Okategoriserade

Obalans

Jag är inte kräksjuk längre och jag har inte smittat en jävel, dock är jag inte frisk utan har en obalans i min kropp. Det här innebär att jag bara får äta kokt mat och i samband med den äta mjölksyrenågonting som gör att jag pruttar. Jag kräktes ju (och lite annat smått och gott) heeeeeela natten söndag till måndag och sista gången 05.00 men sen var det över. Måndag låg jag som en seriefigur med en cirkel av pippifåglar över skallen i soffan och bara glodde med öppen och dregglande käft men på tisdag var jag frisk. Trodde jag. Så då tillagade jag kyckling i ugn, tuggade kabanosser och ostbitar mest hela dagen. Big misstake kan jag säga för det var det som gjorde att jag fick den här obalansen som i sin tur gjorde att jag kräktes natten tisdag till onsdag. Jag ville inte berätta det för jag hade ett viktigt möte torsdag morgon (alltså idag) och kände att det då var bäst att smyga med min kräksjuka för jag hade inga planer på att missa det mötet. Tyck vad ni vill om det jag skiter i det.

Men alltså smärtan jag kände i bröstet natten tisdag till onsdag var olidlig så det var då jag ringde doktorn som sa att jag hade den här obalansen och att min kräksjuka definitivt var över sen i måndags morgon. Så där står vi. Jag hade sviiiinont i bröstet igår. Så ont att jag vid flera tillfällen skrek rakt ut ”aj aj aj aj” tills det släppte och lilla Ringo tittade oroat på mig, men alltså apropå Ringo nu ska ni få höra.

Igår kväll när han satt i badet bytte jag om till pyjamas. Det gjorde att jag vid en tidpunkt stod naken bredvid badkaret som han satt i, alltså var min muff i ögonhöjd med honom. ”Mamma varför har du hår där?”, undrade Ringo. ”För att vuxna har det”, svarade jag. ”Men pappa har inte det”, sa Ringo då. ”Jo det har han men hans hår är så ljust så det är inte så lätt att se”, förklarade jag. ”Fast mamma, pappa HAR inget hår där”, sa Ringo då och jag skrattade så att jag skrek ”aj aj aj aj” för bröstet smärtade och magen krampade och det var typ den roligaste observationen han gjort sen han föddes. Jag vet ju inte hur jag ser ut under magen just i detta nu jag rakar och ansar mig regelbundet men jag ser inte precis hur det ser ut men en sak ska grabben ha poäng för – han HAR inget hår där. Ha ha ha aaaaaa… Så kul.

Senare på kvällen när jag satt på Ringos säng och läste en hittepåsaga om en hund som heter Fredrik hade jag tagit av mig BH:n och bar endaste en tisha. Mitt i mitt extremt engagerande berättande tog Ringo sin lilla hand och liksom vägde mitt bröst i den. ”Oj mamma de hänger så mycket”, sa han och rynkade näsan som ett tecken på att det inte var något positivt. ”Inte länge till min son”, sa jag och så var den sagostunden slut. Jävla unge.

En sista sak innan jag ska bestrida en faktura. Kolla vår jul-leverans har lämnat Hedemora till alla återförsäljare runt om i landet. Kommer din ICA att sälja vår pepparkaksmusli i år? Här har du listan på våra återförsäljare som säljer vårt sortiment.

Katrins Snapshots

Nu går våra julprodukter ut till ICOR, Hemköp och Daglivs. En härlig känsla! @lchfklubben

You Might Also Like

 • Anna
  14 november, 2013 at 14:23

  Katrin,

  Vilken läkare säger att du har en obalans i kroppen när du som gravid berättar att du har smärtor i bröstet. Sök vården igen om du inte blir bättre eller om du upplever en försämring.

  Krya på dig och lycka till!

 • Ami
  14 november, 2013 at 15:02

  Haha! Ungar är allt härliga. Här hemma säger dottern ’-Pappa liten. Mamma STOR.’ Jag förlåter henne, men bara för att jag är gravid. 🙂

 • ML
  14 november, 2013 at 15:04

  Stackar dig, vad du får dras med krämpor hela tiden. Inte ofta du är helt pigg. Tråkigt! 🙁
  Men krya på dig!
  SEn håller jag med första skrivaren att sök hjälp igen om du ej blir bättre!!

