Okategoriserade

Matkasse och nya idéer

Syrran säger att jag tappat greppet som köper julstjärnor, tänder adventsljus och pyntar med tomtar i början av november men jag känner att jag kan föda precis när som helst (jag kan för fan inte gå) så om jag måste åka in vill jag komma tillbaka till ett julpyntat hem. Nämligen. Jag kommer att vara sängliggande i en vecka efter snittet och veckan efter det kommer jag att vara hemma och njuta av lillebror och sen är det julafton liksom.

Jag kom på en idé idag som jag är sjukt nöjd över. Jag ska klä om stolarna i köket. Jag tänker mig att sy upp nya tyger från nåt härligt svenskt tenn-tyg. ”Men asså på riktigt med två små barn som kladdar ska du lägga många tusen på flotta stolsöverdrag?”, sa syrran idag. Men jag tänkte välja ett tyg med en massa mönster på så då syns inte fläckarna och sen Ringo kom tvättar jag stolstygerna varannan vecka (städerskan tvättar dem) så det gör ju ingen skillnad! Jag är så nöjd med min idé så det ska jag ta tag i snarast.

Äääääälskar att ha matkasse hemma ni kan inte ana hur underbart det är. Jag håller på att testa en LCHF-kasse för att vi ska kunna utveckla en egen från klubben såklart och det går verkligen bra kan jag säga. I måndags gjorde jag en magisk köttsoppa med ädelostmousse, igår lagade Bingo, Nova och Ringo middagen och den blev helt grym!! och idag har jag lagat. En till kvar imorgon sen är kassen slut. Trist. Kommer att sakna den. Man blir så inspirerad och börjar tänka i nya banor och får idéer och omväxling fan va grymt det är med en matkasse hörrni!

Ja ha det var det. Bingo är på föräldramöte, Ringo badar och Nova chillar med sin Ipad. Jag sitter i köket och pillar med min föreläsning som jag ska hålla på hälsomässan på fredag. Astaggad att stå där 74 pannor och berätta om hur jag håller mig smal?! Fan hur ska det gå ihop? Tur att jag har böcker, bilder och hälsoundersökningar annars skulle ju folk tro att jag var dum i huvudet. Det gör dem kanske ändå. Det ska bli kul att gå på hälsomässan i alla fall. Alltid kul att se vad som sker i branchen men asså appropå vad som sker jisses vilken härligt bild jag fick från produktionen idag. Vår julmusli är klar! Pepparkaksmusli i fina röda förpackningen, jihaaa!
Katrins Snapshots

Bingo lagar middag efter recept #nyarollerivårthem och vår nya pepparkaksmusli som är på väg ut i butiker #julframförhållning #instacollage

You Might Also Like

 • anonym
  6 november, 2013 at 18:57

  Så det är bara du som kan julpynta. Ja du är kanske dum.

 • Pia
  6 november, 2013 at 19:09

  Tvättar städerskan stolstygerna. Ni har ju tvättbilen, som du gjorde reklam för i tidigare .

 • Pia
  6 november, 2013 at 19:10

  inlägg

 • Alexandra
  6 november, 2013 at 19:28

  Du behöver inte vara sängliggande 1 vecka bara för att du gör snitt,jag var uppe samma dag efter mitt andra akutsnitt (jag var tvungen med tanke på att jag hade både en 4 åring som behövde mig och en nyfödd )det gäller att resa sig upp direkt annars kan man bli sängliggande längre än så…tips tips 😉
  Lycka till!

 • Carrie
  6 november, 2013 at 19:35

  Hahaha…tappat greppet 🙂 Du har inspirerat mig att ta fram julpyntet NU. Så kul. Härligt inlägg!

 • Sally
  6 november, 2013 at 19:42

  Eller, hon kanske VILL julpynta!

 • Pia
  6 november, 2013 at 19:47

  Ja det gäller att komma upp så fort som möjligt. annars finns risk för blodpropp och lunginflammation. Det låter som du är dödssjuk

 • Lisa
  6 november, 2013 at 19:48

  Lämna inte en 3-åring själv i badet! Bokstavligt livsfarligt…

 • Cattis
  6 november, 2013 at 19:55

  Josef Frank! Världens finaste tyger och fantastiska mönster. Lycka till med bebisen:)

 • Pia
  6 november, 2013 at 20:04

  Skulle jag plocka fram julpyntet redan nu. Hade jag spytt på allt vad julen heter på julafton. Men vi är ju olika

 • diana
  6 november, 2013 at 20:24

  Har aldrig hört någon som varit sängliggande en vecka vid kejsarsnitt. Om det inte uppstått komplikationer.Det gäller att komma upp så fort som möjligt, för att undvika följdsjukdomar. Men du är tydligen alldeles speciell!

 • Carrie
  6 november, 2013 at 20:52

  Ja, det här kanske var i tidigaste laget. Impulsiviteten tog över, men mitt julpynt är ganska neutralt och vitt så det kan jag nog stå ut med. Väntar kanske lite med tomtarna. Julen är här!

