Okategoriserade

10 veckor kvar nu

Det är bara tio veckor kvar tills jag föder är det ett skämt eller?! Hur ska jag hinna med allt?! Herregud. Herregud. Shit asså. Aja. Okej, full fokus nu. Det blir bra. Jag vill inte bli en sån där som sitter och jobbar med en två veckors bebbe på armen, jag ska göra allt för att förebygga det. Vi var på ett möte här om dagen med en tjej som berättade att hon jobbat i Italien i många år och att hon just flyttat hem till Sverige igen. Hon berättade hur det i Italien i just hennes bransch var coolt att jobba mycket och se grå och glåmig och smal och utarbetad ut. Svarta ringar under ögonen var ett plus liksom! Usch, det köper jag inte alls det där. Fast för unga kan jag kanske förstå att det kan ses som coolt att visa att man jobbar hårt för att man vill göra karriär fast för äldre (moi) så tycker jag nog att det är coolare att jobba mindre och yoga mer!

Jag var med om nåt så tramsigt på ICA igår. Ett par som handlade och jag vet inte varför men jag snubblade över dem flera gånger i butiken. Varje gång överhörde jag något som de sa till varandra. Hela deras liv handlade om soya. ”Vi ska ha soyamjölk” ”Och soyafärs” ”Soyaost var står den?”. Jag var så sugen på att gå fram till de här gröngölingarna och vråla ”Sluta vegga börja käka blodig biff!” Men alltså på allvar vem äter soyaprodukter 2013? De som bor i en bunker? De som vägrar teve och press? HUR KAN MAN INTE VETA ATT SOYA ÄR OHÄLSOSAMT? Tror de att de är hälsosamma när det äter soyaprodukter tänker jag? Fan borde jag upplyst dem? Är det mitt fel nu att de inte vet bättre? Är det min uppgift som hälsofrämjare att informera ungdomen när de gör fel? Ha ha ha….Sen betalade de halva notan på ICA. Ja men jag hamnade bakom dem i kön också. Han 100 kr Hon 100 kr. Charmigt.

Appropå ocharmanta killar så hade jag ett par igår där killen handlade en jävla massa varor hos mig och när tjejen ville ha en kokosvatten för 19 kr och frågade om han kunde bjuda henne på den fullständigt blaffade ihop. ”Va?! Nähe häe…skulle inte tro det, va?!”, sa han och jag blev så illa berörd att jag inte visste vilket håll jag skulle se åt. När hennes kort inte accepterades av izettle (maestro) så ställde hon tillbaka drycken och log med sammanbitna läppar. ”VA? Skulle du inte ha den?”, bräkte killen. ”Näe, jag ångrade mig”, sa tjejen. Jag vet att jag borde ha bjudit henne på drycken men jag blev så paff och visste inte vad jag skulle göra så jag gjorde inte det utan skämdes bara. Sen vid lite mer eftertanke kom jag på att hon får skylla sig själv som hänger med en sån kille så jag skiter väl i henne.

Sist men inte minst innan jag kilar iväg på lunch så vill jag hylla Selena Bahto Sehic och Pernilla Kamstedt och Henrik Norrman (formgivare) som gjort en otroligt proffsig uppsats om Personal Branding. Snyggt proffsigt och väldigt intressant läsning. Jag fick den skickad till mig för länge sedan och jag är ett av deras case som de intervjuat. Jag har inte haft tid att läsa den förrän nu men nu har jag gjort det och om det här lilla inlägget på något sätt kan bidra till en referens för de här unga tjejerna i framtiden så gör det mig glad att kunna bidra. Riktigt duktiga tjejer!

Så. Nu går jag på lunch.
Katrins Snapshots

You Might Also Like

 • louisechf
  27 september, 2013 at 12:19

  Words. Killen betalar!

 • Louise
  27 september, 2013 at 12:27

  Fast vi har ju ingen aning om deras relation….. Han kanske har anledning att vara skitless på henne?

 • Han
  27 september, 2013 at 12:47

  …om tjejen vill ägas.

