Okategoriserade

Yes yes yes!

En så otroligt bra start på dagen! Möte på Danderyd för att prata om mitt planerade snitt. Jag hade som mål att få till den 10 december och det fick jag! Så nu vet vi att den här lilla loppan kommer ut den 10:e december. På min avlidna mormors födelsedag och på Nobeldagen. Vi kommer dock att missa Ringos luciatåg och det känns fruktansvärt redan nu men eftersom det är dag tre då efter snittet så får Bingo nog ta och åka dit… Ja, så får det bli. Ringo ska inte undra var hans mamma och pappa tagit vägen det går inte. Och jag klarar mig själv herregud det är ju inte så att det är nåt nytt och obekant som jag ska göra precis. Jag frågade om jag fick ta en hutt innan snittet men då blev sköterskan arg på mig och sa att jag måste komma på fastande mage och att det är väldigt viktigt och inget att skoja om. Bingo tyckte att det kändes jobbigt att prata om inväxt av moderkakan precis efter frukost hö hö hö och sen kunde vi inte sluta fnissa åt punkten ”Bristning i bäckenbottenvävnad” och att det innebär att man inte kan knipa pruttar. Ja men kalla oss gärna barnsliga men vi gillar att skoja oss igenom livet det är framför allt där som vi möts i vår relation. Lovar att berätta för er om jag får en bristning i bäckenbottenvävnaden som gör att jag pruttar utan kontroll. Så kan ni också få skratta lite.

Minns ni att Ringo haft problem med hosta tidigare i sitt korta liv? Att jag slet ut en hel vägg på landet för 20 000 kr för att byta isolering för att gardera mig mot att det kunde vara innehållet i väggen som var orsaken till hans hosta? Minns ni att det visade sig att det inte var det sen och att jag typ kastat en flott kappa i papperskorgen? Ja man kan se det så. Idag fick vi veta att barn som föds med kejsarsnitt löper 30 procent större risk för att just få allergi, astma, diabetes och glutenintolerans. Intressant, va? Så är det. Man lär sig något nytt varje dag.

Oj, nu fick jag bra besked som jag genast måste ta tag i. Det går väldigt bra för LCHFklubben.se just nu kan jag säga. Bara att nypa sig i armen, sudda bort leendet från fejan och jobba på. Arbeit, arbeit!
Katrins Snapshots

Härliga tider för LCHFklubben.se!

You Might Also Like

 • Norrlandsmamman
  24 september, 2013 at 12:21

  Jag har två barn, en dotter född med snitt -02, och en son född vaginalt -04. Båda är helt fria från allergier, astma, utslag mm… De tillhör även de med minst frånvaro i klasserna, så vi har inte märkt någon skillnad på snitt/vaginalt!
  Lycka till!!!

 • ML
  24 september, 2013 at 12:33

  Det kan komma senare i livet….men ALLA får ju inte astma/allergi/diabetes och glutenintolerans så klart 🙂
  30% större risk skrev hon ju….

 • Cattis
  24 september, 2013 at 12:45

  Nu var det ju 30% och inte 100% så grattis till dina À-barn.

 • Bebban
  24 september, 2013 at 12:54

  Hej Katrin. Har problem med att gå med i lchf-klubben. Det står att användarnamnet är fel, det spelar ingen roll hur många olika jag har försökt med. Skulle så gärna vilja vara med i klubben. Ha det bra

 • Bu
  24 september, 2013 at 12:55

  Ska flyga med Pegasus airlines imorgon och fick tidigare ett mail där de erbjöd specialdieter och de som månade om sin hälsa kunde då välja ”Low fat High carbohydrate-kost” istället. He he he..

 • Cleo
  24 september, 2013 at 12:58

  Vad skönt att få ett datum för bebisen när den ska komma =) och att det är på en dag då din mormor föddes, blir liksom lite extra då.

 • Sonja
  24 september, 2013 at 13:09

  Ja det är jättenyttigt att ha haft en fitta runt halsen!

 • DeMarkey - LiveYourDreams!
  24 september, 2013 at 13:14

  Japp sant angående kejsarsnittet men mina har inget alls och båda är födda med snitt. Tror mycket också har med hur man lever i hemmet, genetiskt och sånt.. vi är friska och krya !

  Grattis till super beställningen!

 • sandra
  24 september, 2013 at 13:36

  Minst frånvaro i klassen, men matten går det sådär med.

 • JJ
  24 september, 2013 at 14:04

  Har gjort två snitt ett akut och ett planerat. Åkte hem efter 3 dagar första ggn och efter 2 dagar andra ggn. Så det är inte säkert att du måste missa ett luciatåg pga av det 🙂

 • Han
  24 september, 2013 at 14:07

  +1

 • ML
  24 september, 2013 at 14:38

  Nej tänkte detsamma. Om luciatåget är på tredje dagen efter snittet, så brukar de flesta redan åkt hem, om det inte tillstött nå komplikationer. Det ska INTE bli som förra gången Katrin! Det ska gå bra nu! Men tror nog ändå inte jag skulle släppa iväg bebsien ut direkt bland en massa ungar och folk.

 • Louise
  24 september, 2013 at 14:50

  Skoja är en sak! Men att driva med sköterskan är väl mindre kul…. Låg form av humor.

 • Josefine
  24 september, 2013 at 14:51

  Av 5 snittfödda barn fick 1 (min bror) astma med tillhörande gräs, pollen, pälsallergi. Vi har inga allergier i familjen annars. Jag lider av tarmproblem och Dyskalkyli – ett fel i arbetsminnet i hjärnan, ska inte blandas ihop med dyslexi.. Vem vet om det beror på att jag är född med snitt i vecka 37? Troligen inte men det där med astma och allergier kan säkerligen stämma.

