Okategoriserade

Lite lättare nu

Ja men så var den stenen borta från mina axlar det tyckte Helen var bra och jag med. Det tog inte många minuter innan tårarna trängde fram när vi pratade om min förlossning. Herregud så hemskt det var. Det verkar som att epiduralen inte verkade som den skulle och det var kanske en lite väl långdragen förlossning men det förmodligen på grund av att det fanns mer akuta fall att sätta kniven i så det kan jag ha förståelse för. Jag kräktes tydligen. Har inget minne av det alls. Måste fråga Bingo. Bingo skötte sig för övrigt exemplariskt och var cool och överlycklig och skrev in Ringo i alla skolor när han var fem minuter gammal, ha ha! Det var kul när Helen berättade om just det. Hur hetsig Bingo var med att få fram hans personnummer för att registrera skolor, ha ha ha!

Aja, nu är det gjort och det känns bra att ha gått igenom allt. Så nu sitter jag här och dricker Vichyvatten, äter sötmandel och ska då ge Omeprazolen minste en vecka. Sen byter jag till Rennie eller något annat som ni skriver. Ska dricka lite bikarbonat ikväll också. Jag tar åt mig av allt som ni skriver som ni märker. Ganska märkligt det här med vichyvatten. Bubblor liksom?

Nä nu ska jag ta och fira med en Nutrinick. Har ni provat dem? Jättebra snack om man går på LCHF. Bara fem gram kolhydrater i hela baren, sötad med stevia och jättegod! Och är man känslig för sockeralkoholer så har den inga. Tips!
Katrins Snapshots

@nutrinick. Ett grymt LCHF snack mellan lunch och middag.

You Might Also Like

 • Monika
  26 september, 2013 at 16:10

  Halsbränna är hemskt. Tugga mandel och riven färsk ingefära. Lägga ett par brädor under sängbenen på huvudändans sida. Låter knäppt jag vet 🙂 Fick det tipset av en läkare, hjälpte faktiskt.

 • Mimmi
  26 september, 2013 at 16:23

  1-2 msk ovispad grädde innan du lägger dig! Funkar perfekt!

 • Rebecka
  26 september, 2013 at 16:26

  Jag är gravid i vecka 36 och har haft halsbränna hela graviditeten. Jag knaprar Novalucol på dagarna och tar bikarbonat på natten. Det enda som funkar på mig.
  Novalucol hjälper nästan direkt och likaså bikarbonaten.

 • Annika
  26 september, 2013 at 16:40

  En näve havregryn ska vara bra men det äter du väl inte? Jag har även hört att man ska dricka eller äta citron det ska göra att magen tillverkar mindre syra. Men i ditt fall handlar det nog mycket om att syra läcker upp pga ökat tryck mot magsäcken. Omeprazol brukar vara bra, annars finns det något som heter silicea gel som man dricker, också bra har provat själv. Också någon Aloe vera inte provat dock…

 • Maria
  26 september, 2013 at 16:40

  Åh vad modig du är! Tänk snat har du en gobebbe hos er! Myyyys. Njut varje sekund för vips är defyraårigas å asroliga femåringar. Tiden går så fort!!

 • Ann.B
  26 september, 2013 at 16:56

  Hej!
  Såg att du har besvär med halsbränna .
  Vet inte om nåt tipsat om detta redan…..
  Man ska ligga på den vänstra sidan på sidan när du sover eller vilar.
  Halsbränna är alltid värre om du ligger på höger sida.
  Hoppas det hjälper!

 • Malin
  26 september, 2013 at 17:07

  Oxå hört detta om att ligga på vänster sida och inte höger. Dessutom ska blodflödet till barnet bli bättre. Är galieve ok när man är gravid? Det fungerar ju lite annorlunda genom att lägga ett slags lock över maginnehållet så man slipper få upp syran i halsen.

  Vad menar du med sockeralkoholer? Tänkte först att du menade sötningsmedel med alkoholer som xylitol etc. Är det inte typ bara stevia och aspartam som är ok vad gäller kolhydrater? Är socker oxå en alkohol? Aja jag kan ju kolla upp det själv men om nån här vet och är sugen på att förklara blir jag glad!

  Skönt att du fick prata om din förra förlossning. Jag gjorde oxå det och grät. Visste inte att jag hade det i mig förrän vi satt där med läkaren inför förlossning nr 2 och snittsamtalet.

 • nathalie
  26 september, 2013 at 17:08

  För mig funkade bara samarin! Testat?? De är ofarligt som gravid

 • Malin
  26 september, 2013 at 17:09

  Dextrosol, där är en sockeralkohol?

 • Micki
  26 september, 2013 at 17:48

  Pröva med gurka. Hört att det skall vara bra. Kan vara värt att pröva och det kan ju i vart fall inte påverka barnet negativt. Lycka till.

 • P
  26 september, 2013 at 17:49

  Detta må låta konstigt men tugga tuggummi, Du sväljer luft och trycker ner magsyran. Det mildrar något.
  Sen eftersom du har refluxer kan ( säkerligen) emaljen skadas. Mitt tips är att du då tuggar tuggummi med fluor eller att du köper Duraphat 5 mg tandkräm( bananlacket man fick hos tdl) från Apoteket för att skydda tänderna.