 • anonym
  27 september, 2013 at 12:52

  Ännu ett påhittat inlägg, för att få många kommentarer, läsare!
  Skall killen betala eller……..

 • Elin
  27 september, 2013 at 13:23

  Hur ska man våga handla av dej om du talar illa om dina kunder? Man blir ju rädd att hamna på din blogg ju!;)

 • Madde
  27 september, 2013 at 13:26

  veganer?

 • Latrin
  27 september, 2013 at 13:35

  Precis så kan hon leva som Katrin, killen kan göka bäst han vill och hon bara biter ihop och ler.

 • anonym
  27 september, 2013 at 13:46

  Precis. Katrin tänker inte längre än näsan är lång, fast den är ju ganska lång kan man tycka!

 • Emma
  27 september, 2013 at 13:53

  Exakt, veganer! Kommer aldrig mer äta något som dött mot sin vilja.. en bit av en tidigare levande varelse. Spyr. Soja for the win.

 • Carola
  27 september, 2013 at 13:56

  Ja snart drar det ihop sig. Tiden går verkligen fort.

 • anonym
  27 september, 2013 at 13:56

  Håller med!!!

 • Marianne
  27 september, 2013 at 14:05

  Kött äter man inte för att man inte vill äta sina vänner.

 • ylva
  27 september, 2013 at 15:06

  Någon gissade att detta inlägg var påhittat. Kanske det. I så fall väldans fantasifullt ! En äkta god POLSKA hade nog skänkt flaskan,Det men Katrin är ju svensk…och skämdes i stället en stund, såsom man gör när man går förbi en smutsig, av nudlar uppsvälld och fattig tiggare. TIPS : DU hade säkert mått bra av att skänka flaskan ! Goda handlingar skaver inte, däremot de goda man tänkt men inte utfört.

 • Carrie
  27 september, 2013 at 15:09

  Ja, eller för att man inte vill ha vibrationerna av ett dött djur i sin kropp. Finns många anledningar att sluta äta kött om man känner för det. Men soja är definitivt inget alternativ. Tokigt att så många anser det som hälsosamt.

 • Lucy
  27 september, 2013 at 16:36

  Håller helt med om det är så jävla dumsnålt att hålla på och dela upp betalningen, antingen betalar hon eller så betalar han. Varför krångla till det liksom.

 • Emma
  27 september, 2013 at 16:45

  Har aldrig hört att soja är onyttigt, och då har jag ändå läst näringslära på högskolenivå. Som jag har fått lära mig så innehåller soja bra protein och knappt något mättat fett. Enda nackdelen med sojaprodukter är att de inte är producerade i Sverige, vilket ju inte är så klimatsmart – men å andra sidan är inte lchf det heller…

  Berätta gärna för mig varför soja är så ohälsosamt eller hänvisa till någon artikel om det.

 • sara
  27 september, 2013 at 16:54

  men herregud ge dig!! man ägs inte bara för att killen betalar mer än tjejen i ett förhållande. väx upp.

 • Kristina
  27 september, 2013 at 17:29

  Är mungbönor bättre än soya?
  Trodde baljväxter var ett fett NEJ för LCHF.
  Äter LCHF just nu men har alltid haft stor förkärlek till soya, böner och linser;)

 • Anna
  27 september, 2013 at 17:42

  Varför är det ohälsosamt med sojabönor? Har jag aldrig hört talas om?

 • Aina
  27 september, 2013 at 17:59

  Herregud har du levt under en sten eller? Dra ut huvudet ur röven istället.

 • Chocochock
  27 september, 2013 at 18:45

  Ät choklad!
  Nya sorter:
  http://chocochock.se

 • Sanna
  27 september, 2013 at 18:45

  Sojan i sig är inte onyttig överhuvudtaget. Tvärtom innehåller den hur mkt protein som helst och annat nyttigt som kroppen behöver. Så fuck you Katrin! Läs på innan du skriver ett helt stycke om det!
  Det som däremot inte är bra med att äta viss soja är beroende av var den är odlad och under kolla omständigheter. Ekologiskt odlad soja som inte fraktats så långt (odlad i europa) är inte fel att äta. Och sojans innehåll är det definitivt inte fel på!! Så läs på lite innan du yttrar dig ditt jävla pucko! Du är pinsam!! Och ja, du borde gått fram till de som skulle handla soja och sagt till, för då hade du förhoppningsvis fått lära dig ett och annat!!

