Okategoriserade

Det är nåt gulligt med pappor och barn

När jag ser mammor med sina barn så tänker jag ingenting. Möjligen att jag tänker på vad barnet har på sig, om det har snor i ansiktet om det beter sig väluppfostrat eller om det känns stökigt. När jag ser en pappa med ett barn så tänker jag bara på hur gulligt det är att se dem ihop. Jag tänker att pappan är duktig som har satt på barnet mössan och vantarna och om kläderna är missmatchade så är det bara ännu gulligare. Det gulligaste av allt är när en pappa går bredvid sitt barn alltså inte kör det i sin vagn utan att de promenerar bredvid varandra. Jag tycker mig höra deras gulliga konversation om viktiga saker. En mamma pratar inte med sin treåring på samma sätt, en mamma pratar antingen om banala saker så som vad som sker på dagis eller relevanta saker så som barnuppfostran. En pappa kan prata om samma sak med sin treåring som han gör med sin kompis och det är så jävla gulligt det med. Idag stod jag länge och såg efter Bingo och Ringo när de promenerade iväg till dagis i allén. Jag kände mig väldigt lycklig över att jag har en familj som håller ihop och att Ringo tar för givet att ha sin mamma och pappa hos sig alltid.

I går var vi på namngivningskalas hos Lea som namngavs av en präst och en rabbin. Det var en härlig ceremoni där Leas mamma Sara hade gjort de godaste västerbottenpajerna. ”Sara de här pajerna är magiskaaaaaa!”, sa jag. ”Ja! I fortsättningen kommer jag alltid bara att göra LCHF-pajer, det är ditt recept från Sött och annat gott det vet du va?!”, sa Sara och när hon sa det så mindes jag fast jag mindes inte när jag sa det för jag har svårt att relatera till att jag är så jävla duktig. Ni måste göra den här pajen. Och mixa inte sesamfröna för de är godast när de är hela. (Vill ni att jag skriver en hälsning i boken så mejlar ni bara till lchfklubben.se)

Vi badade igår också på förmiddagen. Med Laulau, Leo och Bianca. Det var kul tänk att barn älskar att bada, va! Varför gör de det egentligen? Som vuxen är det ju inte så väldigt roligt att hänga i en pool men barn älskar det! Jag och syrran älskade det också när vi var små minns hur vi låg i poolen och skvalpade i timmar när vi var på semester. Nu ligger våra barn i timmar och skvalpar medan vi inte alls är så roade.

Intressant det där med psykologen som jag skrev om igår. Många som uttryckt sina åsikter kring det på instagram. Själv har jag kollat runt med de som jag känner och jag tror inte att jag frågat en enda person som INTE säger ”Nu går jag” till sina barn när de vägrar att gå utan står och är bångstyriga på gatan. Vad är grejen med det tänker jag?! Tomt hot? Men det är ju inte ett tomt hot. Jag går när jag säger det. Jag har ännu inte varit med om att Ringo då inte kommit efter men om han inte skulle göra det så skulle jag bestämt marschera tillbaka och ta honom i armen och dra med honom alternativt bära med honom trots att han skriker och sparkar men jag skulle fortfarande gå. Precis som jag sa. Inte hot alls. Jag säger ju inte ”Jag går nu och lämnar dig här så att nån snuskig gubbe ska komma och äta upp dig eller ta med dig”. Jag säger bara att jag ska gå. För att jag SKA gå.
Katrins Snapshots

Vissa dagar sköter sig kidsen exemplariskt @monikanisell. Man ska minnas dessa dagar.

You Might Also Like

 • Karin
  14 oktober, 2013 at 10:26

  Dina betraktelser säger dock mer om dig och dina unkna könsideal än om papporna.
  Men jag är (utan ironi) glad att ni är lyckliga.

 • DeMarkey - LiveYourDreams!
  14 oktober, 2013 at 10:31

  Håller med fullkomligt. Det är nått med pappor och barn. Så manligt, så sexigt, så fint, så vackert!!!

  Kram

 • Lina
  14 oktober, 2013 at 11:05

  Då ska du istället säga, ”Nu går VI,” och så tar du honom och går, bär eller vad som…..Att säga ”nu går jag” är ett tomt hot för du skulle ju som sagt inte lämna honom.

 • Tom
  14 oktober, 2013 at 11:18

  ”Unkna könsideal”? Vad menar du, utveckla gärna.

 • Maria
  14 oktober, 2013 at 11:18

  Men jösses! Det är väl inget hot i att säga att jag går nu!? Det säger jag till min dotter när det trilskas på mellan varven, och hon följer med mig då. Läser man in hot i det kan man ju läsa in hot i allt!!!