 • alexandra
  6 november, 2013 at 21:46

  Du behöver inte alls ligga i sängen en vecka!
  Jag va uppe o gick efter ca 3 timmar.
  Åkte hem på kvällen
  dagen efter var jag uppe som vanligt o tog hand om min 2.5 åring o bebis.
  Inga problem
  Det fixar du!

 • Susann E
  6 november, 2013 at 22:25

  det ar ingen som ar som vanligt dagen efter ett snitt…vi pratar stor bukoperation..glom det.
  dessutom ar det inte fel att planera i forvag da hon inte vet hur hon ska ma….att ha framforhallning ar bra att ha

 • Susann E
  6 november, 2013 at 22:27

  skrev hon att hon fyllt hela badkaret med vatten och lamna honom dar sjalv utan tillsyn i en timme eller…herregud hon ar val inte pantad heller

 • Elin
  6 november, 2013 at 22:40

  Det behövs då inte flera liter vatten eller avsaknad av tillsyn i flera timmar för att ett barn ska kunna drunkna.

  Är det något man skall vara extremt försiktig med så är det kombinationen barn och vatten.

  Rent bedrövligt hur du resonerar.

  Katrin för fasen: lämna honom inte ensam i badkaret!!

 • Åsa
  6 november, 2013 at 22:49

  Stor bukoperation? Hon skall väl ändå inte operaras inne i buken får vi hoppas. Du vet inte vad du talar om.

 • Therese
  6 november, 2013 at 23:12

  Jag vill också börja julpynta nu!

 • Sanna
  6 november, 2013 at 23:50

  Detta inlägg är inte menat att kritisera det du skriver utan mer menat som pepp (även om du inte bryr dig)…
  Du skriver att du kommer vara sängliggande i en vecka när lillebror kommit och jag antar att det skulle bero på snittet?
  Min förlossning slutade med ett ur akut snitt och dom sa att bebisen inte mådde bra.. När jag sen vaknade och vår dotter mådde bra så glömde jag bort allt annat, jag var uppe och gick, bytte blöjor, var på toa- sen när sköterskorna kom in så sa dom: Neej du ska inte röra dig- jag undrade varför för jag hade inte ett dugg ont- kände nästan inte ens av det och har inte haft några probkem alls efter.. Och snittet syns knappt
  Så det finns hopp:).
  Hoppas du kommer må precis lika bra, lycka till

 • A
  7 november, 2013 at 00:04

  Vem har sagt att han är ensam? Det kan lika gärna vara så att Nova ”chillar med ipaden” i badrummet. Herregud, tagga ned!

 • samira
  7 november, 2013 at 00:24

  Gud vad irriterande med människor som klagar o håller på! Om hon vill ligga i sängem en vecka efter hennes snitt så får hon väll göra det.
  Jag gjorde planerat snitt , kunde inte gå på 3 dagar varje gång ja ställde mig upp så svimmade jag så jag låg i sängen i 10 DAGAR (endast promenader från rum till rum) så ingen vet hur länge man blir säng liggande efter ett snitt alla är olika alla kroppar reagerar olika…

 • anonym
  7 november, 2013 at 05:50

  Varför kan du inte föda utan du skall ha snitt, vad är felet är du sjuk

 • Le
  7 november, 2013 at 07:31

  Hon är rädd det är därför. Hade en hemsk första förlossning

 • Susann E
  7 november, 2013 at 07:44

  precis

 • Susann E
  7 november, 2013 at 07:45

  nej efter 5 snitt sa har jag inte en aning om vad jag pratar om eller hur

 • anonym
  7 november, 2013 at 08:31

  Då är du UNIK. Men förstår att skämtar

 • Adina
  7 november, 2013 at 08:51

  Var glad att du bor i Sverige. Ett kejsarsnitt kostar ca 40.000 och och en vaginal födsel ca 25.000 kronor. Det är vi skattebetalare som får betala ditt snitt, bara för att du är RÄDD för att föda vaginalt. Vad är det som säger att denna förlossningen skulle bli lika hemsk som den första.

 • enviwi
  7 november, 2013 at 08:58

  Katrin, du är bäst. Jag ser upp till dig. Du är i princip min idol kan man säga. Jag hoppas du tar åt dig all beröm du får och bara skakar av dig allt det negativa. Hoppas din förlossning blir problemfri. Massa kärlek till dig. // en arton årig tjej som tycker du är dagens höjdpunkt

 • Annika Blom
  7 november, 2013 at 09:23

  Har fött vaginalt och gjort akutkejsarsnitt och jag hade ett helvete efteråt.visst var jag uppe lite men endast om jag fick hjälp..klara inte av att komma upp själv.
  Och hade jätteproblem innan magen funka som den skulle igen med alla gaser som skulle ut efter operationenen som dom fyller buken med..vissa här pratar ju om det är en titthållsoperation de gäller och så är det verkligen inte.
  Sen beror de ju på hur lång man är ..är man kort som jag är de svårare att komma ur sängen.
  Jag stanna en vecka…var beredd på det värsta så kanske du inte tycker det är så farligt bara ett gott råd.