 • Mallaballa
  27 september, 2013 at 20:33

  Föder??? Hur menar du då???????

 • Cattis
  27 september, 2013 at 20:57

  Okinavafolket äter massor av soja och lever längst av alla.

 • Paula
  27 september, 2013 at 21:17

  Är man gluten o laktosintolerant så tjötar man om soya hit o dit.. onyttigt? På vilket sätt då ?

 • Carrie
  27 september, 2013 at 22:08

  US. Food and Drug Administration har en lista på 288 vetenskapliga studier som visar på negativa hälsoeffekter av att äta soja men jag har inte läst alla och jag har inget intresse av att äta soja heller.

 • Hanna
  27 september, 2013 at 22:15

  Soja i sig är inte onyttigt, finns inga objektiva studier som visar det. Kött däremot är bevisat cancerframkallande. Så ha så kul med din tjocktarmscancer så hörs vi sen! Pöss!

 • Elle
  27 september, 2013 at 22:43

  Eller så jobbar man på och skaffar sig kapital i stället för att skaffa en unge innan man är 25. Då slipper man leva på någon annan.

 • Lotta
  27 september, 2013 at 23:29

  Soja innehåller fytohormoner , och är du nu så påläst och smart så kan du räkna ut hur detta påverkar nutida människor med kraftiga hormonobalanser.

 • Anna
  28 september, 2013 at 00:12

  Och?! Är du påläst?! Verkar inte så. Finns 0 vetenskaplig evidens för att fotohormoner (som finns i många växter) är hälsovådligt! Däremot, som ngn skriver här nedan, innebär en kost som består av hög andel kött och låg andel grönsaker, frukt etc en ökad risk för vissa cencertyper. Allt i hemmets extra är inte sant således. Vakna.

 • Mu
  28 september, 2013 at 02:54

  Men de kanske inte var ett PAR bara för att de handlade tillsammans? De kanske är med i någon förening eller whatever där de fått som uppgift att inhandla mat till ett recept de ska tillaga på fredag kväll…de kanske inte ens träffats förrän just idag?
  Och så sitter det en påse nötter och analyserar deras kärleksförhållande (!) på en blogg helt plötsligt…

 • Sandra
  28 september, 2013 at 08:18

  Men hon skrev ju inga namn…. du låter som en gnällig kärring.

 • Linn
  28 september, 2013 at 08:20

  Taskigt. Hoppas du mår lite bättre nu.

 • Linn
  28 september, 2013 at 08:25

  ’Fuck you’ och ’ditt jävla pucko’ Den som uttrycker sig så inger inget förtroende helt enkelt. Dessutom låter det ganska ointelligent.

 • Lina
  28 september, 2013 at 09:30

  Oj.. Du är inte speciellt clever…
  Det märks tydligt på inläggen du skriver.
  Skulle aldrig handla hos dig, som du lämnar ut folk

 • Carrie
  28 september, 2013 at 09:45

  Håller med dig Linn!

 • Isa
  28 september, 2013 at 10:02

  Hej katrin. Alla är på tjocken, inklusive mig själv. Jag känner mig som en saccosäck. Alla andra preggomammor ser ut som gudinnor direkt från grekland. Hur gör man för att slippa undan saccosäcksgrejen? Säg inte ät bra och yoga varje dag för jag äter redan bra och jag tränar så mycket jag orkar. Men ändock. Hur blir man av med den tankegången?