 • ledsnalisa
  14 november, 2013 at 15:27

  ”LedsnaJocke 5h
  Alla som var snälla mot dig när du var ett barn gjorde dig bara mindre förberedd på verkligheten.”

  3458 Twitter
  26620 Facebook

 • jonna
  14 november, 2013 at 15:29

  Du verkar inte trovärdig. Ena dagen sjuk andra dagen frisk osv. Det är riktigt skit i andra tänk bara på dig själv.

 • Kelly
  14 november, 2013 at 15:45

  Hade jag haft så ont i bröstet som du beskriver, hade jag åkt ut till akuten och satt mig. Det är verkligen ingenting att nonchalera! Men du är ju en superkvinna och kanske inte dödlig.

 • Cissi
  14 november, 2013 at 16:04

  Hej Katrin,
  Undrar lite över det där om era produkter i butik. Finns det ordentlig innehållsdeklaration som man kan lita på till 100%?
  Har extrem allergi och kan, om det vill sig illa dö om det är spår av ”fel” innehåll i era produkter. Kan man lita helt på innehållet?

 • Lalle
  14 november, 2013 at 16:12

  Man skulle nästan kunna tro att Katrin bara konfabulerar!!!

 • Elin
  14 november, 2013 at 16:53

  Hej Katrin. Jag fick kraftig magkatarr tre veckor innan jag gick barn. Hade ätit stark korv och kräktes hela natten och hade galet ont i bröstet och övre delen av magen, ingen stark mat och inte så mycket fett nu på slutet. Jag hade oxå sjuk halsbränna, men vanliga mentol tuggummin hjälpte mot det:)

 • Annorlunda Underbara
  14 november, 2013 at 17:15

  Hoppas det där trycket över bröstet släpper, eller ”huggen”. Låter inte alls bra. Så stor din mage har blivit.
  //Jess

  http://www.annorlundaunderbara.com
  Charity- du stödjer väl ??

 • Micki
  14 november, 2013 at 18:05

  Jag tror, och har alltid trott, att det är mest hittepåsagor hon berättar för bloggläsarna också. Mig gör det inget, underhållande läsning när man inte har något annat för sig och särskilt underhållande är att läsa alla kommentarer från de som tror på allt hon skriver. Ingen är väl så dum att hon inte åker in akut om hon är gravid och mår så dåligt.

 • Natta
  14 november, 2013 at 18:33

  Du kan ju ha ont för att du kräkts så mycket också! Man blir ju alltid mör och i obalans efter kräksjuka och värre blir det när man är gravid och sjuk. Du får äta små portioner men ofta, och ät mild mat så lär det snart kännas bättre 😉

 • Minna
  14 november, 2013 at 18:47

  Håller med dig. Så tror jag också att det är. Och med livlig fantasi dessutom!

 • Louise
  14 november, 2013 at 19:21

  Nu blev du genomskådad! Kanske inte är så ”bäng i huvudet” ändå bloggläsarna….

 • Lina
  14 november, 2013 at 19:25

  Det kan ta upp till 10 dgr innan magsjuka bryter ut, så hur vet du att du inte smittat ngn?!

 • Nina
  14 november, 2013 at 19:31

  Försök att få in era produkter på Ica kvantum i Åketmyntan. Hässelby villastad.

 • anna
  14 november, 2013 at 19:45

  Isf är det inte riktig magsjuka. Med caliciviruset är inkubationstiden 12-48h.

 • Nora
  14 november, 2013 at 19:52

  Nej, eller hur?

 • Kjerstin Berthelsen
  14 november, 2013 at 19:57

  Och när kan vi vänta din fantastiska nötblandning=mussli till Norrköping? Jag bara lääängtar! Men iofs – du har en otroligt snabb leverans på dina produkter… Tack!

 • Nina
  14 november, 2013 at 20:09

  Hej! Tänkte bara säga att det du beskriver låter som gallstensanfall… Om det återkommer kanske du ska kolla det med en läkare eftersom lever och andra organ kan påverkas…

 • olivia
  14 november, 2013 at 20:42

  Låter som angina pectoris hjärtkramp. Kommer anfallsvis ofta i samband med stora måltider eller stress, vila hjälper. Beror på förträngning i hjärtats kranskärl Så ta hand om dig.

