Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Så här ser jag ut när jag hör att de överlägger att tillåta surrogat i Sverige? Läser alla bloggen eller? Yej! Go Sverige!

You Might Also Like

 • Sofie
  28 februari, 2013 at 22:42

  Jag tror och hoppas att de kvinnor som inte kan bära sina egna barn framför dem som inte anser sig ha tid till att göra det. Jag förstår att man inte ska ta allt du skriver på blodigt allvar men detta är en öm punkt för mig. Jag tycker att man ska ha stor respekt för och ta vara på sin eventuella fertilitet, och inte ta den för given.

 • Sofie
  28 februari, 2013 at 22:44

  Såg att jag missade ett ord där.. *prioriteras framför dem som inte har tid.. skulle det vara

 • erika
  28 februari, 2013 at 22:59

  Grymt! Hade en förjävlig graviditet med grabben (vill ha fler på eget vis) och känner många som fått men för livet efter förlossningen (skador oxh div). De kan få barn på eget vis men har sådan skräck att komplikationerna de upplevde ska ske igen att de stressar upp kroppen något extremt (inte bra för foster) och då e ju surrogatmamma ett lika stort alternativ som för de som inte kan bära sitt eget barn. Det jag vill få fram är väl bara att alla har vi olika anledningar till varför man väljer surrogatmamma och alla är de lika okej. Det är ju de beslut man själv tar som är bäst för dem familjen.

 • Erika
  1 mars, 2013 at 06:12

  Hej Katrin!

  Din blogg är super. Du är super! Varför? För att jag känner igen mig i dig på olika sätt. Haha! Inte utseendemässigt, men jag är ganska envis, drivande och rolig.

  Hur som helst så har jag bara en fråga till dig, som jag hoppas du kan svara på och kanske ta upp som diskussion i din blogg. Hur löser du och Bingo det ekonomiska? Lägger ni ihop lönerna och delar alla räkningar?
  Hur gör andra? ( fråga i din blogg)
  Skulle vara intressant att veta…

 • karinH
  1 mars, 2013 at 06:57

  Älskar Dej Katrin, idag ska jag om jag vågar gå in i Kungälv och få se Dej ”live”

 • Anonym
  1 mars, 2013 at 07:50

  De va la imon

 • Annica
  1 mars, 2013 at 08:49

  Jag tror inte att det här med surrogat är tänkt för kvinnor som inte har tid eller lust att bära sitt barn.

 • Jossan
  1 mars, 2013 at 08:53

  exakt… allt har sin tid och plats. Svår graviditet eller förlossningsskräp ger knappast grund till sådan behandling, men klart i dagens samhälle…

 • Jossan
  1 mars, 2013 at 08:53

  skall mitt bästa gå föra andras verkliga behov… så är det på alla plan.

 • Anna
  1 mars, 2013 at 08:59

  …ja precis. Jag är tex. livrädd för att få bristningar på magen. Sen är jag mitt uppe i karriären så jag har inte riktigt tid att vara gravid just nu, och när ungen väl är ute kanske man kan anställa en barnflicka så man slipper vara hemma den första ”jobbiga” tiden…

 • Johanna
  1 mars, 2013 at 09:15

  Huvudsaken är att de som agerar surrogat gör det för att dom vill det och under schyssta förhållanden. Sen är det upp till var och en varför man anlitar en surrogat tycker jag.

 • Johanna
  1 mars, 2013 at 09:17

  Ja, alla gör vi egna val. Surrogat och barnflicka skulle jag också vilja ha och det är upp till mig. 🙂

 • Johanna
  1 mars, 2013 at 09:23

  Oavsett anledning till varför man anlitar en surrogat så tycker jag att det är upp till var och en. Huvudsaken är att den som agerar surrogat gör det av egen vilja och att det görs under schyssta förhållanden.

 • Sandra
  1 mars, 2013 at 09:25

  Varför vill man ha barn, om man ändå inte har tid att vara med barnet, då blir det bara kostsamt, lägg pengarna på annat.

 • lina
  1 mars, 2013 at 09:38

  Precis vad jag tänkte på också efter att ha läst några av kommentarerna ovan. Surrogat, om det blir lagligt, blir nog tillgängligt för dom med medicinska behov av det (om det är korrekt att uttrycka sig så). Jag har SLE själv och även om jag kan få egna barn kan en graviditet och dess påfrestningar för kroppen innebära stora komplikationer både under och efter förlossning. Och om surrogat frågan skulle gå igenom tror jag inte att det blir så att man kommer kunna beställa en surrogatmamma via katalog utan det kommer nog bli en lång utdragen process.