 • Cornelia
  28 september, 2013 at 11:29

  Åh jag har också 10 veckor kvar, det känns ju helt sjukt! Hur fort går tiden egentligen?! 🙂

  Längtar! Men är lite nervös såklart.. 😉

  XOXO
  http://Cutelittlethings.se – Shopping Stil & Ungmamma-blogg

 • Carrie
  28 september, 2013 at 11:35

  Nu kom jag på att jag nog tror att Soya Produkter är väldigt bra 🙂 Framförallt för mäns potens 🙂

 • M
  28 september, 2013 at 12:01

  Vad menar du med att du skall föda? Det är ju läkaren som gör jobbet åt dig, du ligger ju bara och väntar på att dom andra tar ut ungen dvs snitt. Det är inte att föda..Ursäkta men du kan ju inte kalla det för att föda och kämpa ut det lilla miraklet.

 • Fatme
  28 september, 2013 at 12:10

  Ursäkta mej men bara för att de är en annan som gör ”jobbet” enligt dig så betyder de inte att hon inte föder? Skulle dun kunna ge mej något annat namn på va de kallas isåfall? Hon föder ju vilket som hon har gått och burit på sitt lilla mirakel i 40v!!
  Hon hade ju varit med en hemsk förlossning enligt henne då kan du kanske försöka åtminstone förstå varför hon vill föda kejsarsnitt eller bara låta bli och snacka skit.
  Födde själv kejsarsnitt första gången (akut) betyder de att jag inte kämpa ?

 • Fatme
  28 september, 2013 at 12:12

  Jag kämpa om inte mer iallafall minst lika mkt som en vaginal förlossning, sen e d ett helvete efter de med ska du veta;)

 • F
  28 september, 2013 at 12:18

  http://Www.Fiftykilos.wordpress.com

 • Y
  28 september, 2013 at 12:23

  Men man kan ju få cancer och andra hälsoproblem om man äter för mycket soja produkter !!!

 • Y
  28 september, 2013 at 12:26

  Just det ! det finns ett amerikanskt ordspråk som går så här: ” The road to hell is paved by good intentions ”

 • Y
  28 september, 2013 at 12:28

  Speciellt för att sojabönor väldigt ofta är genmanipulerade !!!

 • Y
  28 september, 2013 at 12:31

  Nu är det nog tvärtom med den saken ,sojabönor innehåller östrogen som naturligtvis inte är bra för den manliga potensen!!!

  Det är också därför man ska akta sig från att konsumera för mycket soja eftersom för mycket östrogen i en kvinnas kropp kan orsaka t.ex bröstcancer……….

 • Y
  28 september, 2013 at 12:34

  Sant! men de äter inte genmanipulerad och processad soja !

 • kerstin
  28 september, 2013 at 13:38

  Hört talas om mjölprotein allergiker? Jag arbetar på en förskola och dessa barn som har dessa allergier får sojamjölk. Ingen forskning visar på att denna mjöl är onyttig. Googla så ser du detta snart. inte enbart veganer dricker och äter soja produkter

 • Carrie
  28 september, 2013 at 13:49

  Hahaha..hon skojade bara 🙂 Sen innehåller soja fytoöstrogener som påminner om kroppens eget östrogen men är inte lika potent. Asiatiska män verkar ju iofs inte ha några problem med själva potensen, men jag vet inte hur mycket soja de äter dagligen. Sen är de ju betydligt mer öppna för medicinalväxter än västvärlden.

 • Kristina
  28 september, 2013 at 15:23

  Vid planerat snitt hinner du aldrig öppna dig, ergo du har inte gjort jobbet.
  Akutsnittades med nr1 efter två dygn. Många timmars arbete, blev alltså snitt efter 46 timmar!
  Nr2+3 ploppade ut på mindre än en timme och det var asenkelt. Jag tycker alltså det på fullaste allvar – skulle aldrig vilja planera snitt.
  Det gör ondare efteråt, tar längre tid att läka, man kan ju för fasiken inte ställa sig upp och tvingas gå med en hög rullator i korridoren. Massa extra sprutor mot blodproppar. Och – denna jävulska ryggmärgsbedövningen.
  Valde bort smärtlindring vid 2 och 3, mycket bättre.