  Och om man skall hålla på att klaga och hoppa på Katrin hela tiden kan jag inte fatta varför man läser hennes blogg de skulle jag aldrig göra…har ni annat roligare för er än att tracka henne skäms på er.

 • Hanna
  7 november, 2013 at 10:10

  Föda när som helst och därefter två veckor kvar till jul? Nja… Det är början av november.

 • robert
  7 november, 2013 at 10:14

  Min lilla syrra kommer att föda ungefär samtidigt som dig & på samma sjukhus men hon kommer att födda 2st ungar den vanliga vägen om det inte blir några problem & du klagar över att födda en unge tänk dig hur det är med 2st som ska ut samma väg .

 • Smulan
  7 november, 2013 at 10:21

  Hon kanske bara har testat dom en gång

 • Smulan
  7 november, 2013 at 10:23

  Så svårt är det väl inte att lista ut att hon sitter med honom i badrummet och skriver. ipad bärbar dator och mobilen är ju rätt så flexibel 😉 man blir ju inte fastbunden vid ett skrivbord. Idiot.

 • Smulan
  7 november, 2013 at 10:24

  Haha.. 5 snitt.. Du har säkert inte ens barn. Låter så.

 • Smulan
  7 november, 2013 at 10:26

  Tror du hon tar åt sig? Hon är inte fem år.. haha

 • Smulan
  7 november, 2013 at 10:27

  Du vet ju inte hela orsaken till varför hon vill göra ett planerat snitt. Bitter fitta..

 • Carrie
  7 november, 2013 at 10:32

  Oh, Lord have mercy. Kanske den den dummaste kommentaren idag.

 • Carrie
  7 november, 2013 at 10:33

  Alltså roberts kommentar!

 • Carrie
  7 november, 2013 at 10:39

  Jag tror att Katrins familj bidrar ganska friskt till detta lands skattemedel. Kjejsarsnittet är en rättighet som hon har och med tanke på hur jävlig hennes första förlossningsupplevelse var så är det fan skamligt att ifrågasätta det.

 • Denise
  7 november, 2013 at 10:40

  Katrin skriver att de har testat den i ett par månader i inläg

 • Carrie
  7 november, 2013 at 10:41

  Jag tror att hon blir jätteglad av enwivis kommentar.

 • Freja
  7 november, 2013 at 10:55

  Å vad mysigt det måste vara att ha sin kära farmor hemma vid spisen innan man skall föda. Du är lyckligt lottad Katrin 🙂

 • Denise
  7 november, 2013 at 11:05

  Jag blev nekad kejsarsnitt fastän jag var livrädd för vaginal förlossning. Jag var fysiskt frisk hette det. Skickade mig på terapi i stället. Jag skulle få kejsarsnitt om något gick snett under förlossningen så klart. Tänker inte föda fler barn. Min man och jag har bestämt oss för att adoptera istället

 • Anonym
  7 november, 2013 at 11:09

  Kallar du Rober för fitta. men det är kanske en tjej som skriver i ett annat namn?

 • Smulan
  7 november, 2013 at 11:30

  Du vet vi har inga riktiga män 😉 Dom flesta är ju röv-k haha

 • Smulan
  7 november, 2013 at 11:31

  Sluta gnäll var glad för att du kan få barn. Tänk på dom som inte kan få.

 • Elle
  7 november, 2013 at 13:39

  Jo, snitt räknas faktiskt som en större bukoperation.

  Nu dumförklarar du ju dig själv. 🙂

  Man opereras INNE i buken när man gör ett snitt.
  Man har livmodern inne i magen om du inte visste det.
  Och det är både fettlager och muskler som skärs och dras isär Och sedan flyttar man tarmarna också.

  Så tyvärr, det ÄR en större bukoperation.

 • Elle
  7 november, 2013 at 13:40

  Fast första advent vill man ju gärn aha det någorlunda pyntat.

 • Hanna
  7 november, 2013 at 16:16

  Ok ja det var inte så Katrin skrev, men fattar vad du menar. Dock tillhör jag inte dem som sätter fram gran och tomtar första advent, då tycker jag att det passar med en adventsljusstake/stjärna. Sen tar man tomtarna när julen väl kommer.

 • E
  7 november, 2013 at 18:05

  Hur går det till när en treåring drunknar i ett badkar? Har inga barn och har därför ingen koll på sånt här. Men är inte en treåring hyfsat smart och känner av när syret tryter? Min hund drunknar ju inte om jag lämnar henne i vatten, hon är smart nog att hålla huvudet ovanför ytan. Varför är inte barn det?

 • ML
  7 november, 2013 at 21:34

  Fattar inte heller varför du ska vara sängliggandes en vecka efter snittet. Upp och hoppa istället! 😉