 • Louise
  1 mars, 2013 at 09:58

  Ingen normal kvinna lämnar bort ett barn som en gååååva för att man vill!! Det är tragiska omständigheter, som akut pengabrist eller psykisk sjukdom som driver en kvinna till att agera surrogatmamma.

 • Johanna
  1 mars, 2013 at 10:32

  Det handlar väl inte om att lämna bort sina egna barn? Det är väl olika. En surrogat kan ju bära ett embryo från de biologiska föräldrarna eller vara ”äggdonator”. Det är omständigheterna som behöver ses över så att ingen utnyttjas.

 • Johanna
  1 mars, 2013 at 10:33

  Det handlar inte alltid om tid. Vad folk lägger sina pengar på är ingen annans ensak än deras egen.

 • Johanna
  1 mars, 2013 at 10:35

  En anledning att anlita surrogat och sedan barnflicka kan vara att man tex inte har någon partner och därför behöver vara den som arbetar.

 • Ell
  1 mars, 2013 at 11:29

  Kunde inte sagt det bättre själv!

 • Ell
  1 mars, 2013 at 11:33

  Men vad vet du om det?

  Jag är helt för och det på grund utav att en kollega till mig drabbades av cystori livmodern och fick operera bort sin livmoder när hon var 23 år. Hon åkte till Finland och fick kontakt med en jättetrevlig kvinna som arbetar som socialchef. Hon hade varit surrogatmamma två gåner tidigare och gjorde detta igen. Dock kostade det pengar och de pengarna gick till eventuellt inkomstbortfall och extra ultraljud m.m.
  Sedan skrev de på avtal så det fanns rättvisa villkor.
  Det kan ju faktiskt vara så att vissa oseriösa inte vill ha sitt barn om barnet visar sig vara missbildat osv. Och då står surrogatmamman där med barnet.

  I vilket fall som helst så födde hon barnet och två dagar senare skedde överlämningen.

  Detta är en högutbildad och politiskt aktiv kvinna som själv väljer detta. Hon har två egna barn, är gift och har en hög inkomst, fin bil och bor i ett område med höginkomsttagare.

  Hon gör det för att hon vill, och för att hon kan.

  Så uttala dig inte som att du vet allt om alla.

 • Ell
  1 mars, 2013 at 11:34

  Men varför då, det är ju i morgon. 🙂

 • Christina
  1 mars, 2013 at 11:48

  Jag tillhör nog dem som skulle kunna tänka mig att vara surrogat.
  Har 3 egna barn som jag älskar över allt annat och har haft enkla graviditeter. Om jag skulle kunna hjälpa någon som skulle bli en superförälder, men av någon anledning inte kan, då skulle jag nog kunna göra det.
  Men att ställa upp för någon som inte har ”tid” eller inte vill paja sin figur. Aldrig i livet!

 • Petra
  1 mars, 2013 at 14:24

  Surrogatmammor – Nej tack!

  Det är så befängt att man får lust att kräkas
  särskilt när man läser om alla som försvarar det. Ingen här har dock vad jag sett sagt sig själva ställa upp. Men det är väl nån annan som skall göra det.

 • Linda
  1 mars, 2013 at 14:46

  Jag skulle kunna vara surrogatmamma. Men jag tycker ändå att adoption ska gå före, känns konstigt att vi till varje pris ska göra nya barn när det redan finns barn som inte ”tillhör” någon. Blir lite industri över det hela.

 • mariab
  1 mars, 2013 at 15:32

  EN enda myndighet, bland många, har föreslagit så att så kallade ALTRUISTISKA surrogatmödraskap ska bli tillåtna. Andra myndigheter förespråkar fortsatt förbud för alla former surrogatmödraskap. Med altruistiskt surrogatmödraskap avses i detta fall att surrogatmamman dels måste ha en mycket nära relation till den vars barn hon ska föda (nära släkting eller mycket långvarig och nära vänskap) dels att ingen form av ekonomisk kompensation i någon form får förekomma, dels att surrogatmamman redan fött de barn hon vill ha och att detta skett utan komplikationer.

 • Eva
  1 mars, 2013 at 15:47

  Ta det som tecken på att du inte ska ha barn nu.

 • Johanna
  1 mars, 2013 at 17:02

  Det är något jag också tänkt mycket på. De borde göra det enklare att adoptera utan att göra avkall på det som gör att det blir så bra som möjligt för barnen som behöver adopteras både innan, under och efter adoptionen är genomförd. Dessutom tycker jag mig märka av tabu/skam över att folk adopterar. Det behöver vi också få bort.