 • C
  28 september, 2013 at 15:42

  fast mobbad i skolan och man har tre klasskompisar man har bildat band med, tycker jag låter lite konstigt. Men det är i alla fall bra att man har någon kompis i skolan att vara med och mobbad i skolan om man nu skulle vara det än att vara ensam och övergiven…

 • C
  28 september, 2013 at 15:47

  NIna (pia)

  Vi fick inte följa dig när du var mobbad i skolan. Du skrev inte ett knyst om det. Du skrev om sprit och sexfester. De flesta mobbade jag känner brukade sitta hemma om kvällarna, inte anordna fester. Tror det ligger en hund begraven här.

  LIsa Maria
  den 27 september, 2013 kl. 19:43 skrev:
  Jag var mobbad i hela grundskolan MEN jag hade även ett flertal vänner. Det ena behöver inte utesluta det andra…
  Så tro inte att alla mobbade sitter ensamma hemma jämt och är helt isolerade.
  Dessutom är det väldigt många mobbade som inte pratar om det när man är mitt uppe i det, för det är tyvärr fortfarande än i dag skamligt att bli mobbad. Man blir så inpräntad av mobbarna att det är fel på en och sitt eget fel att man blir mobbad så till slut tror man det själv.

  jaha Lisa blev dagligen trakasserad av sina klasskompisar för sin enorma kroppshydda, ingen i bandet Lipstick var någon skönhet särskilt inte Malin Jonsson

 • C
  28 september, 2013 at 15:49

  Så det var de tre som blev över, bildade band fick sin revansch i cafe Umeå 1995

 • Suss
  28 september, 2013 at 15:53

  finns en bild i boken hur törs du Lisa 2004, på Lisa, hennes mor, och hennes två systrar utanför familjens hus i Umeå.
  Tre Lisor en NIna.

 • Suss
  28 september, 2013 at 15:55

  jag menar TRE lisor på EN nina

 • Suss
  28 september, 2013 at 15:57

  Lisa hade bantat ner sig där hon stod bredvid sin mor och storasyster Nina.

 • C
  28 september, 2013 at 15:59

  http://www.sverigetopplistan.se/

  7 på listan

  vänner och bekanta

 • A
  28 september, 2013 at 22:00

  Har DU googlat? Skulle gissa på inte. Googla ”Soya” och ”warning” så får du upp tusentals detaljerade länkar med medicinsk fakta.

 • Anna
  28 september, 2013 at 22:18

  Om du googlar på vatten och varning så får du massa träffar. Google är ingen vetenskaplig källa. Sök på pubmed eller dylikt efter relevanta artiklar och återkom sen.

 • Hyrestanten
  29 september, 2013 at 00:45

  Jag äter soja och jag har inte bott i en bunker 🙂 Det man vet är att soja innehåller naturligt östrogen. Asiatiska kvinnor drabbas inte lika ofta av bröstcancer och det kan bero på att de äter mycket soja.

 • kerstin
  29 september, 2013 at 06:49

  Ja jag har googlat och det står att inget är vetenskapligt bevisat att ingen forskning har kommit fram till att det finns bevis för att det är skadligt. Så bladder att det finns medicinsk fakta.

 • kerstin
  29 september, 2013 at 07:01

  Till A:

  Svar:

  Sojabönan är en mirakelböna. Det är en av de få vegetabiliska proteinkällorna som har en bra balans av alla essentiella aminosyror.

  Soja innehåller fytoöstrogenerna dadzein och genistein. Dessa ämnen liknar kroppens eget östrogen, men har en helt annan verkan i kroppen. De flesta studier visar att soja har en skyddande effekt mot olika cancerformer, stärker skelettet och sänker det onda kolesterolet.

  Det finns inga studier som visar att sojaöstrogener har en skadlig hormonell effekt i kroppen. Nivåerna i soja är för låga och dessutom innehåller de flesta grönsaker, nötter och frön höga nivåer av liknande fytoöstrogener.