 • Vera
  14 november, 2013 at 21:00

  Vissa bara sitter och väntar på att hugga och letar fel i allt K skriver, känns det som. Det måste helt enkelt finnas en speciell tillfredställelse hos en del individer i att klaga, kritisera, vara elaka, gnälla och ironisera på den här bloggen. Ja, jag vet att det är uttjatat och härvid nästan en klyscha – men min gissning är att ni på något sätt inte mår bra. Här får ni, anonymt förstås, öppna er ventil och låta trycket lätta. En terapi? Ett surrogat?

  Är det inte nog med skit i samhället och världen? Sprid glädje och kärlek istället! (Och, nej, jag är inte nyfrälst el nåt.) Gillar ni inte Katrin så undvik hennes blogg. Tycker ni hon skriver en liten miss, koncentera er på det hon skriver bra, man behöver inte hugga på tre röda. Ingen är felfri! Visst tycker ni hon är elak, skriv det, men vänligt (eller iaf neutralt) och konstruktivt. Så less på argumentet ’men hon är ju dum, då kan jag vara det’. Det är ett sandlådebeteende som inte leder någonstans.

  Som sagt – fram för mer kärlek 🙂

 • Louise
  14 november, 2013 at 22:05

  Precis, gäller de flesta iallafall…..

 • Lo
  14 november, 2013 at 22:46

  Magsjuka enligt 1177.se ”Inkubationstid 1–10 dagar, oftast 2–5 dagar.”

 • Elisabeth
  14 november, 2013 at 23:05

  Jag tror att du borde läsa en gång till det du skrivit – annars kan jag bara tro att du är rynkat över hjärnan. Du har ingen aning vem Katrin är men du VET att hon ljuger. Snyggt tänkt. Tänk om jag genom att läsa ett inlägg på din blogg skulle göra liknande bedömning – hur skulle det kännas då??? Hått dig ifrån förutfattade meningar – dom slår tillbaka ganska ofta. Patetiskt!

 • Elisabeth
  14 november, 2013 at 23:06

  och är en sagofigur, helt påhittat för att ingen normal människan bedömer någon man inte ens träffat.

 • Lina
  15 november, 2013 at 00:14

  Vinterkräksjuka enligt 1177 är inkubationstiden 1-2 dygn. 10 dagar på till exempel campylobakter som man då får av otillräckligt lagad mat som kyckling. Man skiljer på magsjuka och magsjuka.

 • God
  15 november, 2013 at 00:27

  Blä för att ens tänka på Katrins muff.

  Blä för att höra om Bingos rakade kön.

  Blä för föräldrar som berättar om sina små prat om bad, nakna kön, tuttar och mutthår med sina söner.
  Att ens ägna ett blogginlägg om detta. Som brudar (med barn över 30) som hela tiden snackar om mens, att vädra sin mutta, att de är troslösa osv usch vad ofräscht.

  Så detta var en text om spyor, pruttar, tarmar och bajs som sipprar ut – i samma andetag blandat med gammal mutta, en 40-årings rakade pung, ett förvirrat barn, och ett möte om mat under pågående kräksjuka?

  Vilken KLASS hon håller, Bingos tjej…

 • Tina
  15 november, 2013 at 00:31

  Katrin,
  Hoppas du snart mår bra. Önskar dig all lycka framöver.

 • pellen
  15 november, 2013 at 01:16

  Jag har varit lika dan nu de senaste dagarna. Trodde med jag var frisk i onsdags, men när jag hade sagt det till min pappa på telefon så vart det akut in på dass igen. Verkar gå magsjuka lite var stans nu. Jag har inte heller smittat någon i familjen vilket är lite lustigt för här brukar de vara barnen som blir sjuka, jag är det en gång var 4:e år kanske…

  Kan inte äta något ordentligt än jag heller kokt ris och potatis är de som gäller än för mig.
  Krya på dig!

 • pellen
  15 november, 2013 at 01:17

  Annars går det magsjuka lite runtom i Sverige nu.

 • Bella
  15 november, 2013 at 02:06

  🙂 hahaahah

 • Mamma till Ivor
  15 november, 2013 at 03:36

  Hej Katrin!