 • Anna
  1 mars, 2013 at 18:08

  Hahaha tyckte det var skit kul när jag såg det på nyheterna i går, strax efter att jag läst din blogg.

  http://annaheltenkelt.blogg.se (från Sofias Änglar)

 • Sandra
  1 mars, 2013 at 20:25

  Ehh så för att du inte kan tänka dig att vara surrogat och tycker det är äckligt så ska ingen annan få vara surrogat? Är det så du menar? Antar att du är emot att sälja sex också?? Så jävla typiskt, kvinnor ses fortfarande som omyndiga barn som inte kan tillåtas bestämma själva över sina egna kroppar. Varför?

 • Sandra
  1 mars, 2013 at 20:28

  kvinnor ska alltså inte få ta betalt?? Vi får bara göra det om vi gör det gratis? Undrar om vi någonsin kommer komma så långt med jämställdheten att kvinnor blir helt myndiga och får bestämma över sig själva helt och hållet. Tänk om vi skulle förbjuda män att ta betalt för sin muskelstyrka??

 • 1 mars, 2013 at 21:11

  Är du allvarlig Anna, eller ironisk?

 • Johanna
  1 mars, 2013 at 21:20

  Om surrogaten vill ha betalt så ska hon få det om hon inte vill ha det så är det upp till henne men då kanske hon gör det för en vän eller släkting. Har svårt för att tänka mig att någon skulle ställa upp helt utan någon form av ersättning men det vore oerhört fint av den som gör det.

 • mariab
  1 mars, 2013 at 22:49

  Ja det är exakt vad begreppet altruistisk innebär och exakt vad förslaget om att tillåta surrogatmödrasskap går ut på. För att skydda fattiga kvinnor från att utnyttjas (i likhet med förbudet mot att sälja organ). En förlossning är ngt av det farligaste en kvinna kan utsätta sig för fö. Ca 80 % spricker upp lindrigt och 5 % så allvarligt att det kräver år av korrigerande operationer. Idag shoppar rika västerlänningar livmödrar att fattiga kvinnor i Indien. De tar inget som helst ansvar för ev. framtida men kvinnan får av förlossningen, surrogatmoderna har inga rättigheter. Detta är ett vidrigt geschäft som ska toppas – inte underlättas

 • mariab
  1 mars, 2013 at 22:51

  Stavar fel när jag blir upprörd, *stoppas ska det vara såklart.

 • Förfallet
  2 mars, 2013 at 12:34

  Att man ens kommer på tanken att ”anlita” en kvinna som föder barn åt en bara bevisar vilket sjukt jävla samhälle vi skapat!! Hur ända in i helvete kan man ens tycka att det skulle kunna vara okej att utnyttja en annan människa på det sättet, som att ”ploppa ut en unge” bara så där och lämna bort skulle kunna vara ett alternativ??!!! Sååå jääävla sjuuuuukt!!!!!!

 • Anna
  2 mars, 2013 at 13:27

  Förlåt, jag trodde man skulle förstå att jag var IRONISK!!! Helt otroligt vilka egoistiska människor det finns…
  Surrogatmammor är ju naturligtvis till för dem som verkligen inte kan få barn på egen hand.

 • Johanna
  2 mars, 2013 at 14:32

  Är det även sjukt med exempelvis organtransplantation?

 • Camilla
  2 mars, 2013 at 20:12

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Förfallet
  2 mars, 2013 at 20:58

  Organtransplantation?! Hör bara på dig, du är ju inte klok?! Vad f_n har det med saken att göra?? I D I O T !!!

 • Johanna
  3 mars, 2013 at 16:46

  Jag bara undrade hur du tänkte. Embryotransplantation (in i ex. en surrogat) vs organtransplantation. Det ena ger nytt liv medan det andra räddar ett befintligt liv.

 • Emelie
  3 mars, 2013 at 21:58

  Naturligtvis är surrogatalternativet menat för kvinnor som tex har opererat bort livmoden och helt enkelt inte kan bära ett eget barn. Man kan tycka att ett bättre alternativ hade då varit att adoptera, men det börjar bli svårare och en väldigt krånglig och långdragen process. Har man aldrig varit i närheten av barnlöshet så kan man aldrig heller föreställa sig vilken enorm smärta och sorg det innebär.
  Så ” såååå jäääävla sjuuukt” är det egentligen inte.

 • Milli
  4 mars, 2013 at 23:41

  Ja usch inte vill då jag ha slapp vagina eller fula bristningar på magen! Kommer absolut ”köpa” mig en annan kvinnas livmoder om det går. Fattiga människor brukar inte bry sig om såna där saker heller, och jag skulle ju betala bra så att hon kanske kan slippa studielån tex.