  Soja innehåller ämnen som fytinsyra och trypsininhibitorer som hämmar upptaget av kalcium, järn, zink och magnesium, samt protein i tarmen. Fytinsyrainnehållet i soja är dock inte högre än i vanligt korttidsjäst bröd och mineralupptaget är i regel inget problem. Inte heller innehållet av trypsininhibitorer är ett problem, då de förstörs vid blötläggning och kokning av bönorna.

  Tofu, sojamjölk och fermenterade sojaprodukter har använts i Asien sedan 200-talet och det finns mycket få dokumenterade biverkningar. Soja ökar inte behovet av vitamin B12 eller D. Eventuellt kan behovet av jod öka något. Är man trots allt orolig, finns det fermenterade sojaprodukter som innehåller mindre fytinsyra och sojaöstrogener.

  Soja innehåller fullvärdigt protein och det finns inga hälsoskadliga effekter såvida man inte är allergisk. Undvik helst GMO-soja, genmodifierad soja, då långtidseffekterna är okända. Stora sojaodlingar medför ofta skövling av regnskog. Men det är energisnålare och bättre för miljön att äta sojan direkt än att gå omvägen via kött. Majoriteten av all odlad soja används i dag till djurfoder.

  Pernilla Karlsson
  http://www.halsa.se/Kategori/Naturlig-halsa/Experter/Kostexperten-svarar/Ar-soja-nyttigt-eller-ohalsosamt/

 • Carrie
  29 september, 2013 at 07:16

  Jag håller inte med riktigt beträffande sojan. Det finns ju faktiskt vetenskaplig forskning som tyder på allvarliga hälsorisker, därmed inte sagt att alla som äter soja drabbas. Är själv nybliven vegan men jag skulle kanske inte vända mig till vegosarnas riksförbund för att få information om sojans för och nackdelar. Har sålt sojaprodukter till kvinnor med klimakteriebesvär under väldigt många år men idag känns det inte som något jag är helt nöjd med. Fast det är såklart upp till var och en att äta hur mycket eller lite soja man själv vill. I pass.

 • Carrie
  29 september, 2013 at 07:49

  Lästips! The Whole Soy Story- The dark side of americas favorite health food av: Kaayla T. Daniel. PhD. CCN. The book that tells the truth about soy that scientist know, that you need to know and the soy Industry has tried to suppress.

 • anonym
  29 september, 2013 at 08:27

  Planerat snitt är inte att föda, det är lyx och visst gör det ont efteråt men ändå..Jag har gjort båda varianterna och att föda på riktigt var en kamp i timtal..Men sen planerat snitt pga av livsfara då det var fel på livmodern så var det som att gå till tandläkaren,,Bedövningssprutor och sedan vips så hade personalen gjort allt jobb och på några minuter istället för 2 dygn som förra barnet så hade jag sluppit att FÖDA…Punkt..Det är en jävla skillnad och säg inte föda om snitt…

 • Vem
  29 september, 2013 at 15:26

  Blir också riktigt jävla provocerad av folk som har behov av att ifrågasätta ordet ”föder”. Föds inte barnet den dagen kejsarsnittet genomförs enligt er då alltså? Vilket ord får hon använda? Vilket ord får hennes son använda sen när han vill fira sin FÖDELSEdag? Miffon.

 • Carrie
  29 september, 2013 at 16:04

  Hahahahaha..precis! Ska hon säga, idag ska vi fira Rambos snittdag hahaha..så sjukt 🙂

 • kerstin
  30 september, 2013 at 07:24

  carrie:
  Enligt forskare och läkare så finns det inga vetenskapliga bevis att soja är skadligt. Ge mig gärna en medicinsk svensk sida där det står att soja är skadligt.

 • Achmed
  30 september, 2013 at 13:35

  Wow kattan. Hänger du ut dina kunder i bloggen nu också?
  Varför inte passa på att ta ett smygfoto o lägga upp medan du är i gång. Fy va äckligt av dig. Har du inga gränser?!