  Jag vet exakt hur det är. Ingen här förstår dig som jag gör. Du kan få komma hem till mig och fika i helgen om du vill? Min son har också varit lite kräksjuk men det är nog lugnt, fjantiga, svenska människor!!! Ha ha ha ha ha ha 😉
  Jag kan göra något snaskigt att äta på, jag kan massera din mage lite, jag är expert och använder olja. (Barnängens)
  Du kan väl ringa mig, jag är säker säker sääääääker på, att vi kommer bli jättebra vänner Katrin. Jag älskar verkligen dig. Nu måste jag sova.
  Jag bor i Norrköping okej, om du inte vill köra så kan jag åka tåg till dig Katrin. Ååååååååh vad jag vet hur kul det kommer bli när din bebis kommer ut också! 😉
  OBS Bara Katrin får höra av sig!

 • Carrie
  15 november, 2013 at 04:07

  Instämmer helt! Bra skrivet!

 • Malin H
  15 november, 2013 at 05:58

  Hm, sitter o funderar på,detta med o ansa fittan. Hur ofta gör ni det? Jag vill inte raka helt, men ansar ofta väldigt hårt, nu har jag inte ansat på ett halvår o murveln ser ut därefter. Får ägna halva dagen åt fittan idag, för ska man ansa ska man ansa rejält o det tar tid för jag kör hårstrå efter hårstrå. Well man ska väl va gla o tacksam att allt växer 😉

 • m
  15 november, 2013 at 06:31

  Det är ju KATRIN som inte verkar må bra som hon häcklar och skriver så fruktansvärt elakt om människor som inte passar henne..Hon har en historik av dumhet som är väl känt i media..Så snälla sluta läs denna blogg då Katrin ändå mobbar och skiter i sina läsare..

 • pelle
  15 november, 2013 at 07:43

  Ja det är otroligt!

 • Micki
  15 november, 2013 at 07:44

  Lär dig läsa innan du går in och gnäller. Jag har aldrig sagt att jag VET. Jag skrev TROR.

 • qintus
  15 november, 2013 at 07:54

  Har man läst hennes blogg i många år, så har man lärt sig att genomskåda henne!

 • sanna
  15 november, 2013 at 08:06

  Hej Katrin!

  När jag väntade mitt andra barn så var jag magsjuk till och från en vecka innan förlossningen. Hade i samband med det också extremt ont i bröstet och mjälten. Trodde jag var riktigt illa ute ett tag. Men sen efter ett par dagar satte värkarna igång. Min känsla den gången var att kroppen helt enkelt förbereder sig inför förlossningen!!

 • river
  15 november, 2013 at 08:07

  Instämmer! Mycket bra skrivet. Spot-on!!!

 • simone
  15 november, 2013 at 08:14

  Katrin har regrederat till barnstadiet. Hahaha……

 • Titti
  15 november, 2013 at 08:37

  En eloge till dig God, för denna briljanta kommentar!!!

 • unni
  15 november, 2013 at 08:55

  Hahaha. Bra parodi!!!

 • Ål
  15 november, 2013 at 08:58

  Mycket vidrigare blir det inte. Först en bild på Katrin där hon är lika tjock som Mumintrollet och sedan kommer denna text om hennes håriga fitta och Bingos rakade pung. Kom just kräks i munnen.

 • vera
  15 november, 2013 at 09:26

  Min dotter är 15 år, och kan inte förstå hur en halvgammal kärring kan skriva på detta viset. Så omoget.

 • xantor
  15 november, 2013 at 10:22

  Hon vill väl locka en ny kategori av läsare!

 • siri
  15 november, 2013 at 10:49

  Bra Vera!
  Ha en trevlig helg !

 • Linda
  15 november, 2013 at 10:54

  Du är helt omedveten om att du själv håller ännu lägre ’klass’. K skriver vad hon känner för på sin blogg. Du är INTE tvingad att läsa det!! Hur elak får man vara? Mobbing tycker jag! (Och kom nu inte dragandes med ’jamen K gör ju likadant’) Läs en blogg du gillar. Hur svårt kan det vara!!!

 • majsi
  15 november, 2013 at 10:57

  Din dotter är 15 år och läser Katrins blogg?????

