Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Kolla på min duktiga pojke som går på simskola. Jag är så väldigt stolt över honom, han sköter sig väldigt bra i skolan. Tack bästa vän @patricktokarski som tar med Ringo på simskola varje tisdag bara för att du är snäll och hjälpsam. Alla borde ha vänner som du!

You Might Also Like

 • Den andra
  26 november, 2013 at 20:55

  Hej,

  Okej jag gillar inte allt du skriver men jag gillar att du är ärlig och jag är skitnyfiken på hur du tycker det är att vara bonusmorsa?

  Själv är jag det till världens finaste lilla kille och inget direkt monster till mamma har han heller. Men tycker ändå det är svårt som sjutton!!
  Det har gått så långt att jag tänker att jag inte vill ha egna barn för det känns som det är så mkt att tänka på redan som det är.
  Tror det är värre att flytta ihop med en man med barn än en kvinna. Kvinnor tenderar att planera och styra upp saker mer än män. Jag blir helt slut av att komma ihåg vilka dagar han ska vara hos oss etc etc. Det finns nämligen inga riktiga rutiner gällande det här. Inget varannan vecka system.
  Jag känner också att jag och ev egen bebis skulle liksom bli utanför ovh inte alls få den där mysiga bubblan som man vill ha för sitt första barn. Är det så? Går man miste om det?

  Känner inte till någon annan offentlig bonusmorsa så skulle verkligen uppskatta dina tankar gällande det här!! Jag kämpar som fan med det!
  Önskar hur egentligen att få bli mamma jag med men är typ utbränd av vardagen redan som det är för jag känner att jag inte har kontroll på saker och ting.

  Tankar? Tips? 🙂
  Lycka till med ny bebis!

 • Hanna
  26 november, 2013 at 20:58

  Idag var jag med om samma sak som du häromdagen. Jag gav en tiggare pengar och efter en lång konversation på franska om hennes livssituation ville hon att jag skulle gå tillbaka in i affären och köpa matvaror till henne. Hon ville ha socker och kaffe. Ännu konstigare tycker jag.

 • bigus dicus
  27 november, 2013 at 00:00

  simskola med puffar är skojeri.

  ni blir blåsta.

  barn skall lära sig simma utan puffar, och andra flythjälpmedel.

  hört talas om falsk säkerhet/trygghet….

 • myran
  27 november, 2013 at 09:11

  Heter det inte ”duktige pojke” ??

 • vinnie
  27 november, 2013 at 09:47

  Jo och ”duktiga flicka”

 • Bea
  27 november, 2013 at 10:30

  ”Duktig” böjs med -a, kolla saol.se

  Det är alltid korrekt svenska att böja adjektivet med -a på slutet, oavsett substantivets kön:

  Den duktiga pojken log.
  Den duktiga flickan log.
  De duktiga barnen log.

  ”Duktige” är en gammaldags böjning som endast användes om han/honom.

  I modern svenska böjer vi inte adjektiv efter substantivets kön, men man gjorde så förr och det hänger kvar i talspråk och är accepterat.

  Däremot finns det något som heter genus i svenskan och de två svenska genusen är reale och neutrum. Reale: hund, man, kvinna, dator = alla böjs i bestämd form med n på slutet (hunden, mannen, kvinnan, datorn). Neutrum: Äpple, hus, kort, golv = alla böjs i bestämd form med t på slutet (äpplet, huset, kortet, golvet).

  Det är reale och neutrum som avgör om en sak är ”den” eller ”det”.

  Får flashbacks till högstadiets svenskalektioner….

 • Simfröken
  27 november, 2013 at 11:39

  När undervisningsbassängen är så djup att barnen inte når botten så anser jag att det är mer rätt mot barnens utveckling och trygghet att använda flythjälpmedel än att tvinga dem till att stå på tårna och hålla näsan över ytan. 40 minuter simlektion är krävande för små.

  Men däremot så är det bra att öva utan! T ex när föräldrar är och badar med barnen. I denna specifika situation krävdes det antagligen hjälpmedel.

 • Elina
  27 november, 2013 at 12:00

  vilken korkad första kommentar bigus dicus! Släpp i dina ungar själv utan att dom kan simma i för djupt vatten, skulle du känna dig trygg då? pucko!

 • Cornelia - Stil & Ungmamma-blogg
  27 november, 2013 at 13:25

  Duktig liten kille du har 🙂

 • Mslyckad
  27 november, 2013 at 14:01

  vad är det som bestämmer om det ska vara en eller ett? finns det någon grammatisk regel???

 • Vallmo
  27 november, 2013 at 15:52

  @Bea :0)

 • Bea
  27 november, 2013 at 16:02

  ”En” eller ”ett” styrs också av genus:

  Reale:
  En man – den mannen,
  en kvinna – den kvinnan, en hund – den hunden,
  en skål – den skålen.

  Neutrum:
  Ett hus – det huset,
  ett bord – det bordet,
  ett ord – det ordet.

  Man måste lära sig vad som är reale och vad som är neutrum, det finns ingen regel vilket gör svenska till ett svårt språk för den som inte har det som modersmål. Men reale (en, den, -n) är vanligare än neutrum så man kan alltid chansa på ”en” istället för ”ett”.