 • Achmed
  30 september, 2013 at 13:39

  Varför ska hon skänka flaskan? Så fungerar inte ett egenföretagande. Just nu minns jag varför jag sadlade om och la ner företaget. Just pga dumma svenskar som dig som tror att det är okej att pruta till sig gratisvaror/tjänster.

 • Achmed
  30 september, 2013 at 13:41

  Även om hon inte skrev ut namn, så gjorde det här inlägget så att jag aldrig skulle kunna tänka mig handla hos kattan. Inte bara för hennes överpriser. Utan för att hon sitter och HÄNGE UT oskyldiga kunder. Med eller utan namn. Fan vilket rikspucko du är katrin..

 • Carrie
  30 september, 2013 at 15:07

  Nä, någon svensk medicinsk sida med ”bevis” känner jag inte till. Jag har bara läst delar av US. Food and drug administrations vetenskapliga studier samt lite olika böcker om soja och sojaindustrin. Är inte ute efter att hävda eller bevisa något utan säger bara att jag som privatperson inte ser sojan som ett lämpligt livsmedel. Har också läst veganen och kostexpertens Pernilla Karlssons hyllningar till sojabönan och tycker det är märkligt hur man så tvärsäkert kan hävda att soja är helt ofarligt. Jag köper inte det och det är bara baserat på vad jag har läst o tagit del av genom åren och sedan bildat mig en egen uppfattning. Att kalla sojabönan för en mirakelböna får i.a.f mig att skaka på huvudet och himla med ögonen på en och samma gång. Tycker också att ju mer man läser om den desto mer förstår man hur lite man egentligen vet.

 • Camilla
  30 september, 2013 at 15:56

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • sofie
  1 oktober, 2013 at 22:59

  Alpro är det kanske vanligaste företaget som säljer sojaprodukter i Sverige och deras soja är inte heller genmanipulerad…

 • sofie
  1 oktober, 2013 at 23:17

  Jag blev vegan för ungefär ett år sedan av miljö- och djurrättsskäl. Jag hade ingen aning om hur mycket det skulle förändra mitt liv. Jag förlorade trettio kilo i vikt utan att egentligen försöka, min hy har blivit helt fri från acnen jag lidit av under hela mitt liv, jag sover bättre på natten och har mer energi på dagen.

  Jag har valt att variera mitt intag av vegetabiliska mjölkprodukter och proteinkällor. Att mindre mängder soja skulle vara farligt känns ju högst osannolikt m.t.p. hur svaga fytoöstrogenerna är, men i allmänhet tycker jag att det känns smart att variera sin kost och därför konsumerar jag även havremjölk, mandelmjölk och kokosmjölk.

  Ibland händer det att jag ska tillaga något där jag vet att det är sojaprodukter som gäller, för smakens skull, och då kan jag precis som paret i inlägget springa runt i butiken och stapla sojaprodukterna på varandra i korgen. Om Katrin skulle se mig då skulle hon säkert sucka djupt, men det skulle knappast ge en rättvis bild av mitt dagliga, genomsnittliga intag av sojaprodukter.

  Jag har förresten hört att evidensen för att sojaprodukter har en positiv hälsoeffekt är fler än evidensen för att LCHF har en långvarig, positiv hälsoeffekt… Någon kanske kan bekräfta detta då jag tycks ha glömt att bokmärka artikeln?

 • Johanna
  2 oktober, 2013 at 10:19

  Ja och då är det ju bättre att en massa andra varelser får sätta livet till eller plågas igenom sina liv som mjölkkossor. Tvångsbefruktas och sen slitas ifrån sin kalv efter 24 timmar bara för att den ska fortsätta ge mjölk och sen när mjölken sinar gör man om samma sak igen. Bara för att du prompt ska ha mjölk och inte kan tänka dig att låta bli eller dricka havre/soja/ris-substitut. Bara DU får din mjölk och samtidigt slipper cancer?

 • Sofia
  13 oktober, 2013 at 22:43

  Och man får inte cancer av rött kött? och t.ex. tillsatser och hormoner av mjölk som förövrigt bara är mättat fett..