 • vera
  15 november, 2013 at 11:14

  Ja vi brukar läsa den tillsammans. Vad är det för fel med det???

 • emma
  15 november, 2013 at 11:19

  Håller med dig God. Katrin verkar till ha fastnat i ”kiss och bajsstadiet”

 • Linda
  15 november, 2013 at 11:40

  Men ge dig! Hon har haft magsjuka och hon skriver väl verkligen inte om ’kiss&bajs’ hela tiden. Suck!

 • Linda
  15 november, 2013 at 11:44

  Nu har vi två Veror här. Ett känt fenomen här i bloggen – att retas genom att ’ta’
  någons’namn’.Känns desperat. Något man tar till när argumenten tryter. Jag är iaf den ’snälla’ Vera. 😉

 • Vera - den första ;)
  15 november, 2013 at 11:47

  Suck, vilken cirkus!!!
  Ingen ide att vara med i käbblet.

 • vera
  15 november, 2013 at 12:15

  Men Herre Gud. Jag heter verkligen Vera. Varför skall jag kalla mig för något jag inte heter? Om du kollar så skriver jag Vera med litet v. För att inte bi förväxlad med dig.

 • vera
  15 november, 2013 at 12:32

  Vera om du missat min kommentar här ovan, så skriver Jag Vera med litet v. Bara för att inte förväxlas med dig. Men ni behöver inte bekymra er för detta är det sista jag skriver på denna bloggen
  Hej då!

 • majsi
  15 november, 2013 at 12:35

  Man kan ju tycka att om du inte gillar den här bloggen och tycker att den ger dåligt intryck och att Katrin är en dålig förebild kanske skulle välja en annan typ av blogg att läsa med sin 15-åriga dotter.

 • Oo.
  15 november, 2013 at 12:47

  Vad är rynkat över hjärnan?

 • lisen
  15 november, 2013 at 13:04

  Obalans = för lite kolhydrater. Din kropp protesterar helt enkelt. För mycket fett, gallan, trycker på uppåt pga gravidmagen. Känns som ont i bröstet.

 • Toffe
  15 november, 2013 at 13:16

  DET är fredag och full fart mot helgen

 • ledsnalisa
  15 november, 2013 at 13:24

  LedsnaJocke 22h
  ”Det går så bra, men sedan går något fel, allt börjar gå dåligt. Månader kan helt försvinna under täcket.”

  LedsnaJocke 46m
  ”Petter säger ”det går bra nu”. Jag säger ”det är väldigt jobbigt nu, jämt faktiskt”.”

  Vänner! Ett ord, men med stort innehåll. Ikväll hyllar jag er, tack för att ni finns!!

  3460 Twitter
  26638 Facebook

 • Caroline
  15 november, 2013 at 14:17

  Barn kan verkligen vara brutalt ärliga 😉

 • Ann
  15 november, 2013 at 14:51

  Haha tycker det är härligt med dina frigjorda inlägg! Barn är ju för roliga med sina kommentarer!

 • Lars Pettersson
  15 november, 2013 at 16:20

  Rakat är inte bra . I te bra alls . Lurvigt o lurvigt o lurvigt o kurvigt är min
  Melodi o alla mina manliga vänner säger att det är så en riktigt sexig kvinna skall se ut , så raka ej banta ej!

 • vera
  15 november, 2013 at 16:23

  Jag håller på och förbereder mig inför en utekväll så nu ska jag dricka lite vinos o äta cabanoss ölkorv sedan kommer mina väninnor o våldtar mig ja alltså våldgästa mig menar jag 😉

 • Jenny
  15 november, 2013 at 16:28

  Hej Katrin,

  Du hade en frukt/grønsakspress som du använde till Ringo för att göra pure av kokade grönsaker. Var fick du tag i den? Vad heter den?

  Tacksam för svar 🙂
  Jenny

 • Pojke
  15 november, 2013 at 16:58

  Tror du på allvar att Katrin skulle svara dig? Hon svarar enbart på frågor som bringar pengar.

 • Andrea
  15 november, 2013 at 17:37

  Denna kommentar för mina tankar till en högfärdig fransyska som granskar en från topp till tå med överlägsen blick samtidigt som hon utbrister; ”Pardon et moi?!”

