Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Jag får tro vad jag vill, ni får tro vad ni vill. Jag tror att Ringo till stor del är en så fin och snäll kille för att vi vägrar att han exponeras för våld. ”Otroligt att du står emot pressen”, sa fröknarna på utvecklingssamtalet och ja, det är en press att stå emot. ”Alla spelar och tittar på fortnight”, säger Ringo. ”Du är mycket coolare än alla andra, du håller inte på med våld”, säger jag. ”Kolla jag kan danserna”, säger Ringo och visar mig urlöjliga steg. ”Vi dansar så här istället”, säger jag och dansar andra steg. Ringo skrattar och suckar. ”Säg vad du vill ha från mig för att du aldrig mer ska fråga om fortnight?”, frågar jag. Så det här är alltså vad jag gått med på att ge honom: Vi ska alltid gå på fotbollsmatch om vi är i Stockholm. Inga problem! Jag har ju redan köpt biljetter till AIK-DIF lyckan var total, plötsligt var jag världens bästa mamma. Lätt! Sen ska han få ett säsongskort – inga problem! Jag ska köpa ett till mig själv. Skrattar ihjäl mig men det kan jag väl göra. Golfset i julklapp – gärna! Jag kastade till och med in en weekend till Portugal för att kolla på CR7 (eh kallas han så?) skitkul! Ni fattar min poäng. Jag kommer göra allt allt allt för att hålla mitt barn från saker där folk skjuter varandra. A men det skulle väl kanske vara att jag låter honom se en dokumentär om krig i världen i så fall. Om det går så långt. Blir otroligt provocerad över vuxna människor som tillåter våldsspel. Bli inte förvånade om era barn sen blir våldsamma. Just saying. #fuckfortnight

You Might Also Like

 • Kk
  25 september, 2018 at 21:27

  Fast AIKs supportrar slåss ju mest?

 • Linp
  25 september, 2018 at 22:30

  Det var bland det bästa jag läst!!

 • Sofia
  26 september, 2018 at 00:37

  Bland det vettigaste du sagt. Håller helt med.

 • Ullis
  26 september, 2018 at 08:48

  Absolut katrin…

 • Lovisa
  26 september, 2018 at 09:27

  SÅ bra!! Heja dig!

 • Cissi
  26 september, 2018 at 11:59

  Bra med idrott MEN jag hade inte heller tagit med mitt barn på AIK- DIF om man tänker ur våldshänseende alltså.

 • Lovisa
  26 september, 2018 at 13:27

  100% varför ska de få skjuta och slåss? Vi fick inte ha leksakspistoler heller och vet inga större passificter än mig och min bror nu snart 30 🙂

 • Jenny
  26 september, 2018 at 14:29

  Heja dig :-)) det kan inte vara lätt.

 • Sofi
  26 september, 2018 at 16:19

  Det är nog många som blir provocerade av dig Katrin!! Sån äcklig människosyn där du säger att folket på Östermalm är både bättre och smalare än andra !? Vad är det att lära sina barn ?? Nä din dubbelmoral kan du stoppa upp nånstans ! Ska bli så skönt att se AIK krossa DIF !!

 • G-T
  26 september, 2018 at 16:36

  Vi hade den diskussionen åxo. Jag tänkte såhär att min son har fått full tillgång till datomspel. Jag har litat på att han haft förmåga att särskilja på våld i cybervärlden å IRL. . Man ville kollektivt förbjuda datorspelen på ett föräldramöte å jag reste mig och gick hem.Barnen var då 13-14 år gamla och jag menade att man i den åldern inte kan gå in så å bestämma när ungdomarna snart e vuxna. Fick ju inga browniepionts av föräldrar o lärare. Jag sabbade ju allt för ungdomarna va ju alltid hemma hos oss. Hade aldrig några problem varken med sonen,våldsamma lekar eller något. Inte heller växte någon av dem upp å blev skadade.Barn KAN skilja på verklighet å fantasi underskatta dem inte!
  Lär dem istället aktivt att sålla bort SKITEN!
  För tro mig d stöter på det ändå,och då är det bättre med frihet under ansvar.De flesta av de här individerna jobbar med datorer idag. Det hade de inte gjort annars,Vi har extremt duktiga ungdomar då tänk en extra gång innan ni bara slentrianmässigt utfärdar förbud för att det är lättaste vägen att gå.Att köpa dem med annat blir dessutom kostsamt i längden. Ni måste vara beredda att ta diskussionen även om d e jobbigt å tar tid. FÖRBUD löser ingenting

