Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Det är med stor stolthet jag vill berätta för er att jag nu skapat ett drev. Det hela började med att jag sa till min vän ”Är du dum i huvudet, låter du ditt barn spela Fortnite?”. Hon blev överlycklig att jag sa så och tog genast ifrån sin åttaåring spelet. Inte ens någon protest från pojken, han bytte glatt mot FIFA. Idag berättade min vän att hon sagt till sin vän ”Katrin sa att jag var dum i huvudet som lät XXX spela Fornite”. Väninnan blev glad och tog bort spelet från sin son. Hennes väninna förde det sedan vidare till nästa väninna och allt det här fick jag veta om idag! Jag har startat ett drev och jag är så stolt över det. Och nu när jag fått vatten på min kvart tänkte jag starta nästa drev. Till alla kvinnor som curlar sina män och exmän: Sluta med det och börja ställ krav. Ta striden för ditt barns skull. De där männen ska ut och aktivera sina barn, utöva sporter med dem, plocka svamp, läsa böcker, åka på cykeltur med picknick, kolla film, spela spel för all del men de ska fan skita i våldet. Jag vill aldrig mer behöva höra en kvinna säga ”Jag kan inte styra över vad han får göra för sin pappa”. Det är bara patetiskt. Vad jag snaskar på medan jag skriver mitt inlägg? En knäckeskiva med aprilossylt. Kan tipsa om det med faktiskt. @cleaneating.se #fuckfortnite

You Might Also Like

 • Tina
  15 oktober, 2018 at 20:56

  Drev? Hahaha
  Knäcke med aprilossylt? hahaha
  Nån kanske kan driva dig bort från krogen din fyllkaja

 • Anna
  15 oktober, 2018 at 21:13

  Håller med dig om spelet till 100%!! Vår 10-åring får absolut inte spela det. 16-åringen har fått men har nu tagit bort det för vi märker att han blir som besatt och glömmer bort tid o rum.

 • Anna
  15 oktober, 2018 at 21:17

  Bra skrivet!!
  Precis så det ska vara.

 • G-T
  15 oktober, 2018 at 21:47

  Tina: hahaha fyllkaja? Näerå: händer mig jämt tycker jag när jag försöker skriva från mobiltelefoner: hört talas om autokorrekt – djävulens påfund om du frågar mig. Jag hatar det. Då blir aprikossylt=aprilosylt osv. Skittråkigt.
  Det här med datorspel: Tror ni verkligen på allvar att ungar som spelar våldsspel blir våldsverkare? Tror ni gör det för enkelt för er själva om ni hävdar att det är så. Jag var morsantvärtemot – och stolt över det.Att jag stod emot allt vad jag inte trodde på: kollektiva förbud – bara för att man kan.För jag har aldrig ens tänkt tanken att förbjuda.Erkänn att ni inte vet vad de gör, hur de spelar och vill ha total kontroll.Tar man bort det för en 16 åring som om två år är myndig, alltså: ska man inte kunna SNACKA om det här då? Istället för att diktatoriskt förbjuda. Att det sedan är olämpligt att spela vissa spel i ung ålder – visst är det så.
  Men leder förbud till något positivt? Hur tänkte vi själva i den åldern? Ni underskattar ungdomarna…

 • Reductil4you
  15 oktober, 2018 at 22:28

  Äkta Reductil till salu. Erbjudanden just nu.
  [email protected]

 • Sassa mandelbrassa
  15 oktober, 2018 at 22:29

  Jag är nu tillbaka på sociala medier efter ett kortvarigt psykbrejk. Läs om hur jag kom tillbaka på rekordtid..

  https://nouw.com/sassabassa/jag-ar-nu-tillbaka-pa-sociala-medier-34622193

 • [email protected]
  16 oktober, 2018 at 07:16

  Precis som det drivs drev mot dig , då folk uppmanar att inte köpa dina svindyra polska produkter för att du är dum i huvudet, så då köpte jag inte din müsli. Så visst funkar drev.

 • Well
  16 oktober, 2018 at 14:21

  Anna Fogelstrand
  Stackare som behöver andras godkännande för vad du konsumerar, men då kanske du kan ta till dig rådet att hasta la vista vidare

 • amanda
  17 oktober, 2018 at 06:54

  Stackars föräldrar som behöver andras åsikter om vad som är ok, dvs vilka spel barnen konsumerar!!!!!!!!

 • Niklas
  17 oktober, 2018 at 12:56

  Hej Katrin,

  Tycker du och alla andra föräldrar bör se denna video gällande spelande och barn. En forskare i detta område från Uppsala Universitet som håller i föreläsningen.

  https://gotland.solidtango.com/video/problematiskt-spelande-27sept-2018

  Lång, men om något som alla borde se om man bryr sig om sitt barn.

 • Anna
  17 oktober, 2018 at 16:30

  Mycket bra skrivet katrin!
  Fortnite och andra liknande våldsspel borde förbjudas. Bra med föräldrar som engagerar sig.

 • Marcus
  18 oktober, 2018 at 09:26

  Fortnite? Det spelet har ju Bolibompa grafik och inget blod. Det är inget våldsspel, har ni ens spelat spelet? Hade förstått om ”drevet” gällde GTA som barn nog borde vänta med tills de är äldre (inte för att spel någonsin kommer förvandla någon till en mördare, men vissa ämnen bör man kanske vara lite mognare för att förstå).

 • Jakob
  22 oktober, 2018 at 03:52

  Som förälder känner jag mig besviken på att en sådan profil hackar ner på de allra flesta föräldrar och menar att dom är dumma i huvudet som låter barn spela fortnite..
  Jag hade spelat Half life, counter strike, carmageddon, postal, doom, quake, redan när jag var bara ca 13 år. Dom spelen får fortnite att se ut som ”Dora utforskaren”. Tekniskt sett dör du inte i fortnite du tas tillbaka till lobbyn för att hoppa på nästa partybuss. Trots det är jag och har alltid varit en lugn person som aldrig brukat våld.
  Våldsamma spel kan vara suveräna ställen att avreagera sig på sålänge man inte tar ut det på andra i chatten..
  Det finns våld i flera ”barnspel” Lego, minecraft, fifa, NHL. Du kan tacklas i Fifa och NHL vilket jag klassar som våld, förr kunde du tillochmed slåss i NHL spelen.
  Bil spel lär dig inte direkt hur du kör rätt och säkert va?
  Du kan vara otrogen i The sims.
  Tänk föräldrar innan ni bannlyser spel eller tillåter ett spel, hur reagerar era barn på olika typer av spel?
  Kan inte barnet sluta tjata om att döda eller pissa på kroppar etc kanske spelet inte är lämpat för ditt barn men du väljer dina strider själv inte baserat på vad kändisar säger. 💪