 • Andrea
  15 november, 2013 at 17:41

  Naaw gulli! Haha 🙂

 • Helena
  15 november, 2013 at 17:50

  Hejdå

 • Carrie
  15 november, 2013 at 18:12

  Hej Jenny! Om inte Katrin svarar så finns det jättebra tips på bra grönsakspressarpå google. Olika tester och sånt 🙂

 • Charlie
  15 november, 2013 at 18:46

  Vid magsjuka: fullständig mag- och tarmvila, alltså minimalt med dricka och ingen mat tills allt det hemska är över och ett par dagar till (om du är vuxen och frisk alltså). Sen långsamt börja äta ris med stänk citron, inga fibrer eller laktos, kokt kyckling, kanske kokt potatis. Annars kan allt komma tillbaka trots att viruset är borta.

 • minime
  15 november, 2013 at 18:55

  Tycker du, som också läser hennes blogg hihihihihihi

 • minime
  15 november, 2013 at 18:58

  Jag är i alla fall den snälla Vera ..skriver Linda….

 • toy
  15 november, 2013 at 19:02

  Så du menar att man ska dricka så lite som möjligt i flera dagar samtidigt som man kräks o har diarré?
  Oj oj det är ju tvärt om!

 • Charlie
  15 november, 2013 at 20:04

  Prova, jag lovar,du tillfrisknar snabbare. Säger inte att du inte ska dricka alls, bara minimalt. Som vuxen och frisk så funkar det. När du slutat spy och skita, vänta ett halvt dygn, sedan långsamt börja inta vätska, alltså resorb, vatten och te. Du återfaller inte.

 • anna
  15 november, 2013 at 20:29

  Jag håller med. Kommentaren är klockren.
  Det är liksom en grej jag aldrig fattat med KZ, den här faiblessen hon har för att skriva om dessa saker som typ raka muffen hit o dit. Hon får det att låta så …sunkigt. Inte ett dugg provokativt eller vågat utan bara ofräscht och tja..varför ens skriva om dylikt???
  I övrigt en ofta undehållande blogg som jag läser sgs dagligen!

 • Sam
  15 november, 2013 at 21:31

  På vilket sätt är en 30 årig mutta äckligare än en 25årings? JÄVLA idiot!

 • M
  15 november, 2013 at 21:35

  Fan va vidrig du låter. Definitivt skrivet av en kille..

 • M
  15 november, 2013 at 21:35

  Då syfta jag på Malin..

 • .
  15 november, 2013 at 21:40

  Du tycker alltså att man är en gammal kärring när man är 35 men själv har du ett barn på 15 år…..som du fick när du var 14 då eller?

 • m
  16 november, 2013 at 09:41

  Men den svindyra muslin säljer ju inte…..???

 • sari
  17 november, 2013 at 09:08

  Tycker att du ska kolla upp detta. Kan vara gallan. Jag fick gallsten när jag var gravid och kräktes var o varannan dag med smärtor i bröstet. Man kan inte äta då en viss sorts mat, så som fet mat,ägg,lök,stenfrukter, många ggr även inte ens stekt mat.

 • lovin
  17 november, 2013 at 22:12

  Antar att du kan dö av t.ex. Felix Findus o Kellogs också. Jag tror att samma regler gäller för alla livsmedel.

 • lovin
  17 november, 2013 at 22:14

  VAD exakt är det du genomskådar?

 • lovin
  17 november, 2013 at 22:17

  Bra Linda!

 • P
  17 november, 2013 at 22:21

  så roligt att du klagar men inte vet vad provocera är,:)
  Du blev ju provocerad, eller hur?
  Man skriver om något som man vet, irriterar många… så jo, det var tydligen provocerande!

 • P
  17 november, 2013 at 22:25

  Nu får du nog läsa på lite och inte bara ordbajsa!

 • toy
  17 november, 2013 at 22:26

  Tror jag ligger utslagen då, helt uttorkad faktiskt

 • Bella
  17 november, 2013 at 22:58

  Klockrent!

 • Jessica
  18 november, 2013 at 11:12

  http://www.jatala.blogg.se

 • short black prom dress
  14 december, 2013 at 10:03

  301 Moved Permanently I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks! your article about 301 Moved PermanentlyBest Regards Justin