 • M
  26 september, 2018 at 17:21

  Sen är det viktigt ändå att barn är medvetna om att det finns våld därute, man skall aldrig förfina världen för en dag står dom där ensamma utan mammas beskydd! Det blir en traumatisk upplevelse. Men barn vet att det händer saker och ting omkring dem det går ju inte heller å undvika om man inte bor i urskogen..

 • Ella
  26 september, 2018 at 17:52

  Ja, du är ju verkligen en förebild 🤮 Sveriges mest avskydda kvinna som offentligt mobbar många människor, överviktiga, diabetiker, bögar etc.

 • Ebba
  26 september, 2018 at 20:00

  Jag är imponerad av ert föräldraskap av mer än denna anledning!! Jag bara undrar kring namnvalet av er andra son – Är inte det från en våldsfilm? Tänkte att det kanske går upp för honom när han är äldre? Dock går det ju inte alls att likställa med att låta sina barn titta på våld såklart, det bara en tanke som slog mig i och med ditt inlägg. Tycker att du gör helt rätt som står emot det ”alla andra” gör.

 • Anna
  26 september, 2018 at 21:21

  Katrin, du är fantastisk. Gillar dig skarpt!!

 • ÅsaAurora
  27 september, 2018 at 07:40

  Jag jobbar i skolvärlden och ser mycket våld i lägre åldrar. Fick själv en redig käftsmäll så glasögonen bröts.
  Barn med diagnoser och låg impulskontroll påverkas garanterat av våldspel. Min son fick aldrig vapen av mig som leksak. Osäker på om det påverkat honom att inte leka krig men det gjorde han inte. Nånstans tror jag det landar i att barnen vet vad vi vuxna står. En schysst fotboll är dyrare än ett plastgevär men 1000 gånger bättre.
  Alla har inte ekonomisk möjlighet att erbjuda allt i världen. Men alla kan erbjuda något. För att hålla barn borta så mycket som möjligt från krig och våld.
  Säkert påverkar inte våldspel och krigsleksaker alla men varför chansa?
  ÅsaAurora

 • Kristina
  3 oktober, 2018 at 14:19

  Lite positivt om fortnight. (Det är väldigt lätt att vara negativt till något man inte satt sig in i eller kanske inte ens spelat själv)
  1. Spelet är inte realistiskt till verkligheten.
  2. Det är en sån härligt comunity som bidrar till ett socialt sammanhang då man spelar live.
  3. Man spelar med människor från hela världen och lär sig alla möjliga saker från varandra.
  4. Engelska språket utvecklas i raketfart
  5. Man lär sig att jobba bra i grupp och tillsammans med sina vänner
  6. Man skaffar vänner. Är du ensam så rekommenderar jag starkt att börja spela datorspel. Jag själv mötte till och med upp några när jag var ensam och bodde i Sydney.
  7. Det ser inte socialt ut men det är jätte socialt och kul.
  8. Spelet bidrar till ett utvecklande av lösningar och fantasi vilket är fantastiskt då barnen idag inte riktigt behöver ”tänka” så mkt själva.

  Jag skulle säga att just fortnight är ett spel där ”våldet” inte är realistiskt. Utan spelet skapar snarare en gemenskap.

  Däremot skulle jag aldrig låta mina barn spela gta som ett exempel. Då snackar vi realistiskt våld i en värld som är väldigt lik vår egen. Låter man sina barn spela ett sådan spel då tycker jag att man är en otroligt dålig förälder.

  Skulle rekommendera att sitta med och lyssna i ett headset med någon som spelar fortnight. Du kommer vilja spela det själv, kanske till och med göra ett dance move 😉

  Kram.

 • Kristina
  3 oktober, 2018 at 14:26

  * fortnite
  Autocorrect 😒

 • Karin
  19 oktober, 2018 at 20:14

  Bra där. 13-årsgräns. Barn på lågstadiet leker det de ser i spelen.