 • Rebecca
  24 september, 2013 at 16:20

  jeeeez…vad gravallvarligt….
  det var nog en sköterska utan humor du

 • Norrlandsmamman
  24 september, 2013 at 17:52

  Tackar

 • Norrlandsmamman
  24 september, 2013 at 17:54

  Ledsen att göra dig besviken, men det går jättebra med matten också!
  Vet inte om du någongång försökt muntra upp någon annan medmänniska, vilket var vad jag ville göra.

 • Norrlandsmamman
  24 september, 2013 at 18:02

  Tack 😉

 • Tyra
  24 september, 2013 at 18:17

  Får jag fråga en sista gång om hur du gått tillväga när du fick ditt snitt beviljat? Har du behövt ta några strider? Det känns som om det har gått så enkelt för dig och för mig är det så svårt när alla sätter käppar i hjulet o ska försöka övertyga mig om annat. Snälla- vore bra för alla kvinnor att veta hur vi faktiskt KAN kräva kejsarsnitt.

 • Louise
  24 september, 2013 at 18:41

  Hehe… för ingen är väl så rolig som Rebecca och Katrin…..

 • Louise
  24 september, 2013 at 18:43

  Jo, den envisaste ungen kan TJATA sig till 10 glassar om dagen också. Frågan är hur bra det är att köra utmattningsmetoden….?!

 • P
  24 september, 2013 at 18:56

  Kanske hon tänkte att man nog inte skaffar barnvakt till en 3 dagars bebis och man bör väl kanske inte ta med en 3 dagars in på dagis bland massor av snorande barn och vuxna…?

 • P
  24 september, 2013 at 19:02

  Det handlar väl om hur det gick vid förra förlossningen som hon just har skrivit om.

 • Anna
  24 september, 2013 at 20:27

  Jag gjorde ett planerat snitt och hade ont i flera veckor. Haltade mig fram pga av smärtan. Efter tre månader kändes det bra
  Men fy vad det gör ont. Jag behövde bla hjälp att ta mig ur sängen i minst en vecka efter.

 • Andrea
  24 september, 2013 at 20:53

  Håller med ang smärtan! Fruktansvärd tid långt efteråt. Planerat snitt pga tvillingar då min ena tjej låg i tvärläge inget jag skulle välja om bra förutsättningar fanns. Har även fött vaginalt där smärtan försvann drekt i och med bebisen kom ut. Vill bara säga att inget är smärtfritt.

 • Maja
  24 september, 2013 at 21:54

  Födde min första vaginalt, det blev en extremt lång å jobbig Förlossning som slutade med sjukhusvård för både mig å bebis. Fick plan.snitt med tvåan pga den första förlossningen. Det blev en helt annan upplevelse som knappt går att jämföra men jag håller med Ang smärtan – oh herregud!!! Som sagt, gör skitont att föda vaginalt men ett snitt gör ont på ett helt annat sätt – å lång tid efter. Måste man snittas så måste man men det är inte en smärtfri lösning på ngt sätt, ingen ”easy way out”.

 • cappicio
  24 september, 2013 at 22:54

  Min dotter blev förlöst m snitt o japp hon blev en av de där 30 procenten..
  * astma
  *allergi mot pälsdjur, gräs pollen hästar osv
  *diabetes vid 9 år som utlöstes av betapred tabletter pga allvarligt allergiskt anfall.
  *
  *
  *
  ***

 • cappicio
  24 september, 2013 at 22:56

  Hatar att skriva m mobilen.

  Glutenintolerans samt födoämnen allergi mot ägg och laktos som följdsjukdomar av diabetesen.
  Men livet leker ändå:-)

 • Anna
  25 september, 2013 at 05:48

  Hej Katrin och alla andra,

  Jag har för mig att jag läst att allergier med mera ökar vid planerade snitt, men ej vid akuta. Hurusom, lycka till med snittet, det kommer att gå bra!

 • Tyra
  25 september, 2013 at 09:52

  Ja. Men alltså- det var samma för mig, hade en svår förlossning som slutade i akusnitt med tre veckors sjuhusvård efteråt. Tänker inte göra det igen. Ändå ska alla övertyga mig om att jag kanske ändå ska försöka ändå….

 • Frillan
  25 september, 2013 at 11:16

  Varför ska du köra med planerat kejsarsnitt om man får fråga?

 • Carrie
  25 september, 2013 at 14:59

  Tycker det är respektlöst att försöka övertyga/övertala någon som verkligen inte vill föda vaginalt att ändå försöka. Tror det kan vara extremt stressande att inte kunna koppla av med vetskapen om att man får ett planerat snitt om man gått igenom en traumatisk förlossning. Tycker det är ett övergrepp mot kvinnan att inte bevilja ett kejsarsnitt ganska snabbt så den gravida kan koppla av och fokusera på att må bra under graviditeten istället för att oroa sig och kämpa för något som borde vara en rättighet.

 • Sophia
  28 september, 2013 at 01:30

  Du har faktiskt helt tokfel. Det mesta tyder istället på att det är precis tvärtom och tex astma kopplas enbart ihop med akuta snitt och INTE med planerade. Troligen hänger den ökade förekomst av asma och allerier som man ser hos snittade barn inte alls ihop med deras förlossningsmetod utan beror på unerliggande orsaker som bidrog till att de inte klarade en vaginal förlosning utan tvingades akutförlösas med snitt istället.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5364096