 • Annorlunda Underbara
  26 september, 2013 at 18:09

  Finns det LCHF produkter i Spanien? Jag hittar inga…..skulle vilja prova ett tag.
  //Jess

  http://www.annorlundaunderbara.com/uncategorized/den-spanska-sjukvarden/

 • mslyckad
  26 september, 2013 at 18:23

  Du behover ingenting fran sk lchf affarer for att kunna ata enligt lchf. At ren mat bra ravaror laga allt fran grunden inga tillsatser latt som en platt.jag bor I dubai folk vet inte ens vad lchf ar o jag ater enligt lchf det gar hur bra som helst:)

 • Dani
  26 september, 2013 at 18:43

  Testa samarin!!!!! Funka super på mig!

 • Annorlunda Underbara
  26 september, 2013 at 18:49

  Tack, jag är helt okunnig och tänkte att det var lättast att köpa råvarorna från ngn LCHF butik. Ska läsa på :-))
  //Jess

 • Malin
  26 september, 2013 at 19:26

  Testa en näve havregryn innan du lägger dig! Jag loooovar att det hjälper! Den liksom suger upp all syra som finns i magen och vips så är brännan borta!!
  Strunta i att det är Kolisar i grynen, det är det absolut värt!

 • Hanna
  26 september, 2013 at 19:40

  Nutri-nick gillas skarpt här med! Den har räddat många eftermiddagar när jag ätit lite för lite av den lite för dåliga skolmaten med eleverna.

 • Tessan
  26 september, 2013 at 21:14

  För mig hjälpte ingenting mot halsbrännan i slutet. Fruktansvärt de sista 2 månaderna! Kändes som jag hade eld i bröstet/halsen. Jag testade allt på Apoteket, bikarbonat, havregryn osv. Hoppas nåt funkar för dig iallafall.

 • Rebecca
  26 september, 2013 at 21:15

  Bubbelvatten = bästa

 • Hanna
  26 september, 2013 at 21:34

  Det finns en tuggtablett på Apoteket som jag tyvärr glömt namnet på, kolla där. Annars funkar Novalucol. Om man får ta det när man är gravid vet jag tyvärr inte heller 😉

 • ML
  26 september, 2013 at 22:45

  INte fet mat om du har halsbränna 😉

 • Najna
  26 september, 2013 at 23:05

  Kanske inte bra när man e gravid?!?!

 • Najna
  26 september, 2013 at 23:07

  Äääääh..föda utan smärtstillande/bedövning/yadayada..jag trodde det var omöjligt, men det gick det också! Det hanns liksom inte med..3.5 timme från det vi kom in på fl..hej å hå nu har vi en lillasyster å!:)

 • didi
  26 september, 2013 at 23:54

  När jag var gravid så drack jag mjölk mot halsbrännan. Det hjälpte

 • Victoria
  27 september, 2013 at 02:35

  samarin är bikarbonat

 • sofie
  27 september, 2013 at 09:00

  Va bra Katrin att du testar Omeprazolen. Du borde känna effekt nästan direkt. Till och med jag gjorde det och jag kräktes i 6 månader så min halsbränna beyond galen. Berätta gärna hur det går, jag hejar! I samma vecka men väger typ 10 kg mer än dig och då är halsbrännan en fucking killer pga extra vikten. (och jag får skylla mig själv) Men, jag börjar med LCHF nu så dom där kilona är fan ett minne blott snart.

  Stort lycka till! Snart en färsk bebis i din hamn.
  /Sofie

 • MM
  27 september, 2013 at 16:09

  Många får halsbränna av sötningsmedlet som finns i tuggummi…

 • MM
  27 september, 2013 at 16:16

  Bra ”mslyckad” man behöver verkligen inga annorlunda varor för att äta enligt LCHF Som riktmärke så tittar man på innehållsförteckningen o ser man hur mycker kolhydrater tex skinkan innehåller är det 5g/100g eller mindre så är det ok Ta bort pasta mjöl o socker. Finns massor att läsa.Lycka till Annorlunda…

 • Kristina
  27 september, 2013 at 17:35

  Vichyvatten = bikarbonat.
  Nu vet du det med;)

 • Mysmasken - ett nytt liv i Florida (med två, snart tre små)
  28 september, 2013 at 01:34

  LCHF är en tämligen svensk ”uppfinning”. Det finns Low Carb-dieter i hela resten av världen, men inte där man ska smocka i sig fett.
  Som alla säger, använd Google, det finns gratis receptsiter osv.
  Ät grönsaker som växer över mark, kött och fisk samt feta mejerivaror – alltså ingen lättvariant utan vispgrädde, riktigt smör, osv.

  Det enda man köper på specialbutik är sånt man egentligen klarar sig utan, typ speciell ingredienser för att baka efterrätter osv.

 • Mysmasken - ett nytt liv i Florida (med två, snart tre små)
  28 september, 2013 at 01:35

  Det är väl upp till var och en – så länge man känner till riskerna med epidural osv.
  Jag har fött mina utan något (har inget val eftersom jag föder mina hemma) 😀
  Tre veckor till trean, jag ser inte direkt fram emot att föda, men det går ju.

 • Lovisa
  30 september, 2013 at 15:48

  Det stämmer att vänster sida är bättre att ligga på eftersom magsyran inte ”rinner ut” då. Omeprazol är värdelös tycker jag, novalucol har en annan funktion då den lägger sig som ett lagger i magsäcken för att förhindra uppstötningar, medan omeprazol tar bort magsyran. Jag hade rekommenderat att äta små portioner ofta och ingenting tre timmar innan läggdags. Höj sängen vid huvudänden!! 10-20 cm.