Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Jag vet inte om jag har berättat för er men jag var ju sjukt cool som barn och tonåring. Hängde i rätta gänget, hade skolans coolaste kille (en av dem i alla fall), blev utnämnd till Miss Råsunda när jag gick i åttan – ni fattar hur cool jag var. Jag minns hur de barn som hade föräldrar som inte prioriterade dem, inte hade tid med dem, som valde att jobba, dricka med vänner. Det var dem barnen som satt hemma och spelade spel. De fick ingen självkänsla, ingen som pushade dem till att våga spela lagsporter eller hänga i parken. De blev kufar, töntar, tillbakadragna, folkskygga. Jag har aldrig i mitt liv umgåtts med en person som spelat dataspel. När jag frågar vänners barn idag som är 10-15 år säger de ”Snälla det är bara töntar som spelar dataspel”. Och töntar är vi vuxna som skapar. Tänk på det. Kom att tänka på allt det här då jag såg att @petteralexis inte heller är ett fan av spelande. Blev väldigt glad att han skrev det! Fler kända personer borde hjälpa till att ta barnen från luren. Och ut i naturen. #fuckfortnite

You Might Also Like

 • Anna
  4 november, 2018 at 15:48

  Ja herregud vad du måste varit cool….
  Dina föräldrar måste ha blivit överlyckliga när du hade skolans coolaste kille och blev Miss Råsunda i åttan 🙂

 • Julia
  4 november, 2018 at 16:07

  Tror inte du var cool mer än i ditt huvud. Antaligen var du bara lika ful och elak som du är nu och med noll skärpa
  Var det inte dina släktingar som brukade skratta åt dig när du slog dig istället för att trösta. Där har du nyckeln till allt och förklaringen till din hemska persona

 • Siv
  4 november, 2018 at 16:48

  Många som spelar dataspel har diagnoser. Läs på om add och autism kanske.

 • Karin N
  4 november, 2018 at 17:06

  Tanken att ta barnen ut i naturen är god. Men du hjälper inte någon genom att klanka ner på val människor gör. Du trycker ner, mindrevärderar och hatar de som inte är priviligerade. Skäms på dig!

 • lillajag
  4 november, 2018 at 18:02

  Du var en mobbare. När har mobbare blivit coola?

 • lillajag
  4 november, 2018 at 18:13

  Du verkar vilja starta en mobbningsgrupp i Ringos klass. Ringo ska väl vara ledaren ( han har ju den bästa mentorn ”sin mor”. Mobba alla som spelar data.

 • ÅsaAurora
  5 november, 2018 at 06:24

  Tror det handlar om att se vad spelandet ger. Min son har fått kontakt med kompisar som han sen träffar i verkligheten. Åkt upp från Stockholm till Luleå och fiskat badat i älven och upplevt sommar i Norrland.
  Att få kontakt med folk från överallt är ju inte fel. Dessutom har han bättrat på sin engelska betydligt. Han är jätte social både på nätet och i sin skola. Han är 16 och står upp för sig själv och avstår från alcohol och droger när kompisarna testar. Tillvaron är inte svårt eller vit. Pengar eller misär. Jag kan inte ge honom coola resor världen över men jag ger honom vad jag kan. Vi har alla olika förutsättningar.

 • Alida
  5 november, 2018 at 07:02

  Sorgligt hur du tänker….finns ju även de barnen som är mobbade, ensamma och som aldrig får vara med trots närvarande fina föräldrar….för de här barnen blir spelet en livlina…har lite svårt för hur du skryter om dina ”perfekta” barn och er ”perfekta” föräldraroll…

 • Zhandra
  5 november, 2018 at 11:41

  Och vad blev det av dig trots att du umgicks med ”rätt” personer och var ”cool”
  En mobbare av värsta sort, en översittare och allmänt osympatisk människa.

 • ...
  5 november, 2018 at 15:38

  Skriver ett pinsamt inlägg om ”töntar” och lägger upp en bild på din unge, som verkligen ser ”jättecool” ut… eller?😂🙈

 • Jonathan
  5 november, 2018 at 18:58

  ”Jag vet inte om jag har berättat för er men jag var ju sjukt cool som barn och tonåring”

  Ingen som säger så har någonsin faktiskt varit cool. Det är dessutom genuint töntigt att skriva så.

