Okategoriserade

Gör våra kokoroller hemma själv!

En av våra mest populära varor är våra godis/kakor som vi döpt till Kokoroller. Eller Cocorolls som väljer att kalla dem. De är svingoda och extremt uppskattade. Dock kan vi inte sälja dem på nätet eftersom det är en kylvara men ni kan ju faktiskt göra dem hemma själva!

Här får ni receptet så kan ni ju prova!

150 g mjukt smör
ca 5 matskedar Sukrin melis
ca 5 dl kokosflingor
1/2 tesked vaniljpulver
1 äggula
1 matsked kokosolja (med smak)
ca 100 g smält mörk/ljus choklad

Gör så här

Blanda alla ingredienser förutom chokladen i en bunke med fingrarna. Ställ in i kylen i minst 1 timme. Smält chokladen i vattenbad. Ta ut bunken från kylen, forma kulor/cigarrer och rulla i den smälta chokladen. Sikta kokosflingor ovanpå och ställ in i kylen i minst 2 h alt. i frysen minst 20 min innan servering.
Katrins Snapshots

You Might Also Like

  • Chocochock
    8 oktober, 2013 at 18:47

    Tack för receptet! Kanske något för Chocochock att prova? 🙂

    http://chocochock.se

  • Cornelia - Cute Little Things
    8 oktober, 2013 at 18:53

    Men gud, lät så himla gott. Och jag som älskar att baka, detta är ju värt att testa for sure! 🙂

    Tack för tipset. 😉

    Kram!
    http://Cutelittlethings.se – Stil Shopping & Ungmamma-blogg

  • Shanghaista
    8 oktober, 2013 at 20:02

    Hej Katrin!
    Jag vill så gärna börja pröva LCHF. Känner du till några varumärken etc som säljs i Asien som håller sig till detta? I ett land där man gärna håller sig borta från t.ex. mjölkprodukter, vad kan då fungera bra som ersättning?
    Tänker på mig som bor i Kina och håller mig till typ importerad, lång hållbarhets mjölk till kaffet och inget mer.

  • Camilla
    8 oktober, 2013 at 22:23

    Tänk bara ”det som fanns förr” innan industrin tog över så kommer du långt. Inte mjölkprodukter här heller men har kvar smör, hårdost o i mat = kokosmjölk där det passar. Lycka till

  • Jessica
    8 oktober, 2013 at 23:02

    Dessa är så SJUKT goda 🙂

  • Fru Minimalist
    9 oktober, 2013 at 09:31

    Oj, det lät gott, tack för att du delar med dig av receptet! Det blir perfekt som variation till de olika LCHF-chokladbollar/Paleobollar som jag brukar baka. De borde även gå hem hos sambon som älskar kokos! 🙂

  • Carrie
    9 oktober, 2013 at 10:49

    Tack för receptet! Ska testa göra åt barnen till helgen. Smarrigt värre.

  • bella
    9 oktober, 2013 at 11:15

    Har du tappat stinget, eller är det åldern?

  • Jensa
    9 oktober, 2013 at 12:15

    Smeten var lovande god, står nu i kylen! 🙂

  • Kicki
    9 oktober, 2013 at 12:46

    Mjölkprodukter behövs inte i en LCHF-kost
    Protein i form av fisk, kyckling, skaldjur, kött, ägg
    Grönsaker som kål, broccoli, blomkål, avocado, gröna bladgrönsaker
    och så en fettkälla från smör, ghee (kallas också skirat smör), kokosfett, olivolja
    Det kommer du väldigt långt på
    Skippa mjölken i kaffet och ta en sked smör/Ghee, kokosfett eller kokosgrädde och mixa till en LCHF-latte
    Låter äckligt men är förvånantsvärt gott när man vant sig 🙂

  • the flaming potato
    9 oktober, 2013 at 22:42

    Det där ser mkt gott ut. Brukar göra vanliga kokosbollar, men testar gärna det här receptet.
    Själv älskar jag att dela mina recept med mig också 🙂

    http://theflamingpotato.blogspot.co.uk/

  • Linn
    10 oktober, 2013 at 09:28

    Jag gjorde dem igår och blev förvånad över att de faktiskt var goda! Till och med min sockerknarkande man tyckte att de var goda 🙂 Tack för receptet!

  • Josefin
    11 oktober, 2013 at 00:31

    Eftersom du säger att de är en kylvara antar jag att du har dem kylda även i din butik? Av bilden att dömma ser det ut som motsatsen nämligen.

  • Julie
    13 oktober, 2013 at 18:19

    I found this recipe confusing-it says mix all the ingredients except the chocolate, together. Then after chilling and dipping in the melted chocolate, you have to sift kokosflingor over the balls. How? I thought the kokosflingor had to be mixed in the bowl? Luckily I noticed this before I started, but you really should have said how much of the kokosflingor goes in the mix, and how much you have to keep, to roll the balls in at the end. Or is it a case of putting all the 5dl of kokosflingor in the mix, and then using extra to roll the balls in?
    In the end, I put half in the mix, and I’ve kept half back to roll the balls in, and I think they will turn out ok. But it should have been made clear in the beginning.

  • Anna
    16 oktober, 2013 at 18:15

    Detta blev helt galet gott! Man behöver inte alls ha cocos utanpå utan det går bra att bara doppa dom i någon fin 70% Lindt tex och låta dom bara vara chokladiga på utsidan.