 • Annorlunda Underbara
  14 oktober, 2013 at 11:25

  Jag säger också ; nu går jag…och då brukar alltid barnet/barnen springa efter. Nu var det ett tag sedan, nu är de tonåringar och blir nog glada när jag säger att jag ska gå……./Jess
  http://www.annorlundaunderbara.com
  Heavy

 • Emilia
  14 oktober, 2013 at 11:28

  Då tycker jag du ska ta en titt på gårdagens avsnitt av Akuten som går på SVT! En pappa som kommit in med sin lilla dotter. Det var så fint!

 • Få fler läsare till bloggen
  14 oktober, 2013 at 11:45

  […] för att se om jag kan styra någon till denna sida. De bloggar jag har valt är Blondinbella.se, Katrinz.se, Feber.se, Hugo Rosas.se och Tjuvlyssnat.se. Alla dessa ligger på topplistor hos Bloggportalen.se, […]

 • anonym
  14 oktober, 2013 at 11:53

  Ja lyckliga är de som har en pappa. Min pappa dog när jag var 6 år

 • Cornelia - Stil & Ungmamma-blogg
  14 oktober, 2013 at 11:58

  Håller med, det är något fint med det. Man smälter lite 🙂

  XOXO
  http://Cutelittlethings.se – Stil Shopping & Ungmamma-blogg

 • bella
  14 oktober, 2013 at 12:04

  Min pappa gick bort när jag var 10 år. Har sedan dess varit avundsjuk på alla som ar en pappa. Saknar honom så mycket

 • bella
  14 oktober, 2013 at 12:08

  *har

 • bella
  14 oktober, 2013 at 12:23

  Det är väl lika fint att se en mamma med barn. Var ligger skillnaden. Är de några speciella varelser, eller…

 • Ulrica
  14 oktober, 2013 at 12:26

  Håller med dig Bella! Var ligger skillnaden?

 • Kristina
  14 oktober, 2013 at 12:44

  Det är en viss skillnad pga att vi ser mer mammor bära sina barn så när en man visar samma ömhet gentemot sitt barn offentligt smälter hjärtat – det är väldigt sexigt och visar att denne man tar sitt ansvar(många killar gör inte det)

 • Lina
  14 oktober, 2013 at 12:50

  Jamen tomma hot, vad är det? Hota med att gå och inte gör det lär ju bara barnen att det bara är nåt som sägs men ändå inte verkställs…..

 • Anonym
  14 oktober, 2013 at 13:12

  Det är 2013 nu. Du måst ha fastnat någonstans i ditt tänkande. Både mamman och pappan har lika mycket ansvar för sina barn. Sedan finns det ensamstående papper, som får fixa allt själv. Gulligt!

 • Louise
  14 oktober, 2013 at 14:11

  Vågat att skaffa barn med en flickjägare som Bingo. Ränderna går aldrig ur. Ska du binda fast honom och låsa in honom i källaren när han kommer och säger att han har träffat en ny, vill skiljas och ha barnen varannan vecka?

 • Marta
  14 oktober, 2013 at 15:19

  Så fint när du skriver att du är lycklig att ni håller ihop som familj! Det är lycka. Håll ihop och kämpa, livet går upp och ner, att ge upp som familj är inget alternativ.
  Kärlek till er <3

 • Anonym
  14 oktober, 2013 at 16:29

  Så länge barnen ite blir lidan

 • Anonym
  14 oktober, 2013 at 16:30

  Glöm kommentaren ovan

 • Freja
  14 oktober, 2013 at 17:30

  Anonym – alla i din släkt är ju antingen döda eller dödssjuka.

 • Freja
  14 oktober, 2013 at 17:32

  Jamen….det vet ju inte R, om K börjar gå då går ju han tydligen efter. Inget tomt hot alltså. Det blir det inte förrän K inte går sin väg. Förstår du nu??

 • Freja
  14 oktober, 2013 at 17:33

  Men Maria skriver ju inte att hon INTE går…..

 • Freja
  14 oktober, 2013 at 17:34

  Håller med.

 • Freja
  14 oktober, 2013 at 17:36

  Hur det än är så har du, eller vi, inget med detta att göra. Vi gör alla våra val. Och dessutom, du vet inte vilken ’deal’ K & B har.

 • Freja
  14 oktober, 2013 at 17:38

  Vi glömmer allt du skriver direkt vi läst det….alltid anonym.

 • Sofie
  15 oktober, 2013 at 02:03

  Haha klockrent Freja!

 • .
  15 oktober, 2013 at 03:34

  Vad är det du känner är för svårt att förstå?

 • Carrie
  15 oktober, 2013 at 04:40

  Haha 🙂

 • Freja
  15 oktober, 2013 at 05:54

  🙂

 • P
  17 oktober, 2013 at 15:03

  Louise, så fruktansvärt omoget skrivet!
  Har du för det första alls med det att göra??
  Och är det bara Bingo som kan träffa en ny??
  Kan det inte hända i alla förhållanden att den ena vill skiljas?
  Tror du på fullt allvar att det inte kan hända i ditt eget förhållande???