  ”Det var dem barnen som satt hemma och spelade spel. De fick ingen självkänsla, ingen som pushade dem till att våga spela lagsporter eller hänga i parken”

  Jag är medveten om att det var skillnad när du växte upp på typ 40-talet, men idag är det minst lika många som spelar datorspel som det är som spelar fotboll i västvärlden. Dom behöver aldrig bli pushade till att spela lagsporter som fotboll när dom inte har varken kondition eller muskler, för dom väljer att spela lagspel online 7 dagar i veckan över att springa efter en boll 2-4 dagar i veckan.
  Och ”hänga i parken”? Du har inte tänkt på att dom kanske inte ville hänga med töntarna som hängde där?

  Men för en för en riktig poäng – tönt och nörd är två helt olika saker. Lär dig skillnaden innan du påpekar hur någon är det ena eller andra. Det är inte töntigt att spela datorspel. Sen kan det vara töntigt att dansa Fortnitedanser eller som det var på min tid – sjunga introt till Pokémon när man var på stan. Men att säga ”Snälla det är bara töntar som spelar dataspel”? Det är inte bara dålig uppfostran, det är också felinformerat vad definitionen av ordet är. Vad är töntigt? Frågar du en nörd (like myself): att kalla sig själv cool, följt av att snacka skit om andra utan att veta vad man snackar om, avslutat med att hålla med ouppfostrade ungar.

 • Chris Jonasson
  5 november, 2018 at 22:59

  Så först var det att barnen blev våldsamma. Har du nu kanske insett att forskningen motbevisat dig innan ditt offentliga ställningstagande?

  Är det därför du faller tillbaka till dina ungdomens år och börjar kalla barn för töntiga och leker tyff?

 • Simon
  7 november, 2018 at 14:24

  Aj Katrin. Aj. Det gör ont i mig att se att din värld är så inskränkt, så självcentrerad och så stängd för möjligheten att det faktiskt finns andra sätt att leva här i världen. Alla behöver vi inte gå samma bana här i livet för att bli lyckliga. Och tur är väl det, så vi inte alla hade nöjt oss med lite ytlig bekräftelse och att pussa på den snyggaste killen i åttan. Vissa har andra intressen och annat som stimulerar. Låt det få vara så.

 • Jenyfear
  8 november, 2018 at 08:14

  MIN KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
  Jaha…Min hjärna gick först upp på högvarv av ilska innan jag tog tre djupa andetag och insåg att “visst ja Du är ju en missbrukare” en uppmärksamhetsmissbrukare! Du lever av att provocera och reta upp andra för då syns Du. Men ändå…
  Jag är en specialistutbildad sjuksköterska gift med en högutbildad man. Jag har tre barn och 4 barnbarn, gift, vi har villa och två bilar! Så ett ganska normalt medelklassliv. Vi läser mycket både min man ock jag och går på musicals och opera ibland och vi reser även en hel del!
  Jag har dock enligt Dig ett stort fel, jag spelar World of Warcraft och JAG ÄR 67 ÅR GAMMAL! Det är inte mina föräldrars fel att jag spelar, för spel fanns inte då. TV fick vi när jag var 7-8 år en av de första på vår gata!
  Jag spelar för att jag får stimulans, jag har något att göra som pensionär, men om jag nu tolkar dig rätt så borde jag baka bullar och sticka tröjor. Det gillar inte jag, så ursäkta om jag inte passar in i mönstret.
  Ta dina kompisar som du säger tycker som du, stanna hemma från “utelivet” en kväll och titta in till mig på min Twitchkanal där jag streamar mitt spelande och har 1.2 miljoner tittare idag och 14100 följare. Kom in ställ frågor i chatten så ska jag och mina mods förklara vad spelandet ger oss. Vi är allt mellan 10 och 70 år där så någon åsikt ska Du nog kunna ta till dig.
  Välkommen in i “nördvärlden” där finns vi som inte är rädda för att utmana normer men framför allt ta till sig ny utveckling och forskning!
  Hej från Wowmormor Jenyfear
  Twitch.tv/Jenyfear