålning innan de knappt kan andas själva? Nej tack!!!!

 • of
  29 november, 2013 at 00:22

  Ingen annan människa här på bloggen utöver jag som reagerar på ”man trycker bara ner sin iphone i babysittern så får babyn både bil-ljud och båt-ljud???

  Ingen här som inser att barnet då utsätts för livsfarlig mobilstrålning när man sätter en mobil intill ett barn??

  Läs all vetenskaplig forskning som finns om mobilstrålning och vilka skador det ger. Ungdomar kommer idag in på onkologen i massor idag och har fått hjärntumörer pga allt mobilpratande, och det värsta är att det går inte att rädda dem. Fanns överhuvudtaget inte för två decennier sedan i den mängd ungdomar som idag blir sjuka och som inte överlever pga just hjärntumörer.

  Man har till och med kunnat koka ett ägg som legat 60 min ovanpå två mobiler!!! Tänk själva, att hålla en sådan teknisk pryl mot hjärnan. Om ungefär 20 år kommer man med med största sannolikhet att erkänna vilka skador mobiler ger, men i dagsläget vill ingen erkänna detta för det skulle bli en ekonomisk katastrof.

  Exakt som man förnekade att jacob creufeldts sjukdom existerade i Sverige för ca ett decennium sedan, detta också av ekonomiska skäl.En anhörig avled i denna sjukdoman och enligt läkare kom smittan från livsmedlet nötkött. På den tiden var det tillåtet att mala ner självdöda djur och ge fodret till andra djur. Debatterades mycket i media för ca ett decennium sedan, men den debatten tystnades snabbt ner. Någon som kan förstå varför? Anledningen kan man räkna ut med lilltån.

 • Lo
  29 november, 2013 at 00:22

  Jaha då var den här galningen tillbaka….

 • of
  29 november, 2013 at 00:23

  Äntligen någon mera än jag som reagerar på att utsätta barn för mobilstrålning.

 • Hanna
  29 november, 2013 at 00:23

  I hela mitt liv har jag varit en workaholic. Jag har slitit arslet av mig, haft svinkul på jobbet och knappt velat ta ut semester på somrarna. Innan jag fick mitt första barn i våras trodde jag att jag skulle börja jobba efter ett par månader. HAHA på den. Nu har jag varit hemma åtta månader och har inte ett spår av längtan tillbaka till jobbet. Det är en ren njutning att få vara hemma med min unge. Ett fett privilegium!

 • Lo
  29 november, 2013 at 00:23

  Men inte stoppar man väl ner stora barn i en åkpåse? Så himla länge använder man inte en sån

 • Lo
  29 november, 2013 at 00:26

  Du stackars lilla människa..

 • minime
  29 november, 2013 at 00:29

  Men snälla du, man ger inte upp sitt liv, bara för att man får barn! Barnet tillhör ditt liv. Du behöver inte offra något för att du blir förälder.

 • minime
  29 november, 2013 at 00:32

  Strålande moppe?

 • M
  29 november, 2013 at 06:38

  Om man inte ens orka vara hemma med sitt barn ett år,varför skall man ha barn då?

 • Loranga
  29 november, 2013 at 07:37

  Mobbe skrev hon. Mobbe: mobil

 • Rebecca
  29 november, 2013 at 07:51

  Vi har 3 månader i Israel men vi har bra förlossningsvård. Verkar ju vara helt kört i Sverige när folk frivilligt snittar…

 • dina
  29 november, 2013 at 08:28

  Intressant!

 • fanny
  29 november, 2013 at 08:33

  Det kan man ju undra.

 • kjk
  29 november, 2013 at 09:08

  Katrins inställning till sina medmänniskor kan ni läsa om här http://www.katrinz.se/katrins-snapshots-586

 • Stina
  29 november, 2013 at 09:14

  Här är jag HELT med. Var på en föreläsning av en neurolog,neurokirurgläkare som forskat på mobbars inverkan på hjärnan. Slutsats: om man talar i den tryckt till örat dagligen från 15-35 års ålder har man bränt rejält många hjärnceller under den tiden. LIVSFARLIGT alltså.

 • hk,jhl
  29 november, 2013 at 09:34

  Det är du Lo som galning alla utan empati är livsfarliga galningar

 • hk,jhl
  29 november, 2013 at 09:52

  Katrin ser det väl som en statusgrej

 • EGO
  29 november, 2013 at 11:17

  elaka människor har som regel ett taskigt liv.

 • Anna
  29 november, 2013 at 12:13

  Hur många kvinnor yrkesarbetar i Israel?

 • Jenny
  29 november, 2013 at 13:46

  63% enligt OECD. (jämförelse Sverige 75%)

 • kerstin
  29 november, 2013 at 14:47

  En liten fråga bara? Varför skaffar du ett barn till när du känner att det är skönt att barnflickan kommer så att du kan gå till jobbet efter bara två dagar hemma med ditt sjuka barn? varför skaffa barn om man inte kan förstå hur någon kan vara hemma ett år med sitt eget barn. Du tom tycker det är sjukt. Är det så jobbigt med barn och så mycket roligare att jobba kanske du skulle tänkt dig för innan du skaffade det första och struntat i tvåan.

 • Carrie
  29 november, 2013 at 14:48

  Hahahaha 🙂

 • Carrie
  29 november, 2013 at 14:49

  Varför är du sådär elak mot dig själv Anonym?

 • Carrie
  29 november, 2013 at 14:50

  Word!

 • Carrie
  29 november, 2013 at 14:53

  Så jävla bra! Upplys mer! Håller helt med!

 • Elin
  29 november, 2013 at 16:52

  Köp min voksi! 700 pix!

 • Camilla
  29 november, 2013 at 19:30

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • laura
  29 november, 2013 at 19:47

  nej och åter nej. vi behöver inte dina piller, vi käkar katrins lchf produkter och kör magsjukedieten istället. Ungefär lika efektivt som din grej.

 • Annis
  29 november, 2013 at 20:33

  Hej! Jag har voksi och bor i mellersta Norrland. Tycker dock att den är lite för varm i och med att det inte är så många dagar det är väldigt kallt. Skulle inte köpa den om jag bodde i Sthlm:).

 • Ninni
  29 november, 2013 at 22:25

  Kommer ihåg när jag köpte världens värsting babygym till första barnet. Sen hade kompisen ett jätteenkelt som han älskade… Fick åka och byta! Han älskade grytskåpet och slevar,slickepottar mm åxå. Är inte alltid det dyraste som är roligast…

 • Norrlandsmamma
  30 november, 2013 at 04:20

  http://www.outnorth.se/mammut/ajungilak-knott-115-neutral.php?group=prod_prod_grp-s1/1135

  Köp den här istället!

 • rc upgrade parts
  3 december, 2019 at 04:37

  GPM Racing #EX048-BK Aluminum Steering Assembly – 4Pcs Set Black for AXIAL EXO TERRA BUGGY